PDA

Επιστροφή στο Forum : Βοήθεια στον προβληματισμό μου.

haralas
17-05-10, 21:31
για βοηθειστε με παλληκαρια μου στον πολυ σοβαρο προβληματισμο μου και μαλιστα εν οψη κρισεως ισως να ειναι και η τελευταια μου σοβαρη αγορα ,λοιπον χωρις να λαμβανεται υπ'οψιν το θεμα λειτουργεικοτητα και συγκρινωντας εντελως απο θεμα αποδοσης ,ποια ειναι η καλυτερη εκλογη πηγης για το συστημα μου.
1ον cd player yamaha cds2000 η 2ον αγορα lap top +m2tech+v-dac το οποιο ηδη υπαρχει στο συστημα+αρχεια flac?

vet
18-05-10, 08:48
http://store.antelopeaudio.com/prod_images_large/zplus_mid.jpg

http://www.antelopeaudio.com/en/products_zodiacplus.html

Sensei
18-05-10, 09:25
Τιμή και review;;

konredd
18-05-10, 09:30
τιμή από το site της εταιρείας: 783725 χιλιάδες δρχ ή 2.300 ευρώ.

haralas
18-05-10, 10:18
τιμή από το site της εταιρείας: 783725 χιλιάδες δρχ ή 2.300 ευρώ.

μα εγω ζητησα την γνωμη σας για το ποια απο τις δυο λυσεις αυστηρως μεταξυ των δυο θα εχει την καλυτερη αποδοση συγκριτικα ,και σεις μου προτεινετε κατι υπερδιπλασιο στην τιμη και το οποιο θελει και αλλη συνοδεια για να παιξει,θα ηθελα λοιπον μονον γνωμες για την αρχικη μου επιλογη σας παρακαλω.!

οσον αφορα το ανωτερω dac το ξερω και εγω οτι θα ηταν οτι πρεπει αλλα προς το παρον φευ?

vastsar
18-05-10, 10:27
Εγω προτεινω την λυση Νο 2. Απλως γιατι οπωσδηποτε λαπτοπ?
Δεν σου κανει καποιο media player με μια μικρη οθονη (μονιτορ) + dac ?
Μια αλλη εναλλακτικη του media player ειναι αυτα τα mini htpc. Ενα πολυ ενδιαφερον θεμα εχουν ξεκινησει τα παιδια στην κατηγορια htpc, νομιζω οτι θα βρεις πολυ εξυπνες ιδεες.

haralas
18-05-10, 10:30
Εγω προτεινω την λυση Νο 2. Απλως γιατι οπωσδηποτε λαπτοπ?
Δεν σου κανει καποιο media player με μια μικρη οθονη (μονιτορ) + dac ?
Μια αλλη εναλλακτικη του media player ειναι αυτα τα mini htpc. Ενα πολυ ενδιαφερον θεμα εχουν ξεκινησει τα παιδια στην κατηγορια htpc, νομιζω οτι θα βρεις πολυ εξυπνες ιδεες.

δηλαδη εννοεις οτι η λυση νο 2 θα εχει ισαξια αποδοση με το πλευερ?

vastsar
18-05-10, 10:58
Αν το V-Dac εχει ηχο παραπλησιο με το Cambring Audio magic (που εχω και το ξερω, κι εχω ακουσει 2-3 φορες το Yamaha 2000) τοτε μην το σκεφτεσαι καθολου. Απο τα ριβιου παντως, αναφερουν οτι ο ηχος τους ειναι λιγο παραπλησιος, με λιγο περισσοτερο χαμηλο για το V-Dac και λιγο καλυτερο στα υπολοιπα για το magic. Αυτες οι διαφορες μπορει να ειναι και ψιλοι στα αχυρα.

haralas
18-05-10, 11:09
Αν το V-Dac εχει ηχο παραπλησιο με το Cambring Audio magic (που εχω και το ξερω, κι εχω ακουσει 2-3 φορες το Yamaha 2000) τοτε μην το σκεφτεσαι καθολου. Απο τα ριβιου παντως, αναφερουν οτι ο ηχος τους ειναι λιγο παραπλησιος, με λιγο περισσοτερο χαμηλο για το V-Dac και λιγο καλυτερο στα υπολοιπα για το magic. Αυτες οι διαφορες μπορει να ειναι και ψιλοι στα αχυρα.

εννοεις δηλαδη την λυση 2 κατι σε lap top και v-dac?

vastsar
18-05-10, 11:14
εννοεις δηλαδη την λυση 2 κατι σε lap top και v-dac?

Ναι, απλα δεν καταλαβαινω ομως γιατι να πληρωσεις τοσα σε χρηματα για λαπτοπ (σε περιοδο κρισης οπως ειπες) οταν εχεις εξισου καλες λυσεις και πιο φθηνες.

Μετα σκεψου και κατι αλλο. Στο λαπτοπ θα πρεπει να τραβηξεις καλωδιο μεχρι το ρακ των μηχανηματων, ενω το μιντια πλαιυερ το εχεις στο ρακ! Βεβαια αν το λαπτοπ το θελεις και γι αλλη δουλεια, τοτε παω πασο.

Alex_Zapantis
18-05-10, 11:15
Laptop έχεις ήδη ή θα πρέπει να το αγοράσεις και αυτό;
Βασίλη μαζί γράφαμε...

vastsar
18-05-10, 11:28
Αλεξη σε ψιλιχασαμε, παντως να πω την λυση νο 2 θα προτεινα ακομη κι αν κοστιζε 3φορες περισσοτερο απο την 1.

Δεν ειναι τυχαιο που οι περισσοτεροι που εχουμε καταφυγει σε αντιστοιχες λυσεις ακουμε απο την κουρτινα νο 2, ενω μηχανηματα που τα χρησοπληρωσαμε καθονται και μαζευουν σκονες. Τωρα απλως σε κανενα αγνωστο κανουμε τον σπουδαιο οτι εχουμε κι αυτο (σιντι) εχουμε κι ετουτο (πικαπ). Αν ομως πας να βγαλεις ενα δισκακι, πρωτα πρεπει να το ξεσκονισεις :142:. Ενω παλιωτερα τα λιωναμε.

haralas
18-05-10, 12:00
Ναι, απλα δεν καταλαβαινω ομως γιατι να πληρωσεις τοσα σε χρηματα για λαπτοπ (σε περιοδο κρισης οπως ειπες) οταν εχεις εξισου καλες λυσεις και πιο φθηνες.

Μετα σκεψου και κατι αλλο. Στο λαπτοπ θα πρεπει να τραβηξεις καλωδιο μεχρι το ρακ των μηχανηματων, ενω το μιντια πλαιυερ το εχεις στο ρακ! Βεβαια αν το λαπτοπ το θελεις και γι αλλη δουλεια, τοτε παω πασο.
γιατι θελω 100% ανεξαρτησια απο οθονη τηλεορασης -εχω χωρο στο ρακ-και γιατι το θελω και για πιο ολοκληρωμενη λυση .

haralas
18-05-10, 12:03
Βασίλη μαζί γράφαμε...
θα αγορασω καποιο στην οικονομικη κατηγορια θα προσθεσω οπωσδηποτε το m2tech που το <ακουσα> και μου αρεσε και στο μελλον μαλλον θα κοιταξω καποιο καλυτερο dac .απλα θελω να σχηματισω γνωμη για το εαν πρεπει να κοιταξω για καποιες ιδιαιτερες προδιαγραφες που πρεπει να εχει το lap-top που δεν νομιζω ομως!!

vastsar
18-05-10, 12:15
Ισως δεν με καταλαβες. Δεν προτεινα οθονη τηλεορασης. Αλλα κατι μικρες οθονες μονιτορς που ειναι απο 7 εως 11 ιντσες. Κοστιζουν 70-80 ευρω. Με τηλεχειρηστηριο απο μακρια περιηγεισαι στο μενου του(ων) σκληρου(ων) σου δισκου.

Δυστυχως τα media players δεν εχουν οθονη για τετοια δουλεια. Το λαπτοπ απο την αλλη εχει ενα αλλο πλεονεκτημα. Μπορει ενω ακους καποιο κοματι και χωρις να το διακοψεις να περιηγεισαι στο μενου του σκληρου, κατι που που με το media δεν γινεται.

Γι αυτο σου προτεινα τα htpc παλαμης που ειναι επισης για το ρακ. Βεβαια αυτα που σηζυταμε πλεον ειναι δευτερευοντα θεματα.

haralas
18-05-10, 12:34
Ισως δεν με καταλαβες. Δεν προτεινα οθονη τηλεορασης. Αλλα κατι μικρες οθονες μονιτορς που ειναι απο 7 εως 11 ιντσες. Κοστιζουν 70-80 ευρω. Με τηλεχειρηστηριο απο μακρια περιηγεισαι στο μενου του(ων) σκληρου(ων) σου δισκου.

Δυστυχως τα media players δεν εχουν οθονη για τετοια δουλεια. Το λαπτοπ απο την αλλη εχει ενα αλλο πλεονεκτημα. Μπορει ενω ακους καποιο κοματι και χωρις να το διακοψεις να περιηγεισαι στο μενου του σκληρου, κατι που που με το media δεν γινεται.

Γι αυτο σου προτεινα τα htpc παλαμης που ειναι επισης για το ρακ. Βεβαια αυτα που σηζυταμε πλεον ειναι δευτερευοντα θεματα.

εχεις καποια προταση σε λαπ-τοπ ? στην κατηγορια 500 ευρω περιπου ? και τι πρεπει να προσεξω απο προδιαγραφες?
κυριως απο πλευρας εξοδων ,μια και θα συνδεσω σε v-dac μεσω ομοαξωνικου και m2tech?

haralas
18-05-10, 12:37
υποθετω οτι θα ριπαρω cd μεσω του οδηγου cd.

vastsar
18-05-10, 12:50
εχεις καποια προταση σε λαπ-τοπ ? στην κατηγορια 500 ευρω περιπου ? και τι πρεπει να προσεξω απο προδιαγραφες?
κυριως απο πλευρας εξοδων ,μια και θα συνδεσω σε v-dac μεσω ομοαξωνικου και m2tech?

Εδω μαλλον αλλοι θα σε βοηθησουν περισσοτερο.
Νομιζω ομως οτι κυριως το θεμα εισοδων-εξοδων σ ενδιαφερει. Να εχει 3-4 εισοδους usb για τους σκληρους. Τις βρωμικες δουλειες αλλοι τις αναλαμβανουν (βλεπε dac). Επισης νομιζω οτι δεν θα εχεις προβλημα με αρχεια υψηλης αναλυσης που ακομη κι αν δεν εχεις τωρα σιγουρα θ αποκτησεις στο μελλον. Αυτο το σκατουλακι m2-tech πρεπει να κανει αυτη την δουλεια απ οτι υποψιαζομαι. Ειμαι σιγουρος οτι σε 2-3 χρονια θα το πουλανε 5 ευρω, ομως τωρα μας τον πιανουν.

vastsar
18-05-10, 12:59
υποθετω οτι θα ριπαρω cd μεσω του οδηγου cd.

Ναι, εγω χρησιμοποιω το Ripstation Micro, ειναι ελευθερο απο το ιντερνετ.

Alex_Zapantis
18-05-10, 13:08

θα αγορασω καποιο στην οικονομικη κατηγορια.

Με πρόλαβες.
Ρίξε μια ματιά όμως σε αυτά που γράφω παρακάτω.

Alex_Zapantis
18-05-10, 13:10
Αλεξη σε ψιλοχασαμε, παντως να πω την λυση νο 2 θα προτεινα ακομη κι αν κοστιζε 3φορες περισσοτερο απο την 1.

Δεν ειναι τυχαιο που οι περισσοτεροι που εχουμε καταφυγει σε αντιστοιχες λυσεις ακουμε απο την κουρτινα νο 2, ενω μηχανηματα που τα χρησοπληρωσαμε καθονται και μαζευουν σκονες. ...

Συμφωνώ.
Και για μένα η ευκολία είναι πολύ ψηλά.
Αλλά και από άποψη ποιότητας η λύση του PC είναι προτιμητέα.
Τώρα, επί του πρακτέου:
1. Αν ο φίλος haralas έχει ήδη Laptop, η λύση M2Tech + V-DAC είναι πολύ καλή. Με δεδομένο όμως ότι το Yamaha CD S2000 κοστίζει σχεδόν 1100 Ευρώ, αν θέλει να δώσει κάτι παραπάνω, τότε υπάρχει και η πολύ καλύτερη λύση του Buffalo.
Νομίζω πως το μέλος back, μπορεί να τον βοηθήσει σε αυτό.
Εναλλακτικά, αν θέλει να προχωρήσει σε βελτίωση του V-DAC, μπορεί να ρίξει μια ματιά εδώ (http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=77983).
2. Αν ο φίλος haralas δεν έχει Laptop, τότε εγώ υπάρχει και η λύση ενός σταθερού υπολογιστή, προτιμητέα για λόγους επεκτασιμότητας - ευελιξίας - δυνατοτήτων. Υπάρχουν όμορφα (και ήσυχα) κουτιά σε λογικές τιμές, μερικά εκ των οποίων προσφέρουν και δυνατότητες τηλεχειρισμού. Π.χ. αυτό (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Silverstone-Grandia-Silver-SST-GD01S-MXR.htm).
Το κόστος βέβαια θα είναι λίγο υψηλότερο σε σχέση με ένα Laptop της οικονομικής κατηγορίας.
3. Εναλλακτικά, υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης (είτε με Laptop είτε με σταθερό υπολογιστή) μιας επαγγελματικής κάρτας ήχου Firewire σαν κι αυτήν (http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=30421), η οποία (σε πρώτη φάση τουλάχιστον) θα λειτουργεί και ως DAC (οπότε ξεχνάμε M2Tech και V-DAC).
Το κόστος θα ανέβει κι άλλο, αλλά με προσθήκη στο μέλλον π.χ. ενός κατάλληλα υλοποιημένου Buffalo, η ποιότητα αγγίζει κορυφή.

teachertza
18-05-10, 13:22
αν αγοράσεις πάντως laptop αγόρασε να έχει optical output και άσε στην άκρη το m2tech.
Το m2tech έχει 100ε και το vdac έχει 180.Δέν αξίζει η αναλογία τιμής transport/dac.Σε αυτά τα λεφτά παίξε με ώς έχει.
Επίσης μπορείς να δείς και αυτά τα ωραία media players τα οποία σε συνδυασμό με ένα dac κάνουν πολύ ωραίο αποτέλεσμα και χωρίς καλώδια,windows,κ.τ.λ.

haralas
18-05-10, 13:27
Συμφωνώ.
Και για μένα η ευκολία είναι πολύ ψηλά.
Αλλά και από άποψη ποιότητας η λύση του PC είναι προτιμητέα.
Τώρα, επί του πρακτέου:
1. Αν ο φίλος haralas έχει ήδη Laptop, η λύση M2Tech + V-DAC είναι πολύ καλή. Με δεδομένο όμως ότι το Yamaha CD S2000 κοστίζει σχεδόν 1100 Ευρώ, αν θέλει να δώσει κάτι παραπάνω, τότε υπάρχει και η πολύ καλύτερη λύση του Buffalo.
Νομίζω πως το μέλος back, μπορεί να τον βοηθήσει σε αυτό.
Εναλλακτικά, αν θέλει να προχωρήσει σε βελτίωση του V-DAC, μπορεί να ρίξει μια ματιά εδώ (http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=77983).
2. Αν ο φίλος haralas δεν έχει Laptop, τότε εγώ υπάρχει και η λύση ενός σταθερού υπολογιστή, προτιμητέα για λόγους επεκτασιμότητας - ευελιξίας - δυνατοτήτων. Υπάρχουν όμορφα (και ήσυχα) κουτιά σε λογικές τιμές, μερικά εκ των οποίων προσφέρουν και δυνατότητες τηλεχειρισμού. Π.χ. αυτό (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Silverstone-Grandia-Silver-SST-GD01S-MXR.htm).
Το κόστος βέβαια θα είναι λίγο υψηλότερο σε σχέση με ένα Laptop της οικονομικής κατηγορίας.
3. Εναλλακτικά, υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης (είτε με Laptop είτε με σταθερό υπολογιστή) μιας επαγγελματικής κάρτας ήχου Firewire σαν κι αυτήν (http://www.athensproaudio.gr/index.php?target=products&product_id=30421), η οποία (σε πρώτη φάση τουλάχιστον) θα λειτουργεί και ως DAC (οπότε ξεχνάμε M2Tech και V-DAC).
Το κόστος θα ανέβει κι άλλο, αλλά με προσθήκη στο μέλλον π.χ. ενός κατάλληλα υλοποιημένου Buffalo, η ποιότητα αγγίζει κορυφή.
πρωτιμο λαπ-τοπ προς το παρον με m2tech +v-dac και στο μελλον οπωσδηποτε τα επι πλεον λεφτα σε ενα πολυ καλυτερο dac, ομως δεν μπορω να μην σας κρυψω καποιους μικρους εστω ενδοιασμους ισως απο προκαταληψη,οσον αφορα το κατα ποσον αυτος ο συνδιασμος θα αγγιζει η θα ειναι ισαξιος με το yamaha cds2000,βεβαια δεν μπορω να μην ομολογισω οτι ακομα και στο desktop pc μου παιζοντας διαφορα αρχεια flac με το φτηνο αλλα πολυ καλο συστηματακι logitech z4 πιανω τον εαυτο μου να απολαμβανει και να αντιλαμβανεται στοιχεια εστω σωστης και καθαρης αναπαραγωγης της μουσικης τα οποια αναγαγωντας τα στο μεγαλυτερο συστημα φανταζομαι οτι θα εχω σωστη αποδοση.

haralas
18-05-10, 13:28
αν αγοράσεις πάντως laptop αγόρασε να έχει optical output και άσε στην άκρη το m2tech.
Το m2tech έχει 100ε και το vdac έχει 180.Δέν αξίζει η αναλογία τιμής transport/dac.Σε αυτά τα λεφτά παίξε με ώς έχει.
Επίσης μπορείς να δείς και αυτά τα ωραία media players τα οποία σε συνδυασμό με ένα dac κάνουν πολύ ωραίο αποτέλεσμα και χωρίς καλώδια,windows,κ.τ.λ.

το v-dac το εχω ηδη στην κατοχη μου.

haralas
18-05-10, 13:29

ναι οπως αναφερω και πιο πανω θελω εντελως ανεξαρτησια απο τι-βι κτλ και θελω οπωσδηποτε οθονη μπροστα μου.

teachertza
18-05-10, 13:35
ναι οπως αναφερω και πιο πανω θελω εντελως ανεξαρτησια απο τι-βι κτλ και θελω οπωσδηποτε οθονη μπροστα μου.α οκ τώρα το πιασα...έχεις dac και είσαι μεταξύ
α)m2tech+laptop και
β)cd transport?

εγώ θα ψήφιζα το α.πιο πολύ απο άποψη μουσικής εξέλιξης σου.
τώρα με cd και τέτοια...ή θα αγοράζεις cd ή θα αντιγράφεις...μπλέξιμο...

vastsar
18-05-10, 13:45
Βεβαια θα πρεπει να γνωριζεις και κατι αλλο με το μελλον. Αν ποτε σκεφτεις ενα καλυτερο dac, θα πρεπει το συστημα σου (δεν το γνωριζω) να ειναι πολυ καλο για να ακουσεις διαφορα. Σε μη αποκαλυπτικο συστημα και απλως καλο, οι διαφορες με ενα καλο dac θα σου φαινονται μικρες και ισως ανουσιες.

Ο Πιτερμενι εκανε καποια κολπα με το ντακ που εχεις και μαλλον του ανεβασε κι αλλο τις δυνατοτητες. Βεβαια δεν ειναι παντα το διαφορετικο και καλυτερο, γι αυτο λεμε καμμια φορα να το ακουσω πρωτα κι αν μ αρεσει προχωραω.

haralas
18-05-10, 13:45
α οκ τώρα το πιασα...έχεις dac και είσαι μεταξύ
α)m2tech+laptop και
β)cd transport?

εγώ θα ψήφιζα το α.πιο πολύ απο άποψη μουσικής εξέλιξης σου.
τώρα με cd και τέτοια...ή θα αγοράζεις cd ή θα αντιγράφεις...μπλέξιμο...

το μουσικης εξελιξης πως το βλεπεις ? απο αποδοση η απο λειτουργοκοτητα και τεχνολογικη λυση?

Alex_Zapantis
18-05-10, 13:46
Πρoτιμώ λαπ-τοπ προς το παρον με m2tech +v-dac και στο μελλον οπωσδηποτε τα επι πλεον λεφτα σε ενα πολυ καλυτερο dac, ομως δεν μπορω να μην σας κρυψω καποιους μικρους εστω ενδοιασμους ισως απο προκαταληψη,οσον αφορα το κατα ποσον αυτος ο συνδιασμος θα αγγιζει η θα ειναι ισαξιος με το yamaha cds2000...

Αφού έχεις ήδη το V-DAC, τότε μην το σκέφτεσαι.
Χτύπα τα!
Και το Laptop και το M2Tech.
Όσο για τους ενδοιασμούς σου, στην αναπαραγωγή από PC, με την προϋπόθεση ότι έχεις ρυθμίσει σωστά το Foobar, ο περιοριστικός παράγοντας θα είναι η ποιότητα του V-DAC.
Δεν μπορώ να σου πω αν, όντας σε στοκ κατάσταση και τα δύο, το V-DAC θα είναι σε θέση να ανταγωνιστεί - ξεπεράσει το CD S2000.
Υποψιάζομαι πως όχι.
Βελτιώνοντας όμως το V-DAC, ή αλλάζοντάς το π.χ. με ένα κατάλληλα υλοποιημένο Buffalo, ο συνδυασμός του με PC και M2Tech έχει τα πρωτεία.

haralas
18-05-10, 13:54
Βεβαια θα πρεπει να γνωριζεις και κατι αλλο με το μελλον. Αν ποτε σκεφτεις ενα καλυτερο dac, θα πρεπει το συστημα σου (δεν το γνωριζω) να ειναι πολυ καλο για να ακουσεις διαφορα. Σε μη αποκαλυπτικο συστημα και απλως καλο, οι διαφορες με ενα καλο dac θα σου φαινονται μικρες και ισως ανουσιες.

Ο Πιτερμενι εκανε καποια κολπα με το ντακ που εχεις και μαλλον του ανεβασε κι αλλο τις δυνατοτητες. Βεβαια δεν ειναι παντα το διαφορετικο και καλυτερο, γι αυτο λεμε καμμια φορα να το ακουσω πρωτα κι αν μ αρεσει προχωραω.
το συστημα ειναι ενισχ.yamaha as2000, ηχεια yamaha soavo-1 πικαπ
thorens td166mkii .cd marantz 52mkii με αρκετες επεμβασεις διαχρονικα και επισκευες.

costas EAR
18-05-10, 14:14
τα yamaha soavo-1 σου αρέσουν?

haralas
18-05-10, 14:27
τα yamaha soavo-1 σου αρέσουν?

ναι με παρτεναιρ τον as2000 και με σωστη πηγη τουλαχιστον στον χωρο μου κελαιδανε ,επειδη ακουω ενα ευρυ ρεπερτοριο (απο μεταλ ροκ εως κλασσικη και προκλασσικη ομου και τζαζ) ο all around χαρακτηρας τους με βολευει πολυ ,πιστευω οτι η βαθμολογια που τους δινουν καποια περιοδικα (μεταξυ αυτων και ο ηχος παλαιοτερα 4 αστερια )τα αδικουν αρκετα ,πιστευω πως μια καταταξη τουλαχιστον 4.2 η 4.3 θα ηταν πιο κοντα στην πραγματικοτητα.
υπ'οψιν οτι τα ακουσα με καλυτερο ενισχυτικο σταδιο ,(ακριβοτερο εννοω με plinius) και ηταν πραγματικη αποκαλυψη.

haralas
18-05-10, 14:34
αν θες στα υπερ τους ειναι τα πολυ καλα δυναμικα και ταχυτατα μεταβατικα το σφιχτο και δεμενο μπασο ,ενω στα πλην τους θα ελαγα οτι λιγη περισσοτερη ακριβεια στα μιντ και ισως λιγο καλυτερο τουιτερ θα ηταν θεμιτο ( ηδη η yamaha ανακοινωσε βελτιωσεις στις νεες εκδοσεις,) ομως τι ψαχνεις στα 1500 ευρω -οσο υπαρχουν ακομα στην αγορα και με μια κατασκευη υπερανω καθε κριτικης νομιζω οτι ειναι μια πολυ καλη αγορα.επισης στα προτερηματα τους συγκαταλεγεται και η ικανοτητα τους να παιζουν δυνατα χωρις προβλημα .

vastsar
18-05-10, 14:40
Ενισχυτης και ηχεια φαινεται να αποτελουν ενα ισοροπημενο συστημα. Με την προσθηκη της πηγης θα δεσει το γλυκο. Βεβαια για να μην παρεξηγηθω το πικαπ και το cd player που εχεις δεν τα ακουσα και δεν εχω γνωμη. Ομως εχω την εντυπωση οτι μολις ριπαρεις την μουσικη σου, θ ακους σπανια με τον τροπο ακουγες. Δηλαδη Κυριακες και γιορτες απο το πικαπ για κανα δυο ωριτσες, το σιντι χμμ, το κοβω προς τις αγγελιες.:142:

haralas
18-05-10, 14:49
Ενισχυτης και ηχεια φαινεται να αποτελουν ενα ισοροπημενο συστημα. Με την προσθηκη της πηγης θα δεσει το γλυκο. Βεβαια για να μην παρεξηγηθω το πικαπ και το cd player που εχεις δεν τα ακουσα και δεν εχω γνωμη. Ομως εχω την εντυπωση οτι μολις ριπαρεις την μουσικη σου, θ ακους σπανια με τον τροπο ακουγες. Δηλαδη Κυριακες και γιορτες απο το πικαπ για κανα δυο ωριτσες, το σιντι χμμ, το κοβω προς τις αγγελιες.:142:

ελα ντε τωρα και πες μου αξιζει τον κοπο να δωσω 1100 ευρω για το cds2000 ? η να το παρακαμψω ?

vastsar
18-05-10, 15:04
ελα ντε τωρα και πες μου αξιζει τον κοπο να δωσω 1100 ευρω για το cds2000 ? η να το παρακαμψω ?

Κοιτα και να παρεις το Yamaha s2000 για μενα ειναι σιγουρο οτι μετα απο καποιο διαστημα θα πας στην κουρτινα Νο 2. Δεν την γλυτωνεις. Απλα παλι θα εισαι τυχερος. Γιατι ξοδεψες μονο 1.100 για το player. Θα το πουλησεις στα 400 ευρω και εχασες μονο 700 ευρω. Για σκεψου οτι εχω στην αγγελια ενα cd player της Accustick Arts MKII που απο 5.900 ευρω ονομαστικη αξια το κατεβασα στα 2.000 και ουτε ενα τηλεφωνο δεν ειχα. Μουσικη ακουω απο το ευτελες dac των 300 ευρω.

Alex_Zapantis
18-05-10, 15:46
Κοιτα και να παρεις το Yamaha s2000 για μενα ειναι σιγουρο οτι μετα απο καποιο διαστημα θα πας στην κουρτινα Νο 2. Δεν τη γλυτωνεις.

+1.000.000

...
Απλα παλι θα εισαι τυχερος. Γιατι ξοδεψες μονο 1.100 για το player. Θα το πουλησεις στα 400 ευρω και εχασες μονο 700 ευρω. Για σκεψου οτι εχω στην αγγελια ενα cd player της Accustick Arts MKII που απο 5.900 ευρω ονομαστικη αξια το κατεβασα στα 2.000 και ουτε ενα τηλεφωνο δεν ειχα. Μουσικη ακουω απο το ευτελες dac των 300 ευρω.

ΑΥΤΟ λέγεται βοήθεια προς το συμφορουμίτη.
ΑΥΤΟ λέγεται έλλειψη εγωισμού.

Μπράβο ρε Βασίλη.

Και μη στεναχωριέσαι για το CD Player.

Πολλοί έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση.
Απλά, ελάχιστοι έχουν τα κάκαλα να το παραδεχτούν...
Απλά, ελάχιστοι έχουν το σθένος να δώσουν στο 1/3 της τιμής αγοράς μια συσκευή που χρυσοπλήρωσαν, επειδή θέλουν να είναι εντάξει και με τον εαυτό τους και με το μελλοντικό αγοραστή.

Sensei
18-05-10, 15:47

Ό,τι φθηνότερο μπορείς να βρεις, μην σου πω και netbook.

Οι απαιτήσεις σου από το laptop (ή netbook) είναι μηδαμινές γι αυτή την δουλειά που το προορίζεις, και στο εξηγώ πάνω στα κύρια χαρακτηριστικα ενός computer γενικά:

1) κάρτα γραφικών: απαιτήσεις --> 0 (τι να την κάνεις;;)
2) σκληρός δίσκος: απαιτήσεις --> τον μικρότερο που θα βρεις, αφού η μουσική είναι στους εξωτερικούς σου
3) Επεξεργαστής: απαιτήσεις --> αστείες για αναπαρωγή μουσικής, ό,τι φθηνότερο και μικρότερο βρεις σε υπερκαλύπτει
4) Μνήμη RAM --> για Window 7 με 1GB είσαι καλυμμένος.
5) καρτα ήχου --> 0! Ας μην έχει καθόλου, δεν την χρειάζεσαι αφού θα παίξεις με USB-M2tech-VDac

ΑΡΑ: Το φθηνότερο netbook που θα βρεις (υπάρχουν και με 200 ευρώ) και είσαι ΥΠΕΡ-καλυμμένος

gas2
18-05-10, 16:09

Ναι,αν έχεις πολλά cd και θέλεις την συνoλική μουσική αποψη της yamaha.
Aλλά,κατά την γνώμη μου,την αναπαραγωγή μουσικής από σκληρό δεν θα μπορέσεις ,μελλοντικά,
να αποφύγεις,γιατί έχει πολλά πλεονεκτήματα και
ευκολίες. Τα ερωτήματά σου,τα είχα και εγώ,πριν
αρκετό καιρό και τελικά κατάληξα σε κάτι που συνδιάζει και τα δυο(CA 840c).
Ο ήχος του είναι υπεράνω κριτικής(καμία σχέση με
dacmagic ή άλλο dac του χιλιάρικου) και επιπλέον
έχει ψηφιακές εισόδους να συνδέσεις τον Η\Υ σου.

haralas
18-05-10, 16:48
Ναι,αν έχεις πολλά cd και θέλεις την συνoλική μουσική αποψη της yamaha.
Aλλά,κατά την γνώμη μου,την αναπαραγωγή μουσικής από σκληρό δεν θα μπορέσεις ,μελλοντικά,
να αποφύγεις,γιατί έχει πολλά πλεονεκτήματα και
ευκολίες. Τα ερωτήματά σου,τα είχα και εγώ,πριν
αρκετό καιρό και τελικά κατάληξα σε κάτι που συνδιάζει και τα δυο(CA 840c).
Ο ήχος του είναι υπεράνω κριτικής(καμία σχέση με
dacmagic ή άλλο dac του χιλιάρικου) και επιπλέον
έχει ψηφιακές εισόδους να συνδέσεις τον Η\Υ σου.

δηλαδη μου λετε οτι περαν απο το κερδος της λειτουργικοτητας και της ευχρηστιας ,δεν γινεται λογος αλλωστε και εγω το καταλαβαινω οτι αργα η γρηγορα και να παρω το πλευερ παλι θα καταληξω στην λυση 2 ,περα απο ολα αυτα λοιπον η ποιοτικη διαφορα αναμεσα στην λυση 2 οπως εγω την σχεδιαζω με το συγκεκριμενο κοστος και στο πλευερ ποια θα ειναι? αρκετα πλησιον ? εσεις δηλαδη απο πλευρας αποδοσης πιστευετε οτι θα ειμαστε κοντα η" οτι θα κανω καποιο συμβιβασμο μπρος στη λειτουργικοτητα-ευχρηστια-διαφορα κοστους προς τα κατω?

επι πλεον με ολο το σεβασμο και την φιλικη διαθεση προς τους νεαρους συμφορουμιτες μου θα ηθελα να ακουσω γνωμες περισσοτερο φιλομουσων πλησιαζοντων στην ηλικια μου και λογω της ταυτησης των μουσικων τροπων των ακουσματων μας.

vet
18-05-10, 17:54
φιλε χαραλα, η προταση μου για την αντιλοπη το ντακ ηταν για να παρεις κατι που σε βαθος χρονου θα σε βγαλει απο περιττα εξοδα. νομιζα οτι το σιντι που ηθελες ηταν κοντα στα 2χιλιαρικα και οποτε σορρυ για την υπερβαση...
στο δια ταυτα... εγω πηρα σιντι πλαυερ ακριβοοοο και ειμαι πολυ χαρουμενος που το πηρα.
ακουω τα σιντακια μου και κυριως τα sacd με πολυ χαρα...
ομως... αυτη την στιγμη μονοδρομος ειναι τα dac....
δεν ειναι μονο η ευχρηστια, ειναι και ο ογκος των μουσικων δεδομενων που γινεται κατοχη μας αμεσα και ανεξοδα κλπ κακα πραγματα...
ομως πιστευω πως για το συστημα σου πρεπει να παρεις ενα dac τουλαχιστον ενα κλικ παραπανω. αφου εχεις dac κανε υπομονη και πηγαινε για κατι καλυτερο.

gas2
18-05-10, 17:55
Στο δικό μου χώρο και στο δικό μου σύστημα,το 840c και το yamaha cdp2000(ενός φίλου) έπαιξαν αρκετά έως πολύ καλύτερα(το 840) από το dacmagic(το οποίο θεωρείται αν όχι καλύτερο του vdac, τουλάχιστον ισάξιο).
Οι φίλοι μας οι Άγγλοι λένε ότι,
ο γέρικος σκύλος,δύσκολα μαθαίνει καινούρια κόλπα,
το οποίο ισχύει γιατί πολύ καιρό είχα και cdp και dacmagic για τον Η\Υ, απλώς κάποτε γέμισε το ρακ
και είπα να τα συνδιάσω.Παρόλο που συνήθως χρησιμοποιώ το λαπτοπ,μερικές προσωπικές στιγμές,
βάζω παλιά αγαπημένα cd που συνδέονται με πρότερες αναμνήσεις(σε αυτό καταλαβαίνω τους παλιούς βινυλιάκηδες).Εν κατακλείδι ,η σειρά 2000
της yamaha περιλαμβάνει άκρως ερωτεύσιμα μηχανήματα(πανέμορφα και με φοβερή ποιότητα κατασκευής) και αν το πάρεις δεν θα το μετανιώσεις,
άλλωστε η ομορφιά της ζωής υπάρχει και στην χρήση του περιττού(δεν δέχομαι να μπω ,με το ζόρι,στην φιλοσοφία του απολύτως αναγκαίου).

haralas
18-05-10, 18:36
Στο δικό μου χώρο και στο δικό μου σύστημα,το 840c και το yamaha cdp2000(ενός φίλου) έπαιξαν αρκετά έως πολύ καλύτερα(το 840) από το dacmagic(το οποίο θεωρείται αν όχι καλύτερο του vdac, τουλάχιστον ισάξιο).
Οι φίλοι μας οι Άγγλοι λένε ότι,
ο γέρικος σκύλος,δύσκολα μαθαίνει καινούρια κόλπα,
το οποίο ισχύει γιατί πολύ καιρό είχα και cdp και dacmagic για τον Η\Υ, απλώς κάποτε γέμισε το ρακ
και είπα να τα συνδιάσω.Παρόλο που συνήθως χρησιμοποιώ το λαπτοπ,μερικές προσωπικές στιγμές,
βάζω παλιά αγαπημένα cd που συνδέονται με πρότερες αναμνήσεις(σε αυτό καταλαβαίνω τους παλιούς βινυλιάκηδες).Εν κατακλείδι ,η σειρά 2000
της yamaha περιλαμβάνει άκρως ερωτεύσιμα μηχανήματα(πανέμορφα και με φοβερή ποιότητα κατασκευής) και αν το πάρεις δεν θα το μετανιώσεις,
άλλωστε η ομορφιά της ζωής υπάρχει και στην χρήση του περιττού(δεν δέχομαι να μπω ,με το ζόρι,στην φιλοσοφία του απολύτως αναγκαίου).
πανω που πηγαινα να στριψω κατα λαπ-τοπ μερια ξαναγυρναω στο πλευερ ε αφου τα αλλα δυο σκελη του συστηματος ζητανε το αδερφακι τους και δικιο εχουν να μην μεινουν ορφανα τα καυμενα !!? τωρα πως να αρνηθης στον ενισχυτη να μην του παρεις το πλευερ του ? αμ πως? ε και στο φιναλε να δειτε που θα παρω και λαπι-τοπι!!(αμα επιβιωσουμε της κρισεως βοηθεια μας)!!!

gas2
18-05-10, 19:29
πανω που πηγαινα να στριψω κατα λαπ-τοπ μερια ξαναγυρναω στο πλευερ ε αφου τα αλλα δυο σκελη του συστηματος ζητανε το αδερφακι τους και δικιο εχουν να μην μεινουν ορφανα τα καυμενα !!? τωρα πως να αρνηθης στον ενισχυτη να μην του παρεις το πλευερ του ? αμ πως? ε και στο φιναλε να δειτε που θα παρω και λαπι-τοπι!!(αμα επιβιωσουμε της κρισεως βοηθεια μας)!!!

http://www.youtube.com/watch?v=vHjNgvb457I&feature=related

teachertza
18-05-10, 19:37
το μουσικης εξελιξης πως το βλεπεις ? απο αποδοση η απο λειτουργοκοτητα και τεχνολογικη λυση?
οτι το cd είναι περιοριστικός παράγοντας στο να φτιάξεις γρήγορα και εύκολα μία μουσική συλλογή.
Αντιθέτως με το pc τα πράγματα είναι εύκολα...τόσο υλικό που θα χρειαστείς χρήματα για σκληρούς.

teachertza
18-05-10, 19:43
οτι το cd είναι περιοριστικός παράγοντας στο να φτιάξεις γρήγορα και εύκολα μία μουσική συλλογή.
Αντιθέτως με το pc τα πράγματα είναι εύκολα...τόσο υλικό που θα χρειαστείς χρήματα για σκληρούς.
βέβαια απο την άλλη θα βρείς άτομα με τεράστιες συλλογές βινυλίων και cd τα οποία δέν μπορούν με τίποτα να υποκύψουν σε λογικές τύπου library(itunes,φάκελοι).
Μάλιστα θα σου έλεγα πως έχω παρατηρήσει οτι τέτοιοι τύποι είναι γνώστες των συλλογών τους.Για να επιμείνω κ άλλο θα σου έλεγα οτι σχεδόν όλοι οι χρήστες flac δέν γνωρίζουν ούτε στο ελάχιστο το περιεχόμενο των συλλογών τους.
Όμως αν δέν έχεις συλλογή cd τα πράματα είναι δύσκολα.

Ζυγίζεις και επιλέγεις...

haralas
18-05-10, 20:42
βέβαια απο την άλλη θα βρείς άτομα με τεράστιες συλλογές βινυλίων και cd τα οποία δέν μπορούν με τίποτα να υποκύψουν σε λογικές τύπου library(itunes,φάκελοι).
Μάλιστα θα σου έλεγα πως έχω παρατηρήσει οτι τέτοιοι τύποι είναι γνώστες των συλλογών τους.Για να επιμείνω κ άλλο θα σου έλεγα οτι σχεδόν όλοι οι χρήστες flac δέν γνωρίζουν ούτε στο ελάχιστο το περιεχόμενο των συλλογών τους.
Όμως αν δέν έχεις συλλογή cd τα πράματα είναι δύσκολα.

Ζυγίζεις και επιλέγεις...
προσεξε η λοξα η δικη μου εγκειται στο εξης αμφιταλαντευομαι αναμεσα στο πλευερ η στο λαπ-τοπ και τα τοιαυτα διοτι ναι μεν μεν με ενδιαφερει η ευχρηστια και η λειτουργικοτητα του σκληρου δισκου και του pc με το dac του αναγνωριζωντας οτι σιγουρα 100%
το μελλον ανηκει στην ψηφιακη αποθηκευση και διαχειριση ομως
με την παρουσα δομη που μπορω να φτιαξω αυτη την στιγμη λογω οικονομικης στενοτητος δεν θα συγχωρησω στον εαυτο μου εαν αυτο που θα φτιαξω προς το παρον θα εχει υποδεεστερη αποδοση απο οτι εαν προσθεσω στο συστημα μου ενα πλευερ σαν το cds2000
ταιριαζοντας το με τα υπολοιπα μερη ,εστω και με την λιγοτερο ευχρηστη διαχειρηση του υλικου εστω και εαν ακουω τα ιδια και τα ιδια σε σχεση με την λυση 2 .

teachertza
18-05-10, 21:42
το μελλον ανηκει στην ψηφιακη αποθηκευση και διαχειριση ομως
με την παρουσα δομη που μπορω να φτιαξω αυτη την στιγμη λογω οικονομικης στενοτητος δεν θα συγχωρησω στον εαυτο μου εαν αυτο που θα φτιαξω προς το παρον θα εχει υποδεεστερη αποδοση απο οτι εαν προσθεσω στο συστημα μου ενα πλευερ σαν το cds2000
ταιριαζοντας το με τα υπολοιπα μερη ,εστω και με την λιγοτερο ευχρηστη διαχειρηση του υλικου εστω και εαν ακουω τα ιδια και τα ιδια σε σχεση με την λυση 2 .να σε ρωτήσω κάτι?για να μήν αναλωνόμαστε δηλαδή σε κουβέντες...

Το vdac γιατί το αγόρασες?Έπαιζες με pc?

Γενικότερα πάντως το pc παίζει καλύτερα απο τράνσπορτ και αν θές να είσαι χάι εντ παίρνεις και ένα m2tech.
Γενικότερα το pc είναι το μέλλον.Εγώ δέν θα αγόραζα τράνσπορτ.

Απο την άλλη το vdac απ ότι καταλαβαίνω είναι χειρότερο απο το dac του yamaha.Άρα το αποτέλεσμα ηχητικά θα είναι υπέρ του yamaha.

Απλά θέλω να σου ξεκαθαρίσω οτι με το vdac θα έχεις έναν ήχο του επιπέδου vdac.δέν θα αλλάξει η ποιότητα με ένα laptop.

Τα οφέλη του pc είναι τεράστια.Εκτός απο τα βασικά...οτι είναι υπολογιστής...οτι κάνει τα πάντα κ.τ.λ.
έχει δυνατότητα να παίξει hd
έχει δυνατότητα να παίξει δωρεάν
οι κακιές γλώσσες λένε οτι είναι το καλύτερο τράνσπορτ

Όμως πραγματικά μπερδεύτηκα απο τα ποστ.Έχεις λάπτοπ?πραγματικά απο τη κουβέντα δέν κατάλαβα...

αν πάρεις λάπτοπ κοίτα κάποια toshiba που υπάρχουν με 4 έτη σε εγγυήσεις.είχα ένα vaio πανάκριβο και μου κάηκε.απο τότε είπα οτι θα κοιτάω τις εγγυήσεις...

η συμβουλή μου θα ήταν να αποφύγεις το τράνσπορτ.
Επίσης μία δεύτερη θα ήταν να ακούσεις ένα καλό dac μήπως και επενδύσεις εκεί τα χρήματα σου.
πάντως νομίζω οτι τίθεται ένα θέμα του με τί θα ασχοληθείς παραπάνω.Αν σε βολεύει το cd πάρτο.Αν θές τεχνολογία, λειτουργικότητα, μέλλον σε αναβαθμίσεις πάρε laptop.

teachertza
18-05-10, 21:48
α ναι.επίσης αν έχεις καλό dac αυτομάτως συνδέεις το marantz με αυτό και ακούς και τα cdάκια σου.Εγώ έχω συνδέσει ένα bluesky(25 ευρώ) με ένα vdac και το αποτέλεσμα είναι ο ήχος του vdac.

costas EAR
18-05-10, 22:24
το cd-player, ως συσκευή, έχει πεθάνει.

ομοίως και το πικάπ.

αλλά, είσαι ελεύθερος να αγοράσεις οποιοδήποτε από τα δύο επιθυμείς.

γιου νόου μπέτερ.

teachertza
18-05-10, 23:48
το cd-player, ως συσκευή, έχει πεθάνει.

ομοίως και το πικάπ.

αλλά, είσαι ελεύθερος να αγοράσεις οποιοδήποτε από τα δύο επιθυμείς.

γιου νόου μπέτερ.+10000(για το cd-player:138:)

γίνεται όμως με ένα καλό dac και ένα φθηνό cd-player να έχει άριστο αποτέλεσμα, έτσι δέν είναι?ουσιαστικά το dac είναι αυτό που ρυθμίζει την ποιότητα.

teachertza
19-05-10, 00:47
αν ακόμα ψάχνεις...δές αυτό το πόστ.
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1095183&postcount=123
και μπορείς μόνος σου να κρίνεις αν ποιοτικά αξίζει το cd-player.

Manos58
19-05-10, 01:40
http://www.e-shop.gr/offer.phtml?id=4ebnd55t5x89zw6a81m3
Απιθανο λαπιτοπιον.Τα εχει ολα και συμφερει 500€
Το V-dac το εχεις
Το Μ2 -tech ειναι ενα φτηνο και εξαιρετικο εργαλειο 100€
Γιατι τρελλαινεσαι? Ειμαστε συνομηλικοι και ακουμε ακριβως τα ιδια.Δηλαδη πρακτικα τα παντα(εκτος Τζουλιας ισως,αυτη την βλεπουμε μονο:111:)
Η απολυτη αληθεια ειναι για τους φανατικους
Η τσεπη σου ειμαι σιγουρος εχει πιο πολυ ψυχη απο τον ενισχυτη σου.Αστον μονο του να παραπονιεται οτι του λειπει το ταιρι του.Αμα δεν γουσταρει να παει στο Δικαστηριο των Ενισχυτικων Δικαιωματων:140: να παραπονεθει.
Επενδυσε στο μελλον
Και απολαμβανε την μουσικη σου.ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΗΣ

Manos58
19-05-10, 01:44
Δυστυχως εξαντληθηκε.Αλλα ολο και κατι αλλο παρομοιο θα βρεις

vastsar
19-05-10, 07:52
Εγω επαναλαμβανω οτι δεν εχει σημασια η ποιοτητα του λαπτοτ, τουλαχιστον για την δουλεια που θελει να κανει. Το πιο φθηνο να παρει (ας ειναι και νετμπουκ, οπως του εγραψε ενας φιλος). Αν ομως μπει στο λουκι, να εχει κι απ αυτο η κι απο κεινο, το βλεπω τον φιλο μας να δινει κανα χιλιαρικο και βαλε για το λαπτοπ.

Εαν ξεκινησουμε απο θεματα αναγκης και πρακτικοτητας. Επειδη μαλλον θα τοποθετηθει στο ρακ, χρειαζεσαι μεγαλη η μικρη οθονη? Θυρες usb ποσες θελεις να εχει? Χωριτικοτητα δε νομιζω να εχει καμια απολυτως σημασια, επεξεργαστης για την δουλεια που τον θελεις δε νομιζω επισης να χρειαζεσαι κατι το ιδιαιτερο. Βεβαια στον επεξεργαστη αλλαζουν τα κοστολογια οσο του ζητας υψηλοτερες επιδοσεις. Καρτες γραφικων και ηχου επισης δεν χρειαζεσαι τιποτα το ιδιαιτερο. Τωρα το λειτουργικο, επειδη θα ειναι μικρων επιδοσεων το μηχανακι ισως δεν πρεπει να εχει τα γουιντοους 7 γιατι ειναι πιο βαρια και θα ζοριζεται περισσοτερο το μηχανημα.

Γι αυτο επαναλαμβανω το πιο φθηνο παρε!

teachertza
19-05-10, 08:14
http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/Toshiba-Satellite-A500-18Q-PSAR3E-01SE5054I.htm

??και 4 χρονάκια εγγύηση...

teachertza
19-05-10, 08:19
Δυστυχως εξαντληθηκε.Αλλα ολο και κατι αλλο παρομοιο θα βρεις

κσλά πώς ήταν τόσο φτηνό??προσφορά ήταν?

haralas
19-05-10, 08:24
να σε ρωτήσω κάτι?για να μήν αναλωνόμαστε δηλαδή σε κουβέντες...

Το vdac γιατί το αγόρασες?Έπαιζες με pc?

Γενικότερα πάντως το pc παίζει καλύτερα απο τράνσπορτ και αν θές να είσαι χάι εντ παίρνεις και ένα m2tech.
Γενικότερα το pc είναι το μέλλον.Εγώ δέν θα αγόραζα τράνσπορτ.

Απο την άλλη το vdac απ ότι καταλαβαίνω είναι χειρότερο απο το dac του yamaha.Άρα το αποτέλεσμα ηχητικά θα είναι υπέρ του yamaha.

Απλά θέλω να σου ξεκαθαρίσω οτι με το vdac θα έχεις έναν ήχο του επιπέδου vdac.δέν θα αλλάξει η ποιότητα με ένα laptop.

Τα οφέλη του pc είναι τεράστια.Εκτός απο τα βασικά...οτι είναι υπολογιστής...οτι κάνει τα πάντα κ.τ.λ.
έχει δυνατότητα να παίξει hd
έχει δυνατότητα να παίξει δωρεάν
οι κακιές γλώσσες λένε οτι είναι το καλύτερο τράνσπορτ

Όμως πραγματικά μπερδεύτηκα απο τα ποστ.Έχεις λάπτοπ?πραγματικά απο τη κουβέντα δέν κατάλαβα...

αν πάρεις λάπτοπ κοίτα κάποια toshiba που υπάρχουν με 4 έτη σε εγγυήσεις.είχα ένα vaio πανάκριβο και μου κάηκε.απο τότε είπα οτι θα κοιτάω τις εγγυήσεις...

η συμβουλή μου θα ήταν να αποφύγεις το τράνσπορτ.
Επίσης μία δεύτερη θα ήταν να ακούσεις ένα καλό dac μήπως και επενδύσεις εκεί τα χρήματα σου.
πάντως νομίζω οτι τίθεται ένα θέμα του με τί θα ασχοληθείς παραπάνω.Αν σε βολεύει το cd πάρτο.Αν θές τεχνολογία, λειτουργικότητα, μέλλον σε αναβαθμίσεις πάρε laptop.

το v-dac το πηρα και παιζω το marantz με αυτο οπως και να το κανεις ομως αν και υπαρχει μεγαλη βελτιωση ,ο ηχος δεν συμβαδιζει με τα υπολοιπα δυο σκελη του σηστηματος τουλαχιστον οπως το εχω ακουσει ολοκληρωμενο με το cds2000 στον νακα.
απλα υποπτευομαι οτι εαν παω προς το λαπ-τοπ προς το παρον και με την χρηση του v-dac +m2tech και μεχρι αντικαταστασης του v-dac με καλυτερο ντακ μελλοντικα θα εχω ηχο υποδεεστερο απο το να εχω σαν πηγη το cds2000.
θα πρεπει λοιπον μαλλον να προσαρμοστω προς το παρον εαν το παρω αποφαση σε λιγο υποδεεστερο ηχο ποιοτικα υπερ βεβαια της ευχρηςτιας και της λειτουργικοτητας.

Κώστας Φ.
19-05-10, 08:35
Τα έχουμε ξαναπει (γιατί αυτό το ερώτημα σε βασανίζει - ή μάλλον το βασανίζεις - καιρό), αλλά να τα ξαναπούμε...

Αν θέλεις οπωσδήποτε να παίζεις και δισκάκια πάρε το Cambridge 840C.
"Παίζει" και ως σκέτο DAC οπότε αργότερα, όταν πάρεις το laptop και το M2Tech, χρησιμοποιείς το 840C για το D/A.
Έτσι η επένδυσή σου στο CDp θα πιάσει τόπο και θα αξιοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό κι από τα δύο transport που θα έχεις.

Από την άλλη αν έχεις προ-αποφασίσει ότι θέλεις το Yamaha (γιατί είναι ασορτί με τα υπόλοιπα ή έστω γιατί το έχει ανάγκη το σύστημά σου για να μην πέσει σε κατάθλιψη :142:), όσες γνώμες κι αν σου δώσουμε (κι από όποια γενιά κι αν προέρχονται) δε θα αλλάξει κάτι...
Πάρε το να κάνεις την τρέλα σου να ξεμπερδεύεις. Δεν είναι υποχρεωτικό να αποφασίζουμε πάντα με τη λογική - ειδικά όταν κάνουμε το χόμπυ μας.

haralas
19-05-10, 08:42
http://www.e-shop.gr/offer.phtml?id=4ebnd55t5x89zw6a81m3
Απιθανο λαπιτοπιον.Τα εχει ολα και συμφερει 500
Το V-dac το εχεις
Το Μ2 -tech ειναι ενα φτηνο και εξαιρετικο εργαλειο 100
Γιατι τρελλαινεσαι? Ειμαστε συνομηλικοι και ακουμε ακριβως τα ιδια.Δηλαδη πρακτικα τα παντα(εκτος Τζουλιας ισως,αυτη την βλεπουμε μονο:111:)
Η απολυτη αληθεια ειναι για τους φανατικους
Η τσεπη σου ειμαι σιγουρος εχει πιο πολυ ψυχη απο τον ενισχυτη σου.Αστον μονο του να παραπονιεται οτι του λειπει το ταιρι του.Αμα δεν γουσταρει να παει στο Δικαστηριο των Ενισχυτικων Δικαιωματων:140: να παραπονεθει.
Επενδυσε στο μελλον
Και απολαμβανε την μουσικη σου.ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΗΣ

πολυ καλα τα λες μου φενεται σειρα μου.(εννοω οπως τα λεγαμε στον στρατο)

haralas
19-05-10, 08:43
Εγω επαναλαμβανω οτι δεν εχει σημασια η ποιοτητα του λαπτοτ, τουλαχιστον για την δουλεια που θελει να κανει. Το πιο φθηνο να παρει (ας ειναι και νετμπουκ, οπως του εγραψε ενας φιλος). Αν ομως μπει στο λουκι, να εχει κι απ αυτο η κι απο κεινο, το βλεπω τον φιλο μας να δινει κανα χιλιαρικο και βαλε για το λαπτοπ.

Εαν ξεκινησουμε απο θεματα αναγκης και πρακτικοτητας. Επειδη μαλλον θα τοποθετηθει στο ρακ, χρειαζεσαι μεγαλη η μικρη οθονη? Θυρες usb ποσες θελεις να εχει? Χωριτικοτητα δε νομιζω να εχει καμια απολυτως σημασια, επεξεργαστης για την δουλεια που τον θελεις δε νομιζω επισης να χρειαζεσαι κατι το ιδιαιτερο. Βεβαια στον επεξεργαστη αλλαζουν τα κοστολογια οσο του ζητας υψηλοτερες επιδοσεις. Καρτες γραφικων και ηχου επισης δεν χρειαζεσαι τιποτα το ιδιαιτερο. Τωρα το λειτουργικο, επειδη θα ειναι μικρων επιδοσεων το μηχανακι ισως δεν πρεπει να εχει τα γουιντοους 7 γιατι ειναι πιο βαρια και θα ζοριζεται περισσοτερο το μηχανημα.

Γι αυτο επαναλαμβανω το πιο φθηνο παρε!
και εσυ καλα τα λες!!!

Costas Coyias
19-05-10, 09:29
Δεν είσαι έτοιμος για pc audio. Πάρε το Yamaha, να μη σε τρώει το σαράκι. Αν δεν σε ενδιαφέρει το SACD, πάρε το Azur 840, που μπορεί να παίξει και το ρόλο DAC, συνδεδεμένο αργότερα με ένα laptop. (Αν θυμάμει καλά, το Yamaha δεν έχει τέτοιες εισόδους).

stelakis1
19-05-10, 09:38
Εγω παντως θα ελεγα, μιας και ενα netbook κανει κανα 250αρι euro (υπαρχουν και κατι used με 200 ή και λιγοτερο) και επειδη δεν χρειαζεσαι κατι παραπανω σε pc/laptop για να παιζει μουσικη, και επειδη το αλλο απο οτι καταλλαβα κανει κανα 1000αρικο και πανω, και επειδη εχουμε κριση, παρε πρωτα το netbook και αν σου πετυχει γλυτωνεις τα υπολοιπα ή τα κανεις κατι πιο χρησιμο.

Και φυσικα δεν χρειαζεται να εχει win7... απλα λιτα XP ή ακομα καλυτερα προεγκατεστημενο Linux λειτουργικο (ειναι και φτηνοτερο) και θα κανεις αυτο που θες μια χαρα.

Γνωμη μου παντα.

Bart
19-05-10, 10:16
Προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει πάντα στο ρακ να υπάρχει ένα CD Player έστω και σαν transport.

Έτσι παρότι και εγώ έχω προxωρήσει στην λύση Laptop (για να είμαι ακριβής Wi-fi home network) + Dac (Dacmagic), στο ρακ αναπαύεται ένα Marantz CD-75 Mkii συνδεδεμένο στο dacmagic και ένα Pioneer DVD-600 universal Player ομοίως συνδεδεμένο στο Dacmagic.

Έτσι δεν είναι λίγες οι φορές, όπου κάποια πολύ special albums μεταφέρονται από το σκληρό δίσκο σε cd ή κάποια υψηλής ανάλυσης albums μεταφέρονται σε DVD-Audio και τα ακούω από τα Marantz & Pioneer αντίστοιχα.

Έτσι για την περίπτωση σου θα σου πρότεινα την λύση 2 σε 1 που ανεφερε και ο Costas Coyias, το Azur 840 το οποίο είναι παραδεκτά ένα πολύ καλό CD Player ισάξιο του Yamaha αλλά ταυτόχρονα και ένα πάρα πολύ καλό Dac ανώτερο των Dacmagic & V-dac.

Έτσι στο μέλλον με την προσθήκη ενός απλού Netbook το οποίο θα συνδέσεις στο Dac του Azur 840 θα έχεις ένα καλό ολοκληρωμένο σύστημα.

Η τελική επιλογή είναι δική σου :112: :112: :112:

Καλή τύχη :113:

Bart

haralas
19-05-10, 11:09
για δωστε μου και μια δυο γνωμες για να συνδεσω το λαπ-τοπ (εαν τελικα καταληξω σ'αυτο) ασυρματα στο δικτυο ,εντελως ανεξαρτητα απο το πι-σι (που ειναι σε αλλο δωματιο και ενσυρματο?)

stelakis1
19-05-10, 11:27
για δωστε μου και μια δυο γνωμες για να συνδεσω το λαπ-τοπ (εαν τελικα καταληξω σ'αυτο) ασυρματα στο δικτυο ,εντελως ανεξαρτητα απο το πι-σι (που ειναι σε αλλο δωματιο και ενσυρματο?)

Το adsl modem που εχεις ειναι ενσυρματο ή εχει και wifi?

haralas
19-05-10, 11:31
Το adsl modem που εχεις ειναι ενσυρματο ή εχει και wifi?

ειναι ενσυρματο και δεν εχει wi-fi.
εκτος αυτου εκει που θα μπει το λαπ-τοπ ειναι εντελως ασχετο με το πι-σι ενω ειναι πολυ κοντα με το σημειο της πριζας του δικτυου αλλα επι πλεον το θελω και εντελως ανεξαρτητο εδω που τα λεμε.

stelakis1
19-05-10, 12:20
ειναι ενσυρματο και δεν εχει wi-fi.
εκτος αυτου εκει που θα μπει το λαπ-τοπ ειναι εντελως ασχετο με το πι-σι ενω ειναι πολυ κοντα με το σημειο της πριζας του δικτυου αλλα επι πλεον το θελω και εντελως ανεξαρτητο εδω που τα λεμε.

Οταν λες μακρυα ποσο μακρυα ειναι απο το modem?

Και οταν λες ανεξαρτητο τι εννοεις?

Παντως η πιο απλη λυση ειναι ειτε να αλλαξεις το modem ειτε να το κρατησεις και να βαλεις σε μια απο τις ethernet θυρες του (αν εχει παραπανω απο μια) ενα access point.

haralas
19-05-10, 12:35
Οταν λες μακρυα ποσο μακρυα ειναι απο το modem?

Και οταν λες ανεξαρτητο τι εννοεις?

Παντως η πιο απλη λυση ειναι ειτε να αλλαξεις το modem ειτε να το κρατησεις και να βαλεις σε μια απο τις ethernet θυρες του (αν εχει παραπανω απο μια) ενα access point.

ειναι σε αλλο δωματιο 12 περ.μετρα μακρια παρεμβαλωνται τοιχοι και αλλα διαφορα και ειναι και σε δικτυο μαζι με ενα δευτερο πι-σι στο δωματιο της κορης μου εκτος αυτου δεν με ενδιαφερει το να συνδεσω το λαπ-τοπ με τα πι-σι ,απλα να το εχω στο συστημα στο σαλονι με τον σκληρο διπλα και να εχει και απλως συνδεση στο δικτυο .

stelakis1
19-05-10, 12:39
ειναι σε αλλο δωματιο 12 περ.μετρα μακρια παρεμβαλωνται τοιχοι και αλλα διαφορα και ειναι και σε δικτυο μαζι με ενα δευτερο πι-σι στο δωματιο της κορης μου εκτος αυτου δεν με ενδιαφερει το να συνδεσω το λαπ-τοπ με τα πι-σι ,απλα να το εχω στο συστημα στο σαλονι με τον σκληρο διπλα και να εχει και απλως συνδεση στο δικτυο .

Με μια απο τις δυο πιο πανω λυσεις εισαι jet.

haralas
19-05-10, 12:52
Με μια απο τις δυο πιο πανω λυσεις εισαι jet.

ΘΕΝΚΣ!!!:123:

Sensei
19-05-10, 16:16
(...) το Azur 840 το οποίο είναι παραδεκτά ένα πολύ καλό CD Player ισάξιο του Yamaha αλλά ταυτόχρονα και ένα πάρα πολύ καλό Dac ανώτερο των Dacmagic & V-dac.

Bart

Επειδή μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, υπάρχουν reviews πάνω στην λειτουργία του 840 ως Dac ή κάποιες συγκριτικές δοκιμές με τα Dacmagic, V-Dac ή άλλα Dac;;

Κώστας Φ.
19-05-10, 18:08
Επειδή μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, υπάρχουν reviews πάνω στην λειτουργία του 840 ως Dac ή κάποιες συγκριτικές δοκιμές με τα Dacmagic, V-Dac ή άλλα Dac;;

Αυτό εννοείται γι'αυτό και το προτείνουμε..
Αν ψάξεις τα χαρακτηριστικά θα δεις ότι το DACMagic φοράει μία "κομμένη" έκδοση των ψηφιακών του 840C (όλα τις Anagram).

steppenwolf
20-05-10, 02:01
Να μου επιτρέψετε και εμένα να καταθέσω τον ανάλογο δικό μου προβληματισμό.

Αυτήν την στιγμή παίζω με ένα DVD δεκαετίας pioneer και βγάζω την ψηφιακή του έξοδο στο DAC του Harman HK990. O ενισχυτής έχει και room correction που έχω ενεργοποιήσει με αρκετά καλά αποτελέσματα θα έλεγα - κόπηκαν κάποια μπουμαρίσματα, τονώθηκαν οι μεσαίες και το αποτέλεσμα είναι πιο καθαρό και "ζωντανό".

Σκέφτομαι να αντικαταστήσω το pioneer με ένα CDP-transport και σκέφτομαι κάτι από τα εξής:
- Οποιοδήποτε Pioneer CDP εως 500Ε μιας και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την εταιρία, την θεωρώ εγγύηση.
- Harman HD990. Πλεονεκτήματα: εμφάνιση στο ρακ (και ταίριασμα με τον ΗΚ990), HRS Link σύνδεση με τον ΗΚ990 για μειωμένο jitter όπως διατείνεται η εταιρία, κοινό τηλεχειριστήριο με τον ΗΚ990, balanced έξοδοι και ψηφιακές είσοδοι που δεν σκοπεύω όμως να τις χρησιμοποιήσω
- Κάτι άλλο που να παίζει και SACD. Αυτήν την στιγμή έχω 2-3 δισκάκια απ'όπου ακούω μόνο το CD Layer. Αξίζει τον κόπο να επενδύσω; Να σημειώσω οτι ακούω πολλή κλασική και εκεί απ'όσο ξέρω υπάρχουν αρκετοί τίτλοι.

Γενικά σκοπεύω να συνδέσω την ψηφιακή έξοδο του πλέιερ ώστε να διατηρήσω την ψηφιακή ισοστάθμιση που θα κάνει ο ενισχυτής και ως εκ τούτου υποχρεωτικά χρησιμοποιώ το DAC του ΗΚ990. Δεν θα ήθελα να ξεπεράσω τα 500Ε εκτός και αν πρόκειται για κάτι εξαιρετικό να δώσω 700Εmax. Επίσης μελλοντικά θα μ'ενδιέφερε να παίξω με συστήματα ισοστάθμισης όπως το Behringer DEQ που παρουσιάστηκε εκτενώς από KostaEar - AlexZapanti και πιθανόν άλλα μέλη και τους ευχαριστώ πολύ γι'αυτό. Οπότε το CDP συνδέεται και πάλι ψηφιακά με το DEQ και ούτω καθεξής. Συνεπώς σε όλες τις περιπτώσεις δε μ'ενδιαφέρει το DAC του CDP καθότι θα χρησιμοποιείται ως transport, πλην της περίπτωσης του SACD.

Το μεγάλο ερώτημα που με ταλανίζει είναι το εξής: θα δω διαφορά στον ήχο σε σχέση με τώρα; Είναι τελικά το τρανσπορτ τόσο σημαντικό; Γιατί απ'ότι κατάλαβα απ'αυτά που λέγονται ο καθοριστικός παράγοντας της πηγής είναι το DAC.
Επίσης μήπως έχει νόημα να κινηθώ σε επαγγελματικό CDP όπως πχ τοTascam (http://www.skroutz.gr/s/29017/Tascam-CD-01-U-Pro.html)που παρουσιάστηκε κάποια στιγμή στο φόρουμ; Λογικά θα έχει και καλύτερη συνδεσιμότητα με το (μελλοντικό) DEQ πχ AES έξοδο.
Να σημειώσω οτι τα ηχεία μου είναι τα 683 B&W και γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος από το σύστημα αυτήν την στιγμή. Είναι πιο πολύ ψυχολογικός ο λόγος αλλαγής του player που με απασχολεί παρά πρακτικός. και ύστερα αν μπορεί να παίξει και καλύτερα, γιατί όχι;

Είμαι από αυτούς που ακούω σχεδόν αποκλειστικά CDs στο σύστημα και αν και έχω μια μεγάλη συλλογή με FLACs και MP3s δεν με ευχαριστεί καθόλου η ακρόαση από Egreat, λόγω του οτι πρέπει να έχω ανοιχτή την TV και το μενού του είναι απαράδεκτο. Όσο αντέχω ακόμα αγοράζω CD και το απολαμβάνω. Με λαπτοπ δεν θέλω να μπλέξω.

Για τον φίλο Harala θα πρότεινα να πάει σε player γιατί βλέπω οτι είναι σε παρόμοια φάση με εμένα, και νομίζω οτι δεν θα το μετανοιώσει. Με το ΥΑΜΑΗΑ κερδίζεις από εμφάνιση και SACD, ενώ το CA840 σου δίνει τις ψηφιακές εισόδους DAC, που είναι πολύ βασικές. Ίσως το τελευταίο να αποτελεί γι'αυτόν τον λόγο μια καλή επένδυση για το μέλλον, ώστε να παίξεις με PC. Γενικά, νομίζω είναι άλλη αίσθηση να βάζεις τα δισκάκια να παίζουν. Σ'αυτό το σημείο καταλαβαίνω τους φίλους του βινυλίου, το οποίο το πέτυχα στην δύση του (δυστυχώς ή ευτυχώς).

Περιμένω τις απόψεις-προτάσεις σας. Ευχαριστώ και πάλι όλους, Κωστάδες και μη, για τον τεράστιο πλούτο γνώσεων και εμπειρίας που έχετε καιταθέσει, ώστε να είμαι αυτήν την στιγμη σε θέση να κάνω το παραπάνω ερώτημα.

teachertza
20-05-10, 02:16
Το μεγάλο ερώτημα που με ταλανίζει είναι το εξής: θα δω διαφορά στον ήχο σε σχέση με τώρα; Είναι τελικά το τρανσπορτ τόσο σημαντικό; Γιατί απ'ότι κατάλαβα απ'αυτά που λέγονται ο καθοριστικός παράγοντας της πηγής είναι το DAC.

Να σε ρωτήσω κάτι εγώ πρώτα?όχι μόνο εσένα αλλα όλους που ψάχνονται για αγορά...

Σκάτε που σκάτε ένα χιλιάρικο για παπα@#$%.Γιατί ρε παιδιά δέν τα ακούτε?Πώς είναι δυνατόν να σκάτε 1000 ευρώ σε ένα πράμα χωρίς να το δοκιμάσετε?
Έχει νόημα να σου πώ οτι δέν έχει το transport διαφορά?Απολύτως κανένα...ξέρεις γιατί?διότι πολύ απλά μπορεί στο δικό μου το σύστημα η διαφορά να μήν είναι ακουστή αλλα το δικό μου το σύστημα να είναι ένα της κακιάς ώρας οπότε...

Στη θεωρία πάντα υπάρχουν διαφορές...μήν το ψάχνεις...το θέμα είναι όταν τα βάλεις δίπλα...θα καταλάβεις τις διαφορές?Αυτό μπορείς να το απαντήσεις μόνο δοκιμάζοντας τη συσκευή στο σύστημα σου.
λεφτά είναι φίλοι μου...δέν είναι να τα σκορπάμε σε τόσο δύσκολες εποχές.

vastsar
20-05-10, 08:25
Αποδεδειγμενα εχει διαφορα στο τι θα κοτσαρεις πανω στο ντακ. Το ζητημα ειναι να παρεις ενα τρανσπορτ που θα παιζει καλυτερα απο αυτο που ηδη εχεις. Το δυσκολο ειναι να εχεις καποια παραλληλα στο σπιτι σου και και να κανεις τις συγκρισεις. Η λυση του Harman Kardon για λογους αισθητικης θα ηταν καλη αρκει ομως να επαιρνες και αυτο που θελεις σαν ηχητικη αναβαθμιση (δοκιμασε το). Το Taskam απο την αλλη ειναι εγγυηση. Ο Κωστας ΕΑΡ το πουλουσε, αν πας σ αυτη την λυση καντου ενα τηλ, εαν δεν το εδωσε (μονο που επειδη ανεβηκε το δολαριο, ισως σου το παιξει λιγο δυσκολος στην τιμη :142:).

Τωρα κατι αλλο, ακους με τ αυτια η με τα ματια? Γιατι τωρα να λες δεν ακουω φλακ γιατι θελεις να πιανεις στα χερια το σιντι, να το βαζεις στο πλαυερ και να απολαμβανεις την μουσικη ειναι φυσικα ενα καπριτσιο περισσοτερο των βινυλακιδων, και φυσικα μπορει ο οποιοσδηποτε να εχει τετοια βιτσια (κι εγω), αλλα πως να το κανουμε απαλαυση, ποιοτητα, πρακτικοτητα, οικονομια, ογκος περιεχομενων δεν παιζουν ρολο στις επιλογες μας?

Αν σου χαρισω 3.000 -4.000 αλμπουμ κλασικης μουσικης (σε φλακ και 24/96) και θα εχεις να ακους μια ζωη χωρις να τα σκας στις εταιριες ασχημα θα σου πεσει? Αν σ ενοχλει η τιβι, βαλε μια μικρη οθονη των 7 ιντσων, η παρε ενα htpc παλαμης και δεν θα χρειαστεις ουτε τον e-great.

Βρε παιδι μου αυτη την αισθηση του να πιανουμε σιντι η βινυλιο και να νομιζουμε οτι πιανουμε τον κ@λο της Jenifer Lopez ακομα δεν την εχω καταλαβει :140:

Costas Coyias
20-05-10, 08:48
(...)
Το μεγάλο ερώτημα που με ταλανίζει είναι το εξής: θα δω διαφορά στον ήχο σε σχέση με τώρα; Είναι τελικά το τρανσπορτ τόσο σημαντικό; (...)

Θεωρώ πως είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσεις ιδίοις ωσί, δανειζόμενος ένα - δυό μηχανάκια από φίλους και γνωστούς. Προσωπικά δεν θα με απασχολούσε αν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ή όχι, (δεν θα άκουγα διαφορές, αλλά λέμε τώρα). Αντί του πολύ καλού Tascam, προτείνω τα Pioneer PD-D6J - PD-D9J, που μπορούν να παίξουν και SACD (συνδεδεμένα σε μια αναλογική είσοδο υψηλής στάθμης του HK990), όπως επίσης και τα Yamaha S1000 - S2000. Αν είναι να σκλαβώσεις λεφτά για CD player, τουλάχιστον πάρε κάποιο που να παίζει και SACD. Όλο και κάποιο υβριδικό δίσκο θα βρίσκεις τυχαία στην αγορά.

haralas
20-05-10, 09:22
Θεωρώ πως είναι πολύ εύκολο να το διαπιστώσεις ιδίοις ωσί, δανειζόμενος ένα - δυό μηχανάκια από φίλους και γνωστούς. Προσωπικά δεν θα με απασχολούσε αν θα συνέβαινε κάτι τέτοιο, ή όχι, (δεν θα άκουγα διαφορές, αλλά λέμε τώρα). Αντί του πολύ καλού Tascam, προτείνω τα Pioneer PD-D6J - PD-D9J, που μπορούν να παίξουν και SACD (συνδεδεμένα σε μια αναλογική είσοδο υψηλής στάθμης του HK990), όπως επίσης και τα Yamaha S1000 - S2000. Αν είναι να σκλαβώσεις λεφτά για CD player, τουλάχιστον πάρε κάποιο που να παίζει και SACD. Όλο και κάποιο υβριδικό δίσκο θα βρίσκεις τυχαία στην αγορά.

κοιταξτε ολοι εσεις και ολοι εμεις που ψανομαστε στο κομματι αυτο,
το θεμα πρωτιστως προσωπικα για μενα ειναι οικονομικο γιατι με βλεπω τελικα να παιρνω και λαπι-τοπι και πλευερ ,το θεμα εστιαζεται στο ποιο θα παρω τελικα πρωτο ,γι'αυτο μαλλον με βλεπω να παιρνω πρωτα το λαπ-τοπ (υπαρχοντος και του v-dac) λογω οικονομικων περιορισμων και αργοτερα εαν επιβιωσωμεν βλεπουμε.ευχαριστω παντως ολους εσας για τις συμβουλες σας .:102:

haralas
20-05-10, 09:30
γιατι εδω που τα λεμε με εχει κερδισει και μενα αρκετα η ευκολια και η ευχρηστια με την οποια μπορει κανεις να εχει τεραστειο ογκο μουσικης σε χρονο dt και προσβαση αμεση και γρηγορη.

costas EAR
20-05-10, 09:58
το τακσαμ σαν cd-transport είναι "όπλο". για να το πω και πιο "απόλυτα", δε θα βρεις καλύτερο transport, τον κ@λ@ σου να βαράς.

Επίσης, και σαν ολοκληρωμένο cd-player είναι πολύ καλό, καλύτερο από κάποια 10-πλάσιας σχεδόν τιμής.

Αλλά: δεν είναι πλέον χρήσιμο. Διότι, με ένα πι-σι μπορείς να κάνεις την ίδια δουλειά το ίδιο καλά. Ανεξαρτήτως αν άλλα transport δε μπορούν να κάνουν την ίδια δουλειά το ίδιο καλά, το πι-σι μπορεί. ιδίως με κάτι σαν αυτό. (http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1099250&postcount=222)

όσο για τα SACD, είναι είδος, ράτσα ζώου, που ούτε καν θέλω να ξέρω, όχι να τό'χω κατοικίδιο, καλύτερα να έχω νυχτερίδες...

Costas Coyias
20-05-10, 10:00
το τακσαμ σαν transport είναι "όπλο". για να το πω και πιο "απόλυτα", δε θα βρεις καλύτερο transport, τον κ@λ@ σου να βαράς.

Επίσης, και σαν ολοκληρωμένο cd-player είναι πολύ καλό, καλύτερο από κάποια 10-πλάσιας σχεδόν τιμής. (...)

Δηλαδή, είναι high end; :114:

costas EAR
20-05-10, 10:18
επίσης, αφού κυκλοφορεί μπόλικο 24/96 και άνωθεν υλικό, το SACD δεν έχει πια καμιά αξία στο κυνήγι της δήθεν τελειότητας του ήχου, αλλά ταυτόχρονα, το απλό CD λόγω όγκου διαθέσιμου υλικού συνεχίζει να είναι το κυρίως μέσο.

προσωπικά ακούω CD. το υλικό υψηλής ανάλυσης έχει θέση στις ακροάσεις, σα τις μεγάλες γιορτές του έτους, σα το Πάσχα και τα Χριστούγεννα ένα πράμα, μια δυό φορές το χρόνο δηλαδή.

στο κάτω κάτω της γραφής μουσική ακούμε, τη μουσική που μας αρέσει, κι όχι ό,τι κυκλοφορεί σε HD γιατί είναι ...καλύτερο.

costas EAR
20-05-10, 10:20
Δηλαδή, είναι high end; :114:

Δηλαδή τώρα εσύ τι θες; ξύνεσαι στη γκλίτσα? :143::135::143:

gpol
20-05-10, 13:06
το τακσαμ σαν cd-transport είναι "όπλο". για να το πω και πιο "απόλυτα", δε θα βρεις καλύτερο transport, τον κ@λ@ σου να βαράς.

Επίσης, και σαν ολοκληρωμένο cd-player είναι πολύ καλό, καλύτερο από κάποια 10-πλάσιας σχεδόν τιμής.

μαλλον καi το Cambridge 840C ειναι καλυτερο απο καποια 10-πλασιας τιμης...

Costas Coyias
20-05-10, 13:34
μαλλον καi το Cambridge 840C ειναι καλυτερο απο καποια 10-πλασιας τιμης...

Σίγουρο; Το έχεις ακούσει στο σύστημά σου; :114:

costas EAR
20-05-10, 14:04

είσ' αρχηγός ρε, πάει και τέλειωσε, είσ' αρχηγός! :143::135::143:

steppenwolf
20-05-10, 15:40
Κατ'αρχίν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Να σε ρωτήσω κάτι εγώ πρώτα?όχι μόνο εσένα αλλα όλους που ψάχνονται για αγορά...

Σκάτε που σκάτε ένα χιλιάρικο για παπα@#$%.Γιατί ρε παιδιά δέν τα ακούτε?Πώς είναι δυνατόν να σκάτε 1000 ευρώ σε ένα πράμα χωρίς να το δοκιμάσετε?

Στη θεωρία πάντα υπάρχουν διαφορές...μήν το ψάχνεις...το θέμα είναι όταν τα βάλεις δίπλα...θα καταλάβεις τις διαφορές?Αυτό μπορείς να το απαντήσεις μόνο δοκιμάζοντας τη συσκευή στο σύστημα σου.

Μια διευκρίνηση μόνο: οι παπα@#$% για τις οποίες σκάμε 1000 ευρώ ποιές είναι; Τα CD players; Ειλικρινά δλδ όλοι πρέπει να θάψουμε τις ΄εστω και μικρές συλλογές μας προς όφελος των φλακ; Αφού τουλάχιστον επίσημα όλη η μουσική αυτήν την στιγμή βγαίνει σε CDs τι να κάνουμε δλδ; Βέβαια θα μου πεις κι εσύ οτι σχεδόν όλα τα βρίσκεις και στο ιντερνετ, ενίοτε και δωρεάν.
Όσο για την δοκιμή έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά δεν είναι για όλους εύκολο να βρούμε CDplayers να τα δοκιμάζουμε σπίτι. Μένω Θεσ/νίκη οπότε ούτως ή άλλως αυτά που μ'ενδιαφέρουν δεν τα βρίσκω εύκολα στα εδώ καταστήματα αφενός, και αφετέρου δεν γνωρίζω πολύν κόσμο που ν'ασχολείται με το hifi ώστε ν'αρχίσω να δανείζομαι συσκευές και να προβώ σε δοκιμές. Θα το'θελα πολύ αλλά με βλέπω να κάνω 1 "τυφλή" επιλογή κι ότι κάτσει. Δυστυχώς δεν έχουμε όλοι παρέα hifiντελιστών.

Τωρα κατι αλλο, ακους με τ αυτια η με τα ματια? Γιατι τωρα να λες δεν ακουω φλακ γιατι θελεις να πιανεις στα χερια το σιντι, να το βαζεις στο πλαυερ και να απολαμβανεις την μουσικη ειναι φυσικα ενα καπριτσιο περισσοτερο των βινυλακιδων, και φυσικα μπορει ο οποιοσδηποτε να εχει τετοια βιτσια (κι εγω), αλλα πως να το κανουμε απαλαυση, ποιοτητα, πρακτικοτητα, οικονομια, ογκος περιεχομενων δεν παιζουν ρολο στις επιλογες μας?

Αν σου χαρισω 3.000 -4.000 αλμπουμ κλασικης μουσικης (σε φλακ και 24/96) και θα εχεις να ακους μια ζωη χωρις να τα σκας στις εταιριες ασχημα θα σου πεσει?

Φυσικά και δεν θα με χαλούσαν καθόλου τα 3-4000 άλμπουμ κλασικής(!!!) σε φλακ και θα σε υπερευχαριστούσα μάλιστα. Άλλωστε κι εγώ έχω αρκετά φλακ που τα ακούω όταν κάθομαι στο pc με τα fostex (http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Portable-Player/Speakers-Sound-Cards/Speaker-Monitor/Fostex-Monitors-Pm0-4-11-47-PM0-4.htm) και απολαμβάνω την ευκολία και την ποιότητα. Καμμία αντίρηση. Αν μάλιστα είχα υπολογιστή στο σαλόνι θα έπαιζα και στο ηχοσύστημα πολύ περισσότερο φλακ. Σαφέστατα και είναι πρακτικότατο να έχει κανείς σε σκληρό δίσκο πολλές χιλιάδες ώρες μουσικής, απλά μου αρέσει να έχω στην κατοχή μου τα δισκάκια, αυτό είναι όλο. Τα flac-mp3 τα θεωρώ περισσότερο σαν ηλεκτρονική βάση δεδομένων και όχι συλλογή, άσχετα αν η ποιότητα των φλακ είναι εφάμιλλη του CD. Άλλωστε όταν κάτι που έχω σε φλακ το ακούω πολύ, προτιμώ να τα αγοράσω σε CD.
To menu του Egreat είναι απαράδεκτο στο οτι δεν μπορείς να κάνεις browse την ώρα που ακούς κάτι οπότε για μένα δεν αξίζει να ακούει κάποιος καθημερινά απο'κει. Το λαπτοπ-νετμπουκ είναι σίγουρα μια καλή πρόταση αλλά νομίζω οτι με μπλέκει αρκετά.

Γι'αυτό και καταλήγω σε CDP.
Οπότε ή πάω στο Tascam που το μόνο που του λείπει είναι το SACD, ή στο Pioneer που φαίνεται υπέροχο, ή στο Harman που είναι πιο οικονομικό και ταιριάζει αισθητικά με τον ενισχυτή, αλλά δεν παίζει και αυτό SACD. Το ιδανικό θα ήταν βέβαια να τα ακούσω στο σύστημά μου και να δω αν υπάρχουν διαφορές, όπως ειπώθηκε, αλλά δύσκολο το βλέπω.

gpol
20-05-10, 16:19

ναι...

teachertza
20-05-10, 18:50
Κατ'αρχίν σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.

Μια διευκρίνηση μόνο: οι παπα@#$% για τις οποίες σκάμε 1000 ευρώ ποιές είναι; Τα CD players; Ειλικρινά δλδ όλοι πρέπει να θάψουμε τις ΄εστω και μικρές συλλογές μας προς όφελος των φλακ; Αφού τουλάχιστον επίσημα όλη η μουσική αυτήν την στιγμή βγαίνει σε CDs τι να κάνουμε δλδ; Βέβαια θα μου πεις κι εσύ οτι σχεδόν όλα τα βρίσκεις και στο ιντερνετ, ενίοτε και δωρεάν.
Όσο για την δοκιμή έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά δεν είναι για όλους εύκολο να βρούμε CDplayers να τα δοκιμάζουμε σπίτι. Μένω Θεσ/νίκη οπότε ούτως ή άλλως αυτά που μ'ενδιαφέρουν δεν τα βρίσκω εύκολα στα εδώ καταστήματα αφενός, και αφετέρου δεν γνωρίζω πολύν κόσμο που ν'ασχολείται με το hifi ώστε ν'αρχίσω να δανείζομαι συσκευές και να προβώ σε δοκιμές. Θα το'θελα πολύ αλλά με βλέπω να κάνω 1 "τυφλή" επιλογή κι ότι κάτσει. Δυστυχώς δεν έχουμε όλοι παρέα hifiντελιστών.

όχι βρε το παπ@#$% δέν το εννόησα με την έννοια την κακή.ξέρεις...το εννόησα και καλά οτι αφού είμαστε όλοι χαζεμένοι και αγοράζουμε που αγοράζουμε ας είμαστε και πιο προσεχτικοί...
δέν το είπα για να σε θίξω ή κάτι τέτοιο προς θεού...

haralas
20-05-10, 20:25
με βλεπω ετοιμο για λαπι-τοπι δεν με σταματαει τπτ ,μονο πειτε μου εαν πρεπει να προσεξω κατι το ιδιαιτερο χαρακτηριστικο?

ΥΓ. ΜΠΑΤΖΕΤ εως 500-550 το πολυ .

kanakiani
20-05-10, 20:36
για βοηθειστε με παλληκαρια μου στον πολυ σοβαρο προβληματισμο μου και μαλιστα εν οψη κρισεως ισως να ειναι και η τελευταια μου σοβαρη αγορα ,λοιπον χωρις να λαμβανεται υπ'οψιν το θεμα λειτουργεικοτητα και συγκρινωντας εντελως απο θεμα αποδοσης ,ποια ειναι η καλυτερη εκλογη πηγης για το συστημα μου.
1ον cd player yamaha cds2000 η 2ον αγορα lap top +m2tech+v-dac το οποιο ηδη υπαρχει στο συστημα+αρχεια flac?

Εγώ παρόλο που έχω στήσει pc εδώ και μία επταετία για χρήση
Music center με μία sound blaster audigy (κορυφαία κάρτα
για την εποχής της και ίσως ακόμα , οπτικές coaxial, αναλογικές, επιπλέον πάνελ μπροστά κ.α. καλούδια), εδώ και δέκα
μέρες που μου χάλασε το cd player έχω ψιλοξενερώσει.
Μπορεί το pc ηχητικά να είναι πολύ καλό, αλλά άλλο πατάμε ένα κουμπί και ακούμε και άλλο , πάτα , περίμενε να φορτώσω, βρες λίστες ,οθόνες, θόρυβος από ανεμιστηράκια κλπ.
(ευτυχώς που υπάρχει backup και το MKII:145:).
Θεωρώ ότι για καθημερινή χρήση ένα cd player είναι πολύ πιο
βολικό από ένα πισι και χώρια ότι αυτό που έχεις επιλέξει από ότι
διαβάζουμε είναι και κορυφαίο σε ήχο Player.
Ρίξε τα ευρώ εκεί, και αν έχεις ένα παλιό πισί σιγά σιγά
το στήνεις με ελάχιστο κόστος αποκλειστικά για τέτοια εργασία.

haralas
20-05-10, 20:44
Εγώ παρόλο που έχω στήσει pc εδώ και μία επταετία για χρήση
Music center με μία sound blaster audigy (κορυφαία κάρτα
για την εποχής της και ίσως ακόμα , οπτικές coaxial, αναλογικές, επιπλέον πάνελ μπροστά κ.α. καλούδια), εδώ και δέκα
μέρες που μου χάλασε το cd player έχω ψιλοξενερώσει.
Μπορεί το pc ηχητικά να είναι πολύ καλό, αλλά άλλο πατάμε ένα κουμπί και ακούμε και άλλο , πάτα , περίμενε να φορτώσω, βρες λίστες ,οθόνες, θόρυβος από ανεμιστηράκια κλπ.
(ευτυχώς που υπάρχει backup και το MKII:145:).
Θεωρώ ότι για καθημερινή χρήση ένα cd player είναι πολύ πιο
βολικό από ένα πισι και χώρια ότι αυτό που έχεις επιλέξει από ότι
διαβάζουμε είναι και κορυφαίο σε ήχο Player.
Ρίξε τα ευρώ εκεί, και αν έχεις ένα παλιό πισί σιγά σιγά
το στήνεις με ελάχιστο κόστος αποκλειστικά για τέτοια εργασία.
δυστυχως δεν υπαρχει το ποσο τωρα οι καιροι το πηγαν αλλου γι'αυτο λεω να αρπαξω το λαπ-τοπ τωρα και αργοτερα εχει ο strauss kan τρομαρα μας ,εξ'αλλου τωρα υπαρχει το παλιο μεν αλλα ακομα αξιομαχο με διαφορες επεμβασεις marantz 52mkii συν το v-dac και οσο παει, επισης με εχει προσελκυσει η δυνατοτητα της πληθωρας υλικου στο διαδικτυο και στους σκληρους ,τωρα εαν τα φτυσει το marantz ε τοτε ? τι να κανουμε ισως κανενα tascam και βλεπουμε.!!!!

kanakiani
20-05-10, 20:56
δυστυχως δεν υπαρχει το ποσο τωρα οι καιροι το πηγαν αλλου γι'αυτο λεω να αρπαξω το λαπ-τοπ τωρα και αργοτερα εχει ο strauss kan τρομαρα μας ,εξ'αλλου τωρα υπαρχει το παλιο μεν αλλα ακομα αξιομαχο με διαφορες επεμβασεις marantz 52mkii συν το v-dac και οσο παει, επισης με εχει προσελκυσει η δυνατοτητα της πληθωρας υλικου στο διαδικτυο και στους σκληρους ,τωρα εαν τα φτυσει το marantz ε τοτε ? τι να κανουμε ισως κανενα tascam και βλεπουμε.!!!!

Αφού έχεις να κάνεις την δουλειά σου δεν το συζητάμε:126:
Η μόνη διαφωνία μου είναι το λαπτοπ.
Δεν θα το προτιμούσα, απαξιώνεται αμέσως και δεν χρίζει
μάλλον δεν αξίζει λόγω κόστους να αναβαθμιστεί.
Θα πήγαινα σε desktop με προσεκτική επιλογή όμως
στο θέμα θορύβου (τροφοδοτικό, blowers κλπ)
το οποίο το αναβαθμίζεις για πλάκα, με μικρό σχετικά
κόστος και αρκετά πιο εύκολα από ένα λαπιτόπι.
Όμως δε φάιναλ τσόις ις γιορς που λένε και οι άσπονδοι
φίλοι μας (βλέπε δ.ν.τ.)
Αυτά.
Καλό σου βράδυ:107:

haralas
20-05-10, 21:11
παντως βλεπω μεγαλο ενδιαφερον το θεμα που ανοιξαμε!!!!!!

teachertza
20-05-10, 21:19
Λοιπόν θα σου πώ την άποψη μου ύστερα απο μερικές σκέψεις που έχω κάνει περι του θέματος "αγορά λάπτοπ".

Ο σταθερός υπολογιστής αποτελείται απο πολλά κομμάτια.Έτσι αν σου καεί η κάρτα γραφικών αυτομάτως την αλλάζεις με λογικό κόστος.

Το λάπτοπ έτσι και καεί κάτι κάηκε όλο.Μία πλακέτα είναι...Εγώ πήρα ένα vaio με 2000ευρώ πρίν 3 χρόνια και μου χάλασε η κάρτα γραφικών.Πάει για πέταμα!!!!!Τέλος!!!!αν το φτιάξω θα ακουμπήσω πάνω απο 3 κατοστάρικα.

Οπότε άποψη μου είναι να πάρεις κάτι που έχει αρκετή εγγύηση.Μία απο αυτές τις προτάσεις είναι της toshiba.Η toshiba δίνει 4 χρόνια εγγύηση ότι κ αν πάθει.Νομίζω εγώ θα έπαιρνα με κλειστά μάτια.

Επίσης θεωρώ οτι όλα τα transport είναι (σχεδόν) ίδια στο αυτί.Επομένως αυτό που έχεις το θεωρώ πολύ καλό.Μπορείς να συνδέσεις το transport στο vdac και το pc στην άλλη θύρα που έχει και να έχεις και τα δύο μαζί.Στο μέλλον κοιτάς και για ένα καλύτερο dac...Αν πάλι θές να αγοράσεις τώρα dac θα έχεις κάνει πάλι μία καλή αναβάθμιση.
Επίσης το λάπτοπ είναι λάπτοπ.Μήν πάρεις netbook.Πάρε ένα λάπτοπ να τα κάνεις όλα.
Τώρα μήν βιαστείς ντε και καλά.Ας πούμε το fujitsu που παρουσίασε ένα μέλος είναι εξαίρετη επιλογή σε εξαίρετη τιμή αλλα εξαντλήθηκε.Απο τη στιγμή που δέν βιάζεσαι ας το ψάξουμε λίγο για το τί μπορείς να πάρεις...

Ο δρόμος που ακολούθησες είναι σωστός κατ εμέ.Η ακρόαση απο υπολογιστή θα σου δώσει δωρεάν υλικό και πλέον ποιοτικό(όχι mp3 όπως κάποτε).Κρατάω μία αμφιβολία για την άνεση σου με τους υπολογιστές επειδή δέν σε ξέρω αλλα δέν είναι κάτι δύσκολο...

haralas
20-05-10, 21:26
Λοιπόν θα σου πώ την άποψη μου ύστερα απο μερικές σκέψεις που έχω κάνει περι του θέματος "αγορά λάπτοπ".

Ο σταθερός υπολογιστής αποτελείται απο πολλά κομμάτια.Έτσι αν σου καεί η κάρτα γραφικών αυτομάτως την αλλάζεις με λογικό κόστος.

Το λάπτοπ έτσι και καεί κάτι κάηκε όλο.Μία πλακέτα είναι...Εγώ πήρα ένα vaio με 2000ευρώ πρίν 3 χρόνια και μου χάλασε η κάρτα γραφικών.Πάει για πέταμα!!!!!Τέλος!!!!αν το φτιάξω θα ακουμπήσω πάνω απο 3 κατοστάρικα.

Οπότε άποψη μου είναι να πάρεις κάτι που έχει αρκετή εγγύηση.Μία απο αυτές τις προτάσεις είναι της toshiba.Η toshiba δίνει 4 χρόνια εγγύηση ότι κ αν πάθει.Νομίζω εγώ θα έπαιρνα με κλειστά μάτια.

Επίσης θεωρώ οτι όλα τα transport είναι (σχεδόν) ίδια στο αυτί.Επομένως αυτό που έχεις το θεωρώ πολύ καλό.Μπορείς να συνδέσεις το transport στο vdac και το pc στην άλλη θύρα που έχει και να έχεις και τα δύο μαζί.Στο μέλλον κοιτάς και για ένα καλύτερο dac...Αν πάλι θές να αγοράσεις τώρα dac θα έχεις κάνει πάλι μία καλή αναβάθμιση.
Επίσης το λάπτοπ είναι λάπτοπ.Μήν πάρεις netbook.Πάρε ένα λάπτοπ να τα κάνεις όλα.
Τώρα μήν βιαστείς ντε και καλά.Ας πούμε το fujitsu που παρουσίασε ένα μέλος είναι εξαίρετη επιλογή σε εξαίρετη τιμή αλλα εξαντλήθηκε.Απο τη στιγμή που δέν βιάζεσαι ας το ψάξουμε λίγο για το τί μπορείς να πάρεις...

Ο δρόμος που ακολούθησες είναι σωστός κατ εμέ.Η ακρόαση απο υπολογιστή θα σου δώσει δωρεάν υλικό και πλέον ποιοτικό(όχι mp3 όπως κάποτε).Κρατάω μία αμφιβολία για την άνεση σου με τους υπολογιστές επειδή δέν σε ξέρω αλλα δέν είναι κάτι δύσκολο...και εγω για toshiba παω με τα 4χρονια που δινει ειμαστε μεσα.!!οσον αφορα την ανεση μου με τους υπολογιστες τουλαχιστον σε οτι αφορα τα μουσικα δρωμενα ειμαι πολυ οκ.:123:

Sensei
20-05-10, 21:38
Δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από αυτό (http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?36502)

teachertza
20-05-10, 21:45
Δεν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω από αυτό (http://www.perfectshop.gr/pub/el/catalog/ProductDetail.aspx?36502)
αν βολεύεται με οθόνη 10 ιντσών μπορεί να κοιτάξει netbook.

costas EAR
20-05-10, 21:47
... ν'αρχίσω να δανείζομαι συσκευές και να προβώ σε δοκιμές. Θα το'θελα πολύ αλλά με βλέπω να κάνω 1 "τυφλή" επιλογή κι ότι κάτσει. Δυστυχώς δεν έχουμε όλοι παρέα hifiντελιστών.
......Το ιδανικό θα ήταν βέβαια να τα ακούσω στο σύστημά μου και να δω αν υπάρχουν διαφορές, όπως ειπώθηκε, αλλά δύσκολο το βλέπω.

ΟΧΙ!

αυτή ρε συ είναι η δύναμη του φόρουμ μας, έχεις παρέα ...βλαμμένων!

κι εγώ σαλόνικα είμαι, το τάσκαμ στη διάθεσή σου. Έτσι κι αλλιώς, κάθεται και σκονίζεται, πάρτο να το ...ξεσκονίσεις!

Κι αμα ντρέπεσαι, στο νοικιάζω. 2 ευρώ το μήνα. αμ πως....

σωστόςςςςςςς...

haralas
20-05-10, 21:56
ΟΧΙ!

αυτή ρε συ είναι η δύναμη του φόρουμ μας, έχεις παρέα ...βλαμμένων!

κι εγώ σαλόνικα είμαι, το τάσκαμ στη διάθεσή σου. Έτσι κι αλλιώς, κάθεται και σκονίζεται, πάρτο να το ...ξεσκονίσεις!

Κι αμα ντρέπεσαι, στο νοικιάζω. 2 ευρώ το μήνα. αμ πως....

σωστόςςςςςςς...
ρε σεις χρειαζομαι καπως μεγαλυτερη οθονη ειμαι και στραβουλιακας
ε να μην ακουω και τιποτα απο youtube? ε να μην εχω και ενα οδηγο δισκου πες οτι θελω να ριπαρω κατι επι τοπου και οχι να τρεχω στο πι-σι .

ε και αμα θελω να ακουω και λιγο απο ιντερνετ? μηπως κολλαει το μικρο?

steppenwolf
20-05-10, 22:07
όχι βρε το παπ@#$% δέν το εννόησα με την έννοια την κακή.ξέρεις...το εννόησα και καλά οτι αφού είμαστε όλοι χαζεμένοι και αγοράζουμε που αγοράζουμε ας είμαστε και πιο προσεχτικοί...
δέν το είπα για να σε θίξω ή κάτι τέτοιο προς θεού...

No offence! :102:
Άλλωστε δε μου ταιριάζουν οι παρεξηγήσεις μέσω πληκτρολογίου και παρακολουθώντας τα γραφόμενά σου βλέπω πως είσαι καλοπροαίρετος και σοβαρός άνθρωπος.

haralas
20-05-10, 22:16
ο καθενας τον χαβα του ,βλεπω εδω σε ενα turbo x στο πλαισιο οτι εχει και εξοδο spdif τι μπορει να σημαινει αυτο? μηπως μας ενδιαφερει εμας τους music dac freaks?

Bhutia
20-05-10, 22:39
some people dont identify futility...:612:

Costas Coyias
20-05-10, 23:38
με βλεπω ετοιμο για λαπι-τοπι δεν με σταματαει τπτ ,μονο πειτε μου εαν πρεπει να προσεξω κατι το ιδιαιτερο χαρακτηριστικο?

ΥΓ. ΜΠΑΤΖΕΤ εως 500-550 το πολυ .

Ένα σύγχρονο λάπτοπ για τέτοια χρήση πρέπει να έχει 24μπιτη κάρτα με δυνατότητα αναπαραγωγής 24/192 και εγγραφής τουλάχιστον 24/96, οπτική έξοδο ενσωματωμένη στο βύσμα των ακουστικών, θύρα firewire για τυχόν σύνδεση με ανάλογο DAC ή εξωτερική κάρτα ήχου αξιώσεων, θύρα e-Sata για γρήγορη επικοινωνία με ανάλογο εξωτερικό δίσκο, και αν είναι δυνατόν, να συνοδεύεται και από τηλεχειριστήριο.

Επιπλέον, καλόν είναι να έχει αυτόνομη κάρτα οθόνης με δική της μνήμη, και 2GiB RAM, ώστε να τρέχει άνετα τα Windows 7, (καθ' όσον Windows 7 με 1GiB σε κάνουν αυτομάτως καπνιστή).

teachertza
21-05-10, 00:26
Επιπλέον, καλόν είναι να έχει αυτόνομη κάρτα οθόνης με δική της μνήμη, και 2GiB RAM, ώστε να τρέχει άνετα τα Windows 7, (καθ' όσον Windows 7 με 1GiB σε κάνουν αυτομάτως καπνιστή).
κοίτα και εγώ έτσι θα αγόραζα.Αλλα νομίζω οτι αν πάρει το m2tech δέν χρειάζεται έξοδο spdif.
Πρότεινε του και τίποτα τώρα που γυρίζει...:138:

haralas
21-05-10, 09:33
κοίτα και εγώ έτσι θα αγόραζα.Αλλα νομίζω οτι αν πάρει το m2tech δέν χρειάζεται έξοδο spdif.
Πρότεινε του και τίποτα τώρα που γυρίζει...:138:
σιγουρα θα το παρω!το m2tech.

haralas
21-05-10, 09:37

καλα τα λες αλλα που να βρεθουν ολα αυτα στο μπατζετ που εχω αυτη την στιγμη?
το σιγουρο ειναι οτι θα κοιταξω για μνημη τουλασχιστον 2gb εχω βρει ηδη και toshiba με 3gb και μαλλον με αυτονομη καρτα, αλλα δεν μου απαντησατε για ενα turbo-x που βρηκα στο πλαισιο με εξοδο spdif ?

vet
21-05-10, 11:36
καλα τα λες αλλα που να βρεθουν ολα αυτα στο μπατζετ που εχω αυτη την στιγμη?
το σιγουρο ειναι οτι θα κοιταξω για μνημη τουλασχιστον 2gb εχω βρει ηδη και toshiba με 3gb και μαλλον με αυτονομη καρτα, αλλα δεν μου απαντησατε για ενα turbo-x που βρηκα στο πλαισιο με εξοδο spdif ?

αστη την spdif αυτη... αφου θα παρεις hiface...

tem
21-05-10, 12:15
....αλλα δεν μου απαντησατε για ενα turbo-x που βρηκα στο πλαισιο με εξοδο spdif ?

συμπαθητικο το τουρμποεξακι αλλα τι να την κανεις τιην spdif αφου θα το πάρεις το m2tech;

ρίξε λοιπόν μια ματιά στις εξής προτάσεις :

Γνώμη μου είναι στα λεφτά που διαθέτεις και για την χρήση που προορίζεται :HP G62-125EV (http://www.skroutz.gr/s/261904/HP-G62-125EV.html)
το οποίο ξεκινά από 513€ με μοναδικό μείον ότι δεν έχει αυτόνομη κάρτα γραφικών αλλά στην
περίπτωσή σου νομίζω ότι δεν τη χρειάζεσαι και η ενσωματωμένη του i3 σε καλύπτει

αλλααά

αν επιμένεις για ξεχωριστή κάρτα γραφικών δώσε ένα 50αρακι παραπάνω απο την κορυφή στο
μπατζετ και στα 598€ παίρνεις το : HP G62-130EV (http://www.skroutz.gr/s/266648/HP-G62-130EV.html) που έχει και την κάρτα 5430 (τελευταία γενιά με
επιπλέον -πλήν της αυξημένης επίδοσης σε γραφικά- να έχει και dx11, process 40mm , με ότι αυτά
συνεπάγονται και που μπορεί να σε ενδιαφέρουν μπορεί και όχι!)

όλα τα παραπάνω τα προτείνω με βάση την σχέση τιμής-χαρακτηριστικών και όχι σε σχέση με την εμφάνιση
(που εμένα προσωπικά δεν με απασχολεί καθόλου) και όχι σε σχέση με την αξιοπιστία
( που απ' οτι ξέρω μια χαρά δουλεύουν και μια χαρά προβλήματα βγάζουν όπως όλα , στο μέσο όρο δηλαδή) κλπ κλπ

Καλη απόφαση και καλές αγορές!!

komhst
21-05-10, 12:16
Σκέφτομαι να αντικαταστήσω το pioneer με ένα CDP-transport και σκέφτομαι κάτι από τα εξής:
- Οποιοδήποτε Pioneer CDP εως 500Ε μιας και είμαι πολύ ευχαριστημένος με την εταιρία, την θεωρώ εγγύηση.
- Harman HD990. Πλεονεκτήματα: εμφάνιση στο ρακ (και ταίριασμα με τον ΗΚ990), HRS Link σύνδεση με τον ΗΚ990 για μειωμένο jitter όπως διατείνεται η εταιρία, κοινό τηλεχειριστήριο με τον ΗΚ990, balanced έξοδοι και ψηφιακές είσοδοι που δεν σκοπεύω όμως να τις χρησιμοποιήσω
- Κάτι άλλο που να παίζει και SACD. Αυτήν την στιγμή έχω 2-3 δισκάκια απ'όπου ακούω μόνο το CD Layer. Αξίζει τον κόπο να επενδύσω; Να σημειώσω οτι ακούω πολλή κλασική και εκεί απ'όσο ξέρω υπάρχουν αρκετοί τίτλοι.

Λοιπόν φίλε μου η ΚΑΛΥΤΕΡΗ λύση είναι να πας σε Pioneer αλλά όχι CD player, σε DVD player και συγκεκριμένα σε αυτό:

Το θες σε μαύρο;
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/84/222/DV-610AV-K/index.html
Το θες σε ασημί;
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/84/222/DV-610AV-S/index.html

Και σου εξηγώ το γιατί είναι Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ λύση:
Με μόλις γύρω στα 160€~170€
http://www.skroutz.gr/s/49570/Pioneer-DV-610.html?keyphrase=dv-610
παίρνεις ένα από τα καλύτερα transport που κυκλοφούν αυτή την στιγμή, με μεγάλη αξιοπιστία και δυνατότητα να διαβάζει ακόμα και τα πιο κακομεταχειρισμένα δισκάκια.
Εχεις την δυνατότητα να ακούς τα CD και τα SACD που μπορεί να πέσουν στα χέρια σου.
Η δυνατότητά του να παίζει DVD-Audio ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ διότι με ένα προγραμματάκι σαν το DVD-Audio Solo http://cirlinca.com/ μπορείς να κάνεις burn τα 96/24 flac που τυχόν να έχεις στο PC σου σε δισκάκια DVD-Audio και να απολαμβάνεις την μέγιστη δυνατή ψηφιακή ποιότητα ήχου.
Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Τα έχεις όλα CD, SACD, DVD-Audio.
Και όλα αυτά χωρίς κανένα σοβαρό αντίτιμο. Με μόλις 160€~170€

Manos58
21-05-10, 17:45
Γεια σου ρε πατριδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τελικα ειμαστε για τα πανηγυρια.Εκει που δειχνει να καταληγει ο ανθρωπος σε πισι τσουπ ο επομενος με προταση DVD player.Αμα μας διαβαζει κανεις εξω απο το τρελλοκομειο ειναι σιγουρο οτι παει καρφωτος για 20 ψυχαναλυτικες συνεδριες για να εξηγησει γιατι το χρυσοψαρο που του πηρε η γιαγια του μπαμπα τα Χριστουγεννα του το ταισε σουπα η γιαγια της μαμας την Πρωτοχρονια:140:
Αντε ρε Χαραλα ,ψωνισε χαλαρα γιατι σε λιγο προβλεπω να συζηταμε για πομπινοφωνο ρωσικο με δωρο μια Svetlana hi-hi-hi-end

teachertza
21-05-10, 18:06
Γεια σου ρε πατριδα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τελικα ειμαστε για τα πανηγυρια.Εκει που δειχνει να καταληγει ο ανθρωπος σε πισι τσουπ ο επομενος με προταση DVD player.Αμα μας διαβαζει κανεις εξω απο το τρελλοκομειο ειναι σιγουρο οτι παει καρφωτος για 20 ψυχαναλυτικες συνεδριες για να εξηγησει γιατι το χρυσοψαρο που του πηρε η γιαγια του μπαμπα τα Χριστουγεννα του το ταισε σουπα η γιαγια της μαμας την Πρωτοχρονια:140:
Αντε ρε Χαραλα ,ψωνισε χαλαρα γιατι σε λιγο προβλεπω να συζηταμε για πομπινοφωνο ρωσικο με δωρο μια Svetlana hi-hi-hi-end
όχι γιατί πολύ απλά ο komst απάντησε στον steppenwolf ο οποίος ψάχνει για transport...
-------------------------
Γενικότερα όλα τα laptop έχουν την ίδια αξιοπιστία με την διαφορά οτι τα turbox και η toshiba έχουν καλές εγγυήσεις.Ειδικά ρε παιδιά η toshiba έχει 4 χρόνια!!!

haralas
22-05-10, 09:32
σας ευχαριστω ολους φιλοι μου τελικα ψωνισα ,πηγα σε turbo-x
με μνημη 4gb με 3usb κτλ ,το μηχανημα ειναι μια χαρα ακομα και ετσι χωρις το m2tech το οποιο θα ακολουθησει σε κανα μηνα διοτι τα οικονομικα εσφιξαν πολυ τα παει καλα ,και τωρα ειμαι στην φαση αναζητησης τροπου συνδεσης ασυρματης με το διαδυκτιο και ολα καλα σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας.:123:

haralas
22-05-10, 09:36
παντως και η προταση του φιλου komhst για το πλευερ μου κινει το ενδιαφερον γιατι αν ειναι ετσι και μπορεις να τα εχεις ολα μαζι και sacd και dvd audio και ολα τα αλλα με τετοια τιμη στους καιρους που ζουμε
πρεπει να ειναι πολυ πρωτη ,ιδωμεν.!

DELTA
22-05-10, 09:58
με μνημη 4gb με 3usb κτλ ,το μηχανημα ειναι μια χαρα ακομα και ετσι χωρις το m2tech το οποιο θα ακολουθησει σε κανα μηνα διοτι τα οικονομικα εσφιξαν πολυ τα παει καλα ,και τωρα ειμαι στην φαση αναζητησης τροπου συνδεσης ασυρματης με το διαδυκτιο και ολα καλα σας ευχαριστω ολους για τις συμβουλες σας.:123:

Εγω επειδη δεν με καλυπτε τo ασυρματο λογω τοιχων και αποστασης πηρα αυτο και παιζει μια χαρα
http://www.pixmania.gr/gr/gr/03428297/art/netgear/Σετ-cpl-200mbps-xavb1004---πριζα-+-μεταγωγεας-4-θυρων.html

Costas Coyias
22-05-10, 11:13

Πες μας και ακριβώς ποιο μοντέλο πήρες ντε...

flash
22-05-10, 11:23
Εγω επειδη δεν με καλυπτε τo ασυρματο λογω τοιχων και αποστασης πηρα αυτο και παιζει μια χαρα
http://www.pixmania.gr/gr/gr/03428297/art/netgear/Σετ-cpl-200mbps-xavb1004---πριζα-+-μεταγωγεας-4-θυρων.html

To router Cisco WAG320N που πήρα πιάνει σε τέσσερις ορόφους απροβλημάτιστα.

haralas
22-05-10, 15:47
Πες μας και ακριβώς ποιο μοντέλο πήρες ντε...

το μοντελο ειναι το turbo-x steel n44-225 με επιπλεον μνημη αλλα 2gb συνολικα 4gb. εως εδω ολα ωραια και καλα ελα ομως που σημερα το πρωι αγορασα απο το πλαισιο ενα access point για ασυρματη συνδεση και δεν μπορω με τιποτα να το ενεργοποιησω συγκεκριμενα ειναι το μοντ. wl-330 qE της assus, στις οδηγιες λεει συνδεστε το με τον υπολογιστη και δινει ενα καλωδιο μονο με τις μεγαλες αποληξεις δηλ. τα χοντρα κλιπ τα οποια ειναι για δικτυακη συνδεση
RJ45 ,κατ'αρχην απο ποιον υπολογιστη να ξεκινησω ? γιατι εγω εχω εγκατεστημανα 2 πι-σι σε συνδεση δικτυου στο ενα απο αυτα υπαρχει και το μοντεμ switch της level one απο το οποιο παιρνει και το δευτερο πι-σι ,πρεπει λοιπον συμφωνα με τον κατασκευαστη του asus να μπω με καποιν τροπο στο μενου του asus και να ορισω καποιες παραμετρους ομως ταυτοχρονως πρεπει να ειμαι συνδεδεμενος και στο δικτυο για να πληκτρολογισω την ip 192.168.1.220 και να μπω μεσα ,αλλα πως να το συνδεσω με το πι-σι αφου η μονος τροπος συνδεσης του ειναι με το χοντρο δικτυακο κλιπ, αλλη συνδεση δεν υπαρχει .? εαν καποιανου το κεφαλι κατεβασει καποια ιδεα θα ηταν καλοδεχουμενη!!

stelakis1
22-05-10, 18:42
Don't worry.
Ενας πολυ απλος τροπος να το ρυθμισεις ειναι να ορισεις στο laptop να παιρνει αυτοματα ip (DHCP) . Με το ethernet καλωδιο συνδεεσαι με το ap.
Λογικα το laptop θα παρει μια ip αυτοματα απο το ap. Αυτο μπορεις να το δεις απο ενα command prompt (εναρξη-->εκτελεση-->cmd ή start-->run-->cmd , θα ανοιξει μια κονσολα, εκει γραφεις ipconfig και πατας enter, θα πρεπει να σου λεει κατι σαν ethernet controler κλπ και διπλα μια ip παρομοια με την ip του ap, π.χ. 192.168.1.ΧΧ )
Αν ολα αυτα ειναι OK ανοιγεις εναν explorer πατας την IP του ap και μπηκες.

Αυτα για αρχη.

haralas
22-05-10, 19:08
Don't worry.
Ενας πολυ απλος τροπος να το ρυθμισεις ειναι να ορισεις στο laptop να παιρνει αυτοματα ip (DHCP) . Με το ethernet καλωδιο συνδεεσαι με το ap.
Λογικα το laptop θα παρει μια ip αυτοματα απο το ap. Αυτο μπορεις να το δεις απο ενα command prompt (εναρξη-->εκτελεση-->cmd ή start-->run-->cmd , θα ανοιξει μια κονσολα, εκει γραφεις ipconfig και πατας enter, θα πρεπει να σου λεει κατι σαν ethernet controler κλπ και διπλα μια ip παρομοια με την ip του ap, π.χ. 192.168.1.ΧΧ )
Αν ολα αυτα ειναι OK ανοιγεις εναν explorer πατας την IP του ap και μπηκες.

Αυτα για αρχη.
εαν μου ελεγες και τι ειναι το ap και που το βρισκουμε θα σου ημουν ευγνωμων ,σορρυ γιατι κολλησε το μυαλο μου ομως βρηκα και καποια λαθη στην μεταφραση του πρεσπεκτους και μαλλον κατι παω να κανω αλλα θα χρειαστω μαλλον και καποιο αλλο καλωδιο για την συνδεση μου στο δiκτυο(μια πλευρα εθερνετ και η αλλη απλο μικρο τηλεφ.) γιατι οπως εγραψα και πιο πανω και τα δυο πι-σι μου (το δικο μου και της κορης μου )ειναι σε δικτυο και εχουν μονον εθερνετ εισοδους οποτε για να εχω ταυτοχρονως και το λαπ τοπ στο δικτυο πρεπει να εχω καλωδιο πατεντα οποτε τωρα το σκ δυσκολο παντως θα τσεκαρω αυτο που μου ειπες .

stelakis1
22-05-10, 19:21
εαν μου ελεγες και τι ειναι το ap και που το βρισκουμε θα σου ημουν ευγνωμων ,σορρυ γιατι κολλησε το μυαλο μου ομως βρηκα και καποια λαθη στην μεταφραση του πρεσπεκτους και μαλλον κατι παω να κανω αλλα θα χρειαστω μαλλον και καποιο αλλο καλωδιο για την συνδεση μου στο δiκτυο(μια πλευρα εθερνετ και η αλλη απλο μικρο τηλεφ.) γιατι οπως εγραψα και πιο πανω και τα δυο πι-σι μου (το δικο μου και της κορης μου )ειναι σε δικτυο και εχουν μονον εθερνετ εισοδους οποτε για να εχω ταυτοχρονως και το λαπ τοπ στο δικτυο πρεπει να εχω καλωδιο πατεντα οποτε τωρα το σκ δυσκολο παντως θα τσεκαρω αυτο που μου ειπες .

Συγνωμη, δικο μου λαθος. AP=Access Point σε συντομια.
Αυτο που ουσιαστικα χρειαζεσαι ειναι ενα καλωδιο ethernet μονο.
Θελεις απλα να ρυθμισεις πρωτα το access point να παιρνει IP απο μια ethernet πορτα του, ή ακομα καλυτερα να του ορισεις μια σταθερη IP στο access point αφου πρωτα συνδεθεις με αυτο, οπως σου λεω παραπανω.
Λεγοντας τωρα σταθερη IP δεν εννοω μια τυχαια. Το ηδη υπαρχον ADSL modem που εχεις λειτουργει ηδη σαν DHCP (δοτης IP) σε οποιον το ζητησει (π.χ. το PC σου). Βρισκοντας την IP που εχει το PC σου λ.χ. 10.0.0.ΧΧ ή 192.168.1.ΧΧ ή 192.168.100.ΧΧ κλπ, βαζεις μια παρομοια σταθερη.
Αν δλδ για παραδειγμα το δικτυο σου ειναι της μορφης 10.0.0.ΧΧ (οπου ΧΧ απο 1-->254) μπορεις να χρησιμοποιησεις μια απλη π.χ. 10.0.0.10 για να την θυμασαι κιολας.
κουμπωνοντας τωρα το access point σε μια πορτα του ADSL modem σου θα μπορεις χτυπωντας σε εναν explorer 10.0.0.10 να το διαχειριζεσαι.

haralas
23-05-10, 22:40
Λοιπόν φίλε μου η ΚΑΛΥΤΕΡΗ λύση είναι να πας σε Pioneer αλλά όχι CD player, σε DVD player και συγκεκριμένα σε αυτό:

Το θες σε μαύρο;
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/84/222/DV-610AV-K/index.html
Το θες σε ασημί;
http://www.pioneer.eu/eur/products/42/84/222/DV-610AV-S/index.html

Και σου εξηγώ το γιατί είναι Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ λύση:
Με μόλις γύρω στα 160€~170€
http://www.skroutz.gr/s/49570/Pioneer-DV-610.html?keyphrase=dv-610
παίρνεις ένα από τα καλύτερα transport που κυκλοφούν αυτή την στιγμή, με μεγάλη αξιοπιστία και δυνατότητα να διαβάζει ακόμα και τα πιο κακομεταχειρισμένα δισκάκια.
Εχεις την δυνατότητα να ακούς τα CD και τα SACD που μπορεί να πέσουν στα χέρια σου.
Η δυνατότητά του να παίζει DVD-Audio ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΜΑΝΤΙΚΗ διότι με ένα προγραμματάκι σαν το DVD-Audio Solo http://cirlinca.com/ μπορείς να κάνεις burn τα 96/24 flac που τυχόν να έχεις στο PC σου σε δισκάκια DVD-Audio και να απολαμβάνεις την μέγιστη δυνατή ψηφιακή ποιότητα ήχου.
Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Τα έχεις όλα CD, SACD, DVD-Audio.
Και όλα αυτά χωρίς κανένα σοβαρό αντίτιμο. Με μόλις 160€~170€
υπαρχει ακουστκη εμπειρια απο αυτο? το εχει ακουσει κανεις και σε σχεση με αλλα ακριβοτερα?

haralas
25-05-10, 21:44
εαν καποιος εχει βγαλει ακρη με αυτο το access point της assus το wl-330ge :141::141:και εχει καταφερει να το ρυθμισει ας μου γραψει και μενα μπας και γινει κατι γιατι αλλοιως ?!!! ουτε με τον κωδικο γινεται τιποτα ουτε με το cd ουτε με αυτοσχεδιασμους !!!!!!!

haralas
13-06-10, 10:49
εαν καποιος εχει βγαλει ακρη με αυτο το access point της assus το wl-330ge :141::141:και εχει καταφερει να το ρυθμισει ας μου γραψει και μενα μπας και γινει κατι γιατι αλλοιως ?!!! ουτε με τον κωδικο γινεται τιποτα ουτε με το cd ουτε με αυτοσχεδιασμους !!!!!!!

οκ ευρηκα!!!!!

steppenwolf
25-07-10, 14:06
Επαναφέρω το θέμα αν και το'χει ανοίξει ο φίλος χαραλάς, αλλά είχα εμπλακεί κι εγώ στις σελίδες 8-10.

Θα τολμήσω να εκφέρω κι εγώ τις ακουστικές μου εντυπώσεις στο θέμα "πηγή" μιας και είναι αρκετά επίκαιρο σε παρακείμενα θρεντς. Εδώ οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τον φίλο costaEar που τελικά μου δάνεισε το Tascam player ώστε να μπορέσω να το ακούσω σπίτι στο σύστημά μου και να εξάγω τα όποια συμπεράσματά μου.

Να υπενθυμήσω οτι η απορία μου ήταν αν αντικαταστήσω το DVD Pioneer 10ετίας που έχω με ένα καλύτερο CDP, θα έβλεπα διαφορά που να αξίζει τον κόπο; Το DVD συνδέεται με coaxial στον ενισχυτή HK990 και απο'κει και πέρα χρησιμοποιώ και το room correction του Χαρμαν. Τα ηχεία μου είναι BW683. Έτσι δοκίμασα το Tascam με την toslink στον Harman. Μάλιστα δοκίμασα και κάποια CDs που τα έχω διπλά και τα ξέρω καλά και έκανα άμεση σύγκριση χωρίς να χάνω χρόνο για την αλλαγή δίσκου από το ένα player στο άλλο (στην τελευταία αυτήν περίπτωση αλλαγής δεν έβγαινε άκρη). Ειδικά για την δοκιμή απενεργοποίησα το room correction και τα ΕQ ώστε να μην μπερδέψω το αποτέλεσμα. Τελικά και στις 2 περιπτώσεις άκουγα το DAC του Harman με διαφορετική όμως ψηφιακή είσοδο (toslink για Τασκαμ - coaxial για Pioneer).

Tα συμπεράσματά μου:
Πραγματικά ζορίστηκα πολύ να ακούσω διαφορές. Διαφορά στην στάθμη καμμία. Σε κομμάτια με αρκετό μπάσο φαίνεται οτι το μπάσο ήταν πιο έντονο στο Pioneer, κάτι που τελικά επιβεβαιώθηκε από πολλά CDs. Αυτό βέβαια μπορεί να ερμηνευθεί σαν πιο καλα ελεγχόμενο χαμηλό από μέρους του Τάσκαμ. Απο'κει και πέρα αρχίζει μάλλον η χαϊενδική παραφιλολογία και παπαρολογία από μέρους μου :135: (και ίσως τα Placebo): το Tascam έδινε την αίσθηση της σαφέστερης διάκρισης των οργάνων μεταξύ τους, σαν σαφέστερη εντόπιση στον χώρο να το πω.
Επιπλέον μου έβγαζε μια "ψηφιακίλα". Θα τολμήσω να χρησιμοποιήσω τον όρο γιατί όταν άκουσα το Τασκαμ μου έβγαλε ασυνείδητα αυτό, ίσως για πρώτη φορά από τότε που ακούω μουσική γενικότερα. Μια αίσθηση δηλαδή οτι η μουσική παίζεται από μηχανές και όχι από ανθρώπους και φυσικά όργανα, πολύ ακαθόριστη όμως. Ίσως να έφταιγε το στουντιακό design του Τάσκαμ, ενώ στο ρακ μας έχουμε συνήθως μηχανήματα άλλης "οικιακής" αισθητικής.

Συμπερασματικά αυτό που μου έμεινε είναι οτι οι διαφορές ήταν δυσδιάκριτες, με πιο εμφανή το πιο έντονο χαμηλό του Pioneer, μάλλον δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ μ'αυτές και οπωσδήποτε να πληρώσω κάποιες εκατοντάδες Ευρώ για να τις αποκτήσω. Βέβαια, το τεστ δεν ήταν της προκοπής, απλά μια εμπειρική δοκιμασία ενός σχετικά ανίδεου από τεχνικά χρήστη και τίποτε παραπάνω. Ίσως θα ήταν πιο αξιόπιστα τα συμπεράσματα αν είχα συνδέσει την AES/EBU έξοδο του Tascam αλλά ο Χαρμαν δεν διαθέτει τέτοια είσοδο. Επίσης, δεν ασχολήθηκα με τις RCA εξόδους αν και θα είχε ενδιαφέρον - ίσως σε μια μελλοντική δοκιμή. Βέβαια αντιλαμβανόμενος το κλίμα που επικρατεί, οι περισσότεροι ίσως σκεφτούν: "με το συστηματάκι σου ήθελες να αντιληφθείς διαφορές σε τρανσπορτ καημένε; Δεν είναι αρκετά αναλυτικό κλπ κλπ." Εμένα προσωπικά μου έχει προσφέρει πολλές ώρες μουσικής απόλαυσης και φιλοδοξώ να μου προσφέρει ακόμα περισσότερες στο μέλλον.

Οπότε δεν έχει και τόσο νοημα να αγχωθώ για την αγορά CDPlayer. Κάποια στιγμή θα γίνει, αλλά με την ησυχία μου και με την βεβαιότητα οτι η αναβάθμιση στον ήχο θα είναι ελάχιστη (θα υπάρχει όμως η ψυχολογική αναβάθμιση:126:)

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω εκτός από τον Κώστα (που άλλωστε η συμβολή του στο site είναι κάτι παραπάνω από γνωστή) και τον Βασίλη Χουρμουζιάδη από την Τηλεοπτική για την βοήθειά του σε πλήθος τεχνικών θεμάτων που με απασχόλησαν σχετικά με το σύστημά μου και όχι μόνο και που είναι κάτι πολύ παραπάνω από απλός "υπεύθυνος πωλήσεων" στην εταιρία που εργάζεται.
Όπως και να'χει το site αυτό με βοήθησε στο να λύσω πολλές απορίες πανω στο θέμα ήχος και να δημιουργήσω πολλές περισσότερες. Άντε καλές ακροάσεις και καλά μπάνια!

costas EAR
25-07-10, 14:23
Εδώ οφείλω να ευχαριστήσω δημόσια τον φίλο costaEar που τελικά μου δάνεισε το Tascam player ώστε να μπορέσω να το ακούσω σπίτι στο σύστημά μου και να εξάγω τα όποια συμπεράσματά μου.

σιγά το θέμα, σιγά τα ωά βρε! :143::138::135:

άντε, γουέλκαμ του δι κλπάμπ των βλαμμένων!:126:

haralas
18-08-10, 21:32
φιλοι sos προσπαθωντας να κατεβασω το asio4AII για να το σεταρω στο foobar2000 αντιμετωπισα το εξης προβλημα στο μεν desktop που τρεχει xp κατεβασα το αρχειο το αποσυμπιεσα και το εριξα στον φακελο του foobar components και ok ,στο λαπ-τοπ ομως που τρεχει windows 7 πως στην ευχη αποσυμπιεζεται ενα αρχειο ? αφου παταω δεξι κλικ ! και τιποτα δεν υπαρχει εκει που να εξηγει το πως? μηπως αποσυμπιεζεται μονο του ? δοκιμασα και ετσι αλλα τιποτα η μηπως στο λαπ-τοπ επειδη παιζει το m2tech?

Costas Coyias
18-08-10, 22:29
Αυτό (http://www.asio4all.com/) κατέβασες;

haralas
19-08-10, 07:51
Αυτό (http://www.asio4all.com/) κατέβασες;
οχι γιατι? αυτο επρεπε? για να ειμαι ειλικρινης μαλλον ακολουθησα αυτη την φορα τα γραφομενα στον <ηχο> βεβαια οπως γραφω και πιο πανω στο desk-top pc ειναι οκ !

haralas
21-08-10, 18:30
εγινε μη με ρωτησετε ομως πως αλλα εγινε και παιζει και με διαφορα μαλιστα!!!

haralas
23-08-10, 17:57
εγινε μη με ρωτησετε ομως πως αλλα εγινε και παιζει και με διαφορα μαλιστα!!!
eureka!!!!!:107: τα συγκεκριμενα αρχεια dll κατεβηκαν ασυμπιεστα !οποτε ματαιος ο κοπος !!!!!!:117:
τζαμπα το ψαξιμο!!!!