Ποια η γνώμη σας για τα cerwin vega xls 215;

Reaction score
65
Ποια η γνώμη σας για τα cerwin vega xls 215?

Παρακαλώ πολύ όποιος γνωρίζει κάτι ας στείλει.Δυστυχώς δεν μπορώ να τα ακούσω,πριν τα πάρω γιατί δεν τα έχω βρεί πουθενά.Όλοι τα εισάγουν....Μέχρι στιγμής έχω πα΄ρει προσφορά από τον αντιπρόσπωπο γύρω στα 1400 ευρώ με εγγύηση 2 χρόνια.

Από άρθρα που διάβασα γενικά έχουν καλές κριτικές.....πολλοί τα ε΄χουν και σε hOme cinema και από ότυι κατάλαβα είναι μπασάτα ηχεία.

Παλαιότερα είχα τ yamaha s115v Με έναν yamaha p2500s αλλά είχαν πολύ σκληρό ήχο...αργότερα είχα τα proel smart 15 p τα οποία ήταν πιο γλυκά σε ήχο,δεν κούραζαν όσο τ αyamaha Και τα έπαιζα με τον ίδιο yamaha p2500s για μουσική καθαρά.

Τώρα υπάρχει και η προοπτική να παίζουν και σε καμια ταινιούλα....αλλά κυρίως για μουσική.

Σχετικά link..

http://blondesearch.ru/index.php?key=215_Cerwin_Vega&page=1

http://www.avrev.com/home-theater-l...xls-215-floorstanding-loudspeaker-review.html

απόσταση ακρόασης 5.15 μέτρα και τετραγωνικά γύρω στα 20 τ.μ

Reaction score
65
Απάντηση: Ποια η γνώμη σας για τα cerwin vega xls 215???????????????

κανείς τίποτα???έστω τα μονά 15 άρια....

Reaction score
5.614
Τη δεκαετία του '90 είχα home cinema με Cerwin-Vega VS-15 μπροστά και VS-12 πίσω.

Ιδιαίτερα ευχαριστημένος ήμουν με τις μεσαίες του 15ιντσου, λόγω του 6,5'' midrange. Και το μπάσο φυσικά ήταν πιο πληθωρικό.

Για τον χώρο σου των 20τμ θα κοιτούσα το VE15F, με το μονό 15άρι, εκτός και αν το ερωτεύτηκες το 215, οπότε πάσο.

Υπόψιν όμως ότι τα οδηγούσα με Adcom 5500 και 5503. Φυσικό είναι ότι με επαγγελματικούς τελικούς δεν θα έχεις τη μουσικότητα που θα ήθελες για οικιακή ακρόαση.

Εξέτασε και τη λύση των ενεργών Cerwin-Vega και ειδικά το πακέτο δύο δορυφόρων CVA-28 πάνω σε δύο σαμπ CVA-118.

Έχω τα CVA-121 και είναι απίστευτα! Πολύ θα ήθελα κάποια στιγμή να δοκιμάσω τα CVA-28 πάνω τους.

Δεν σε αποθαρρύνω όμως από την αγορά των XLS-215. Απλά φρόντισε να βρεις έναν γλυκόηχο οικιακό ενισχυτή με αποθέματα ισχύος, ενδεχομένως και από τα μεταχειρισμένα, και ξεφορτώσου τους επαγγελματικούς.

Reaction score
65
Απάντηση: Re: Ποια η γνώμη σας για τα cerwin vega xls 215???????????????

σχετικά με τα xls 215 όπου έχω βρει πληροφορίες μου λένε να είναι γενικά δυνατός ο ενισχυτής......ο νάκας μου πρότεινε τελικό επαγγελματικό cerwin vega 2800.Συμωνώ απόλυτα ότι θα είναι ζόρικοι και όχι τόσο μουσικοί οι επαγγελματικοί...αν και ν απω την αλήθεια σκεφτόμουν να τον ταιριάξω με crown xti σειρά(επαγελματικός και αυτός).

γενικά θεωρώ ότι τα ηχεία και ο τελικός με 2000 όλα αζί θα είναι καλά μηχανήματάκια...

είναι όμως πρόβλημα που δεν διατίθενται για ακρόαση.....

Reaction score
5.614
Οποιοσδήποτε ενισχυτής θα τα κάνει να παίξουν, το θέμα είναι πόσο ποιοτικά.

Παίξτα αρχικά με όποιον τελικό έχεις και βλέπεις στην πορεία, περιμένοντας κάποια ευκαιρία και στα μεταχειρισμένα.
Επαγγελματικό πάντως μην αγοράζεις.

Τα Vega XLS-215 κινούνται στο μεταίχμιο μεταξύ pro και hi-fi. Με έναν καλό οικιακό ενισχυτή, η ζυγαριά θα κλίνει πιο πολύ προς το hi-fi.

Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις τον τελικό Nad C275BEE.

Reaction score
65
Απάντηση: Re: Ποια η γνώμη σας για τα cerwin vega xls 215???????????????

Τα Vega XLS-215 κινούνται στο μεταίχμιο μεταξύ pro και hi-fi. Με έναν καλό οικιακό ενισχυτή, η ζυγαριά θα κλίνει πιο πολύ προς το hi-fi.

πολύ σημαντική παρατήρηση αυτή!!!!κάτι τέτοιο έψαχνα να είναι και hifi και όταν χρειαστεί να έχουν δύναμη.οπότε η επιλογή τύπου ενισχυ΄τη έιναι καθοριστική για το τι είδους απόδοση θ αέοχυν τα ηχεία.

το θέμα είναι ότι θα αγοραστουν παράλληλα καθώς δεν έχω τελικό αυτή τη στιγμή...τον έχω πουλήσει(είχα ένα Yamaha p2500s) μαζί με τα Proel smart 15p.

Reaction score
5.614
Re: Απάντηση: Re: Ποια η γνώμη σας για τα cerwin vega xls 215???????????????

Τότε αγοράζεις τα XLS-215 και τον NAD C275BEE με κλειστά μάτια!

To αποκλείω να μη σε ικανοποιήσει ο συνδυασμός.

Reaction score
65
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ποια η γνώμη σας για τα cerwin vega xls 215??????????????

Τότε αγοράζεις τα XLS-215 και τον NAD C275BEE με κλειστά μάτια!

To αποκλείω να μη σε ικανοποιήσει ο συνδυασμός.

με nad παίζει και ο κάτοχος του video

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=9mLpLT445cA[/YOUTUBE]

Reaction score
1.187

Η μόνη μου ένσταση είναι μήπως είναι λίγο μεγάλα για μόλις 20 τ.μ. χώρο;

Reaction score
65

Η μόνη μου ένσταση είναι μήπως είναι λίγο μεγάλα για μόλις 20 τ.μ. χώρο;
είναι 25 τ.μ ναι θεωρώ πως είναι μεγάλα αλλά και πιο παλιά είχα αντίστοιχης έντασης ηχεία

proel smart 15p π.χ http://upload.oradeahub.com/anunturi/6964110.jpg

Reaction score
0

Είχα το 92 τα ΑΤ-100 με ένα 15ιντσο σε 28 τ.μ. με 200W Kenwood τελικό και είμουν τότε πολύ ευχαριστημένος με το μπάσο που βγάζανε, δύο ορόφους κάτω με ακούγανε! Αν ακούς χορευτική μουσική δεν θα το μετανιώσεις, φοβάμαι μήπως τα 2 15αρια είναι παλλά για το χώρο και θα "μπουμάρει". Τα έδωσα γι'αυτό το λόγο και τώρα με 8ιντσο και λάμπες. Πάντως το μπάσο και η ένταση τους μου έχει μείνει αξέχαστη..

Reaction score
65

το μπουμάρισμα προφανώς εννοείτε να γεμίζει με πολύ μπάσο σε βαθμό που να μην ακούγεται τίποτα άλλο εκτός από ένα βουητό...

ίσως αν δεν είχατε ζήσει το 15άρι να το είχατε ακόμα σαν απωθημένο! αυτό που μετράει είναι αυτό που λέτε

"το μπάσο και η ένταση τους μου έχει μείνει αξέχαστη.." πιστέυω πως τα 2 15άρια είναι εμπειρία!!!H cerwin vega λέει "Simply the biggest, baddest tower on the market"

Reaction score
5.614
Bassman, μην ξεχάσεις να μας ενημερώσεις αν πάρεις τα 215, με τις αντίστοιχες φωτό!

"Cerwin Vega – Disturbing the Peace for a Half Century."

Reaction score
1.594

Τα ηχεία τα είδα (!) και τα άκουσα 1η φορά πριν απο 3 μήνες περίπου σε σπίτι φίλου τον οποίο είχα επισκεφθεί για εντελώς άσχετο λόγο. Μέχρι τότε το όνομα cerwin vega μου έφερνε στο μυαλό PA, parties και φυσικά...ήχο discotheque ! Εντυπωσιάστηκα φυσικα απο τον όγκο & το μέγεθος των ηχείων και απο την "βιομηχανική" αισθητική που αποπνέει. Απο περιέργεια και μόνο κάθησα να ακούσω πως παίζουν...Μετά απο 1 ώρα ακρόασης περίπου, είχαν όλα τελειώσει...Η απόφαση είχε ληφθεί και νιώθω πραγματικά τεράστια ικανοποίηση που μετά απο 3 μήνες κατάφερα να τα στήσω στο σπιτι μου και εδω και 2 μέρες να απολαμβάνω το πιο ξεκούραστο άκουσμα που είχα ποτε απο ένα πανέμορφο ηχείο (ΙΜΗΟ).

Με ελάχιστα watt, με καλώδια των 20-30 ευρώ, χωρίς dac και άλλα παραφενάλια...ξενύχτησα 2 μέρες ακούγοντας χροιές που δεν περιμένεις να ακούσεις όταν έχεις μπροστά σου το λογότυπο της Cerwin Vega. Το παραδέχομαι πως όταν κάθησα να ακούσω για 1η φορά τα συγκεκριμένα ηχεία ήμουν σαφώς προκατειλειμένος οτι θα ακούσω - σε υψηλές φυσικά στάθμες - μπάσσο και "ξύσιμο" εκει στα μεσο-υψηλά. Μετά απο 3-4 λεπτά ακρόασης όλα είχαν αλλάξει...Εδω και 10+ περίπου χρόνια ένιωθα ευτυχής μεν για τις μεσο-υψηλές που μου προσέφεραν τα magnepan ωστόσο ΠΑΝΤΑ θα έκανα κάποιον συμβιβασμό, είτε ώς προς το μπάσο, είτε ως προς τα ενισχυτικα που απαιτούσαν, είτε με το ένα είτε με το άλλο...Ολα αυτα εδω και 2 μέρες ειναι απλά παρελθόν...Ο κάτοχος των XLS215 δεν κάνει ΚΑΝΕΝΑ συμβιβασμό. Ηχείο ΠΛΗΡΕΣ σε όλα του με τα νέου σχεδιασμου tweeter & mid να είναι πραγματική αποκάλυψη, με χαμηλές απαιτήσεις σε watt, και ακόμα και για εκείνους που είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να ακουν σε υψηλές εντάσεις με το XLS215 ΟΛΗ η λεπτομέρεια είναι εκεί...

Μιας και σας ζάλισα με το μακροσκελές post δε θα αφήσω απ'εξω την εμπειρία μου με τον επίσημο αντιπρόσωπο στην Ελλαδα. Απο το τέλος του Φεβρουαρίου οπότε και αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά των ηχείων. Σε επικοινωνία μου με ενημέρωσαν οτι τα ηχεία θα έρθουν στις αρχές Μάρτη και θα προχωρήσουμε σε κράτηση εφόσον σας ενδιαφέρουν. Επειδή ήθελα να νιωθω πιο ήσυχος εδωσα και προκαταβολή και έγινε κράτηση στο ονομά μου. Για να μην πολυλογώ, μετα απο 2 1/2 μήνες και απανωτά τηλεφωνήματα με πωλητή ο οποίος με διαβεβαιώνε οτι τα περιμένουμε απο μερα σε μέρα μίλησα με τον υπευθυνο πωλήσεων ο οποίος παραδέχτηκε το λάθος του πωλητή να με διαβεβαιώνει για κατι για το οποίο δεν είχε καμμια επίσημη ενημερωση. Ο ίδιος με διαβεβαίωσε οτι μίλησε με τον επίσημο διανομέα για όλη την Ευρώπη ο οποιος ειπε οτι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα διαθεσιμότητας και το νωρίτερο που θα μπορουσαν να έρθουν ηχεία στην Ελλάδα ήταν στις αρχές Ιουνίου. Την προσπαθεια μου να ενισχύσω την Ελληνική αγορά την έκανα ωστόσο για μια ακόμη φορά με απογοητευσε οικτρά. Εδωσα την παραγγελία μου και τα χρηματα μου στο Γαλλικό Amazon και τα ηχεία ήταν σε 3 εργάσιμες στο σπιτι μου...

Θα ανεβάσω σύντομα και φωτό απο τα δικά μου...

Reaction score
1.187

Λέτε τελικά να είναι καλά ηχεία; :O_o:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Λέτε τελικά να είναι καλά ηχεία; :O_o:
Σιγουρα ειναι καλα στη φιλοσοφια τους η οποια αν ειναι αυτη που σου ταιριαζει εχεις χτυπησει φλεβα.

Reaction score
5.878

Τα ηχεία τα είδα (!) και τα άκουσα 1η φορά πριν απο 3 μήνες περίπου σε σπίτι φίλου τον οποίο είχα επισκεφθεί για εντελώς άσχετο λόγο. Μέχρι τότε το όνομα cerwin vega μου έφερνε στο μυαλό PA, parties και φυσικά...ήχο discotheque ! Εντυπωσιάστηκα φυσικα απο τον όγκο & το μέγεθος των ηχείων και απο την "βιομηχανική" αισθητική που αποπνέει. Απο περιέργεια και μόνο κάθησα να ακούσω πως παίζουν...Μετά απο 1 ώρα ακρόασης περίπου, είχαν όλα τελειώσει...Η απόφαση είχε ληφθεί και νιώθω πραγματικά τεράστια ικανοποίηση που μετά απο 3 μήνες κατάφερα να τα στήσω στο σπιτι μου και εδω και 2 μέρες να απολαμβάνω το πιο ξεκούραστο άκουσμα που είχα ποτε απο ένα πανέμορφο ηχείο (ΙΜΗΟ).

Με ελάχιστα watt, με καλώδια των 20-30 ευρώ, χωρίς dac και άλλα παραφενάλια...ξενύχτησα 2 μέρες ακούγοντας χροιές που δεν περιμένεις να ακούσεις όταν έχεις μπροστά σου το λογότυπο της Cerwin Vega. Το παραδέχομαι πως όταν κάθησα να ακούσω για 1η φορά τα συγκεκριμένα ηχεία ήμουν σαφώς προκατειλειμένος οτι θα ακούσω - σε υψηλές φυσικά στάθμες - μπάσσο και "ξύσιμο" εκει στα μεσο-υψηλά. Μετά απο 3-4 λεπτά ακρόασης όλα είχαν αλλάξει...Εδω και 10+ περίπου χρόνια ένιωθα ευτυχής μεν για τις μεσο-υψηλές που μου προσέφεραν τα magnepan ωστόσο ΠΑΝΤΑ θα έκανα κάποιον συμβιβασμό, είτε ώς προς το μπάσο, είτε ως προς τα ενισχυτικα που απαιτούσαν, είτε με το ένα είτε με το άλλο...Ολα αυτα εδω και 2 μέρες ειναι απλά παρελθόν...Ο κάτοχος των XLS215 δεν κάνει ΚΑΝΕΝΑ συμβιβασμό. Ηχείο ΠΛΗΡΕΣ σε όλα του με τα νέου σχεδιασμου tweeter & mid να είναι πραγματική αποκάλυψη, με χαμηλές απαιτήσεις σε watt, και ακόμα και για εκείνους που είτε δεν θέλουν είτε δεν μπορούν να ακουν σε υψηλές εντάσεις με το XLS215 ΟΛΗ η λεπτομέρεια είναι εκεί...

Μιας και σας ζάλισα με το μακροσκελές post δε θα αφήσω απ'εξω την εμπειρία μου με τον επίσημο αντιπρόσωπο στην Ελλαδα. Απο το τέλος του Φεβρουαρίου οπότε και αποφάσισα να προχωρήσω στην αγορά των ηχείων. Σε επικοινωνία μου με ενημέρωσαν οτι τα ηχεία θα έρθουν στις αρχές Μάρτη και θα προχωρήσουμε σε κράτηση εφόσον σας ενδιαφέρουν. Επειδή ήθελα να νιωθω πιο ήσυχος εδωσα και προκαταβολή και έγινε κράτηση στο ονομά μου. Για να μην πολυλογώ, μετα απο 2 1/2 μήνες και απανωτά τηλεφωνήματα με πωλητή ο οποίος με διαβεβαιώνε οτι τα περιμένουμε απο μερα σε μέρα μίλησα με τον υπευθυνο πωλήσεων ο οποίος παραδέχτηκε το λάθος του πωλητή να με διαβεβαιώνει για κατι για το οποίο δεν είχε καμμια επίσημη ενημερωση. Ο ίδιος με διαβεβαίωσε οτι μίλησε με τον επίσημο διανομέα για όλη την Ευρώπη ο οποιος ειπε οτι υπάρχει γενικότερο πρόβλημα διαθεσιμότητας και το νωρίτερο που θα μπορουσαν να έρθουν ηχεία στην Ελλάδα ήταν στις αρχές Ιουνίου. Την προσπαθεια μου να ενισχύσω την Ελληνική αγορά την έκανα ωστόσο για μια ακόμη φορά με απογοητευσε οικτρά. Εδωσα την παραγγελία μου και τα χρηματα μου στο Γαλλικό Amazon και τα ηχεία ήταν σε 3 εργάσιμες στο σπιτι μου...

Θα ανεβάσω σύντομα και φωτό απο τα δικά μου...
Mαλλον ακουσαμε τα ηχεια στο ιδιο σπιτι!!
Θα συμφωνησω απολυτα με τα γραφομενα σου.Πραγματικα οταν τα ειδα,ειπα σιγα μην παιζουν,αλλα μολις καθησα να τα ακουσω κολλησα και δεν ελεγα να φυγω.

Reaction score
150
Απίστευτο το πως κατάφεραν να βγάλουν τόσο μεγάλο ηχείο σε τέτοιο κόστος ($1000) και παίζει και καλά. Οποιαδήποτε μειονεκτήματα συγχωρούνται σε αυτό το κόστος και είμαι σίγουρος ότι όποιος τα πάρει θα διασκεδάσει πολύ. Ειλικρινά μου κίνησαν το ενδιαφέρον ως φοβερό value for money.

audioj

Επαγγελματίας
Reaction score
75

Σπυρο,καλοακουστα και καλοριζικα! Ακομα δεν εχω καταλαβει πως στην ευχη το εχουν ''κουρδισει'' και παιζει ετσι,οσο για την τιμη του,ας μην το συζηταμε,ειναι απλα ανεκδοτο! Να τα χαιρεσαι:)
(Γιαννη,μεσα εισαι...;) )

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss