Audio Craftworks - Μιχαλης Σπερτος

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
Απο καιρο σκεφτομουν να κανω καποια αφιερωματα για τους Ελληνες κατασκευαστες, ενα για τον καθενα ξεχωριστα. Η ειρωνια ειναι οτι θα ξεκινουσα με την Audio Craftworks του Μιχαλη Σπερτου. Δεν προλαβα.
Δεν προλαβα ουτε καν να μιλησουμε γι αυτο. Μπαινοντας στο σαιτ του και βλεποντας την πολυ καλη δουλεια που εχει κανει, σκεφτηκα οτι συντομα ολα αυτα θα χαθουν μαζι του και ενοιωσα την αναγκη να σωσω οσα μπορω.
Ετσι λοιπον το αφιερωμα θα γινει. Μπορει να μην γινει τελειο η οπως θα ηθελα να γινει, μιας και το μυαλο δεν δουλευει οπως θα επρεπε σε τετοιες περιπτωσεις, αλλα θα γινει. Θα βοηθησετε αλλωστε ολοι εσεις οι φιλοι του, να τον γνωρισουμε ολοι καλυτερα και ετσι θα μαθουμε περισσοτερα γι αυτον, μιας και ο ιδιος απο σεμνοτητα λιγοτερα θα εβγαζε προς τα εξω,απο οτι ολοι εμεις που τον ξεραμε.
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
Audio Craftworks Μιχαλης Σπερτος



Η Audio Craftworks απευθυνεται με τα προιοντα και τις υπηρεσιες της, στους απαιτητικους Μουσικοφιλους λατρεις της Υψηλης Πιστοτητας, και παραλληλα στους χομπιστες των κατασκευων Ηχoυ (Audio DIY). Ετσι, μερος του Site εχει σαν σκοπο να παρουσιασει προς τον συνειδητο Χαιφιντελιστα την πληρη και Αντικειμενικη πληροφορηση που αναζητα, και φιλοδοξει να τον εφοδιασει με σωστα κριτηρια σε θεματα Ηχητικου Εξοπλισμου. Ταυτοχρονα εδω παρουσιαζεται Θεωρητικο και Τεχνικο υλικο, χρησιμο και απαραιτητο για ιδιοκατασκευες Αξιωσεων (Σχεδιοθηκες Ενισχυτων, Ηχειων, λειτουργικα Projects, Data εξαρτηματων, διαφορα βοηθηματα κλπ) καλυπτοντας κατα το δυνατον σφαιρικα αυτο το ενδιαφερον, κοινωνοι του οποιου ειμαστε και εμεις, διανυοντας ηδη την τεταρτη ενεργη μας δεκαετια. Ετσι, θελουμε να πιστευουμε οτι γνωριζουμε καλα τις αναγκες και αναζητησεις των ανθρωπων του ειδους μας.



Στην Audio Craftworks η προσωπικη μας αγαπη για την Μουσικη αλλα και η σε βαθος τριβη μας με τα Ηλεκτρονικα μας οδηγουν στην δημιουργια προιοντων Υψηλης Ακουστικης αποδοσης και Υψηλης Αξιοπιστιας και στις σωστες τιμες, καθως η διαθεση τους γινεται απο εμας τους ιδιους.. Στην στηλη 'Προιοντα' σας παρουσιαζουμε την σειρα των δικων μας Ενισχυτων Λυχνιων Hi End The Scout . Οι 'Scouts' ειναι σχεδιασμενοι με στοιχεια απο Κλασσικες Συνταγες, ενσωματωνοντας ωστοσο Συγχρονες Τεχνικες και Εξαρτηματα, στον βαθμο που αυτα ταιριαζουν με την την ιδιαιτερη φυση και τον Ηχητικο Χαρακτηρα των Λυχνιων. Σαν απαραιτητο συμπληρωμα των 'Scouts' ερχεται η σειρα μας απο μικροτερες συσκευες Hi End, οπως Phono stages MM/MC, Παθητικοι και Ενεργοι προενισχυτες, Τηλεχειριζομενα ποτανσιομετρα για Remote Volume Control, ενω συνεχεια νεες ιδεες δοκιμαζονται και εξελισσονται.
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8


Παραλληλα, μεσα απο συνεργασιες μας με Επωνυμους Προμηθευτικους Οικους Ευρωπης και Αμερικης, διαθετουμε μια σειρα απο Ποιοτικα Εξαρτηματα Ηχου, σε ελκυστικες τιμες, οπως : Λυχνιες, Mετασχηματιστες Εξοδου και Τροφοδοσιας Λυχνιων, Πυκνωτες σηματος, Ποτανσιομετρα απλα και Motorized, Κit Eνισχυτων Λυχνιων, αλλα και Solid State Modules για Power Amps και preamps. Επισης ξενογλωσσα Τεχνικα Βιβλια και σχεδιαστικο Software για Ενισχυτες, Ηχεια, και αλλα σχετικα ειδη απαραιτητα στο Audio DIY. (Προιοντα / Εξαρτηματα ) Παραπερα σας δινουμε το βημα για να ακουστει η δικη σας γνωμη ή το θεμα που μπορει να σας απασχολει (Σελιδα Επισκεπτων). Υπαρχει επισης ο χωρος για τις Μικρες σας Αγγελιες (Δωρεαν για Ιδιωτες - δειτε τους Ορους Λειτουργιας). Στην στηλη 'Γνωμες - Αρθρα' θα βρειτε Ιστορικα και συγχρονα κειμενα με ποικιλες και πιθανα αντικρουομενες αποψεις Ειδικων του χωρου (Επιλογες απο το Ιντερνετ), καθως και τον δικο μας σχολιασμο στα σημεια που θεωρουμε οτι εχουμε κατι να πουμε. Επισης στα Αρθρα θα βρειτε Απαντησεις σε συχνα Ερωτηματα του τυπου : Τι ειναι η καθαρη ταξη Α? Ποσο βλαπτει η Αρμονικη Παραμορφωση ? Ποιος ο ρολος του Συντελεστη Αποσβεσης ? και αλλα σχετικα και οχι μονο.



Επισκευες και Αναβαθμισεις Ηχητικων συσκευων καθε ειδους, ή αλλες ειδικοτερες εφαρμογες Ηχου, σαφως περιλαμβανονται στις δραστηριοτητες της Audio Craftworks, καθως και Σχεδιαστικη και Πρακτικη Υποστηριξη και καθε πιθανη βοηθεια στον προβληματισμενο Audio DIYer, με χρηση Ειδικου Σχεδιαστικου λογισμικου. (Υπηρεσιες). Κατα περιστασεις μας προκυπτουν αξιολογα ειδη σε Προσφορα, ενω συνεχως Νεα Υλη προστιθεται στο Site. Μπορειτε να ριχνετε μια ματια στην στηλη των Νεων και Προσφορων ή ακομη καλυτερα να δηλωσετε συμμετοχη στο Μηνιαιο 'Newsletter' (Επικοινωνια). Παρεπιπτοντως η Επικοινωνια σας μαζι μας ειναι για μας εξαιρετικης σημασιας, παντα καλοδεχουμενη, και μας ενθαρρυνει στο εργο μας. Αντιμετωπιζουμε την καθε περιπτωση με ιδιαιτερη προσοχη. Μην διστασετε να επικοινωνησετε για να μας πειτε την γνωμη σας για αυτην την προσπαθεια, ή για οποιοδηποτε θεμα θα μπορουσαμε να φανουμε χρησιμοι.
 


Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
The Po boy
- Ολοκληρωμενος Ενισχυτης Λυχνιων με 300Β

To τελευταιο δημιουργημα του Μιχαλη, αποτι τουλαχιστον γνωριζω, ηταν ο The Po boy, ενας Ολοκληρωμενος Ενισχυτης Λυχνιων με 300Β σε πους πουλ διαταξη με πραγματικα εξαιρετο ηχο, που συνδιαζε την γλυκητητα και την μαγεια της σινγκλ εντ 300Β με την μεγαλυτερη ικανοτητα οδηγησης των πους πουλ. Αν δε δεν με απαταει η μνημη μου ηταν ο ενισχυτης που υπηρχε στο περιπτερο του AV SITE στην προσφατη χαι ενδ εκθεση.



Μετα απο αρκετη ερευνα και πειραματικες υλοποιησεις προς την κατευθυνση ενος ολοκληρωμενου Στερεοφωνικου Ενισχυτη με Τριοδους λυχνιες Αμεσου θερμασεως 300Β, καταληξαμε στο σχημα που αποδειχθηκε βελτιστο οσον αφορα την αναδειξη των Ακουστικων ιδιοτητων της συγκεκριμενης λυχνιας, σε συνδιασμο με την καλυτερη εκμεταλευση της σχετικα περιορισμενης ισχυος της, και σε σχεση με αλλες σημαντικες παραμετρους, και επιτελους ο Po Boy ειναι καθ ολα ετοιμος.

Προκειται για μια υλοποιηση με 2x 300B Push Pull ανα καναλι - Ταξη A - Non Feedback Design, με χρηση Toroidal μετ/στων Εξοδου, και ονομαστικη Ισχυ 24 Watt ανα καναλι. Οι πρωτες εντυπωσεις απο το παραπανω μοντελο εληφθησαν με χρηση των μεγαλων 3δρομων Ηχειων Correct της Audio Craftworks, ευαισθησιας 89 dB. Αυτο που λεμε “Μεγαλος Ηχος” ηταν εκει ! Επισης εκει ηταν η αναμενομενη Αναλυση και τα μικροδυναμικα της Τριοδου, αλλα και η εκπληκτικη (αν και αναμενομενη απο τους γνώστες των Toroidal μετ/στων Εξοδου) καθαροτητα και οδηγηση.
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8


Η απολυτη απουσια Αρνητικης αναδρασης φροντιζει για την εξαιρετικη Φασικη συμπεριφορα του “Φτωχοπαιδου”, με αποτελεσμα, μικροπτυχες γνωστων μουσικων εργων να ξεδιπλωνονται με αλλη οντοτητα. Η αριστη Τονικη ισορροπια του Ενισχυτη ειναι εμφανης με τα παραπανω Ηχεια, αλλα οταν ο Po Boy συνδεθηκε με τα αλλα Ηχεια μας, τα Hybrid Box των 95 dB, αναδειχθηκε μια ανεπαναληπτη αμεσοτητα και μια υπεροχη αισθηση των μεσαιων. Ηδη ο χωρος γεμιζε απο μελωδικες μουσικες, με τις φωνες και τα εγχορδα να πρωτοστατουν, χωρις το Rhythm section της Ορχηστρας να χανεται στο βαθος, και με την συμπιεση και τον ψαλιδισμο να εμφανιζονται μετα απο ευγενικη προειδοποιηση, πολυ-πολυ αργοτερα απ’οτι σε οποιοδηποτε αντιστοιχο Single Ended.
Ολα τα παραπανω υλοποιημενα στα γνωστα πλαισια της υψηλης αξιας, αξιοπιστιας και διαχρονικοτητας των προιοντων μας.


Ισχυς : 2x 24 Watt RMS / 4 ~ 8 Ohm
Λυχνιες Εξοδου : 2x 300Β ανα καναλι ( Συνολο 4 )
Μετ/στες Εξοδου : Toroidal VanderVeen design
Προενισχυτριες : 2x NOS - JAN 6922 + 2x NOS - JAN 5687
Πυκνωτες σηματος : Auricaps - USA
Συνθηκες Λειτουργιας : Class Α - Push Pull - Non Feedback.
Αρμονικη Παραμορφωση : < 1 % @ Half power / 1 KHz
Ευαισθησια Εισοδου : 0.5 V
Εισοδοι : 3 line κατ επιλογην, συν μια εισοδος Direct.
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
μια τελευταια αλλαγη που προσθεσε ο Μιχαλης στους ενισχυτες του, ηταν η αλλαγη στην εμφανιση και ιδιαιτερα στην προσοψη των ενισχυτων του και μαλιστα, τοσο με προσωπικη συζητηση μαζι μας, οσο και με σχετικα ερωτηματα στους φιλους συνφορουμιτες στο σαιτ.
Αλλη μια φορα που επεμβαινει η τυχη ειρωνικα - οι αλλαγες αυτες ανακοινωθηκαν οτι ισχυουν απο τον Γεναρη του 2009.



Νεα εποχη για ορισμενους απο τους Ενισχυτες της σειρας Scout.
Το “Σιδηρουν προσωπειον” αντικαθισταται εις το εξης απο την εικονιζομενη Αλουμινενια προσοψη
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
Ο Μιχαλης ειχε πολλα ονειρα και σχεδια για το μελλον. Ονειρα που ορισμενοι τα εκμεταλευτηκαν και τον προδωσαν και σχεδια που δεν καταφερε τελικα να υλοποιησει, οπως ηταν η κατασκευη ενος ενισχυτη σε κλαση D και που τωρα πλεον μπορει να βγει στην επιφανεια ως δειγμα του ανοιχτου μυαλου του και της θελησης του για καινουργιους οριζοντες και πειραματισμους. Μου εγραφε λοιπον.

Φιλε Thanasis Κ γεια σου.

Ξερω οτι μπορω να εμπιστευτω οτι δεν θα διαρευσεις το παρακατω μεχρι να ολοκληρωθει το Project απο την μερια του κατασκευαστη (μεσα σε κανα δυο μηνες μαζι με τα τροφοδοτικα του) και να επικυρωθουν τα χαρακτηριστικα. Προερχεται απο την γνωστη για τους μετ/στες, τις αναλογικες της μοντουλες και τα προιοντα VanderVeen design, Ολλανδικη Amplimo, την οποια οπως ισως γνωριζεις αντιπροσωπευω για Ελλαδα και Κυπρο. Δες το λινκ και λαβε υποψιν σου οτι τo λινκ δεν ειναι ανοιχτο για τους επισκεπτες του site μου ...
Compact Power amplifier LPC-1



The new Amplifier LPC1 combines properties like very high output power, high sound quality
and compact housing in module-form.
The harmonic distortion, typically 0.1 % in most class D amplifiers, is eliminated here with
some patented cir cuits. Distortion is very low (<< 0.003 %@ 1kHz) at average listening levels
(0-400W) which makes thi s amplifier sound better than a good cl ass AB amplifier. Crossover
distortion at zero-crossings like in class AB doesn' t occur at all.
The main application of the amplifier module is construction inside loudspeaker cabinets or with
2 or more modules and a suppl y-unit inside a 19"-rack as a PA-amplifier, in which active fancooling
is not possible.

More Voltage
In most class-D Amplifiers, the voltages are limited by the dri ver-IC at 80 or 100 V. A patent ed
driver circuit with galvanic isolation in this amplifier makes higher supply- and output-voltages
possible, at which high power can be gener ated without the need for a bridge or unpractical low
impedance's. This amplifier can work with a supply voltage of typically 160 VDC, limited only by
the N-channel mosfet's. The maximum output vol tage is 70 V peak.
Less Distortion
The 1st most common di stortion mechanism in class D amplifiers is the dead time between the
off-switching of one mosfet and the on -switching of the other . In this short period both mosfet' s
are in off-state and the output is floating. The momentary voltage in this period is strongly
dependent on load current and thus non-linear, generating a kind of crossover distortion at
higher current-levels.
In the patented dri ver circuit, this dead time is much shorter and matched accur ately to the
transition time of the output, eliminating this dead-time-distortion distortion.
The 2nd distortion mechani sm is supply-line pollution, generating intermodulation of the output
signal. With a patented PWM-generator this distortion is eliminated completely by compensati ng
the modulation from the supply-voltage.
Power
Unlike most class-D amplifiers, the amplifier module described here is just half of a bridge, with
one output-node connected t o ground. Output -voltage and Power can be doubled with 2
modules in bridge-mode. The 2 outputs should be connected in anti-series, and the 2 inputs
should be connected in parallel and in anti-phase. This way the output power can be doubl ed at
twice the impedance.
Easy Cooling
The small heat sink integrated in the module housing provides sufficient cooling in free air at
short peak power or 300 W continuous power. More passive cooling for 1.2 kW continuously is
possible by mounting the module to an external heat sink or housing. Two sides of the module
are made flat for mounting easily on larger surfaces. F or use inside closed loudspeaker-cabinets
a fan is not possible and not needed.
Preliminary specifications
Output Power :
( driven at 1kHz sine, <0.1%THD, supply voltage 2x80V)
per module:
4 Ohms: 600 Watts RMS
2 Ohms: 1100 Watts RMS
1 Ohms: 1800 Watts Peak
per 2 modules, bridged:
8 Ohms: 1200 Watts RMS
4 Ohms: 2200 Watts RMS
2 Ohms: 3600 Watts Peak
Slew rate: 16 V/ microsec per module
Frequency Response :
+/- 0.1 dB, 20 Hz -20 kHz at 2 Ohm
+/- 1.2 dB, 10 Hz -20 kHz at 1 or 4 Ohm
+/- 3 dB, 1 Hz - 40 kHz at 2 Ohms
Overshoot squarewave: 10 % (2 Ohm)
Total Harmonic Distortion (THD) :
<0.03 %, -70 dB , 1000W, 2 Ohms, 1 kHz
<0.01 %, -80 dB , 700 W in 2 Ohms or 500W in 4 Ohms, 1 kHz
<0.003 %, -90 dB , 400 W in 2 or 4 Ohms, 1 kHz
Output Noise : 0.15 mV RMS, -110 dB referenced to full output (20Hz-20kHz, unweighted)
Switching Frequency (250 kHz) at output : <50 mV RMS
Damping Factor : >150 (4 Ohms, 2 Hz- 500 Hz)
Input Sensitivity : 0.75 Volt RMS or 1.07 V peak for full output (1 kW in 2 Ohm)
Voltage Gain : 60 (35 dB)
Input Impedance : 2 x 220 kOhm, bal anced
Load Protection : Fuseless short-circuit protection, clip limiting, current limiting at 60A.
Cooling : Passive free-air at average signal < full power -6 dB, with external heat sink at full
power continuous
Sizes : 200 mm W x 50 mm H x 100 mm D
Power Efficiency : 93% (2 Ohms) to 95% (4 Ohms), at half to full power.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.345
Reaction score
125.285
Θανάση εδώ και ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ήμουν ενήμερος από τον ίδιο τον Μιχάλη (μέσω pm) για τον διακοπτικό ενισχυτή που ετοίμαζε και είμαι βέβαιος ότι θα έκανε ΠΑΤΑΓΟ αυτή του η κατασκευή.

Άλλωστε πιστεύω ότι εγώ τον "έψησα" να ξεκινήσει κάτι τέτοιο πριν από 2 καλοκαίρια, όταν το συζητούσαμε μαζί στο σπίτι του για αρκετές ώρες. Δεν υλοποίησε όμως τίποτα "πρόχειρα", έκανε τις δοκιμές του και τις εξελίξεις του, γνωστός για την τελειομανία του...

Λυπάμαι που δε πρόλαβε να ολοκληρώσει και αυτή του την ιδέα.

Όπως και τόσες άλλες που είχε μες στο μυαλό του.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.345
Reaction score
125.285
και το παρακάτω είναι μια από τις απαντήσεις μου σε Pm με τον Μιχάλη για τον διακοπτικό ενισχυτή του:


Κείμενο από Μιχάλη:
-------------------------------------------
.....
.....

http://www.AudioCraftworks.gr/gr/pages/prods/modules/lpc1.pdf


To λινκ δεν ειναι ανοιχτο για τους επισκεπτες του site μου, και προς το παρον κρατα το μονο για τον εαυτο σου.

Φιλικα - Μιχαλης


CostasEAR:

----------------------------------------------

Τώρα πάω να το βγάλω θέμα, να τα πω όλα σε όλους, να η ευκαιρία για μια πρωτιά επιτέλους, αυτό περίμενα μια ζωή, τρέχω, τα λέμε αργότερα Μιχάλη, τσάο....με περιμένει το πληκτρολόγιο, κάθεται σε αναμένα κάρβουνα και θα πάρει φωτιά....



Πολύ ωραίο φαίνεται, το άκουσες?

και η ερώτηση της ημέρας: πόσο κοστίζει το ρημάδι?

ε?


Οι μετρήσεις ισχύος που δίνει είναι με χαμηλή τάση τροφοδοσίας, δοκίμασε με τη μεγαλύτερη δυνατή, και άλλαξε τα φετ εξόδου στα μεγαλύτερα που θα βρείς, όσο μεγαλύτερο το φετ τόσο χαμηλότερη εσωτερική αντίσταση θα έχει και τόσο καλύτερο το ντάμπινγκ φάκτορ, γιου νόου ντόκτορ μου....

κάπου θα έχει κι ένα αντιστασίδι για φίντμπακ, άλλαξέ το με ακριβείας (σιγά μην έχουν ακριβείας εκεί) και θα με θυμηθείς!

Το σήμα εισόδου από που περνάει? αν έχει πυκνωτή στην πορεία του σήματος καλό είναι αν μπορείς να τον ξεφορτωθείς, και να συνδέσεις την είσοδο όσο πιο κοντά στο τσιπάκι γίνεται.

δοκίμασε αν θες και μετασχηματιστές εισόδου της λούνταλ, κάτι ξέρω που στο λέω.... εκτός από γαλβανική απομόνωση ταιριάζει και τις αντιστάσεις εισοδοεξόδων το ρημάδι, και παίζει και αθεράπευτα καλά! το χρησιμοποιούν στάνταρ σε κάτι μηχανάκια των πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ, το έχω ψάξει καλά αυτό που σου λέω, τα φέρνει ο χάιτας τα λούνταλ, αλλά εσύ μπορείς προφανώς να τα πάρεις και μοναχός σου, σωστά?


άντε γιατρέ μου, φτιάξε μας! κι εγώ όσο μπορώ να βοηθήσω με αυτά που τυχαία έμαθα θα το κάνω, ε, θα με δώκεις και ένα ποσοστό, ξέρεις εσύ....

---------------------------------------------
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.345
Reaction score
125.285
Το λινκ στο site του Μιχάλη για τον διακοπτικό ενισχυτή που ετοίμαζε, όπως βλέπετε λειτουργεί....

Προσπαθούσα ο κακομοίρης με τις ελάχιστες γνώσεις μου να βοηθήσω τον Μάστορα να το βγάλει όσο πιο σύντομα σε παραγωγή...

Αλλά δεν ήταν γραφτό....
 

Μηνύματα
7.140
Reaction score
4
Σχεδον καθε σαββατο τετοια ωρα ειχαμε το καθιερωμενο μας ραντεβου στο εργαστηριο του αφου πρωτα πηγαινα και αγοραζα την αγαπημενη του βυσσιναδα.
Μου συναρμολογησε τον truepath μου , εβγαλε τα ματια του με τα ελλειπη σχεδια που του ειχα δωσει μηνες ολοκληρους, μου απαντουσε σε ολες τις ηλιθιες και ενος ασχετου ερωτησεις που του εκανα με τετοια υπομονη και ζηλο λες και θα πηγαινα για εξετασεις την επομενη μερα.
Στο τελος με το ζορι του πληρωσα τα εργατικα αφου δεν ηθελε τιποτα.
Μου ελεγε , Κωστη κατσε να σε δω ευχαριστημενο με τον ενισχυτη σου και ολα τα αλλα ερχονται σε δευτερη μοιρα.

Τετοιος ανθρωπος ηταν.


Ωρες ολοκληρες καθομασταν πανω στο σπιτι του και κοιταγαμε για ηχεια , ενισχυτες με κουβεντουλα και ποτακι και μου εδειχνε και μου μαθαινε καινουργια πραγματα.

Πραγματικα νιωθω οτι εχασα ενα πολυ καλο ΦΙΛΟ.
Α ρε Μιχαλη μονο να ηξερες ποσο στεναχωρια μας εδωσες.

Οι ανθρωποι πεθαινουν πραγματικα μονο οταν σταματησουμε να τους θυμομαστε και εσενα Μιχαλη μου δεν θα σε ξεχασω ΠΟΤΕ!!!
 

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Μηνύματα
77.604
Reaction score
94.495
Απάντηση: Audio Craftworks - Μιχαλης Σπερτος

Παιδιά με αυτά που γράφετε με έχετε συγκινήσει πάρα πολύ.

Κρίμα να 'φεύγουν' τέτοιοι ΆΝΘΡΩΠΟΙ.
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
Πραγματι Κωστα ηταν τελειομανης. Απο τον προηγουμενο Γεναρη μου ελεγε συνεχεια
-Τον αλλο μηνα θα ειναι ετοιμος ο ενισχυτης και ουτω καθ εξης.
 

Μηνύματα
2.868
Reaction score
250
Απάντηση: Audio Craftworks - Μιχαλης Σπερτος

1-2 ώρες πριν πεθάνει είχαμε μεταξύ άλλων και αυτή την κουβέντα!

Δεν θεωρούσε ότι η class D ενίσχυση ήταν καλύτερη από τις γνωστές συμβατικές . Προσπαθούσε με στοιχεία να με πείσει για αυτό .

Εγώ από την πλευρά μου προσπαθούσα να τον πείσω να επεκταθεί και σε ενισχυτές της φιλοσοφίας αυτής για λόγους ευκολίας κατασκευής ,κόστους και κατασκευαστικής πολυφωνίας. Νομίζω ότι στο τέλος της κουβέντας τον είχα πείσει.Η τελική του θέση ήταν ότι θα έφτιαχνε τέτοιους ενισχυτές. Το μόνο πρόβλημα ήταν ότι η AMPLIMO που συνεργαζόταν μαζί της είχε ακόμη τις "μοντούλες" της υπό καθεστώς beta testing......
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
Παντως ο ενισχυτης που κατα καποιον τροπο τον καθιερωσε μεσα στον ευρυτερο χωρο των εραστων του ηχου, ηταν ο SCOUT που ειχε αποσπασει πολυ καλες κρητικες για την αποδοση του, τοσο απο το περιοδικο ηχος, οσο και απο τις ακουστικες εκτιμησεις του Βασιλη Τσαντουλη στο σαιτ μας, οπως θα αναφερουμε και στην συνεχεια του θεματος.

Στην φωτογραφια ενα απο τα πρωτα κομματια που κατασκευαστηκαν

 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
audiocraftworks - THE SCOUT Ι



οπως ελεγε και ο Μιχαλης

Ο ΠΡΟΠΟΜΠΟΣ
ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ
2x 90W- UL / 2x 45W-TRIODE
ΧΡΩΜΑ : ΜΑΥΡΟ ΣATΙΝΕ.

ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ
ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ



Σας παρουσιαζουμε την σειρα Ενισχυτων Λυχνιων Υψηλης Πιστοτητας : The Scout.
Ειναι σχεδιασμενοι και κατασκευασμενοι απο Ελληνικα χερια, κατω απο υψηλα ποιοτικα Standards, με χρηση Συγχρονων Τεχνικων μεθοδων και εξαρτηματων, αλλα παραλληλα με σεβασμο στην ιδιαιτερη φυση των Λυχνιων.

Σαν σχεδιαστικη και κατασκευαστικη φιλοσοφια η σειρα Τhe Scout τοποθετειται στο κυριο ρευμα του Hi-End. Τηρει σαφη αποσταση απο προιοντα Eισαγωγικου Επιπεδου, χωρις βεβαια να αδιαφορει για τον παραγοντα κοστος. Στην Audio Craftworks τα διαφορα σχεδιαστικα ζητουμενα αντιμετωπιζονται πρωτιστως με λυσεις τετοιες που να προαγουν την Ηχητικη αποδοση και την Αξιοπιστια, χωρις να μεταθετουν τα παντα αβασανιστα στην τσεπη του Μουσικοφιλου. Κατι τετοιο εγγυαται η μακροχρονη πειρα μας, η γνωση των αναγκων του απαιτητικου ακροατη, και το προσωπικο μας φιλτρο οσον αφορα τις σχεδιαστικες επιλογες.
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
audiocraftworks Scout MK 28



Το μικροτερο μοντελο της εταιριας, οσον αφορα τους SCOUT. Φορουσε 4 λυχνιες EL84 ανα καναλι, σε διαταξη ULTRALINEAR και απεδιδε 2x 24 W.

Οπως αναφερε ο Μιχαλης.

OI ENΙΣΧΥΤΕΣ



Αλλα ας δουμε για τι ακριβως μιλαμε... Απο πλευρας κατασκευης υπαρχει υψηλος βαθμος Τυποποιησης, πλην ομως τηρειται αποσταση απο διαδικασιες μαζικης παραγωγης, καθως καθε κομματι ειναι ιδιαιτερα προσεγμενο και ελεγμενο. Προκειμενου να καλυφθει ενα ευρος απαιτησεων, δημιουργησαμε μια σειρα απο μοντελα με Ισχεις απο 2x 24 W -ωστε να μην χρειαστειτε Ειδικα Ηχεια- εως 2x 100 W (προσφατα και μονομπλοκ των 200 W κατα παραγγελια). Υπαρχει ποικιλια τροπων διαχειρισης των Σταδιων Εξοδου, και ποικιλια Εξοπλισμου.
Ολα τα μοντελα ειναι Ολοκληρωμενοι Στερεοφωνικοι Ενισχυτες, με 4 Εισοδους ευαισθησιας περι τα 450 mV, 3 κατ’επιλογη και η μια Direct, που μπορει να χρησιμευσει και σαν Εξοδος προγραμματος. Οι βαθμιδες εξοδου λειτουργουν σε Push Pull - Ταξη AB .
Ολα τα μοντελα ειναι χτισμενα με την ιδια βασικη αρχιτεκτονικη, σε διαφορες παραλλαγες του σασσι αναλογα με τον τυπο και το πληθος των λυχνιων Εξοδου, και σε τρεις βασικες επιλογες Χρωματος (Φωτο). Ωστοσο καθε μοντελο εχει τον δικο του ιδιαιτερο Ηχητικο χαρακτηρα, με κοινο ζητουμενο την Μουσικοτητα και την αισθηση της Ηχητικης πληροτητας, που πιστευουμε οτι θα σας φτιαξει την διαθεση για ατελειωτες ακροασεις.
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8
audiocraftworks Scout MK II



ισως ο πιο εξαιρετικος, τουλαχιστον απο τις περιγραφες αυτων που τον ακουσαν, ενισχυτης του Μιχαλη Σπερτου.
Ειναι η εκδοση του ενισχυτη που ειχε δοκιμασει ο ηχος και ο Βασιλης Τσαντουλης.

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=40663



Ο ενισχυτης απεδιδε 30 W ανα καναλι σε TRIODE MODE και 2x 60 σε ULTRALINEAR. Φορουσε ειτε 2x 6550 ειτε 2x KT88 ανα καναλι.
 

Μηνύματα
5.020
Reaction score
8


Απο την υπεροχη αναφορα του Βασιλη Τσαντουλη διαβαζουμε.

1….. Χωρίς αμφιβολία συμπεριλαμβάνεται στους 5 πιο καλούς ενισχυτές που πέρασαν από τα χέρια μου ! (Εχουν περάσει πάρα πολλοί τα τελευταία 34 χρόνια ...)

2…..Συνδυάζει τα καλύτερα στοιχεία ενός κορυφαίου class A τρανζιστοράτου και τα καλύτερα στοιχεία μιας εξαιρετικής τριόδου!

3…..Δεν έχει ευφωνικούς χρωματισμούς και «λαμπάτες χροιές».

4…..Η διαφάνεια του, η λεπτομέρεια της αναπαραγωγής, η δύναμη του ,η ταχύτητα του και η τοποθέτηση των οργάνων στον χώρο είναι απολύτως κορυφαίες!

5…..Η δυνατότητα να δίνει φυσική αίσθηση στα ακουστικά όργανα και στις φωνές είναι παροιμιώδης !
Τα χάλκινα πνευστά απλά αληθινά! Μια δυνατότητα που εκτείνεται χωρίς περιορισμούς από το βαθύ χαμηλό μέχρι τα ανώτερα πρίμα!

7…..Η προσπάθεια να εντοπίσω μειονεκτήματα ή αδυναμίες απέβη απλά μάταιη! Ισως η λιτή-δωρική εμφάνιση να μην αρέσει σε κάποιους!

Συγχαρητήρια στον Μιχάλη για αυτήν την απίθανη δουλειά!

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • spylab
    Shalom

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.594
Μηνύματα
2.865.232
Members
37.934
Νεότερο μέλος
alkapsal
Top