Κατασκευη νεου dedicated χωρου HOME CINEMA

Reaction score
205
καλησπερα στην παρεα!
Εδω και αρκετους μηνες κατασκευαζουμε το νεο μας σπιτι , οπου στο υπογειο προεβλεψα ενα δωματιο αποκλειστικα για χρηση home cinema . και είμαστε επιτέλους λίγο πριν το τέλος!
Ονειρευόμουν εδώ και πολύ καιρό Home Cinema και ναι επιτέλους ξεκίνησε να φτιάχνεται!!!
Θέλω να το μοιραστώ μαζί σας και φυσικά να βοηθήσετε στο στήσιμο του.

Ο χώρος είναι σχετικα μικρος μολις 18 τετραγωνικα, με διαστασεις 3.70Χ4.80Χ3.00

Αυτην την στιγμη εχει μπει ο ηλεκτρολογος εχουν περαστε μεσα στους τοιχους σε καναλια πισω απο τις γυψοσανιδες, ολα τα καλωδια οπως HDMI 1,4, CAT6 , ηχειων κλπ...
Εχουν τοποθετηθει τα πλακακια και οι γυψοσανιδες ειναι ετοιμες στοκαρισμενες και τριμενες για το πρωτο χερι

Ολοι οι τοιχοι μαζι και το ταβανι θα βαφτουν σε σκουρο γκρι χρωμα , εκτος απο τον τοιχο οπου θα προβαλει ο projector οπου θα βαφτει ασπρος με ενα 5% τονο γκρι για να σπαει. και σκευτομαι στο τελος αν ειναι να βαψω σε μαυρο το πλαισιο οπου θα ειναι τα ορια τις οθονης.

Επειδη δεν ειμαι καλος στα σχεδιαγραμματα εχω σχεδιασει μεσα στις φωτογραφιες για να δειτε περιπου το στησιμο οπως το εχω σκευτει εως τωρα.

IMG_0259 copy.jpg
dedicated copy.jpg
IMG_0271.jpg

Αυτες ειναι καποιες πρωτες φωτογραφιες , και θα προσθετω και αλλες στην πορια των εργασιων.

Απο εξοπλισμο, μεχρι τωρα υπαρχουν σετ ηχειων της crystal audio + sub, bluray player oppo 93 , ενισχυτης yamaha rx-v667, PC και PS4

Ο προβολεας θα τοποθετηθει σε ραφι στον πισω τοιχο του δωματιου σε ενα υψος απο το εδαφος περιπου στο 1.80 και η αποσταση του απο τον τοιχο που θα προβαλει θα ειναι περιπου στα 4.5 μετρα.
και με βαση ολα τα παραπανω ειμαι σε αναζητηση για αγορα (μτχ η καινουριου) προτζεκτορα 1080p 3D με τιμη περιπου στα 1700 ευρω. ποιον θα μου προτεινατε με τις συγκεκριμενες συνθηκες θεασης?

Aυτα για αρχη και σας ευχαριστω πολυ προκαταβολικα!

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.011
Ο χώρος είναι μια χαρά! Ειδικά αφού πρόκειται αποκλειστικά για hc.

Για τον τοίχο όπου θα προβάλεις, καλύτερα θα ήταν να δημιουργηθεί μαύρο πλαίσιο περιμετρικά, μέχρι αργότερα να πας σε κανονική οθόνη.

Όσο για προβολέα, θα σου πρότεινα να ανέβεις λίιιιιγο στην τιμή και να πας στον Εpson 9100
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=8&prID=4115
ή τον 9200
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=8&prID=4580

Reaction score
205
Ο χώρος είναι μια χαρά! Ειδικά αφού πρόκειται αποκλειστικά για hc.

Για τον τοίχο όπου θα προβάλεις, καλύτερα θα ήταν να δημιουργηθεί μαύρο πλαίσιο περιμετρικά, μέχρι αργότερα να πας σε κανονική οθόνη.

Όσο για προβολέα, θα σου πρότεινα να ανέβεις λίιιιιγο στην τιμή και να πας στον Εpson 9100
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=8&prID=4115
ή τον 9200
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=8&prID=4580

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

οταν λες να βαψω περιμετρικα τι ακριβως εννοεις?

εγω ειχα στο μυαλο μου να βαψω τον τοιχο καπως ετσι

οθονη.jpg

Αλλα για να το κανω αυτο πρωτα δεν πρεπει να εχω επιλεξει σε τι ιντσες θα προβαλω και σε ποιον προβολεα θα καταλειξω? η επειδη δεν προκειτε για αγορα οθονης με στανταρ διαστασεις μπορω να βαψω απο τωρα σε οτι διαστασεις θελω ( δηλαδη οσο μεγαλυτερο μου βγει και να αφησω χωρο δεξια αριστερα για τα ηχεια) και μετα απλα με τον προβολεα θα παιξω με το zoom in-out μεχρι να φερω την εικονα του να πιανει ολοκληρο το μεγεθος της οθονης?
Υπαρχει κυνδινος με τον παραπανω τροπο η εικονα να μην εφαρμοζει σωστα και να μου αφηνει κενα ειτε δεξια αριστερα η πανω κατω?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.011
Δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Βρες το πλάτος της οθόνης που θα προβάλεις, κάνε την αναλογία 16:9 πλάτος προς ύψος και θα είσαι εντάξει.

Εναλλακτικά, αν νιώθεις ανασφάλεια, βρες στο διαδίκτυο τις διαστάσεις από έτοιμες οθόνες που υπάρχουν στο εμπόριο στο μέγεθος της οθόνης που σκέφτεσαι να δημιουργήσεις.

Reaction score
205
ευχαριστω πολυ και παλι!

Υπαρχουν ομως καποιοι στανταρ κανονες που πρεπει να γνωριζω απο πριν και να ακολουθησω?

Οπως πχ σε τι αποσταση πρεπει να ξεκιναει η οθονη απο το εδαφος?
η την αποσταση θεασης? την οποια και αυτην δεν την ξερω ακριβως αλλα υπολογιζω πως ο καναπες θα μπει περιπου στα 3.5 μετρα απο τον τοιχο-οθονη! ισως και λιγο πιο πισω...

Να το βαψω απο τωρα σε μεγεθος για 120" οθονη? που απο οτι εψαξα λιγο ειναι 265 x 149 cm ? η ειναι πολυ μεγαλη για την αποσταση θεασης και θα στραβωθω?

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
101.011
Κάποιοι θα σου πουν ότι είναι μικρή. :whistling:

Και θα σε βάλουν να βάλεις τα ηχεία κάτω από το ύψος της οθόνης, ωστε να κερδίσεις όλο το πλάτος της. Ομολογώ ότι όσο περνάει ο καιρός τους δίνω και περισσότερο δίκιο. :D

Υπολόγισε την κάτω πλευρά της οθόνης να ξεκινάει από τους 65-70 πόντους περίπου.

Reaction score
228
Να μην σκεφτεί και το ενδεχόμενο να φτίαξει την οθόνη σε αναλογία 2,35:1?
Οι περισσοτέρες ταινίες σε αυτό το format δεν είναι?

Reaction score
15.546
υπομονη και ψαξιμο .....

ο 9100 ειναι πολυ καλη επιλογη

οθονη 120" ειναι μια χαρα.....

καλα τελειωματα....

Reaction score
205
Να μην σκεφτεί και το ενδεχόμενο να φτίαξει την οθόνη σε αναλογία 2,35:1?
Οι περισσοτέρες ταινίες σε αυτό το format δεν είναι?
Αυτο ομολογω οτι δεν το γνωριζα και δεν το ειχα καθολου υποψιν μου. Τι λετε?

Μηπως ομως το 2,35:1 ειναι πολυ δεσμευτικο?
θελω να πω οτι οι ταινιες που βγαινουν σε 2,35:1 μπορουν να μετατραπουν σε 16:9, αν ομως θελω να προβαλω ταινια η οποια δεν ειναι σε 2,35:1 η καποιο αλλο προγραμμα οπως καποιον αγωνα προδοσφαιρου η καποιο παιχνιδι στο ps4 τοτε τι γινεται?

Reaction score
15.546
θελει αλλον προβολεα πιο ακριβο ......

θα ελεγα να μην πας σε 235/1 καδρο...

θα φτιαξεις ενα masking στο 16/9 καδρο για 235/1 ταινιες και θασαι οκ...

το λευκο της οθονης να ειναι 50-60 cm απο το πατωμα.

Reaction score
228
θελει αλλον προβολεα πιο ακριβο ......

θα ελεγα να μην πας σε 235/1 καδρο...

θα φτιαξεις ενα masking στο 16/9 καδρο για 235/1 ταινιες και θασαι οκ...

Αυτό ομολογώ δεν το ήξερα.
Γιατί θέλει άλλο προβολέα?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382
Όσο μεγαλύτερη σε 16/9 μπορείς..

Ιδανικά:
Το κάτω μέρος της οθόνης να ξεκινά από τους 65-70 πόντους,όπως σου είπαν.
Τα ηχεία πάνω* από την οθόνη με κλίση προς τη θέση ακρόασης.Μπορεί να φαίνεται ιδιότροπο αλλά πιστέψτε με είναι ό,τι καλύτερο όσον αφορά το ''σήκωμα''(argi dialect) αν δεν μπορεί κάποιος να βάλει ηχοπερατή.
Aν μπορείς να κάνεις τους τοίχους δεξιά-αριστερά όσο δυνατόν πιο σκούρους ούτως ώστε να καλύψεις το μέγιστο δυνατό πλάτος οθόνης.Όσοι είχαμε πάει στην παρουσιάση της Graalπου είχε γίνει με το 4K θυμάστε ότι συζητάγαμε μετά το πόσο εντυπωσιακό ήταν που η οθόνη ήταν πρακτικά όσο και ο τοίχος.

*Κατανοώ φυσικά ότι αυτό με τα ηχεία που έχεις(δαπέδου;) μάλλον είναι δύσκολο...

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.382
Κώστα δεν είναι πολύ χαμηλά στους 50 πόντους;Σε 2,35 οι υπότιτλοι έρχονται στους 65-70,δλδ καμιά 15πόντους πιό κάτω από έναν καθίμενο..

Reaction score
15.546
οχι δεν ειναι χαμηλα Γιωργο .....

τους υποτιτλους τους βαζεις οπου θες.....

σημασια εχει να σε βαζει μεσα στο εργο η εικονα και για να γινει αυτο θελει χαμηλα να ειναι....

Reaction score
205
με την βοηθεια σας κατελειξα σε καποια πραγματα...

το φορματ και οι διαστασεις της οθονης κλειδωσε σε 16:9 και 120" και νομιζω οτι θα ειναι μια χαρα!

Για να μην γινει καποιο λαθος μπορειτε να μου επιβεβαιωσετε οτι οι σωστες διαστασεις για 120΄οθονη ειναι οι 265 x 149 cm ?

Οσο για το χρωμμα των τοιχων δεξια και αριστερα αλλα και το ταβανι θα βαφτουν σε σκουρο γκρι οπως αυτο που σας δειχνω στην φωτογραφια

Attachments

Reaction score
15.546
Αυτό ομολογώ δεν το ήξερα.
Γιατί θέλει άλλο προβολέα?
υπαρχουν προβολεις που εχουν αυτοματο ζουμ.....δλδ δινεις διαστασεις καδρου που θες 16/9-235/1-4/3 και το κανει αυτοματα επιλεγοντας πιο καδρο θες.

ο epson δεν εχει τετοια επιλογη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.154
Members
38.416
Νεότερο μέλος
kostas2025