ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. ΕΝΑ μικρό ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ!!!

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.402
Reaction score
93.997
Απάντηση: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. ΕΝΑ μικρό ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ!!!

ευχαριστω
Δεν υπάρχουν λίνκ για κατέβασμα τραγουδιών, αλλά μόνο παρουσίαση αυτών!
 

Μηνύματα
4.059
Reaction score
776
αν και παλαιό το θέμα....ωραίος φίλε!!!!εγώ γουστάρω περισσότερο τον...Χατζιδάκι.Αλλα μουσικά και ο Μίκης είναι ένα ..."τέρας"...
 

Μηνύματα
4.927
Reaction score
49
Καλημερα σε όλους.
Μεταφέρω τα ακόλουθα:
Μια ομάδα από φίλους της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη διάλεξε 1000 τραγούδια από το έργο του, και πρότεινε την δωρεάν διάδοση των 50 CD που προέκυψαν από χέρι σε χέρι. Την πρόταση αυτή την αποδέχτηκε με χαρά ο Μίκης μέσα από την τηλεοπτική εκπομπή της ΝΕΤ "Στην Υγειά Μας".

Ο Χρήστος, φίλος της μουσικής του Μίκη Θεοδωράκη κι αυτός, επεξεργάστηκε και συμπίεσε τα 1000 τραγούδια,φροντίζοντας έτσι ώστε τα 50 CD της αρχικής συλλογής να γίνουν 10 για να χωρέσουν σε μία κασετίνα. Επιπλέον, απαντώντας στην παρακάτω επιστολή ο Μίκης συμφώνησε απόλυτα να γίνει η διακίνηση των 1000 αυτών τραγουδιών και μέσα από το διαδίκτυο. Aποτέλεσμα όλων αυτών είναι και η δημιουργία αυτού του blog.


http://mikis1000songs.blogspot.com/
Επίσης από δω...http://mikis.mywebcommunity.org/

[YOUTUBE]t5JaUCRKWkY[/YOUTUBE]

Σας ευχαριστώ όλους, και πρώτα απο όλους..τον Μικη!:107:
 



rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.153
Reaction score
93.263
Απάντηση: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. ΕΝΑ μικρό ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ!!!

Παρακαλούμε, δεν κάνει τίποτα. :116:
 

Μηνύματα
86
Reaction score
38
Απάντηση: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. ΕΝΑ μικρό ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ!!!

Να προσθεσω και εγω το αγαπημενο μου cd απο Μίκη.

THIRD SYMPHONY


1981



Movements:

1. Adagio - Presto - In stesso tempo - Andantino - Coda (Composition: 25.11.-8.12.1980)
2. Allegro moderato - Presto - Presto (Composition: 10.12.-30.12.1980)
3. "Vizantinos Imnos gia tou Petros tis EPON":
Adagio - Allegretto - Andante - Adagio (Composition: 30.12.1980-1.1.1981)
4. Allegro vivace - Poco meno - Largo - Andante (3.1.-10.1.1981)

Creation: Komische Oper Berlin (GDR)

Els Bolkestein, Rundfunkchor Berlin, Orchester der Komischen Oper Berlin, Heinz Rögner







[YOUTUBE]vpJGaWWCnjs[/YOUTUBE]​
 



Μηνύματα
1
Reaction score
0
Απάντηση: ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. ΕΝΑ μικρό ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ!!!

ευχαριστώ !!
 




Μηνύματα
335
Reaction score
209
συγνώμη που θα χαλάσω το πάρτι - αλλά καλό είναι να ακούγονται και οι φωνές του περιθωρίου που και που.

Παρότι στρατευμένος, ο Θεοδωράκης σίγουρα έγραψε απίστευτη Pop: "Δικαιοσύνης Ήλιε", "Βρέχει στη φτωχογειτονειά", "Γειτονια των αγγελων" και πολλά άλλα.

Όμως κάποτε η δημιουργικότητα στερεψε. (Χωρίς στοιχεία), έχω την πεποίθηση ότι ο Μικης μας άρμεξε ότι grant υπήρξε στον μουσικό μας πολιτισμό από την μεταπολίτευση, για να χτίσει έναν απίστευτο αριθμό ορχηστρικών, καταδικασμένων να γεμίζουν βιβλιοθήκες (κυρίως αριστερών) εντός και εκτός. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έβγαλε 100 ευρώ από αυτά, ή ότι τα χρηματοδότησε από το υστέρημα του. (ένα συμφωνικό με κάτω από 10000ε ξέχνα το)

Κρατικοδίαιτος, κολλητός με τα κόμματα, παρέμεινε στη σκηνή για δεκαετίες - σαν Δ.Υ - δεν υπάρχει κάνεις μουσικός ανά τον κόσμο που να έχει βγάλει τέτοιο ογκώδες και για πολλά χρόνια τόσο irrelevant έργο.

Ήταν συγχρόνως και άκρως διχαστικός. Γιατί ο εθνικός μας διχασμός ήταν άλλωστε για αυτον θέμα υπαρξιακό. Παρέσυρε δε με τις αριστερωσυνες του γενιές και γενιές. Μπορεί να μην ήταν λαμόγιο (σαν τον Ακη μας), άλλα σίγουρα από ιδεολογική άποψη ήταν το ιδιο καταστροφικός για την σκέψη μας, από το 74 και μετά.

Δεν τον συχωρώ, άλλα και (συγχρόνως) δεν με ενδιαφέρει η μουσική του.
Αυτα. Sorry :(


Υ.Γ.
σε μια "κόντρα" στα μέσα του 60 ο Θεοδωράκης ειπε στον Luigi Nono, ότι με την Avant Garde δεν πρόκειται να ξεσηκώσεις τον Λαό - γύρνα το στην Ποπ για να δεις εξέγερση.
Ο Luigi Nono (που αν δεν κάνω λάθος ήταν στην τάξη του olivier messiaen, συμμαθητής του "φτωχού" Μίκη), επίσης αριστερός (αλλά και αναθεωρητής) έγινε ίσως ο πιο σημαντικός Ιταλός συνθέτης του 20του αιώνα.
 
Last edited:

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
συγνώμη που θα χαλάσω το πάρτι - αλλά καλό είναι να ακούγονται και οι φωνές του περιθωρίου που και που......
  1. Δεν χαλάς κανένα πάρτι. Δεν κάνουμε πάρτι σε αυτό το νήμα - ή τουλάχιστον εγώ, διότι δεν μου επιτρέπεται να μιλώ για άλλους - δεν "παρτάρω" όταν συμμετέχω σε αυτή τη συζήτηση.
  2. Αν αυτά που έγραψες - σεβαστά ως γνώμη, άσχετα αν διαφωνούμε - τα θεωρείς φωνή του περιθωρίου, είσαι βαθιά γελασμένος. Έχουν κατά καιρούς γραφτεί από δεκάδες δημοσιολόγους και άλλους "σοφούς", ένθεν και ένθεν, προκειμένου να μειώσουν τη συνεισφορά του Θεοδωράκη στα πολιτιστικά και ιδιαίτερα στα μουσικά πράγματα της χώρας μας. Και φυσικά, η ουσία τέτοιων απόψεων δεν έχει, κατά κανόνα, να κάνει με αυτή καθεαυτή τη συνεισφορά, αλλά με το γεγονός ότι αυτή συνοδεύτηκε στο μεγαλύτερό της μέρος από μια συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα. Αυτήν έχουν προσπαθήσει να μειώσουν ή ακόμα και να μηδενίσουν. Το πόσο τα κατάφεραν, δείχνει η προτίμηση του κοινού στον μουσικό άνθρωπο Θεοδωράκη. Ο πολιτικός άνθρωπος είναι άλλη υπόθεση, αλλά γι αυτό το είδος ανθρώπου η κριτική ξεφεύγει από το νόημα του νήματος. Και όπως έχω γράψει, ούτε κι εμένα με βρίσκει σύμφωνο η πορεία του, ως πολιτικό άνθρωπο, αλλά αυτό απέχει έτη φωτός από το να κρίνουμε με αυτό τον τρόπο και συλλήβδην το μουσικό άνθρωπο Θεοδωράκη.
  3. Για τους χαρακτηρισμούς "κρατικοδίαιτος", "διχαστικός" και "αρμεχτής πολιτισμού" με "έργα να γεμίζουν βιβλιοθήκες" δεν θέλω να κάνω σχόλια, αλλά θα συνέστηνα λίγο σεβασμό, λίγη συστολή και προπάντων, λίγη ψυχραιμία.
Καλό βράδυ και Καλή Χρονιά.
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
.....(Συνέχεια του προηγούμενου σχολίου μου)

Μολονότι το παρόν νήμα δεν συνίσταται για συζητήσεις έξω από τα μουσικά δρώμενα που αφορούν τον μουσικό άνθρωπο Θεοδωράκη, πράγμα που τόνισα και πριν, μάλλον είναι αδύνατον ή σχεδόν αδύνατον να αποκοπεί τελείως από τον πολιτικό άνθρωπο Θεοδωράκη.

Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορεί να αποκοπεί ο μουσικός Θεοδωράκης από το ευρύτερο πολιτιστικό γίγνεσθαι. Άλλωστε, σε ποιο μέρος του σύμπαντος, η μουσική δεν αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού;

Τούτων δοθέντων, παραθέτω απλά δυο links, που με εκφράζουν, τόσο ως προς το πολιτιστικό όσο και ως προς το καθαρά κοινωνικό-πολιτικό τους περιεχόμενο:

Τα 90χρονα του Μίκη και το κράτος τους

Πάολες και παλικάρια γινήκαμε μαλλιά κουβάρια…

Καλή Πρωτοχρονιά και Ευτυχισμένος ο Καινούργιος Χρόνος.

(Η δεύτερη ευχή για όσους θα μπορέσουν πραγματικά να την δουν να υλοποιείται. Γιατί για πολλούς από μας, τους περισσότερους, θα παραμείνει τέτοια, ευχή δηλαδή. Αν μάλιστα σ' αυτούς τους "εμάς" κάποιοι είναι συνταξιούχοι, η ευχή ίσως και να εξελιχθεί ως κατάρα. Ήδη στη μάννα μου, πριν καν της δώσουν εκείνο το γλίσχρο και αισχρό εφάπαξ επίδομα, που είχαν το θράσος να το ονομάσουν 13η σύνταξη, της έκοψαν μαχαίρι - και όχι λίγο, λίγο - το ΕΚΑΣ, με αποτέλεσμα να καταλήξει να ζει με λιγότερα από 350 ευρώ το μήνα, όταν θέλουμε μόνο για φάρμακα σχεδόν ολόκληρο αυτό το ποσό. Σόρρυ για το off-topic, αλλά βγήκε αβίαστα και κόλλησε από μόνο του).
 

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Μηνύματα
13.874
Reaction score
20.366
Θα παρακαλέσω η όποια αντιπαράθεση να περιοριστεί στα του μουσικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη και να μην δοθεί συνέχεια στις όποιες πολιτικές επεκτάσεις και συνδέσεις.
 

Μηνύματα
4.544
Reaction score
3.085
Θα παρακαλέσω η όποια αντιπαράθεση να περιοριστεί στα του μουσικού έργου του Μίκη Θεοδωράκη και να μην δοθεί συνέχεια στις όποιες πολιτικές επεκτάσεις και συνδέσεις.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Τα links μπήκανε, επειδή ακριβώς θίγουν - κυρίως - το μουσικό και πολιτιστικό στοιχείο του προσώπου του νήματος.
 




Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.317
Μηνύματα
2.858.297
Members
37.893
Νεότερο μέλος
k.dimitriadis
Top