Rick and Morty

Θα βλέπατε τη σειρά;

  • Αν έχεις δει Family Guy, τι να τα κάνεις τα άλλα

    Votes: 0 0,0%
  • έχω δει το Futurama s04e07 και δε νομίζω να μπορεί να ξεπεραστεί

    Votes: 0 0,0%

  • Total voters
    7

Mufasa

Top teaser
Μηνύματα
673
Reaction score
2.149
Rick and Morty

morty.jpg



Επιτέλους μία σειρά που πάντα θέλαμε αλλά δεν ξέραμε ότι μπορούμε να την έχουμε.

Η επικρατούσα θέση της σειράς είναι η εξής: τίποτα δεν έχει νόημα, ο κόσμος είναι χαοτικός, είμαστε μία κουκίδα μπροστά στο τεράστιο κοσμικό αστείο που μας περιβάλλει, όλοι θα πεθάνουμε.

Τι πιο ταιριαστό να πλαισιώσεις τέτοιο περιεχόμενο από μία σειρά κινουμένων σχεδίων;

Δεν υπάρχει μία ξεκάθαρη απάντηση για όλα. Το ότι κάποιος έχει δίκιο και μπορεί να υπογραμμίσει το πρόβλημα σε μία κατάσταση δεν σημαίνει ότι έχει να προτείνει τη λύση ή μία καλή εναλλακτική.

Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV?

Δεν υπάρχει λύτρωση, δεν κρατάει το χεράκι σου να σου πει ότι όλα θα πάνε καλά. Ο κόσμος είναι αφημένος στην τύχη του.

Ρατσισμός, ανθρώπινες σχέσεις, θρησκεία, κάθε «μεγάλο» θέμα σχολιάζεται περίτεχνα σε κάθε επεισόδιο με πολυεπίπεδο σχολιασμό αβάσταχτης ελαφρότητας που τσακίζει κόκκαλα και απαιτεί πολλαπλές παρακολουθήσεις για πλήρη κατανόηση. Αναφορές σε άλλα δημιουργήματα άπειρες, απ' τον Stephen King και το ότι κανείς δεν κατάλαβε πραγματικά το Inception μέχρι την ύπαρξη ενός εμβρύου Cthulhu στο εργαστήριο του πρωταγωνιστή.

Listen, Morty, I hate to break it to you, but what people call "love" is just a chemical reaction that compels animals to breed. It hits hard, Morty, then it slowly fades, leaving you stranded in a failing marriage. I did it. Your parents are gonna do it. Break the cycle, Morty. Rise above. Focus on science.

Aς πάρουμε τυχαία ένα επεισόδιο. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο λοιπόν, το σπίτι έχει μολυνθεί από παράσιτα τα οποία δημιουργούν ψεύτικες αναμνήσεις και έρχεται η αναποφευκτη στιγμή όπου οι πρωταγωνιστές αρχίζουν και αμφισβητούν τι είναι πραγματικό και τι όχι. Η αποκάλυψη έγκειται στο ότι τα παράσιτα δημιουργούν μόνο θετικές αναμνήσεις. Το τέλειο δεν είναι αυτό του κόσμου. Ο κάθε χαρακτήρας προσπαθει να ανακαλέσει αρνητικές αναμνήσεις. Δεν υπάρχει ωραιοποίηση, σιδέρωμα στις θύμησες αυτές. Στο τέλος παραμένει η οικογένεια και ο πατέρας δυσανασχετεί: Είναι καταθλιπτικό, έφυγαν όλα τα θετικά από τη ζωή μας, ποιο το νόημα; Η απάντηση είναι προφανής: Τουλάχιστον είμαστε αληθινοί!

Κάποιος που θα παρακολουθήσει αποσπάσματα στο τιουμπ ίσως αναρωτηθεί γιατί τόσος ντόρος. Well, don’t. Είναι μία πολύ έξυπνη σειρά εσωκλεισμένη σε μία φαινομενικά κάφρικη.

Δείτε την, το πρώτο επεισόδιο είναι ελαφρώς χλιαρό αλλά ήδη από το δεύτερο θα καταλάβετε το μεγαλείο του δημιουργήματος αυτού. Και όταν συναντήσετε κάποια φωτό στο ίντερνετ σαν την παρακάτω θα ξέρετε από πού προήλθε.

rickandmorty.jpg



Ιt's Rick and Morty, μπιτς!

rickandmorty1.jpg
 
Last edited:

m1ts0s

News poster
Editor
Μηνύματα
2.331
Reaction score
3.635
Πολύ καλή σειρά, επίσης εξαιρετικό και το Community τού ίδιου δημιουργού.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.866.869
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top