Στραβοί δίσκοι βινυλίου

Reaction score
0
Γεια σας.Θα ήθελα να θίξω αυτό το θέμα,καθώς έχω μερικούς δίσκους που έχουν στραβώσει.Η αλήθεια είναι ότι το πικάπ μου(Technics 1200 MKII με κεφαλή Denon DL-110) μπορεί να τους παίξει.Φανταστείτε έναν δίσκο καθώς γυρίζει να σχηματίζει μια ελαφρώς κυματοειδή μορφή,αρκετή για να ανασηκώνεται ο βραχίονας σε κάθε στροφή.Είναι επιβλαβές αυτό?Επίσης υπάρχουν μηχανήματα που υπόσχονται επαναφορά των δίσκων σε τέλεια κατάσταση.Κάποια video στο Youtube δείχνουν πως κάτι τέτοιο γίνεται.Αξίζει η επένδυση σε κάτι τέτοιο(είναι και λίγο ακριβά)?

Reaction score
141
αν η κυματοειδης μορφη ειναι πανω απο 9 μποφωρ υπαρχει ενα θεματακι.Η Furutech απο οσο ξερω εχει συσκευη για αυτη την περιπτωση.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.178
Απάντηση: Στραβοί δίσκοι βινυλίου

[reliops=How To Fix a Warped Record (mainly for skratch djs) by dj lemon chin][youtube]UfcLZRr4VDU[/youtube][/reliops]

Reaction score
0

Εφόσον δεν είναι επικίνδυνο για την κεφαλή είναι θέμα οπτικό?Το πώς δηλ. φαίνεται ο δίσκος καθώς γυρίζει...Η επένδυση σε μια τέτοια συσκευή (Furutech) αξίζει νομίζετε?

Reaction score
141
Re: Απάντηση: Στραβοί δίσκοι βινυλίου

Εφόσον δεν είναι επικίνδυνο για την κεφαλή είναι θέμα οπτικό?Το πώς δηλ. φαίνεται ο δίσκος καθώς γυρίζει...Η επένδυση σε μια τέτοια συσκευή (Furutech) αξίζει νομίζετε?
Οχι

Reaction score
1.187

Γεια σας.Θα ήθελα να θίξω αυτό το θέμα,καθώς έχω μερικούς δίσκους που έχουν στραβώσει.Η αλήθεια είναι ότι το πικάπ μου(Technics 1200 MKII με κεφαλή Denon DL-110) μπορεί να τους παίξει.Φανταστείτε έναν δίσκο καθώς γυρίζει να σχηματίζει μια ελαφρώς κυματοειδή μορφή,αρκετή για να ανασηκώνεται ο βραχίονας σε κάθε στροφή.Είναι επιβλαβές αυτό?Επίσης υπάρχουν μηχανήματα που υπόσχονται επαναφορά των δίσκων σε τέλεια κατάσταση.Κάποια video στο Youtube δείχνουν πως κάτι τέτοιο γίνεται.Αξίζει η επένδυση σε κάτι τέτοιο(είναι και λίγο ακριβά)?
Εφόσον δεν είναι τόσο πολύ στραβωμένοι που να πηδάει και να χάνει το αυλάκι η βελόνα, ξέχνα το μην ασχολείσαι.

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Εφόσον δεν είναι τόσο πολύ στραβωμένοι που να πηδάει και να χάνει το αυλάκι η βελόνα, ξέχνα το μην ασχολείσαι.
Ο στραβωμένος δίσκος δεν παίζει σωστά. Ακόμα κι αν δεν πηδά η κεφαλή, αυτό που ακούς δεν είναι σωστό.

Reaction score
1.972
Εγώ χρησιμοποιώ αυτό . :107:

Τα αποτελέσματα είναι άριστα, αλλά είναι πολύ ακριβό.:141:

Το αγόρασα στο ένα τρίτο της τιμής του μεταχειρισμένο - σαν καινούριο - από USA. Τα χρήματα για καινούριο ΔΕΝ θα τα έδινα.

Αν δεν έχεις πολλά «στραβά» Lp μπορείς να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα βάζοντάς τα, ανάμεσα σε δύο χοντρά τζάμια πάχους τουλάχιστον 6mm –άθραυστα- κομμένα σε σχήμα δίσκου με διάμετρο 32cm ως εξής:

Ένα – ένα Lp μέσα σε χάρτινη θήκη ή από ριζόχαρτο, όχι PVC ή άλλο πλαστικό.

Θερμοκρασία 60 βαθμών C (μέγιστη 65 βαθμούς C, σε φούρνο κουζίνας με αξιόπιστο θερμόμετρο).

Χρόνος: μιάμιση ώρα θέρμανση και δύο ώρες ψύξη μέσα στα τζάμια με πίεση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. (Θερμοκρασία και χρόνος από Furutech)

Δοκιμάζεις πρώτα με ένα «άχρηστο» Lp. :111:

Τα τζάμια μπορείς να τα πρεσάρεις είτε οριζόντια με βάρος 4 – 5 Kg ή καλύτερα με αρκετά σαν αυτά.

Τα «στραβά» Lp φθείρονται πρόωρα και ανομοιόμορφα, και δεν ακούγονται σωστά. Μου έχουν τύχει και καινούρια 200gr «στραβά» από το εξωτερικό. ( Ας είναι καλά τα Containers στο τελωνείο του αεροδρομίου που το καλοκαίρι ανεβάζουν και 50 βαθμούς C. )

Reaction score
1.187

Εγώ χρησιμοποιώ αυτό:

Πολύ φθηνό και όταν δεν το χρησιμοποιώ για να ισιώνω βινύλια, ψήνω και κανά τοστάκι... :103:

Reaction score
0
Γειά σας. Για να μην ανοίξω παρόμοιο thread, και προτού δοκιμάσω κάποια diy μέθοδο, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς κάποιο κατάστημα που να μπορεί να "ισιώσει" στραβούς δίσκους... (Ίσως με μια συσκευή σαν αυτή που εικονίζεται παραπάνω)

Reaction score
1.732
Γειά σας. Για να μην ανοίξω παρόμοιο thread, και προτού δοκιμάσω κάποια diy μέθοδο, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς κάποιο κατάστημα που να μπορεί να "ισιώσει" στραβούς δίσκους... (Ίσως με μια συσκευή σαν αυτή που εικονίζεται παραπάνω)
Καλημερα.

Ο Ρίτσος, στην Γερανίου στην Ομόνοια.

Πας, τον αφηνεις, περιμενεις καμια βδομαδα και τον παίρνεις σωστό.

Τιμή από 6-10 ευρω, ανάλογα το στραβωμα.

https://www.ritsos.com/

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.245
Members
38.436
Νεότερο μέλος
damian111