Τι είδαμε, τι θα δούμε


daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Μηνύματα
37.861
Reaction score
77.459
Θα κάνω εμετούλη. :redface::redface::redface:
εσύ ίσως...ρώτα και κανέναν πρώην πασόκο όμως...κάποιοι έχουν δακρύσει ήδη από την συγκίνηση:roflmao::roflmao::roflmao:
 


Μηνύματα
20.123
Reaction score
14.501
IMG_1662.jpg



Τhe Thief 1952

Η πρώτη ταινία που εχω δει διχως διάλογους.Για τη μουσική επένδυση της,ανάμεσα σε άλλες κατηγορίες,ήταν υποψήφια για Όσκαρ το 1953.
 



Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Μηνύματα
25.109
Reaction score
20.600
The 24 Hour War

Ντοκυμανταίρ με αμερικανική ματιά επάνω στην αντιπαλότητα Ford - Ferrari τη 10ετία του '60. Η Φορντ έτρεχε στους αγώνες για να πουλάει αυτοκίνητα, ενώ ο αντιπαθής αλαζών γέρος πουλούσε αυτοκίνητα για να χρηματοδοτεί το καπρίτσιο του με τους αγώνες.
 




spylab

Shalom
Moderator
Μηνύματα
12.559
Reaction score
30.947
Denial Αν καποιος εχει διαβασει το Hitler's War και το Denying the Holocaust θα εκτιμησει περισσοτερο την ιστορια που σε μεγαλο βαθμο επληξε το κυρος του David Irving. Βασισμενο στο βιβλιο Denial Holocaust History on Trial .

Μου αρεσε που ειδα την ιστορια σε εργο :thumbsup: 8 στα 10

Denial-2016.jpg
 

Μηνύματα
5.283
Reaction score
6.429
Μας εχετε φλομωσει στην κουλτουρα ,τα δραματα και ασπρομαυρα!!

Passengers το πιο ανεμπνευστο ποστερ scifi ! View attachment 70809
Πανεμορφο interstellar hibernation ship:thumbsup: Μια ανασα γαλαξια στο σαλονι :) 7 στα 10

View attachment 70808
Απαντησα στο δικο σου ως ποιο αντιπροσωπευτικο ποστερ :thumbsup: πλανηταριο λεμε...πηγα πολλα χρονια πισω... εντυπωσιακη η σκηνη στην πισινα με την απουσια βαρυτητας..
Θέλω να το δω εδώ και μία βδομάδα αλλά με φόβισε η περιγραφή "Romance"...
εχει και απο τετοιο αλλα...

λατρευω ταινιες διλληματων ειδικα τετοιων...

η σειρα που διαδραματιστηκαν καποια πραγματα χρονικα δεν ηταν τυχαια πλυν μιας... (ακομη σκεφτομαι γιατι ετσι και οχι ετσι:o)ομως δε θα πω άλλα αξιζει θεασης γιατι εχει ουσια :D 8/10
 

xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.739
Reaction score
83.514
Απαντησα στο δικο σου ως ποιο αντιπροσωπευτικο ποστερ :thumbsup: πλανηταριο λεμε...πηγα πολλα χρονια πισω... εντυπωσιακη η σκηνη στην πισινα με την απουσια βαρυτητας..


εχει και απο τετοιο αλλα...

λατρευω ταινιες διλληματων ειδικα τετοιων...

η σειρα που διαδραματιστηκαν καποια πραγματα χρονικα δεν ηταν τυχαια πλυν μιας... (ακομη σκεφτομαι γιατι ετσι και οχι ετσι:o)ομως δε θα πω άλλα αξιζει θεασης γιατι εχει ουσια :D 8/10
Το είδα χθες το βράδυ και θα ετοιμάσω review. :)
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.309
Reaction score
93.854

Mufasa

Top teaser
Μηνύματα
673
Reaction score
2.149
Edge of Tomorrow Mία αρκετά φρεσκια ταινία. Χρησιμοποιώντας έξυπνα τη λογική try, fail, repeat, προσθέτοντας κάθε φορά κάτι καινούριο, το ενδιαφέρον κρατιέται αμείωτο. Ο κύριος Κρουζ προσπαθεί και αποδίδει τις διαφορετικές αποχρώσεις της κάθε στιγμής επάξια. Ευχάριστη έκπληξη: μία ταινία δράσης έχει character development (;). Το τέλος δυστυχώς μειώνει το όλο εγχείρημα. Στερεί το κάτι παραπάνω ενός πραγματικού δράματος, προδίδοντας τις μπλοκμπαστερίστικες καταβολές της ταινίας. Το ότι υπήρχε προσδοκία για το κάτι παραπάνω, από μόνο του, λέει πολλά.

Mission Impossible:
Ghost Protocol Ευχάριστη έκπληξη! Γεμάτη ταινία που τα έχει όλα. Δράση, χαρακτήρες για τους οποίους νοιάζεσαι, ενδιαφέρον για το τι θα γίνει μετά. Δεν κοίταξα ούτε για μία στιγμή το ρολόι στον τοίχο. Ίσως επειδή είχε τελειώσει η μπαταρία του και δεν είχε νόημα.

Mission Impossible: Rogue Nation Ό,τι και το πρώτο (τρίτο). Μοιραία είναι πιο μπαγιάτικο και μου φάνηκε ότι είχε λιγότερη δράση. Ελαφρώς βαρετό at times και imho ο θάνατος του κακού ήταν anticlimactic. Αυτό που μου έμεινε και χαμογέλασα είναι μία κομβική στιγμή. Δίνεται στον πρωταγωνιστή η δυνατότητα να φύγει, να ζήσει καλύτερα. Μακριά από όοολα αυτα που τον καταδυναστεύουν. Να είναι ήρεμος, να μην χρειάζεται να κοιτάει πίσω από τον ώμο του. Όμως.. είναι επιλογή του αυτό που κάνει. Το θέλει. Ε, τότε και εγώ θέλω να δω τι θα γίνει στην ταινία.-

X-Men Origins: Wolverine Φαινομενικά μία κακή ταινία. Μπερδεμένη πλοκή, φορτωμένη με κλισέ. Ολοφάνερα τα προβλήματα παραγωγής με άσκοπα εφέ για να καλυφθεί η ταλαιπωρημένη διαδικασία ανάπτυξης της ταινίας. Ωστόσο τα συγχωρώ όλα επειδή με έκανε και ένιωσα ότι ήμουν πάλι 10 χρονών, όταν ενθουσιαζόμουν με το οτιδήποτε. Και η τραγικότητα του τέλους:

stigm.jpg


Κοντολογίς, τα παραπάνω δεν είναι αριστουργήματα, ούτε σκουπίδια. Ευχάριστες, εύπεπτες ταινίες που ψυχαγωγούν και η ώρα περνάει ευχάριστα.

Εντάξει, το Wolverine αντικειμενικά ήταν μάλλον μαπίτσα.
 

Μηνύματα
20.123
Reaction score
14.501
A Separation / Ενας Χωρισμος / Jodaeiye Nader az Simin

8 / 10

"...ανατριχιαστικά ρεαλιστικό και αφοπλιστικό, ένα συγκλονιστικό δράμα, βαρύ κι ασήκωτο - προφανώς - για αυτούς που επιλέγουν το σινεμά για να χαλαρώσουν, μοναδική εμπειρία για όσους θέλουν να σκεφτούν και να συλλογιστούν για τη ζωή τους!"
http://cineparmenos.blogspot.de/2011/09/2011-10-10.html




"...δυσάρεστα συναισθήματα που δημιουργεί στον ψυχισμό μας η αίσθηση αδιεξόδου."







' Cut ' ! :D

'' Through the olive trees ' Μέσα απο τους ελαιώνες 1994

του Abbas Kiarostami * Η πρωτη ταινια του που βλεπω....Με παγιδεψε η αληθεια της κι η ομορφια που κρυβεται σ αυτην!:thumbsup:




Η τελευταία εντυπωσιακή σκηνή, με το πανέμορφο γενικό πλάνο, όπου μέσα στα καταπράσινα χωράφια ο Χοσεϊν κυνηγάει την Ταχερέ, μένει για πάντα στη οπτική μνήμη μας. Ο Χοσεϊν την ακολουθεί πάντα πεισματικά και, κάπου πολύ μακρια, τη φτάνει. Οι δύο ανθρώπινες φιγούρες ξεχωρίζουν αμυδρά, σαν δύο ασήμαντες κουκίδες μέσα στην απεραντοσύνη της φύσης. Ιδιαίτερα σ’ αυτήν τη σκηνή, που δεν είναι όμως και η μόνη, ο Κιαροστάμι δημιουργεί μία αίσθηση διφορούμενου και μυστηρίου, ακριβώς σαν την εντύπωση που αφήνει η ίδια η ζωή....

Θόδωρος Σούμας: Κινηματογράφος και έρωτας “Εκδόσεις Αιγόκερως”



Maybe longing for an answer is all what is possible.
 

Mr Spock

demokratischer - sektor
Μηνύματα
18.455
Reaction score
50.601
Das Testament des Dr. Mabuse (1933) . . . Fritz Lang

- σκληρή , Καφκικά εφιαλτική , δυσοίωνη & όπως οι περισσότερες του Fritz Lang , προφητική
- άριστες ερμηνείες , πολύ καλή φωτογραφία

Das Testament des Dr. Mabuse (1933) - ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ.

. . . εδώ αποκατεστημένη ( όσο το δυνατόν ) στην αρχική της διάρκεια


The Testament of Dr. Mabuse (1933) - Rotten Tomatoes
Das Testament des Dr. Mabuse (1933) - IMDb













 

Μηνύματα
20.123
Reaction score
14.501
Το ασπρο μπαλονι / Badkonake Sefid 1995 / Τhe White balloon

του Jafar Panahi.( Eνας ανυποτακτος ακτιβιστης δημιουργος )

Ο Τζαφάρ Παναχί υπήρξε βοηθός του Αμπάς Κιαροστάμι και είναι ένας από τους γνωστότερους διεθνώς σκηνοθέτες του Ιράν. Έχει τιμηθεί με το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ της Βενετίας το 2000 για την ταινία του Ο κύκλος και με την Αργυρή Αρκτο στην Μπερλινάλε το 2006 για το "Offside". Επίσης έχει τιμηθεί στις Κάννες με τη Χρυσή Κάμερα για την ταινία Λευκό Μπαλόνι (1995) και με το βραβείο Fipresci στο ίδιο φεστιβάλ (2003) για το Κόκκινο χρυσάφι....

«Όταν εφαρμόζεται λανθασμένη οικονομική πολιτική, αυτό οδηγεί στη δημιουργία κοινωνικών στρωμάτων με μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Στην πατρίδα μου τώρα υπάρχουν δύο οικονομικές τάξεις, μία με πολλά προβλήματα και μία άλλη με υπερβολική άνεση, και η πρώτη είναι πολύ μεγαλύτερη από τη δεύτερη". J.Panahi




8/10


Ένα απλο ασημαντο περιστατικο αρκει για να δειχτει η δυσκολια της επιβιωσης ενος παιδιου στη μεγαλη πολη, η φτωχεια, η μοναξια, η αναγκη για ανθρωπια. Ίσως ενα πορτραιτο οχι τοσο σκληρο οσο η καθημερινη ζωη που αρχιζει καθως τελειωνει η ταινια και πιανει βροχη με τον μικρο μεταναστη στους δρομους.



Η ερμηνεια του μικρου κοριτσιου είναι απιθανη!:hi:
 

Sleep

Dr. Jekyll & Mr. Hyde
Μηνύματα
686
Reaction score
2.675
Το Offside του Παναχί, με ένα τσούρμο κορίτσια που προσπαθούν να τρυπώσουν σε κάποιον ποδοσφαιρικό αγώνα στα κρυφά, καθότι στο Ιράν το ποδόσφαιρο είναι αυστηρά ανδρική υπόθεση, είναι γυρισμένο σε real time κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης Ιράν - Μπαχρέιν για τα προκριματικά του Μουντιάλ το 2006 στη Γερμανία.
Πράγμα που πρακτικά σήμαινε ότι το σενάριο ήταν διαρκώς υπό αίρεση ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα, γεγονός που άφησε άπλετο χώρο στους ερασιτέχνες ηθοποιούς για αυτοσχεδιασμό.
Αξιοθαύμαστο ως σύλληψη, όμορφο ως εκτέλεση.
 



Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.598
Μηνύματα
2.867.343
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top