Y
Yiannis_B
Guest
Τώρα τελευταία, έπεσαν στα χεράκια μου δύο χειροποίητα ηχειάκια υλοποιημένα γύρω από το full-range τρί-ινστο μεγαφωνάκι της fostex fe83en.
Άλλη προσέγγιση από τα τρίδρομα 50ρια ATC του κυρίως συστήματος...
Έχω μείνει τελείως %$@λ@&! με τον δρόμο που προτείνουν για την αναπαραγωγή του μουσικού γεγονότος.
Τα θέματά τους τα έχουν, κυρίως μία υποψία σκληρών μεσο-υψηλών (εκτός από την σχετική έλλειψη μπάσου και στάθμης ακρόασης - η υψηλή περιoχή είναι μια χαρά - για τα αυτάκια μου πάντα) , κάτι που λύθηκε σχετικά αποδεκτά με ένα software PEQ με το οποίο εφαρμόστηκε μια σχετική εξασθένιση στην συγκεκριμένη περιοχή.
Αλλά ομολογώ με έχουν ενθουσιάσει!!!!!
Τόσο, ώστε το ΄ρηξα στο διάβασμα για να κατασκευάσω κάτι αντίστοιχο με μεγαλύτερη full range μονάδα.....και ο δρόμος είναι μακρύς.
Έπεσα λοιπόν πάνω σε ένα πολύ ενδιαφέρον αρθράκι του papa στο 6moons.
Καλή ανάγνωση! :107:

Άλλη προσέγγιση από τα τρίδρομα 50ρια ATC του κυρίως συστήματος...
Έχω μείνει τελείως %$@λ@&! με τον δρόμο που προτείνουν για την αναπαραγωγή του μουσικού γεγονότος.
Τα θέματά τους τα έχουν, κυρίως μία υποψία σκληρών μεσο-υψηλών (εκτός από την σχετική έλλειψη μπάσου και στάθμης ακρόασης - η υψηλή περιoχή είναι μια χαρά - για τα αυτάκια μου πάντα) , κάτι που λύθηκε σχετικά αποδεκτά με ένα software PEQ με το οποίο εφαρμόστηκε μια σχετική εξασθένιση στην συγκεκριμένη περιοχή.
Αλλά ομολογώ με έχουν ενθουσιάσει!!!!!
Τόσο, ώστε το ΄ρηξα στο διάβασμα για να κατασκευάσω κάτι αντίστοιχο με μεγαλύτερη full range μονάδα.....και ο δρόμος είναι μακρύς.
Έπεσα λοιπόν πάνω σε ένα πολύ ενδιαφέρον αρθράκι του papa στο 6moons.

Most interesting are the full-range high-efficiency drivers that deliver the goods with only a watt or so. It's a big design challenge to produce a good sounding full-range acoustic transducer with 100dB/watt efficiency. When it is properly achieved, you get a wealth of detail, exceptional dynamic range and a sense of musical 'aliveness' that you don't often hear elsewhere.
Tube amplifiers seem to bring out the best from such drivers. They have more bottom end, a warmer mellower mid- and upper mid-range and often more top octave. By comparison, the 'best' solid-state amplifiers make them sound more like transistor radios - less bottom end and an occasionally strident upper midrange. If you are a solid-state kind of guy like me, you start wondering how that could be. If you are a tube aficionado, you smirk and say, "I told you so." The solid-state guy probably starts fixing the response with a parametric equalizer and the tube guy enjoys his music with a nice glass of wine.
Καλή ανάγνωση! :107: