Επιστροφή στο Forum : Επίγεια ψηφιακή σε mpeg4 στην Ελλάδα!
Χρήστος Ακρατόπουλος
25-06-09, 10:06
Αντιγράφω από το in.gr:
"Η εταιρεία Digea - Ψηφιακός Πάροχος ΑΕ, η οποία θα αναλάβει την εκπομπή ψηφιακού σήματος για τους επτά ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, παρουσιάστηκε την Τετάρτη με εκδήλωση στο θέατρο Παλλάς.
Σε πρώτη φάση, η εταιρεία θα εκπέμπει ψηφιακό σήμα για τους μετόχους της, δηλαδή τα κανάλια Alpha, Alter, Antenna, Μακεδονία TV, Mega, Star και Σκαϊ.
Οι μεταδόσεις προγραμματίζεται να ξεκινήσουν το φθινόπωρο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με την προοπτική να έχουν επεκταθεί στις αρχές του 2010 στο 60% του ελληνικού πληθυσμού.
Στην Ευρωπαϊκή Ένωση η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2012, οπότε οι αναλογικές εκπομπές θα σταματήσουν οριστικά.
«Η πολιτεία θα κάνει ό,τι πρέπει, χωρίς τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, αλλά με μαθήματα από τα λάθη του παρελθόντος» δήλωσε στην εκδήλωση της Digea ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλους.
Παρόντες ήταν επίσης ο Τηλέμαχος Χυτήρης του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Πάνος Σόμπολος, ο πρόεδρος της Digea Κώστας Κιμπουρόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Γιώργος Μαθιός.
Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος απαιτείται τηλεόραση με ψηφιακό δέκτη ή αναλογική τηλεόραση συνδεδεμένη με ψηφιακό αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει συμπίεση MPEG4/H.264/AVC."
Να υπενθυμίσω ότι η ΕΡΤ Ψηφιακή εκπέμπει σε mpeg2...
Για τη λήψη του ψηφιακού σήματος απαιτείται τηλεόραση με ψηφιακό δέκτη ή αναλογική τηλεόραση συνδεδεμένη με ψηφιακό αποκωδικοποιητή που υποστηρίζει συμπίεση MPEG4/H.264/AVC."
φαντάζομαι αυτός που έχουν ήδη αυτές που κυκλοφορούν (πχ Panasonic PX70) κάνει εε..??
κατά τ'άλλα καιρός ήταν...να δούμε και μια εικόνα της προκοπής...
Όχι όλες οι Νίκο... Δυστυχώς.
Τα τελευταία μοντέλα ναι, αλλά τα παλιότερα δεν...
Π.χ. η δικιά μου (PX80) δεν παίζει ενώ τα μοντέλα της Panasonic που υπάρχουν τώρα στην αγορά είναι ΟΚ.
Πρέπει να αναφέρει ξεκάθαρα στα specs την υποστήριξη της συγκεκριμένης συμπίεσης..
χχμμμ...στα περισσότερα sites με τα specs της αναφέρει απλά DVB Digital Tuner...
μήπως να πάρω ένα AZBox HD..?? θα κάνει δουλειά..??
Συνήθως στις καινούργιες το αναφέρουν ως MPEG4 Digital tuner ή HD DVB Digital tuner και άλλα τέτοια..
Το σκέτο "DVB Digital Tuner" που έχουν οι δικές μας δεν κάνει...
Μην αγχώνεσαι πάντως. Θα βγουν πολλοί και σε ξεφτίλα τιμή.. Σκέψου ότι TV με τον κατάλληλο αποκωδικοποιητή διαθέτει αυτή τη στιγμή ένα ελάχιστο ποσοστό του πληθυσμου..
...να δούμε και μια εικόνα της προκοπής...
Πολύ αμφιβάλλω... Έτσι που στήνεται το σκηνικό, μου φαίνεται ότι οι σταθμοί θα εξακολουθούν να εκπέμπουν PAL και η Digea θα το μετατρέπει σε Mpeg4. Σαν τη nova ένα πράμα...
Εγώ πάντως την πρώτη κρυάδα μου την έφαγα, η καινούργια τηλεόρασή μου δεν υποστηρίζει MPEG4... :kseneromenos: (sic)
Kαι κουβεντα παλι για ληψη στην KΡΗΤΗ !!!! :141::141::141:
Kαι κουβεντα παλι για ληψη στην KΡΗΤΗ !!!! :141::141::141:Λες να μείνει απ'έξω ολόκληρη Κρήτη; :123: Σιγά σιγά. Σήμερα άκουσα στο ΣΚΑΙ ότι θα ξεκινήσουν από το Ξυλόκαστρο, επειδή είναι από τις λίγες περιοχές που δεν είναι κατειλημμένο όλο το φάσμα των συχνοτήτων, και έτσι δε θα επηρεαστούν τα υπάρχοντα αναλογικά κανάλια.
(Edit: clicky (http://www.skai.gr/articles/news/technology/Μετάβασηστηνψηφιακήεποχή/))
Με τα μισά κανάλια MPEG-2 και τα υπόλοιπα MPEG-4 ωραία ψηφιακή μετάβαση θα γίνει, μούρλια. :135:
Ελπίζω μέχρι το 2012 να το γυρίσει και η ΕΡΤ στο MPEG-4.
Με τα μισά κανάλια MPEG-2 και τα υπόλοιπα MPEG-4 ωραία ψηφιακή μετάβαση θα γίνει, μούρλια.
Οι δεκτες που παιζουν MPEG4 προφανως παιζουν και MPEG2
Πολύ αμφιβάλλω... Έτσι που στήνεται το σκηνικό, μου φαίνεται ότι οι σταθμοί θα εξακολουθούν να εκπέμπουν PAL και η Digea θα το μετατρέπει σε Mpeg4. Σαν τη nova ένα πράμα...
Το αυτό, από ποιότητα δεν το βλέπω, τουλάχιστον για κάποια χρόνια. :406:
Οι δεκτες που παιζουν MPEG4 προφανως παιζουν και MPEG2
Σωστά, βιάστηκα να γκρινιάξω.
Εγώ πάντως την πρώτη κρυάδα μου την έφαγα, η καινούργια τηλεόρασή μου δεν υποστηρίζει MPEG4... :kseneromenos: (sic)
that makes 2 of us...kseneroua 100%..:108:
that makes 2 of us...kseneroua 100%..:108:
Ναι, και για να ρίξουν και λίγο αλατάκι στην πληγή, το αμέσως επόμενο μοντέλο (Α756) το υποστηρίζει... :117:
Όχι όλες οι Νίκο... Δυστυχώς.
Τα τελευταία μοντέλα ναι, αλλά τα παλιότερα δεν...
Π.χ. η δικιά μου (PX80) δεν παίζει ενώ τα μοντέλα της Panasonic που υπάρχουν τώρα στην αγορά είναι ΟΚ.
Πρέπει να αναφέρει ξεκάθαρα στα specs την υποστήριξη της συγκεκριμένης συμπίεσης..
τελικά έγινε ακόμα καλύτερο το ξενέρωμα...και εγώ την PX80EA έχω...:108::130:...κάθε μέρα λέω τι σούπερ εικόνα έχει και τώρα...βάλε φίνα..και σε φέτες...:117:
Nick Arvanitakis
25-06-09, 18:23
Κι εγω PX 80 E εχω αλλα τα μοντελα αλλαζουν ...
Τελείως έτσι. :141:
Synthercat
03-07-09, 18:03
Τώρα το να μας βάλουν σε τέτοιο μπελά (πχ μια και θα πάρω νέα TV να βρώ να έχει οπωσδήποτε H.264) και τελικά να μας δίνουν κανα Low-def σήμα του στύλ 600Χ400 το σκέφτικε κανένας; Ερε γέλια (ή κλάματα)
Synthercat
03-07-09, 18:19
Ρε παιδιά το βίντεο στο in.gr λέει ένας τύπος οτι θέλει απλα εναν αποκοδικοποιητη κόστους 40-60€!!!
Mπας και το MPEG4/H.264/AVC κομμάτι που γράφει το in.gr είναι απο λάθος εκει; ή μπας και στέλνει mpeg4 + mpeg2?
Χρήστος Ακρατόπουλος
03-07-09, 18:48
Ρε παιδιά το βίντεο στο in.gr λέει ένας τύπος οτι θέλει απλα εναν αποκοδικοποιητη κόστους 40-60€!!!
Mπας και το MPEG4/H.264/AVC κομμάτι που γράφει το in.gr είναι απο λάθος εκει; ή μπας και στέλνει mpeg4 + mpeg2?
Όλοι οι mpeg4 αποκωδικοποιητές είναι ταυτόχρονα και mpeg2...
Τώρα το να μας βάλουν σε τέτοιο μπελά (πχ μια και θα πάρω νέα TV να βρώ να έχει οπωσδήποτε H.264) και τελικά να μας δίνουν κανα Low-def σήμα του στύλ 600Χ400 το σκέφτικε κανένας; Ερε γέλια (ή κλάματα)
Άρχισε να γελάς (ή να κλαις) από τώρα...
Το σήμα που θα δώσουνε θα είναι SD, στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ περίπτωση ανάλυσης 720x576 και με "αξιοπρεπές" για mpeg-4 bitrate της τάξης των 2-4MBps(μάξιμουμ) , άντε να είναι και progressive (576p δηλαδή)....
Στην χειρότερη, θα δούμε και κανάλια με 544x576 (ή και χαμηλότερα) , interlaced, με bitrate 1-2Mbps....
Για HD εκμπομπές, θα περιμένεις , όπως όλοι μας...:121:
Υπαρχει παντως αναφορα σε ελληνικο φορουμ οτι το Star στις δοκιμες που κανει, εδωσε για καποιες μερες σημα 1080p (upscale απο το δικο του SD προγραμμα) και στη συνεχεια σημα 720p (καποια HD ντοκιμαντερ)
ναι, το είδα και εγώ.. από το να δείξει όμως μια εκπομπή σε hd, μέχρι του να έχει native πρόγραμμα hd , απέχει πολύ....
Θα δείξει πάντως, είναι νωρίς ακόμα.... ;-)
Χρήστος Ακρατόπουλος
07-07-09, 00:09
ναι, το είδα και εγώ.. από το να δείξει όμως μια εκπομπή σε hd, μέχρι του να έχει native πρόγραμμα hd , απέχει πολύ....
Θα δείξει πάντως, είναι νωρίς ακόμα.... ;-)
Πάρα πολύ νωρίς...
Το Star να θεωρήσω ότι εκπέμπει με κωδικοποίηση mpeg4;
Είναι σίγουρο αυτό;
Οι υπάρχοντες (κομπιουτερικοί-καρτες PC δηλαδή) δέκτες mpeg2 τί πιθανότητες έχουν να γίνουν mpeg4; Με ένα firmware ισως;
Οι υπάρχοντες (κομπιουτερικοί-καρτες PC δηλαδή) δέκτες mpeg2 τί πιθανότητες έχουν να γίνουν mpeg4; Με ένα firmware ισως;
Χλωμό, διότι συνήθως κάνουνε hardware decoding.
Οι κάρτες για pc δεν κάνουν hardware decoding (στη μεγάλη πλειοψηφία τους), οπότε γι αυτές είναι απλά θέμα software (που υπάρχει ήδη).
ΥΓ. Πρόβλημα για τις κάρτες θα προέκυπτε αν οι εκπομπές γινόντουσαν σε DVB-T2, το οποίο σχεδόν καμία δεν υποστηρίζει (ακόμα). Κάτι παρόμοιο δηλαδή με τις δορυφορικές σε DVB-S, όταν ξεκίνησαν οι εκπομπές σε DVB-S2.
να ρωτησω και εγω κατι?οσες τv εχουν ci module μπορουν να δειξουν mpeg4?
να ρωτησω και εγω κατι?οσες τv εχουν ci module μπορουν να δειξουν mpeg4?
Δεν είναι υποχρεωτικό, εξαρτάται από το μοντέλο...
Η ύπαρξη CI απλά θα βοηθήσει αν κάποιος εκπέμπψει κωδικοποιημένα (nova) και χρειαστείς κάρτα...
Κάτι τέτοιο δεν παίζει σαν λύση ;
http://www.neotion.com/products/module.htm
http://www.neotion.com/images/neotion_pocket_dtv.jpg
Χρήστος Ακρατόπουλος
09-07-09, 14:47
Πρέπει η τηλεόραση να έχει ci είσοδο...
απο το paron.gr
ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΥΡΙΟ Η DIGEA
Σήμερα έγιναν οι πρώτες δοκιμαστικές εκπομπές, αύριο είναι η επίσημη έναρξη. Το σήμα θα μεταδοθεί στο Ξυλόκαστρο, από τα κανάλια 37 και 43.
http://www.paron.gr/typologies/?cat=24
αρα εκει οφειλεται η αλλαγη της συχνοτητας του mega και αλλωστε ηταν κατι που ο εκπροσωπος της digea ειχε δηλωσει την προηγουμενη εβδομαδα,δηλαδη οτι ηρθαν σε συνενοηση νε το mega για τη συχνοτητα του στην κορινθια καθως και με την netmed.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
Ήρθε και η ώρα της δοκιμής!
"Νέα μοντούλα Neotion FTA NP4 δίνει λύσεις Mpeg-4, σε δέκτες DVB-T/Mpeg-2;"
http://greekdigitaltv.blogspot.com/2009/09/neotion-fta-np4-mpeg-4-dvb-tmpeg-2.html
http://www.hollex.pl/index.php?page=prod&kat=10&id=1387
Όποιος έχει διάθεση και βρίσκεται κατά Ξυλόκαστρο μεριά, ας κάνει κανένα τεστάκι...Άντε μπας και γλυτώσουμε τον extra αποκωδικοποιητή... :123:
απο το paron.gr
Γεγονός είναι , εδώ και δύο ώρες, οι πρώτες ψηφιακές εκπομπές της Digea από το Ξυλόκαστρο, στις συχνότητες 37 και 43.
http://www.paron.gr/typologies/?p=609
περιμενουμε screenshots απο φιλους στην κορινθια
Σήμερα έστρεψα την κεραία προς Ξυλόκαστρο και έκανα μια αναζήτηση απο την τηλεόραση στα ψηφιακά με την τηλεόρασή μου όπου έχει και δέκτη με mpeg4. Δυστυχώς δεν βρήκε τίποτα αν και στις συχνότητες 37 και 43 σταμάτησε για αρκετή ώρα.
Έπειτα έκανα αναζήτηση από την κάρτα τηλεόρασης του pc. Εδώ τα πράγματα πήγαν καλύτερα μιάς και βρήκε 8 κανάλια απο το πακέτο DIGEA και 4 απο ΕΡΤ. Φαίνεται όμως οτι το σήμα δεν είναι σταθερό, μάλιστα απο κανάλι σε κανάλι διαφέρει. Το MEGA με το SKAI εχουν ισχυρότερο σήμα και είναι απο τα πιο σταθερά σε σχέση με τα υπόλοιπα , δεν ξέρω γιατί, ίσως γίνονται ακόμα δοκιμές.
Παραθέτω και κάποια screenshots....
http://i762.photobucket.com/albums/xx264/indy_gr/DIGEA/skai2.jpg
και μερικά ακόμη ...
http://i762.photobucket.com/albums/xx264/indy_gr/DIGEA/skai1.jpg
http://i762.photobucket.com/albums/xx264/indy_gr/DIGEA/mega1.jpg
http://i762.photobucket.com/albums/xx264/indy_gr/DIGEA/editor.jpg
ευχαριστουμε φιλε indy.πολυ καλα τα screenshots.παντως ειναι ανησυχητικο οτι με την τηλεοραση σου που εχει τuner mpeg4 δεν μπορεσες να κανεις ληψη
Δοκίμασα να δω τα ψηφιακά και παρατήρησα ότι δεν έπαιζε τίποτε στις συχνότητες που είχα ήδη από παλιά. Χρειάστηκε να ξανασκανάρω για να δώ τα ψηφιακά της ΕΡΤ. Σε ένα σημείο όπου παλιά μου έβγαινε η 4Ε το σκανάρισμα σταμάτησε για μερικά δευτερόλεπτα και συνέχισε χωρίς να αναγνωριστεί σταθμός. (Θεσσαλονίκη - Έχω mpeg2 τηλεόραση)
Ενδιαφέρον...
Η ΕΡΤ σε Mpeg-2 χωράει 4 κανάλια στην συχνότητα...
Η Digea με h264 χώρεσε 8 !!!!
Αν μπορεί ο indy ας τρέξει με το transedit ένα analyze στην συχνότητα της DIGEA για να δούμε τι bitrate δίνουν σε κάθε κανάλι....
ξεκινησε εκπομπη η digea? ποτε?
Πρέπει να είναι 2 οι συχνότητες αλλά απο σήμα δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα, θέλω να ελπίζω οτι αυτός είναι και ο λόγος που τηλεόραση δεν "κλειδώνει" στις συχνότητες αυτές.
http://i762.photobucket.com/albums/xx264/indy_gr/DIGEA/analyzer650.jpg
http://i762.photobucket.com/albums/xx264/indy_gr/DIGEA/analyzer602.jpg
Μπράβο σου, τώρα ξεκαθάρισε η κατάσταση...
Έχουμε και λέμε λοιπόν:
4 κανάλια ανά συχνότητα
Στην πρώτη έχουμε 3 κανάλια σε h264 και ένα σε mpeg-2 (μάλλον το " :-) " , κάρτα δοκιμαστική είναι??? μόλις 1Mbps bitrate βλέπω...)
Η συχνότητα έχει "ελεύθερα" (null packets) ακόμα περίπου 7Mbps , άρα μπορούν αν θέλουν να στριμώξουν άλλα 2 κανάλια...!
Στην δεύτερη συχνότητα έχουμε 4 κανάλια, όλα σε h264 με χώρο για άλλο ένα αυτή η συχνότητα έχει μικρότερη συνολική χωρητικότητα (16.98Mbps έναντι 17.57Mbps της πρώτης - έχει μήπως μικρότερο symbol rate???)
To "καλό" είναι ότι χρησιμοποιούν Mpeg-2 για τον ήχο, οπότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα συμβατότητας με τους υπάρχοντες (παλαιότερους) h264 δέκτες ...αν έβαζαν AAC δεν θα έπαιζαν με τίποτα οι παλαιότεροι (πάντα h264) δέκτες - μιλάμε φυσικά για τις τηλεοράσεις με ενσωματωμένο DVB-T δέκτη που έχουν κυκλοφορήσει στην χώρα μας (από πέρυσι)....
Άντε , καλή αρχή...!!!
Με τα bitrate που χρησιμοποιούν (2-3Mbps) πώς είναι η ποιότητα της εικόνας???
Έχεις μήπως και δορυφορική να συγκρίνεις την εκεί (mpeg-2) μετάδοση???
Με τα bitrate που χρησιμοποιούν (2-3Mbps) πώς είναι η ποιότητα της εικόνας???
Έχεις μήπως και δορυφορική να συγκρίνεις την εκεί (mpeg-2) μετάδοση???
Το ΣΚΑΙ και το MEGA έχουν πολύ καλή εικόνα (είναι λίγο smooth η εικόνα αλλά γιαυτό μπορεί να φταίει και το setup μου) φαίνεται καλύτερο πάντως από τα ψηφιακά της ΕΡΤ.
Φυσικά μιλάμε για SD σήμα και είναι εφάμιλο με τα αντίστοιχα δορυφορικά καλής ποιότητας δεν θα το έλεγα κορυφαίο αλλά ούτε και πχ όπως το DIGITV πακέτο.
Για υπόλοιπα δυστυχώς δεν είχα καλό σήμα , θα παίξω λίγο με την κεραία το απόγευμα , το STAR κάποια στιγμή έπιασε καλά αλλά ενώ μερικά βίντεο είχαν και αυτά πολύ καλή εικόνα μερικά διαφημιστικά είχαν "πιξέλιασμα".
ξερουμε ποτε θα ξεκινησει στην Αττικη?
ξερουμε ποτε θα ξεκινησει στην Αττικη?
Είπανε πριν τελειώσει το 2009 από Αίγινα.... (κατά τα Χριστούγεννα το βλέπω...)
Γεγονός είναι οι πρώτες ψηφιακές εκπομπές της Digea
από το Ξυλόκαστρο, στις συχνότητες 37 και 43.
(Τυπολογίες - Παρόν)
ImageΖητήματα προστασίας του Καταναλωτή απασχόλησαν τη συνάντηση του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη με τους εκπροσώπους της DIGEA, του φορέα που έχει αναλάβει τη μετάβαση στην ψηφιακή εκπομπή για τα ιδιωτικά κανάλια εθνικής εμβέλειας (ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR). Η μετάβαση στην ψηφιακή εκπομπή ξεκινά σε πρώτη φάση από το Κέντρο Εκπομπής στο Ξυλόκαστρο και σταδιακά θα προχωρήσει σε όλη την χώρα. Σημειώνεται ότι για τα κρατικά κανάλια φορέας που έχει αναλάβει τη μετάβαση είναι η ΕΡΤ, οι, δε, περιφερειακοί σταθμοί θα συνεργασθούν με πάροχο της επιλογής τους.
Ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Γιώργος Αναστασόπουλος, εξήγησε τις τεχνικές λεπτομέρειες και τη διαδικασία, που όπως είπε είναι ιδιαίτερα απλή. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής: «Το μόνο που απαιτείται είναι η αγορά ενός αποκωδικοποιητή που να πληροί τις προδιαγραφές MPEG4 -το πρότυπο, που έχει επιλέξει η DIGEA- ο οποίος είναι συμβατός και με το πρότυπο MPEG2, που έχει επιλέξει η ΕΡΤ. Ο καταναλωτής, απλά, προμηθεύεται τον αποκωδικοποιητή από τα εμπορικά καταστήματα. Οι προδιαγραφές των αποκωδικοποιητών δημοσιεύθηκαν από την DIGEA, τον περασμένο Ιούλιο, ενώ, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συναντήσεις ενημέρωσης των φορέων της αγοράς και το λιανεμπόριο ετοιμάζεται προκειμένου να ανταποκριθεί στη ζήτηση. Οι νέες τηλεοράσεις ως επί το πλείστον είναι συμβατές με το νέο ψηφιακό σήμα».
► Διαβάστε επίσης:
► Χωρίς αναλογικό σήμα ορισμένες περιοχές κατά τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας Γιώργος Αναστασόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης Γιάννης Οικονόμου και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΛΠΕ Αντώνης Μακρής
O Υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντηση, δήλωσε τα εξής:
«Σύμφωνα με απόφαση της Παγκόσμιας Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), έως το 2015, όλες οι χώρες θα πρέπει να έχουν εγκαταλείψει την ξεπερασμένη αναλογική τεχνολογία και να προχωρήσουν στην εκπομπή ψηφιακού σήματος για την τηλεόραση. Μάλιστα, με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, προτρέπονται να σταματήσουν την προβολή των αναλογικών προγραμμάτων τους έως το τέλος του 2012, κάτι για το οποίο η Ελλάδα έχει δεσμευτεί, εδώ και τρία χρόνια. Πρόκειται για το αποτέλεσμα της Ευρωπαϊκής συμμόρφωσης στην απόφαση της ITU. Κατά την περίοδο της μετάβασης, ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει και το αναλογικό σήμα -όπως κάνει και σήμερα-, ταυτόχρονα, με το ψηφιακό. Όμως, λόγω έλλειψης συχνοτήτων το σχέδιο μετάβασης προβλέπει ότι συγκεκριμένες περιοχές θα χάσουν εντελώς το αναλογικό σήμα, ακόμη και μέσα στο 2009. Στην Αθήνα θα κλείσει η αναλογική εκπομπή, από την Αίγινα, όλων των σταθμών. Το ίδιο, ακριβώς, θα συμβεί και στη Θεσσαλονίκη, από το κέντρο εκπομπής στο λόφο του Φιλίππειου. Έτσι, λοιπόν, περίπου 40.000 καταναλωτές θα χρειαστούν, άμεσα, την προμήθεια αποκωδικοποιητών, προκειμένου να μπορούν να δουν τηλεόραση. Το κράτος έχει αναλάβει την πρωτοβουλία να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό με έντυπο ενημερωτικό υλικό, που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με την DIGEA και το οποίο θα διατίθεται στα κέντρα εξυπηρέτησης των πολιτών (ΚΕΠ) και άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Επιπρόσθετα, για τους τηλεθεατές των περιοχών με το ειδικότερο πρόβλημα έχουμε αποφασίσει να αποστείλουμε προσωπική επικοινωνία, μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όπου θα εξηγούμε λεπτομερώς τα βήματα».
ISOTIMIA
Χωρίς αναλογικό σήμα ορισμένες περιοχές κατά τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση
Κατά την περίοδο μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση, ορισμένες περιοχές θα χάσουν εντελώς το αναλογικό σήμα, ακόμη και μέσα στο 2009, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, τονίζοντας πως περίπου 40.000 καταναλωτές θα χρειαστεί να προμηθευτούν άμεσα αποκωδικοποιητές για να μπορούν να δουν τηλεόραση.
Όπως δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης, σύμφωνα με απόφαση της Παγκόσμιας Ένωσης Τηλεπικοινωνιών (ITU), όλες οι χώρες θα πρέπει έως το 2015 να προχωρήσουν στην εκπομπή ψηφιακού σήματος. Ωστόσο, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί έως το τέλος του 2012 να σταματήσει την προβολή των αναλογικών προγραμμάτων.
Κατά την περίοδο της μετάβασης, ο καταναλωτής θα έχει τη δυνατότητα να λαμβάνει και το αναλογικό σήμα -όπως κάνει και σήμερα-, ταυτόχρονα, με το ψηφιακό.
«Όμως –ξεκαθάρισε ο υπουργός- λόγω έλλειψης συχνοτήτων το σχέδιο μετάβασης προβλέπει ότι συγκεκριμένες περιοχές θα χάσουν εντελώς το αναλογικό σήμα, ακόμη και μέσα στο 2009».
« Στην Αθήνα θα κλείσει η αναλογική εκπομπή, από την Αίγινα, όλων των σταθμών. Το ίδιο, ακριβώς, θα συμβεί και στη Θεσσαλονίκη, από το κέντρο εκπομπής στο λόφο του Φιλίππειου», πρόσθεσε.
Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε ότι το καταναλωτικό κοινό θα ενημερωθεί σχετικά με έντυπα τα οποία θα διατίθενται στα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών ΚΕΠ και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.
«Επιπρόσθετα, για τους τηλεθεατές των περιοχών με το ειδικότερο πρόβλημα έχουμε αποφασίσει να αποστείλουμε προσωπική επικοινωνία, μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, όπου θα εξηγούμε λεπτομερώς τα βήματα», κατέληξε.
Εν τω μεταξύ, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη εκπομπή ψηφιακού σήματος από την DIGEA στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη της μετάβασης στην εποχή της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.
Σημειώνεται ότι η DIGEA, η εταιρεία που συστάθηκε από τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR, έχει αναλάβει την ψηφιακή εκπομπή των τηλεοπτικών προγραμμάτων τόσο των ιδιωτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας καθώς και όποιων άλλων σταθμών προτιμήσουν τις υπηρεσίες της.
Το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα θα καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εξής πόλεις: Αίγιο, Ακράτα, Άσπρα Σπίτια, Βραχάτι, Γαλαξίδι, Δερβένι, Διακοφτό, Ερατεινή, Ιτέα, Καμάρι, Κιάτο, Κόρινθος, Λουτράκι, Ναύπακτος, Ξυλόκαστρο και Ψάθα.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της DIGEA, η επιλογή της συγκεκριμένης περιοχής έγινε με γνώμονα την ελαχιστοποίηση της ενόχλησης του κοινού μια και η ψηφιακή εκπομπή δεν επηρεάζει την αντίστοιχη αναλογική και κατά συνέπεια δεν θα προκύψει άμεση ανάγκη προμήθειας αποκωδικοποιητών από το ευρύ κοινό.
Είπανε πριν τελειώσει το 2009 από Αίγινα.... (κατά τα Χριστούγεννα το βλέπω...)
Παρνηθα - Υμηττος δεν θα εχουν μεταδοση?
Παράλειψη μου που δεν ανέφερα τους δέκτες μου, έχουμε λοιπόν
TV SONY 40W4000 : δεν βρήκε τίποτα παρα μόνο μια καθυστέρηση στην ανίχνευση στα κανάλια 37 και 43
Κάρτα PC Avermedia Duo Hybrid PCI-E A177 : Πιάνει τα πάντα όλα λέμε ακόμα και με χαμηλό σήμα :615:
Περιοχή Λουτράκι :137:
μου κάνει εντύπωση που δεν έπιασε η W4000 που διαθέτει αποκωδικοποίηση mpeg4 ...
Παρνηθα - Υμηττος δεν θα εχουν μεταδοση?
Αργότερα, αρχές του 2010 λένε, υπολογίστε προς το Πάσχα (ίσως και λίγο νωρίτερα...)
Άσε που αν δεν αρχίσουν να κυκλοφορούν δέκτες h264 (mpeg-4), δεν μπορούν να κλείνουν αναλογικές συχνότητες για να εκπέμπουν ψηφιακά ! Θα τους κράξουν όλοι....!
Σήμερα έστρεψα την κεραία προς Ξυλόκαστρο και έκανα μια αναζήτηση απο την τηλεόραση στα ψηφιακά με την τηλεόρασή μου όπου έχει και δέκτη με mpeg4. Δυστυχώς δεν βρήκε τίποτα αν και στις συχνότητες 37 και 43 σταμάτησε για αρκετή ώρα.
Έπειτα έκανα αναζήτηση από την κάρτα τηλεόρασης του pc. Εδώ τα πράγματα πήγαν καλύτερα μιάς και βρήκε 8 κανάλια απο το πακέτο DIGEA και 4 απο ΕΡΤ. Φαίνεται όμως οτι το σήμα δεν είναι σταθερό, μάλιστα απο κανάλι σε κανάλι διαφέρει. Το MEGA με το SKAI εχουν ισχυρότερο σήμα και είναι απο τα πιο σταθερά σε σχέση με τα υπόλοιπα , δεν ξέρω γιατί, ίσως γίνονται ακόμα δοκιμές.
Παραθέτω και κάποια screenshots....
http://i762.photobucket.com/albums/xx264/indy_gr/DIGEA/skai2.jpg
Ποιά είναι η περιοχή σου φίλε; Και ποιά είναι η τηλεόραση που με δέκτη mpeg4 αρνήθηκε να πιάσει τα κανάλια; Αν και πιστεύω ότι δεν θα φταίει η τηλεόραση αλλά το χαμηλό σήμα.
Sorry δεν είχα διαβάσει μέχρι τέλος το νήμα... Τώρα το είδα πως αναφέρεις την περιοχή σου και την τηλεόρασή σου...
paidia ego pou eimai apo oreinh korintia tha ta piaso ta kanalia??? edit:sorry gia ta greeklish alla grafo apo ps3...
Μηπως μπορει να αναφερει κανεις μερικα μοντελα αποκωδικοποιητων MPEG4 που κυκλοφορουν στην αγορα?
Η SONY 40W4000 στις προδιαγραφες της λεει MPEG2 tuner ...... Tuning Analogue Terrestrial Tuner YES Digital Terrestrial Tuner (MPEG-2) YES Digital TV Cable Tuner (with supported operators) YES Favourite Channels YES Auto Labelling YES Auto Start Up/Tuning YES Channel Coverage CATV S1-S20 Channel Coverage HYPER S21-S41 Channel Coverage UHF E21-E69 Channel Coverage VHF E2-E12 Channel Skip YES No. of Tuners 1 Station Labelling YES
η SONY 40W4000 στην έκδοση U ( United kingdom ) όντως δεν έχει , αλλά η E ( europe ) έχει και είχε γίνει χαμός τότε που παρουσιάστηκε ...
Φίλος στην Αρχαία Κόρινθο με την Panasonic 42S10 (HD mpeg-4 ready), πιάνει και βλέπει κανονικά!
Την πρώτη συχνότητα την πιάνει καμπάνα, την δεύτερη όμως (του Mega) με πολύ χαμηλό σήμα και σπασίματα....
Θα δοκίμαζε να γυρίσει την κεραία προς Ξυκλόκαστρο για να δει αν βελτιώνεται...
Από την δικιά του εκτίμηση, η εικόνα των καναλιών είναι πολύ καλύτερη από την αναλογική του λήψη... (λογικό)
Αυτά είναι καλά νέα ( για την τηλεόραση που έχω και εγώ ! ) τώρα εν αναμονή σε άλλες πόλεις και φυσικά την Θεσσαλονίκη ...
Οι δοκιμαστικες εκπομπες τελειωσαν 21/09/09. Απο 24/09/09 με την απελευθερωση του καναλιου (C37,595MHz) πρωιν Mega υπαρχει κακονικη εκπομπη ψηφιακου σηματος απο τοποθεσια Καμαρι Ξυλοκαστρου.
Εξοπλισμος μου: (κεραια: Fracarro Sigma 6HD, ενισχυτης:Fracarro AFI123T, καλωδιωση:Oehlbach xxl AK4000HD, tv's: pioneer PDP-LX5090H , samsung UE32B7000WW).
Περιοχη Κιατο Κορινθιας.
Ήρθε και η ώρα της δοκιμής!
"Νέα μοντούλα Neotion FTA NP4 δίνει λύσεις Mpeg-4, σε δέκτες DVB-T/Mpeg-2;"
http://greekdigitaltv.blogspot.com/2009/09/neotion-fta-np4-mpeg-4-dvb-tmpeg-2.html
http://www.hollex.pl/index.php?page=prod&kat=10&id=1387
Όποιος έχει διάθεση και βρίσκεται κατά Ξυλόκαστρο μεριά, ας κάνει κανένα τεστάκι...Άντε μπας και γλυτώσουμε τον extra αποκωδικοποιητή... :123:
Δυστυχως το πολωνικό σαιτ δεν στελνει ελλαδα αλλιως θα το αγοραζα για μια samsung 26αρα που εχω
Κανένας με AZBox HD έχει πιάσει Digea???
aggelosvan
27-09-09, 14:07
Οι δοκιμαστικες εκπομπες τελειωσαν 21/09/09. Απο 24/09/09 με την απελευθερωση του καναλιου (C37,595MHz) πρωιν Mega υπαρχει κακονικη εκπομπη ψηφιακου σηματος απο τοποθεσια Καμαρι Ξυλοκαστρου.
Εξοπλισμος μου: (κεραια: Fracarro Sigma 6HD, ενισχυτης:Fracarro AFI123T, καλωδιωση:Oehlbach xxl AK4000HD, tv's: pioneer PDP-LX5090H , samsung UE32B7000WW).
Περιοχη Κιατο Κορινθιας.
Kuro εάν κρίνω από τον εξοπλισμό σου πρέπει να λαμβάνεις τα ψηφιακά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ποιότητα πρέπει να αγγίζει το 100% !! Αν μπορείς ανέβασε κάποια screenshots να δούμε...
καλωδιωση:Oehlbach xxl AK4000HD,
Το καλωδιο απο που το αγορασες και σε τι τιμη?
Δυστυχως το πολωνικό σαιτ δεν στελνει ελλαδα αλλιως θα το αγοραζα για μια samsung 26αρα που εχω
Μην ψάχνεις μακριά, έχει και στην Ελλάδα (http://www.skroutz.gr/c/243/aksesouar-doryforikwn.html?keyphrase=np4). :123:
Μην ψάχνεις μακριά, έχει και στην Ελλάδα (http://www.skroutz.gr/c/243/aksesouar-doryforikwn.html?keyphrase=np4). :123:
Ακριβότερα όμως όπως πάντα εδώ στο Ελλαδιστάν. :141:
Παιδιά εγώ που έχω μια 42LG5000 με ενσωματωμένο δέκτη να το πάρω????Θα μου δουλέψει??? :118:
Παιδιά εγώ που έχω μια 42LG5000 με ενσωματωμένο δέκτη να το πάρω????Θα μου δουλέψει??? :118:
Δεν φαντάζομαι να περιμένεις απάντηση...
Αυτό μόνο κάποιος με την ίδια τηλεόραση και την ίδια μοντούλα στην υποδοχή CI θα μπορέσει να σου το εγγυηθεί ότι δουλεύει και δεν νομίζω να υπάρχει ακόμη τέτοιος. Αν δεν θέλεις να γίνεις εσύ το πειραματόζωο θα σε συμβούλευα να περιμένεις...
Η panasonic 42g10 έχει την δυνατότητα να κάνει λήψη των καναλιών αυτών
Δεν φαντάζομαι να περιμένεις απάντηση...
Αυτό μόνο κάποιος με την ίδια τηλεόραση και την ίδια μοντούλα στην υποδοχή CI θα μπορέσει να σου το εγγυηθεί ότι δουλεύει και δεν νομίζω να υπάρχει ακόμη τέτοιος. Αν δεν θέλεις να γίνεις εσύ το πειραματόζωο θα σε συμβούλευα να περιμένεις...
Εγω πηρα πριν 5 μερες απο Αγγλια (ebay) 54 euro,καί σημερα το παρελαβα,απο οτι φαινεται εγω θα ειμαι το πειραματοζωο κατά Δεκεμβρη μερια,οταν θά εκπεμψουν Αθηνα τα κανάλια.Μεχρι τοτε υπομονη.
Να κάνω μια ερώτηξη...?
Έχω σπίτι των Visionet 7000 combo. Ο μόνος λόγος που τον κρατάω στην θέση του (και μου πιάνει χώρο), είναι τα επίγεια ψηφιακά, αφού για τα δορυφορικά προγράμματα έχω έναν dreambox. Βέβαια εχω να τον ανοιξω μήνες, αφού το πρόγραμμα των καναλιών της ΕΡΤ είναι αστα βράστα!!!
Υποψιάζομαι όμως ότι ό δέκτης μπορεί να αποκωδικοποιέι μόνο σήμα σε MPEG2 format.....Σωστα?
Αν είναι έτσι τσάμπα μου πιάνει χωρο και μου στριμώγνει τα υπόλοιπα μηχανήματα....! Να τον αποσύρω!!!
Αν κάποιος ξέρει θα εκτιμούσα την βοήθεια του!!
Serafeim Karakostas
01-10-09, 15:00
Υποψιάζομαι όμως ότι ό δέκτης μπορεί να αποκωδικοποιέι μόνο σήμα σε MPEG2 format.....Σωστα?
Ακριβώς.
Απ' ότι ξέρω είναι mpeg-2 μόνο.
Αρα τον πακετάρω και ή τον βάζω στο ντουλάπι ή τον χαρίζω/πουλάω σε χαμηλη τιμή για να μην μου πιάνει χώρο......
Σ'ευχαριστώ Σεραφείμ και Xfader!
Serafeim Karakostas
01-10-09, 15:06
Απ' ότι ξέρω είναι mpeg-2 μόνο.
Ναι.
Αρα τον πακετάρω και ή τον βάζω στο ντουλάπι ή τον χαρίζω/πουλάω σε χαμηλη τιμή για να μην μου πιάνει χώρο......
Σ'ευχαριστώ Σεραφείμ και Xfader!
Έχω ένα δέκτη terrestial mpeg2 Daewoo, δεν θυμάμαι μοντέλο, αγορά πριν ~2 χρόνια ~60 ευρώ. Με κουτί, οδηγίες χρήσης, ταπανταολα! Τον πακετάρω και τους προσφέρουμε μαζί, είναι πιο ελκυστική η προσφορά, πρώτη κατοικία και εξοχικό, σε σετάκι! :119:
Απο ποσο ξεκιναει ενας δεκτης mpeg 4 ?
Όταν έρθουν, σε λίγες μέρες, από κάνα 70άρι ... :403:
Όταν έρθουν, σε λίγες μέρες, από κάνα 70άρι ... :403:
Ρε Ανεμελε τι αλλο θελει το 'κολπο' ? Μονο τον δεκτη ?
Ειμαι εντελως νιουμπης στα τηλεοπτικα-δορυφορικα..αλλα απο την αλλη ειμαι μονο μερικα χιλιομετρα απο το Ξυλοκαστρο..:138: :121::136:
Θέλει και μια ...τηλεόραση! :116:
:204:
Και προΰπαρξη καλής κεραίας και καλωδίωσης. Άσε να βγούνε σε καμιά 15αριά μέρες οι δέκτες στη πιάτσα και βλέπουμε τι θα υπάρχει. :126:
Θέλει και μια ...τηλεόραση! :116:
Το εχουμε αυτο.....:138:
Εχει δεκτη mpeg 2 νομιζω , δεν υπαρχουν (δεν θυμαμαι ποια ) δυο καναλια που εκπεμπουν σε αυτο ? Δοκιμασα χτες...νεκρη φυση :114:
Υπάρχουν 4 (τρία της ΕΡΤ Digital και το ΡΙΚ), αλλά περιορισμένης ευθύν.... ε, περιοχών εκπομπών (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία). Στη Θεσσαλονίκη νομίζω υπάρχει και το κανάλι της εκκλησίας, το 4Ε (εκπέμπει και δορυφορικά).
Έχω ένα δέκτη terrestial mpeg2 Daewoo, δεν θυμάμαι μοντέλο, αγορά πριν ~2 χρόνια ~60 ευρώ. Με κουτί, οδηγίες χρήσης, ταπανταολα! Τον πακετάρω και τους προσφέρουμε μαζί, είναι πιο ελκυστική η προσφορά, πρώτη κατοικία και εξοχικό, σε σετάκι! :119:
Φούστα-μπλούζα ένα πράμα...!!!
Μέσα είμαι!!!
vassilis_pap
03-10-09, 21:31
Indy μιας και είμαστε γείτονες (Λουτράκι...) πως πας με το σήμα, βελτιώθηκε καθόλου η ακόμα έχεις προβλήματα; Επίσης αν σου είναι εύκολο πες με τι κεραία "παίζεις" μιας και εγώ είμαι σε πολυκατοικεία με κεντρική εγκατάσταση (η κεραία πάντως κοιτάει Ξυλόκαστρο) και φοβάμαι πως δε θα πιάνω τίποτα...
Indy μιας και είμαστε γείτονες (Λουτράκι...) πως πας με το σήμα, βελτιώθηκε καθόλου η ακόμα έχεις προβλήματα; Επίσης αν σου είναι εύκολο πες με τι κεραία "παίζεις" μιας και εγώ είμαι σε πολυκατοικεία με κεντρική εγκατάσταση (η κεραία πάντως κοιτάει Ξυλόκαστρο) και φοβάμαι πως δε θα πιάνω τίποτα...
Εάν πιάνεις τώρα έστω μέτρια από Ξυλόκαστρο, θα είσαι μια χαρά.
Σε γενικές γραμμές με μέτριο σήμα έχεις τέλεια εικόνα στην ψηφιακή.
Μην ακούτε διάφορους ηλεκτρολόγους και τα λαμόγια του ΣΑΡΕ που προσπαθούν να πουλήσουν νέες εγκαταστάσεις με νέες κεραίες...
Η κατάσταση δεν έχει αλλάξει , έχω δική μου κεραία televes DAT 45, αν και δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ ιδιαίτερα. Αυτό που με προβληματίζει ότι η TV πιάνει τα ψηφιακά της ΕΡΤ που έχουν μάλιστα ασθενέστερο σήμα.
Νωρίς είναι ακόμα, μην βιάζεστε και θα στρώσουν όλα...
Τον άλλο μήνα ξεκινάνε και Θεσσαλονίκη....
Επειδή δεν βρήκα που να το αναφέρω, το βάζω εδω για ενημέρωση
Πριν λίγο μίλησα με τα κεντρικά, όπου ειχα μεταφέρει το ερώτημα σχετικά με την μη λήψη των επίγειων ψηφιακών απο την σειρά G της Panasonic σε mpeg4 στην περιοχή της Κορινθίας και μου απάντησαν ότι για να γίνει λήψη πρέπει να οριστεί ως χώρα εγκατάστασης η Γερμανία (μετά μπορούν να μπουν και τα ελληνικά σαν γλώσσα των μενού). Το πρόβλημα ειχε αναφερθεί σε διάφορα thread εδω (αλλά άντε να τα βρεις), αν πάντως κάποιος κάτοχος της τηλεόρασης μένει στην περιοχή που καλύπτεται απο τους πομπούς του Ξυλοκάστρου και είχε πρόβλημα με τα επίγεια ψηφιακά, ας δοκιμάσει και έτσι όπως γράφω και ας μας πει αν έκανε λήψη.
Αν οι moderators μπορούν να βρουν και το thread με την αναφορά στο πρόβλημα, ας το μεταφέρουν κι εκεί
Απ ότι μου ειπαν θα γίνει βέβαια κάποια στιγμή και αναβάθμιση ώστε να τα βρίσκει και με χώρα εγκατάστασης Ελλάδα, ενω τα ίδια ισχύουν και για την σειρά V
Επίσης μετέφερα το πρόβλημα ότι στην υπηρεσία που δείχνει τον καιρό στην Ελλάδα (μιλάω για vieracast, έχω την 46G15), επιλέγοντας Ελλάδα έχει μόνο 4 πόλεις και καμία δεν είναι απο την Βόρεια Ελλάδα (δεν έχει ούτε την Θεσ/νικη!)
Maria Pentagiotissa
21-10-09, 16:06
Υπήρχαν κάποια εντελώς εκτός θέματος μηνύματα, τα οποία διαγράφηκαν. Παρακαλώ να παραμείνει η συζήτηση στο θέμα της. Για την ανταλλαγή απόψεων για οτιδήποτε άλλο, υπάρχουν οι σχετικές κατηγορίες... ευχαριστώ.
Κάτι άκουσα γίνονται και δοκιμές στην Αθήνα με το κανάλι της Βουλής?
Εχω μια τηλεόραση Samsung 32 A656. Μένω απέναντι από το Ξυλόκαστρο (στον κόλπο της Αντίκυρας). Ενας γνωστός μου με εξωτερικό δέκτη MPEG-4 έπιασε τα κανάλια. Εγω δοκίμασα σήμερα αλλά δεν έπιασα γιατί από όσο ξέρω η τηλεορασή μου εχει μόνο MPEG-2 πάντως στο κανάλι 37 δίστασε αρκετά κατα το scan. Πάντως δεν γίνεται έτσι δουλειά καθε 6 μήνες κάτι αλλάζει (την τηλεόραση την αγόρασα τον Απρίλιο του 09).
προς τα που βλέπει η κεραία σου ;
MaxHeadroom
04-11-09, 20:03
Άρχισε να γελάς (ή να κλαις) από τώρα...
Το σήμα που θα δώσουνε θα είναι SD, στην ΚΑΛΥΤΕΡΗ περίπτωση ανάλυσης 720x576 και με "αξιοπρεπές" για mpeg-4 bitrate της τάξης των 2-4MBps(μάξιμουμ) , άντε να είναι και progressive (576p δηλαδή)....
Στην χειρότερη, θα δούμε και κανάλια με 544x576 (ή και χαμηλότερα) , interlaced, με bitrate 1-2Mbps....
Για HD εκμπομπές, θα περιμένεις , όπως όλοι μας...:121:Τελικά έχει διευκρινιστεί αν η Digea θα εκπέμπει progressive ή interlaced;
Μα παντού Interlaced είναι οι εκπομπές. Γιατί ν' αλλάξουν εδω;
MaxHeadroom
05-11-09, 10:16
Δεν έχεις άδικο...
Παρεμπιπτόντως, οι αναλυτικές προδιαγραφές εκπομπής της Digea υπάρχουν εδώ (http://www.digea.gr/Specifications.pdf). Είναι σαφές ότι οι εκπομπές θα γίνονται σε ανάλυση 720Χ576, με κύρια συμπίεση ISO/IEC 14496-10 (δηλαδή H.264 AVC), σε Main profile@L3.0. Ο ήχος θα συμπιέζεται βασικά κατά ETSI TS 101 154 v1.8.1 (δηλαδή MPEG-2).
Εάν -όπως φαίνεται- η εκπομπή θα γίνεται σε 720X576@25 fps interlaced, τότε η ύπαρξη αποτελεσματικού αποπλέκτη και δυνατότητας 2:2 inverse telecine νομίζω ότι -δυστυχώς- παραμένουν σημαντικά κριτήρια κατά την αγορά νέας τηλεόρασης, πέρα από την απλή δυνατότητα λήψης σήματος MPEG-4.
Ναι δεν νομίζω να μας κάνουν τη χάρη. Progressive σημαίνει διπλασιασμός του bandwidth.
Interlaced & 25Hz; Δεν νομίζω ότι γίνεται... (Πρέπει η συχνότητα να είναι άρτια).
Μάλλον θα είναι στα 50Hz αν είναι πεπλεγμένο...
MaxHeadroom
13-11-09, 19:24
Interlaced & 25Hz; Δεν νομίζω ότι γίνεται... (Πρέπει η συχνότητα να είναι άρτια).
Μάλλον θα είναι στα 50Hz αν είναι πεπλεγμένο...50 interlaced fields per second αντιστοιχούν σε 25 frames per second (fps (http://en.wikipedia.org/wiki/Frame_rate#Frame_rates_in_film_and_television)) :126:
Υπάρχει κανείς μέσα απο Αντίκυρα που να λαμβάνει τα ψηφιακά;
Στα Ααπρα είναι οκ αλλά μπροστα απο την Αντίκυρα υπάρχει το βουνό.
Μου είπαν οτι δεν γίνεται λήψη και θέλω να δω ποιές είναι οι στάθμες και αν μπορει να γινει κάτι με καλύτρη κεραία και ενισχυτή.
Ρωτάω πριν πάρω δέκτη για την μητέρα μου που μένει εκεί
Αντιστροφη μέτρηση στο site της digea, μεχρι την ημερομηνια εναρξης ψηφιακης εκπομπης στη Θεσσαλονικη :
http://www.digea.gr/home.html
Χρήστος Ακρατόπουλος
22-12-09, 23:09
"Σημειώστε την ημερομηνία: Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010. Είναι η μέρα που θα αρχίσουν οι ψηφιακές εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών εθνικής εμβέλειας (ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR) στη Θεσσαλονίκη και στην ευρύτερη περιοχή της...
...Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζοντας τη διαδικασία μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση που ξεκίνησε το Σεπτέμβριο από τον Κορινθιακό κόλπο (Ξυλόκαστρο). Η εκπομπή ψηφιακού σήματος θα ξεκινήσει από τα κέντρα εκπομπής του Χορτιάτη και του Φιλίππειου. Χρειάζεται προσοχή όμως καθώς το αναλογικό σήμα θα συνεχίσει να εκπέμπεται από το κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη αλλά θα διακοπεί από το Φιλίππειο.
Το ψηφιακό σήμα θα καλύψει μία ευρύτατη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και πόλεις όπως το Κιλκίς, η Κατερίνη, η Έδεσσα και βέβαια τη Θεσσαλονίκη. Η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση έρχεται να δώσει μια οριστική λύση στο πρόβλημα λήψης που υπήρχε μέχρι σήμερα σε κάποιες περιοχές, και ιδιαίτερα στους Δήμους Πολίχνης και Συκεών, προσφέροντας σε όλους κορυφαία και σταθερή ποιότητα εικόνας και ήχου καθώς και ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος (EPG).
Για να απολαύσουν τα οφέλη της ψηφιακής τεχνολογίας οι τηλεθεατές θα χρειαστεί να προμηθευτούν αποκωδικοποιητές (κυκλοφορούν ήδη στο εμπόριο σε χαμηλές τιμές) ή τηλεοράσεις που υποστηρίζουν την τεχνολογία MPEG4. Η μεγάλη πλειοψηφία των τηλεοράσεων που κυκλοφορεί τους τελευταίους μήνες διαθέτει ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή, χρειάζεται να βεβαιώνεστε όμως ότι είναι (και) MPEG4 και όχι (μόνο)MPEG2. Ειδικότερα οι κάτοικοι που σήμερα εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το σημείο εκπομπής του Φιλίππειου θα πρέπει να σπεύσουν άμεσα να προμηθευτούν τις συγκεκριμένες συσκευές προκειμένου να είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τους ιδιωτικούς σταθμούς πανελλαδικής εμβέλειας.
Η διαδικασία της «ψηφιακής μετάβασης» εκτελείται αφενός από την εταιρία DIGEA, η οποία συστάθηκε από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας ALPHA, ALTER, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ TV, MEGA, ΣΚΑΪ και STAR. Για να γίνει η μετάβαση με όσο πιο ομαλό τρόπο, η DIGEA θα πραγματοποιήσει άμεσα σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς εκτεταμένο πρόγραμμα ενημέρωσης ενώ παράλληλα έχει τη διαβεβαίωση της αγοράς για επάρκεια συσκευών ψηφιακής λήψης ώστε οι τηλεθεατές να είναι έτοιμοι να υποδεχθούν το ψηφιακό σήμα.
Σύντομα η ΕΡΤ θα προχωρήσει σε αντίστοιχες ενέργειες για την έναρξη της ψηφιακής μετάδοσης για τα δημόσια κανάλια."
http://www.e-radio.gr
Χρήστος Ακρατόπουλος
22-12-09, 23:11
Για κάποιο λόγο οι ιδιωτικοί σταθμοί αποφάσισαν να την "τρέξουν" την ιστορία... άρα σύντομα θα γίνει σε όλη την Ελλάδα!
Να θυμίσω ότι οι Ψηφιακοί Χάρτες για την Μετάβαση είναι έτοιμοι από τον Φεβρουάριο του 2008 ενώ για την Οριστική Ψηφιακή Εκπομπή από τον Σεπτέμβριο του 2008...
Για ηρακλειο κρητης ξερουμε χρονοδιαγραμμα ???
Χρήστος Ακρατόπουλος
22-12-09, 23:14
Κρατήστε μόνο ένα στοιχείο...
Με το mpeg4 κάθε σταθμός που θα πάρει 1 συχνότητα θα μπορεί να εκπέμψει 2 HD κανάλια ή 4 SD.
Αν δοθεί 1 συχνότητα ανά 2 σταθμούς τότε θα κάθε σταθμός θα εκπέμπει 1 HD κανάλι ή 2 SD. Όμως σε αυτή την περίπτωση δύσκολα θα πάμε προς το μέλλον με την Ultra High Definition ανάλυση...
Άρα το σημαντικό είναι κάθε σταθμός να πάρει 1 συχνότητα στην Οριστική Ψηφιακή Εκπομπή...
Χρήστος Ακρατόπουλος
22-12-09, 23:15
Για ηρακλειο κρητης ξερουμε χρονοδιαγραμμα ???
Εξαρτάται πότε θα το αποφασίσει η DIGEA... Πάντως νομίζω ότι για την Κρήτη υπάρχουν 2 Κέντρα Εκπομπής...
Ροδια - Κεντρο εκπομπης Ηρακλειου Κρητης
http://img2.pict.com/e3/da/a4/2275111/0/800/kerees.jpg
Νομίζω ότι χθες το βράδυ που έβλεπα Λαζόπουλο στον Άλφα, έπαιξε και διαφημιστικό για την νέα ψηφιακή!
Αν αρχίσουν τα trailer, τότε είναι "σοβαρά" τα πράγματα!
Didimos_GR
23-12-09, 19:44
[QUOTE=petasis;1005960]Νομίζω ότι χθες το βράδυ που έβλεπα Λαζόπουλο στον Άλφα, έπαιξε και διαφημιστικό για την νέα ψηφιακή!
Αν αρχίσουν τα trailer, τότε είναι "σοβαρά" τα πράγματα![/QUOTE
Το διαφημιστικό της Digea :
http://www.youtube.com/watch?v=1TmHdrbECF0
:109:
Χρήστος Ακρατόπουλος
24-12-09, 02:08
[quote=petasis;1005960]Νομίζω ότι χθες το βράδυ που έβλεπα Λαζόπουλο στον Άλφα, έπαιξε και διαφημιστικό για την νέα ψηφιακή!
Αν αρχίσουν τα trailer, τότε είναι "σοβαρά" τα πράγματα![/QUOTE
Το διαφημιστικό της Digea :
http://www.youtube.com/watch?v=1TmHdrbECF0
Πολύ καλή και κυρίως πολύ σωστή διαφήμιση!
Τι μπορεί να γίνει με sony 46v3000 που είναι mpeg2.
υπάρχει κάτι δοκιμασμένο σε κάρτα cam?
Οι τηλεοράσεις χρησιμοποιούν hardware ή software αποκωδικοποίηση; Αν χρησιμοποιουν το δεύτερο μήπως τότε με ένα Firmware update θα μπορούσαν οι τηλεοράσεις με DVB-T MPEG2 να αποκωδικοποιήσουν και MPEG4;
Οι τηλεοράσεις χρησιμοποιούν hardware ή software αποκωδικοποίηση; Αν χρησιμοποιουν το δεύτερο μήπως τότε με ένα Firmware update θα μπορούσαν οι τηλεοράσεις με DVB-T MPEG2 να αποκωδικοποιήσουν και MPEG4;
Hardware.
Αλλά ακόμα και αν ήταν software πιστεύεις ότι θα υπήρχε ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ κατασκευαστής που θα σού έδινε τέτοια software αναβάθμιση αντί να σού πουλήσει το επόμενο μοντέλο;
Hardware.
Εστω ενσωματωση τετοιου υποσυστηματος, ξερεις μηπως εχει προβλεφθει ανα τους κατασκευαστες?(Ακραια περιπτωση)
Ρωτησα τη philips και μου ειπαν δεν γινετε αναβαθμηση αλλα με την cam παιζει.:109:
κάτι που θα ενδιαφέρει μερικούς:
έγραψα στην DIGEA, ρωτώντας γιατί έχουν επιλέξει 5:4 φόρματ
μου απάντησαν:
Το Picture Width ειναι ορισμενο σε 720 pixels σε ολα τα καναλια
To Aspect Ratio ειναι ορισμενο σε 16:9 για τον ΣΚΑΙ και 4:3 για τα υπολοιπα καναλια. Αυτη ειναι η επιλογη εκπομπης των ιδιων των καναλιων και οχι δικια μας.
επέμεινα πως το ερώτημα είχε να κάνει με το 5:4, που όπως οι ίδιοι αναγνωρίζουν με την απάντησή τους, δεν έχει επιλέξει κανένα κανάλι, και κατά συνέπεια όλα τα κανάλια θα βγαίνουν παραμορφωμένα στις τηλεοράσεις
επιπλέον αναρωτιόμουν γιατί, όταν ο "κόσμος" κινείται προς 16:9, εκείνοι κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση σε πιο "τετράγωνα" φόρματ
δεν ξέρω αν δεν κατάλαβαν την ερώτηση ή αν κάνουν πως δεν κατάλαβαν, πάντως μου απάντησαν ως εξής:
Δεν είμαστε οι αρμόδιοι για να απαντήσουμε στο σχετικό σας ερώτημα, καθ’
ότι η απόφαση για το aspect ratio της εικόνας είναι αποκλειστική απόφαση του κάθε καναλιού. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε ν’ απευθυνθείτε στο κάθε κανάλι.
Η ανάλυση που αναφέρεις οφείλεται στις προδιαγραφές του PAL DVD/MPEG2, η οποία είναι 720 x 576 (αναμορφική εικόνα 5:4).
Αυτή είναι η ανάλυση που έχουν όλα τα ευρωπαϊκά δισκάκια DVD (ανάλυση PAL), ενώ τα αμερικάνικα DVD έχουν ανάλυση 720 x 480 (αναμορφική εικόνα 3:2 - ανάλυση NTSC).
Απλά σε όλα τα DVD (ευρωπαϊκά και αμερικάνικα) τα pixel εικόνας δεν είναι τετράγωνα, δηλαδή δεν προβάλλονται σε αναλογία 1:1, αλλά είναι μακρόστενα (η εικόνα λέγεται αναμορφική) και γίνονται οι κατάλληλοι υπολογισμοί ώστε η τελική αναλογία πλευρών να είναι πάντα 16:9.
Συνοψίζοντας, σε όλα τα DVD (PAL), ανεξάρτητα από την προβαλλόμενη αναλογία πλευρών (4:3, 16:9 ή 2,35:1), η εικόνα αποθηκεύεται πάντα με την ίδια - σχεδόν τετράγωνη - ανάλυση pixels 720x576 (5:4), τα οποία με υπολογισμούς στο μέσο προβολής (TV) μετατρέπονται στην προκαθορισμένη αναλογία εικόνας (4:3 για τις παλιές ταινίες, 16:9 ή 2,35:1 για τις καινούριες)!
ΥΓ1. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η ανάλυση των pixels που εκπέμπει η ψηφιακή είναι η standard definition ανάλυση του προτύπου DVD/MPEG-2 στα 720 x 576 (5:4), αλλά η τελική αναλογία εικόνας θα είναι 4:3 για όλα τα κανάλια και 16:9 για το ΣΚΑΪ, το οποίο επίσης εκπέμπεται με 720x576 pixels, απλά στο κανάλι αυτό αλλάζει ο συντελεστής "παραμόρφωσης" των pixels.
ΥΓ2. Αναλογία 1:1 μεταξύ pixels και ανάλυσης έχουμε μόνο στα ψηφιακά αρχεία τύπου avi, mkv κλπ, όπου εκεί διαιρούμε απλά τον αριθμό των pixels για να υπολογίσουμε την ανάλυση (πχ. 1280 / 720 = 16 / 9).
Ρωτησα τη philips και μου ειπαν δεν γινετε αναβαθμηση αλλα με την cam παιζει.:109:
οταν λες cam εννοεις κατι σαν αυτο?
http://www.emimikos.gr/shop/product.php?productid=20251
σε ρωταωγιατι εχω μια panasonic 46pz85 με μονο mpeg2 και δεν γουσταρω καθολου να εχω πανω στο tvset αλλη μια συσκευη -αλλο ενα χειριστηριο του δεκτη dvb mpeg4.
με τετοιες καρτες μπορω να χειριζομαι τα καναλια της digea με τα χειριστηριο της panasonic?
Νομίζω αυτό είναι το cam. Όμως ας μην βιαζόμαστε...
Από αυτά που έχω διαβάσει το cam αυτό μετατρέπει το mpeg4 σε mpeg2, που σημαίνει μια (ίσως μικρή) υποβάθμιση στην ποιότητα της εικόνας και ότι καθυστερεί λίγο στην αλλαγή καναλιού...
Ξερουμε ποια μοντελα τηλεορασεων παιζουν με την συγκεκριμενη καρτα ?
Νομίζω αυτό είναι το cam. Όμως ας μην βιαζόμαστε...
Από αυτά που έχω διαβάσει το cam αυτό μετατρέπει το mpeg4 σε mpeg2, που σημαίνει μια (ίσως μικρή) υποβάθμιση στην ποιότητα της εικόνας και ότι καθυστερεί λίγο στην αλλαγή καναλιού...
οχι οτι σε αμφισβητω αλλα μου ακουγεται λιγο κουλο!!!
...
πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση!
συμφωνείς πως τα νέα ψηφιακά κανάλια, προβαλλόμενα σε οποιαδήποτε τηλεόραση (CRT ή panel) θα έχουν παραμορφωμένες μορφές σε όλα τα κανάλια, λόγω των διαφορών στα aspect ratios?
Ακριβώς το αντίθετο!
Το κάθε είδους σήμα - ανεξαρτήτως ανάλυσης - περιέχει την πληροφορία για την εγγενή ανάλυσή του (περιέχει δηλ. flag / σήμα, το οποίο "λέει" στη συσκευή προβολής τη σωστή ανάλυση - 4:3, 16:9 κλπ), οπότε δηλώνοντας σωστά τη συσκευή (επιλέγοντας από το τηλεχειριστήριο εάν η TV σου είναι 4:3 ή 16:9) το σήμα αναπαράγεται πάντα σωστά.
Έτσι κι αλλιώς οι παλιές CRT τηλεοράσεις έχουν ανάλυση περίπου 350 x 576 (0,61:1), αλλά παρόλα αυτά δείχνουν σωστά όλα τα σήματα!
Εάν πλησιάσεις κοντά σε CRT θα παρατηρήσεις τα pixels με τη μορφή μικρων κόκκινων-μπλε-πράσινων κατακόρυφων λωρίδων. Οι λωρίδες αυτές είναι περίπου 350 και σε συνδυασμό με τις 576 γραμμές του σήματος PAL δίνει τα νούμερα που ανέφερα παραπάνω.
Δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι με τις διαφορές μεταξύ pixel aspect ratio και picture aspect ratio, είναι δουλειά των συσκευών μας (DVD-players, TV, decoders) να κάνουν όλους τους αναγκαίους υπολογισμούς μεταξύ των δύο για να βλέπουμε όπως πρέπει!!!
Δεν είναι τυχαίο που μετά από όλο αυτό το "μπάχαλο", οι προδιαγραφές της High Definition εικόνας (blu-ray, AVCHD κλπ) προβλέπουν μόνο τετράγωνα pixels με aspect ratio 1:1, δηλαδή ότι διαστάσεις έχει το αρχείο σε pixels, στις ίδιες ακριβώς προβάλλεται χωρίς άλλη μετατροπή (1920x1080 & 1280x720 είναι 16:9, 1920x817 και 1280x544 είναι 2,35:1 κλπ).
Σε αυτή τη σελίδα εξηγεί το Pixel Aspect Ratio (PAR):
http://www.3ivx.com/support/par.html
φίλε προφανώς γνωρίζεις το θέμα 576 φορές καλύτερα από μένα
ωστόσο στην 4:3 τηλεόρασή μου οι άνθρωποι στο σκάι φαίνονται ψηλοί και λεπτοί... στα δελτία ειδήσεων όλες οι γυναίκες φαίνονται με σώμα φωτομοντέλου...
όταν πάρω τηλεόραση πάνελ (μέσα στους επόμενους μήνες), στα ψηφιακά αλλά και στα αναλογικά κανάλια, τι ρύθμιση θα πρέπει να κάνω στην τηλεόραση για να βλεπω σωστά τα κανάλια που εκπέμπουν 4:3? δεν θα αναγκαστώ να ρυθμίσω σε 4:3 και συνεπώς να έχω μπάρες αριστερά και δεξιά, για να μην έχω παραμορφωμένες εικόνες;
ευχαριστώ για την υπομονή σου
giannis k.
31-12-09, 23:26
σε 4:3 τηλεοραση οταν παιζει 16:9 καναλι πρεπει να την γυρισεις σε 16:9 καδρο, με το ειδικο κουμπακι απο το remote, εαν δεν γυρναει απο μονη της.
μια sony 20ετιας που ειχα το ειχε αυτο που σου λεω αρα φανταζομαι θα το εχουν και αλλες.
αλλιως θα τα βλεπεις ολα τραβηγμενα στον καθετο αξονα...
Σε μένα,για την 9603, άλλα είπαν:
Αγαπητέ κύριε .........
Σας ευχαριστούμε για την επιστολή σας σχετικά με την συσκευη σας
Θα θελαμε να σας ενημερωσουμε οτι μεχρι στιγμης η Philips δεν εχει ανακοινωσει την κυκλοφορια καποιας αναβαθμισης στο λογισμικο της τηλεορασης που με την συνοδεια καποιας καρτας c.i να δινει την δυνατοτητα στην τηλεοραση σας να λαβει ψηφιακα σηματα mpeg4.
Για περισσότερες πληροφορίες μην διστάσετε να επικοινωνήσετε εκ νέου μαζί μας αναφέροντας τον αριθμό αρχείου πελάτη............
Αν τη δοκίμασε κάποιος φίλος την κάρτα της ΝΕΟΤΙΟΝ σε κάποια σειρα της Philips με C.I είσοδο, ας γράψει τις εντυπώσεις του.Δυστυχώς στην περιοχή μου μάλλον θα αργήσει να 'ρθει η Digea αλλά ας είμαστε έτοιμοι.
Καλή Χρονιά και χρόνια Πολλά σε όλους τους φίλους.
οχι οτι σε αμφισβητω αλλα μου ακουγεται λιγο κουλο!!!
Τι να σου πω, εγώ αυτό έχω καταλάβει. Μπορεί να είναι και λάθος φυσικά... :142:
Σπύρος Μπλάτσιος
01-01-10, 13:01
Βασικά αυτό που πρέπει να κάνουμε σε πρώτη φάση πιστεύω είναι να φτιάξουμε μία λίστα με τις τηλεοράσεις που ξέρουμε ότι δουλεύουν σίγουρα με το cam της Neotion. Ας ανοιχτεί λοιπόν ένα σχετικό θέμα και ας καταγράφει ο καθένας τα μοντέλα που δοκίμασε/ξέρει ότι μπορούν να δουλέψουν με το cam.
Νομίζω υπάρχει έτοιμη λίστα κάπου...
Πάντως σε αυτό το φυλλάδιο αναφέρει για μετατροπή mpeg4 σε mpeg2: http://www.neotion.com/news/kit/flyer_pocket.pdf
Δεν θυμάμαι που είχα δει την λίστα, αλλά εδώ έχει μερικά μοντέλα:
http://www.boards.ie/vbulletin/showpost.php?p=59662002&postcount=41
την να την κανουμε την καρτα ρε παλουκαρια οταν σχεδον ολοι θα εκπεμπουν σε 4:3
εγω λεω να το γυρισουμε στο streaming ισα ισα για να βλεπουμε ειδησεις...
Καθομαστε και τρωγομαστε για το ποτε θα εχουμε και στην Αθηνα ψηφιακη αλλα δεν βλεπω το λογο γι αυτο. Τα προγραμματα ειναι χαλια,τι νοημα εχει αν η εκπομπη ειναι αναλογικη ή ψηφιακη? Η π@π@ρια δεν γνωριζει τυπο μεταδοσης,π@π@ρια θα ειναι και στις δυο περιπτωσεις.
Περισσοτερο μας τρωει αν οι δεκτες θα εχουν και δυνατοτητα αναπαραγωγης media αρχειων ή αν εχουν και δυνατοτητα pvr σε εξωτερικους δισκους παρα το προγραμμα.
φίλε μου σε 36 λεπτά ξεκινά το "όνομα του ρόδου" σε ένα ελεύθερο κανάλι, να υποθέσω πως το θεωρείς κι αυτό "π@π@ριά";
Και δεν μπορεις να δωσεις 2 ευρω να το δεις σε dvd με την ησυχια σου και να το κανεις και μια κοπια να το βλεπεις οποτε θελεις?
Τοση λιγη αξια δινεις σε τοσο καλες ταινες?
Αναφερομουν στα βασικα προγραμματα των καναλιων που ειναι κατα 95% φτηνιαρικα και ανοητα. Αν περιμενεις να ψυχαγωγηθεις απο τις 2-3 καλες ταινιες που θα παιξουν ολα μαζι σε μια εβδομαδα τοτε μαλλον δεν πολυασχολεισαι με την οικιακη ψυχαγωγια
εντάξει φίλε αν πιστεύεις πως μπορείς να βγεις κι από πάνω μετά την εντελώς ισοπεδωτική γνώμη που έγραψες παραπάνω... τι να πώ...
όλως περιέργως, σήμερα είδα το "φιλάργυρο" του μολιέρου που έγραψα τις προάλλες από τηλεόραση, έχω ακόμη γραμμένο τις 1-2 προηγούμενες μέρες τον "κατα φαντασία ασθενή" του ίδιου και to "corpse bride" του Tim Burton
κι όλα αυτά μπορώ να τα γράψω σε DVD και να τα βλέπω όποτε θέλω
και δεν έχω καν ακουμπήσει ντοκιμαντερ και παρόμοια προγράμματα
ιδέα δεν έχω περί οικιακής ψυχαγωγίας, το βρήκες
Με ολο αυτο το υλικο στο διαδικτυο περιμενεις τα ψιχουλα των καναλιων? Μην πιανεσαι απο τις εξαιρεσεις αλλα και παλι ενα ντοκυμαντερ ή μια καλη ταινια θα σε χαλασει αν την δεις σε αναλογικη εκπομπη?
Αυτο ηθελα να τονισω,κολλαμε στο ποτε θα εχουμε ψηφιακη για ενα ελαχιστο ποσοστο σοβαρου υλικου
Με ολο αυτο το υλικο στο διαδικτυο περιμενεις τα ψιχουλα των καναλιων? Μην πιανεσαι απο τις εξαιρεσεις αλλα και παλι ενα ντοκυμαντερ ή μια καλη ταινια θα σε χαλασει αν την δεις σε αναλογικη εκπομπη?
Αυτο ηθελα να τονισω,κολλαμε στο ποτε θα εχουμε ψηφιακη για ενα ελαχιστο ποσοστο σοβαρου υλικου
Kαι σε dvd μπορεις να δεις μια ταινια αλλα το blu ray ειναι καλυτερο..(και ας ειναι ελαχιστο το υλικο ):137:
Εγω που εχω χαλια σημα πολυ ευχαριστως θα δωσω ενα 50-60αρι για να τα βλεπω καλυτερα.Και ας ειναι και λιγα αυτα..:109:
giannis k.
02-01-10, 01:34
μεχρι να το γυρισουν σε 720p/16:9 τουλαχιστον, δεν εχει κανενα νοημα η ψηφιακη τηλεοραση.
οσο πιο γρηγορα το καταλαβουν τοσο το καλυτερο.
αλλα τι λεω, εδω ακομα και η νοβα που ειναι δορυφορικη ειναι αστα να πανε...σε 3-4 χρονια ισως...
Δηλαδή είσαι ευχαριστημένος απ την ποιότητα του σήματος σήμερα και η ψηφιακή εκπομπή είναι άχρηστη;
Περίεργο γιατί υπάρχουν πολύ εκνευριστικά φαινόμενα με το αναλογικό σήμα και επίσης δεν έχουν όλοι ούτε τις γνώσεις ή την όρεξη να ασχολούνται με υπολογιστές.
η ψηφιακή τηλεόραση θα φέρει σαφώς καλύτερη εικόνα, πράγμα που θα μετρήσει ιδιαίτερα για όσους βλέπουν σε πανελ με hdtv δυνατότητες, αφού το upscaling θα παίρνει καθαρότερο σήμα για να δουλέψει, και έτσι οι παραμορφώσεις θα είναι περιορισμένες
συνεπώς θεωρώ μεγάλο βήμα τη μετάβαση σε ψηφιακή τιβί
graphist83
02-01-10, 14:38
Οι κατοχοι TV με απλλ DVB-T mpeg2 μην ανησυχειτε. Εχει βγαλει η νεοτιον μια καρτα που μπαινει στο CI (common interface) της TV σας και αναβαθμιζει το δεκτη σας απο MPEG2 και σε 4. Αρα δεν χρειαζεται εξωτερικος. Κια χρησιμοποιειτε και τα remote control των TV μας κανονικα. Κανειι 55 ευρω
Αληθεια, η μεταφορα του σηματος απο τα κεντρα εκπομπης πως θα γινεται? (συγγνωμη εαν εχει ηδη απαντηθει, αλλα δεν το βρηκα καπου)
Οι κατοχοι TV με απλλ DVB-T mpeg2 μην ανησυχειτε. Εχει βγαλει η νεοτιον μια καρτα που μπαινει στο CI (common interface) της TV σας και αναβαθμιζει το δεκτη σας απο MPEG2 και σε 4. Αρα δεν χρειαζεται εξωτερικος. Κια χρησιμοποιειτε και τα remote control των TV μας κανονικα. Κανειι 55 ευρω
καλημερα αν μπορεις σε παρακαλω πες κατι παραπανω σε αυτο δηλ που το βρισκουμε πως θα δουλεψει κτλ εχω μια σονυ με mpeg2 ευχαριστω
το media markt πουλαει μια τετοια αλλα πως στο καλο θα ξερω οτι θα παιξει στην τηλεοιραση μου?εχω μια panasonic 42pz80.
Δεν τιθεται καθολου θεμα συμβατοτητας?
Δεν θυμάμαι που είχα δει την λίστα, αλλά εδώ έχει μερικά μοντέλα:
http://www.boards.ie/vbulletin/showpost.php?p=59662002&postcount=41
Εδω εχει μια λιστα για τα παιδια που ρωτησαν.
Δυστυχως δεν βλεπω ουτε panasonic ουτε lg που θελω εγω.
Σε μαγαζι (ηλεκτρονικαδικο ) που ρωτησα την ιδια λιστα μου εδειξαν .Υπαρχει κατι νεωτερο ? :121:
Neotion Module NP Mpeg4
http://www.neotion-processor.com/processors/np4.php
αποκωδικοποιούν το Mpeg4 σήμα της Digea, εφόσον η τηλεόραση διαθετει δέκτη DVB-T Mpeg2 και CI slot.
Διατίθεται απο πολλά καταστηματα δορυφορικων και κοστίζει 55 ευρώ.
Σε κάθε αλλη περίπτωση που η τηλεόραση δεν πληρεί τα παραπάνω κριτήρια χρειάζεται εξωτερικός DVB-T Mpeg-4 δέκτης.
Πάντως με την συγκεκριμένη κάρτα υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην αλλαγή καναλιών λόγω της διαδικασίας αποκωδικοποίησης του σήματος.
Δεν αναφερει κατι για panasonic...
Θα ειναι ρισκο η αγορα μιας τετοιας καρτας?
Πάντως με την συγκεκριμένη κάρτα υπάρχει μια μικρή καθυστέρηση στην αλλαγή καναλιών λόγω της διαδικασίας αποκωδικοποίησης του σήματος.
δηλαδή ποσο είναι αυτή η καθυστέρηση ?
2 δευτερολεπτα ειχα διαβασει καπου...
Μικρο το κακο αν ειναι να γλιτωσεις νεα κουτια και χειριστηρια στο σαλονι σου...
μπορεί και να φτάσει τα 5 sec αναλογα με την τηλεόραση.
Εαν δεν είναι κάποιος zapper, είναι λυση η Neotion NP.
graphist83
04-01-10, 17:51
Εχει δοκιμαστει σε LG, Sony, Hitachi, Samsung (100% επιτυχια) philips 98% Sharp, Panasonic δεν εχουμε δοκιμασει. Σε επαφη που ερχομαι με τον εισαγωγεα της Neotion, (Μαντζαριδης) μου λεει οτι θα δοκιμαστει συντομα. Οποιος θελει μπορει να μου στειλει ΠΜ να του πω που και πως θα την παρει. Εχω 2 ετοιμοπαραδοτες. Η τιμη 55 ευρω οπως προαναφέρθηκε. Αν και ακομα εχουμε καιρο εδω στην Αθηνα.
saligiannis
05-01-10, 16:41
Καλησπέρα, και Καλή Χρονιά!
Είμαι κάτοχος της SONY 40W3000. Διαβάζω στα specs:
DVB-T/DVB-C
MPEG-2 MP@ML/HL, MPEG-4 HP@L3L4
Υποδοχή CAM (Υπομονάδα για πρόσβαση υπό συνθήκες)
Η τηλεόραση αγοράστηκε Δεκέμβριο 2007. Μένω Αθήνα, οπότε δεν καίγομαι άμεσα...
Απορία: Έχω αποκοδικωποίηση MPEG-4? Αν όχι, θα κάνει δουλειά η καρτούλα που αναφέρεται παραπάνω?
Αυτές είναι οι απαιτήσεις σε πρωτόκολλα για τους δέκτες απο την Digea.
Mpeg4 (H.264 AVC) decoder (Standard Definition)
Transport stream : ISO/IEC 13818-1, , ETSI TS 101 154 v1.8.1
Video profile and level : ISO/IEC 14496-10 Main profile@L3.0 ,
ETSI TS 101 154 v1.8.1
Video resolution Standard definition : 720x576
Audio decoding : ISO/IEC 13818-3 (MPEG1 Layer 2),
ETSI TS 101 154 v1.8.1
Audio mode : Mono, Stereo
οπότε βασει του profile που υποστηρίζει η τηλεόραση σου κατα Mpeg4 , δεν χρειάζεσαι επιπλέον αποκωδικοποιητή, αλλά έχεις και την CAM για μελλοντική χρήση σε συνδρομητικές υπηρεσίες.
graphist83
05-01-10, 16:57
Με αυτα που λες εχει συμβατοτητα. Η Sony ειχε βαλει τετοιους δεκτες απο τις πρωτες. Εαν παλι δεν παιξει κ καρτουλα θα κανει δουλεια.
φαίνεται πως έχεις αποκωδικοποιητή, αλλά εγγραφή πώς θα κάνεις (υποθέτω πως αυτό σε ενδιαφέρει);;
δεν νομίζω πως είναι δυνατόν να σετάρεις την τηλεόραση να πιάνει mpeg4, να συνδέσεις τηλεόραση σε recorder, και ταυτόχρονα να βλεπεις το μενού του recorder στην τηλεόραση (αφού η τιβί ή ως δέκτης θα είναι ρυθμισμένη, ή ως οθόνη του recorder, όχι και τα δύο ταυτόχρονα)
αν έχω δίκιο, τότε όσοι ενδιαφέρονται για δυνατότητα εγγραφής δεν έχουν κανένα λόγο να ψάχνουν για τιβί με mpeg4, αφού έτσι κι αλλιώς θα αναγκαστούν να πάρουν εξωτερικό αποκωδικοποιητή για να τον συνδέσουν με το recorder
εκτος εαν η τηλεόραση έχει usb θύρα και μέσω αυτης να γράφονται οι εκπομπές, είτε σε δίσκο είτε σε usb stick.
Αρκεί να υποστηρίζει εγγραφή η τηλεόραση και όχι μονο player.
Παίδες η δική μου tv είναι μια samsung τριετίας. Εχει CI (common interface) αλλά δεν έχει καθόλου ψηφιακό δέκτη. Θα δουλεύει το neotion ή προϋποθέτει οπωσδήποτε την ύπαρξη δέκτη mpeg2 ???
Οταν γινει τεστ σε panasonic παρακαλω ενημερωστε.
Παίδες η δική μου tv είναι μια samsung τριετίας. Εχει CI (common interface) αλλά δεν έχει καθόλου ψηφιακό δέκτη. Θα δουλεύει το neotion ή προϋποθέτει οπωσδήποτε την ύπαρξη δέκτη mpeg2 ???
πές μας τον ακριβή τύπο της τηλεόρασης. Εχει CI χωρίς ψηφιακό δέκτη ?
Παραξενο... Το Neotion προυποθέτει την ύπαρξη δέκτη DVB-T Mpeg-2.
Didimos_GR
06-01-10, 00:27
Έχει CI χωρίς να έχει ψηφιακό δέκτη ???? :105:
Για ψάξε καλύτερα το control της Samsung σου !
μπορεί και να φτάσει τα 5 sec αναλογα με την τηλεόραση.
Εαν δεν είναι κάποιος zapper, είναι λυση η Neotion NP.
αμαν κακουργε με κατεστρεψες
5 δευτερολεπτα αν φτασει η toshiba θα ακουσω τρελα μπινελικια απο τη γυναικα:139:
ο,τιδήποτε πάνω από τα 2" είναι πάρα πολύ, η αλλαγή καναλιών είναι κάτι που γίνεται πολλές φορές τη μέρα, κάθε μέρα, δε λέει να σου σπάει τα νεύρα...
απλά κοίτα το ρολόι σου και δες πόσο είναι 2"
ANTONIOTOSHIBA
07-01-10, 23:04
Καλησπερα σε ολους και καλη χρονια.Η μεταβαση αυτη της τηλεορασης σε ψηφιακη για ολους, νομιζω μοιαζει πολυ με τη μεταβαση απο το VHS σε DVD.To ζητουμενο νομιζω ειναι ποτε θα γινει η μεταβαση σε HDTV εκπομπη,γιατι στην αλλη κατηγορια ειμαστε ηδη στο blue ray,που ισως μετα την ολοκληρωση της μεταβασης καποια καναλια τρεξουν λογο ανταγωνισμου.Απο οτι γνωριζω το KΗΤΗ TV στο Ηρακλειο πριν ενα χρονο αλλαξε ολα τα μηχανηματα του για αυτη την αλαγη εκπομπης.{στο website του καναλιου δινει πληροφοριες}Αν και λογο γραφειοκρατειας στις συχνοτητες το βλεπω να αργει.Η γνωμη μου,ευχαριστω.
Ρε αγόρια να ρωτήσω κάτι μιας και άρχισα και εγώ να ψάχνομαι για την επερχόμενη μετάβαση? Στο σπίτι έχουμε 2 tv και πάμε και για 3η μάλλον που θέλει η γυναίκα.
Εάν έχω κεντρική εγκατάσταση στο σπίτι και πάρω έναν δέκτη (έτσι και αλλιώς έχω σκοπό να διαθέσω ένα καλό ποσό αρκεί να κάνω την δουλειά μου), θα αλλάζουμε κανάλια από την TV ή από τον δέκτη?
Επειδη μου προτειναν για την τηλεοραση μου που εχει εισοδο CI να βαλω μια καρτα της NEOTION, γνωριζει κανεις απο Κορινθο μερια αν την εχει δοκιμασει πως παιζει? Στην ουσια επειδη εχω σημα στην περιοχη μου, τα επειγεια καναλια της ΕΤ τα επιανα μια χαρα, καποιοι γραψανε οτι η μοντουλα θα υποβαθμιζει το σημα σε mpeq2 απο mpeq4 και πιθανον να εχω σπασιματα στην εικονα. Γι αυτο με ενδιαφερει αν καποιος εχει προσωπικη εμπειρια. Σημειωτεον η τηλεοραση ειναι η Panasonic px80
ANTONIOTOSHIBA
08-01-10, 17:33
Ρε αγόρια να ρωτήσω κάτι μιας και άρχισα και εγώ να ψάχνομαι για την επερχόμενη μετάβαση? Στο σπίτι έχουμε 2 tv και πάμε και για 3η μάλλον που θέλει η γυναίκα.
Εάν έχω κεντρική εγκατάσταση στο σπίτι και πάρω έναν δέκτη (έτσι και αλλιώς έχω σκοπό να διαθέσω ένα καλό ποσό αρκεί να κάνω την δουλειά μου), θα αλλάζουμε κανάλια από την TV ή από τον δέκτη?
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΒΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΕΚΤΗ ΤΗΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗΣ Η ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΟ VIDEO AN ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ VIDEO.O ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΩΜΑΤΟΜΕΝΟ ΔΕΚΤΗ MPEG2/4 ΘΑ EINAI ΓΙΑ ΜΟΝΙΤΟΡ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΤΟΥ VIDEO ΜΕ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕΣΩ SCART ΓΙΑ ΤΑ ΦΘΗΝΑ ΜΟΝΤΕΛΑ Η HDMI ΤΑ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ.ΑΛΑΓΗ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΚΤΗ ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΦΩΝΗΣ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ.ΑΝ ΜΕ ΕΝΑ ΔΕΚΤΗ ΓΙΝΕΤΕ ΝΑ ΣΥΔΕΘΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ.ΑΝ ΝΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΑΛΙ.
O ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΝΣΩΜΑΤΟΜΕΝΟ ΔΕΚΤΗ MPEG2/4 ΘΑ EINAI ΓΙΑ ΜΟΝΙΤΟΡ
αν θες να κάνεις εγγραφή σε VCR/DVD-R, τότε και να έχει δέκτη MPEG2/4 η τηλεόρασή σου, ως μόνιτορ θα καταλήξεις να τη χρησιμοποιείς, αγοράζοντας έξτρα δέκτη που θα τον συνδέσεις στο VCR/DVD-R
και δεν νομίζω πως είναι πολλοί εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται για εγγραφή, και ανέχονται να βλέπουν ταινίες στην τηλεόραση με 12λεπτα διαλείμματα διαφημίσεων, ή κάθονται ως τις 4 τα ξημερώματα για να δουν μια καλή ταινία που το κανάλι έκρινε σκόπιμο να θάψει
εκτός αν βρεις τηλεόραση που να έχει ενσωματωμένο σύστημα εγγραφής
καλησπερα πριν απο λιγο εβαλα τον δεκτη στο εξωχικο μου στο ξηλοκαστρο καμια σχεση η εικονα παιδια σε σχεση με τα παλια παντα παρα πολυ ωραια ειναι αντε και στην αθηνα και μια ερωτηση η τν εχει μια θηρα στο πλαϊ ξερεις κανεις αν μια κρτα που εχουν βγαλει μπορει να παιξει με το δικο της τηλεκοντρολ η τν ειναι lg και δεν εχει mpeg2 ξερεις κανεις τιποτα ευχαριστω
Υiannis Makris
10-01-10, 07:54
Σήμερα ανοιξε και το Φιλίππειο οπότε, οι Θεσσαλονικείς, κάντε μια αναζήτηση..
Καλησπέρα, έχω αυτή την τηλεόραση http://www.samsung.com/gr/consumer/tv-audio-video/television/others/LE37A656A1FXXH/index.idx?pagetype=prd_detail
η οποία πιάνει τα επίγεια της νετ.... δεν μπόρω να βρώ πουθενά στα χαρτιά με τις προδιαγραφές αν υποστηρίζει το mpeg4 ή γενικός αν μπορώ να δω χωρίς να αγοράσω δέκτη. Αν καποιος γνωρίζει να μου πει κατι, θα του ήμουν ευγνωμων. Ευχαριστώ.
Καλησπέρα, έχω αυτή την τηλεόραση http://www.samsung.com/gr/consumer/tv-audio-video/television/others/LE37A656A1FXXH/index.idx?pagetype=prd_detail
η οποία πιάνει τα επίγεια της νετ.... δεν μπόρω να βρώ πουθενά στα χαρτιά με τις προδιαγραφές αν υποστηρίζει το mpeg4 ή γενικός αν μπορώ να δω χωρίς να αγοράσω δέκτη. Αν καποιος γνωρίζει να μου πει κατι, θα του ήμουν ευγνωμων. Ευχαριστώ.
Δεν υποστηρίζει. Αν θυμάμαι όμως κάποια κομμάτια που είχε φέρει το Praktiker παρα-εισαγωγή τότε υποστήριζαν. Το γράμμα F του μοντέλου ήταν M ή κάτι άλλο, δεν μπορώ να θυμηθώ τώρα. Οι τηλεοράσεις αυτές τις πούλαγε αρκετά πιό φθηνά το εν λόγω κατάστημα. Βέβαια ούτε και οι πωλητές ήξεραν τι πούλαγαν τότε. Τα μοντέλα αυτά προορίζονταν για την Γερμανική αγορά.
:108:
Δηλαδή δεν το γλιτώνω.... :-(
προτείνεις κάποιο δέκτη? μπορώ να αγοράσω έναν για ολοκλήρη την δυόροφη οικοδομή, μιας κ είναι οικογενειακή ή πρέπει ο καθένας να έχει ξεχωριστό?
Κάθε τηλεόραση θέλει δικό της δέκτη. Αν συνδέσεις σε έναν δέκτη περισσότερες τηλεοράσεις θα βλέπουν όλες το ίδιο κανάλι. Αν και κάπου έχει πάρει το μάτι μου στο net αποκωδικοποιητής MPEG-4 με τρεις δέκτες πάνω.
Μόλις βρήκα κ αυτο
http://www.fullhd.gr/hd-digital-tuners/tuners/2562-neotion-pocket-dtv-fta.html
μονο που δεν ειναι HD
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Sattelite-Equipment/Receivers/F-U-DTR2205HDPV-MPEG4-HD-DTR2205HDPV.htm
Εδώ αν κατάλαβα καλά μπορώ να συνδέσω εναν εξ. σκληρό ή καποιο stick κ να πέζει ταινίες divx?
Kαι τι μου προτείνεται απο τα 2????
Τον δέκτη σε CI, τον έχει δοκιμάσει κάποιο μέλος. Ισχύουν τα περί καθυστέρησης (1-5 δευτερόλεπτα) στα κανάλια; Επιστρέφω Θεσσαλονίκη και ψήνομαι για ψηφιακό σήμα, αλλά δεν μπορώ το lag στην αλλαγή των καναλιών.
Αν είσαι Αθήνα ή σε περιοχή που δεν εκπέμπει ακόμα η Digea ή λαμβάνεις τα κανάλια αναλογικά και καλά, να περιμένεις θα έλεγα εγώ.
Εκτός αν είσαι και εσύ early adopter με όλα τα γνωστά επακόλουθα.
Εγώ θα περιμένω φίλε μου, αλλα δεν έμειναν κ πολλές μέρες...¨:105::105:
Καλησπέρα κι απο μένα παιδιά, καινούριος είμαι, απ τους πολλούς φαντάζομαι που ψάχνουν λύσεις με την ψηφιακή εποχή στην τηλεόραση.
Έχω μια Philips 32pfl9603 η οποία απο πίσω γράφει πως υποστηρίζει και Mpeg 2 και 4. Κάνω λοιπόν σήμερα το πρωί μια αυτόματη εγκατάσταση καναλιών, και βρίσκει 16 ψηφιακά και 30 αναλογικά. Απο τα ψηφιακά όμως, μόνο τα 4 της Νετ (+ ρικ) είχαν εικόνα, τα υπόλοιπα (που χρησιμοποιούν δηλαδή mpeg 4 ) είχαν μόνο ήχο, αν και τα αναγνώριζε ως κανάλια,βγάζοντας πληροφορίες για πρόγραμμα και digea κλπ.
Έκανα κάτι δοκιμές, δεν έπιασε τπτ, ώσπου τηλεφώνησα στη philips Ελλάδος, και μου είπαν οτι δεν έχει mpeg4 και να βάλω μια κάρτα (στο πλάι της tv) απο έναν εξουσιοδοτημένο τεχνικό τους που θα στοιχίσει γύρω στα 65 ευρά.
Προτιμότερο είναι να αγοράσω αποκωδικοποιητή ή να βάλω αυτή την κάρτα που προτείνει η philips ;;;
Και εκτός απο αυτά, άλλη λύση δεν υπάρχει σε κάτι πιο φτηνό;; Ξέρει κανείς αν θα κυκλοφορήσει καμιά αναβάθμιση απο το site της εταιρίας;;
Εκτός αυτού, μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πόσο προκλητικό είναι όλη η Ευρώπη (όπου παράγονται οι περισσότερες tv που έχουμε) να βλέπει mpeg 2 και στην Ελλάδα να έχουμε ταυτόχρονα ΚΑΙ mpeg2 ΚΑΙ mpeg 4 ; Ποιός περίεργος το αποφάσισε αυτό; :141:
Θενκς και σόρυ για το λογύδριο.
Ξέχασα να αναφέρω πως είμαι απο Καλαμαριά Θεσ/νίκης. (Αν παίζει ρόλο δλδ)
Ποιο φθηνό από €55-65 δεν θα βρεις τουλάχιστον τώρα που μιλάμε. Έχεις μια πολύ καλή και όμορφη τηλεόραση με καλές δυνατότητες.
Πάρε μια καρτούλα της Neotion και βάλτη μόνος σου να κάνεις τη δουλειά σου.
Υπάρχει σχετικό θέμα σε αυτή τη κατηγορία.
Για το ποιος πήρε την απόφαση, άστο καλύτερα, μιας και είναι μάταιο να το συζητάμε πλέον, τώρα που και η ΕΡΤ+ γυρνάει σε mpeg4.
σε συμφέρει να πάρεις εξωτερικό αποκωδικοποιητή, τον οποίο να συνδέσεις στο vcr/dvd-recorder σου, ώστε να γράφεις κιόλας, διαφορετικά πώς θα γράφεις; (εκτός αν αυτό δεν σε ενδιαφέρει)
αν άκουσα καλά, οι εκπομπές που τώρα βγάινουν σε mpeg2 θα γυρίζουν σύντομα σε mpe4, οπότε όλα στο 4
Χρήστος Ακρατόπουλος
15-01-10, 16:51
Άκουσα ότι όποιος έχει ΟΝ θα μπορεί να βλέπει τα ψηφιακά από το tvbox του με αναβάθμιση του λογισμικού που θα γίνει σύντομα...
Αληθεύει;
Γειά σας και καλορίζικη η ψηφιακή στη Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος συνδρομιτής της On Telecoms να μας πει αν ο αποκωδικοποιητής που δείνει η εταιρεία είναι μόνο mpeg2 (σίγουρο αυτό) ή είναι mpeg4 (πιάνει να κανάλια της digea);
Τι γνώμη έχετε γι' αυτό?
Crypto ReDi 200 78.80 €
http://www.cryptoelectronics.gr/cata...partno=W002083
http://www.crypto.gr/gr/pdf/ReDi_200_GR_V1.0.pdf
HDMI
PVR
TimeShift
Διπλό Tuner
Εξωτερική αποθήκευση
Συνδέστε ένα εξωτερικό USB stick ή σκληρό δίσκο. Υποστηρίζονται εξωτερικοί σκληροί δίσκοι έως 2TB σε Format FAT32 ή NTFS.
Ελληνικό Μενού και EPG
Καλησπέρα κι απο μένα παιδιά, καινούριος είμαι, απ τους πολλούς φαντάζομαι που ψάχνουν λύσεις με την ψηφιακή εποχή στην τηλεόραση.
Έχω μια Philips 32pfl9603 η οποία απο πίσω γράφει πως υποστηρίζει και Mpeg 2 και 4. Κάνω λοιπόν σήμερα το πρωί μια αυτόματη εγκατάσταση καναλιών, και βρίσκει 16 ψηφιακά και 30 αναλογικά. Απο τα ψηφιακά όμως, μόνο τα 4 της Νετ (+ ρικ) είχαν εικόνα, τα υπόλοιπα (που χρησιμοποιούν δηλαδή mpeg 4 ) είχαν μόνο ήχο, αν και τα αναγνώριζε ως κανάλια,βγάζοντας πληροφορίες για πρόγραμμα και digea κλπ.
Έκανα κάτι δοκιμές, δεν έπιασε τπτ, ώσπου τηλεφώνησα στη philips Ελλάδος, και μου είπαν οτι δεν έχει mpeg4 και να βάλω μια κάρτα (στο πλάι της tv) απο έναν εξουσιοδοτημένο τεχνικό τους που θα στοιχίσει γύρω στα 65 ευρά.
Προτιμότερο είναι να αγοράσω αποκωδικοποιητή ή να βάλω αυτή την κάρτα που προτείνει η philips ;;;
Και εκτός απο αυτά, άλλη λύση δεν υπάρχει σε κάτι πιο φτηνό;; Ξέρει κανείς αν θα κυκλοφορήσει καμιά αναβάθμιση απο το site της εταιρίας;;
Εκτός αυτού, μπορεί κανείς να μου εξηγήσει πόσο προκλητικό είναι όλη η Ευρώπη (όπου παράγονται οι περισσότερες tv που έχουμε) να βλέπει mpeg 2 και στην Ελλάδα να έχουμε ταυτόχρονα ΚΑΙ mpeg2 ΚΑΙ mpeg 4 ; Ποιός περίεργος το αποφάσισε αυτό; :141:
Θενκς και σόρυ για το λογύδριο.
Ξέχασα να αναφέρω πως είμαι απο Καλαμαριά Θεσ/νίκης. (Αν παίζει ρόλο δλδ)
Σε ενημέρωσαν για την μάρκα της κάρτας που σου πρότειναν??
Είναι της Philips (και έχει κάποια επειπλέον χαρακτηριστικά ή καλύτερη συμβατότητα) ή είναι η γνωστή κάρτα της Neotion??
Δυο απορίες:
έχουν και άλλοι πρόβλημα με την χαμηλή ένταση των καναλιών ή μόνο εγώ;
αυτό το ψίριασμα στην οθόνη οφείλεται στην συμπίεση ή στον αποκωδικοποιητή μου;
3 δευτερολεπτα για να αλλαξει καναλι στα επιγεια της DIGEA η samsung Β650. Ψιλοξενερωμα.
Απο τα παραλια της Λαρισας (Αγιοκαμπο) η ληψη και η εικονα ειναι αριστη (δεκτης ο Τουρμπο απο το Πλαισιο με 49€). Το κουφο μ΄αυτον τον δεκτη ειναι οτι αλλαξα τρια σκαρτ (το ενα ολοκαινουργιο!) εως οτου δω εικονα! Αλλα...ΟΚ!
Πραγματι ο ηχος ειναι λιγο χαμηλοτερος απο το κανονικο (οπως λεει και xrono3)
digital_illusion
17-01-10, 15:24
τελικά ρε παιδιά για να ξεμπερδευουμε λίγο τα πράγματα γιατί εγώ έχω μπερδευτεί αρκετά...
όσον αφορά τις τηλεοράσεις που έχουν mpeg4 αποκωδικοποιητή δεν μας ενδιαφέρει, πέζουν όλα...
πάμε τώρα στην πλειοψηφία πιστεύω...
εχουμε λοιπόν τηλεόραση με MPEG2 αποκοδικοποιητή και ας υποθέσουμε οτι όλες έχουν και CI υποδοχή...
τι θα είχε καλήτερο οπτικό αποτέλεσμα (ας μην ασχοληθούμε με τα τηλεχιριστήρια και τα σχετικά...μόνο οπτικό).
άρα έχουμε 2 επιλογές :
α) module CI καρτούλα mpeg4
b) εξωτερικό κουτί αποκωδικοποιητή mpeg4
αν λοιπόν πάμε στην α) περίπτωση θα έχουμε πιθανότητα χρονοκαθυστέρησης της εναλαγής καναλιών...και επίσης downgrade το σήμα σε mpeg2 για να μπορέσει να προβληθεί στην tv? ή δεν κάνει downgrade και το περνάει για προβολή σε mpeg4?
αν πάμε στην b) περίπτωση και βάλουμε το κουτί και πιάνει τα πάντα και το συνδέσουμε ή με SCART ή με HDMI εφόσον βρούμε και κάποιον που έχει και HDMI (υπάρχουν έτσι δεν είναι?) εκεί θα μας προβάλει σίγουρα σε MPEG4 ή η τηλεόραση μας θα κάνει πάλι downgrade σε mpeg2 (δεν νομίζω να ισχύει το downgrade εδώ γιατί τότε θα σήμαινε πως μας έριχνε το σήμα στα πάντα, blueray,mediaplayers κτλ.) μήπως από HDMI μας το περνάει από άλλο κύκλωμα και από SCART από άλλο και μας το ρίχνει?
σας παρακαλώ κάντε και μια διευκρίνηση ώστε να βγάλουμε και ακρη οι υπόλοιποι με την λιγότερη πληροφόρηση για να ξέρουμε τι κινήσεις να κάνουμε....αν π.χ. με την καρτούλα μας ρίχνει σώνει και καλά από mpeg4 σε mpeg2 τότε σαφώς δεν θα ασχολειθώ με κάρτα και θα προτιμήσω με υψηλότερο κόστος έναν εξωτερικό δέκτη αν αυτός μας μεταφέρει το σήμα αυτούσιο οπως το λαμβάνει και μας το προβάλει. ελπίζω να καταλαβατε τι εννοώ γιατί εχω στο σαλόνι μια 40άρα σονυ που έχει πέξει όλο κιόλο κανα χρόνο και είναι κρίμα να πάει στράφι επειδή είναι mpeg2 και να μου σπάει τα νευρα στις αλλαγές καναλιών π.χ. οπως λέτε.
Και μόνο ότι οι εξωτερικοί δέκτες έχουν ενσωματωμένο media player, αλλά μπορούν επίσης και να γράψουν σε αποθηκευτικό μέσο (USB-σκληρό) θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερη επιλογή.
Και ούτε κάθεσαι να ασχοληθείς με το αν το mpeg4 γίνεται mpeg2. Και η αλλαγή των καναλιών είναι στιγμιαία. Για τηλεθέαση μιλάμε, δεν είναι δυνατόν να μην μπορείς να κάνεις ταχύτατα ζάπινγκ.
Η καλύτερη σύνδεση χωρίς μετατροπές από ψηφιακό σε αναλογικό και τούμπα πάλι είναι μέσω HDMI.
Και μόνο ότι οι εξωτερικοί δέκτες έχουν ενσωματωμένο media player, αλλά μπορούν επίσης και να γράψουν σε αποθηκευτικό μέσο (USB-σκληρό) θεωρώ ότι είναι πολύ καλύτερη επιλογή.
Και ούτε κάθεσαι να ασχοληθείς με το αν το mpeg4 γίνεται mpeg2. Και η αλλαγή των καναλιών είναι στιγμιαία. Για τηλεθέαση μιλάμε, δεν είναι δυνατόν να μην μπορείς να κάνεις ταχύτατα ζάπινγκ.
Η καλύτερη σύνδεση χωρίς μετατροπές από ψηφιακό σε αναλογικό και τούμπα πάλι είναι μέσω HDMI.
Αυτά που έγραψε ο Pleo είναι η καλύτερη λύση!
Καλύτερα να έχεις ένα τηλεκοντρόλ ακόμα, παρά να πετάξεις αυτό
της τηλεόρασης από τα νεύρα σου!:138:
Υiannis Makris
17-01-10, 15:54
Πάντως, εχει ενα τρόπο να μετατρέψεις την όποια αναλογική - hdmi - mpeg2 TV σου σε μόνιτορ που να ανάβει και να σβήνει απο το τηλεκοντρόλ του επίγειου - βάζεις ενα ρελέ απο το pin 8 του scart του δορυφορικου να ανάβει μεσω ρελέ την TV! και δη μεσω optocoupler, για να περνά και CE!!!!!!
κάτι τετοιο θα σκαρώσω εδω οταν με το καλό ερθει η ψηφιακή στην Κρήτη.
Απο τα παραλια της Λαρισας (Αγιοκαμπο) η ληψη και η εικονα ειναι αριστη (δεκτης ο Τουρμπο απο το Πλαισιο με 49€). Το κουφο μ΄αυτον τον δεκτη ειναι οτι αλλαξα τρια σκαρτ (το ενα ολοκαινουργιο!) εως οτου δω εικονα! Αλλα...ΟΚ!
Πραγματι ο ηχος ειναι λιγο χαμηλοτερος απο το κανονικο (οπως λεει και xrono3)
Υπάρχουν καλώδια scart που δεν περνάνε RGB. Συνήθως αυτά έχουν λιγότερα pins. Εάν ο δέκτης βγάζει RGB και το scart δεν έχει τα pins τότε η εικόνα είναι απρόμαυρη. Υπάρχει και η περίπτωση να είναι χαλασμένο το καλώδιο. Αν βρήκες δύο χαλασμένα, να πάρεις λαχείο. :138:
Οι δέκτες έχουν οι ίδιοι volume. Το βάζουμε στο τέρμα και η ρύθμιση της έντασης γίνεται μέσω της TV.
digital_illusion
17-01-10, 17:06
αυτό λέτε να κάνει καλή δουλειά ή όχι? επειδή έχει και HDMI.
http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Sattelite-Equipment/Receivers/Fastnet-Radio-FTR-300-MPEG4-HD-Digital-Terrestrial-Receiver-FTR-300.htm
http://www.electroland.gr/components/com_virtuemart/shop_image/product/DIGITALSAT__HDVB_4b4aee2d8d168.jpg
Bρήκα και αυτό στα €69
More Info (http://multirama.gr/products/product?pid=0445037&catid=060304)
O αδελφός μου, μου πρότεινε αυτό (http://multirama.gr/products/product?pid=0444333&catid=060304)
Σε όλους αυτούς τους δέκτες είδα ότι μπορούν να γράψουν αυτό που βλέπεις μέσω USB αλλά δεν είδα να λένε για αναπαραγωγή μέσω του USB κάτι άλλο πέρα από φωτογραφίες και mp3 αρχεία ήχου.
Απαράδεκτο σε αυτά τα χρήματα να μην αναπαράγουν αρχεία video πάντως (εκτός και αν ξέχασαν να το αναφέρουν στα τεχνικά χαρακτηριστικά).
MaxHeadroom
18-01-10, 00:49
Πράγματι έχουν το απαιτούμενο hardware για να παίξουν και Η.264 matroskas, οπότε -όσα το κάνουν- ντουμπλάρουν ωραιότατα και ως media-players. :444:
Αρχικά μια επίσκεψη στο επίσημο site του εκάστοτε προϊόντος, μπορεί να μας διαφωτίσει.
Νομίζω ότι τζάμπα παιδευόμαστε,μετά από την προσμονή για το πότε θα αρχίσει η digea στην Θεσσαλονίκη και την συβίωση με αυτήν εδώ και λίγες μέρες έχω να πω ότι γίνεται πολύς ντόρος για το τίποτα και εξηγούμαι:εκτός από το mega που το έπιανα με πολλά είδωλα λογο κάποιον διπλανών κτηρίων και εκεί είδα διαφορά στην ποιότητα όλα τα άλλα είναι μια μετριότητα ιδιαίτερα το σκαϊμπορώ να πω ότι δείχνει πολλύ καλύτερα στο αναλογικό χωρίς εκείνο το ενοχλητικό ψίριασμα που δημιουργεί η συμπίεση στα ψηφιακά, ο δε ήχος είναι τόσο χαμηλός πού με λίγο θόρυβο μέσα στο σπίτι δεν ακούς τίποτα με την ένταση στο full.
Τόση μεγάλη διαφορά στον ήχο? Με δέκτη βλέπεις ή από την Tv?
Υπάρχουν και επιπλέον ρυθμίσεις ήχου σε μερικά μοντέλα. Δεν το κοιτάς λίγο?
Πολλά παράπονα πάντως μέχρι στιγμής, πολλά.......
δεδομένου ότι έχω dvd recorder, με συμφέρει να οδηγώ τα πάντα εκεί και να γράφω εκεί και να παίζω μόνο από κει
διαφορετικά αν γράφω αναλογικά στο dvd recorder και ψηφιακά στον νέο αποκωδικοποιητή, τότε το καλώδιο ήχου προς τον receiver από πού θα το στέλνω; από το ένα ή από το άλλο;
έχοντας το dvd recorder ως κέντρο, το στέλνω προφανώς από κει
με το παραπάνω σκεπτικό δεν έχει ΚΑΜΙΑ σημασία:
1. αν η τηλεόραση έχει δέκτη mpeg4
2. αν ο αποκωδικοποιητής επιτρέπει εγγραφή μέσω usb
3. αν η κάρτα neotion έχει καθυστέρηση στο ζάπινγκ (δεν παίρνω κάρτα, αν πάρω δεν μπορώ να κάνω εγγραφή μέσω αυτής με κανένα τρόπο, εκτός αν η ίδια η τηλεόραση επιτρέπει εγγραφή, πράγμα που σπανιότατα συμβαίνει)
παίρνω έναν απλό εξωτερικό αποκωδικοποιητή, τον κουμπώνω στο dvd recorder και τελείωσα
Δε θα το έλεγα. Εφ' όσον το DVD recorder δεν έχει HDMI in, υπάρχει συμβιβασμός.
Το θέμα είναι να μην υποβαθμίσουμε κι άλλο το σήμα.
Αρχικά μια επίσκεψη στο επίσημο site του εκάστοτε προϊόντος, μπορεί να μας διαφωτίσει.
Ποιό site τίνος προϊόντος; Αφού τα περισσότερα από αυτά είναι φασονατζήδηκες κινέζικες μούφες. Σιγά να μην είχαν και site!!!
Ποιό είναι το site του Turbo-X; Το Πλαίσιο;
E λέω για όσα τυχόν υπάρξουν.
Για το Turbo X πολλά ζητάς! Πήγαινε σε ένα Πλαίσιο και ρώτα ή διάβασε τα χαρακτηριστικά στο κουτί. Στην ανάγκη βάλτους να ψάξουν.
H Crypto εδώ: http://www.cryptoelectronics.gr/catalog/partdetail.aspx?PartNo=W002083
δεν διευκρινίζει αν παίζει και video από USB...
"Εξωτερική αποθήκευση
Συνδέστε ένα εξωτερικό USB stick ή σκληρό δίσκο. Υποστηρίζονται εξωτερικοί σκληροί δίσκοι έως 2TB σε Format FAT32 ή NTFS.
Mp3/Photo
Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική και δείτε αγαπημένες σας φωτογραφίες που έχετε αποθηκεύσει σε ένα USB Stick ή σκληρό δίσκο. "
Ούτε μέσα στο manual που έχει σε .pdf διευκρινίζει αν παίζει και τι είδους αρχεία παίζει...
Ούτε οι ίδιοι δεν θα ξέρουν. Μόνο ο κινέζος που το έφτιαξε... Αλλά άντε βρες τον αυτόν τον μαϊμουδιάρη κιτρινιάρη...
Σε μια φωτογραφία στο manual δείχνει να επιλέγει .mp3, .jpg, .mpg
Για .avi ή .mkv ούτε κουβέντα.
Αρα η ΜΟΝΗ λύση είναι βάλτε στο flashάκι σας διαφόρων ειδών αρχεία και πάτε στο μαγαζί να το δείτε μόνοι σας αν παίζει και τι παίζει. Διαφορετικά ΜΗΝ αγοράσετε τίποτα έτσι στα τυφλά...
Dreamliner
18-01-10, 13:37
http://xdsrup.com/ πως σας φαινεται?http://xdsrup.com/VPRO200HD_back_panel.jpg
http://xdsrup.com/VPro-200HD_Front_Panel.png
Πάντως η αλήθεια είναι ότι θα υπάρξουν τώρα πολλά μοντέλα στην αγορά και οι τιμές θα πέσουν. Οπότε όσοι είμαστε εδώ στην Αθήνα και δεν καιγόμαστε να αγοράσουμε άμεσα, όσο πιο πολύ περιμένουμε και όσο πιο πολύ το ψάχνουμε, τόσο πιο κερδισμένοι θα βγούμε...
Ε το κάναμε με τις τηλεοράσεις και με media players, γιατί να μην το κάνουμε και με τους δέκτες?
Eννοείται ότι δεν αγοράζουμε ακόμα. Αλλά επειδή κοντοζυγώνει η ημέρα της ψηφιακής και στην Αθήνα καλό είναι να είμαστε ενημερωμένοι από τώρα.
Άλλωστε ένα μεγάλο μέρος του hobby μας, είναι η παρακολούθηση της αγοράς. ;)
Σε ένα δείγμα που έβλεπα πάντως, έπαιζε αρχεία avi από το stick.
Και η τιμή του θα έβγαινε στα 69 ευρώ περίπου στη λιανική.
Τώρα μη ρωτήσετε μάρκα, έτσι κι αλλιώς υπάρχει περίπτωση το ίδιο μοντέλο να το δείτε φασόν με διαφορετικά ονόματα από δύο μάρκες.
Εγώ πάντως σαν καταναλωτής θα ήθελα σε αυτά τα χρήματα εκτός από την έξοδο HDMI (δυστυχώς οι περισσότεροι βγάζουν μέχρι 1080i και όχι p) να έχει και τη δυνατότητα αναπαραγωγής βίντεο, έστω SD.
Γνωριζει κανεις τους δεκτες STRONG με εισοδο HDMI & USB? Απ οτι προσεξα η τιμη τους παιζει 90-100 ευρω.
Στα χαρακτηριστικα του αναφερει οτι παιζει και ταινιες απο την USB. Αρα παιζει και τον ρολο media player
Stratos_Sam
18-01-10, 17:32
Τι γνώμη έχετε γι' αυτό?
Crypto ReDi 200 78.80 €
http://www.cryptoelectronics.gr/cata...partno=W002083
http://www.crypto.gr/gr/pdf/ReDi_200_GR_V1.0.pdf
HDMI
PVR
TimeShift
Διπλό Tuner
Εξωτερική αποθήκευση
Ελληνικό Μενού και EPG
Μόλις το πήρα, αρκετά καλό μενού με εύχρηστο time shift και εγγραφή. Υπόψιν ότι δεν υποστηρίζει αναπαραγωγή Xvid
Βέβαια κανένα απο αυτά που υποστηρίζουν ότι αναπαράγουν δεν το κάνουν, βλέπε πχ F&U -> σπασίματα και Digital Sat (κλώνος του F&U) καθόλου αναπαραγωγή
Χρήστος Ακρατόπουλος
20-01-10, 12:20
Μόλις το πήρα, αρκετά καλό μενού με εύχρηστο time shift και εγγραφή. Υπόψιν ότι δεν υποστηρίζει αναπαραγωγή Xvid
Βέβαια κανένα απο αυτά που υποστηρίζουν ότι αναπαράγουν δεν το κάνουν, βλέπε πχ F&U -> σπασίματα και Digital Sat (κλώνος του F&U) καθόλου αναπαραγωγή
Κάνει upscaling?
στα δορυφορικα νεα του φεβρουαριου εχει μια παρουσιαση για επιγειους ψηφιακους δεκτες.
Απο αυτους ξεχωρισα 2
1)Neco HD Box
2)Neos HT1900
Και οι δυο εχουν HDMI και υποστηριζουν αναπαραγωγη mkv και με ελληνικους υποτιτλους srt.
Κανοντας μια μικρη ερευνα στοιχεια βρηκα μονο για τον δευτερο http://www.shls.gr/product.asp?catid=2626
Μήπως θά έπρεπε να προβλέψουμε ο δέκτης που θα πάρουμε να έχει και common interface για να μπει μια μοντούλα για αποκωδικοποίηση των καναλιών μελλοντικά;
Γιατί κακά τα ψέμματα... Ο ΚΥΡΙΟΣ λόγος που τους έπιασε τώρα τέτοια πρεμούρα να περάσουμε από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση είναι για να πάμε σε επόμενη φάση στην κωδικοποιημένη συνδρομητική τηλεόραση.
ΧΕΣΤΗΚΑΝΕ τα κανάλια αν θα βλέπουμε καλή εικόνα ή όχι... Μάς πουλάνε το παραμύθι ότι με την ψηφιακή θα έχουμε "κρυστάλλινη" εικόνα και ήχο ενώ αυτό είναι τό μόνο που δεν τους ενδιαφέρει. Εάν τους ενδιέφερε είχαν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης και της αναλογικής μετάδοσης.
Ο απώτερος σκοπός τους είναι η συνδρομητική τηλεόραση.
Δηλαδή θα έχουμε π.χ. το mega savoura που θα είναι ελεύθερο κανάλι και θα έχει όλες τις σαβούρες τα reality shows, telemarketing και ότι άλλο σκουπίδι υπάρχει στην ελληνική τηλεόραση, και θα έχουμε π.χ. και το mega cinema κωδικοποιημένο και με συνδρομή που εκεί θα προβάλλονται όλες οι καλές ταινίες, καλές σειρές κλπ. Οτι έχει γίνει δηλαδή στην Αμερική εδώ και τόσα χρόνια.
Η σημερινή αναλογική τεχνολογία δεν τους επιτρέπει να υλοποιήσουν κάτι τέτοιο. Εχει τεράστιο κόστος, περιορισμένες συχνότητες, πώς να στήσουν ο καθένας δεύτερο δίκτυο σε όλη την Ελλάδα; Ενώ αντίθετα με την ψηφιακή τεχνολογία είναι πανεύκολο. Εκεί που εκπέμπεται το ελεύθερο πρόγραμμα με όλες τις σαβούρες, από τους ίδιους πομπούς, στις ίδιες συχνότητες θα εκπέμπεται και το κωδικοποιημένο.
Αυτή είναι η ουσία της μετάβασης στην ψηφιακή τεχνολογία και όχι ο "κρυστάλλινος" ήχος και η "κρυστάλλινη" εικόνα και τα παραμύθια της Χαλιμάς που μάς πουλάνε...
δεν νομιζω οτι ο μεσος εληνας διατιθεται να πληρωσει τετοιες υπηρεσιες σε πρωην ελευθερα καναλια...
Οταν δεν θα έχει άλλη επιλογή θα το πληρώσει... Οχι όλοι βέβαια.. Κάποιοι...
Οι υπόλοιποι θα βλέπουν σαβούρες reallity τατιάνα στεφανίδου, ευαγγελάτο και μικρούτσικο από τα ελεύθερα κανάλια τα οποία θα τα πληρώνουν οι διαφημίσεις, όπως γίνεται και σήμερα.
δεν νομιζω οτι ο μεσος εληνας διατιθεται να πληρωσει τετοιες υπηρεσιες σε πρωην ελευθερα καναλια...
Εξαρταται απο τη μορφη και το περιεχομενο που θα ειχαν πλεον...:137:
Αυτα...ομως μετα απο καιροοοοοο......:121:
Εξαρταται απο τη μορφη και το περιεχομενο που θα ειχαν πλεον...:137:
Αυτα...ομως μετα απο καιροοοοοο......:121:
Αν θες να δεις πώς θα είναι τα ελληνικά κανάλια στο μέλλον δες πώς είναι τα αμερικάνικα κανάλια τώρα:
- Τα ελεύθερα δείχνουν μόνο σκουπίδια, reality shows, telemarketing και ότι άλλη σαβούρα υπάρχει. Μοιράζουν δε τον χρόνο τους 50%-50% ανάμεσα σε πρόγραμμα και διαφημίσεις. Συγκεκριμένα δείχνουν 10 λεπτά προγράμματος, 10 λεπτά διαφημίσεων.
- Τα πάσης φύσεως συνδρομητικά καλωδιακά κλπ. είναι τα μόνα που μπορεί να παρακολουθήσει ένας άνθρωπος που το επίπεδό του δεν είναι ίσα με το κράσπεδο και ανάμεσα στην πληθώρα των εκπομπών, σειρών, ταινιών κλπ. που δείχνουν μπορεί να βρει κάποιος και κάτι καλό...
Το μετά από καιροοοοοο...... μην το λες γιατί στην ψηφιακή εποχή (και τεχνολογία) τα πράγματα τρέχουν πολύ πιο γρήγορα, οπότε ο καιρός ίσως να μην είναι και τόσο πολύς.
Αν θες να δεις πώς θα είναι τα ελληνικά κανάλια στο μέλλον δες πώς είναι τα αμερικάνικα κανάλια τώρα:
- Τα ελεύθερα δείχνουν μόνο σκουπίδια, reality shows, telemarketing και ότι άλλη σαβούρα υπάρχει. Μοιράζουν δε τον χρόνο του 50%-50% ανάμεσα σε πρόγραμμα και διαφημίσεις. Συγκεκριμένα δείχνουν 10 λεπτά προγράμματος, 10 λεπτά διαφημίσεων.
- Τα πάσης φύσεως συνδρομητικά καλωδιακά κλπ. είναι τα μόνα που μπορεί να παρακολουθήσει ένας άνθρωπος που το επίπεδό του δεν είναι ίσα με το κράσπεδο και ανάμεσα στην πληθώρα των εκπομπών, σειρών, ταινιών κλπ. που δείχνουν μπορεί να βρει κάποιος και κάτι καλό...
Δεν εχω ιδεα πως ειναι τα αμερικανικα καναλια.
Αλλα αν εχουν τα ελληνικα αριστη εικονα (πιστευω να εχουν τα αμερικανικα ) , ποιοτικο υλικο , και χαμηλη τιμη...μπορει να δωσω το κατιτις μου...:137:
Ποιες ειναι οι τιμες στο Αμερικα ?
Μιά βοήθεια παρακαλώ, τα ψηφιακά της ΕΡΤ σε τι aspect ratio εκπέμπουν?
ρωτάω γιατί ο δέκτης μου έχει ένα πλήκτρο wide με 3 διαφορετικά aspect,
και αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα, αλλά όπου το βάλεις, έτσι κανει και εγγραφή το recorder!!! όταν το έχω σε 4:3 (λόγω CRT τηλεόρασης) μερικοί υπότιτλοι δεν φαίνονται!
Νομίζω 16:9 το sport+ k to cine+
τα βασικά δωρεάν κανάλια στις ΗΠΑ (που πιάνεις με κεραία) είναι χάλια αλλά δεν ισχύει το 50-50 σε διαφημίσεις και πρόγραμμα, είναι πιο καλά τα πράγματα
τα βασικά πακέτα συνδρομητικής καλωδιακής κοστίζουν περίπου $45 και συνήθως περιλαμβάνουν ένα κανάλι που παίζει μόνο ταινίες χωρίς καθόλου διαφημίσεις
τα κανάλια αυτά κοστίζουν κανονικά περί τα $10 το ένα, ανά μήνα, αν και συχνά παίζουν προσφορές του τύπου "3 στην τιμή του 1"
πολλοί διαθέτουν πειρατικό σπασμένο δέκτη καλωδιακής και βλεπουν ΟΛΑ τα συνδρομητικά ταινιακά κανάλια, καθώς ΚΑΙ pay-per-view, με το κόστος της βασικής καλωδιακής (~$45)
βέβαια αν σε τσακώσουν έχεις πρόβλημα, δεν υπάρχει ασυδοσία εκεί
πιστεύω κι εγώ πως προς τα κει οδεύουμε με την έλευση της ψηφιακής, αυτό βλέπουν στα υγρά τους όνειρα οι καναλάρχες, και πιθανότατα σπάσιμο ψηφιακής κωδικοποίησης δεν θα καταστεί δυνατό, οπότε... την κάτσαμε τη βάρκα
Καλησπέρα, στην Αθήνα η Digea εκπέμπει κάποιο δοκιμαστικό σήμα για να τεστάρω εναν δέκτη και αν ναι σε ποιο κανάλι; ευχαριστώ.
Καλησπέρα, στην Αθήνα η Digea εκπέμπει κάποιο δοκιμαστικό σήμα για να τεστάρω εναν δέκτη και αν ναι σε ποιο κανάλι; ευχαριστώ.
Δεν νομίζω, είναι νωρίς ακόμη.
...
πολλοί διαθέτουν πειρατικό σπασμένο δέκτη καλωδιακής και βλεπουν ΟΛΑ τα συνδρομητικά ταινιακά κανάλια, καθώς ΚΑΙ pay-per-view, με το κόστος της βασικής καλωδιακής (~$45)
βέβαια αν σε τσακώσουν έχεις πρόβλημα, δεν υπάρχει ασυδοσία εκεί
πιστεύω κι εγώ πως προς τα κει οδεύουμε με την έλευση της ψηφιακής, αυτό βλέπουν στα υγρά τους όνειρα οι καναλάρχες, και πιθανότατα σπάσιμο ψηφιακής κωδικοποίησης δεν θα καταστεί δυνατό, οπότε... την κάτσαμε τη βάρκα
Σπασμένα κυκλοφορούν κι εδώ
Θυμάμαι στην Αμερική που ήταν όπως τα λες κάποια στιγμή η Cable εταιρεία έστειλε ένα σήμα που έκαιγε όλα τα πειρατικά τσιπάκια και όσοι δεν το ήξεραν έπαιρναν τηλέφωνο να παραπονεθούν για το πρόβλημα.
Εκεί καταλαβαίνετε τους έδιναν τα συγχαρήκια :107:
Σπασμένα κυκλοφορούν αι εδώ
Θυμάμαι στην Αμερική που ήταν όπως τα λες κάποια στιγμή η Cable εταιρεία έστειλε ένα σήμα που έκαιγε όλα τα πειρατικά τσιπάκια και όσοι δεν το ήξεραν έπαιρναν τηλέφωνο να παραπονεθούν για το πρόβλημα.
Εκεί καταλαβαίνετε τους έδιναν τα συγχαρήκια :107:
:111::111::111:
Ο τρόπος που γινόταν το σπάσιμο, τουλάχιστον για τότε που λέω, ήταν με την προσθήκη (αν θυμάμαι καλά) ενός chip στον αποκωδικοποιητή.
Δεν υπήρχει ακόμη internet τότε ... :-)
Μήπως θά έπρεπε να προβλέψουμε ο δέκτης που θα πάρουμε να έχει και common interface για να μπει μια μοντούλα για αποκωδικοποίηση των καναλιών μελλοντικά;
Γιατί κακά τα ψέμματα... Ο ΚΥΡΙΟΣ λόγος που τους έπιασε τώρα τέτοια πρεμούρα να περάσουμε από την αναλογική στην ψηφιακή τηλεόραση είναι για να πάμε σε επόμενη φάση στην κωδικοποιημένη συνδρομητική τηλεόραση.
ΧΕΣΤΗΚΑΝΕ τα κανάλια αν θα βλέπουμε καλή εικόνα ή όχι... Μάς πουλάνε το παραμύθι ότι με την ψηφιακή θα έχουμε "κρυστάλλινη" εικόνα και ήχο ενώ αυτό είναι τό μόνο που δεν τους ενδιαφέρει. Εάν τους ενδιέφερε είχαν ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης και της αναλογικής μετάδοσης.
Δηλαδή θα έχουμε π.χ. το mega savoura που θα είναι ελεύθερο κανάλι και θα έχει όλες τις σαβούρες τα reality shows, telemarketing και ότι άλλο σκουπίδι υπάρχει στην ελληνική τηλεόραση, και θα έχουμε π.χ. και το mega cinema κωδικοποιημένο και με συνδρομή που εκεί θα προβάλλονται όλες οι καλές ταινίες, καλές σειρές κλπ. Οτι έχει γίνει δηλαδή στην Αμερική εδώ και τόσα χρόνια.
Η σημερινή αναλογική τεχνολογία δεν τους επιτρέπει να υλοποιήσουν κάτι τέτοιο. Εχει τεράστιο κόστος, περιορισμένες συχνότητες, πώς να στήσουν ο καθένας δεύτερο δίκτυο σε όλη την Ελλάδα; Ενώ αντίθετα με την ψηφιακή τεχνολογία είναι πανεύκολο. Εκεί που εκπέμπεται το ελεύθερο πρόγραμμα με όλες τις σαβούρες, από τους ίδιους πομπούς, στις ίδιες συχνότητες θα εκπέμπεται και το κωδικοποιημένο.
Αυτή είναι η ουσία της μετάβασης στην ψηφιακή τεχνολογία και όχι ο "κρυστάλλινος" ήχος και η "κρυστάλλινη" εικόνα και τα παραμύθια της Χαλιμάς που μάς πουλάνε...
Να κανω κι εγω μια ερωτηση με τη σειρα μου τωρα?
Ας υποθεσουμε οτι θα σιγα-σιγα θα γινουν συνδρομητικα οπως λες. Θα συνεχισουμε να πληρωνουμε ΕΡΤ στο λογαριασμο της ΔΕΗ? :141:
Ας υποθεσουμε οτι θα σιγα-σιγα θα γινουν συνδρομητικα οπως λες. Θα συνεχισουμε να πληρωνουμε ΕΡΤ στο λογαριασμο της ΔΕΗ? :141:
Μωρέ μη βάλουν και αύξηση λόγω μετάβασης σε mpeg-4
teachertza
26-01-10, 00:53
Δηλαδή θα έχουμε π.χ. το mega savoura που θα είναι ελεύθερο
Αυτή είναι η ουσία της μετάβασης στην ψηφιακή τεχνολογία και όχι ο "κρυστάλλινος" ήχος και η "κρυστάλλινη" εικόνα και τα παραμύθια της Χαλιμάς που μάς πουλάνε...Αγαπητοί συμφορουμίτες.
Εδώ και καιρό βλέπω το νήμα και τα λόγια του kohmst ήταν αφορμή να πώ μία άποψη.
Καταλαβαίνω το προβληματισμό πολλών για τη νέα τεχνολογία.Τον καταλαβαίνω γιατί όταν ήμουν στο Γυμνάσιο μου έλεγαν οτι τα κινητά δέν θα πετύχουν γιατί...βλάπτουν τον εγκέφαλο.Και ναι δέν είναι μία μπούρδα που μου ήρθε στο μυαλό.Στην πανεπιστημιακή κοινότητα ήταν γνωστό αυτό και όποιον και αν ρωτήσεις της τότε εποχής θα συμφωνήσει σε αυτό.
Βέβαια πάντα σε κάτι καινούργιο ο κόσμος φοβάται...Πάντα θα υπάρχει αυτός ο αόρατος εχθρός της προόδου.Κάποτε λεγόταν ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, πυρηνική ενέργεια...βέβαια για το 3ο και εγώ έχω τις αμφιβολίες μου....Επειδή λοιπόν και ηλεκτρισμό έχεις και ίντερνετ αλλα και κινητό(!!!) καλό θα είναι να αναλύουμε αυτά που σκεφτόμαστε ετσι ώστε...
Το αναλογικό σήμα έχει πολλά προβλήματα.Οι κεραίες του είναι άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.Αν μη τι άλλο οι συχνότητες μπλέκουν μεταξύ τους και το συχνοτικό φάσμα είναι γεμάτο ενώ βλέπουμε και χιονάκια.Υπάρχουν άλλοι 1001 λόγοι που το ψηφιακό έρχεται στην Ελλάδα αλλα βαριέμαι να τα αναπτύξω σε ένα φόρουμ.Μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ
http://www.digea.gr/002005/faq23.html
http://www.digea.gr/content002001.html
σκαλίστε λίγο το site τα αναλύει...
Στο οικονομοτεχνικό θέμα λοιπόν...
Παρατηρώ ένα φόβο πολλών μελών του site για το οτι θα χάσουν το δικαίωμα της δωρεάν ποιοτικής τηλεόρασης που μας προσφέρουν τα κανάλια τόσα χρόνια.Καλά...κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας???????Δέν έχετε καταλάβει οτι το mega ζεί απο τις διαφημίσεις???????έχει λόγο να βάλει κόστος στο να δώ τί???????????τον Ψινάκη??????Έχουμε αποτρελαθεί τελείως?Εδώ και χρόνια μπορούμε με 40ε το μήνα να βάλουμε ψηφιακό nova και να βλέπουμε ταινίες.Υπάρχει αυτή η δυνατότητα δέν θα γίνει χαμός στον αέρα με συνδρομητικά κανάλια.Αν γίνει απλά θα ψοφήσουν.Δηλαδή η ΕΡΤ που έχει εδώ και χρόνια ψηφιακό δέν σας ενόχλησε?ΚΑΙ ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΜΕΙΣ.ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΩΛΟΚΑΝΑΛΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Η ΕΡΤ.Αλλα τί να πείς...Στην Ελλάδα είμαστε καταδικασμένου να ζούμε στο καβούκι μας...
Γυρίστε στα vhs ,στα πικάπ και στα χιονάκια...για τα άλλα δέν πειράζει.Και βέβαια καταλήγουμε εν έτη 2010 η Ελλάδα να είναι ο πρωκτός της Ευρώπης.Η Αθήνα να είναι κόκκινη απο την ακτινοβολία...οι κεραίες των κινητών να ξηλώνονται απο τις ταράτσες και να φυτεύονται στα βουνά...τα σκουπίδια να συσωρεύονται στις χωματερές...τα diesel να είναι εκτός του κέντρου...
Πραγματικά πείτε ότι θέλετε δέν με ενοχλέι.Το θέμα είναι οτι οι υψηλά ιστάμενοι πιστεύουν τα ίδια...
Κάποτε πίστευα οτι φταίνε τα κόμματα.Σήμερα πιστεύω οτι φταίει ο λαός και μόνον αυτός...
Χαιρετώ....
Ε, αυτό εννοείται!!! Σιγά να μην μάς αφαιρέσουν την ΕΡΤ από τον λογαριασμό της ΔΕΗ... Πώς θα πληρώνονται μετά οι στρατιές των κοπριτών που είναι διορισμένοι εκεί μέσα;
Teachertza μπραβο που τα ειπες ετσι, ακριβως.
Ας περιμενουμε, αν μη τι αλλο, να δουμε τι και πως θα γινει με την ψηφιακη, πριν γκρινιαξουμε και σπεκουλαρουμε σαν νεοΕλληνες.
Χρήστος Ακρατόπουλος
26-01-10, 11:08
Αγαπητοί συμφορουμίτες.
Εδώ και καιρό βλέπω το νήμα και τα λόγια του kohmst ήταν αφορμή να πώ μία άποψη.
Καταλαβαίνω το προβληματισμό πολλών για τη νέα τεχνολογία.Τον καταλαβαίνω γιατί όταν ήμουν στο Γυμνάσιο μου έλεγαν οτι τα κινητά δέν θα πετύχουν γιατί...βλάπτουν τον εγκέφαλο.Και ναι δέν είναι μία μπούρδα που μου ήρθε στο μυαλό.Στην πανεπιστημιακή κοινότητα ήταν γνωστό αυτό και όποιον και αν ρωτήσεις της τότε εποχής θα συμφωνήσει σε αυτό.
Βέβαια πάντα σε κάτι καινούργιο ο κόσμος φοβάται...Πάντα θα υπάρχει αυτός ο αόρατος εχθρός της προόδου.Κάποτε λεγόταν ηλεκτρισμός, φυσικό αέριο, πετρέλαιο, πυρηνική ενέργεια...βέβαια για το 3ο και εγώ έχω τις αμφιβολίες μου....Επειδή λοιπόν και ηλεκτρισμό έχεις και ίντερνετ αλλα και κινητό(!!!) καλό θα είναι να αναλύουμε αυτά που σκεφτόμαστε ετσι ώστε...
Το αναλογικό σήμα έχει πολλά προβλήματα.Οι κεραίες του είναι άκρως επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.Αν μη τι άλλο οι συχνότητες μπλέκουν μεταξύ τους και το συχνοτικό φάσμα είναι γεμάτο ενώ βλέπουμε και χιονάκια.Υπάρχουν άλλοι 1001 λόγοι που το ψηφιακό έρχεται στην Ελλάδα αλλα βαριέμαι να τα αναπτύξω σε ένα φόρουμ.Μπορείτε να τα διαβάσετε εδώ
http://www.digea.gr/002005/faq23.html
http://www.digea.gr/content002001.html
σκαλίστε λίγο το site τα αναλύει...
Στο οικονομοτεχνικό θέμα λοιπόν...
Παρατηρώ ένα φόβο πολλών μελών του site για το οτι θα χάσουν το δικαίωμα της δωρεάν ποιοτικής τηλεόρασης που μας προσφέρουν τα κανάλια τόσα χρόνια.Καλά...κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας???????Δέν έχετε καταλάβει οτι το mega ζεί απο τις διαφημίσεις???????έχει λόγο να βάλει κόστος στο να δώ τί???????????τον Ψινάκη??????Έχουμε αποτρελαθεί τελείως?Εδώ και χρόνια μπορούμε με 40ε το μήνα να βάλουμε ψηφιακό nova και να βλέπουμε ταινίες.Υπάρχει αυτή η δυνατότητα δέν θα γίνει χαμός στον αέρα με συνδρομητικά κανάλια.Αν γίνει απλά θα ψοφήσουν.Δηλαδή η ΕΡΤ που έχει εδώ και χρόνια ψηφιακό δέν σας ενόχλησε?ΚΑΙ ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΜΕΙΣ.ΓΙΑ ΔΥΟ ΚΩΛΟΚΑΝΑΛΑ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ Η ΕΡΤ.Αλλα τί να πείς...Στην Ελλάδα είμαστε καταδικασμένου να ζούμε στο καβούκι μας...
Γυρίστε στα vhs ,στα πικάπ και στα χιονάκια...για τα άλλα δέν πειράζει.Και βέβαια καταλήγουμε εν έτη 2010 η Ελλάδα να είναι ο πρωκτός της Ευρώπης.Η Αθήνα να είναι κόκκινη απο την ακτινοβολία...οι κεραίες των κινητών να ξηλώνονται απο τις ταράτσες και να φυτεύονται στα βουνά...τα σκουπίδια να συσωρεύονται στις χωματερές...τα diesel να είναι εκτός του κέντρου...
Πραγματικά πείτε ότι θέλετε δέν με ενοχλέι.Το θέμα είναι οτι οι υψηλά ιστάμενοι πιστεύουν τα ίδια...
Κάποτε πίστευα οτι φταίνε τα κόμματα.Σήμερα πιστεύω οτι φταίει ο λαός και μόνον αυτός...
Χαιρετώ....
+1000!!!!!!!!!!!!!
Δεν έχω λόγια να πω πόσο συμφωνώ με το παραπάνω μήνυμα.
Και για όσους διαμαρτύρονται για τους καινούργιους αποκωδικοποιητές σε σχέση με όσους αγοράσαμε για να βλέπουμε την ψηφιακή ΕΡΤ να προσθέσω τα εξής:
1. Όταν ξεκίνησε η ψηφιακή ΕΡΤ το 2006 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ το mpeg4 στην επίγεια ψηφιακή εκπομπή!!!
2. Όταν αποφάσισαν τα ιδιωτικά κανάλια να πάνε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ στην ψηφιακή εποχή το mpeg4 ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ! Ευτυχώς που το ακολούθησαν. Αλλιώς η Ελλάδα θα ήταν πάλι ουραγός της Ευρώπης!
3. Πάρτε ένα μηχάνημα και αρχίστε να μετράτε μη ιονίζουσα ακτινοβολία στην Αθήνα. Την ακτινοβολία δηλαδή από τις πάσης φύσεως εκπομπές σήματος. Ξέρετε τι θα βρείτε; Όσο πλησιάζετε στον Υμηττό τόσο το μηχάνημα θα κοκκινίζει!!! Πλησιάστε στα 300 μέτρα από μία κεραία του Υμηττού... Η ένδειξη θα είναι στο φουλ! Πηγαίνετε μετά δίπλα σε μία κεραία κινητής. Ίσα που κουνηθεί η βελόνα... Με την ψηφιακή εκπομπή μειώνονται δραματικά τόσο οι κεραίες όσο και η ισχύς τους και την ίδια ώρα η εικόνα είναι τέλεια.
4. Αυτή την στιγμή χρησιμοποιούμε συχνότητες από το 21 έως το 69. Και όλες είναι γεμάτες. Γιατί θέλουμε στην Αττική έως και 3 διαφορετικές συχνότητες για να καλύψουμε το Λεκανοπέδιο ανά κανάλι. Από Υμηττό, Πάρνηθα και Αίγινα. Με την ψηφιακή εκπομπή θα θέλουμε μόνο μία. Απελευθερώνεται ένα τεράστιο εύρος συχνοτήτων απελευθερώνεται και για άλλες εφαρμογές αλλά και για την μελλοντική εξέλιξη της τεχνολογίας. Ειδικά αν κάθε Πανελλαδικό κανάλι πάρει 1 συχνότητα ή αν πάρουν μία ανά 2 κανάλια.
5. Είναι απόφαση Παγκόσμια μέχρι το 2015 όλες οι εκπομπές σε όλο τον κόσμο να γίνουν ψηφιακές. Κανένα περίεργο σχέδιο κατά του καταναλωτή δεν υπάρχει...
Απόλυτα σωστά όλα αυτά, αλλά αυτός που δεν θέλει να βάλει το μυαλό του να σκεφτεί για να καταλάβει 5 πράγματα, θα πει: "Ναι αλλά γιατί να πληρώσω εγώ? Μια χαρά έβλεπα και έτσι":139:
Μετά από λίγο καιρό πάντως, θα το έχουν ξεχάσει όλοι. Το βασικό χμμμ ας πούμε "μειονέκτημα" που βλέπουν όλοι, είναι ότι αισθάνονται ότι τους αναγκάζουν να αγοράσουν μια συσκευή. Ενώ όταν έγινε το μεγάλο μπαμ με τα κινητά και πρόσφατα με τις LCD τηλεοράσεις, έδιναν χρήματα γιατί το ήθελαν.
.....Τι να πεις......
....
3. Πάρτε ένα μηχάνημα και αρχίστε να μετράτε μη ιονίζουσα ακτινοβολία στην Αθήνα. Την ακτινοβολία δηλαδή από τις πάσης φύσεως εκπομπές σήματος. Ξέρετε τι θα βρείτε; Όσο πλησιάζετε στον Υμηττό τόσο το μηχάνημα θα κοκκινίζει!!! Πλησιάστε στα 300 μέτρα από μία κεραία του Υμηττού... Η ένδειξη θα είναι στο φουλ! Πηγαίνετε μετά δίπλα σε μία κεραία κινητής. Ίσα που κουνηθεί η βελόνα... Με την ψηφιακή εκπομπή μειώνονται δραματικά τόσο οι κεραίες όσο και η ισχύς τους και την ίδια ώρα η εικόνα είναι τέλεια.
....
Πάω να βάλω βόμβες στα θεμέλια των κεραιών τώρα αμέσως... (Μένουμε Παπάγου :141:)
.....
.....
Χμμμ... Αργήσαμε αλλά το καταλάβαμε!
Διαβαζω για τους αποκωδικοποθητες που εχουν θυρα USB στην οποια μπορουν να γραψουν προγραμμα σε stick η σκληρο δισκο. Το ξερω οτι το παω μακρυα. Υπαρχει τηλεοραση με ενσωματωμενο δεκτη που να μπορει να γραψει προγραμμα σε usb stick η δισκο;
Εμένα το μόνο που μου τη σπάει είναι πως θέλουμε δεύτερο τηλεκοντρόλ . Την εξέλιξη την δέχομαι και δεν γινόταν και αλλιώς . Τουλάχιστον ας βγει κάποιος δέκτης που το τηλεκοντρόλ του να μπορεί να ρυθμίσει την ένταση στις περισσότερες tv και το σβήσιμο .
Εν τω μεταξύ , έναν δέκτη για σαλόνι , έναν για κρεβατοκάμαρα , έναν για παιδικό , έναν για το μαγαζί και έναν για το τροχόσπιτο . Ε ρε γλέντια .
Εμένα το μόνο που μου τη σπάει είναι πως θέλουμε δεύτερο τηλεκοντρόλ . Την εξέλιξη την δέχομαι και δεν γινόταν και αλλιώς . Τουλάχιστον ας βγει κάποιος δέκτης που το τηλεκοντρόλ του να μπορεί να ρυθμίσει την ένταση στις περισσότερες tv και το σβήσιμο .
Εν τω μεταξύ , έναν δέκτη για σαλόνι , έναν για κρεβατοκάμαρα , έναν για παιδικό , έναν για το μαγαζί και έναν για το τροχόσπιτο . Ε ρε γλέντια .
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.570206 και problem solved. :126:
Μολις του προσθεσες και αλλο ενα!
Ένα που θα αντικαταστήσει όλα τα υπόλοιπα όμως. :123:
Καλά...κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας???????Δέν έχετε καταλάβει οτι το mega ζεί απο τις διαφημίσεις???????έχει λόγο να βάλει κόστος στο να δώ τί???????????τον Ψινάκη??????Έχουμε αποτρελαθεί τελείως?
Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα...
Από αυτά που έγραψα εσύ αυτό κατάλαβες; Τουλάχιστον ο γραπτός λόγος είναι σαφής δεν θα έπρεπε να υπάρχουν παρανοήσεις. Απλώς ο καθείς πιστεύει αυτό πού ΗΔΗ έχει μέσα στο μυαλό του και θέλει να πιστεύει...
Πάμε πάλι από την αρχή... ΚΑΝΕΙΣ δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να πληρώσει συνδρομητική τηλεόραση για να δει τον Ψινάκη. Ούτε είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Ξαναδιάβασε το post μου. Το mega, ο ΑΝΤ1 κλπ. ζούνε από τις διαφημίσεις και θα ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΎΝ να ζούνε από τις διαφημίσεις που θα προβάλουν στο ελεύθερο πρόγραμμά τους. Ούτε είπα ποτέ ότι μάς προσφέρουν σήμερα ποιοτικό πρόγραμμα. Τουναντίων. Απλώς σήμερα ανάμεσα στις σαβούρες άμα ψάξεις θα βρεις και κάποιες άξιες λόγου εκπομπές.
Στο μέλλον αυτές οι πιο καλές σειρές και οι ταινίες θα μεταφερθούν σε ένα δεύτερο κωδικοποιημένο κανάλι και στο ελεύθερο θα απομείνουν οι ψινάκηδες, οι τατιάνες, οι τράγκες, κλπ.
Συνεπώς το mega, o ΑΝΤ1, κλπ. θα εξακολοθούν να ζούνε από το ελεύθερο πρόγραμμα με τις διαφημίσεις. Δεν τους κοστίζει τίποτα όμως πλέον με την νέα τεχνολογία, από τα ίδια studio που θα παίζουν την ελεύθερη σαβούρα τους να έχουν και ένα dvd που θα παίζει καλές ταινίες κωδικοποιημένες μέσα από τους ίδιους πομπούς, στις ίδιες συχνότητες, στο ίδιο stream. Οποιος ΔΕΝ θελει να δει ψινάκη και τράγκα θα πληρώνει συνδρομή για να δει μια ταινία ή μια σειρά της προκοπής.
Αυτό είπα στο προηγούμενο post, άσχετα άν εσύ ήθελες να καταλάβεις το αντίθετο.
Εδώ θα είμαστε σε 4~5 χρονάκια το πολύ και ελάτε να μού πείτε ότι δεν έγινε έτσι όπως το έλεγα...
Χρήστος Ακρατόπουλος
26-01-10, 14:27
Δεν είναι κακό αυτό...
Δεν είναι καθόλου κακό να αποκτήσουμε και σοβαρή επίγεια ψηφιακή πλατφόρμα...
Το πρόβλημα των καναλιών για να το κάνουν αυτό είναι φυσικά η AGB... σήμερα υπάρχει μία ισορροπία στο θέμα των διαφημίσεων που θα διαταραχθεί βίαια σε περίπτωση επίγειας ψηφιακής πλατφόρμας...
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=124388
Χρήστος Ακρατόπουλος
26-01-10, 18:15
Βλακείες!!!! ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ!
Όλα αυτά εκπορεύονται από κάποιους που έχασαν την "δουλειά" βλ. ΕΡΤ αλλά και από μία προσπάθεια κάποιων να πιέσουν τα κανάλια και φυσικά από ανικανότητα και άγνοια!!!
Βέβαια και τα Ιδιωτικά Κανάλια και η ΕΡΤ έχουν ευθύνες για το σημερινό μπάχαλο γιατί τα πρώτα ήθελαν επιδότηση και η ΕΡΤ να κυριαρχεί... και οι δύο τρέχουν τώρα...
Αντιγράφω από το άρθρο στην Ελευθεροτυπία και το σχολιάζω:
"
Η νόμιμη διαδικασία
Για να ξεκινήσει, ωστόσο, νομότυπα μια ψηφιακή εκπομπή απαιτείται σειρά χρονοβόρων ενεργειών, μεταξύ των οποίων είναι:
* Εκδοση προεδρικού διατάγματος για τη χορήγηση αδειών τηλεοπτικού προγράμματος αλλά και αδειών χρήσης συχνότητας.
Είναι υπόθεση 15 ημερών αν θέλει το ΕΣΡ. Μπορεί να αδειοδοτήσει τα αναλογικά κανάλια άμεσα αν θέλει... το πρόβλημα βέβαια είναι με τα περιφερειακά κανάλια όπου η πιέσεις των τοπικών βουλευτών είναι αφόρητες και υπάρχουν και κανάλια που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις...
* Εκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό χάρτη συχνοτήτων.
Το οριστικό σχέδιο του Χάρτη Συχνοτήτων υπάρχει ήδη από τις αρχές του 2008 τόσο για την μετάβαση όσο και για την οριστική εκπομπή ψηφιακά. Πως νομίζετε ότι εκπέμπει η DIGEA σήμερα σε Ξυλόκαστρο και Θεσ/νίκη;
* Εκδοση υπουργικής απόφασης για τον καθορισμό αδειών που θα προκηρυχθούν, εμβέλειας, είδους προγραμμάτων.
Το σχέδιο ήδη υπάρχει και προβλέπει για την οριστική εκπομπή ψηφιακά 8 Πανελλαδικά και 8 τοπικά κανάλια σε κάθε Κέντρο εκπομπής. 1 συχνότητα ανά 2 Πανελλαδικά και 1 συχνότητα ανά 4 τοπικά + 3 συχνότητες για τις ανάγκες της ΕΡΤ
* Εκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για την καταβολή οικονομικού ανταλλάγματος, τα δικαιώματα χρήσης και τη διάρκεια ισχύος της άδειας.
Αυτό έχει να κάνει με την αδειοδότηση των αναλογικών καναλιών την οποία ο Ρουσσόπουλος ΔΕΝ τόλμησε να κάνει! Μην ξεχνάμε βέβαια ότι στην Ευρώπη οι τιμές δεν είναι δις Ευρώ όπως γράφεται ψευδώς στο άρθρο.
* Διεξαγωγή διαγωνισμού μεταξύ σταθμών από το ΕΣΡ.
Δεν υπάρχει ζήτημα διαγωνισμού καθώς όλα τα τοπικά που πληρούν τις προυποθέσεις του ΕΣΡ παίρνουν άδεια (χωράνε στις συχνότητες και τον αριθμό 8).
Το μόνο ζήτημα που κακώς είχε χειριστεί το σύστημα Ρουσσόπουλου είναι το ζήτημα του παρόχου. Πάροχος συχνοτήτων που θα φιλοξενεί κανάλια είναι το σύνηθες στην Ευρώπη και την Αμερική. Στην Ελλάδα των πανίσχυρων MEDIA τις συχνότητες δεν τις έχει μία εταιρία - πάροχος αλλά το ίδιο το κανάλι.
Από την άλλη βέβαια φανταστείτε γνωστό υπεργολάβο να μην είχε μόνο ένα κανάλι αλλά 4 συχνότητες στην Αττική δηλ. να επηρέαζε 4 Τοπικά και 6 Πανελλαδικά κανάλια...
* Καθορισμός πάρκων κεραιών. Διαδικασία που χαρακτηρίζεται σύνθετη και χρονοβόρα, καθώς απαιτούνται περιβαλλοντικές μελέτες, άδεια της ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Ταχυδρομείων και Τηλεπικοινωνιών), πολεοδομικές εγκρίσεις, παραχώρηση οικοπέδων που συνήθως βρίσκονται σε δασικές εκτάσεις και θα χρειαστεί αποχαρακτηρισμός κ.λπ.
ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!
ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 24 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΡΚΑ ΚΕΡΑΙΩΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ!!!
Η μόνη λύση στεγαστούν στα κτίρια της ΕΡΤ όπου αυτά έχουν άδεια από την εποχή της Χούντας.
Αυτό που σήμερα ισχύει είναι ότι όλα τα Κέντρα εκπομπής για την ψηφιακή εποχή βρίσκονται στο ίδιο σημείο που ήταν και τα κέντρα Αναλογικής Εκπομπής.
Το Κράτος δεν έχει άλλη λύση για το πρόβλημα αυτό. Αν πάει να αποχαρακτηρίσει περιοχή πάνω στα Βουνά θα παραβεί το Σύνταγμα!
Αυτό που στην πραγματικότητα θα γίνει είναι να "αδειάσουν" τα βουνά από κεραίες. Βγάλτε μια φωτογραφία τον Υμηττό σήμερα γιατί σε 3 χρόνια δεν θα τον ξαναδείτε έτσι...
* Κανονισμός λειτουργίας πάρκων κεραιών από την ΕΕΤΤ.
Δείτε το παραπάνω.
* Αδειοδότηση κεραιών από την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, την Εθνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας, την Περιφέρεια, την ΕΕΤΤ, την Πολεοδομία. Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, για κάθε άδεια κεραίας απαιτούνται δύο χρόνια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.
Πως θα υπάρξει κεραία στα Βουνά της Ελλάδας που ΟΛΑ είναι Δασικές Εκτάσεις;;;; ΠΩΣ;;;;;
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΚΕΡΑΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΚΟ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ;;;; ΠΟΙΟΣ;;;;
Αυτό που στην πραγματικότητα έχει γίνει είναι ότι η ΥΠΑ έχει ήδη δώσει την έγκρισή της τόσο στο σχέδιο Μετάβασης όσο και στο Σχέδιο Οριστικής Εκπομπής. Και στα 2 σχέδια καθορίζονται λεπτομερέστατα όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες ώστε η εκπομπή να γίνεται έτσι ώστε να μην ενοχλείται ούτε η ΥΠΑ αλλά και η εκπεμπόμενη ακτινοβολία να είναι η ελάχιστη δυνατή!
Αυτά για να ξέρετε όλοι τι πραγματικά συμβαίνει...
MaxHeadroom
26-01-10, 19:06
Ερώτηση: η Τεγόπουλος Εκδόσεις ΑΕ που εκδίδει την Ελευθεροτυπία, δεν είναι μέτοχος στο Mega Channel, που είναι μέτοχος στην κοινοπραξία Digea;
Ερώτηση: η Τεγόπουλος Εκδόσεις ΑΕ που εκδίδει την Ελευθεροτυπία, δεν είναι μέτοχος στο Mega Channel, που είναι μέτοχος στην κοινοπραξία Digea;
Κοίτα που πήγε το μυαλό του..:137:
Εγω βλέπω για άλλη μιά φορά δονκιχωτισμούς και λόγια παχειά, ώστε να δείξουμε ότι η κυβέρνηση αυτή αντιμάχεται τα μεγάλα συγκροτήματα Τύπου/ΜΜΕ...που ξέρουν και οι πέτρες ότι αυτά την σπρώξανε στην εξουσία και όχι μόνο μία φορά! Ας τους βάλει λοιπόν να πληρώσουν χοντρά και ας έρθει μετά να μας πει ότι το έκανε και πόσα ακριβώς πλήρωσαν, εγω το θεωρώ απίθανο όλοι αυτοί να ξεκίνησαν την Digea χωρίς να έχουν και την έγκριση του ΓΑΠ....