To Super Retro Boy επαναφέρει στη "ζωή" το Game Boy

indikos001

Games
Editor
Μηνύματα
4.046
Reaction score
4.015
To Super Retro Boy επαναφέρει στη "ζωή" το Game Boy



To retro gaming παραμένει στη μόδα και φαίνεται πως η κυκλοφορία του NES Mini Classic έδωσε το έναυσμα σε πολλές εταιρείες να κοιτάξουν στο παρελθόν. Έχουν περάσει πάνω από δέκα χρόνια από τότε που διακόπηκε η κυκλοφορία του Game Boy και η Nintendo έχει ξεκαθαρίσει πως -με τα μέχρι σήμερα δεδομένα- δεν θέλει να ασχοληθεί ξανά με αυτό.

Κάτι τέτοιο όμως κάνει η Retro-Bit, μια μικρότερη εταιρεία με έντονη δραστηριότητα στο χώρο του retro gaming και η οποία ανακοίνωσε πως θα δώσει ξανά ζωή στην θρυλική φορητή κονσόλα με το Super Retro Boy.

Ο λόγος για έναν κλώνο που διατηρεί τον ίδιο σχεδιασμό και είναι συμβατή με όλα τα παιχνίδια -σε μορφή cartridge- των Game Boy, Game Boy Color και Game Boy Advance. Είναι εξοπλισμένη με μια επαναφορτιζόμενη μπαταρία 2.500mAh που του χαρίζει διάρκεια λειτουργίας σχεδόν 10 ωρών, ενώ η οθόνη είναι TFT HD με αντοχή στις γρατζουνιές.

Η τιμή του αναμένεται στα 80 δολάρια και η κυκλοφορία του τον φετινό Αύγουστο, αρχικά στην αγορά της Αμερικής. Για να καλύψει και τις λειτουργίες των δύο shoulder buttons που υπήρχαν στο Game Boy Advance, το Super Retro Boy φέρει δύο έξτρα πλήκτρα εντολών ακριβώς κάτω από τα κλασικά A και B.

http://gr.pcmag.com/games/24892/news/to-super-retro-boy-epanapherei-ste-zoe-to-game-boy
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.591
Μηνύματα
2.866.869
Members
37.936
Νεότερο μέλος
albie
Top