Το ακριβότερο πλατό...



skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.676
Διαλέχτε ...!!!

Εδώ τα'χω μαζεμένα όλα (περίπου ...) :wink:

  • Πλατώ από A-C (aas gabriel, Acoustic signature, Acoustic solid, Aida, AirTangent, Alphason, Amazon, Atmasphere-Empire, Ariston, Audiomeca, Audio Note, Aura, Avid, Basis, Benz, Blue Note, Bogdan Audio, Brinkmann, Clearaudio & Clearlight)

    Πλατώ από D-L (Denon, DIY, ELP-laser, EMT, Eternita, Forsell, Garrard, Girati, Goldmund, Holphi, Immedia, Jbe, Kenwood, Klangstraum, Kuzma, Linn & Luxman)

    Πλατώ από M-Q (Marantz, Meitner, Michell, Micro, Midnight Express, Musica Nova, Music Hall, Nordic Concept, Nottingham, Omicron, Opus, Oracle, Origin Live, Oxford Acoustics, Phase linear, Pink Triangle, Pluto, Pro-ject, Quasar & Quintessence)

    Πλατώ από R -T (RedPoint, Rega - Progressive Engineering, Rockport, Scheu, Silver Note, Simon Yorke, SME, Sonik Sircle, Sota, Sound Engineering, Space acoustics, SPJ, Stratosphere, Symphonic Line, Technics, Telefunken, Teragaki, Teres, Thita Mi & Thorens)

    Πλατώ από T-Z (TL Acoustics, Townshend, Transcriptor, Transrotor, Trio (look Kenwood), Ulysses, Verdier, Versa Dynamics, Vestax, Voyd, VPI, V.Y.G.E.R., Walker, Well Tempered, Yamaha & Yamamura)[/list:u]Πάντως ακριβότερο παραμένει το RockPort Technologies Sirius III ... (Strereophile's Review...)
 


Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Μηνύματα
15.897
Reaction score
301
JEM

Για το συγκεκριμένο πλατώ υπάρχει τέστ στο HiFi News του Μαΐου.

Είναι κατασκευασμένο από γρανίτη. Το πλατώ είναι ατσαλένιο ,ζυγίζει 100 λίμπρες και το ατσάλι που χρησιμοποιείτε είναι ειδικού τύπου και ονομάζετε 316 (με υψηλή περιεκτικότητα χρωμίου και νικελίου). Το πλατώ στηρίζεται στην θέση του μαγνητικά , έτσι ώστε το πηγάδι και ο άξονας να βλέπουν ένα συνολικό βάρος 2 κιλών!!! Το πηγάδι είνα από PTFE και χαλκό και αυτολιπαίνετε. Το μοτέρ είναι DC και έχει ειδικό οπτικό σύστημα ελέγχου της ταχύτητας του μοτέρ 500 φορές την περιστροφή του μοτέρ. Ο λόγος της περιστροφής πλατώ/μοτέρ είναι 1/30 (άρα ελέγχει την περιστροφή 15000 φορές στην περιστροφή του πλατώ).

Ο reviewer (David Allcock) ισχυρίζεται ότι είναι ότι καλύτερο έχει ακούσει ως τώρα.
 



skaloumbakas

4Haris
Μηνύματα
24.751
Reaction score
1.676
ENERGY DRAINAGE ...

Βαγγέλη,

Τα ηχητικά κύματα επηρεάζουν πολύ περισσότερο την επιφάνεια του δίσκου απ' ότι το στέλεχος της κεφαλής (που είναι πολύ μικρό!!!)

Γι' αυτό και το πλατώ πρέπει να είναι ικανής μάζας που να απορροφά αυτό το feedback και να να μην το επιτρέπει να περάσει από την κεφαλή και να "βρωμίσει" τον ήχο...

Από την άλλη, και ο βραχίονας υποφέρει από feedback και πρέπει και αυτός να "γειώνει" τους κραδασμούς και να μην τους οδηγεί στην κεφαλή... :wink:

(Κάποια στοιχεία, αν έχεις χρόνο, μπορείς να δεις στο http://aca.gr/paper.37.htm )

ΧΣ
 



Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.837
Μηνύματα
2.877.879
Members
37.953
Νεότερο μέλος
simera2805
Top