Επιστροφή στο Forum : ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Για να δουμε hifiendελαδες και λοιπες ...δημοκρατικες δυναμεις, θα μου δωσετε καμια καλη προταση;
Λοιπον ηγγικεν η ωρα για αγορα νεου αυτοκινητου (το παλαιο θα παει στον υιο μεχρι να μπορει να αγοραζει μονος του νεο!).
Ακουω προτασεις:
α) τιμη ως 22000+- (οχι παραπανω, γιατι δεν ειναι εποχες να αφηνεις στο ελεος του καθε τυπου αφυλακτα στο δρομο τα λεφτα σου- που δεν περισσευουν κιολας)
β)αναγκες και προτεραιοτητες: καλη αντοχη, οχι πολλα προβληματα, καλη αναρτηση που να sportιζει αλλα να μην...βαραει, να τραβαει καλα με γερο νευρο, οι χωροι σχετικα ανετοι (ξε-παιδεψαμε πλεον!) γενικα ενα καλο αυτ/το για τα λεφτα του.
Επειδη εχω το mondeo mk3 και χαλβαδιαζα και το mazda6 τοτε, αν το αλλαζα σημερα μαλλον εκει θα πηγαινα αλλα στο 2.0
Σπύρος Μπλάτσιος
07-01-08, 00:30
Επειδη εχω το mondeo mk3 και χαλβαδιαζα και το mazda6 τοτε, αν το αλλαζα σημερα μαλλον εκει θα πηγαινα αλλα στο 2.0
Μία από τα ίδια. Είχα καταλήξει μεταξύ mondeo Και mazda 6. Απ' ότι βλέπω αν σήμερα θα αγόραζα πάλι θα είχα το ίδιο δίλημμα. Μόνο που τώρα μάλλον θα έκλεινα προς το mazda μιας που το Mondeo βγαίνει σε 1600 ή 2000 κυβικά , ενώ το Mazda 6 υπάρχει και στα 1800 κυβικά.
Το Mondeo στα 1600 κυβικά παρότι είναι καλό δεν έχει τις επιταχύνσεις του Mk3, ενώ το δίλιτρο έχει και με το παραπάνω την επιτάχυνση που χρειάζεται αλλά ξεφεύγει σε κόστος. Αργότερα μέσα στον χρόνο αναμένεται και μία έκδοση Mondeo με 1600 κυβικά και turbo Που μάλλον θα είναι η χρυσή τομή μεταξύ κόστους και επιδόσεων.
Το mazda από την άλλη είναι ακριβώς ότι χρειάζεσαι αυτή την στιγμή, χώροι επιδόσεις και καλή τιμή...
Η πρωτη μου προτιμηση παει στο νεο Ford mondeo (στα 2000 κε, αλλα ανεβαινει στις 24οοο€+;)
Δεν ξερω αλλα στα turbo εχω μια μικρομεγαλη επιφυλαξη -κυριως στο θεμα καταναλωσης αλλα και σε αυτο των συνεργειων. Ειμαι της αποψης πως μεχρι 140-150 ιπποι ειναι υπεραρκετοι για τις συνθηκες οδηγησης εδω. Οσο για το Μazda βλεποντας την εμφανιση της εδω αντιπροσωπειας φευγω μακρια!
ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.
07-01-08, 00:32
Mazda 6.
Για να δουμε hifiendελαδες και λοιπες ...δημοκρατικες δυναμεις, θα μου δωσετε καμια καλη προταση;
Λοιπον ηγγικεν η ωρα για αγορα νεου αυτοκινητου (το παλαιο θα παει στον υιο μεχρι να μπορει να αγοραζει μονος του νεο!).
Ακουω προτασεις:
α) τιμη ως 22000+- (οχι παραπανω, γιατι δεν ειναι εποχες να αφηνεις στο ελεος του καθε τυπου αφυλακτα στο δρομο τα λεφτα σου- που δεν περισσευουν κιολας)
β)αναγκες και προτεραιοτητες: καλη αντοχη, οχι πολλα προβληματα, καλη αναρτηση που να sportιζει αλλα να μην...βαραει, να τραβαει καλα με γερο νευρο, οι χωροι σχετικα ανετοι (ξε-παιδεψαμε πλεον!) γενικα ενα καλο αυτ/το για τα λεφτα του.
Oριστε Θειο !!!
http://www.avsite.gr/vb/attachment.php?attachmentid=9621&stc=1&d=1199658753
Εκτος αν θελεις κατι πραγματικα ξεχωριστο ,οποτε σου προτεινω αυτο ... Και δεν νομιζω να εχεις προβλημα και με αναρτησεις..
http://www.avsite.gr/vb/attachment.php?attachmentid=9622&stc=1&d=1199659022
Εχω το καινουργιο διλιτρο mondeo εδω και εξι μηνες.Ειναι αριστο αυτοκινητο, αλλα υπερβολικα μεγαλο αν θα το χρησιμοποιεις κυριως μεσα στην πολι.Αυτο βεβαια ειναι καλο κινητρο για να κυκλοφορεις με τα ΜΜΜ, η με τα ποδια. Απο την αλλη στο ταξιδι ειναι γρηγορο, αθορυβο, ξεκουραστο, και ασφαλεστατο.Στην εκδοση που το πηρα εγω, και μαζι με καποια αξεσουαρ, κοστισε 27000.Για τα δικα μου γουστα, αυτο και το passat ειναι τα καλυτερα αυτοκινητα αυτης της κατηγοριας τιμης. Το new mazda 6 ειναι καλο αυτοκινητο αλλα ενα σκαλι κατω σε αισθηση στην οδηγηση.Ειναι ομως πολυ ομορφο και sportive.
Οντως το F mondeo ειναι πολυ μεγαλο για την πολη και ανεβασμενη η τιμη (αν και δεν θα ...παρω εξτρα), κι απο την αλλη το passat φαινεται ογκωδεστερο.
Ποσο αξιοπιστο ειναι το Mazda;
Ανηψουδι....σοβαρεψουουου!!!
Οντως το F mondeo ειναι πολυ μεγαλο για την πολη και ανεβασμενη η τιμη (αν και δεν θα ...παρω εξτρα), κι απο την αλλη το passat φαινεται ογκωδεστερο.
Ανηψουδι....σοβαρεψουουου!!!
Θειο παρασυρθηκα.."happy_1"..ασε που απο αυτοκινητα ειμαι σκραπας..εσυ μεταξυ ποιων εισαι ? Καποιες αλλες μαρκες εκτος απο ford θα εχεις και στο μυαλο σου...
Αν διαλεγα τωρα αυτοκινητο εγω παντως θα διαλεγα impreza..παντα μου ειχε κολησει αυτο το αυτοκινητο :happy_9:
Θειο παρασυρθηκα.."happy_1"..ασε που απο αυτοκινητα ειμαι σκραπας..εσυ μεταξυ ποιων εισαι ? Καποιες αλλες μαρκες εκτος απο ford θα εχεις και στο μυαλο σου...
Αν διαλεγα τωρα αυτοκινητο εγω παντως θα διαλεγα impreza..παντα μου ειχε κολησει αυτο το αυτοκινητο :happy_9:
Σχωρεμενος:crazy_3: Ποια αλλα εχω στο νου μου; Παντως οχι τζιπακια, γαλλικα και κορεατικα. Θα ελεγα για Alfa Romeo (εχω τωρα) αλλα ειναι τσιμπημενα λιγο (οχι την 147 - αλλωστε αναμενεται η 149). Για VW οχι ουτε Toyota Avensis (δεν μου αρεσει!), Θα προτιμουσα το Seat Leon αν ειχε χωρους καλους, ενω δεν λεω οχι σε πετρελαιοκινητο εχοντας κατα νου το νεο Bravo της Fiat που πασχει απο χωρους. Λεω για πετρελαιο γιατι οκινητηρας του Bravo 1.9 ειναι ιδιος με αυτον που φορα το Alfa Romeo Crosswagon (150 ιπποι, ροπη 31!) και ειναι αριστος (τοσο που οταν βγαινω εκτος εδρας το οδηγω εγω -ειναι υπηρεσιακο- κι ο οδηγος ξεκουραζεται!).
Αλλα...ειμαι ανοιχτος σε προτασεις-ιδεες (οχι ομως σε λουκανικα Φραγκφουρτης!!!)
πετρέλαιο ή βενζίνη; με το πετρέλαιο έχεις και μεγαλύτερη αυτονομία , πόσο μάλλον με την σειρά blue motion πχ passat 1.9 105 hp εκτός 3,9 / εντός 5,8 / μικτό 4,5 , η σειρά blue motion βγαίνει για όλα τα αυτοκίνητα του VW group ( στη seat δεν νομίζω να υπάρχει ακόμα επιλογή ) ενώ το Skoda Octavia5 είναι τίμιο και σε χώρους και σε τιμή ...
ΥΓ με πετρέλαιο δεν πας Αθήνα ή Θεσσαλονίκη , υπόψιν ...
Μεταχειρισμενο RAV 2.0 διετίας.
All around player,εχει ολα οσα ζητας και δεν θα το πληρωσεις 34-40 χιλιαδες που κανει καινουριο.
Αν θέλεις λίγο διαχρονικότερη εμφάνιση και περισσότερα μπιχλιμπίδια (που με περισσότερες πιθανότητες θα σε οδηγούν στο σέρβις) για να παιζεις στο εσωτερικό, τότε Mondeo.
Αν θέλεις να ξεχάσεις τα συνεργεία και το μόνο που να σκέφτεσαι είναι να βάλεις βενζίνη και να κάνεις ενα τυπικό σέρβις, τότε Mazda.
Αν αντέχεις, πήγαινε στα αντίστοιχα 2λιτρα. Τα ίδια ισχύουν και για αυτά...
Σχωρεμενος:crazy_3: Ποια αλλα εχω στο νου μου; Παντως οχι τζιπακια, γαλλικα και κορεατικα. Θα ελεγα για Alfa Romeo (εχω τωρα) αλλα ειναι τσιμπημενα λιγο (οχι την 147 - αλλωστε αναμενεται η 149). Για VW οχι ουτε Toyota Avensis (δεν μου αρεσει!), Θα προτιμουσα το Seat Leon αν ειχε χωρους καλους, ενω δεν λεω οχι σε πετρελαιοκινητο εχοντας κατα νου το νεο Bravo της Fiat που πασχει απο χωρους. Λεω για πετρελαιο γιατι οκινητηρας του Bravo 1.9 ειναι ιδιος με αυτον που φορα το Alfa Romeo Crosswagon (150 ιπποι, ροπη 31!) και ειναι αριστος (τοσο που οταν βγαινω εκτος εδρας το οδηγω εγω -ειναι υπηρεσιακο- κι ο οδηγος ξεκουραζεται!).
Αλλα...ειμαι ανοιχτος σε προτασεις-ιδεες (οχι ομως σε λουκανικα Φραγκφουρτης!!!)
Πατριδα με εχεις καταμπερδεψει ντιπ για ντιπ.Τελικα τι θες να κανεις? Να ''ΠΑΡΣ'' ενα καλο αμαξι η' να κανεις κουμπαριες με τους συνεργειαδες,γιατι την μια μας λες για ιαπωνες και μετα μας λες για φιατ σεατ και αλλα τετοια τρελα?Αν αποφασισεις τι θες πες μας και ποσο εχει το καθενα μπας και βρουμε ακρη.Ο τασιουλης ειναι οντος καπως........΄΄΄΄//////??????.Αλλα αυτο δεν παει να πει οτι δεν πρεπει να παρεις mazda.Το 6 ειναι αυτο που ψαχνεις και στο λεω με σηγουρια.Λιγο παραπανω νευρο να ειχε και θα ειτανε καυ...λα.Απο την αλη τωρα αν δουμε και την ηληκια σου(χεχε) δεν σε κοβω να καταιβενεις τις στροφες στις ΧΑΛΚΙΑΔΕΣ και με 150 χλμ ουτε να 200ριζεις μπροστα στον Δοντα ετσι?Αν θες παλι,τραβα και μια βολτα στη χοντα(ΞΕΡΩ-ΞΕΡΩ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΡΑΚΑΚΗΣ ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ) και πες στους πωλητες.''Πραζ αν τραου του civik''?Και για να μη πω και αλλα και αρχισουνε να μας λενε καραβλαχου κτλ οι αθηναιοι(πησωγλενταρακιδες απο την εποχη του περικλη ακομα) διπα ακριβος στη mazda ειναι ο νικολακης ο σαμαρας(κορεατικη) καλος μαστορας και τιμιος.εχει μεσα 2 μαστορακια που φυγανε απο τη mazda και παιζουνε στα δαχτυλα τα mazdakia.:cool_4::cool_4::cool_4::happy_4::happy_4 ::happy_4:
DarkSideOfTheMooN
07-01-08, 06:11
Εχω να προτινω Volvo S40 αλλα το 1.8(να τραβαει και καπως μην ειναι μουλαρι)αλλα δεν εχω κατα νου τιμη!Αμα εχει κοντα στα λεφτα σου χωρις 2η σκεψη πηγαινε σ αυτο..κανε ενα test drive αμα εχεις ορεξη και θα με θυμηθεις!Οδηγω εδω και καιρο το προηγουμενο ακριβως S40 και τα λογια περιτευουν ειδικα στην οδικη του συμπεριφορα!!!Επισης το Audi A4 ειναι και αυτο στολιδι και σχεδον κοντα στα χρηματα που ειπες και θα ηταν αδικο να το προσπερασεις!Υπαρχουν κ αλλες εταιρειες εκτος απο την Ford:happy_9:
(http://www.autotriti.gr/news/preview_news.asp?CATEGORY_id=74&NEWS_DATA_ID=62049)
Δες αυτο εδω μπορει να σε βοηθησει λιγο
HomeCinema-maniac
07-01-08, 06:27
Πιστευω στην ηλικια που εχεις φτασει :happy_9: και με τα χρηματα που με τοσο κοπο εχεις μαζεψει σου αξιζει ενα VOLVO.
Μην το σκεφτεσαι ... Απλα πηγαινε για ενα test drive. Ολα τα αλλα που λες ειναι παιχνιδια ... (οχι σαν ιπποδυναμη αλλα σαν ποιοτητα)
Το mazda 6 το εχει ενας φιλος. Πολυ καλο αλλα ακριβο service. Με αυτα τα χρηματα μπορεις να παρεις το VOLVO η καποιο μικρο Mercedes η bmw.
Eφτασε η ωρα να παρεις ενα καλο αμαξι ... :bravo:
(Αν θες σου πουλαω το δικο μου. :cool_11:)
Δεν ξερω αλλα στα turbo εχω μια μικρομεγαλη επιφυλαξη -κυριως στο θεμα καταναλωσης αλλα και σε αυτο των συνεργειων.
Μην την έχεις.
Τα turbo δεν είναι όπως ήταν κάποτε. (Της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη)
Αν μάλιστα οδηγείς σαν ''άνθρωπος'' - που μάλλον έτσι θα οδηγείς αν δεν γελιέμαι- καίνε όπως ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο και πάνε πολύ πιο σβέλτα.
(Οδηγώ turbo πέντε χρόνια τώρα και μάλιστα από αυτά που ο πολύς ο κόσμος ''λέει'' ότι ''σπάνε''. Δεν τρέχει μία. Σωστή συντήρηση και λογικά βαρύ πόδι. Τίποτε άλλο.)
Όσο για τα συνεργεία....τα καινούρια αυτοκίνητα τα βάζεις στην πρίζα και σου λένε τι έχουν.
Ο σύγχρονος μηχανικός (δεν μιλώ για ειδικές περιπτώσεις) δεν βάζει πια χέρι στον κινητήρα. Με τους ψεκασμούς και τις ηλεκτρονικές....το πολύ πολύ να σου αλλάξει τα μπουζί και τα λάδια.
Έ...αυτό το κάνει ο καθένας.
ΥΓ. Αφού ζείς εκτός Αθηνών...πάνε για πετρέλαιο. Ασυζητητί.
Μελίδης Μιχάλης
07-01-08, 08:43
Κάτι τέτοιο μήπως;
Σπύρος Μπλάτσιος
07-01-08, 09:08
Εχω να προτινω Volvo S40 αλλα το 1.8(να τραβαει και καπως μην ειναι μουλαρι)αλλα δεν εχω κατα νου τιμη!Αμα εχει κοντα στα λεφτα σου χωρις 2η σκεψη πηγαινε σ αυτο..κανε ενα test drive αμα εχεις ορεξη και θα με θυμηθεις!Οδηγω εδω και καιρο το προηγουμενο ακριβως S40 και τα λογια περιτευουν ειδικα στην οδικη του συμπεριφορα!!!
Το καινούριο S40 δεν είναι τίποτε άλλο από ένα Ford Focus με άλλο κινητήρα και άλλη μούρη και λίγο πιο προχωρημένο design στο εσωτερικό. Όλα τα υπόλοιπα (από πάτωμα μέχρι ηλεκτρικά) είναι Ford. Η δε οδική του συμπεριφορά είναι παρόμοια με το Ford Focus. Σε μέγεθος ανήκει στα μικρομεσαία ενώ το Mondeo και το Mazda6 ανήκουν στα μεσαία. Η τιμή του S40 είναι παραπλήσια με του Mondeo.
Επισης το Audi A4 ειναι και αυτο στολιδι και σχεδον κοντα στα χρηματα που ειπες και θα ηταν αδικο να το προσπερασεις!
Το Α4 ξεφεύγει αρκετά πάω από τα 22.000€ νομίζω.
DarkSideOfTheMooN
07-01-08, 09:33
Aγαπητε Σπυρο επειδη οδηγω κατα καιρους και τα 2 και το Focus 1.6 sport και το σχεδον παλιο S40 δεν εχουν καμια σχεση ειδικα στην οδικη τους συμπεριφορα,ταχυτητες στην αισθηση του γκαζιου και σε πολλα αλλα..για να μην θυξω το θεμα παθητικης ασφαλειας!Οσο για το Α4 25 χιλιαρικα εχει μολις 3 πανω απο τον προυπολογισμο:crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:
http://www.auto-internet.gr/testsip.php?selectat=Mazda%206
Σύντροφε, η κατηγορία τιμής στην οποία αναφέρεσαι είναι η πλέον άχαρη.
Εάν έχεις την πολυτέλεια να πας στα 30000€ τότε θα έχεις σούπερ επιλογές.
Πάντως στην κατηγορία τιμής που θες, εάν ζητάς σπορ χαρακτήρα, χώρους και συντηρητική – σοβαρή εμφάνιση δες και τα Skoda Octavia και Octavia5, ακόμα και το Superb. Έχουν και κάποια φοβερά χρηματοδοτικά οπότε, ίσως, να μπορέσεις να πας και λίγο παραπάνω
Οτιδήποτε του Ford Group που αναφέρθηκε εδώ είναι πολύ καλή επιλογή για μπροστοκίνητο. Ford Focus (facelift 2008 ) ή Mondeo (νέο), Mazda 6 ή Volvo S40. Επίσης τυπικά τα Skoda προσφέρουν value-for-money.
Θα έλεγα να δεις και την κατηγορία των ελαφρώς μεταχειρισμένων, γιατί θα μπορέσεις να ανέβεις κατηγορία για τα ίδια λεφτά.
Τέλος, μια πιο spicy πρόταση είναι εδώ:
http://www.alfaromeo.gr/main/win_index2.cfm?model=Alfa%20159
(Δημητρόπουλε τι κερδίζω; :lol: :lol: )
Οποιος εχει οδηγισει Α4 ξερει οτι ειναι βαστα τουρκο να γεμισω.Δε λεω καλο, σταθερο, ανετο, ποιοτικο αλλα βαλε 4 ατομα μεσα με το πορτ-μπαγκαζ γεματο
και αντε να προσπερασεις νταλικα.θα σου βγει η ψυχη.Το αμαξι δεν παει με τιποτα δεν λεμε τωρα να εχεις και το clima αναμενο.εκει κλαψτα χαραλαμπε.το εχω οδηγισει και ξερω.Για τα volvo τωρα που ειπε καποιος ας μην ξεχναμε οτι
εχουνε σκαρτεψει αρκετα απο την μερα που μπεικε μεσα η ρενο.Απο χωρους δεν συγκρινεται το avensis και mazda 6 με το volvo ετσι?Και κατι αλο.Απο τιμες ανταλακτικων στα volvo ξερετε ποσο παει το μαλι?Για να μην πουμε οτι πας να το πουλισεις μετα απο 5 χρονια και παιρνεις τα π@@@ρια μου.vo
Τάκη, η Volvo ανήκει στο Ford Group, όχι στην Renault.
Αντίθετα, η Volvo έχει αγοράσει τις εξής εταιρείες:
- Nissan Diesel
- Renault Trucks
που και οι 2 βγάζουν φορτηγά.
(Άλλο λοιπόν "Renault" και άλλο "Renault Trucks".)
Γνώμη μου είναι αν δεν θέλεις σώνει και καλά μεγάλο μεγάλο αμάξωμα, πάρε Golf TSI 140ps. έχει όλα τα υπόλοιπα που ζητάς.
Άλλη γνώμη, Avensis, Skoda Octavia (κάποια έκδοση turbo).
μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας (4 άτομα, φορτωμένο (ποιοτικό) sedan στο φουλ και να κάνεις προσπεράσεις σε dt...δεν παίζει. Είτε δε θα το παραφορτώνεις είτε θα ανεβάσεις το ποσό που θα δώσεις).
Τάκη, η Volvo ανήκει στο Ford Group, όχι στην Renault.
Αντίθετα, η Volvo έχει αγοράσει τις εξής εταιρείες:
- Nissan Diesel
- Renault Trucks
που και οι 2 βγάζουν φορτηγά.
(Άλλο λοιπόν "Renault" και άλλο "Renault Trucks".)
Ετσι ειναι οπως τα λεει ο φιλος πιο πανω & μια ακομη
γνωμη στα συν για να δοκιμασεις το focus & απο μενα.
Το εχω 1,5 χρονο & ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.
Costas Coyias
07-01-08, 14:26
Πολύ.
Αφού "ξεπαιδέψατε", οι χώροι αυτής της κατηγορίας σας είναι άχρηστοι. Εάν καταλήξετε στη μικρομεσαία κατηγορία, δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγετε από το πάτωμα του Focus, (Focus - Volvo S40 - Mazda 3), και βεβαίως το πάτωμα του τρέχοντος Golf. Όλα τα υπόλοιπα είναι υποδεέστερα. Από αυτά τα τέσσερα, το Mazda 3 είναι το πλέον αξιόπιστο, αλλά -κατ εμέ- αμφιβόλου αισθητικής. Ψηφίζω Focus, ή Mondeo.
Περίπου σε αυτά τα χρήματα θα είχε νόημα ένα focus με πλούσιο εξοπλισμό που θα σου κάνει την οδηγική ζωή άνετη, παρά ένα mondeo γυμνό. Focus για όλα τα λεφτά.
...
Μανος Μουρτος
07-01-08, 15:18
mondeo!!!
N Kanellopoulos
07-01-08, 15:59
Το νέο Octavia 5 turbo, 200 ίππους, με 22.000!
Εγώ πάντως, το προηγούμενο Octavia (1800 κε, 193 ίππους) το έχω ταράξει 5 χρόνια, χωρίς προβλήματα.
Γύρισα όλα την Ευρώπη 2 φορές και δεν είπε ωχ...
Τα αμάξια στο 1-2έρα ταλαιπωρούνται στην πόλη, παρά στα ταξίδια. Εκεί φαίνεται πιο αντέχει παραπάνω. Octavia 1ο σε αυτά τα λεφτά. Θα το 'παιρνα κι εγώ αν έψαχνα για ...καράβι, για τη μηχανή του φυσικά.
Όταν μιλάμε για τα συγκεκριμένα λεφτά, καλύτερα ένα κλικ παρακάτω σε ποιότητα εσωτερικού από επιδόσεις, παρά το αντίστροφο (γνώμη μου). Αν και τα Skoda τα τελευταία πρέπει να έχουν ανέβει.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις πρώτο έρχεται το Octavia5 και ύστερα όλα τα άλλα ( χεχεχε )
Ερώτηση , πετρέλαιο ή βενζίνη;
Πω πω προθυμια! Λοιπον ενας ενας:
---VG : Μεταχειρισμενο RAV 2.0 διετίας.
Δεν παω για μεταχειρισμενο εκτος κι αν ειναι του κολλητου μου. 2ετιας και να το πουλαει; χμ...
--τακησκυτη:Απο την αλλη τωρα αν δουμε και την ηληκια σου(χεχε) δεν σε κοβω να καταιβενεις τις στροφες στις ΧΑΛΚΙΑΔΕΣ και με 150 χλμ ουτε να 200ριζεις μπροστα στον Δοντα ετσι?
Πατριδα εχασες! σχεδον αυτα που λες η Α146 τα΄δωσε στις στροφες Ιωαννινων (Λαρ-Ιωαν:2,30 ωρες) που μπροστα τους οι Χαλκιαδες ειναι ευθεια, αλλα βεβαια μπροστα στον Δοντα με τον κολοδρομο (και τις...πλατφορμες) που εχει, οχι βεβαια! Οσο για τα περι ηλικιας μην πεφτεις στη συνηθη παγιδα α λα Ζαχοπουλου (ποιος τον εκοβε για...μπηχτη ε;):crazy_3:
--DarkSideOfTheMooN Aγαπητε Σπυρο επειδη οδηγω κατα καιρους και τα 2 και το Focus 1.6 sport και το σχεδον παλιο S40 δεν εχουν καμια σχεση ειδικα στην οδικη τους συμπεριφορα,ταχυτητες στην αισθηση του γκαζιου και σε πολλα αλλα..για να μην θυξω το θεμα παθητικης ασφαλειας!Οσο για το Α4 25 χιλιαρικα εχει μολις 3 πανω απο τον προυπολογισμο:crazy_3:
Εννοεις οτι ειναι καλυτερα τα Focus υποθετω, οποτε...
Συνοψιζοντας, βλεπω οτι :
η Mazda 6 (22000e)
η Ford (Mondeo 2.0 με 24000ε+- Focus μεχρι 22000€ ), η Volvo s40(25000ε η 1,8),
η Audi 4 (25500€ η 1,6!!!),
το VW (το 1,4 των 14ο ιππων απο 19-25000€) και
η Skoda octavia 1.8 (21-23000€)
συγκεντρωνουν τις προτιμησεις σας, εκ των οποιων:
-ειμαι επιφυλακτικος (γιατι; δεν ξερω!) για τα Mazda,
-το Mondeo ειναι τεραστιο και το Focus, χμ ετσι κι ετσι,
-τα Volvo-Audi θα με παραδειχνουν πιο...παππου και δεν βλεπω ναναι στο οδηγικο μου στυλ
-το Skoda Octavia μεγαλο κι αυτο (το 5 το εχει ο γιος μου για να κουβαλαει καροτσακια και μπεημπιλινο!).
-για μεταχειρισμενο οχι - αν και θα ελεγα οχι σε ενα Rav αλλα με προύποθεσεις οπως ειπα.
ΤΙ ΘΕΛΩ ΛΟΙΠΟΟΟΝ;;;
Ενα Golf ή Leon 1,8/160 ή μια 147 (αχ που ειναι η 156;)με χωρους αποσκευων - οπως καταλαβαινετε παω για σπορτιφ επιδοσεις κλπ και οχι για οχημα μεταφορας ζευγους ...συνταξιουχων!
Δυστυχως/ευτυχως το μπατζετ ειναι αυτο (περι τα 22000) γιατι θεωρω λιγο ανοησια να φας το μισο εφάπαξ (λεμε τωρα) στο αυτοκινητο.
Καμια παραπλησια προταση τωρα που με...καταλαβατε;
Αν πας σε GOLF TSI προτιμησε την εκδοση με τους 122 ιππους (χωρις το μηχανικο κομπρεσσορα).Ειναι ακριβως το ιδιο αυτοκινητο και δυσκολο να καταλαβεις τη διαφορα.Δυστυχως του χρονου βγαινει νεο μοντελο ομως.
Αν θες κατι διαφορετικο αλλα ποιοτικο και γρηγορο HONDA CIVIC 1.8 (πενταθυρο) ,διαφορετικα το FORD FOCUS (περιμενε ομως τη νεα εκδοση).
Braveheart1980
07-01-08, 19:54
Δεν θα σου πω ποιο μοντελο ακριβως,αλλα ηπειρο
Παρε κατι σε γιαπωνεζικο
Απλα
Toyota ή Honda κατα προτιμηση
Tα βλεπετε τι θελει ο θειος ? Εγω το ειχα καταλαβει απο νωρις....σπορτιφ επιδοσεις..και αμαξια να μην τον δειχνουν συνταξιουχο αλλα Ρουβα της εποχης του μακαρονια με κιμα !!!! :cool_11: :cool_11: :cool_11:
Θειο επιμενω στην αρχικη μου προταση....παρε ενα αγριο subaru impeza...κολοφτιαγμενο , με κανα σουπερ ηχοσυστηματακι μεσα...να ακους τερμα το ''on the rοad again '' και εισαι ετοιμος !!!! :cool_11: :cool_11: :cool_1:
Maria Pentagiotissa
07-01-08, 20:47
Λάκη, δώσε λίγο βάρος στην πρόταση του meletov... Σκέψου μόνο τη νεαρή Ιφιγένεια να λέει στα άλλα παιδάκια "εμένα ο παπούς μου έχει Ιmpreza"!!! "happy_1"
Πάντως, για να σοβαρευτούμε, αν θέλεις αξιοπιστία και ήσυχο το κεφάλι σου θα σου πρότεινα κι εγώ να κοιτάξεις και προς Ιαπωνία μεριά...
Και τωρα μια ιδεα πιο ...σοβαρα (ναι αμε πως...) κατι suv του τυπου grand vitara , maverick κλπ κλπ που παιζουν ποσο..κανα πεντοχιλιαρο παραπανω..πως σου φαινονται ?
Σκέψου μόνο τη νεαρή Ιφιγένεια να λέει στα άλλα παιδάκια "εμένα ο παπούς μου έχει Ιmpreza"!!! "happy_1"
Γρήγορο είναι...αλλά από αισθητική.... )(
Ο άνθρωπος δεν θέλει να μπλέξει με κανα πτώμα....αλλά μάλλον δεν τον ενδιαφέρουν και τα φανάρι-φανάρι με τους κάγκουρους της περιοχής του....εεεε; :happy_8:
Costas Coyias
07-01-08, 21:21
Καμια παραπλησια προταση τωρα που με...καταλαβατε;
http://www.ford.gr/spg/getImage.asp?imageName=SPG_19_45_0_20900.jpg&filename=%CD%DD%EF%20Focus%20ST (http://www.ford.gr/ns7/foc_c307/foc_c307_body/foc_st/-/-/-/-)
Ορίστε. Το μισό εφ' άπαξ και μερικά γραμμάτια.
Αν όμως ξεπαιδέψατε πραγματικά, να πάρετε αυτό (http://www.mazda.gr/models/mx5/overview/index.htm). Πραγματικό αυτοκίνητο, και δεν χαλάει σαν... τέλος πάντων, δε λέω τίποτα, γιατί μετά ποιος τον ακούει τον Πατρινό, χι, χι...
Επιτελους καταλαβαμε τι θες ρε πατριδα.Δωσε βαση τωρα τι θα σου γραψω.OPEL ASTRA 1.6 TOURBO 4πορτο 180 μπλαρια περι τα 22.000 ευρωπουλα.Προχθες το πειρε ενας φιλος μου και ειναι τρελα.Ροπη απο τις 2.000στρ φρενα απαιχτα ανεση φοβερη και αν σου κολισει και κανενας πιτσιρικας με 106 rally ψιλοφτιαγμενο πατας το κουμπι sport στο ταμπλο και λες αντε για στα κουβαδακια εκ γαλλιας μερια.Αστα τα λεον και τα skoda γιατι σταματα ξεκινα στη λαρισα που ειναι ντα χειροτερα και απο την αθηνα θα πας για βασεις μηχανης (φαρμακι η τιμη τους) και αλλαγη σασμαν μεσα στα 3 πρωτα χρονια.Ετσι θα παρεις το astra (το 3πορτο ειναι και ομορφο) θα μπει μεσα ηχοσηστημα καλο να παιζει καργα σκυλαδικα και οταν θα σου τη βαραει θα βαζεις τσιτα την ενταση με τραγουδια δικα μας απο τη θεσσαλια(ξερεις εσυ τι λεω ετσι?).ΚΛΑΡΙΝΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΚΛΕΩ.Αθηναιοι ακουσατε τι ειπα τωρα?μας εχετε πριξει με τα τσικι-τσικι ζτναμπα-ζτνουπα.:happy_4::happy_4:
Ενα Golf ή Leon 1,8/160 ή μια 147 (αχ που ειναι η 156;)με χωρους αποσκευων - οπως καταλαβαινετε παω για σπορτιφ επιδοσεις κλπ και οχι για οχημα μεταφορας ζευγους ...συνταξιουχων!
Δυστυχως/ευτυχως το μπατζετ ειναι αυτο (περι τα 22000) γιατι θεωρω λιγο ανοησια να φας το μισο εφάπαξ (λεμε τωρα) στο αυτοκινητο.
Καμια παραπλησια προταση τωρα που με...καταλαβατε;[/FONT][/I]
Με το καλό λοιπόν...εκ των τριών...Γκολφ...όμως,
αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι αν επικρατήσει το καλό σενάριο και το αυτοκινητο βγει απόλυτα αξιόπιστο (σαν το δικό μου), είσαι τυπικός στη συντήρηση (σαν εμένα) και έχεις την τρέλλα/εξυπνάδα/χαζομάρα να το κανεις σερβις στην αντιπροσωπεία (σαν εμένα), να μην ξεχνάς κάθε φορά που θα ξεκινάς για τον τυπικό έλεγχο και αλλαγή των προβλεπόμενων, να έχεις μαζί σου και το μπλοκ των επιταγών.
Εντελώς ενδεικτικά αναφέρω - κι επειδή μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση - στον τυπικό έλεγχο πριν 2 ή 3 καλοκαίρια η προσθήκη φρεον κόστιζε στο σέρβις 120 ευρώ.
Οι ίδια κατάσταση με το κόστος υφίσταται για κάθε μοντέλο VW αλλά και στη SEAT, στα AUDI είναι λίγο ακριβότερα , ενώ είναι καλύτερα στη SKODA.
ΑΥτά...και καλές βόλτες...
Με το καλό λοιπόν...εκ των τριών...Γκολφ...όμως,
αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι αν επικρατήσει το καλό σενάριο και το αυτοκινητο βγει απόλυτα αξιόπιστο (σαν το δικό μου), είσαι τυπικός στη συντήρηση (σαν εμένα) και έχεις την τρέλλα/εξυπνάδα/χαζομάρα να το κανεις σερβις στην αντιπροσωπεία (σαν εμένα), να μην ξεχνάς κάθε φορά που θα ξεκινάς για τον τυπικό έλεγχο και αλλαγή των προβλεπόμενων, να έχεις μαζί σου και το μπλοκ των επιταγών.
Εντελώς ενδεικτικά αναφέρω - κι επειδή μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση - στον τυπικό έλεγχο πριν 2 ή 3 καλοκαίρια η προσθήκη φρεον κόστιζε στο σέρβις 120 ευρώ.
Οι ίδια κατάσταση με το κόστος υφίσταται για κάθε μοντέλο VW αλλά και στη SEAT, στα AUDI είναι λίγο ακριβότερα , ενώ είναι καλύτερα στη SKODA.
ΑΥτά...και καλές βόλτες...
Εδω ο γαμπρος μου που εχει το golf 5 1.4 fsi(εφ-ες α'ι' αλλα αντι να φυσαει παει σαν κοτα κουτση) και τα εχει δει ολλα με τις τιμεσ της vw στα σερβις.Μεγαλο κλεψιμο αδερφια.Μακρια απο vw.
http://www.ford.gr/spg/getImage.asp?imageName=SPG_19_45_0_20900.jpg&filename=%CD%DD%EF%20Focus%20ST (http://www.ford.gr/ns7/foc_c307/foc_c307_body/foc_st/-/-/-/-)
Ορίστε. Το μισό εφ' άπαξ και μερικά γραμμάτια.
Αν όμως ξεπαιδέψατε πραγματικά, να πάρετε αυτό (http://www.mazda.gr/models/mx5/overview/index.htm). Πραγματικό αυτοκίνητο, και δεν χαλάει σαν... τέλος πάντων, δε λέω τίποτα, γιατί μετά ποιος τον ακούει τον Πατρινό, χι, χι...
Φιλαρακι πουρακι ως moi πηρε το toyota mrv (;) απλα και μονο για να κανει το κεφι του. Ενταξει εχει την πλακα του, αλλα ακομα ξανθια δεν εβαλε μεσα"happy_1""happy_1""happy_1""happy_1". Οποτε τζαμπα παει! Και για το Θεο - οχι διπορτο! Υπαρχει και το...λουμπαγκο!!!
Impreza- επιμενεις ξεροκεφαλο ανηψουδι; Για που μωρε; για τις στροφες και τα 4wd στο ισιωμα του καμπου; αυτα ειναι ειδικης χρησης και μιας χρησης. Παιζεις οσο βασταει και το πετας, ποιος το παιρνει μεταχειρισμενο; Αλλα παλι αν η Ιφιγενεια jr περηφανευεται στην πιπινοπαρεα της...λετε να το σκεφθω; μπρρρρ.
Λοιπον για να σοβαρευτουμε, ειναι οντως δυσκολη η αγορα αυτ/του με τις προύποθεσεις που θετω (οικονομικα κλπ).Σα να λεμε μια δραχμη (σορι: γιουρο!) ελιες χοντρες και πολλες - μαλλον δυσκολο ε;. Σκεπτομαι το opel που αναφερει ο τακηκυτη, αλλα μουρχεται στο νου το opel olympia (rekord;) που ειχε ο πατερας μου στα σιξτις και "κατι" μου κανει (οχι ενοχες παντως, παρ΄ολο που κοντεψα να το αναψω χωρις νερο στο ψυγειο!!)
Παρεπιμπτοντως φιλε τακησκυτη, σκυλαδικα δεν παζω με τιποτα, απο κλαρινα κανενα ηπειρωτικο (λογω συζυξ, αλλα μου αρεσουν κι εμενα ως ηχος hi end:crazy_3:) αλλα απο ροκιες των ΄60s-70s το ξεσκιζω το Pioneer P88 και τα SEAS και τον Helix και το sub Focal αμα λαχει"happy_1"
Ευχαριστω για τις προτασεις -ετσι κι αλλιως περιορισμενες σε γκαμα, ειπαμε γιατι.
Καμια Alfa δεν παιζει εκει γυρω γμτο; να επιζησει και κανενα συνεργειο:crazy_3:
giannis k.
07-01-08, 22:42
εάν θες ένα καλό μικρόμεσαίο αμάξι για πόλη, που να μην καίει τα κέρατα του αλλά να γίνεται και σπορ όταν το θες, στα 22.000 εγώ ένα έχω να σου προτείνω :
GOLF 1.4 TSI 140psi Sportline DSG
πραγματικά αξίζει να του κάνεις ένα test drive μόνο και μόνο για να δεις την αίσθηση που έχει το DSG στην πολή και το πως μεταμορφώνει το αυτοκίνητο όταν το βάλεις στην θέση S... σε νορμάλ οδήγηση ο TSI είναι φοβερά ησυχος και οικονομικός (καμία σχέση με αργός εννοείται), ενώ στο S νομίζεις ότι οδηγείς 2λιτρο!
παρεπιπτώντος, το παραπάνω αμάξι το πήρε ο πατέρας μου στην μάνα μου (wall_1 ) πριν κανά εξάμηνο επειδή ήταν κολημένη στα Golf και ήθελε ένα αυτόματο για την πόλη (γυναίκες!!), και με το που το οδήγησε μια φορά δεν της το ξανάδωσε πίσω! :crazy_1: :crazy_1: επίσης να ξέρεις το DSG δεν έχει καμία σχέση με τα παλιά αυτόματα ...μιλάμε το αμάξι έχει καλύτερες επιδόσεις απότι το αντίστοιχο με manual!
πάντως για να πω και την αμαρτία μου, εγώ εαν το έπερνα για μένα μάλλον θα έπερνα την έκδοση με τους 170 ίππους και τους λεβιέδες ταχυτήτων στο τιμόνι και τότε άντε γειά!! :cool_1: :cool_1:
Υπαρχει και το...λουμπαγκο!!![quote]
Δίκιο έχει ο άνθρωπας!
Ούτε εγώ δεν μπορώ να σηκωθώ από το MX5...που έχω τα μισά του χρόνια! :happy_8:
[QUOTE]
Impreza- επιμενεις ξεροκεφαλο ανηψουδι; Για που μωρε; για τις στροφες και τα 4wd στο ισιωμα του καμπου; αυτα ειναι ειδικης χρησης και μιας χρησης. Παιζεις οσο βασταει και το πετας, ποιος το παιρνει μεταχειρισμενο; Αλλα παλι αν η Ιφιγενεια jr περηφανευεται στην πιπινοπαρεα της...λετε να το σκεφθω; μπρρρρ.
Τι να το κάνεις το καγκουροάμαξο....
Σκεπτομαι το opel που αναφερει ο τακηκυτη, αλλα μουρχεται στο νου το opel olympia (rekord;) που ειχε ο πατερας μου στα σιξτις και "κατι" μου κανει (οχι ενοχες παντως, παρ΄ολο που κοντεψα να το αναψω χωρις νερο στο ψυγειο!!)
Pas mal!!! :happy_6:
Παρεπιμπτοντως φιλε τακησκυτη, σκυλαδικα δεν παζω με τιποτα, απο κλαρινα κανενα ηπειρωτικο (λογω συζυξ, αλλα μου αρεσουν κι εμενα ως ηχος hi end:crazy_3:)
Άσε μην σε πάρει κανας μπόγιας από πίσω.... :happy_8: :happy_2:
[quote=preve;599027][quote=lakiss51;599022] Υπαρχει και το...λουμπαγκο!!![quote]
Δίκιο έχει ο άνθρωπας!
:mad_2::mad_2::mad_2::mad_2::mad_2::mad_2::mad_2:: mad_2::mad_2::mad_2::mad_2::mad_2::mad_2::mad_3::m ad_3::mad_3::mad_3::mad_3::mad_3::mad_3::mad_3: μωρουδελι μου εσυ:crazy_1:
ΡΟΚ?Τι ειναι παλι τουτο?Μου φερνει στο μιαλο μου τις ροκες που κλεβαμε πιτσιρικαδες απο τα χωραφια και τις ψηναμε στην φωτια που αναβαμε το βραδι στις αυλες.Κανουνε και για κολυβα,να συκωσεις το υψωμα στις γιορτες κ.α.Τελος με αυτες κανουνε και τις παπαρδελες.χα-χα-χα-χα :happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happ y_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4:: happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy _4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4:
[quote=lakiss51;599029][quote=preve;599027][quote=lakiss51;599022] Υπαρχει και το...λουμπαγκο!!![quote]
Δίκιο έχει ο άνθρωπας!
Δεν μας ειπες ρε πατριδα εσυ στο αμαξι σου τι εχεις απο ηχοσυστημα?
[quote=τακησκυτη;599050][quote=lakiss51;599029][quote=preve;599027][quote=lakiss51;599022] Υπαρχει και το...λουμπαγκο!!![quote]
Δίκιο έχει ο άνθρωπας!
Δεν μας ειπες ρε πατριδα εσυ στο αμαξι σου τι εχεις απο ηχοσυστημα?
Δεν με προσεεις δεν με προσεχεις. Σου το εγραψα και με γραμματα κοκκινα (μην. 46)
Γιαννη, ολα αυτα τα μικρου κυβισμου υπερενισχυμενα φοβαμαι οτι θα παρουσιασουν μελλοντικα προβληματα- για τον απλο λογο οτι ολοι θα τα ξεσκιζουν (γι αυτο δεν τα παιρνουν;)
giannisK ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ:happy_4:
giannis k.
08-01-08, 00:29
giannisK ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ:happy_4:
να σε καλά, ευχαριστώ!! :respect:
Γιαννη, ολα αυτα τα μικρου κυβισμου υπερενισχυμενα φοβαμαι οτι θα παρουσιασουν μελλοντικα προβληματα- για τον απλο λογο οτι ολοι θα τα ξεσκιζουν (γι αυτο δεν τα παιρνουν;)
σ'αυτό που λες δεν έχεις και αδίκο, και γω υπέρ της ατμόσφαιρας και των κυβικών ήμουν... απλά δεν νομίζω ένα τόσο μεγάλο group σαν την VW θα έριχνε τόσο εύκολα στην αγορά τους TSI εαν δεν ήταν σίγουροι για την αξιοποστία τους και να τους βάζει σε ότι καινούργιο βγάζει (VW, AUDI, κλπ), ουσιαστικά καταργόντας σταδιακά τους FSI... άσε που δεν έχω ακούσει να έχουν βγάλει προβλήματα ακόμα (πάει κανά χρόνο τώρα και βάλε που πρωτοβγήκαν), και όπως λες αυτοί που τους πήραν στην αρχή ήταν κυρίως γκαζοφονιάδες :crazy_1::crazy_1:
πάντως επειδή το έψαξα λίγο παρπάνω γενικά για τους TSI, το συγκεκριμένο Golf στην έκδοση 1.4 140psi έχει ακριβώς τα ίδια μηχανικά μέρη με την έκδοση στα 170psi και η μόνη τους διαφορά είναι στην χαρτογράφηση του εγκεφάλου, το οποίο η ίδια η VW το πουλάει σαν upgrade kit νομίζω κάπου 1000ευρώ με εργοστασιακή εγγύηση... ουσιαστικά πουλάει το 170αρι χαμηλομένο στα 140 άλογα δηλαδή θεωρητικά ακόμα πιο αξιόπιστο... αα και το κουφότερο απόλα... στο δυναμομέτρο τα 140αρια τα έχουν μετρήσει να βγάζουν 154 άλογα, δηλαδή περισσότερα απόσο λέει η εταιρία!
anyway, το θέμα είναι να σου αρέσει το αμάξι σαν σουλούπι, τα DSG και τα άλογα είναι για την τρέλα.. μην σε πάρω και στο λαιμό μου :crazy_3::crazy_3:
αξίζει πάντως ένα test drive με το DSG, μόνο για το δεις το κιβώτιο... μιλάμε όλα τα λεφτά! 8ms αλλαγές με διπλό συμπλέκτη... πιο γρήγορο και από το κιβώτιο της F1 !! :happy_4::happy_4:
το DSG θεωρείται ισοδύναμο ίσως και ελάχιστα καλύτερο από το 7G της mercedes ...
Και το μοντέλο με τα 170 άλογα , η δυναμομέτρηση δίνει 185 άλογα ...
και με τα 122 άλογα ( με συμπιεστή καυσίμων - χωρίς μηχανικό συμπιεστή ) πάλι εαν βγαίνει με DSG , πάλι καλό είναι ...
Επίσης σαν TwinCharger έχει πολύ περισσότερο χρόνο στην αγορά και υπάρχουν αναφορές για αυτοκίνητα που πέρασαν τα 140.000 χλμ χωρίς προβλήματα και με πολλές κόντρες "φορτωμένες"
Επειδή διάβασα μεταξύ άλλων να γράφετε και για το Mazda 6. Έχω ένα 2τρο, μοντέλο 2004. Έχει κάνει 50.000χλμ . Δεν έχει βγάλει καμία ζημιά και τα σέρβις θεωρώ ότι είναι πολύ φθηνά για τον κυβισμό. Σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με γερμανικά τουρμπάτα. Από επιδόσεις είναι αξιοπρεπές, αλλά σίγουρα δεν είναι για κόντρες με χάτσμπακ.
Αυτό που μετάνιωσα είναι που δεν πήρα το 2.3 τότε.
Η γυναίκα μου έχει ένα Golf MK4 , 1.6 του 1999 το οποίο είναι για κλωτσές και έχει πληρώσει άλλο ένα τουλάχιστον σε ανταλλακτικά με 70.000χλμ.
Ακόμη έχω ένα Opel Astra 1.4 του 1992 , το οποίο με 160.000 χλμ έχει καταναλώσει μόνο βενζίνη (λάδια δεν θυμάμαι κάθε πότε αλλάζω!). Ζημιές δεν έχει βγάλει τίποτε κι αυτό, πολύ οικονομική συντήρηση. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι τα εξουσιοδοτημένα της Opel είναι πολύ αισχρά, αλλά το έλυσα με ... ανεξάρτητο!
DarkSideOfTheMooN
08-01-08, 01:49
Πως και δεν αναφερθηκε ακομα κανα Vectra 1.8 GTS?Εχετε κατα νου τιποτις για δαυτο?
Αγαπητε Λακη γνωμη μου ειναι να αφησεις τα "μικρα",να πηγαινεις τις ταξιδαρες σου με ανεση μιας που βγαινεις και στη συνταξη...με την ανεσαρα σου κοκ!
Δεν ξερω εχω μια αδυναμια στα μεγαλα αμαξωματα...
Τωρα οσο για τα οκταβια νταξει δεν λεω ειναι οντως αξιοπρεπεστατα αλλα ολο ταριφες ταχουν!!
Τελος παντων δεν εχει σημασια η επιλογη δικη σου ειναι..ενημερωσε μας οταν το παρεις παντως το κοσκινακι
Giovanni Dimitropoulos
08-01-08, 02:12
Για να δούμε και κάποια άλλη πρόταση.....
Για την χρήση που το θες (και ανώτατο όριο τα 22 χιλιάρικα) θα προτείνω τα εξής:
1. Alfa Romeo 147 2.0 Distinctive.
Υπάρχει σε προσφορά και βγαίνει κάπου στα χρήματα που θες.
Την προτείνω γιατί σου αρέσουν οι Alfa (και εμένα...:crazy_3: ) και θα την
γουστάρεις πολύ. Στρίβει απίστευτα, φρενάρει πολύ καλά, είναι σβέλτη,
καίει όσο η 1.6, πολύ κομψή, αλλά οι χώροι δεν είναι το φόρτε της....
2. Opel Astra 1.6Turbo Sport
Αντίστοιχη τιμή, πολύ καλό στο δρόμο, φρενάρες, προσεγμένο, καλοί
χώροι και σοβαρές επιδόσεις (180 ίπποι).
3. Fiat Bravo 1.4 Sport T-Jet
Στα 20.5 κομπλέ είναι ίσως η καλύτερη επιλογή. Υπέροχο αισθητικά
(ιδιαίτερα στο μπορντό), πολύ καλός εξοπλισμός, γρήγορο, στρίβει
και φρενάρει τρομερά. Χώροι καλοί, εργονομία πολύ καλή και αν το
δεις από κοντά θα πάθεις (και από την ποιότητά του μέσα & έξω)
4. Κia Cee'd 1.6 EX Intense
Στα 19 χιλιάρικα είναι η αποκάλυψη της χρονιάς (το φώναζα πριν από
1 χρόνο...). Με ρέστα 3 χιλιάρικα έχεις ένα full εξοπλισμένο 1600άρι,
με δυνατό μοτέρ (122 άλογα), πολύ καλή ποιότητα & κορυφαία
αξιοπιστία (όλα τα περιοδικά έχουν να το λένε) και στρίψιμο που δεν
θα πιστεύεις ότι είναι από Κορέα. Στο δρόμο είναι τρομερό, ήσυχο,
σβέλτο και στριφτερό. Και τα ρέστα πολλά. Χώρια που έχεις και 7
χρόνια εγγύηση & φθηνά service και ανταλλακτικά
Giovanni Dimitropoulos
08-01-08, 02:20
Alfa Romeo 147 2.0 Distinctive
http://www.autospectator.com/uploads/Alfa-Romeo/2007/147/AR_147_M&N_int.jpg
http://www.autospectator.com/uploads/Alfa-Romeo/2007/147/AR_147_M&N.jpg
http://pictures.topspeed.com/IMG/crop-380x254/061114_AR_147Q2_05_800_8w.jpg
Giovanni Dimitropoulos
08-01-08, 02:27
Opel Astra 1.6Turbo Sport
http://www.schwab-kolb.com/JPG/OPEL/Op000184.JPG
http://www.megamodo.com/images/opel/mm_027.jpg
http://www.autoscana.it/paginaAutoscana/NAstra_lat2.jpg
Giovanni Dimitropoulos
08-01-08, 02:32
Fiat Bravo 1.4 Sport T-Jet
http://www.planetamotor.es/wp-content/uploads/2006/10/fiat-bravo.jpg
http://www.autobook.gr/covers/3243/Bravoback.jpg
http://img.pathfinder.gr/CMAN/i/1120/I1/256130-12617623.jpg
http://www.fiat-bravo.co.uk/admin/content/vehicle_media/Fiat/Bravo/1_4_Dynamic_large.jpg
http://www.cars.ru/files/content/276/_c_276_img4.jpg
Giovanni Dimitropoulos
08-01-08, 02:37
Κia Cee'd 1.6 EX Intense
http://faimg1.forum-auto.com/mesimages/171350/kia_ceed_2.jpg
http://es.autoblog.com/images/2006/10/52.jpg
http://www.expresshitel.hu/images/ceed/kia_ceed5_102_2_20070313_1585285360.jpg
http://www.motorauthority.com/wp-content/uploads/Kia/Cee__d/4_kia_ceed_production.jpg
Giovanni Dimitropoulos
08-01-08, 02:42
Στην περίπτωση του ΚΙΑ θα αγόραζα (στα ίδια χρήματα με την 5θυρη) την έκδοση Sporty Wagon, που θα ανέβαζε το μέγεθος του χώρου αποσκευών από τα 340lt στα......534lt!!!!
Στα ίδια χρήματα και αισθητικά η Sporty wagon μου αρέσει περισσότερο!!!
http://www.caradvice.com.au/wp-content/uploads/2007/02/kiaceedrear.jpg
http://www.km77.com/00/kia/ceed/sw/gra/39.jpg
http://www.km77.com/00/kia/ceed/sw/gra/41.jpg
http://www.motor-talk.de/images/News/2007-02/15603pix1hires.jpg
Μία ψήφος για το Bravo 1.9 150 ( πετρέλαιο ) αφού δεν πάει για το octavia5
το DSG θεωρείται ισοδύναμο ίσως και ελάχιστα καλύτερο από το 7G της mercedes ...
Το DSG είναι διαφορετικής τεχνολογίας από το 7G-tronic, δεν μπορεί να γίνει κατευθείαν σύγκριση. Το πρώτο έχει 2 συμπλέκτες, ενώ το δεύτερο έχει απλά 7 ταχύτητες και μπορεί να 'πηδάει' (skip) ταχύτητα στο κατέβασμα. Το πρώτο είναι φτιαγμένο για να κάνει ταχύτατες αλλαγές, το δεύτερο για άνεση και οικονομία.
Αναμφισβήτητα η Merc είναι η πρώτη εταιρεία του χώρου σε αυτόματα κιβώτια, μιας και έχει πουλήσει τα περισσότερα στην ιστορία, αλλά δεν έχει διπλού συμπλέκτη ακόμα.
Ωραία , τι διαφορετικό είπα εγώ; και τα δύο αυτόματα κιβώτια είναι , άρα έχουμε άμεση σύγκριση , και τα 2 έχουν σπορ θέση με πολύ καλές αποδόσεις ... το μειονέκτημα με το 7G είναι ότι δεν το συναντάς στον 1800cc compressor , να είχαμε και μία άμεση αντιπαράθεση ( και πάλι τα κιλά πχ ενός golf είναι λιγότερα από μία CLK )
ΥΓ ετοιμάζεται DSG 7 gears με ιδιαίτερη έμφαση στην κατανάλωση ! θα συνοδευει σε πρώτη φάση το passat Blue motion
Σας ευχαριστω ολους
Γιαννη Δημ. αρχισε να με ...απασχολει κι αυτο που πεταξες (by phone) για το ηχοσυστημα. Τι κακη συνηθεια να εξοπλιζουν πληρως τα νεα αυτ/τα! Πως θα επιλεξουμε τα νεα μηχανακια μας οταν ηδη υπαρχει εγκαταστημενο οχι μονο rcd αλλα...ΜΜΕ με οθοναρες κλπ! Αντε να πεισεις το ετερον ...εναμισυ οτι ειναι χαλια ηχητικως! Α, προσεξε που παιρνεις με το κινητο σου - με ειχες κανα δεκαλεπτο ανοιχτο (16,15μμ) κι ακουγα την μηχανη σου μαλλον που ...βογγουσε!!!"happy_1"
Στο ζουμι τωρα και επι των προτασεων Γ.Δ.:
-κριμα που η 147 τελειωνει -δεν ειναι λιγο "χαζο" να παρεις ως νεο αυτ/το ενα παλιο μοντελο (οσο κι αν ειναι απαιχτο); Ειδες τιποτα περι 149; (δεν εψαξα)
- για το ΚΙΑ, μπορει ναναι καλο, αλλα δεν με συγκινει, ενω
-το OPEL(με 180hp!!!) αρχισα να το λοξοκαλοκοιταζω
-το Fiat bravo (μην ξεχναμε οτι ειμαι φιατακιας με Ritmo - Tipo προ Α146), κι αυτο το...λοξοκαλοκοιταζω εχοντας πλην των αλλων και καλη σχεση με τα συνεργεια της Fiat:cool_11::cool_11::cool_11:! Με την πρωτη ευκαιρια θα ακολουθησω την (προφορικη) συμβουλη του ΓΔ και θα το δω απο κοντα. Ιδιαιτερα το πετρελαιο της ειναι κανονι αλλα τσιμπημενο (δεν θα μπορω να μπαινω Αθηνα; δεν με καιει! μα για Θεσνικη...ΟΚ θα αλλαζουμε τα διακριτικα σηματακια α λα Τζεημς Μποντ - ποιος θα το καταλαβει;"happy_1""happy_1""happy_1"Ενδιαφερουσα παντως η εγγυηση κινητηρα 5 ετων, σερβις στις 60000 χλμ (τι γινεται εδω ;), οι υπολοιπες εγγυησεις οι τυπικες...Ιταλων - μειωμενες! Οχι, δεν πολυκοιταω τις εγγυησεις, αλλιως Honda-KIA προηγουνται.
Αληθεια τι λετε για τα HONDΑ; οχι το νεο civic πληζ!
Οπως βλεπετε ολο και στενευει ο κυκλος και θα κατασταλαξουμε ...καπου, εντος δυο μηνων γιατι το Tipaκι δεν περναει ΚΤΕΟ!
Θα παρακαλουσα λοιπον να συνεχιζατε τις προτασεις σας και τις εμπειριες σας:happy_4:
ΥΓ ωραιο το Mondeo αλλα οντως τεραααστιο!
Αγαπητέ φίλε!!!
Θέλω να σου πώ τα εξής (λόγω μακρόχρονης πείρας σε αγορες και αλλαγές αυτοκινήτων)!
1. Η κατηγορία τιμής <22000 ευρώ σε κατευθύνει στην καλή μεσαία κατηγορία ή στην φτηνή μεγαλο μεσαία ή στην φτηνιάρικη μεγάλη κατηγορία!
2. Πρωταρχική θέση έχει η ασφάλεια σου και η ασφάλεια της οικογένειας σου, μετά η μεταπώληση και μετά η αισθητική!
3. Μιλώντας για την ιεράρχηση των επιθυμιών σου αλλά και των αναγκών σου, πρέπει να πάρεις ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας. ασφαλές με ικανό κινητήρα για ενεργητική ασφάλεια, με πολύ καλή μεταπώληση , με χώρους και ικανοποιητικό design!!
4. Προσωπικά επειδή έψαξα πολύ για 2ο οικογενειακό αυτοκίνητο και μετά από πολλές σκέψεις και επισκέψεις σε εταιρείες κατέληξα στο focus 1.600 ghia, το οποίο εδώ και 1 μισυ χρόνο ΔΕΝ έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα!! Είναι ασφαλέστατο, συνεπέστατο, με καλό service, και φυσικά με την ίσως καλύτερη μεταπώληση σε σχέση με άλλα της κατηγορίας του!!!
Κι ομως το civic είναι ατά την γνώμη μου η καλύτερη λύση. Μικρό μήκος εξαιρετικός κινητήρα στα 1800cc, πολύ καλούς χώρους για το μέγεθος του, αξιοπιστία που δεν έχει ούτε η Ford, ούτε η VW, ούτε η Mazda. Εάν σου αρέσει αισθητικά (υπάρχει και σεντάν) νομίζω ότι θα σε καλύψει. Από την άλλη ως κάτοχος δύο Renault θα σου έλεγα να δείς και την νέα Laguna. Εκει όμως παίζει το θέμα αξιοπιστίας για το οποίο κάθε άλλο παρά φημίζεται.
Αγαπητέ φίλε!!!
Θέλω να σου πώ τα εξής (λόγω μακρόχρονης πείρας σε αγορες και αλλαγές αυτοκινήτων)!
1. Η κατηγορία τιμής <22000 ευρώ σε κατευθύνει στην καλή μεσαία κατηγορία ή στην φτηνή μεγαλο μεσαία ή στην φτηνιάρικη μεγάλη κατηγορία!
2. Πρωταρχική θέση έχει η ασφάλεια σου και η ασφάλεια της οικογένειας σου, μετά η μεταπώληση και μετά η αισθητική!
3. Μιλώντας για την ιεράρχηση των επιθυμιών σου αλλά και των αναγκών σου, πρέπει να πάρεις ένα αυτοκίνητο μεσαίας κατηγορίας. ασφαλές με ικανό κινητήρα για ενεργητική ασφάλεια , με πολύ καλή μεταπώληση , με χώρους και ικανοποιητικό design!!
4. Προσωπικά επειδή έψαξα πολύ για 2ο οικογενειακό αυτοκίνητο και μετά από πολλές σκέψεις και επισκέψεις σε εταιρείες κατέληξα στο focus 1.600 ghia, το οποίο εδώ και 1 μισυ χρόνο ΔΕΝ έχει παρουσιάσει το παραμικρό πρόβλημα!! Είναι ασφαλέστατο, συνεπέστατο, με καλό service, και φυσικά με την ίσως καλύτερη μεταπώληση σε σχέση με άλλα της κατηγορίας του!!!
Ως ...doctor μαλλον βρηκες την συνταγη της χρυσης τομης:cool_4:. Το Ghia ειναι αυτο με την "ουρα' ετσι; ειναι κι αυτο στα υπόψη -εκτος φορουμ! Thnx:happy_4:
Κι ομως το civic είναι ατά την γνώμη μου η καλύτερη λύση. Μικρό μήκος εξαιρετικός κινητήρα στα 1800cc, πολύ καλούς χώρους για το μέγεθος του, αξιοπιστία που δεν έχει ούτε η Ford, ούτε η VW, ούτε η Mazda. Εάν σου αρέσει αισθητικά (υπάρχει και σεντάν) νομίζω ότι θα σε καλύψει. Από την άλλη ως κάτοχος δύο Renault θα σου έλεγα να δείς και την νέα Laguna. Εκει όμως παίζει το θέμα αξιοπιστίας για το οποίο κάθε άλλο παρά φημίζεται.
Για το σενταν ναι - το αλλο μου θυμιζει videogame!!! Thnx:happy_4:
Ως ...doctor μαλλον βρηκες την συνταγη της χρυσης τομης:cool_4:. Το Ghia ειναι αυτο με την "ουρα' ετσι; ειναι κι αυτο στα υπόψη -εκτος φορουμ! Thnx:happy_4:
Λάκη το ghia έχει να κάνει με το επίπεδο εξοπλισμού.. όχι με το αμάξωμα.
είναι το πιο πλούσιο πριν το Titanium.
http://www.ford.gr/spg/getImage.asp?imageName=SPG_19_45_0_17684.jpg&filename=ghia%20new.jpg
kia=αλλαγη δισκο πλατο ρουλεμαν στα 50.000χλμ
Αν θες γκαζια, ποιοτητα, ΑΣΦΑΛΕΙΑ κτλ σκασε 25000 ευρω περιπου και παρε AUDI A 3 1.8 TOYRBO FSI 165 αλογα.
Το civik το σενταν ειναι κουκλα και δε σπαει με τιποτα.Το κοφτο ειναι σαν να ειρθε απο τον ΑΡΗ.:happy_4:
ΣΩΚΡΑΤΗΣ Τ.
08-01-08, 21:18
Έχοντας από το καλοκαίρι το cabrio Astra των 180 ίππων,θα σου έλεγα-με αφορμή ότι άρχισες να το καλοβλέπεις σαν επιλογή- πριν το αγοράσεις,να το οδηγήσεις.
Λέγοντας να το οδηγήσεις,δεν εννοώ 500 μέτρα γύρω από την έκθεση,αλλά όσο πιο πολύ μπορείς,αφού το το δικό μου είναι πεζοδρομιοκυνηγός.
Απαράδεκτη οδική συμπεριφορά!!!
Εξόπλισαν ένα αυτοκίνητο με 180 ίππους και "ξέχασαν" να το εξοπλίσουν με τις κατάλληλες αναρτήσεις έτσι ώστε να μην ψαρεύει δεξιά και αριστερά κάθε φορά που πατάς απότομα το γκάζι.
Επαναλαμβάνω ότι τα παραπάνω ισχύουν στο cabrio που έχω και όχι στο coupe ή το τετράπορτο.Εκεί πιθανόν η οδική τους συμπεριφορά να είναι καλή ή και πολύ καλή.
Giovanni Dimitropoulos
08-01-08, 21:27
kia=αλλαγη δισκο πλατο ρουλεμαν στα 50.000χλμ
Αν θες γκαζια, ποιοτητα, ΑΣΦΑΛΕΙΑ κτλ σκασε 25000 ευρω περιπου και παρε AUDI A 3 1.8 TOYRBO FSI 165 αλογα.
Το civik το σενταν ειναι κουκλα και δε σπαει με τιποτα.Το κοφτο ειναι σαν να ειρθε απο τον ΑΡΗ.:happy_4:
Tάκη, τα περί δίσκου-πλατό-ρουλεμάν στα 50Κ δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση στο Cee'd.
Χώρια που τουλάχιστον ο δίσκος συμπλέκτη επηρεάζεται περισσότερο από όλα απ' τον οδηγό και όχι από την αξιοπιστία του οχήματος.....
Βάζω στοίχημα εδώ και τώρα ότι αν μου φέρεις το Νο1 για σένα σε αξιοπιστία, μπορώ να στο κάνω κόσκινο από συμπλέκτη μέσα σε ελάχιστα χιλιόμετρα!!!!
Και το ίδιο σε ημιαξόνια, λάστιχα, ζάντες, τακάκια, δισκόπλακες, σασμάν, βαλβίδες, πιστόνια κλπ
Το παν σε ένα αυτοκίνητο δεν είναι να μη σπάει.
Ένας αξιοπρεπής δείκτης αξιοπιστίας είναι αρκετός.
Αλλά πρέπει οπωσδήποτε να μας αρέσει.
Γιατί αν δε μας αρέσει.....τι να το κάνω αν δε σπάει αλλά ξερνάω κάθε φορά που το βλέπω??
:happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4:
Giovanni Dimitropoulos
08-01-08, 21:31
Έχοντας από το καλοκαίρι το cabrio Astra των 180 ίππων,θα σου έλεγα-με αφορμή ότι άρχισες να το καλοβλέπεις σαν επιλογή- πριν το αγοράσεις,να το οδηγήσεις.
Λέγοντας να το οδηγήσεις,δεν εννοώ 500 μέτρα γύρω από την έκθεση,αλλά όσο πιο πολύ μπορείς,αφού το το δικό μου είναι πεζοδρομιοκυνηγός.
Εξόπλισαν ένα αυτοκίνητο με 180 ίππους και "ξέχασαν" να το εξοπλίσουν με τις κατάλληλες αναρτήσεις έτσι ώστε να μην ψαρεύει δεξιά και αριστερά κάθε φορά που πατάς απότομα το γκάζι.
Επαναλαμβάνω ότι τα παραπάνω ισχύουν στο cabrio που έχω και όχι στο coupe ή το τετράπορτο.Εκεί πιθανόν η οδική τους συμπεριφορά να είναι καλή ή και πολύ καλή.
Σωκράτη το cabrio εκ των πραγμάτων δεν θα είναι ιδιαίτερα καλό, τόσο λόγω στρεβλώσεων στο πλαίσιο, όσο και λόγω μαλακών αναρτήσεων.
Το 1,6Τ σε "κλειστή" έκδοση και μάλιστα στην έκδοση sport δεν είναι πεζοδρομιοκυνηγός. Είναι καλό, όχι κορυφαίο, αλλά θα είμαστε άδικοι αν το χαρακτηρίσουμε έτσι.
Σημείωση: Δεν έχω οδηγήσει το cabrio οπότε δέχομαι την γνώμη σου για αυτό [αφού έχουν περάσει από τα χέρια σου αυτοκίνητα με πολύ καλό στήσιμο, βλέπε το αγαπημένο (στο δρόμο αλλά όχι στο βενζινάδικο) RX8 :happy_4: :crazy_3: ]
Αυτό που είναι εξαιρετικό στο δρόμο είναι το Bravo.
Πολύ καλό στην κατηγορία μέχρι 20Κ€
Έχω το passat 4motion 2.o. Άλλο κράτημα, άλλο τράβηγμα. Βέβαια με τα διάφορα πήγε 33.000. Πήρε ο αδερφός μου το octavia. 22.000 και τα πάντα μέσα είναι μαρκαρισμένα VW. Από τη μηχανή μέχρι τους διακόπτες. Για μένα octavia είναι πολύ καλή επιλογή. Σκέψου και το θέμα μεταπώλησης!
Giovanni Dimitropoulos
08-01-08, 21:38
Α, προσεξε που παιρνεις με το κινητο σου - με ειχες κανα δεκαλεπτο ανοιχτο (16,15μμ) κι ακουγα την μηχανη σου μαλλον που ...βογγουσε!!!"happy_1"
Κρύβε λόγιααααααααα!!!!!!!!!! :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11:
(τώρα είδα ότι κατά λάθος έκανε επανάκληση......Χμμμ.....)
Για τα υπόλοιπα....αργότερα!!!!!!!
Τι γνωμη εχετε για τα τεστ των 4Τροχων;
Κρύβε λόγιααααααααα!!!!!!!!!! :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11: :cool_11:
Γιατι βρε Γιαννη, για μηχανη ειπα.Λες να...ελανθανα;:cool_11::cool_11::cool_11:
Giovanni Dimitropoulos
08-01-08, 22:38
Γιατι βρε Γιαννη, για μηχανη ειπα.Λες να...ελανθανα;:cool_11::cool_11::cool_11:
Δεν έκανες λάθος.....
Αλλά μετά θα μου πουν ότι.....τρέχω!! :cool_11: :cool_11: :cool_11: :happy_4: :happy_4:
Το καμπριο αστρα δεν το εχω παει βολτα και δεν ξερω αν ειναι φιλαρακι με τα πεζοδρομια,αν και αμφιβαλω στην εποχη μας να υπαρχει αμαξι με 180 ιππους και να ειναι τοσο προχειρα φτιαγμενο που να χαριεντιζεται με πεζοδρομια τοιχους κτλ.Πανω απο ολλα ειναι ο οδηγος και το βαρι του ποδι.Φυσικα σαν καμπριο δεν μπορει να ειναι τοσο ακαμπτο οσο ενα 3πορτο η'5πορτο ετσι?Το 5πορτο αστρα που πειρε ο φιλος μου πριν μια εβδομαδα ειναι πολυ ανετο και πολυ σταθερο στις στροφες.Οταν πατισεις το κουμπι sport τοτε γεινεται ενα μικρο ιντερσιτι.Δεμενο αμαξωμα χωρις τριγμους και παρατραγουδα στις στροφες.Και να ξερεις φιλε σωκρατη οτι τα πισωκηνιτα mazda θελουν διαφορετικο τροπο οδιγησης σε σχεση με τα μπροστιοκηνιτα.Πριν 2,5 χρονια που ειχα τι ibiza με (ζαμφορ πισω απο την μανα του)κιτρινα koni και HR ελατηρια, στην λιμνη της ΥΛΙΚΗΣ στο ρευμα προς ΛΑΜΙΑ εμπαινα με 200χλμ (και την ψυχη στο στομα και φυσικα δεν το ξανακανω) και το rally με καλη αναρτιση που παιζαμε απο καμια 20ρια χλμ πιο πριν στα 190χλμ εκοψε.Δεν το παιζω χερας,αλλα τα μπροστιοκηνιτα τα ξερω καλα να τα δουλευω.Την μπεμπα που εχω τωρα,αντε καμια 2αρα να κολιασω σε καμια κληστη στροφη μεχρι τα 50χλμ γιατι δεν της εχω παρει και πολυ τον αερα.Το μονο μπροστιοκηνιτο που δεν μπορεσα ποτε μου να κουμανταρω και ειτανε πραγματικος πεζοδρομιοφαγος ειναι το fiat uno 1.4 turbo που ειχα για 6 μηνες μονο(για καλη μου τηχη κιολας) το οποιο ειτανε ενος ξαδερφου μου με 15αρια αναρτιση leda και καμια 250ρια αλογα.Οσο γλυκα και να το ανοιγα,ροπιαζε αποτομα και επερνες ευθεια γραμμη για τα χωραφια.:happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy _4:
[quote=Γιάννης Δημητρόπουλος;599610]Tάκη, τα περί δίσκου-πλατό-ρουλεμάν στα 50Κ δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση στο Cee'd.
Χώρια που τουλάχιστον ο δίσκος συμπλέκτη επηρεάζεται περισσότερο από όλα απ' τον οδηγό και όχι από την αξιοπιστία του οχήματος.....
Βάζω στοίχημα εδώ και τώρα ότι αν μου φέρεις το Νο1 για σένα σε αξιοπιστία, μπορώ να στο κάνω κόσκινο από συμπλέκτη μέσα σε ελάχιστα χιλιόμετρα!!!!
Και το ίδιο σε ημιαξόνια, λάστιχα, ζάντες, τακάκια, δισκόπλακες, σασμάν, βαλβίδες, πιστόνια κλπ
Το παν σε ένα αυτοκίνητο δεν είναι να μη σπάει.
Ένας αξιοπρεπής δείκτης αξιοπιστίας είναι αρκετός.
Αλλά πρέπει οπωσδήποτε να μας αρέσει.
Γιατί αν δε μας αρέσει.....τι να το κάνω αν δε σπάει αλλά ξερνάω κάθε φορά που το βλέπω??
Γιαννη ειμαι χωμενος στο εμποριο αυτο/των περι τα 5 χρονια και σου λεω οτι 8 στους 10 που εχουνε kia η' HYNDAH στα 50 με 60 το πολυ χιλιαδες χλμ πανε για δισκο.Καθε μερα σχεδον μιλαω με συνεργεια και τα ξερω αυτα.κατα τα αλλα ειναι παρα πολυ καλα αμαξακια.Φθηνα και πολυ αξιολογα για τα λεφτα που εχουνε.Τα ατος ειναι το νου.1 μικρο πολις σε αξιοπηστια και το προτεινω σε ολο τον κοσμο.:cool_4::happy_4:
ΛΑΡΣΑΑΑΑΑΑΑΑ???????
Που εισαι ρε πατριδα?
πρεπει να σε εχουμε καταζαλισει ετσι?Σε βλεπω στο τελος να παιρνεις κανενα dacia η' lada niva να οργωνεις ολο τον καμπο εκει.Σε καμια εβδομαδα ανεβαινω στα πατρια εδαφη.Ποτε θα παμε για κανενα τσιπουρακι στο φρουριο?:happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy _4::happy_4:
Πάντως ρε παιδιά είμαστε και εμεις..του έχουμε προτείνει του ανθρώπου από ...fiatάκια μέχρι, τουρμπάτα μεγάλα-μικρά τούμπανο που με ένα σετ ελατηριάκια-αναρτισούλες γίνονται σαύρες και κροκόδειλοι!
Επίσης απ' όσα διάβασα νομίζω οτι δεν έχει ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα.
Δηλαδή όταν λέει οτι "έχω υπόψιν μου το fiat αλλά και το skoda και το opel και άλλα...", νομίζω κάπου υπάρχει ένα μπέρδεμα.
Καλύτερα να δει απ' την αρχή τι περίπου θέλει και που δίνει προτεραιότητες για να μπορέσει να πάρει και γνώμη από άλλους:
1) τι είδους sedan ή τι είδους hatchback;
2) ασφάλεια; επιδόσεις; εξωτερικό σχήμα; ποιότητα εσωτερικού (ναι κι αυτό γιατί συνήθως εκεί περνάμε αρκετή ώρα - απ'έξω το βλέπουμε όταν σταματάμε);
3) οι εγγυήσεις τον ενδιαφέρουν;
4) για πόσα χρόνια σκοπεύει να το κρατήσει; 5(ιταλία/γαλλία)-10(γερμανία)-15(ιαπωνία)-for ever;
κτλ κτλ.
στα 22000 χιλιάρικα υπάρχουν αυτοκίνητα από πολλές κατηγορίες
ακόμα περισσότερες, αν δεν είχαμε αποκλείσει και τα μτχ.
(άποψή μου αν δεν βιάζεται κάποιος και έχει και χρόνο να ψάξει υπάρχουν ευκαιρίες και ευκαιρίες του τύπου Ο Χ αλλάζει αμάξι κάθε χρόνο γιατί τα έχει και γουστάρει να τα δίνει εκεί. πόσα τέτοια πωλούνται...φουλ έξτρα)
Πάντως ρε παιδιά είμαστε και εμεις..του έχουμε προτείνει του ανθρώπου από ...fiatάκια μέχρι, τουρμπάτα μεγάλα-μικρά τούμπανο που με ένα σετ ελατηριάκια-αναρτισούλες γίνονται σαύρες και κροκόδειλοι!
Επίσης απ' όσα διάβασα νομίζω οτι δεν έχει ξεκαθαρίσει αρκετά πράγματα.
Δηλαδή όταν λέει οτι "έχω υπόψιν μου το fiat αλλά και το skoda και το opel και άλλα...", νομίζω κάπου υπάρχει ένα μπέρδεμα.
Καλύτερα να δει απ' την αρχή τι περίπου θέλει και που δίνει προτεραιότητες για να μπορέσει να πάρει και γνώμη από άλλους:
1) τι είδους sedan ή τι είδους hatchback;
2) ασφάλεια; επιδόσεις; εξωτερικό σχήμα; ποιότητα εσωτερικού (ναι κι αυτό γιατί συνήθως εκεί περνάμε αρκετή ώρα - απ'έξω το βλέπουμε όταν σταματάμε);
3) οι εγγυήσεις τον ενδιαφέρουν;
4) για πόσα χρόνια σκοπεύει να το κρατήσει; 5(ιταλία/γαλλία)-10(γερμανία)-15(ιαπωνία)-for ever;
κτλ κτλ.
στα 22000 χιλιάρικα υπάρχουν αυτοκίνητα από πολλές κατηγορίες
ακόμα περισσότερες, αν δεν είχαμε αποκλείσει και τα μτχ.
(άποψή μου αν δεν βιάζεται κάποιος και έχει και χρόνο να ψάξει υπάρχουν ευκαιρίες και ευκαιρίες του τύπου Ο Χ αλλάζει αμάξι κάθε χρόνο γιατί τα έχει και γουστάρει να τα δίνει εκεί. πόσα τέτοια πωλούνται...φουλ έξτρα)
Λοιπον:
1) Οχι με ουρα ή τουλαχιστον οχι με μεγαλη ουρα σαν το Μοντεο πχ - αρα ενα 5πορτο με ικανοποιητικο πορτμπαγκαζ ή 4πορτο με... ουριτσα!
2)ΟΛΑ- και με την σειρα που τα εβαλες
3) εγγυησεις; φυσικα αφου την πληρωνεις ετσι κι αλλιως - αλλα βεβαια κατι 7ετιες δεν ειναι αποκλειστικος λογος αγορας
4) χρονια; θες να με κανεις ...emo τωρα;;;
5) καλης κατασκευης
(ξανα)συνοπτικα:
-με ενδιαφερουν οι ασφαλεις επιδοσεις - αρα παιζω γυρω απο 140 αλογα σιγουρα
-να μου αρεσει με την πρωτη ματια, κι οχι να ψαχνω να βρω κατι που να μου αρεσει επανω του ή να το αγαπησω σαν...συζυγο (απο συνηθεια!)
-τα τουρμπο τα φοβαμαι λιγο, και για λογους καταναλωσης, φθορας κλπ
-για πετρελαιο λεω ναι αλλα οχι να πληρωθει χρυσαφι
-τζιποειδες καλο αλλα....ακριβο
-στα λεφτα αυτα οχι μεταχειρισμενο αμφιβολης προελευσης και περιποιησης- πιθανον σε ενα "απο χερι κολλητου"
- τι αλλο;
ΛΑΡΣΑΑΑΑΑΑΑΑ???????
Που εισαι ρε πατριδα?
πρεπει να σε εχουμε καταζαλισει ετσι?Σε βλεπω στο τελος να παιρνεις κανενα dacia η' lada niva να οργωνεις ολο τον καμπο εκει.Σε καμια εβδομαδα ανεβαινω στα πατρια εδαφη.Ποτε θα παμε για κανενα τσιπουρακι στο φρουριο?:happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy _4::happy_4:
Για τσιπρα ή για καμια ροκια απο το ηχοσυστημα που δεν σχολιασες:cool_11: Μηνυσε μου κι εδω θα ειμαι:happy_4:
Giovanni Dimitropoulos
09-01-08, 01:01
Γιαννη ειμαι χωμενος στο εμποριο αυτο/των περι τα 5 χρονια και σου λεω οτι 8 στους 10 που εχουνε kia η' HYNDAH στα 50 με 60 το πολυ χιλιαδες χλμ πανε για δισκο.Καθε μερα σχεδον μιλαω με συνεργεια και τα ξερω αυτα.κατα τα αλλα ειναι παρα πολυ καλα αμαξακια.Φθηνα και πολυ αξιολογα για τα λεφτα που εχουνε.Τα ατος ειναι το νου.1 μικρο πολις σε αξιοπηστια και το προτεινω σε ολο τον κοσμο.:cool_4::happy_4:
Δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω για τις επαφές σου με τα συνεργεία!!
Αλλά το ότι τα Hyundai ή κατ' επέκταση τα ΚΙΑ, έχουν μαλακό συμπλέκτη (στο πόδι κυρίως) γιατί οφείλουν να είναι εύχρηστα στις συνθήκες πόλης.
Το ότι υπάρχουν πολύ νέοι οδηγοί, που λόγω κόστους αγοράς & συντήρησης, επιλέγουν να ξεκινήσουν με κάποιο από αυτά, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κατηγορούμε την εταιρία για την πιθανότατα λάθος χρήση στην οδήγηση.
Έχω κάνει γύρω στα 15 χιλιάδες χιλιόμετρα με ένα Getz 1.3 (της οικογενείας) και δεν θεωρούμαι αργός οδηγός. Η χρήση του ήταν μεικτή, αλλά το 70% των χιλιομέτρων εντός πόλης. Το αυτοκίνητο δεν έκανε κιχ και το ίδιο ισχύει μέχρι και σήμερα, στα 35 χιλιάδες χιλιόμετρα.
Το μόνο που είχα αλλάξει στο αυτοκίνητο την πρώτη εβδομάδα που το αγοράσαμε (καινούριο) ήταν τα λάστιχα.
Από τα μέτρια (για τα δικά μου γούστα) Hankook 175/65R14 πέρασα στα 185/60R14 (Bridgestone ER300 Turanza) και άλλαξε δραματικά (προς το καλύτερο) η συμπεριφορά του!!
Και αν συνυπολογίσουμε ότι το αυτοκίνητο έχει αγοραστεί με την προσφορά των δωρεάν service "εφ' όρου ζωής" (που όμως δεν χρειάζεται εισαγωγικά σε καμία περίπτωση) υπάρχουν πολλές στιγμές που έχω σκεφτεί γιατί δεν το κρατούσα εγώ!! :happy_4: :cool_4:
Δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω για τις επαφές σου με τα συνεργεία!!
Αλλά το ότι τα Hyundai ή κατ' επέκταση τα ΚΙΑ, έχουν μαλακό συμπλέκτη (στο πόδι κυρίως) γιατί οφείλουν να είναι εύχρηστα στις συνθήκες πόλης.
Το ότι υπάρχουν πολύ νέοι οδηγοί, που λόγω κόστους αγοράς & συντήρησης, επιλέγουν να ξεκινήσουν με κάποιο από αυτά, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να κατηγορούμε την εταιρία για την πιθανότατα λάθος χρήση στην οδήγηση.
Έχω κάνει γύρω στα 15 χιλιάδες χιλιόμετρα με ένα Getz 1.3 (της οικογενείας) και δεν θεωρούμαι αργός οδηγός. Η χρήση του ήταν μεικτή, αλλά το 70% των χιλιομέτρων εντός πόλης. Το αυτοκίνητο δεν έκανε κιχ και το ίδιο ισχύει μέχρι και σήμερα, στα 35 χιλιάδες χιλιόμετρα.
Το μόνο που είχα αλλάξει στο αυτοκίνητο την πρώτη εβδομάδα που το αγοράσαμε (καινούριο) ήταν τα λάστιχα.
Από τα μέτρια (για τα δικά μου γούστα) Hankook 175/65R14 πέρασα στα 185/60R14 (Bridgestone ER300 Turanza) και άλλαξε δραματικά (προς το καλύτερο) η συμπεριφορά του!!
Και αν συνυπολογίσουμε ότι το αυτοκίνητο έχει αγοραστεί με την προσφορά των δωρεάν service "εφ' όρου ζωής" (που όμως δεν χρειάζεται εισαγωγικά σε καμία περίπτωση) υπάρχουν πολλές στιγμές που έχω σκεφτεί γιατί δεν το κρατούσα εγώ!! :happy_4: :cool_4:
καλημερα γιαννη και σου ευχομαι να εισαι ο ενας απο τουσ 10 που εχω πει πιο πανω,γιατι διαφορετικα θα με φερεις στο νου σου μετα απο περιπου20.000 χλμ.επιπλεον οταν θα χρειαστεις δισκο μονο valeo να βαλεις και τιποτα αλλο στο getz.ισως να ταιριαζει και κανενα σετ δισκοπλατο απο MAZDA αν το ψαξεις λογο.Και το ξαναλεω μονο στο δισκο πονανε τα κορεατικα πουθενα αλλου.για τα λεφτα τους ειναι οτι καλητερο και πολες φορες υπεραρκετα καλητερα απο κατι ιταλικα χρεπια που βαρανε φλαντζες τη μια πισω απο την αλλη και δεν προλαβαινουνε να φηγουνε απο τον ηλεκτρολογο και ξαναπανε σε 2-3 ημερες. :happy_4::happy_4::happy_4:
Για τσιπρα ή για καμια ροκια απο το ηχοσυστημα που δεν σχολιασες:cool_11: Μηνυσε μου κι εδω θα ειμαι:happy_4:
Καλημεραααααααααααααααα
1. Δεν ακουω ροκ εκτος και αν με πληρωσεις χοντρα
2.Λες φοβασαι τα τουρμπακια για ζημιες
3.να εισαι καπου στα 140 αλογα
4.χωρις πολυ μεγαλο κολο(γουσταρεις τα πιπινια τα αδυνατουλικα?)
5.θες ποιοτητα(τονιονον Δαφνη),ομορφια,αξιοπηστια,μεταπωκηση κ.α
ΟΠΟΤΕ ΠΑΜΕ ΣΕ ΙΑΠΩΝΑ
ΔΗΛ.
1.CIVIK SEDAN .Δεν ειναι τεραστιο,ειναι κουκλα(το κοφτο ειναι κακασχημο)
ειναι 1.800 κυβ. 140 μπινεκια,δε σπαει δε χαλαει,πληρει τις ανω προδιαγραφες,απλα γερνει λιγο λογω αρκετα μαλακης αναρτισης.θελει μονο μια τετραδα καλα αμορτισερ(bilstein κιτρινα η' koni κοκκινα που ρυθμιζονται κιολας)
2.MAZDA 3 SEDAN 1.600 κυβ..
πριπου 10 ποντους πιο κοντο ποτρ-μπαγκαζ απο το civik,105 αλογα επισημα στα χαρτια, αλλα στην πραξη ειναι 8-10 αλογα παραπανω και κινητηρας τυπου vvti.Με 20.000 παιρνεις το foul extra toyring clima(φοβερο το εχω οδηγησει).ΚΑΝΕ TEST DRIVE πατριδα και δεν θα χασεις.Το αμαξι δεν θελει τιποτα,ασε που εχει φοβερο 6δισκο r/cd mp3 (μεσα στα λεφτα αυτα) και φοβερη ποιοτητα μοσικης.Δεν θα βαλεις φραγκο.Πηγαινε να το δεις,οδηγησε το και αν σου λεω παπαριες τοτε φτυσε με μεσα στην κεντρικη πλατεια της ΛΑΡΙΣΑΣ.
Πάρε ένα Bravo 1.9D να ξεμπερδεύεις ... και με 120 και με 150 γαιδούρια ...
Τι λενε για τον δολοφονο; Οτι επιστρεφει στον τοπο του εγκληματος! Ε ιδου και η αποδειξη - μετα απο ενα χρονο και κατοπιν μερικων... ανθυγιεινων περιπετειων, ηρθε πια η ωρα της περιβοητης αγορας.ΤοTipo παραγερασε και μπορει ο μικρος να το ειχε σαν...παπακι αλλα καπου απαιτουνται και μινιμουμ συνθηκες ασφαλειας, οποτε παιρνει την Α146, και ο παππουΛακης τι;
Αρκετα αλλαξαν στα αυτοκινητα σε ενα χρονο αλλα και οι...αποψεις μας (και θα το καταλαβετε απο τις παρακατω αναφορες):
Λοιπον (το αναφερω κι αλλου μα εδω ειναι ο καταλληλος χωρος) μετα απο πρωτη επισκεψη σε εκθεσεις:
1) ΦΙΑΤ Μπραβο - απερριφθη ανευ επαινων απο τη συζυγο παρα την πολυ καλη τιμη λογω "ανταλλαγης" (ιδιως το πετρελαιου)
2) Λαντσια Δελτα - φοβεροι χωροι σαλοτραπεζαρια ολοκληρη, καλη τιμη το 150αρη, οι πισω καθονται υπερυψωμενοι (σκασιλα μας, αλλα λεμε τωρα) ακρως οικογενειακο αμαξι. Οσοι σκοπευουν να τεκνοποιησουν ιδου η λυση -εγω δεν...!- αλλα καπως η εμφανιση... Στα υπ΄ οψιν ομως!
3) Αλφα Ρομεο 159/1,8/140 ιπποι/25000€...Δεν μου εκανε το ...κλικ για Αλφα. Πολυ κακομοιρικο φαινεται μεσα (η οικονομικη εκδοση), δεν...
4)Χοντα Σιβικ 1,8/140/21000 η 22000, το πολυξακουσμενο σε σενταν (5πορτο). Συγγνωμην αλλα (στεκαμενο) η πληρης απογοητευση. Ταμπλο αχαρο (εκτος κι αν αναψουν τα... λαμπακια του) μουντο, οι χωροι πισω "ετσ΄κι΄ετσ" οι εμπρος θεσεις στενες και...κουτσουρο (σαν σκαμπο ειπε η κυρα - οποτε καταλαβαινετε ααπο ποιον απορριφθηκε ταχιστα!!!). Και η εκπληξη της ημερας...
5) ενα αυτοκινητο που δεν μου γεμιζε το ματι (παππουδιστικο το ελεγα - ποιος μιλαει) αλλα αποδειχθηκε η ευχαριστη εκπληξη. Εσωτερικα τελειο περιβαλλον (ειχε κρεμ δερμα) καθισματα φοβερα (ανετα και...κρατερα) και γενικα αρεσε. Ποιο; το VOLVO S60! Βεβαια ανεβαινει πολυ η τιμη του (2000κε τουρμπο/180ιπποι/ ροπη 24,5 -1850στρ) στα 28000€ (χωρις το δερμα ομως - καλιτερα!- με εκπτωση 6000€ απο την αρχικη!!!). Ειναι βεβαια μοντελο 7ετιας αλλα μπροστα σε κατι...διαστημοπλοια μου φαινεται καλιτερο (γουστα ε;), οπως μου ειπε φιλαρακι που (κατα συμπτωση) το πηρε πριν απο δυο μηνες και που ειχε ΤΟΥΟΤΑ Αβενσις ειναι υπερ ευχαριστημενος - παει σαν τρενο, γκαζαρει σαν ανεμος και καταναλωση με ταχ. εως 140χλμ/ωρα στα 10λιτρα (οπως σχεδον ολα). Χωρις να συγκρινω αλλα στοιχεια,μπροστα του το Α159 (αυτο που ειδα) δεν πιανει μια (κριμας γμτο).
Οπως καταλαβαινετε ανεβηκε το ανω οικονομικο οριο (χαλαμε χατηρια;:138:) οποτε η αναζητηση παει μεχρι αυτο το ποσο (στα 28000) και θα κοιταξουμε σε Audi VW (δυσκολο)
Λοιπον αναμενω νεες προτασεις πριν με παρει απο το χερι η κυρα και παμε (:411::410:) για το Βολβο (τι γνωμη εχετε γι΄αυτο;)
Μιλ μερσι
Καλημέρα
Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι ένα test drive του S60. Ζήτησε το από την αντπροσωπεία, παρτο για ενα ΣΚ και δοκίμασε το και σε ταξίδια.
Μεγάλο μειονέκτημα η παλαιότητα του μοντέλου, αλλά αν σου κάνει εσένα τότε προχώρα.
Υπόψη ότι έχω ενα C30.
Αν θες και σου αρέσει, δες και το FORD ΜΟNDEO στα 2000 κ.εκ.
Καλημέρα
Το καλύτερο που θα μπορούσες να κάνεις είναι ένα test drive του S60. Ζήτησε το από την αντπροσωπεία, παρτο για ενα ΣΚ και δοκίμασε το και σε ταξίδια.
Μεγάλο μειονέκτημα η παλαιότητα του μοντέλου, αλλά αν σου κάνει εσένα τότε προχώρα.
Υπόψη ότι έχω ενα C30.
Αν θες και σου αρέσει, δες και το FORD ΜΟNDEO στα 2000 κ.εκ.
Οπωσδηποτε θα παω για τεστ Κανονισα) αλλα το δινουν για ενα ολοκληρο ΣΚ; Το Φορντ ειναι στα υπ΄ οψη αλλα πολυ πιο μακρυ και ογκωδες μου φαινεται (και μονο 140 ιπποι στα ιδια λεφτα)
Δεν ξέρω αν θα στο δώσουν για ολόκληρο ΣΚ. Προσπάθησε το όμως. Πάντως εκανα test drive το C30 και το V50 για ΣΚ χωρίς να τους πιέσω και πολύ. Ισως έχει να κάνει με την πολιτική του κάθε καταστήματος. Είναι και δύσκολοι οι καιροί και ίσως θα μπορούσες να τους πιέσεις παραπάνω. Δεν χάνεις τίποτα να ρωτήσεις.
Το ΜΟΝDEO σίγουρα είναι πιο ογκώδες αλλά επειδή το οδηγώ πολύ συχνά δεν μου δίνει την εντύπωση οτι φαίνεται ο όγκος του. Έχει αξιόλογο στήσιμο, είναι πολύ άνετο στο ταξίδι (ίσως "πλαδαρό" για κάποιους) αλλά κάπου σε προδιαθέτει και για λίγο πιο "ζωηρή" οδήγηση. Δεν ξέρω αν φτάνει στα 28000 αλλά αυτό που οδηγώ (έκδοση ΤΙΤΑΝΙUM, 5Θ, 2000 κ.εκ.) κόστιζε περίπου 25000.
το νέο Seat Exeo ( old A4 ) σε χαλάει ; βγαίνει και 10 χιλιάρικα πιο φτηνό από το audi ... απλά είναι να βγει μέσα 2009 ...
ΥΓ αφού έρχεται nibiru , πάρε ένα Scirocco !
Πιστευω στην ηλικια που εχεις φτασει :happy_9: και με τα χρηματα που με τοσο κοπο εχεις μαζεψει σου αξιζει ενα VOLVO.
Μην το σκεφτεσαι ... Απλα πηγαινε για ενα test drive. Ολα τα αλλα που λες ειναι παιχνιδια ... (οχι σαν ιπποδυναμη αλλα σαν ποιοτητα)
Το mazda 6 το εχει ενας φιλος. Πολυ καλο αλλα ακριβο service. Με αυτα τα χρηματα μπορεις να παρεις το VOLVO η καποιο μικρο Mercedes η bmw.
Eφτασε η ωρα να παρεις ενα καλο αμαξι ... :bravo:
(Αν θες σου πουλαω το δικο μου. :cool_11:)
Με 22000ε???
Φιλτατε
Οδηγω το mazda 6 το mps απο τοτε σχεδον που κυκλοφορισε,(δυομιση χρονια περιπου)
Οδηγησα και το 2λτρο.
Εκπληκτικα αυτοκινητα. Χωρις προβληματα.
Στο πρωτο servise (10000km) εδωσα 170ε. Στο δευτερο (20000km) εδωσα 192ε.
Απο θεμα χωρων ... παιζεις μπασκετ.
Απο θεμα εμφανισης ... κατ' εμε παντα ... αψωγα
Εκτος λοιπον της τερακινησης και του tourbo κατα τα αλλα δεν διαφερουν σε τιποτα.
Θα σου το συνιστουσα ανεπιφυλακτα.
Φιλικα
Β.Β
Σε αλλο φορουμ διαβασα οτι η EXTRA A.E. δινει 10ετη εγγυηση μετα ανταλλακτικων (ακομη και για τους ιμαντες) σε καθε Volvo! Εδω βεβαια 2 ετη και με το ζορι
Εχετε κατι συγκεκριμενο κατα της επιλογης Volvo S60 (εκτος ;πο την εμφανιση που ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα). Δηλ για δυσλειτουργιες, ζημιες, εξυπηρετηση σερβις κλπ;
christian13
06-12-08, 15:01
ολα αυτα που λες οτι ζητας ανταποκρινονται σε ενα αυτοκινητο.alfa romeo gt.και πορτμπαγκαζ εχει και χωρους για κουπε αυτοκινητο και στριφτερο ειναι και εχει τιμονι και οχι τα "αερινα" αλλων αυτοκινητων και ειναι και πανεμορφο και ξεχωριστο.τι αλλο θες?με τις προσφορες τωρα παιρνεις ανετα την 1.8 με πολυ καλο εξοπλισμο.
ολα αυτα που λες οτι ζητας ανταποκρινονται σε ενα αυτοκινητο.alfa romeo gt.και πορτμπαγκαζ εχει και χωρους για κουπε αυτοκινητο και στριφτερο ειναι και εχει τιμονι και οχι τα "αερινα" αλλων αυτοκινητων και ειναι και πανεμορφο και ξεχωριστο.τι αλλο θες?με τις προσφορες τωρα παιρνεις ανετα την 1.8 με πολυ καλο εξοπλισμο.
Κατω απο 28000;;; :135: Αλλα βγαινει οσο η 159 και δυστυχως μονον 3θυρη!
Η αληθεια ειναι οτι πλην της 159 δεν κοιταξαμε καθολου για αλλη Αλφα γιατι λεμε να αλλαξουμε...παρεα!
christian13
06-12-08, 15:28
αν μπεις στο site της alfa θα δεις οτι η progression εχει 29400 ευρω.μειον 3000 ευρω εκπτωση που δινει η αλφα στην gt συν κατι εξτρα που θα βαλεις στον εξοπλισμο πας γυρω στα 28 χιλιαρικα.βαζεις αν θες και καμια δοσουλα για να βαλεις κανα δερμα στο σαλονι.να παρεις ενα αυτοκινητο να το φχαρηστηθεις μια που εισαι αλφιστας
giannis k.
06-12-08, 15:32
στα 28.000 υπάρχει και το VW Tiguan :138:
αν μπεις στο site της alfa θα δεις οτι η progression εχει 29400 ευρω.μειον 3000 ευρω εκπτωση που δινει η αλφα στην gt συν κατι εξτρα που θα βαλεις στον εξοπλισμο πας γυρω στα 28 χιλιαρικα.βαζεις αν θες και καμια δοσουλα για να βαλεις κανα δερμα στο σαλονι.να παρεις ενα αυτοκινητο να το φχαρηστηθεις μια που εισαι αλφιστας
Ναι αλλα ειναι 3θυρη γμτο - αλλιως:135::135::135:
Το Tiguan ; μπα δεν παω σε τζιποειδες και μαλιστα με 1,4 κινητηρα (ανεξαρτητα απο τα καλα του)
christian13
06-12-08, 15:51
και τι εγινε.απο την στιγμη που μεγαλωσες τα παιδια σου να παρεις ενα αυτοκινητο για σενα και την συντροφο σου.εσεις μπροστα θα καθεστε.οι πισω ας κανουν και μια παραχωρησουλα:105::105:
christian13
06-12-08, 15:53
πηγαινε να κανεις ενα test drive την gt.εγω εκανα την διλιτρη και κολλησα.μιλαμε για αριστοκρατικο σπορ αυτοκινητο
ο κινητηρας ειναι για τα μπαζα.... και ειναι πανακριβη για αυτα που προσφερει....
christian13
06-12-08, 16:05
για πες μου αλλο κουπε σε αυτα τα λεφτα.και γιατι ειναι για τα μπαζα.αλλωστε ο φιλος μας ψαχνει για αυτοκινητο σε αυτην περιπου την ιπποδυναμη και δεν θελει τουρμπο
giannis k.
06-12-08, 19:04
στα 28.100:
PASSAT CC 1.8TSI manual (160hp) (μοιάζει πολύ στην Merc CLS)
A4 1.8 TFSI 6-ταχ. (120hp)
Λοιοιοιπον, νεωτερα κατοπιν ολοκληρωσης σχεδον των επισκεψεων:
1)Α4 1,8/120/ περι τα 28000 λενε , αλλα εδω στο φουσκωνουν με το ετσι θελω στα 31500 - για το αλλο παραγγελια και θα αργησει και μαμουκαλα. Θελουν να ξεφορτωθουν τα υπαρχοντα.
2) VW Passat CC 1.8/160/ Τεραααστιο μου φανηκε και επιδειξιας σχετο! Ετσι κι ετσι... Ομορφο ομως μεσα και διθεσιο πισω (ΟΚ ειναι)
3)VW Passat 1.4 +1.8 Κι αυτο μεγαλο (τι να βαζω μεσα; αντε καμια γλαστρα (κιουπι!) για το εξοχικο!
4)VW Jetta 1,4/140/22000ε Μια καλη προταση για χωρους κλπ. Σαν το Γκολφ αλλα πιο μεγαλο φυσικα. Δεν...
5) VW Tiguan 1.4/150 Ξεκιναει απο 27500 αλλα οι εδω το φορτωσαν με ηλιοροφες σχαρες κλπ και παει στα 31000+. Ενα καλο τζιποειδες (και ειναι 4Χ4)
Παρατηρηση: Πολυ μπλαζε ο χοντρουλης τυπος εδω στη VW - μαλλον θα παω αν αποφασισω σε γειτονα (αφηστε και τα σερβις τους που οπως λενε ειναι απαραδεκτοι και ακριβοι)
Σε Φορντ και Μαζντα δεν πηγα λογω μη...ενδιαφεροντος. Στην Οπελ οταν ερθει το ινσινια θα παω να το δω αλλα...τανκερ βρε παιδι μου
Μου κολλησε φυσικα το 60 της Βολβο...Μου φαινεται πιο καλης κατασκευης απο τα εντελως νεα που πολλα φρου φρου και αρωματα προωθουν! Αν μαλιστα απο 177ιππους το τσιπαρεις στους 230 (με 1000€ οπως μου ειπε ιδιοκτητης σε αλλο φορουμ) χωρις αυξηση καταναλωσης, τι αλλο θελουμε; Βεβαια παλιο προς αντικατασταση μοντελο, αλλα δεν νομιζω οτι το Πασσατ ειναι ομορφοτερο απ αυτο (αφηστε οτι πουλας και...υπουργιλικι!). Μεταπωλητικη αξια μηδεν αλλα(οπως ξαναειπα) μετα απο 10 χρονια...ζωη σε ελογου σας! Αν το ριξουν στα 25000 (ή ατοκα) μαλλον θα...
Οποτε οι επιλογες ειναι μεταξυ Α4-ΠασσατCC_Volvo s60 και ισως το Tiguan (πολυ...ισως ομως). Καλιτερο και πιο μοντερνο το Α4 αλλα σε σκιζουν στις δοσεις (10%) - 7% η Βολβο- 4,5% η Λαντσια - 3,9% η Φιατ. Στα ιδια περιπου λεφτα βγαινει το πετρελαιο της Λαντσια (1,9/190 ιπποι) αλλα μπροστα στο Α4 η στα αλλα δεν... λεει!
Λοιοιοιπον τι λετε;
Lancia !
Και η δικη μου καρδια αυτο λεει - κυριως λογω ροπης, 40 εχει!!!:139:
digital_illusion
11-12-08, 01:55
το καινουργιο Skoda Superb με τα χιλια, και 1,4 tsi και 1,8tsi διαλεγεις και πέρνεις....αν δεν ειχα πάρει το Octavia 5 πριν περιπου 7 μήνες θα το χτύπαγα σίγουρα....τεράστιοι χώροι και απίστευτο μακραν...1,4tsi 125hp με κανα 20αρικακι και 1,8 tsi 160hp γύρω στα 24 χιλιαρικα αλλα ακόμα και στο πίσω κάθισμα κάθεσε σταυροπόδι
το Superb είναι Passat ... εμένα με χαλάει το όνομα skoda ... για την μόστρα και μόνο θα πήγαινα passat , αλλά η προτίμηση σε αυτή την θέση είναι S60 ...
Lancia λέμε ! απλά δεν θα είναι bicolore
Costas Coyias
13-12-08, 15:30
Τί έγινε βρε Λάκη, αποφάσισες;
Για συζυγατα αποφασισα πιο...γρηγορα:135: Με χαλαει το οτι αυτα που μου (μας - δηλ) αρεσουν ειναι τεραστια (4,80) αλλα και πολυ επιδεικτικα φτιαγμενα (πολλα φρου φρου). Ή και μικρα για οικογενειακες αναγκες (golf) Παντως...ρωταω συνεχεια αφου ετσι κι αλλιως το νεο ετος θα γινει η αγορα
Costas Coyias
13-12-08, 16:42
Όποιος μπορεί να δώσει 28 χαρτιά, μπορεί να δώσει και 34. Πάρε μια C200.
Όποιος μπορεί να δώσει 28 χαρτιά, μπορεί να δώσει και 34. Πάρε μια C200.
Μην το λες... υπαρχουν και αλλαι υποχρεωσεις!
Honda Jazz + o γυρος της ευρωπης σε ενα μηνα!!!
Ορε Λακη, αφου ξεπαιδεψες και βαρκα δεν θελεις (στο υποσυνειδητο σου ειναι :137:). Την πιτσιρικα (MiTo) την ειδες? Μην το βλεπεις κουτσικο, μεσα ειναι πολυ ευρυχωρο, μπρος-πισω.
Ορε Λακη, αφου ξεπαιδεψες και βαρκα δεν θελεις (στο υποσυνειδητο σου ειναι ). Την πιτσιρικα (MiTo) την ειδες? Μην το βλεπεις κουτσικο, μεσα ειναι πολυ ευρυχωρο, μπρος-πισω.
Μην μου θυμιζεις τον γιο μου μικρε αν ειχα τις αναγκες σας (μια οδοντοβουρτσα και δρομο!) ασφαλως και ναι- αλλα τωρα που θελουμε απο μια βαλιτσα ο ενας; για βαλε τετραδα, γιατι ο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ λογος που στραβοκοιταω προς βαρκες ειναι τα παρεϊστικα που σχεδιαζουμε . Αλλωστε η παρεα μας σιτεψε(οχι ΚΑΠΗ βρεεε), το 80% συνταξιοδοτηθηκε και λεμε να οργανωθουμε ετσι! Και βεβαια ΠΩΣ να τους πας με το ΜΙ.ΤΟ; κουτρουβαλα; Γιατι ασφαλως δεν μπορεις να φορτωνεσαι συνεχεια. Και να πω την αληθεια αρχισα να σκεφτομαι για καλα το Tiguan με χαλαει ομως η συνεχης τετρακινηση και οι φθορες που συνεπαγονται (και των τσουχτερων σερβις)
Ειναι "βαρκα" ομως ενα αυτ/το διαστασεων εως 4,5-4,6μ;
Σπυρο ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΚΑΛΑ το Ακκορντ; του ξαναεριξες ΚΑΙ δευτερη ματια εντος;
EINAI HONDA.-
Ας το κανουν και αυτοκινητο με γουστο:137:
Μην μου θυμιζεις τον γιο μου μικρε αν ειχα τις αναγκες σας (μια οδοντοβουρτσα και δρομο!) ασφαλως και ναι- αλλα τωρα που θελουμε απο μια βαλιτσα ο ενας; για βαλε τετραδα, γιατι ο ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ λογος που στραβοκοιταω προς βαρκες ειναι τα παρεϊστικα που σχεδιαζουμε . Αλλωστε η παρεα μας σιτεψε(οχι ΚΑΠΗ βρεεε), το 80% συνταξιοδοτηθηκε και λεμε να οργανωθουμε ετσι! Και βεβαια ΠΩΣ να τους πας με το ΜΙ.ΤΟ; κουτρουβαλα; Γιατι ασφαλως δεν μπορεις να φορτωνεσαι συνεχεια. Και να πω την αληθεια αρχισα να σκεφτομαι για καλα το Tiguan με χαλαει ομως η συνεχης τετρακινηση και οι φθορες που συνεπαγονται (και των τσουχτερων σερβις)
Ειναι "βαρκα" ομως ενα αυτ/το διαστασεων εως 4,5-4,6μ;
Σπυρο ΤΟ ΕΙΔΕΣ ΚΑΛΑ το Ακκορντ; του ξαναεριξες ΚΑΙ δευτερη ματια εντος;
Αμα ειναι να θελετε 4 ατομα ισαριθμες βαλιτσες, αστα να πανε :137:
Αμα ειναι να θελετε 4 ατομα ισαριθμες βαλιτσες, αστα να πανε :137:
Εμ, τι να κανουμε; να μην παρουμε 5-6 ...αλλαξιες μαζι μας;:135:
Ετσι για πλάκα , θα θέσω ένα ακόμα αυτοκίνητο , το Chevrolet Cruze
http://www.carbodydesign.com/archive/2008/08/25-chevrolet-cruze/Chevrolet-Cruze-4-lg.jpg
http://autoworld.files.wordpress.com/2008/08/chevrolet-cruze-2011-img_1.jpg
http://blog.easyautosales.com/wp-content/uploads/2008/08/chevrolet-cruze-2.jpg
όπως βλέπεις C200αρίζει αρκετά , ενώ οι τιμές μάλλον είναι κάτω από τα 20.000
Eτσι οπως ειναι φωτογραφημενο το πρωτο, η φατσα του (σαν παντοφλα ειναι βρε Νικολα) μου θυμιζει εναν κομικσατο σκυλο που γελουσε πονηρα (χιχιχι):135::135::135:
ποσες...βαλιτσες χωραει;;;
giannis k.
14-12-08, 02:27
αφού σε Γερμανό θα τα δώσεις τα λεφτά τι το σκέφτεσαι...άμα έχεις χρόνο για διακοπές πάρε ένα 4Χ4 και γύρνα την Ελλάδα και την Ευρώπη :116:
βέβαια υπάρχει και το audi Q5 αλλά μιλάμε για άλλα φράγκα...έρχονται όμως Q3 και Q1, όπως και bmw Χ1
p.s. κάτι ανάμεσα σε τζίπ και κουπέ κοίτα και την X6 να χαζέψεις :139:
Xαζευω με αρκετα φιλαρακι, αλλα η κυρα με...αγριοκοιταζει:138:
Σ. Κωνσταντινίδης
15-12-08, 12:28
Προσωπικά θα επέλεγα HONDA...γιατί οπως και να το κανουμε...ο γιαπωνέζος δεν είναι ιταλικά φρου-φρου. Αφού όμως δε τον έχει στα short-list...το Audi με κλειστά μάτια...
Προσωπικά θα επέλεγα HONDA...γιατί οπως και να το κανουμε...ο γιαπωνέζος δεν είναι ιταλικά φρου-φρου. Αφού όμως δε τον έχει στα short-list...το Audi με κλειστά μάτια...
Με συγχωρεις, αλλα το ...διαστημοπλοιο ειναι σκετο φρου φρου και μαλιστα με ακαταλληλα καθισματα:137:
Σ. Κωνσταντινίδης
15-12-08, 13:22
Με συγχωρεις, αλλα το ...διαστημοπλοιο ειναι σκετο φρου φρου και μαλιστα με ακαταλληλα καθισματα:137:
Μα δεν αναφέρθηκα σε συγκεκριμένο μοντέλο...
giannis k.
15-12-08, 13:26
το OPEL INSIGNIA τι λέει? το ξέρει κανείς?
μου στείλανε ένα εμαιλ πριν λίγο... στυλ κουπέ, με πολύ ωραίο εσωτερικό και τιμή απο 20.000 περίπου στα 115 άλογα. λίγο η μούρη ίσως είναι κάπως αλλά γενικά δείχνει ωραίο...
οι τιμές πιο αναλυτικά:
Η βασική έκδοση του Insignia 1,6 λίτρων με τα 115 άλογα ξεκινά από τα 19.800 ευρώ, ενώ με τον 1.8 (140 ίπποι) ανεβαίνει στα 20.700 ευρώ. Όσο για το μοτέρ, που αναμένεται να κάνει τη διαφορά, το 1.6Τ με τους 180 ίππους έχει τιμή εκκίνησης τα 23.800 ευρώ. Για το 2.0Τ (220 ίπποι) και το κορυφαίο 2.8 V6 ΑWD, αντίστοιχα, οι τιμές προσδιορίζονται στα 28.000 και στα 38.900 ευρώ. Οι παραγγελίες έχουν ξεκινήσει. Το αυτοκίνητο θα πατήσει στην Ελλάδα το Νοέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου, ενώ, για τα πρώτα 350 αυτοκίνητα που θα παραγγελθούν, η Opel κάνει δώρο το σύστημα πλοήγησης Navi 800, αξίας 1.600 ευρώ.
Μα δεν αναφέρθηκα σε συγκεκριμένο μοντέλο...
Αν εννοεις γενικα τεχνολογικα, εχεις δικαιο - η Χοντα ειναι κεφαλη!
Για το Οπελ που αναφερει ο Γιαννης, το γερμανικο Autobild (http://www.autobild.de/artikel/vergleich-opel-insignia_audi-a4_bmw-5er_815001.html) το βγαζει ως αντιπαλο της κλασης των Μοντεο - Πασσατ και οχι των Αουντι (οπως ηθελαν αρκετοι). Αλλωστε και οι τιμες προς Σκοντα κοιτουν! Τεραστιο σε ολα του και φρουφρουδικο:135:
Να θεσω ενα ερωτημα:
Τι λετε για ενα αυτοκινητο, εκτος τρεχουσας σχεδιασης (Ινσινια, Σιβικ, Δελτα κλπ) αλλα κλασικου στυλ που εχει ομως ολα τα συγχρονα αγαθα; Ητοι:
Κιν. τουρμπο 2000κε/180ιπ/25ροπη που με +1000€ γινεται 230ιπ/35ροπη/4000στρ (και μαλιστα κατ' επιλογην) με την ιδια καταναλωση (9λ εκτος!). Εννοειται οτι και η βασικη του εκδοση ειναι πληρης με ολα τα τεχνολογικα βοηθηματα, η δε οδικη του συμπεριφορα ειναι σχεδον τελεια για επιβατηγο αυτ/το (αυτο το λεει ο ιδιοκτητης του). Ποσα θα δινατε γι αυτο ως καινουργιο;
Σ. Κωνσταντινίδης
15-12-08, 14:02
Να θεσω ενα ερωτημα:
Τι λετε για ενα αυτοκινητο, εκτος τρεχουσας σχεδιασης (Ινσινια, Σιβικ, Δελτα κλπ) αλλα κλασικου στυλ που εχει ομως ολα τα συγχρονα αγαθα; Ητοι:
Κιν. τουρμπο 2000κε/180ιπ/25ροπη που με +1000€ γινεται 230ιπ/35ροπη/4000στρ (και μαλιστα κατ' επιλογην) με την ιδια καταναλωση (9λ εκτος!). Εννοειται οτι και η βασικη του εκδοση ειναι πληρης με ολα τα τεχνολογικα βοηθηματα, η δε οδικη του συμπεριφορα ειναι σχεδον τελεια για επιβατηγο αυτ/το (αυτο το λεει ο ιδιοκτητης του). Ποσα θα δινατε γι αυτο ως καινουργιο;
Μήπως είναι ιταλικό ? :135:
Εγω θα προτεινα το Α3 TSI sportback με 23200
Εγω θα προτεινα το Α3 TSI sportback με 23200
Κι εγω στην ηλικια σου θα το ειχα παρει ηδη (ΑΝ μπορουσα:135:)
Δεν ειναι ιταλικο το ...αινιγμα! Ποιο ιταλικο ειναι κλασικου στυλ; (αυτο που λεμε "κουρσα")
Σ. Κωνσταντινίδης
15-12-08, 14:19
Κι εγω στην ηλικια σου θα το ειχα παρει ηδη (ΑΝ μπορουσα:135:)
Δεν ειναι ιταλικο το ...αινιγμα! Ποιο ιταλικο ειναι κλασικου στυλ; (αυτο που λεμε "κουρσα")
To 159 ισως ?
Με αυτους τους κινητηρες και αυτο το βαρος... αστο... Νταξ, οχι αστο, αλλα για εναν μη-αλφιστα δεν ειναι επιλογη.
To 159 ισως ?
:601:
Δεν μου λες ομως και τιμη!
Εσύ φταις. Πες της:
-Πως κάνεις έτσι γυναικούλα μου! :116: Δηλαδής, άμα κοιτάξω και κανένα θυληκό τι θα κάμεις; Θα πιάσεις το μπαλτά;
:142:
Σ. Κωνσταντινίδης
15-12-08, 14:52
:601:
Δεν μου λες ομως και τιμη!
Για αλφα και (F)ix (I)t (A)gain (T)ony δε θα έδινα πάνω απο 15,000. Προσωπική άποψη πάντα χωρίς να θέλω να θίξω κανένα...
Εσύ φταις. Πες της:
-Πως κάνεις έτσι γυναικούλα μου! Δηλαδής, άμα κοιτάξω και κανένα θυληκό τι θα κάμεις; Θα πιάσεις το μπαλτά;
Και ποιος σου λεει πως ΔΕΝ τον εχει πιασει ηδη;
Σ. Κων/δη με 15000 παιρνεις ατ/το με τον κινητηρα που ανεφερα; Δεν ειναι ιταλικο - απλα ρωταω με τι ποσο θα παιρνατε ενα τετοιο κλασικο σενταν. Κι οσο για την ποιοτητα των ιταλικων, σε διαβεβαιω πως σχεδον 30 χρονια εχω ιταλικα αυτ/τα ΧΩΡΙΣ προβληματα!
Σ. Κωνσταντινίδης
15-12-08, 14:57
Και ποιος σου λεει πως ΔΕΝ τον εχει πιασει ηδη;
Σ. Κων/δη με 15000 παιρνεις ατ/το με τον κινητηρα που ανεφερα;
Νομίζω η ερώτηση έχει να κάνει με το πόσα θα δίναμε... Με αυτό το σκεπτικό απάντησα.
Φίλε Λάκη αν έχεις φτάσει στα 57 και ακόμα δεν έμαθες το κόλπο τι να πω?
Το θέμα με τις γυναίκες είναι να τις κάνεις να πιστεύουν ότι κάνεις αυτό που θέλουν. Κρίμα...Και είχα περισότερες ελπίδες γιά σένα :142:
Στα σοβαρά τώρα. Αν έχεις τα λεφτά (δε ξέρω που κινείσαι) και με τις απαιτήσεις που είδα να έχεις...C180-200 με κλειστά μάτια. Οτιδήποτε άλλο ξέχνα το.
Πάντα φιλικά
Γιώργος
Φίλε Λάκη αν έχεις φτάσει στα 57 και ακόμα δεν έμαθες το κόλπο τι να πω?
Το θέμα με τις γυναίκες είναι να τις κάνεις να πιστεύουν ότι κάνεις αυτό που θέλουν. Κρίμα...Και είχα περισότερες ελπίδες γιά σένα
Στα σοβαρά τώρα. Αν έχεις τα λεφτά (δε ξέρω που κινείσαι) και με τις απαιτήσεις που είδα να έχεις...C180-200 με κλειστά μάτια. Οτιδήποτε άλλο ξέχνα το.
Πάντα φιλικά
Γιώργος
Αχ Γιωργο μου, οταν τελειωνεις και τα ...58 (σε λιγοτερο απο ενα μηνα) αρχιζεις και σκεπτεσαι και αλλες αναγκες (τσαγακια, εντριβουλες κλπ) που θα πρεπει να σου καλυψει η συζυξ, οποτε κανεις παραχωρησεις Ιδιως οταν ολα τα χρονια εκανες το δικο σου - ε, καιρος ειναι να της επιτρεψεις τη μεγιστη ικανοποιηση μιας γυναικας κατα την αγορα αυτ/του: να επιλεξει αυτη το...χρωμα! Οσο για το οικονομικο, η C180 (1,6/156ιπποι) χτυπαει τα 34000+ (οσο η Α4/1,8/160 - δεν συγκρινω, ετσι;), αλλα ετσι κι αλλιως ξεφευγει, οχι απο τις δυνατοτητες, αλλα απο τη δαθεση να δωσω τοσα λεφτα για αυτ/το. Καλο μεν αλλα η λογικη αλλα λεει.
Τωρα, σχετικα με το"αινιγμα" που εβαλα, εαν η σημερινη του τιμη ειναι 25500 γιατι προκειται για μοντελο που τελειωνει, αν και ειναι τεχνολογικα συγχρονο σαν τα "φρεσκα", και παιζει σαν φιρμα μεταξυ Audi,BMW,SAAB, πειραζει που σχεδιαστικα κλασικοφερνει και δεν ειναι Insignia - Civic-Delta; Για να παρεις οτι σου δινει το μοντελο αυτο απο αλλη φιρμα θελει 40000+ σημερα.Θυμαμαι οταν πηρα την Αλφα Ρομεο 146 πριν 9 χρονια ακριβως, πως ηταν η εσχατη εκδοση της - ακολουθησε η 147. Και τοτε μου ελεγαν για παλιο μοντελο κλπ, κι ομως η εμφανιση της ειναι πολυ πιο μοντερνα απο τα car-comics πουεσχατως βλεπουμε. Ολα ειναι σχετικα φυσικα
Δες εδω ποιο ειναι:http://www.autobild.gr/techchars.php?edition=2447#
Bεβαια στην τιμη αυτη υπαρχει πληθος προτασεων, αλλα ειτε απορριπτονται λογω μεγεθους (passat insignia skoda κλπ) ειτε...ξαναζυγιζονται (delta) ειτε θα εξετασθουν ως πολυ φρεσκα(avensis). Παντως η μεταπωληση δεν με απασχολει!
Κατ'αρχάς χρόνια πολλά προκαταβολικά γιατί μπορεί να μη σε πετύχω τότε.
Εν συνεχεία. Δεν κατάλαβα. Αν λες γιά το VOVLO σαν πιθανή αγορά δε ξέρω γιατί δεν έχω οδηγήσει. Αν κινείσαι στη περιοχή των 25500 θα σου έλεγα να δεις και κάποιο C5. Ομορφο αυτοκίνητο και "μοντέρνο".
ΥΓ: Τι να σε απασχολεί η μεταπώληση στα χρόνια σου βρε Λάκηηηη (πλάκα κάνω)...Αντε τώρα είμαστε γιά πιό sport καταστάσεις. Ενας ξάδερφος λέει ότι όσο γερνάμε τα θέλουμε τα σπορ...
Κατ'αρχάς χρόνια πολλά προκαταβολικά γιατί μπορεί να μη σε πετύχω τότε.
Εν συνεχεία. Δεν κατάλαβα. Αν λες γιά το VOVLO σαν πιθανή αγορά δε ξέρω γιατί δεν έχω οδηγήσει. Αν κινείσαι στη περιοχή των 25500 θα σου έλεγα να δεις και κάποιο C5. Ομορφο αυτοκίνητο και "μοντέρνο".
ΥΓ: Τι να σε απασχολεί η μεταπώληση στα χρόνια σου βρε Λάκηηηη (πλάκα κάνω)...Αντε τώρα είμαστε γιά πιό sport καταστάσεις. Ενας ξάδερφος λέει ότι όσο γερνάμε τα θέλουμε τα σπορ...
Θα με πετυχεις σιγουρα γιατι ο "αυτοματος υπενθυμητης γενεθλιων" του avsite δεν αφηνει κανεναν να γλυτωσει Παρ΄ ολο που ζητησα να εξαιρεθω
Καλες οι σπορ καταστασεις αλλα θελουν και σπορ αντιδρασεις, αλλιως παραμονευουν το αυχενικο και το λουμπαγκο
Θα με πετυχεις σιγουρα γιατι ο "αυτοματος υπενθυμητης γενεθλιων" του avsite δεν αφηνει κανεναν να γλυτωσει Παρ΄ ολο που ζητησα να εξαιρεθω
Καλες οι σπορ καταστασεις αλλα θελουν και σπορ αντιδρασεις, αλλιως παραμονευουν το αυχενικο και το λουμπαγκο
Παπουληηηηηη:142::142:
Παρε το νεο avensis.Τελοςςςςςςςςςςςςςς
Παπουληηηηηη
Παρε το νεο avensis.Τελοςςςςςςςςςςςςςς
Που να φας τη γλωσσα σου πατριωτ΄...
Οχι βρε, δεν παιρνω avensiς! πολυ παππουδε- προτιμω volvo να με δειχνει σαν τον...βουλευτη του χωριου
Που να φας τη γλωσσα σου πατριωτ΄...
Οχι βρε, δεν παιρνω avensiς! πολυ παππουδε- προτιμω volvo να με δειχνει σαν τον...βουλευτη του χωριου
Σαρακατσανος Σουφλιας θα εισαι?????:142::142:
Σαρακατσανος Σουφλιας θα εισαι?????:142::142:
Ωχ γμτο δεν το σκεφτηκα! ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΣΕ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΧΡΩΜΑ (τσιρλι - χρυσαφι!!!)
Ωχ γμτο δεν το σκεφτηκα! ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΣΕ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΧΡΩΜΑ (τσιρλι - χρυσαφι!!!)
Mαυρο θα το παρεις και με λιγο φιμε μεμβρανες θα εισαι πρωτη μουρη στο καβουρι.
Mαυρο θα το παρεις και με λιγο φιμε μεμβρανες θα εισαι πρωτη μουρη στο καβουρι.
Kαι να παω απο κανενα ...καλασνικοφ; ασε, προτιμω τον...Αγιοκαμπο!!!
innocent_tide
16-12-08, 11:42
Kαι να παω απο κανενα ...καλασνικοφ; ασε, προτιμω τον...Αγιοκαμπο!!!
Χαρά στο κουράγιο σου... Για τις δικές μας παραλίες είναι μόνο το 2τροχο...
Χαρά στο κουράγιο σου... Για τις δικές μας παραλίες είναι μόνο το 2τροχο...
Γιατι "μονο 2τροχο". Υπαρχει αλλη διαδρομη στην Ελλαδα πιο ομορφη απο Τεμπη μεχρι Ελαφο ΚΑΙ με αυτοκινητο;
innocent_tide
16-12-08, 12:10
Γιατι "μονο 2τροχο". Υπαρχει αλλη διαδρομη στην Ελλαδα πιο ομορφη απο Τεμπη μεχρι Ελαφο ΚΑΙ με αυτοκινητο;
Επειδή το πατρικό μου είναι μετά από τα Τέμπη προς Θεσ/νίκη, δεν την παλεύω την κίνηση στα Τέμπη τα Σαββατοκύριακα. Όταν είμαι στο χωριό, αναγκάζομαι να φεύγω 2 ώρες πιο νωρίς για να κατέβω Λάρισα... Ήδη έχω αρχίσει να μαζεύω λεφτά για το V-Strom (μέχρι στιγμής έχω βάλει 23 ολόκληρα ευρώ στην άκρη...)
Ελα, κανε υπομονη! σε 5 χρονακια θα τρυπηθουν τα Τεμπη και θα εισαστε ενταξει! Αμην και ποτε δηλαδη, γιατι ολη η Λαρισα φορτωθηκε σε εμας - καιρος να αραιωνουμε, μια χαρα ειμασταν και μονοι μας!!!
Tην οδήγησες τελικά τη Volvoura; Πως σου φάνηκε;
Tην οδήγησες τελικά τη Volvoura; Πως σου φάνηκε;
Σημερα σηκωθηκα λογω γριππης!!!
Αμα μου λες γιά λουμπάγκα και εντριβούλες...Αστο...
Εχει κάτι καρτσάκια μέγκλα. Ειδικά γιά σένα...
Αμα μου λες γιά λουμπάγκα και εντριβούλες...Αστο...
Εχει κάτι καρτσάκια μέγκλα. Ειδικά γιά σένα...
U60... μασσεζ;
U60... μασσεζ;
Γερο μπισμπίκη...εκεί το μυαλό σου εσένα.
ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ήθελα να γράψω...όχι κοριτσάκια :142:
Γερο μπισμπίκη...εκεί το μυαλό σου εσένα.
ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ ήθελα να γράψω...όχι κοριτσάκια :142:
To ειδα το "καρ" αλλα ηλπιζα πως ΔΕΝ θα εισαι τοσο...κακος:135:
Eτσι οπως ειναι φωτογραφημενο το πρωτο, η φατσα του (σαν παντοφλα ειναι βρε Νικολα) μου θυμιζει εναν κομικσατο σκυλο που γελουσε πονηρα (χιχιχι):135::135::135:
ποσες...βαλιτσες χωραει;;;
σόρρυ που άργησα , ήμουν απασχολημένος ... όλες οι παραπάνω προτάσεις είναι ωραίες !
Οσο για το Cruze , μιλάμε για αρκετά μεγάλο αμάξι ... 4 βαλίτσες θα χωράει σίγουρα ...
ΥΓ και τιμές από 15-16 , με 20 άντε να έχεις full extra ...
Μολις γυρισαμε απο την εδω (Λαρισα) Οpel οπου γνωρισαμε απο κοντα το Insignia αφου προηγουμενως περασαμε για δευτερη ματια απο Volvo (S60) - Lancia Delta. Δυστυχως το 1,6/180 ιππων θα ερθει τον Μαη, αλλιως θα το παιρναμε αποψε κιολας!!! Το εσωτερικο ειναι παρα πολυ καλο και ευχαριστο, αλλα και το γενικο στησιμο του φαινεται αξιοπιστο και ποιοτικο. Η τιμη στην εκδοση Κοσμο ειναι 26400 με ολα μεσα (με το κλειδι και...δρομο!) και +740 για την σπορ ρυθμιση της αναρτησης - σημειωτεον πως ειναι η πλουσιοτερη εκδοση αυτοκινητου που υπαρχει μαλλον στην ελληνικη αγορα. Η γενικη εικονα δεν εχει καμια σχεση με την Δελτα (για το βολβο δεν συζηταμε καν), πολυ ανωτερη ποιοτικα η Οπελ- και η Δελτα βγαινει στις 27000 (1,4/150 ιπποι)-, το δε μηκος της (4,83) δεν φαινεται καν. Απο εβδομαδα θα γινει το σχετικο τεστ οδηγησης, αλλα δεν θα το κλεισω απο τωρα το αυτοκινητο γιατι το 5μηνο αναμονης μου φαινεται μεγαλο - απλα εαν τυχον εχουν συντομωτερη προθεσμια θα ζητησω να με ενημερωσουν, αλλα και γιατι θα αναμενω να δω πως τα παει και σε τεστ των περιοδικων. Παντως εξαιρετικο αυτοκινητο ισαξιο του Passat CC - εμφανισιακα τουλαχιστον - και με 6 χρονια εγγυηση μηχανικων μερων!
Η κατηγορία έχει πλέον κορυφαίους παίχτες...για κάθε σχολή και φιλοσοφία οδήγησης...και μαλλον θα είναι δύσκολη η επιλογή όσων ενδιαφέρονται. Ζαχαρώνοντας κατά σειρά προτίμησης Passat cc, Insignia 1.8(φοβάμαι λίγο τα νταουνσαιζ της εποχής με τούρμπο αν και αυτοί δίνουν 6 χρόνια εγγύηση και στην τουρμπίνα) ή 1.6Τ, Mazda 6 και Avensis (καλά, εκεί στην ΤΟΥΟΤΑ την τελευταια 6ετία τους πληρώνουν τους σχεδιαστές;) περιμένω αν οδηγήσεις καποιο Insignia να μας κάνεις μια αδρή παρουσίαση. ΕΚτός και από τις τουρμπίνες φοβάμαι και τις παιδικές ασθένειες για αυτό αν αποφασίσω Insignia ή Αvensis (απίθανο λόγω εμφάνισης του μπροστα μερους και του ταμπλώ που μπροστά σε εκεινο της τελευταιας Carina E δείχνει παρωχημένο - τηρουμένων των αναλογιών της εποχής) θα περιμένω μεχρι τετοια εποχή του χρόνου. Χαρακτηριστικά γνωρίζω για το Passat cc, ότι από όσα παραλήφθηκαν απο τους ιδιοκτήτες τους μέχρι τον Οκτώβρη, τα περισσότερα μέχρι τα 3000-4000km πήγαν για δίσκο-πλατώ...στην εγγύηση μεν...αλλά αν ξεκινάς έτσι κι έχεις ανοιξει παρτίδες με το σερβις της VW...κάνε το σταυρό σου για τα μελλούμενα. Έχω πληρώσει σε τυπικούς ελέγχους σε εξουσιοδοτημένα VW ουκ ολίγα για το Golf IV, χωρίς το αυτοκίνητο να έχει βγάλει (ευτυχως) καμία (ΚΑΜΙΑ) βλάβη.
Το Insignia όπως το είδα στην έκθεση δειχνει ποιοτικό και κορυφαίο, συμπαγες (καθολου δεν φαινονται τα 4,83) και πλήρως εξοπλισμένο...με 28 150 για cc και 3-4 βασικά πραγματάκια που δεν έχει σαν εξτρα φτάνεις ευκολα τα 30-34000...που δεν εχω για να δωσω...παιρνεις Insignia 2.0 και πολλά ρέστα.
Στο μόνο νομίζω που υπερεχει το cc είναι στη μεταπωλητική αξία...και πουθενά αλλου. Για 5 μήνες έπαιξε μόνο του...ειναι εκπληκτικό σε εμφάνιση κι επιβλητικό γενικώς...αλλά με το Insignia προβλέπω οτι θα βρει το μπελά του...αφού μαλλον το OPEL είναι η απόλυτα λογική επιλογή.
Damianos M
25-12-08, 19:49
Προσωπικά επειδή είχα τόσο OPEL όσο και VW...
...και παρότι τα αυτοκίνητα που αναφέρω είναι σχετικά ανόμοια μεταξύ τους,
εντούτοις θα σας πω επιγραμματικά την αμερόληπτη άποψή μου.
OPEL
(Kadett 1991 1.4i) (είχα και Daewoo Lanos 1.4 2002)
Πολύ καλό σασμάν, ειδικότερα από το OPEL έμεινα ευχαριστημένος...
Θετικά:
Καλό σασμάν (άριστο)
Οικονομικό
Πάμφτηνα ανταλλακτικά
Αλλάζεις πολύ εύκολα δίσκο συμπλέκτη
Φτηνό στην αγορά
Χώροι (+)
Αρνητικά:
Αδύναμες μηχανές , ειδικότερα στις χαμηλές στροφές...(..εντελώς ψόφια...)
Παθητική ασφάλεια (~)
Πρόβλημα στην αντλία βενζίνης
Αλλάζεις δύσκολα τον θερμοστάτη (λύνεις γρανάζι εκκεντροφόρου)
Ηλεκτρικά ψιλοπροβληματάκια.
Δεν δίπλωναν οι καθρέφτες (OPEL)
Αλλάζεις σχέση ταχύτητας σε υψηλές στροφές...
Μέτρια μεταπωλητική αξία
VW
(POLO 1.6 2001)
Θετικά:
Ισχυρότατος κινητήρας (κανένα πρόβλημα)
Πολλή δύναμη στις χαμηλές στροφές (ακόμη και με AC ανοιχτό!)
Ποιότητα κατασκευής
Παθητική ασφάλεια
Εύκολη αλλαγή (του κακού...) θερμοστάτη
καλή ποιότητα στην εξάτμιση
Καλή τιμή μεταπώλησης
Αρνητικά
Μέτριο σασμάν
χώροι καμπίνας (~)
ο θερμοστάτης χαλάει εύκολα...
ηλεκτρικά παράθυρα
πολυπλοκότητα στην αποσυναρμολόγηση
Ακριβά ανταλλακτικά
Ακριβό στην αγορά
Τελικά καίτοι το έκανες το τεστ ντραιβ κατα πως είδα σε άλλο φορουμ και αφορουσε στο ατμοσφαιρικό 1.8 δεν μας ειπες τπτ ακόμα. Και απο ότι ειδα εκει σκέφτεσαι το 1.6Τ που θα μπει στην παραγωγή τον Φεβρουάριο. Δεν ξέρω αν πήρες πλήρη κατάλογο τον αξεσουάρ, εγω που πήρα βλέπω οτι αν αγόράσεις την έκδοση edition και τη φορτώσεις για να την κάνεις sport , cosmo ή και τα δυο...βγαίνεις αρκετά κερδισμένος...περι τα 1000+ ευρώ...
Τελικά καίτοι το έκανες το τεστ ντραιβ κατα πως είδα σε άλλο φορουμ και αφορουσε στο ατμοσφαιρικό 1.8 δεν μας ειπες τπτ ακόμα. Και απο ότι ειδα εκει σκέφτεσαι το 1.6Τ που θα μπει στην παραγωγή τον Φεβρουάριο. Δεν ξέρω αν πήρες πλήρη κατάλογο τον αξεσουάρ, εγω που πήρα βλέπω οτι αν αγόράσεις την έκδοση edition και τη φορτώσεις για να την κάνεις sport , cosmo ή και τα δυο...βγαίνεις αρκετά κερδισμένος...περι τα 1000+ ευρώ...
Ριξε μια ματια σ΄αυτην την συζητηση :http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=23538&p=1420047#p1420047
Γιατι επελεξα το Opel Insignia;
Περιδιαβαινοντας τις εκθεσεις (πλην Κορεατικων και Φορντ - Σεατ - Τογιοτα λογω μη ενδιαφεροντων εμε μοντελων), πλην της Audi απο τις αλλες κανενα δεν μου τραβηξε το ενδιαφερον. Αρχικα εντυπωσιαστηκα απο το Volvo S60 (Σπυροοο!) αλλα εξεταζοντας το λεπτομερεστερα μερικα σημεια του (πχ το παρωχημενο ταμπλο και η γενικη ατμοσφαιρα ντεμοντε σχδιασης) με αποθαρρυνε (διαφορετικα ειναι ενα πολυ στιβαρο αυτ/το αλλα...φευγει). Απο Χοντα κλπ δεν ενθουσιαστηκα καθολου, παρ΄ολο που ειναι καλοφτιαγμενα αυτ/τα, ομως δεν με "τραβηξαν". Στον ομιλο της Φιατ-Λαντσια το Μπραβο μπορει να ειναι καλο (λενε) αλλα με γυριζε πολλα χρονια πισω (στο...Τιπο- μια χαρα ηταν) και δεν μου πολυαρεσε ως ανετο οικογενειακο (για 30αρη νεο οικογενειαρχη μια χαρα ειναι), ενω η Λαντσια Δελτα εντυπωσιακη και με χωρους αλλα μπηκε στη μεση το Insignia αργοτερα!Βεβαια και αυτηνης ο ογκος ειναι αρκετα μεγαλος , οχι βεβαια σαν του Οπελ.Ηταν παντως μια επιλογη. Η Αλφα 159 και στην εκδοση που μου επιτρεπουν τα οικονομικα ορια, δεν "λεει', οποτε εφυγα απο εκει στεναχωρημενος! Στο γκρουπ της VAG τα Γκολφ δεν μου εκαναν, το Passsat CC εντυπωσιακο για ...τεσσερεις (και προκλητικο) αλλα δεν μου "εκατσε" ενω το Τιγκουαν θα το επαιρνα ευχαριστως, αλλα σκονταψε η επιλογη σε...αδιευκρινιστους λογους!!! Παντως ηταν η δευτερη επιλογη. Τα Αουντι (πολυ μου αρεσαν) εντυπωσιακα αλλα...ακριβα! Πρεπει να πω οτι το γκρουπ δουλευει με 'τσαμπουκα" και δεν παρακαλαει , με αποτελεσμα να ειναι ψυχρο και απομακρο με τους πελατες ("μπλαζε") κι ετσι χανει φυσικα. Συντομα ομως θα βαλουν κι αυτοι πολυ νερο στο κρασι τους. Επισης τα εξτρα που απαιτουνται για να ισοφαρισουν πχ το Insignia ειναι αρκετα και ανεβαζουν πολυ ψηλα την τιμη (πχ 900€ για μεταλλικο - Οπελ 550€). Κι ετσι...περιμεναμε το Insignia!
Αρχικα,απο εξωτερικη εμφανιση πρεπει να πω οτι ειναι ογκωδεστατο, ισως γι΄αυτο εντυπωσιαζει, αλλα δεν μπορεις να πεις οτι εχει την "λεπτη ομορφια' που θα σε κανει να το ερωτευθεις. Οι διαστασεις και ο ογκος του πιθανον να δημιουργησουν προβλημα για παρκαρισμα, αλλα προσωπικα δεν εχω τετοιο αφου διαθετω ελευθερο χωρο. Αρα το μεγεθος δεν ηταν εμποδιο. Η "ομορφια" του εξω κατα καποιο τροπο μου δημιουργησε μια αναστολη, αλλα με τη συνηθεια θα την ξεπερασω - οχι βεβαια οτι δεν μου αρεσει αρκετα, αλλα μαλλον συμβιβαστηκα. Εκεινο ομως που μου εκανε το "κλικ" ηταν το εσωτερικο του, ο χωρος δηλ οπου θα πρεπει να ενδιαφερει τον οδηγο και τους επιβατες. Πληρεστατος, ανετος (ενταξει οχι σαν...Skoda superb) πορτ μπαγκαζ επαρκεστατο για τις αναγκες μας, και πολυ ευχαριστο και πληρες ταμπλω. Ιδιαιτερα με την εκδοση που τελικα επιλεξαμε (Cosmo με μπεζ δερμα και φιλετα απομιμησης ξυλου) ειναι πολυευχαριστο σαν σαλονι!Με την προσθηκη δε της σπορτ ρυθμισης της αναρτησης, νομιζω πως ειναι πληρες. Κατι αντιστοιχο σε Audi θα πηγαινε υπερβολικα ψηλα! Με τον κινητηρα που επιλεχθηκε (1,6 τουρμπο/180 ιπποι/ και ροπη (κυριως!) 23,5) νομιζω πως θα ειναι ασφαλες στο δρομο και οδηγικα ανετο.
Καποιος φιλος (αλλου!) αναφερει οτι, εναντι του Vectra, δεν ειναι ανετο, εχει σφιχτη αναρτηση κλπ, αλλα ως προερχομενος απο την...σχολη Alfa Romeo, το βρηκα πολυ πιο χαλαρο απο αυτα, οποτε εβαλα ως εξτρα την σπορ αναρτηση για να εχουμε και καμια...συγκινηση σε στροφιλικι! Ειναι ευκολοοδηγητο (αν και ολα τα σημερινα αυτ/τα μαλλον ειναι), ο ογκος του δεν σου φαινεται, οποτε εγινε η επιλογη, και θα ξαναοδηγησω Οπελ μετα απο ...30 χρονια (Καντετ). Ελπιζω να ειμαι τυχερος (απο προβληματα) και...εν αναμονη!
Εδω φαινετα το εσωτερικο του: http://www.opel.gr/content_data/GME/019/GR/el/GBPGR/microsite/insignia/ (πατηστε 4θυρο - εσωτερικο και ειναι οπως ακριβω το παραθυρο που βγαινει)
Maria Pentagiotissa
22-01-09, 22:58
Καλοτάξιδο :107: :615:
Και πολύ ωραία που συμπίπτει με την αρχή της νέας εποχής :126:
Eυχαριστω Μαρια:605: "New age" ε;λες να΄ναι και "new order";:137:
Καλοτάξιδο...και να το χαρείς...
Η πρωτη μου επιλογή είναι το Passat cc, γνωρίζω κι επιβεβαιώνω το μπλαζέ ύφος του γκρουπ (κάτοχος Γκολφ) και επειδή ξεφευγει σε κοστος με μερικά βασικά εξτρα (μεταλλικο χρωμα που ειπες), στρέφομαι πιο θετικά στο Insignia, το οποίο ειρησθω εν παρόδω με ειχε εντυπωσιάσει απο τις φωτογραφίες. Περιμενω να το οδηγησω και πιστευω οτι καμια σχεση δεν θαχει με το Corsa sport που οδηγουσα στα μεσα της δεκαετίας του 90 και των Astra, Vectra της εποχής από άποψη τιμονιού , σασμαν, ποιότητας κατασκευής...που στο Γκολφ είναι απόλυτη.
Η μόνη μου ένσταση με την επιλογή την Opel για την Ελλάδα είναι τα 245/45/18 λάστιχα. Μην καλύψουμε το κέρδος απο τα σερβις και την απόκτηση του Opel σε σχέση με το Passat με τα 600-700-800 ευρω που θα θέλουμε για λάστιχα καθε 3-4 χρόνια στο Insignia. Για να μην μιλήσω για τους "αρτια" κατασκευασμένους εν Ελλάδι κι εν Αθηναις δρόμους....(ευτυχώς η δουλειά μου μου επιτρέπει να κινουμαι με τα πόδια, υπάρχει της συζυγου 2ο μικρό και θα κινουμαι μονο στα ταξιδια στην επαρχία...αν αυτό μπορεί να διασωσει κάτι).
Οπότε στη σκέψη μου είναι ενα 1.6Τ edition φορτωμένο εξτρα ωστε να γινει ενα υβριδιο sport και cosmo (μου κανει και υπερ του δεοντος για μενα το ξυλο του cosmo)....κάτι σαν κι αυτο που "έφτιαξες" κι εσύ.
Χαίρομαι που θα προπορευτεις ετσι κι αλλιώς. Δεν γινομαι earlyadopter ούτε για bluray...πόσο μάλλον για αυτοκίνητα...και δεν με ενοχλεί να περιμένω κανενα χρονο για να εξαλειψει τις παιδικες ασθενειες που πιθανως εχει το Insignia. (Χαρακτηριστικά, γνωρίζω οτι τα περισσότερα Passat cc που παραδόθηκαν μεχρι το Νοέμβρη πήγαν μεσα στον πρωτο μηνα για αλλαγή δισκου-πλατώ)...και το Golf μου είναι σε άριστη κατασταση με 80000km τα περισσοτερα εκτος Αθήνας και χαιρομαι να το οδηγώ (τωρα ομως λόγω αφιξης νεου μελους θελω και χωρους πορτμπαγκαζ). Επομένως θα μας κρατάς σε ενημέρωση real time για την επί τοις ουσίας αξία του flexride, την εν γένει κινηση του αυτοκινήτου, τα σέρβις και λοιπά...
Aldebaran, η αληθεια ειναι οτι κι εμενα μου αρεσε πολυ το CC, αλλα ειναι αυστηρα 4θεσιο συν οτι κατι στην ολη εμφανιση/φιλοσοφια του δεν μου εκανε (οχι βεβαια το ...μπλαζε υφος). Ακομη διαβαζοντας και για τα μηχανικα προβληματα των τουρμπο της VAG προβληματιστηκα αρκετα. Το Οπελ φοραει δοκιμασμενους κινητηρες απροβληματιστους απο χρονια. Θα αργησει να ερθει (Μάιο), αλλα εξυπηρετουμαστε ετσι κι αλλιως. Τα λαστιχα ειναι οντως προβλημα, θα δουμε πως θα παει και στην αλλαγη αποφασιζουμε. Φυσικα αμα τη αφιξει (και χρηση) θα γινουν πολλαπλως αναφορες (κι οχι μονον απο μενα αλλα και σε αλλα καταλληλα sites.
unforgiven
23-01-09, 11:07
Καλοτάξιδο θείο!!! :107:
Καλοτάξιδο θείο!!! :107:
Ευχαριστω, αλλα ζησε Μαη μου...
Σημ: "ζησε μαυρε μου ειναι" αλλα προσαρμοστηκε...
costas EAR
23-01-09, 21:21
Ωραίο όχημα, με γειές!
Αυτό δεν έχει και ρυθμιζόμενη - ενεργή ανάρτηση?
Ωραίο όχημα, με γειές!
Αυτό δεν έχει και ρυθμιζόμενη - ενεργή ανάρτηση?
Ευχαριστω ! Ναι, υπαρχει η αναρτηση sport flexride που μπαινει εξτρα στις αλλες εκδοσεις εκτος της σπορ (edition - cosmo), με επιβαρυνση φυσικα (μπηκε στην κοσμο...μου με 750€!)
costas EAR
24-01-09, 18:50
εύγε!
άριστα!
10 με τόνο!
Giovanni Dimitropoulos
24-01-09, 19:18
Καλορίζικο αγόρι!! :107:
Καλά χιλιόμετρα και απροβλημάτιστα!
Το εσωτερικό μαύρο ή δίχρωμο (μαύρο-μπεζ)?
Και ελπίζω να μην επέλεξες παραπάνω από 18άρες ζάντες.....
Πολύ όμορφες οι 20άρες αλλά υπερβολή γενικώς (όχι μόνο στην Ελλάδα)........
Αισθητικά μου αρέσει. Τόσο που με κάποιες μετατροπές (πχ ύπαρξη θυρεού εμπρός ως προέκταση των V γραμμών στο καπό, λιγότερο ογκώδες πίσω) θα μπορούσα άνετα να το δεχθώ ως νέα Α169!! :107:
Δεν το έχω δει ακόμα live αλλά στις φωτό είναι όμορφο και εντυπωσιακό.
Εσωτερικά μου αρέσει η sport έκδοση (με δερμάτινο τιμόνι και αλουμίνιο αλλά μαύρη λάκα στην εσωτερική διακόσμηση)
Άριστη και η τιμή του 2.0Τ (αν θυμάμαι είναι κάτω από τα 30 χιλιάρικα......).
Ελπίζω να έχουν καλό τιμόνι (σε αίσθηση-πληροφόρηση), λίγη υποστροφή και σωστές αποσβέσεις......
Πρέπει επειγόντως στην Alfa να βγάλουν στην αγορά τα multi-air T, με 200+ ίππους στα 1.8. Επειγόντως........
Και τιμή όχι πάνω από 29 χιλιάρικα.....
Φημολογειται οτι απο τελη Φεβρουαριου θα μπει στην delta και ισως στην 159, και θα ανοιξουν οι αντιστοιχοι κωδικοι για παραγγελιες. Στην 159 θα αντικαταστησει τον 2.2 των 185 ιππων.
Μιλαμε φυσικα για τον 1.8Τ (1750cc), με 200 ιππους στις 4750 σ.α.λ., και περι τα 320Nm ροπης στις 1400 σ.α.λ...
Ευχαριστω Gio - τι να την κανω την AR; με απογοητευσε με την 1,8 και δυστυχως εμεινα με τον καϋμο! Ξεπερνουσαν και τα οικονομικα οι μεγαλυτερες εκδοσεις (ειπαμε, εχουμε και...Ιφιγενεια jr!!!) Ηθελα βεβαια την Insignia 2.0T αλλα μ΄εφαγε η κυρα (ξερεις τα γνωστα: πολλα τελη, ραλι θα κανουμε κλπ!) - αν δεις το διαγραμμα ροπης της θα σου τη δωσει: 24κ απο 1000στρ και ξεπεταγμα στα 35 κατακορυφα, αστα, σωστο πυραυλακι, αλλα...Ελπιζω και η 1,6Τ (23,5κ απο 2000-4000στρ επιπεδα χωρις κορυφες, και 150ιπ στις 5500στρ(νομιζω) και με σπορ ρυθμιση, να με ...ανατριχιασει λιγο (αρκει να΄χει και καλο τιμονι!). Ειδωμεν... Απο χρωμα το εξω πανακοτα (!) κατι σαν μπεζ κοκκαλι και το δερμα μπεζ με φιλετα ψευτοξυλου, πολυ ευχαριστο
Καλοριζικο συμπεθερε και καλες νυχτερινες βολτες το καλοκαιρι στα γνωστα μεροι...μπουζιος κτλ........ και φυσικα με την ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΑΡΕΑ.:126:
Καλοριζικο συμπεθερε και καλες νυχτερινες βολτες το καλοκαιρι στα γνωστα μεροι...μπουζιος κτλ........ και φυσικα με την ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΠΑΡΕΑ.:126:
Xτυπας σε...ευαισθητα σημεια:120: τον Μαη θαρθει - λενε!
Giovanni Dimitropoulos
01-02-09, 18:29
Το είδα εχθές live στο δρόμο και είναι εντυπωσιακό!
Μπράβο στους Γερμανούς που έριξαν αρκετό Ιταλικό κρασί στην σχεδίαση! :107:
Το είδα εχθές live στο δρόμο και είναι εντυπωσιακό!
Μπράβο στους Γερμανούς που έριξαν αρκετό Ιταλικό κρασί στην σχεδίαση! :107:
Του λειπει αυτο που λεμε "φινετσα' εξωτερικα (μεσα ειναι σχεδον εντυπωσιακο)
Εγώ σήμερα παραλαμβάνω Insignia 2.0Τ Cosmo με ένα σκασμό εξτρα. To flexride το ήθελα και είναι καλή επιλογή αλλά ήθελα και ετοιμοπαράδοτο και δεν... Νομίζω τελικά το 1.6T είναι οριακό για το 1.5T αμάξωμα. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ!!
Εγώ σήμερα παραλαμβάνω Insignia 2.0Τ Cosmo με ένα σκασμό εξτρα. To flexride το ήθελα και είναι καλή επιλογή αλλά ήθελα και ετοιμοπαράδοτο και δεν... Νομίζω τελικά το 1.6T είναι οριακό για το 1.5T αμάξωμα. ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ!!
Αντε καλοταξιδο:605: Σημερα πηγα στην Οπελ Λαρισας και ειδα το αυτοκινητο οπως ακριβως το παραγγειλα πλην κινητηρα (εγω το 1,6Τ και ηταν το 2,0Τ) και πακετου OPC (δεν με εντυπωσιασε καθολου). Ειναι το Cosmo με επι πλεον flexride - Navi500. Ειναι πολυ ομορφο με το μπεζ δερμα...και ανυπομονωωω! Σε 13 εβδομαδες φορτωνεται κα αρχες Μαη το...φουλαρω!
Σχετικα με τον οριακο 1,6 που αναφερεις: υπολογισαμε ροπες -βαρη και αλογα του Α146 που εχω (ροπη 12,5 ιπποι 103 - στα χαρτια, στο δυναμομετρο των 4Τ και στον τροχο ηταν 96- και βαρος 1200κ.) με αυτες του νεου Insignia (23.5/180/1500), και βρηκαμε οτι αντιστοιχουν σε 150 του Α146. Νομιζω οτι εαν το Α ειχε 150 αλογατα θα ηταν πυραυλος εδαφους - εδαφους - αρα το Οπελ θα ειναι παρα πολυ ικανοποιητικοτατο σε ολα. Μενει να αποδειχθει...
Αυτό που πήρα ήταν με το μπεζ δέρμα μέσα, ηλιοροφή, Navi800, bluetooth, αισθητήρες μπρος/πίσω, θερμαινόμενα καθίσματα και και και
Πάει πολύ ωραία και δείχνει πολύ ωραία.
Να σου πω γιατί λέω οριακό και να διευκρινήσω ότι αυτό που εννοώ
Είχα το προηγούμενο A4 1.8T Quattro με περίπου 163hp, 1450 κιλά και 225Nm ροπή. Το αυτοκίνητο πήγαινε καλά δεν λέω αλλά σε χαμηλές στροφές πριν μπεί το turbo ήθελε κάτι παραπάνω για να ανασάνει.
Το 1.6T στο Insignia του 1.5τόνου πιστεύω θα έχει παρόμοια συμπεριφορά, μάλλον προς το χειρότερο. Το οριακό εννοώ ότι όποιο μικρότερο απ' αυτό (1.6T) θα είναι μάλλον λάθος για τόσο βαρύ αυτοκίνητο. Στο μεγάλο συν του συγκεκριμένου κινητήρα είναι ότι αναφέρεται στο sweet spot της αγοράς και θα είναι πιό εύκολο στη μεταπώληση.
Αυτό που σίγουρα θα σου δώσει είναι άνετα ταξίδια με τέσσερις ενήλικες τις αποσκευές τους και το απαραίτητο a/c το καλοκαίρι, και αν χρειαστείς και μία προσπέραση ενός φορτηγού που σε πάει καρότσι θα μπορείς να το κάνεις σχετικά γρήγορα. Με μεγαλύτερη ασφάλεια δηλαδή!
Αντε με το καλό να παραλάβεις σου εύχομαι
Αντε καλοταξιδο:605: Σημερα πηγα στην Οπελ Λαρισας και ειδα το αυτοκινητο οπως ακριβως το παραγγειλα πλην κινητηρα (εγω το 1,6Τ και ηταν το 2,0Τ) και πακετου OPC (δεν με εντυπωσιασε καθολου). Ειναι το Cosmo με επι πλεον flexride - Navi500. Ειναι πολυ ομορφο με το μπεζ δερμα...και ανυπομονωωω! Σε 13 εβδομαδες φορτωνεται κα αρχες Μαη το...φουλαρω!
Σχετικα με τον οριακο 1,6 που αναφερεις: υπολογισαμε ροπες -βαρη και αλογα του Α146 που εχω (ροπη 12,5 ιπποι 103 - στα χαρτια, στο δυναμομετρο των 4Τ και στον τροχο ηταν 96- και βαρος 1200κ.) με αυτες του νεου Insignia (23.5/180/1500), και βρηκαμε οτι αντιστοιχουν σε 150 του Α146. Νομιζω οτι εαν το Α ειχε 150 αλογατα θα ηταν πυραυλος εδαφους - εδαφους - αρα το Οπελ θα ειναι παρα πολυ ικανοποιητικοτατο σε ολα. Μενει να αποδειχθει...
Πατριωττττττττ.Παει το χασαμε το κορμιιιιιι:142::142:
Και 180 αλογα να ειχε το αλφα παλι θα φαινοτανε σαν τη χελωνα μπροστα στο λαγο.Ειναι τεραστια η διαφορα στην ροπη του 1,6 τουρμπο με την ατμοσφαιρικη λειτουργια του αλφα.Μην μασας απο τιποτα,το αμαξακι σου θα ειναι ενα μικρο(η' να πω μεγαλουτσικο?)πυραυλακι.Αν παλι θελεις πιο πολλα μπλαρια το πας στα 215ps με κανενα 1.200 ευρω,αλλα δεν σε κοβω να το πειραζεις γιατι οταν το καβαλισεις θα νομειζεις οτι εχεις πορσε,σε σχεση με αυτο που ειχες εως τωρα.Εξαλου η ροπη του κινητηρα αυτου,απο τις 2.000 εως και τις 4.000 χιλ.στροφες ειναι υπερ αρκετη ωστε να προσπερνας ιχ και πυραγμενους τρακτορες ακομα και με την 5η ταχυτητα.
Το θεωρω αυτονοητο οτι θα μας κανεις καμια βολτουλα οταν με το καλο το παρεις ετσι?????Εξαλου απο το καλοκαιρι και μετα θα με βλεπεις σε καθημερινη σχεδον βαση.Το επιασες ετσι???
Το θεωρω αυτονοητο οτι θα μας κανεις καμια βολτουλα οταν με το καλο το παρεις ετσι?????Εξαλου απο το καλοκαιρι και μετα θα με βλεπεις σε καθημερινη σχεδον βαση.Το επιασες ετσι???
Καλημερα και...τι εγινε; πηραμε την ΜΕΓΑΛΗ αποφαση;;; και μαλιστα απ΄εδω κοντα; αντε με το καλο Τακουλη:607:
Οσο για το αυτ/το ελπιζω να ειναι ΚΑΙ πιο ανετο στο δρομο - εξ αλλου οι πετρες απο τα νεφρα εφυγαν μετα τον πρωτο χρονο με την Αλφα (ευτυχως τα σφραγισματα κρατησαν μεχρι να αλλαξω αμορτισερ -αλλα τοτε επαψε να ειναι και AR! ). Και, ναι, προτιμησα τουρμπο λογω ροπης και μονο, για να αισθανθω τη μεγαλη διαφορα. Οσο για τα προγραμματα, διαβασα τοσα γι΄αυτα που με κανουν επυφυλακτικο (ειδικα της Οπελ).
Στο δρόμο είναι πολύ άνετο, ακόμη και με τις 18" ζάντες.
Το είχα δοκιμάσει και με τις 20" και ήταν εντάξει αλλά το φοβήθηκα.
Είναι επίσης και αθόρυβο, ακούς μόνο εξωτερικούς αεροδυναμικούς θορύβους από τους καθρέπτες.
Στο δρόμο είναι πολύ άνετο, ακόμη και με τις 18" ζάντες.
Το είχα δοκιμάσει και με τις 20" και ήταν εντάξει αλλά το φοβήθηκα.
Είναι επίσης και αθόρυβο, ακούς μόνο εξωτερικούς αεροδυναμικούς θορύβους από τους καθρέπτες.
Φοβηθηκες...τι; οι 20'' πανε με λαστιχο 35αρι οποτε δουλευουν σαν ...ρουλεμαν (οπως γραφουν και οι 4τροχοι!)
Εχει θορυβο ΚΑΙ απο τους καθρεπτες; γιατι καπου διαβασα οτι ακουγεται θορυβος απο τα λαστιχα του επανω μερους του τζαμιου της πορτας (αρα μαλλον το ιδιο λετε)
Φοβηθηκες...τι; οι 20'' πανε με λαστιχο 35αρι οποτε δουλευουν σαν ...ρουλεμαν (οπως γραφουν και οι 4τροχοι!)
Εχει θορυβο ΚΑΙ απο τους καθρεπτες; γιατι καπου διαβασα οτι ακουγεται θορυβος απο τα λαστιχα του επανω μερους του τζαμιου της πορτας (αρα μαλλον το ιδιο λετε)
20" ζάντες με 35αρι προφίλ με τους δρόμους/λακούβες της Αθήνας? και άμα θες να καβαλήσεις και κανένα πεζοδρόμιο? και άμα θες να πάρεις λάστιχα?
20" ζάντες με 35αρι προφίλ με τους δρόμους/λακούβες της Αθήνας? και άμα θες να καβαλήσεις και κανένα πεζοδρόμιο? και άμα θες να πάρεις λάστιχα?
Ειναι οντως προβλημα που στοιχιζει - παντως προτιμω τις 18'' με 55αρι λαστιχο (για καλυτερη ανεση), αν και θαρθει με 225/45 (λεω να τα δωσω αυθημερον:135:)
Είναι 245/45 δηλ. περίπου 11 εκατοστά πάχος
225/55 είναι οι 17αρες
Είναι 245/45 δηλ. περίπου 11 εκατοστά πάχος
225/55 είναι οι 17αρες
Μαλλον πρεπει να αναζητησουμε την καταλληλοτερη διασταση ζαντας/ελαστικου για αυτοκινητα σαν το Οπελ, γιατι νομιζω πως η 225/45 σε 18'' ειναι κι αυτη υπερβολικη (αν και εμφανισιακα, οπως το ειδα φορεμενο, δεν χτυπαει ασχημα). Για το δρομο θα αναμενουμε εντυπωσεις...
Πρόσεξε η ζάντα δεν είναι 225 είναι 245
Τα 11 εκατοστά προφιλ είναι εντάξει δεν είναι λίγο
Το αυτοκίνητο έχει φτιαχτεί με μεγάλους θόλους για να παίρνει μεγάλες ζάντες
Πρόσεξε η ζάντα δεν είναι 225 είναι 245
Τα 11 εκατοστά προφιλ είναι εντάξει δεν είναι λίγο
Το αυτοκίνητο έχει φτιαχτεί με μεγάλους θόλους για να παίρνει μεγάλες ζάντες
Πραγματι, οι θολοι ειναι μεγαλοι, αλλα με λαστιχα 245 και 20" ζανταη τοποθετηση αλυσιδων ειναι προβλημα - ενω "κενοι' ειναι και ασχημη η εικονα. Ειδωμεν αμα τη ωρα...
Μάλλον δεν με καταλαβαίνεις :107:
Οι 18αρες ζάντες που έρχονται με το Cosmo φοράνε 245/45 λάστιχα
Και με τις 18αρες πάλι πρόβλημα είναι οι αλυσίδες
Μάλλον δεν με καταλαβαίνεις :107:
Οι 18αρες ζάντες που έρχονται με το Cosmo φοράνε 245/45 λάστιχα
Και με τις 18αρες πάλι πρόβλημα είναι οι αλυσίδες
Συνεννοηση...μπουζουκι! Το ξερω και για αυτο εγραψα το μην. α/α 200! Οσο για αλυσσιδες οι 18αρες δεν εχουν λιγο παραπανω αερα;
Αν βάλεις μεγαλύτερο προφίλ στην ίδια ζάντα θα δημιουργήσεις πρόβλημα, δεν είμαι ειδικός, αλλά έχει κάτι να κάνει με το κινητήρα.
Γενικά, απ' όσο ξέρω, ο συνδυασμός μεγέθους ζάντας/προφίλ ελαστικού πρέπει να μένει συνολικά ο ίδιος ή πολύ κοντά. Δηλ. το άθροισμα 20"+245/35 προφίλ, πρέπει να είναι το ίδιο ή κοντά στο 18"+245/45
Θα δουμε πως θα "τραβαει" και θα πραξουμε αναλογως. Θα περιμενουμε εντυπωσεις λεπτομερεις απο το δικο σου:615:
Πες μου τι θέλεις να μάθεις και θα σου πω, δεν είμαι καλός στα reviews
Λακηηηηηηηηηηηηηηη
Τι διαβάζω ;;;
Καινούριο τουτού;;;
Άντε παλικάρι μου. Καλορίζικο, καλοτάξιδο, και να είσαι υγιής να το χαρείς.
Αν συναντηθούμε όμως μην κάνεις το λάθος για καμία κοντρούλα. Θα φάει η μύγα σίδερο και ο κώνωπας ατσάλι. :137:
Είναι όμως πολύ ωραίο το αφιλότιμο. :126:
Βαλε καλού κακού και καμιά χάντρα θαλασσιά ...:142:
Λακηηηηηηηηηηηηηηη
Τι διαβάζω ;;;
Καινούριο τουτού;;;
Άντε παλικάρι μου. Καλορίζικο, καλοτάξιδο, και να είσαι υγιής να το χαρείς.
Αν συναντηθούμε όμως μην κάνεις το λάθος για καμία κοντρούλα. Θα φάει η μύγα σίδερο και ο κώνωπας ατσάλι.
Είναι όμως πολύ ωραίο το αφιλότιμο.
Βαλε καλού κακού και καμιά χάντρα θαλασσιά ...
Ευχαριστω - κι οταν με το καλο ερθει και στρωσει, ε, βλεπουμε.... Οσο για τη χαντρα για το ματι, μαλλον θα κρεμασω οτι και ο αλλος:"ουμπαλα' απο...γουρουνι
Ezer γραψε μας τι νοιωθεις οδηγωντας το, μιας και μπορεις να συγκρινεις αμεσα με το Αουντι που ειχες. Κυριως με ενδιαφερει το στροφιλικι (αν κι εδω δεν πολυεχουμε, αλλα παω και βρισκω!!!), αλλα και γενικα η αισθηση του αυτ/του. Αξιζει τα λεφτα του δηλ ή την ιδια δουλεια την κανουμε καο με ενα ατμοσφαιρικο φθηνοτερο;
Δεν το έχω δοκιμάσει με ταχύτητα σε στροφή. Με το Α4, quattro γαρ, αυτά ήταν δεδομένα. Αν γνωρίζεις, από Αττική οδό έξοδος προς Πειραιά, τη στροφή την έπαιρνα με 120 άνετα. Αυτό μου δίνει την αίσθηση της άνεσης αλλά αυτό ίσως σημαίνει και πιό μαλακές αναρτήσεις που γενικά δεν είναι ότι καλύτερο για ταχύτητα στις στροφές. Επίσης το αμάξωμα είναι 10 πόντους μακρύτερο από το νέο A4 με μικρότερο μεταξόνιο, άρα κι εκεί υπάρχει ένα θεματάκι.
Εσύ όμως το παίρνεις με το flexride, άρα θα μπορείς να το βάλεις στη σπορ ρύθμιση που το κατεβάζει, άρα θα σου δίνει καλύτερη απόκριση στις στροφές με ταχύτητα.
Εγώ οδηγούσα το 1.8T κινητήρα από 1999, και το είχα βαρεθεί κάπως. Σ' αυτό τον κινητήρα (1.8Τ) το turbo έμπαινε από πιό χαμηλά το οποίο ήταν καλό. Στο Insignia βέβαια, βλέπω ότι τσιμπάει καλά ο κινητήρας και χαμηλά δεν βλέπω δυσκολία στο να μετακινήσει το βαρύ αμάξωμα. Στο προηγούμενο A4, που είχα (όχι την προτελευταία γενιά αλλά δύο πίσω) αισθανόμουν σαν ο κινητήρας εκείνος των 150hp, να προσπαθούσε να ξεκινήσει ένα βουνό, πιό ψηλά βέβαια ήταν εντάξει. Πιστεύω ότι και το 1.6T στο Insignia θα έχει παρόμοια συμπεριφορά.
Εγώ είχα ένα απλό κανόνα απ' αυτό που ζητούσα από ένα αυτοκίνητο. Ηθελα ένα αυτοκίνητο να με πηγαίνει με την οικογένεια στην εθνική με τις βαλίτσες μας, το a/c, στα 120 χιλιόμετρα και να έχει περίσευμα δύναμης, αν χρειαζόταν κάποια προσπέραση
Πιστεύω, ότι με το 1.6T θα το πετυχαίνεις αυτό.
Δεν είναι αυτοκίνητο που θα φεύγει πρώτο στο φανάρι, αλλά δεν νομίζω ότι αυτό είναι το ζητούμενο :107:
Εσωτερικά το αυτοκίνητο με κέρδισε την πρώτη στιγμή που το είδα, με το καφέ ταμπλό, τα μπεζ δερμάτινα καθίσματα, τη μεγάλη έγχρωμη οθόνη, το GPS και τη δυνατότητα να συνδέεις το ipod απ' ευθείας με usb και καρφάκι.
Η ρύθμιση του ρελαντί για μένα είναι πολύ χαμηλή και μου σβήνει καμμιά φορά αλλά αυτό ίσως είναι και θέμα συνήθειας.
Ο λεβιές του είναι κάπως σκληρός αλλά ελπίζω ότι θα στρώσει με τον καιρό. Ομως σου δίνει την αίσθηση ποιότητας και κουμπώνει καλά.
Η γενική αίσθηση του αυτοκινήτου είναι αυτή της καλής ποιότητας με τη μόνη εξαίρεση του κλειδιού που δεν συνάδει μ' αυτή του αυτοκινήτου.
Επίσης κάτι ακόμη που δεν μ' άρεσε ήταν ότι δεν μπορείς απ' έξω να κλείσεις με το κλειδί τα παράθυρα.
Στα θετικά, από την άλλη πλευρά, ότι μπορείς να φτιάξεις το αυτοκίνητο σύμφωνα με τα γούστα σου, ή περίπου :126:
Για παράδειγμα, μπορείς να του πεις πως θέλεις να συμπεριφέρεται όταν πας να ανοιξεις με το τηλεχειρισμό, ν'ανοίξει όλες τις πόρτες ή μόνο του οδηγού. Να κλειδώσει μόνο του αν φύγεις χωρίς να το κλειδώσεις ή όχι κλπ
Α, το GPS έχει τηνΕλλάδα αλλά δεν μιλάει ελληνικά
Εμένα δεν μ' ενοχλεί αλλά νομίζω ότι αρκετοί θα το προτιμούσαν να μίλαγε ελληνικά. Επίσης θα προτιμούσα η φωνή να ήταν πιό νεανική :107:
Αν ξεχνάω κάτι εδώ είμαι να συμπληρώσω
Κίνηση που έχει;
Ποιά είναι η τελική τιμή του, Λάκη........αν δέν είμαι αδιάκριτος ;;;
Καλημερα και...τι εγινε; πηραμε την ΜΕΓΑΛΗ αποφαση;;; και μαλιστα απ΄εδω κοντα; αντε με το καλο Τακουλη:607:
Οσο για το αυτ/το ελπιζω να ειναι ΚΑΙ πιο ανετο στο δρομο - εξ αλλου οι πετρες απο τα νεφρα εφυγαν μετα τον πρωτο χρονο με την Αλφα (ευτυχως τα σφραγισματα κρατησαν μεχρι να αλλαξω αμορτισερ -αλλα τοτε επαψε να ειναι και AR! ). Και, ναι, προτιμησα τουρμπο λογω ροπης και μονο, για να αισθανθω τη μεγαλη διαφορα. Οσο για τα προγραμματα, διαβασα τοσα γι΄αυτα που με κανουν επυφυλακτικο (ειδικα της Οπελ).
Βαζει και η opel προγραμματα?????????.Αλλο και τουτο παλι.Εγω λεω για προγραμμα σε εξωτερικο βελτιωτη οπως λεμε souperchip,powerchip,abt κτλ.
Τακη ειναι τα προγραμματα που μπαινουν σε Αστρα Κορσα κλπ (στα τουρμπατα) αλλα οχι φυσικα εταιρικα
Νoiz με κατι εξτρουλια (δερμα + Navi + σπορ αναρτηση) τσιμπησε τα 29Κ
Ezer ευχαριστω και τα ξαναλεμε (κυριως οταν χορτασεις το αυτ/το:126:)
Ενα βασικό που ξέχασα να πω, είναι η πολύ καλή ποιότητα κύλισης, καλύτερη από το Α4!!
Ενα βασικό που ξέχασα να πω, είναι η πολύ καλή ποιότητα κύλισης, καλύτερη από το Α4!!
Πες μου τετοια για να παρηγοριεμαι:142:
Πες μου τετοια για να παρηγοριεμαι:142:
Akouse, ki ego gia to neo A4 pigaina kai mexri to telos skeftomouna an ekana kala. Tors mporo na po Ito ekana kala! To mono pou menei na apodeixtei einai I metapolitiki axia tou autokinitou
Insignia σεντάν τετράθυρο, Μηχανικό κιβώτιο
Βασικό μοντέλο, χωρίς προαιρετικό εξοπλισμό
Χωρίς/με κλιματισμό
Κινητήρας <--> Βάρος
Α16XER, A18XER <--> 1503/-
A20NHT <--> -/1613
A20NHT AWD <--> -/1733
Βασικό μοντέλο, με όλο τον προαιρετικό εξοπλισμό
Χωρίς/με κλιματισμό
Κινητήρας <--> Βάρος
Α16XER <--> -/1672
A18XER <--> -/1692
A20NHT <--> -/1789
A20NHT AWD <--> -/1905
Insignia σεντάν τετράθυρο, Μηχανικό κιβώτιο
Βασικό μοντέλο, χωρίς προαιρετικό εξοπλισμό
Χωρίς/με κλιματισμό
Κινητήρας <--> Βάρος
Α16XER, A18XER <--> 1503/-
A20NHT <--> -/1613
A20NHT AWD <--> -/1733
Βασικό μοντέλο, με όλο τον προαιρετικό εξοπλισμό
Χωρίς/με κλιματισμό
Κινητήρας <--> Βάρος
Α16XER <--> -/1672
A18XER <--> -/1692
A20NHT <--> -/1789
A20NHT AWD <--> -/1905
Τι ειναι ολα αυτα γιατι εγεινα ολιγον μπερδεγουε'ι'
Το βάρος του αυτοκινήτου ανάλογα τα χαρακτηριστικά του
A16XER = 1600cc
A18XER = 1800cc
A20NHT = 2000cc
Sorry τα 2000 κυβικά με τετρακίνηση και full extra πάει 1900 κιλά;;;!
Άσχετο, για την τετρακίνηση μιλάμε φαντάζομαι για κάποια έκδοση Haldex; Θέλω να πω δεν παίζει κάνα διαφορικό Torsen;
Αντιγράφω από το Autotriti (http://www.autotriti.gr/news/preview_news.asp?news_data_id=72857&category_id=72)
Τετρακίνηση
"Προαιρετικά για τον κινητήρα 2,0 Turbo και στάνταρ στο 2,8 V6 Turbo, προσφέρεται και ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τετρακίνηση. Το σύστημα χρησιμοποιεί έναν υδραυλικό συμπλέκτη Haldex, μέσω του οποίου επιμερίζεται συνεχώς ένα ποσοστό της ροπής από 0 έως και 100% μεταξύ εμπρός και πίσω τροχών, ανάλογα με της συνθήκες οδήγησης. Επιπλέον, στις εκδόσεις Sport υπάρχει και πίσω ηλεκτρονικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, που μοιράζει τη ροπή μεταξύ δεξιού και αριστερού πίσω τροχού"
Διορθωστε με αν κανω λαθος, αλλα εαν δεν ειναι καποια τρομερη καινοτομια, το ηλεκτρονικο πισω ΔΕΝ μοιραζει την ροπη, απλα φρεναρει τον τροχο που σπιναρει.
Διορθωστε με αν κανω λαθος, αλλα εαν δεν ειναι καποια τρομερη καινοτομια, το ηλεκτρονικο πισω ΔΕΝ μοιραζει την ροπη, απλα φρεναρει τον τροχο που σπιναρει.
Αλλο πράγμα το Haldex, που μοιράζει την κίνηση μπρος/πίσω άλλο πράγμα το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης που φρενάρει/επιταχύνει κάποιο τροχό
ΗΡΘΕ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤ/ΤΟ OPEL INSIGNIA 1.6 turbo/180 ιππων
Εντυπωσεις σε λιγες μερες - παντως εμφανισιακα ειναι:626::626::626:
οσοι βιαζονται, εδω μπορουν να παρουν μια "γευση" εντυπωσεων/σχολιων και φωτο:http://www.opel-club.gr/vbulletin/showthread.php?p=185068&posted=1#post185068
Giovanni Dimitropoulos
25-04-09, 00:54
ΗΡΘΕ -ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
ΤΟ ΝΕΟ ΑΥΤ/ΤΟ OPEL INSIGNIA 1.6 turbo/180 ιππων
Εντυπωσεις σε λιγες μερες - παντως εμφανισιακα ειναι:626::626::626:
οσοι βιαζονται, εδω μπορουν να παρουν μια "γευση" εντυπωσεων/σχολιων και φωτο:http://www.opel-club.gr/vbulletin/showthread.php?p=185068&posted=1#post185068
Έχει test το Auto-Bild που κυκλοφόρησε εχθές (Παρασκευή) :126:
Λάκη σε περιμένω για λύση με το θέμα του ήχου
Αντε καλορίζικο και καλοτάξιδο :107:
Γεια σου Gio.
Λοιπον το διαβασα το τεστ και ιδου η γνωμη μου οπως την εγραψα και...αλλου:
"Στο χθεσινο Autobild εχει τεστ συγκριτικο του 1,6Τ (Edition) με ποιο φανταζεσθε; την Mercedes C200Komp!!! Aν ειναι δυνατον:eek: Κι ομως φαινεται πως τους σπασαν τα...νερα εκει περα και προσπαθουν συγκρινοντας εντελως ανομοια προϊοντα να βγαλουν στον αφρο τον υποτιθεμενο και επιθυμουμενο καλιτερο. Αμ δε! Φαινεται οτι τους κοπηκε η ...μαγιονεζα και αναγκασθηκαν να ψαξουν να βρουν ελαττωματα στο Οπελ, υπαρκτα ισως αλλα υπερβολικα, προκειμενου να το μειωσουν. Και τι βρηκαν; Οτι πανω απο τις 4000στρ ο κινητηρας του Ινσιγκνια ειναι τραχυς - ακουσον ακουσον! Βρε ηλιθιοι ποιος θα παει με 180χλμ/ω (γι΄αυτο το δοκιμασα) πανω απο 5 αντε 10 λεπτα;, οταν παραμονευουν ρανταρια και φωτο και λακκουβες και ασχετοι γυρω σου; Βεβαια το τεστ ηταν γερμανικο, αλλα κι εκει δεν υπαρχουν περιορισμοι; Τι να πεις; Φυσικα τα μασουν τα λογακια τους αρκετα, λεγοντας πως η Μερσ τα κανει ΟΛΑ καλα, αλλα αν λαβεις οτι η διαφορα τιμης ειναι τεραστια, το Οπελ ειναι προτιμητεο! Τι συνεκριναν οι βαλτοι; Δυο αυτοκινητα με διαφορα κοστους 16000€! Ελεος! (κι αν βαλεις στην Μερσ οτι εχει η Εντισιον θα παει η διαφορα στις 20000+)."
Αυτα σαν σχολιο στα σχολια. Δεν ξερω αν συμφωνεις, αλλα νομιζω οτι οι γερμαναραδες κατι πηγαν να 'στησουν" μα δεν τους βγηκε!
Ezer ο ηχοποιος μου ειπε (και τα ειδα εδω...μεσα) για κατι ανταπτορακια που μπαινουν σε μη αφαιρουμενες εργοστασιακες πηγες (ως ημων). Απο Δευτερα νεωτερα, αλλα για κοιτα εδω:http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=56721
Gio ξερεις κατι γι΄αυτα;
Θέλεις να πεις ότι το DVD800 δεν έχει RCA εξόδους για ενισχυτή?
Θέλεις να πεις ότι το DVD800 δεν έχει RCA εξόδους για ενισχυτή?
Δυστυχως:122:
Για ρίξε μια ματιά εδώ (http://www.gelisound.gr/viewshopstaticpage2.aspx?valueid=2442) - ίσως βγάλεις κάποια άκρη
lakiss καλορίζικο και απο εδω! Επειδη στο Οπελ κλαμπ τα ποστ πεφτουν βροχή και δεν τα προλαβαινω, πες μου και απο εδω την συμπεριφορά του σε θεματα άνεσης σε λακούβες-ανωμαλίες και σχετικά με πιθανούς θορύβους-τριγμούς (διαβασα που εγραψες για πάνω 4000 στροφες καποιον θορυβο κινητήρα, που ειναι και λογικός)
Για το navigator απο όσο εχω ψαξει το θέμα και για άλλα αυτοκίνητα...δεν μου αρέσει η δουλειά τους. Τα κανουν ιδιοκτησιακά ώστε να εξαρτάσαι απο αυτούς και μετα απο λιγο καιρό παρατανε την εξέλιξη, ενω και η Ελλάδα συνήθως δεν καλύπτεται καθόλου καλά. Κριμα γιατι ειναι πιο ωραιο το ενσωματωμένο, έχει συνήθως και μεγαλη οθόνη, δεν ξέρω αν καποια μπορούν να "πατσαριστούν" ώστε να βάλεις το λογισμικό που θέλεις. Εγω πάντως έχω εξωτερικό navigon 7210 στο αυτοκίνητο και ειμαι απόλυτα καλυμένος απο την χρηστικότητα και τις αψογες ελληνικές φωνητικές οδηγίες (στην πραξη δεν χρειάζεται καν να το βλεπεις). Το συστημα της Opel εχει ελληνικές φωνητικές οδηγίες; (Ξερω ότι ακόμη δεν σας έδωσαν τα dvd αλλά ρωτάω απο όσα σας είπαν ως τώρα)
Γεια σου Gio.
Λοιπον το διαβασα το τεστ και ιδου η γνωμη μου οπως την εγραψα και...αλλου:
"Στο χθεσινο Autobild εχει τεστ συγκριτικο του 1,6Τ (Edition) με ποιο φανταζεσθε; την Mercedes C200Komp!!! Aν ειναι δυνατον:eek: Κι ομως φαινεται πως τους σπασαν τα...νερα εκει περα και προσπαθουν συγκρινοντας εντελως ανομοια προϊοντα να βγαλουν στον αφρο τον υποτιθεμενο και επιθυμουμενο καλιτερο. Αμ δε! Φαινεται οτι τους κοπηκε η ...μαγιονεζα και αναγκασθηκαν να ψαξουν να βρουν ελαττωματα στο Οπελ, υπαρκτα ισως αλλα υπερβολικα, προκειμενου να το μειωσουν. Και τι βρηκαν; Οτι πανω απο τις 4000στρ ο κινητηρας του Ινσιγκνια ειναι τραχυς - ακουσον ακουσον! Βρε ηλιθιοι ποιος θα παει με 180χλμ/ω (γι΄αυτο το δοκιμασα) πανω απο 5 αντε 10 λεπτα;, οταν παραμονευουν ρανταρια και φωτο και λακκουβες και ασχετοι γυρω σου; Βεβαια το τεστ ηταν γερμανικο, αλλα κι εκει δεν υπαρχουν περιορισμοι; Τι να πεις; Φυσικα τα μασουν τα λογακια τους αρκετα, λεγοντας πως η Μερσ τα κανει ΟΛΑ καλα, αλλα αν λαβεις οτι η διαφορα τιμης ειναι τεραστια, το Οπελ ειναι προτιμητεο! Τι συνεκριναν οι βαλτοι; Δυο αυτοκινητα με διαφορα κοστους 16000€! Ελεος! (κι αν βαλεις στην Μερσ οτι εχει η Εντισιον θα παει η διαφορα στις 20000+)."
Αυτα σαν σχολιο στα σχολια. Δεν ξερω αν συμφωνεις, αλλα νομιζω οτι οι γερμαναραδες κατι πηγαν να 'στησουν" μα δεν τους βγηκε!
Ezer ο ηχοποιος μου ειπε (και τα ειδα εδω...μεσα) για κατι ανταπτορακια που μπαινουν σε μη αφαιρουμενες εργοστασιακες πηγες (ως ημων). Απο Δευτερα νεωτερα, αλλα για κοιτα εδω:http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=56721
Gio ξερεις κατι γι΄αυτα;
Το καινουργιο μερσεντες,σειρα C, το εχω δει απο κοντα.Απο τεχνικη αποψη,οταν ανοιγεις το καπω και βλεπεις μεσα ειναι........πολυ ψευτικο.Σου δινει την εντιπωση πως ειναι πολυ προχηροφτιαγμενο.Ξεχαστε την γνωστη οψη των αυτοκινητων τυπου θωρηκτου που καποτε βλεπαμε στα μερσεντε.Νομιζεις πως αν τρακαρεις με 30 χλμ,θα γινει 1.000 κοματια το αμαξι.Απο χωρους δε μεσα στην καμπηνα??????????
Εδω εχει πολυ γελιο.3 ατομα στο πισω καθησμα αμφιβαλω αν χωρανε καν.
Αυτα
Συμπεθερε καλοριζικο και καλες βολτες.
Ezer τα εχω δει, Δευτερα παω στον ηλ/γο της Οπελ να μου εξηγησει τα περι "φισας" κι αν μπορει να την εγκαταστησει αυτος (γιατι ξερει τα ανοιγματα του ταμπλω - δεν πολυεμπιστευομαι τους εξωτερικους γιατι ειναι νεο μοντελο και θα πανε ψαχνοντας και μαθαινοντας) οποτε θα εχουμε ειδησεις. Παντως οπως ειναι το ηχοσυστημα Navi 500, θελει άμεσα αντικατασταση των μπροστινων ηχειων (αν ζηταμε ποιοτικο ηχο) και στη συνεχεια οτι δυναμεθα!
Τακηπατριωτακη ευχαριστω για τις ευχες - το οχημα ειναι φανταστικο εντος, αλλα για χωρους πισω παιρνει 2,50 ατομα και ο μεσαιος να εχει μαλακο ποπο! (σκληρο καθισμα)
Voreios κατ΄αρχας ελληνικες φωνητικες οδηγιες ΟΧΙ στο Ναβι. Ελπιζω να μπορεσουμε να "θρυμματισουμε" κανενα προγραμματακι (ή να περαστει νομιμα αν βγει) διαφορετικα η οθονη θα ειναι μονο για "αλλα', δυστυχως! Προσωπικα δεν με πολυκοφτει για navigation και τετοια, απλα θα ηθελα να ειχα το Ναβι 800 λογω dvd music! τωρα βεβαια "usbαρω" το ipod με 80 γιγα και ΟΚ!
Λοιπον, για θορυβους που λες: αδιαφορουμε παντελως για ανω των 4000στρ και ταχ 180 χλμ/ω με 6η, ενταξει; αρα θορυβος ελαχιστος και ΚΥΡΙΩΣ απο τα πολυ φαρδια λαστιχα (245/45 με 18αρα ζαντα). Στην Ε.Ο. με 120 ειναι σα να πας με τα...ποδια και ακουστικα στα αυτια για μουσικη! Βαρυ, στιβαρο αυτοκινητο, ευκολοοδηγητο, το τιμονι "κοβει' πολυ για επι τοπου στροφη. Αν βεβαια, σε περιπτωση αναγκης χρειαστει να τιναξεις στροφες με 3η πχ, φυσικα θα ακουσθει ο κινητηρας αλλα θα ειναι...μουσικη! Παρατηρησα, ως οδηγος γιατι οι επιβατες δεν διαμαρτυρηθηκαν, υποκωφα κτυπηματα πισω (ξερεις σαν γκουπ γκουπ αλλα...γλυκα!) που, πιθανον να ειναι απο υπερβολικη πιεση ελαστικων (θα το ελεγξω με την πρωτη ευκαιρια). Θα επαναλαβω ομως αυτο που εγραψα: εαν ειναι κανεις ολιγον "κλειστοφοβικος" ας προσεξει γιατι ολο το αμαξι ειναι ετσι φτιαγμενο ωστε κυριολεκτικα αγκαλιαζει (ή εγκλωβιζει αν θελετε) τους εμπρος καθημενους, και αισθανεσαι σαν...πιλοτος!!! Για μενα τελειο χειριστηριο, αλλα για αλλους δεν ξερω... Για τη σπορ ρυθμιση δεν δοκιμασα ακομη (στον καμπο;) αλλα μαλλον θα παω Γιαννινα πρωτομαγια οποτε θα γινει τεστ (χμ...πως "ξεφορτωνομαστε" την κυρα;:138:) - ο φωτισμος κοκκινιζει αμεσως ομως!
Ταξιδιαρικο, ανετο (αν και λιγο σφιχτο) θελει δρομο! Γενικα, ενα αριστο αυτ/το στην κατηγορια του και μαλλον ανηκει ψηλοτερα. Αν δεν σας αρεσει παρτε...Μερσεντες:142:
Υγ: μολις γυρισα απο γαμο, κι εγραψα ολα αυτα; δεν παμε καλαααααα!!!
Υγ: μολις γυρισα απο γαμο, κι εγραψα ολα αυτα; δεν παμε καλαααααα!!!
Να υποθεσουμε οτι η νυφη ειναι ομορφουλα και με την τσαχπινια της και τα κουνημα της στον χωρο,τρελαινει τους μεσηλικες και ολιγον περασμενης ηλικιας αντρες????:137:
Να υποθεσουμε οτι η νυφη ειναι ομορφουλα και με την τσαχπινια της και τα κουνημα της στον χωρο,τρελαινει τους μεσηλικες και ολιγον περασμενης ηλικιας αντρες????:137:
Λιγα λογια νεαρεεεε:105: μωρε καλη ηταν και η νυφουλα - εμεις απλως ελεγχαμε το ποοοσο πολυ προοδευσε η νεολαια μεσα σε λιγα χρονια (καμια...30αρια δηλ:143:)
Το πρωί που βγήκα για βαδισμα ειδα πάλι ένα, κι αυτό μαύρο! Εχω δει στον δρόμο ως τώρα 4-5 όλα μαύρα, τι στο καλό πουλάει τόσο πολύ το χρώμα του νεκροθάφτη δεν μπορω να καταλάβω! Και στην τοπική αντιπροσωπεία που το είδα...πάλι μαύρο ήταν, νομίζω ότι η πανακότα που πήρες ήταν πολύ καλή επιλογή και τα υπόλοιπα που αναφέρεις πολύ ενθαρυντικά!
Για να καταλάβω πάντως, το navi 500 εκτός απο ναβιγκέιτορ είναι και αναβαθμισμένο σύστημα μουσικής; Δηλαδή για να παίξεις ipod ή στικάκι usb με mp3 πρεπει απαραίτητα να έχεις το navi 500? Ενω αν έχεις το 800 παίζεις και mp3 απο dvd?
θελουμε φωτογραφιες απο το αμαξι
Το πρωί που βγήκα για βαδισμα ειδα πάλι ένα, κι αυτό μαύρο! Εχω δει στον δρόμο ως τώρα 4-5 όλα μαύρα, τι στο καλό πουλάει τόσο πολύ το χρώμα του νεκροθάφτη δεν μπορω να καταλάβω! Και στην τοπική αντιπροσωπεία που το είδα...πάλι μαύρο ήταν, νομίζω ότι η πανακότα που πήρες ήταν πολύ καλή επιλογή και τα υπόλοιπα που αναφέρεις πολύ ενθαρυντικά!
Για να καταλάβω πάντως, το navi 500 εκτός απο ναβιγκέιτορ είναι και αναβαθμισμένο σύστημα μουσικής; Δηλαδή για να παίξεις ipod ή στικάκι usb με mp3 πρεπει απαραίτητα να έχεις το navi 500? Ενω αν έχεις το 800 παίζεις και mp3 απο dvd?
Ναι γμτο:138:
Τακουλη το απογευμα θα βγαλω (αν δεν βρεχει). Τωρα παω για...βαπτισια (οοοχι, δεν ειναι αποτελεσμα του χθεσινου γαμου - αλλοι ειναι αυτοι:143: οποτε θελουμε...κολλυριο:135: τοσες κουμπαρες γυρω γυρω!)
Το μαυρο ειναι π@π@ρια χρωμα!
Ναι γμτο
οποτε θελουμε...κολλυριο τοσες κουμπαρες γυρω γυρω!)
Το μαυρο ειναι π@π@ρια χρωμα!
Kαλες οι κουμπαρουλες,αλλα..........
Η παρημοια λει..........."πολλα μ@ν@α τριγυρω μας,στον σουτσο μας κανενα.:134:
Να εισαι φρονιμος εκει στην βαφτυση ετσι?????
Και μετα,αφου την κανετε απο την εκλησια βρες καμια απο τις κουμπαρες και ρωτησε την...............πουσαν ισι μαρη??????
Σιγαμσαν????:137:
Για να σου απαντισει.......ουοχι κουμπαρι,σι βαφτισια ημαν.:143:
Επικαιρον Τακηηηη:http://www.youtube.com/watch?v=8ljpCgRaBgc
Γυρισα...απραγος!
Επικαιρον Τακηηηη:http://www.youtube.com/watch?v=8ljpCgRaBgc
Γυρισα...απραγος!
Παρε το εργαλειο σου και κατεβα στην ταχυδρομειου για καφε.Παρκαρε πρωτο τραπεζι πηστα,προς ντε-τοκ μερια και που ξερεις ????Κατι μπορει να βρεις εκει σημερα.:116:
Φωτογραφιουλες εδω, να σημειωσω μονο οτι το χρωμα φαινεται σαν ασημι λογω της συννεφιας, οταν εχει ηλιο κιτρινιζει θαλεγα:
http://rapidshare.com/files/226018706/__917___953___954___972___957___945__137.jpg.html
http://rapidshare.com/files/226018707/__917___953___954___972___957___945__134.jpg.html
http://rapidshare.com/files/226018708/__917___953___954___972___957___945__133.jpg.html
http://rapidshare.com/files/226018709/__917___953___954___972___957___945__132.jpg.html
http://rapidshare.com/files/226018710/__917___953___954___972___957___945__131.jpg.html
http://rapidshare.com/files/226018711/__917___953___954___972___957___945__129.jpg.html
http://rapidshare.com/files/226018712/__917___953___954___972___957___945__128.jpg.html
http://rapidshare.com/files/226018713/__917___953___954___972___957___945__125.jpg.html
Αψογο!
Μονο τα προστατευτικά στο κάθισμα τι τα θες; Το δέρμα και να λερώσει καθαρίζει εύκολα. Το χρώμα όντως "απροσδιόριστο"!
Αψογο!
Μονο τα προστατευτικά στο κάθισμα τι τα θες; Το δέρμα και να λερώσει καθαρίζει εύκολα. Το χρώμα όντως "απροσδιόριστο"!
Πω πω κραξιμο για τα καλυμματακια:135: ενταξει τα...σουταρα (πισω για τους επισκεπτες:138:)
Giovanni Dimitropoulos
27-04-09, 11:17
Δεν δουλεύουν τα links φίλτατε!!!
Επίσης μια ερώτηση: πλήρωσες με τις μειωμένες τιμές ή με τις παλιές?
Διάβασα σε περιοδικό (μπορεί και στο AutoBild που αγόρασες για το συγκριτικό Opel-Merc) ότι αν παρέλαβες (πινακίδες-όχημα) μετά την δήλωση περί μειωμένου τέλους, μπορείς να ζητήσεις επιστροφή των επιπλέον χρημάτων σου!
Τα λινκς δουλευαν κανονικά χτες το απόγευμα
Giovanni Dimitropoulos
27-04-09, 11:56
Τώρα δεν δουλεύουν :108: