PDA

Επιστροφή στο Forum : Δέκτες MPEG4 της CRYSTAL AUDIO

Σελίδες : [1] 2

stelp77
07-06-10, 15:02
HD (65 EΥΡΩ)
http://i184.photobucket.com/albums/x14/stelp77/DVBT-HD.jpg

• Eγγραφή & αναπαραγωγή από όλους τους σκληρούς δίσκους USB
• Με επίχρυσους ακροδέκτες
• Εγγράψτε ένα πρόγραμμα την ώρα που παρακολουθείτε κάποιο άλλο*
• Αποθηκεύστε σε όλους τους σκληρούς δίσκους καθώς και σε άλλα αποθηκευτικά μέσα USB
• Κάνετε παύση σε ένα ζωντανό πρόγραμμα και συνεχίστε την προβολή του από το σημείο που σταματήσατε όποτε θέλετε
• Αποθηκεύστε ως 1000 κανάλια

Πλεονεκτήματα:
Αναπαραγωγή αρχείων:
• μουσικής MP3 / WMA
• εικόνων JPG / BMP
• ταινίαςMPEG / AVI / DIVX
• Ηλεκτρονικός Οδηγός Προγράμματος (7 ημέρες)
• Υπενθύμιση Αγαπημένων Προγραμμάτων
• Γονικό κλείδωμα
• Εμφάνιση Υποτίτλων
• ΤΕLΕΤΕΧΤ (για ψηφιακά κανάλια)

Tεxνικά χαρακτηριστικά:
Αποκωδικοποίηση Εικόνας: MPEG-4 AVC / H.264 ΗP L4 / MPEG-2
Ανάλυση Εικόνας: 1920 x 1080i,1920 x 720p,720 x 576p,720 x 576i, 720 x 480p,720 x 480i
Έξοδος εικόνας: Auto / 4:3 / 16:9
Αποκωδικοποίηση Ήχου: MPEG-1, MPEG-2 (Layer I/II), Dolby Digital (AC-3), AAC και HE-AAC
Περιοχή συχνοτήτων: VHF: 174 - 230 MHz, UHF: 470 - 860 MHz
Εύρος συχνότητας αναζήτησης καναλιών: 6/7/8 MHz
Διαμόρφωση σήματος: QPSK/16QAM/64QAM

Γενικά χαρακτηριστικά:
Τάση λειτουργίας: 230V/50Hz
Κατανάλωση σε λειτουργία: <9W
Κατανάλωση σε αναμονή: <1W
Διαστάσεις: 23εκ. x 4εκ. x 14εκ.
Βάρος: 700γρ.

Είσοδοι / Έξοδοι:

ΕΞΟΔΟΣ ΕΙΚΟΝΑΣ
ΕΙΣΟΔΟΣ/ΕΞΟΔΟΣ ΚΕΡΑΙΑΣ RF
ΕΞΟΔΟΣ ΗΧΟΥ
EΞΟΔΟΣ SCART
ΕΞΟΔΟΣ COMPONENT
ΕΞΟΔΟΣ HDMI

SD (ΜΕ ΜΑΤ ΠΡΟΣΟΨΗ 45 ΕΥΡΩ, ΜΕ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΗ 50 ΕΥΡΩ )
http://i184.photobucket.com/albums/x14/stelp77/DVBT-SD1-2.jpg

• Με επίχρυσους ακροδέκτες
• Εγγράψτε ένα πρόγραμμα την ώρα που παρακολουθείτε κάποιο άλλο*
• Αποθηκεύστε σε όλους τους σκληρούς δίσκους καθώς και σε άλλα αποθηκευτικά μέσα USB
• Κάνετε παύση σε ένα ζωντανό πρόγραμμα και συνεχίστε την προβολή του από το σημείο που σταματήσατε όποτε θέλετε
• Αποθηκεύστε ως 1000 κανάλια

Πλεονεκτήματα:
Αναπαραγωγή αρχείων:
• μουσικής MP3 / ΟGG
• εικόνων JPG / BMP

• Ηλεκτρονικός Οδηγός Προγράμματος (7 ημέρες)
• ΥπενθύμισηΑγαπημένωνΠρογραμμάτων
• Γονικό κλείδωμα
• Εμφάνιση Υποτίτλων
• ΤΕLΕΤΕΧΤ (για ψηφιακά κανάλια)

Tεxνικά χαρακτηριστικά:
Αποκωδικοποίηση Εικόνας: MPEG-4 AVC / H.264 ΗPL4 / MPEG-2
ΑνάλυσηΕικόνας: 720x576p / 720x576i
Έξοδοςεικόνας: Auto / 4:3 / 16:9
Αποκωδικοποίηση Ήχου: MPEG-1, MPEG-2 (Layer I/II), Dolby Digital (AC-3), AAC και HE-AAC
Περιοχή συχνοτήτων: VHF: 174 - 230 MHz, UHF: 470 - 862 MHz
Διαμόρφωσησήματος: QPSK/16QAM/64QAM

Γενικά χαρακτηριστικά:
Τάσηλειτουργίας: 230V/50Hz
Κατανάλωσησελειτουργία: <5W
Κατανάλωσησεαναμονή: <1W
Διαστάσεις: 19εκ. χ 4εκ. χ 15εκ.
Βάρος συσκευής: 600γρ.

Είσοδοι / Έξοδοι:
ΕΞΟΔΟΣΕΙΚΟΝΑΣ
RF IN/LOOP THROUGH
ΕΞΟΔΟΣ ΗΧΟΥ
EΞΟΔΟΣ SCART
ΟΜΟΑΞΟΝΙΚΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΗΧΟΥ

panosop
07-06-10, 17:27
Την Crystal Audio την ξέραμε μέχρι τώρα στον ήχο, τώρα θα την μάθουμε και στο Video...
οπότε ίσως να γίνει Crystal Video...:109:

πλάκα κάνω βεβαια, ωραίο μηχάνημα φαίνεται και νομίζω το HD είναι πιο cool...:126:

nikkosnet
08-06-10, 15:20
Και πολύ καλές τιμές αναλογικά με τα φασόν made in China.

Τώρα αυτά τι κρύβουν μέσα τους, δεν ξέρω. :116:

Πείτε κάνενα δικό μας κατάστημα με Crystal Audio να δούμε τι και αν υπάρχει.

nikkosnet
08-06-10, 15:50
Update: ο SD υπάρχει στα Electroworld.

gkal
09-06-10, 08:43
Ξέρει κάποιος που μπορούμε να βρούμε τον HD και από που υπάρχουν αυτές οι τιμές?
Στην επίσημη σελίδα τους πάντως δεν υπάρχουν σαν μοντέλα...

stelp77
09-06-10, 09:35
Ξέρει κάποιος που μπορούμε να βρούμε τον HD και από που υπάρχουν αυτές οι τιμές?
Στην επίσημη σελίδα τους πάντως δεν υπάρχουν σαν μοντέλα...

Κωτσόβολος, Ηλεκτονική, Electroworld :)

Σε λίγες μέρες θα ανέβουν και στο νέο ιστότοπο της εταιρείας.

gkal
09-06-10, 09:49
Σε ευχαριστώ...

stelp77
09-06-10, 10:04
Για να προλάβω ερωτήσεις, να πω πως mkv μόνο το HD μοντέλο παίζει ΚΑΠΟΙΑ - ΟΧΙ ΟΛΑ και γενικώς σε όλα τα μοντέλα οι ελληνικοί υπότιτλοι δεν υποστηρίζονται. Επίσης το HD μοντέλο υποστηρίζει και NTFS σκληρούς δίσκους.

adok13
10-06-10, 14:25
οι υποτιτλοι πιστευω θα διορθωθουν με καποιο update.

spilegou
10-06-10, 16:28
Και πολύ καλές τιμές αναλογικά με τα φασόν made in China.

αν προσεξεις καλα,και αυτο στους σχιστοματηδες φτιαχνεται....

παγια η τακτικη,"φτιαχνω κατι μαζικα-πληρωνω-και βαζω το ονομα που θελω επανω.....
τα ιδια κανει και το Πλαισιο με τα τουρμπο-Χ....

panosop
10-06-10, 17:54
δυστυχως δεν υπάρχει κάποιο προιόν που δεν φτιάχνεται εκεί στην Απω Ανατολή...
Εχουν γίνει μηχανές παραγωγης τεχνολογίας οι κινέζοι, όλες οι ευρωπαικές και αμερικανικές εταιρίες εξαρτιώνται πλέον απο την Κίνα...

asikamin
10-06-10, 22:15
Να την πω τώρα την κακία?

Μια ανάσα ,πριν από την ημέρα έναρξης της dvbt προβολής στην πρωτεύουσα και μια ελληνική εταιρία , CA , φέρνει δέκτη με τ'όνομά της , που δεν παίζει ελληνικούς υπότιτλους σε h264 (mkv) αρχεία!

Με την υπόσχεση firmware update , ποιος θέλει να γίνει πειραματόζωο?
Μου τη δίνει στα νεύρα που υποτιμούν τόσο πολύ τη media player πλευρά του προϊόντος που θα έπρεπε να αποτελεί ατού σε σχέση με τον εγχώριο ανταγωνισμό (turbox & σια).

Τη γνώμη σας!

DayDreamer
10-06-10, 23:05
αγόρασα το hd δέκτη το απόγευμα απο το κατάστημα της ηλεκτρονικής στην κηφισιίας απέναντι απο το avenue στο μαρούσι 69¤....αρκετά καλή κατασκευή και στιβαρή κατασκευή με ωραίο φινίρισμα και ωραίο design...καμία σχέση με τις πλαστικούρες που έχει βρωμίσει ο τόπος!

nikkosnet
11-06-10, 03:08
1ο review θετικό από τον DayDreamer. :403:
Αυτό ακριβώς είναι που έχω σιχαθεί και εγώ. Οι περισσότεροι δέκτες, είναι απαράδεκτοι ποιοτικά σε κατασκευή και εμφάνιση.
Η Crystal Audio κάνει την διαφορά, ακόμα και από τα μοντέλα της Philips ή της Humax που πήρε το μάτι μου.
Από λήψη, απόδοση και χρήση δεν μπορώ να έχω γνώμη μιας και δεν έχω χρησιμοποιήσει κανένα ακόμα. Απλά θεωρώ ότι επειδή έχει πάνω το λογότυπο της CA θα είναι μια αξιοπρεπής λύση.

Ο asikamin έχει και αυτός τα δίκια του, αλλά η αντιπροσωπεία προφανώς το έριξε στην αγορά γα να προλάβει την ζήτηση και να είναι κομμάτι της πίτας που θα "φάμε".
Προσωπικά και μόνο, δεν με ενδιαφέρει η χρήση κανενός δέκτη ως media player, γιατί έχω το WD HD TV, είμαι ευχαριστημένος και κάναμε και αμάν να το φέρουμε στα μέτρα μας και να τα διαβάζει όλα και σωστά.
Στο θέμα player. πιο πολύ με νοιάζει τι ψάρια πίανει ως PVR.

adok13
11-06-10, 09:00
daydreamer μπορεις σε παρακaλω να μας πεις
1)τι λεει σαν pvr
2)αν το time shift του ειναι λειτουργικο;
3)τις εγγραφες σε τι format τις κανει;

stelp77
11-06-10, 09:07
Απαντώντας στον asikamin και σε άλλους...

Συμφωνώ πως είναι πάγια τακτική τα κινέζικα εργοστάσια μιας και η διατήρηση χαμηλής τιμής είναι βασικότατος παράγοντας. Όμως απο το βάζω απλά τη στάμπα μου πάνω, μέχρι στο ορίζω προδιαγραφές ποιότητας κατασκευής υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Η έλλειψη καλής υποστήρηξης multimedia ικανοτήτων όμως κυρίως οφείλεται στη διατήρηση χαμηλού κόστους απόκτησης! Αν θες και καλό τσιπάκι να παίζει όλα mkv και καλή υποστήριξη υποτίτλων σε αυτά, θα ανέβει πολύ η τιμη...
Αποκωδικοποιητή προσιτό ήθελε η εταιρεία, δεν ήθελε μηχάνημα όλα-σε-ένα, ούτε και υπόσχεται κάτι τέτοιο στη συσκευασία, για να μην γίνει κανένας από αυτούς που θα το αποκτήσουν ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ

Δεν κρύβω πως μιλάω "εκ των έσω" μιας και είμαι πλέον ο γραφίστας της εταιρείας και το θέμα το ανοιξα μόνο για να ενημερώσω ως προς την κυκλοφορία των προϊόντων και όχι για διαφήμιση τους. Γιαυτό και δεν τα εκθειάζω παρά μόνο ενημερώνω για τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

:)

AndreasL
11-06-10, 09:26
Απαντώντας στον asikamin και σε άλλους...

Συμφωνώ πως είναι πάγια τακτική τα κινέζικα εργοστάσια μιας και η διατήρηση χαμηλής τιμής είναι βασικότατος παράγοντας. Όμως απο το βάζω απλά τη στάμπα μου πάνω, μέχρι στο ορίζω προδιαγραφές ποιότητας κατασκευής υπάρχει μεγάλη διαφορά.
Η έλλειψη καλής υποστήρηξης multimedia ικανοτήτων όμως κυρίως οφείλεται στη διατήρηση χαμηλού κόστους απόκτησης! Αν θες και καλό τσιπάκι να παίζει όλα mkv και καλή υποστήριξη υποτίτλων σε αυτά, θα ανέβει πολύ η τιμη...
Αποκωδικοποιητή προσιτό ήθελε η εταιρεία, δεν ήθελε μηχάνημα όλα-σε-ένα, ούτε και υπόσχεται κάτι τέτοιο στη συσκευασία, για να μην γίνει κανένας από αυτούς που θα το αποκτήσουν ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ

Δεν κρύβω πως μιλάω "εκ των έσω" μιας και είμαι πλέον ο γραφίστας της εταιρείας και το θέμα το ανοιξα μόνο για να ενημερώσω ως προς την κυκλοφορία των προϊόντων και όχι για διαφήμιση τους. Γιαυτό και δεν τα εκθειάζω παρά μόνο ενημερώνω για τα τεχνικά χαρακτηριστικά.

:)

Κατανοητά αυτά!

Απλά αυτό που φαίνεται από τα σχόλια είναι ότι μάλλον υπάρχει χώρος στην αγορά και για ένα πιο ικανό μοντέλο με που να παίζει το 95% των mkv και υπότιτλους.

Προσωπικά θα αγόραζα 2 κομμάτια για τις τηλεόράσεις. Καλύτερα να έχω ένα κουτί που μου δίνει DVB-T/MPEG4 μαζί με βασικές media player ικανότητες παρά 2.

Έστω και Γραφίστας να είσαι δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να κάνεις και μια επιχειρηματική πρόταση στους marketing guru της εταιρίας σας... :116:

stelp77
11-06-10, 09:42
Κατανοητά αυτά!

Απλά αυτό που φαίνεται από τα σχόλια είναι ότι μάλλον υπάρχει χώρος στην αγορά και για ένα πιο ικανό μοντέλο με που να παίζει το 95% των mkv και υπότιτλους.

Προσωπικά θα αγόραζα 2 κομμάτια για τις τηλεόράσεις. Καλύτερα να έχω ένα κουτί που μου δίνει DVB-T/MPEG4 μαζί με βασικές media player ικανότητες παρά 2.

Έστω και Γραφίστας να είσαι δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να κάνεις και μια επιχειρηματική πρόταση στους marketing guru της εταιρίας σας... :116:

Συμφωνώ μαζί σου γιατί κι εγώ κάτι τέτοιο θα αγόραζα!

Όλα ξεκινάνε φίλε μου όμως από την τιμή πώλησης που θέλει να έχει η εταιρεία για το προϊόν της ώστε να προσελκύσει τις μάζες! Θέλουμε πχ να βγάλουμε εναν HD mpeg4 στα 65 ευρώ, πιέζουμε ανάλογα το εργοστάσιο για ότι καλύτερο μπορεί να μας βάλει στο προϊόν!

Κι επειδή είμαι πάνω απ όλα γκατζετάκιας (και μέλος των AV forums πολύ καιρό πριν μπω στην εταιρεία) νομίζεις πως δεν τους πίεσα να είναι το προϊόν και πλήρες media player; :D

Τότε όμως θα είχε 120-130 ευρώ (μάζες ΓΙΟΚ)...

spilegou
11-06-10, 09:53
Να την πω τώρα την κακία?

Μια ανάσα ,πριν από την ημέρα έναρξης της dvbt προβολής στην πρωτεύουσα και μια ελληνική εταιρία , CA , φέρνει δέκτη με τ'όνομά της , που δεν παίζει ελληνικούς υπότιτλους σε h264 (mkv) αρχεία!

Με την υπόσχεση firmware update , ποιος θέλει να γίνει πειραματόζωο?

αγόρασα το hd δέκτη το απόγευμα απο το κατάστημα της ηλεκτρονικής στην κηφισιίας απέναντι απο το avenue στο μαρούσι 69¤....

.......................

adok13
11-06-10, 09:56
stelp ξερεις να μου απαντησεις σαυτες τις ερωτησεις σε παρακαλω;
1)το time shift του ειναι καλο,πως λειτουργει;
2)τις εγγραφες σε τι format τις κανει;

stelp77
11-06-10, 10:08
stelp ξερεις να μου απαντησεις σαυτες τις ερωτησεις σε παρακαλω;
1)το time shift του ειναι καλο,πως λειτουργει;
2)τις εγγραφες σε τι format τις κανει;

To timeshift είναι απλό. Αφου έχεις συνδέσει στικακι USB, πατάς το Pause και κανει παύση το κανάλι ενώ παράλληλα γράφει στο στικάκι το τηλεοπτικό πρόγραμμα που συνεχίζεται. Το πόση ώρα θα γράφει εξαρτάται από το πόσο χώρο έχει το στικάκι.

Όσο για τις εγγραφες, γίνονται σε .ts φορμάτ αν θυμάμαι καλά.

asikamin
11-06-10, 10:27
Όμως απο το βάζω απλά τη στάμπα μου πάνω, μέχρι στο ορίζω προδιαγραφές ποιότητας κατασκευής υπάρχει μεγάλη διαφορά.

εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω!

stelp77
11-06-10, 10:53
εγώ αυτό δεν το καταλαβαίνω!

Ας το αναλύσω λίγο λοιπόν.
Συνεργαζόμενος με αυτά τα εργοστάσια έχεις 2 επιλογές.
1. Παίρνεις το τελικό προϊόν τους και απλά βάζεις την στάμπα της εταιρείας σου,
2. Παίρνεις το τελικό προϊόν τους και τους δίνεις οδηγίες να το αλλάξουν όπως θες εσύ, μέσα στα όρια του κόστους που θες.
Δηλαδή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αρχίζοντας απο έξω προς τα μέσα:
Σχεδιάζεις δικό σου καλούπι πρόσοψης, επιλέγεις επεξεργαστή, επιλέγεις τις επιθυμητές εισόδους-εξοδους σήματος, εικόνας, ήχου, βάζεις επίχρυσους ακροδέκτες, σχεδιάζεις ευκολότερο μενού και το ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ και δεν αφήνεις τις τραγικές μεταφράσεις των κινέζων απ το google!!!
Επίσης το τεστάρεις για καιρό, μετράς θερμοκρασίες συνεχούς χρήσης και αν χρειαστεί επεμβαίνεις βρίσκοντας τρόπους να την κατεβάσεις. Και βέβαια υποστηρίζεις το προϊόν σου με σωστά έντυπα οδηγιών.
Μετά από όλα αυτά, είσαι σίγουρος πως τώρα μπορείς να βάλεις το λογότυπο σου (το τελευταίο που κάνεις)! :)

adok13
11-06-10, 11:00
Ας το αναλύσω λίγο λοιπόν.
Συνεργαζόμενος με αυτά τα εργοστάσια έχεις 2 επιλογές.
1. Παίρνεις το τελικό προϊόν τους και απλά βάζεις την στάμπα της εταιρείας σου,
2. Παίρνεις το τελικό προϊόν τους και τους δίνεις οδηγίες να το αλλάξουν όπως θες εσύ, μέσα στα όρια του κόστους που θες.
Δηλαδή, στη συγκεκριμένη περίπτωση, αρχίζοντας απο έξω προς τα μέσα:
Σχεδιάζεις δικό σου καλούπι πρόσοψης, επιλέγεις επεξεργαστή, επιλέγεις τις επιθυμητές εισόδους-εξοδους σήματος, εικόνας, ήχου, βάζεις επίχρυσους ακροδέκτες, σχεδιάζεις ευκολότερο μενού και το ΜΕΤΑΦΡΑΖΕΙΣ ΣΩΣΤΑ και δεν αφήνεις τις τραγικές μεταφράσεις των κινέζων απ το google!!!
Επίσης το τεστάρεις για καιρό, μετράς θερμοκρασίες συνεχούς χρήσης και αν χρειαστεί επεμβαίνεις βρίσκοντας τρόπους να την κατεβάσεις. Και βέβαια υποστηρίζεις το προϊόν σου με σωστά έντυπα οδηγιών.
Μετά από όλα αυτά, είσαι σίγουρος πως τώρα μπορείς να βάλεις το λογότυπο σου (το τελευταίο που κάνεις)! :)
και επισης να προσθεσω οτι μεγαλο ρολο παιζει και το κατα ποσο θα υποστηριξεις το προιον μετα.
η funai παραδειγμα πηρε ενα κινεζικο κουτι μεν,αλλα οι ανθρωποι εχουν κανει 3 update ηδη,οτι προβλημα προκυπτει το διορθωνουν.
ενω αντιθετα οι turbo-x δεν βγαλαν ουτε ενα update παρολο που το κουτι τους ειναι ελιπεστατο σε δυνατοτητες.
οποτε πιστευω οτι σημαντικοτατος παραγοντας ειναι και οι after sale υποστιριξη του κουτιου απτον αντιπροσοπο.
stelp σευχαριστω για τις απαντησεις σου πριν.

stelp77
11-06-10, 11:09
και επισης να προσθεσω οτι μεγαλο ρολο παιζει και το κατα ποσο θα υποστηριξεις το προιον μετα.
η funai παραδειγμα πηρε ενα κινεζικο κουτι μεν,αλλα οι ανθρωποι εχουν κανει 3 update ηδη,οτι προβλημα προκυπτει το διορθωνουν.
ενω αντιθετα οι turbo-x δεν βγαλαν ουτε ενα update παρολο που το κουτι τους ειναι ελιπεστατο σε δυνατοτητες.
οποτε πιστευω οτι σημαντικοτατος παραγοντας ειναι και οι after sale υποστιριξη του κουτιου απτον αντιπροσοπο.
stelp σευχαριστω για τις απαντησεις σου πριν.

Σαφώς και παίζει έναν από τους σημαντικότερους ρόλους το aftersales, σωστά με συμπλήρωσες!!!
Και μη με ευχαριστείς adok, έτσι κι αλλίως σερφάρω στα φόρουμ για να ενημερώνομαι, γιατί να μην λύνω και καμια απορία; :)

adok13
11-06-10, 15:57
ισχυει αυτη η προσφορα που λεει στο site;:111::111::111::111:
Με κάθε αγορά ψηφιακού αποκωδικοποιητή MPEG-4 της CRYSTAL AUDIO η εταιρία μας σας κάνει δώρο δωροεπιταγές για την αγορά ηχείων συνολικής αξίας 150€. Οι δωροεπιταγές ισχύουν για ένα χρόνο από την ημερομήνια αγροράς του ψηφιακού σας αποκωδικοποιητή
αν το αγορασω απο electroworld παραδειγμα thn την παιρνω την επιταγη ή mono an τον αγορασω απτο site της crystal audio;

gkal
11-06-10, 16:17
Που το είδες αυτό????
Δώσε λινκ...

gkal
11-06-10, 17:02
ισχυει αυτη η προσφορα που λεει στο site;:111::111::111::111:
Με κάθε αγορά ψηφιακού αποκωδικοποιητή MPEG-4 της CRYSTAL AUDIO η εταιρία μας σας κάνει δώρο δωροεπιταγές για την αγορά ηχείων συνολικής αξίας 150¤. Οι δωροεπιταγές ισχύουν για ένα χρόνο από την ημερομήνια αγροράς του ψηφιακού σας αποκωδικοποιητή
αν το αγορασω απο electroworld παραδειγμα thn την παιρνω την επιταγη ή mono an τον αγορασω απτο site της crystal audio;

Που το είδες αυτό????
Δώσε κάποιο link αν θέλεις...

DayDreamer
11-06-10, 17:04
αυτό με τις δωροεπιτάγες ισχύει....τώρα για όλα τα υπόλοιπα δεν τον έχω βάλει ακόμα να δω τι κάνει....

gkal
11-06-10, 17:16
Πως τον βλέπεις ; είναι γρήγορος, πως ανταποκρίνεται; εντυπώσεις;
Σκέφτομαι να πέρω 3-4 κομμάτια...(όχι για δική μου χρήση...)

stelp77
11-06-10, 17:47
Οι δωροεπιτεγές είναι μέσα στη συσκευασία. Μια των 50 ευρώ για ηχεία μεχρι 400 ευρώ, και μια των 100 ευρώ για ηχεία πάνω από 900.

adok13
14-06-10, 08:45
παιδια στον κοτσοβολο στο ρεντι(διπλα απο carreffour)ακουσα οτι εχει ολους τους δεκτες με εκπτωση 15%.
δεν το εχω δει με τα ματια μου,οποτε δεν σας το λεω με σιγουρια.σημερα ομος θα παω να το επιβεβαιωσω και θα σας πω.

stelp77
14-06-10, 12:31
Eπειδή ζητήθηκαν φωτογραφίες από τα μενού και του SD και του HD μοντέλου, ανέβασα μερικές εδώ...

http://www.sendspace.com/file/s4ja54

Καλό κατέβασμα! :)

panosop
14-06-10, 15:26
φίλε stelp77 σου έχω στείλει pm...

grgbv
14-06-10, 15:51
Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία
¶λμπερτ Αϊνστάιν

panosop
14-06-10, 15:59
Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία
¶λμπερτ Αϊνστάιν

φίλε grgbv, ωραίο μύνημα διαλεξες για πρώτο στο AVSite, φανταζομαι κατι αλλο θα ηθελες να πείς και διαφορετικά κατεληξες. Μπορείς να μας πείς και ενα "καλως σας βρήκα" και να εξηγήσεις αυτο που περιγράφεις?

abcd
14-06-10, 17:50
φίλε grgbv, ωραίο μύνημα διαλεξες για πρώτο στο AVSite...

...και μάλιστα δύο χρόνια αργότερα από την εγγραφή του!!!:111:

stelp77
14-06-10, 18:23
...και μάλιστα δύο χρόνια αργότερα από την εγγραφή του!!!:111: ε
Ο Αλμπερτ είναι καλέ δεν το καταλάβατε; :139:

mansoleon
15-06-10, 13:40
καλησπερα, μηπως γωριζει καποιος αν το μοντελο της Samsung LE37R86BD εχει mpeg4?

adok13
15-06-10, 13:46
καλησπερα, μηπως γωριζει καποιος αν το μοντελο της Samsung LE37R86BD εχει mpeg4?
ο καθενας τα δικα του σαυτο το topic.:111::111::111:

panosop
15-06-10, 15:33

φίλε mansoleon, αν και δεν είναι το καταλληλο topic, γιατι υπάρχει άλλο με αυτο το θέμα, παρόλα αυτά ναι το υποστηρίζει, μπορείς να δείς εδώ...
http://www.majar.gr/neotion%20list.pdf

το θέμα για την καινούργια κάρτα είναι αυτο ...

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=81835&highlight=neotion

adok13
15-06-10, 15:38
φιλε πανο νομιζω οτι ρωτησε αν η τηλεοραση εχει ψηφιακο δεκτη mpeg-4 οχι αν υποστιριζει modula της neotion.

panosop
15-06-10, 17:32
ουπς, κεκτημένη ταχύτητα...:109:
απο ότι είδα δεν είναι mpeg4, αλλα mpeg 2.
Oμως με την κάρτα neotion όπως αναφέρει και η λίστα γίνεται mpeg4.

Vertigo
17-06-10, 10:15
Ο HD δεκτης που πηρα ειναι πολυ καλος αλλα...

Οποιος θελει να τον συνδεσει με τηλεοραση LG και τον τοποθετησει διπλα της η απο κατω να τον ξεχασει! Ο λογος ειναι απλος κι εχει να κανει με το τηλεκοντρολ του. Βρησκει τη συχνοτητα της LG και τα κανει μανταρα :139:

african
17-06-10, 10:28
Ο HD δεκτης που πηρα ειναι πολυ καλος αλλα...

Οποιος θελει να τον συνδεσει με τηλεοραση LG και τον τοποθετησει διπλα της η απο κατω να τον ξεχασει! Ο λογος ειναι απλος κι εχει να κανει με το τηλεκοντρολ του. Βρησκει τη συχνοτητα της LG και τα κανει μανταρα :139:

Αμαν ,ότι γινόταν καποτε και με τους δορυφορικούς τους YUMATU και τις LG

Vertigo
17-06-10, 10:39
Μολις το τσεκαρα και σε αλλη μια LG και κανει ακριβως το ιδιο.

Κατα τα αλλα ο δεκτης ειναι ομορφος χωρις πλαστικουρα, με αρκετα καλο τηλεκοντρολ, γρηγορος στις αλλαγες καναλιων και γραφει σε φλασοστικακια - δισκους - καρτες, βιντεο (.ts) σε καλη ποιοτητα. Αναπαραγει δε και μανουβραρει αρχεια avi με μεγαλη ευκολια.

Θα πετουσα ανετα την LG αλλα η αγορα 3D αργει ακομη για μενα (ατιμη κριση) :142:

Μη γελας Αρβανικο σε βλεπω :136:

Vertigo
17-06-10, 10:53
Για μια στιγμη γιατι εδω εχουμε μεγα θεμα. Μολις αναπαραγει mkv στα 720p :131::126:

http://i330.photobucket.com/albums/l414/Vertigo_014/IMG_0001.jpg

vadergr
17-06-10, 11:19
με τον ηχο τι κανει ομως σε DD/DTS ?

Vertigo
17-06-10, 11:31
με τον ηχο τι κανει ομως σε DD/DTS ?

Δε μπορω να σου πω γιατι ακουγα κανονικα ηχο αλλα απο την tv.

Το βραδυ που θα τον καρφωσω στο Harman θα σας πω περισοτερα.

Innersense
17-06-10, 13:54
ο HD υποστηρίζει mkv με AC3 κάνωντας downmix και επιλεκτικά passtrough στην HDMI
ΔΕΝ υποστηρίζει DTS downmix OYTE DTS passtrough στην HDMI

furious99
17-06-10, 14:21
Για μια στιγμη γιατι εδω εχουμε μεγα θεμα. Μολις αναπαραγει mkv στα 720p :131::126:

Και 1080p .mkv (αν δεν ειναι κανενα profile @5 ή μεγαλο bitrate).

Και .m2ts (το bluray του 2012 του πεταξα) και μαλιστα και αρχεια με πολυ υψηλο bitrate (90mbps)

furious99
17-06-10, 14:34
Εχω τον HD δεκτη.
Καταρχην εχει πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης, μεταλλικος, με οθονη ενδειξεων, επιχρυσους ακροδεκτες κλπ, καμια σχεση με πλαστικους δεκτες τυπου OP του e-shop, τον οποιο επισης κατεχω. Τον συνδεσα με HDMI (αγοραστε ενα δεν εχει μεσα η συσκευασια), ευτυχως η TV μου εχει 3 HDMI, γιατι οι αλλες 2 ηταν ρεζερβε!

Ειναι γρηγορος στις αλλαγες καναλιων και στα μενου. Χτες βραδυ πολυ αργα επαιζαν 8 καναλια MPEG4 της Digea, οπως και τα 4 καναλια MPEG2 της ΕΡΤ τα ειδε ολα κανονικα, με πληρη ελληνικα στα μενου, ολα ΟΚ. Μου αρεσε το κουμπακι aspect ratio στο τηλεκοντρολ που δεν το ειχε ο OP.

Το τηλεκοντρολ ειναι καλο μεγεθος (οχι μικρο και δυσχρηστο σαν του OP) με ικανοποιητικο μεγεθος στα κουμπια "πανω κατω" στα καναλια και στον ηχο.

Δισκοι NTFS και FAT32 υποστηριζονται κανονικα. Εγγραφη PVR χωρις προβλημα και μπορεις και να βλεπεις αλλο καναλι της ιδιας συχνοτητας την ωρα που γραφεις. Εχει ενα θεμα με το χρονομετρο της εγγραφης που κολλαει στο 0 ενω η εγγραφη γινεται κανονικα (αλλα αλλαζοντας σε ενα αλλο καναλι της ιδιας συχνοτητας και ξαναγυριζοντας σε αυτο που γραφεις, βλεπεις ποση ωρα εχει γραψει). Στον OP του e-shop δε μπορεις να αλλαξεις καθολου καναλι την ωρα που γραφεις.
Πατωντας το info κατα την εγγραφη βλεπεις πληροφοριες για τον υπολειπομενο χωρο στο δισκο, το μεγεθος του αρχειου κλπ.
Οταν αναπαραγεις το αρχειο που εγραψες, βλεπεις οτι δεν υπαρχει καμια συμπιεση σε σχεση με ο,τι παρακολουθουσες ("γραφει ο,τι βλεπεις").

Το timeshift λειτουργει χωρις προβλημα (πατας rec-timeshift και μετα pause/play/ff/rw κλπ).
Το ιδιο και η προγραμματισμενη εγγραφη (αν ειναι κλειστος απο το τηλεκοντρολ, ανοιγει μονος του, κανει την εγγραφη, και ξαναμπαινει σε standby).

Αναπαραγωγη ταινιων...
Divx και mkv 720p και 1080p παιζει μια χαρα (σε 1080i φυσικα).
Τα 720p παιζουν ολα.
Σε 100 αρχεια mkv 1080p δεν επαιζε 4-5 (φαινεται οτι δεν του αρεσει το profile @5 ή τα πολλα reframes, ή το μεγαλο bitrate, αναμενομενο).
Προς εκπληξη μου παιζει και .m2ts και μαλιστα αρχεια με πολυ μεγαλο bitrate (μεχρι και 90mbps)
Αν ο ηχος στα .mkv ειναι DTS θα πρεπει να τον μετατρεψετε σε AC3 με το popcornhour audioconverter.
Σωζει το σημειο της ταινιας που βρισκοσουν, σημαντικο και αυτο.
Οταν τον κλεινεις απο το τηλεκοντρολ, κλεινει το ρευμα στους δισκους (δοκιμασα 2,5" και 3,5" δισκους χωρις προβλημα).

Ελληνικοι υποτιτλοι .SRT υποστηριζονται με χρωμα, μεγεθος και χρωμα φοντου.
Εχει ομως το γνωστο θεμα με το μεγεθος που εχουν ολοι οι δεκτες της αγορας (απο τον OP που ειδα και απο οσους εχω δει στα forums): Στο μεσαιο μεγεθος οι υποτιτλοι ειναι σχετικα μικροι για ανετη θεαση, και στο μεγαλο μεγεθος που ειναι καλο σαν μεγεθος δεν εμφανιζεται η κατω σειρα υποτιτλων. Ελπιζω να υπαρξει καποια αναβαθμιση firmware που να το διορθωνει. Σε επικοινωνια μου με την εταιρεια μου ανεφεραν οτι ειναι ενημεροι και θα το κοιταξουν.

Συνολικα ο δεκτης αυτος μου εχει αφησει προς το παρον πολυ καλες εντυπωσεις. :137:

ellton
18-06-10, 08:30
Μήπως γνωρίζει κανείς αν κάνει upscale στο σήμα της DIGEA μέσω HDMI στην τηλεόραση?

Ρωτάω γιατί σε χθεσινή μου επίσκεψη σε γνωστό πολυκατάστημα ο πωλητής επέμενε οτι κάνει upscale.

Vertigo
18-06-10, 08:43
Μήπως γνωρίζει κανείς αν κάνει upscale στο σήμα της DIGEA μέσω HDMI στην τηλεόραση?

Ρωτάω γιατί σε χθεσινή μου επίσκεψη σε γνωστό πολυκατάστημα ο πωλητής επέμενε οτι κάνει upscale.

Tεxνικά χαρακτηριστικά:
Αποκωδικοποίηση Εικόνας: MPEG-4 AVC / H.264 ΗP L4 / MPEG-2
Ανάλυση Εικόνας: 1920 x 1080i,1920 x 720p,720 x 576p,720 x 576i, 720 x 480p,720 x 480i
Έξοδος εικόνας: Auto / 4:3 / 16:9
Περιοχή συχνοτήτων: VHF: 174 - 230 MHz, UHF: 470 - 860 MHz
Διαμόρφωση σήματος: QPSK/16QAM/64QAM

Οτι γραφει ισχυει.

ellton
18-06-10, 08:55
Επομένως δεν κάνει upscale...

Vertigo
18-06-10, 10:32
Ο harman εκανε και παλι τη δουλεια του αψογα και σε 1080p η εικονα του δεκτη βγαζει γλωσσα!!!

georg9
23-06-10, 08:23
Καλημερα
Η Ηλεκτρονικη εχει τον SD ΜΕ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΗ ΟΨΗ 39 ΕΥΡΩ και τον HD με 59

havanapd
23-06-10, 09:42

http://i330.photobucket.com/albums/l414/Vertigo_014/IMG_0001.jpg

Με αυτήν την φωτογραφία μοιάζει με τον PowerPlus 1700.

Vertigo
23-06-10, 13:24
Καλημερα
Η Ηλεκτρονικη εχει τον SD ΜΕ ΓΥΑΛΙΣΤΕΡΗ ΟΨΗ 39 ΕΥΡΩ και τον HD με 59

Εγω τον πηρα 69 την τυχη μου μεσα :141:

bmwz4
23-06-10, 14:27
Εγω τον πηρα 69 την τυχη μου μεσα :141:

Ποιόν HD ρε παιδιά, κανένας CRYSTAL AUDIO δεν έχει HDMI...

Να προσέχουμε λίγο και να μην τηφλονώμαστε από διαφημίσεις.
Μάπα το καρπούζι...

Για καποιον που θέλει συμβατική εικόνα είναι καλός....

Να κοιτάτε όμως για HDMI:109:

γΙΑΤΊ σε μένα πιάνει μόνο της ΕΡΤ ?

τΙ λάθος έχω κάνει ????

nikos__p
23-06-10, 14:43

Μάπα το καρπούζι...

τΙ λάθος έχω κάνει ????

Για ψαξε το λιγο καλυτερα...

georg9
23-06-10, 15:26

Μάπα το καρπούζι...

τΙ λάθος έχω κάνει ????

κοιτα εδω υπαρχει

http://www.crystalaudio.gr/ProductCatalog/Accessories/Decoders/Standard%20Definition.aspx#&&7uzlRoWNaijvvR0ZjQDKwoBmzJiYzVeGeq1JimI6gEKghnu23U dCPB/byyVg86vDG3Nq9vgkal5Px8xyDyInePUZP4RYc1w+GrPqWsdxY BePJXbJsbA6yHZEay9FzWKi

Crystal_Druid
23-06-10, 16:28

Μάπα το καρπούζι...

τΙ λάθος έχω κάνει ????

Καλησπέρα!

Τον αποκωδικοποιητή HD της Crystal Audio που φέρει θύρα HDMI, μπορείτε να τον βρείτε σε αυτό το link (http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/78994664-3836-4bb7-bd80-0c0d4f4ee6ed.aspx#&&0l+Uyp7p/BkjBM9TFLncSWWlyN0lqMFobvIn6FwN9fDDR6AdN/b6lc75YYw7DL5EPeLlpuHLkCbSL6cHlQTrrlMRwTFBHGay6+oW +qR92pnXQLMUL7+An6ATU5oGSJMDo+PprmomniGmf2K7XJyU4p mhvJhNSujMfP8RCEKE71Ej9I+WyLRHwxwrXyKCSLFWWyPZKX1r LqRaO5GlSW2SwL6msM0AYBIIhdbyxK7igD4=).

Crystal_Druid
23-06-10, 16:29
Αγαπητοί φίλοι,

Μπορείτε πλέον να μας βρείτε και στο facebook (http://www.facebook.com/pages/Attike/Crystal-Audio/136434666373329?ref=ts)!

Θα χαρούμε πολύ να επεκτείνουμε τη σχέση μας και μέσω της δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης. Από την πλευρά μας θα δημοσιεύουμε νέα και εταιρικές ανακοινώσεις, ενώ θα θέλαμε πολύ να συλλέξουμε τις απόψεις σας για τα προϊόντα της εταιρίας, αλλά και προτάσεις για τις επόμενες σχεδιαστικές μας προκλήσεις.

Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!

Vertigo
23-06-10, 16:54

Μάπα το καρπούζι...

τΙ λάθος έχω κάνει ????

Το καρπουζι μπορει να ειναι μαπα αλλα ο δεκτακος ειναι μια χαρα, αν δεν εχεις κοντα του LG γιατι δεν τον πολυγουσταρει. Η κεραια σου βλεπει στο βουνο με την ξενοδοχα επανω και με στοιχημα.

Πριν πας ταρατσα βαλε και το HDMI στο δεκτη γιατι εχει!

furious99
23-06-10, 17:33

Κοιτα λιγο το πρωτο ποστ, σε αυτο το νημα, και μετα γραψε μας τις εντυπωσεις σου... :119:

komhst
23-06-10, 17:42
Καλησπέρα!

Τον αποκωδικοποιητή HD της Crystal Audio που φέρει θύρα HDMI, μπορείτε να τον βρείτε σε αυτό το link (http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/78994664-3836-4bb7-bd80-0c0d4f4ee6ed.aspx#&&0l+Uyp7p/BkjBM9TFLncSWWlyN0lqMFobvIn6FwN9fDDR6AdN/b6lc75YYw7DL5EPeLlpuHLkCbSL6cHlQTrrlMRwTFBHGay6+oW +qR92pnXQLMUL7+An6ATU5oGSJMDo+PprmomniGmf2K7XJyU4p mhvJhNSujMfP8RCEKE71Ej9I+WyLRHwxwrXyKCSLFWWyPZKX1r LqRaO5GlSW2SwL6msM0AYBIIhdbyxK7igD4=).

H Crystal Audio στο site της έχει δύο high definition δεκτες στην ίδια ακριβώς τιμή. Ποιές είναι οι διαφορές μεταξύ τους;

http://www.crystalaudio.gr/ProductCatalog/Accessories/Decoders/High%20Definition.aspx

cinematic
23-06-10, 17:55
Δεν έχω ιδέα ! αλλά καλοί φαίνονται! σε σύγκριση με κάτι άλλους κινέζικους που κυκλοφορούν...

komhst
23-06-10, 18:04
Ναι καλοί φαίνονται και στην σύγκριση που κάνει το site έχουν ακριβώς τα ίδια specifications. Γι αυτό ρώτησα ποια είναι η διαφορά; (αν υπάρχει)

stelp77
24-06-10, 09:53
Καλημέρα.
Οι 2 δέκτες HD είναι ίδιοι. Aπλά εμφανίζονται σα 2 διαφορετικά προϊόντα γιατί έχουν διαφορετικό κωδικό σε Κωτσοβολο και Ηλεκτρονικη.
Και για τους SD το ίδιο συμβαίνει.

Crystal_Druid
24-06-10, 16:54
Καλησπέρα σας!

Από σήμερα μπορείτε να βρείτε πολλές απαντήσεις σε ερωτήματα αλλά και λύσεις σε τεχνικά θέματα που αφορούν τους αποκωδικοποιητές της Crystal Audio στις σελίδες Αξεσουάρ (http://www.crystalaudio.gr/Faq.aspx#&&/wEXAwULd3A2NzM4MjU2NDMFATUFC3dwNTU1MzI0OTA3ZQUMd3A xNTMyNTAyMzQ4ZQ==) και Επίλυση Προβλημάτων (http://www.crystalaudio.gr/Faq.aspx#&&/wEXAwULd3A2NzM4MjU2NDMFATYFC3dwNTU1MzI0OTA3ZQUMd3A xNTMyNTAyMzQ4ZQ==).

Οι ενότητες αυτές θα εμπλουτίζονται συνεχώς με ότι νέο προκύπτει για τα σχετικά προϊόντα, σε συνδυασμό με τη δική σας ανταπόκριση την οποία και εκτιμούμε ιδιαίτερα.

Vertigo
24-06-10, 18:17
Καλησπέρα σας!

Από σήμερα μπορείτε να βρείτε πολλές απαντήσεις σε ερωτήματα αλλά και λύσεις σε τεχνικά θέματα που αφορούν τους αποκωδικοποιητές της Crystal Audio στις σελίδες Αξεσουάρ (http://www.crystalaudio.gr/Faq.aspx#&&/wEXAwULd3A2NzM4MjU2NDMFATUFC3dwNTU1MzI0OTA3ZQUMd3A xNTMyNTAyMzQ4ZQ==) και Επίλυση Προβλημάτων (http://www.crystalaudio.gr/Faq.aspx#&&/wEXAwULd3A2NzM4MjU2NDMFATYFC3dwNTU1MzI0OTA3ZQUMd3A xNTMyNTAyMzQ4ZQ==).

Οι ενότητες αυτές θα εμπλουτίζονται συνεχώς με ότι νέο προκύπτει για τα σχετικά προϊόντα, σε συνδυασμό με τη δική σας ανταπόκριση την οποία και εκτιμούμε ιδιαίτερα.

Απλα αψογος...

Απλα να πω για το κομματι που με αφορα οτι και το τηλεκοντρολ της LG παρεμβαλει το δεκτη οποτε δεν ξερω κατα ποσο θα λυθει το προβλημα. Εγω ελυσα το προβλημα αυτο τοποθετοντας το δεκτη στο ρακ μακρια απο την τιβι :144:

komhst
24-06-10, 18:47
Καλησπέρα σας!

Πολύ καλή δουλειά έχετε κάνει στο site το οποίο συνέχεια αναβαθμίζετε. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ! :446:

vaiomail26
25-06-10, 23:55
θα ηταν ευκολο να μαθουμε ποιο chip χρησιμοποιουν οι δεκτες και ειδικοτερα ο HD?Απο τις φωτογραφιες των μενου υποθετω οτι ο SD exei ton ALi...τι γινεται με τον HD?

johnny78
26-06-10, 10:12
Τα chip εχουν καποιες δυνατοτητες.
Το θεμα ειναι να μπορουν να αξιοποιηθουν μεσω των αλλων υλικων αλλα κυριως του software.
Για τους επιγειους δεκτες τα πραγματα που πρεπει να γινονται ειναι ορισμενα.

lionor
27-06-10, 15:11
Θα το εκτιμουσα ιδιαιτερως αν μου απαντουσε καποιος υπευθυνα:
Στο 1ο μνμ μας δειχνει 2 φωτος του sd και του hd. Γιατι η φωτο του hd ειναι διαφορετικη απο αυτην που εχει στο επισημο site της crystalaudio? (δειτε που ειναι τοποθετημενα τα χαρακτηριστικα του και θα καταλαβετε) Επισης ειδα αντιστοιχα τις φωτος και του sd και του hd και στην ηλεκτρονικη και στον κωτσοβολο και κανενας δεκτης δεν ειναι ακριβως ο ιδιος! Σε αλλες φωτος φαινονται τα χαρακτηριστικα στην προσοψη και σε αλλες απο πανω...
Θα μου πεις τωρα τι σε μαρανε που τα γραφει... Βασικα αυτο που με ενδιαφερει ειναι αν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα μεταξυ τους ή αν απλα προκειται στην ουσια για 2 δεκτες (sd και hd) και τα...υπολοιπα ειναι απλα θεμα...design.

PaTheo
27-06-10, 18:15
Καλημέρα.
Οι 2 δέκτες HD είναι ίδιοι. Aπλά εμφανίζονται σα 2 διαφορετικά προϊόντα γιατί έχουν διαφορετικό κωδικό σε Κωτσοβολο και Ηλεκτρονικη.
Και για τους SD το ίδιο συμβαίνει.
Αν δεν κάνω λάθος οι δυο κωδικοί αναφέρονται στην υφή της συσκευής, δηλαδή γυαλιστερή ή ματ (δυστυχώς δεν γνωρίζώ ποιος κωδικός αντιστοιχεί σε τί!)
Παρακαλώ του κυρίους της Crystal Audio να μας ενημερώσουν (καθώς επίσης να ενημερώσουν το site τους με αυτήν την πληροφορία) γιατί πράγματι αναρωτιέσαι προς τι οι δυο κωδικοί!

panosop
27-06-10, 18:36
πάντως το site της εταιρίας αναφέρει 2 HD δέκτες που μάλλον έχουν διαφορά στο εξωτερικό φινίρισμα, συνεπώς και διαφορετικούς κωδικούς.
Τεχνικά φαίνονται ίδιοι.
Επίσης υπάρχουν 6 SD δέκτες που μοιάζουν μεταξύ τους και τεχνικά, έχουν ίδια τιμή αλλά διαφορετικούς κωδικούς.
Περισσότερα δεν μπορώ να ξεχωρίσω...

lionor
27-06-10, 22:34
Δεν εχουν ολοι την ιδια τιμη. Ενας απο τους 6 ειναι 5 ευρω ακριβοτερος. Αν και θα παρω εναν, οφειλω να πω οτι δεν καταλαβαινω γιατι να βγαινουν τοσα διαφορετικα μοντελα, λες και προκειται για χρωμα αυτοκινητου! Ασε που στα χαρακτηριστικα τους δεν αναφερεται αν ειναι ματ ή γυαλιστεροι, εκτος κι αν μπορει καποιος να το καταλαβαινει αυτο απο τον κωδικο :)

vaiomail26
28-06-10, 00:06
Τα chip εχουν καποιες δυνατοτητες.
Το θεμα ειναι να μπορουν να αξιοποιηθουν μεσω των αλλων υλικων αλλα κυριως του software.
Για τους επιγειους δεκτες τα πραγματα που πρεπει να γινονται ειναι ορισμενα.

φιλε johnny78 συμφωνω με αυτα που ειπες ομως κατα την γνωμη μου εχεις εν μερη δικιο..γιατι τι να το κανεις το καλο το software οταν εχεις πατατακι chip...(καλη ορεξη)...και το αναποδο φυσικα...οποτε εξακολουθω να θελω να μαθω ποιο chip εχει ο HD δεκτης.Νομιζω οτι οφειλει μια σοβαρη εταιρια οπως ειναι η crystal audio να ενημερωνει τους πελατες της για το τι αγοραζουν οπως στο θεμα των διπλοτριπλων κωδικων και οχι να προσπαθουμε να μαντεψουμε οπως ο Πανος(επιτρεψε μου τον ενικο Πανο)....Και τα λεω αυτα γιατι εκτιμω απεριοριστα την crystal audio σαν εταιρια και με το που ακουσα οτι εβγαλε δεκτη θελησα αμεσως να τον αγορασω.....ομως....!!....αναμενω.

lionor
28-06-10, 08:58
Περασα το πρωι μια βολτα απο τον Κωτσοβολο Ζωγραφου. Ειχε μονο το sd σε γυαλιστερο και ματ χρωμα. Κοιταξα τα κουτια τους και εχουν πανομοιοτυπα χαρακτηριστικα. Διαφερουν μονο στο χρωμα, κατι που αναγραφεται χαρακτηριστικα στο κουτι του γυαλιστερου: ''για να ταιριαζει με την τηλεοραση σας''. Αυτο το πληρωνεις 45 ευρουλακια ομως, σε αντιθεση με τον δεκτη σε ματ που εχει μονο: 30 ευρω! Για αυτο θελει προσοχη στην αγορα και οχι βιασυνη...Ψαχνω να βρω τωρα που θα βρω φτηνα το hd...

johnny78
28-06-10, 11:29
φιλε johnny78 συμφωνω με αυτα που ειπες ομως κατα την γνωμη μου εχεις εν μερη δικιο..γιατι τι να το κανεις το καλο το software οταν εχεις πατατακι chip...(καλη ορεξη)...και το αναποδο φυσικα...οποτε εξακολουθω να θελω να μαθω ποιο chip εχει ο HD δεκτης.Νομιζω οτι οφειλει μια σοβαρη εταιρια οπως ειναι η crystal audio να ενημερωνει τους πελατες της για το τι αγοραζουν οπως στο θεμα των διπλοτριπλων κωδικων και οχι να προσπαθουμε να μαντεψουμε οπως ο Πανος(επιτρεψε μου τον ενικο Πανο)....Και τα λεω αυτα γιατι εκτιμω απεριοριστα την crystal audio σαν εταιρια και με το που ακουσα οτι εβγαλε δεκτη θελησα αμεσως να τον αγορασω.....ομως....!!....αναμενω.

Καλο θα ηταν να αναφερουν και περιμενουμε.
Ομως αυτο που θελω να πω, και πιστευω το καταλαβαινεις, ειναι το εξης.
Τα chip που εχουν, αν οχι ολοι ,αλλα οι περισσοτεροι, ειναι Ali,nec,STi,5119
Αν π.χ. ενας δεκτης εχει το Ali ,δεν σημαινει απαραιτητα οτι ο αλλος που θα εχει το STi θα ειναι και καλυτερος.
Εχουν σημασια και τα υπολοιπα υλικα αλλα και το software.
Και οι απαιτησεις που υπαρχουν απο τους συγκεκριμενους δεκτες, και πληρουν ως ενα βαθμο οι περισσοτεροι ,δεν ειναι τοσο μεγαλες.

panosop
28-06-10, 16:10
παιδιά μην κοροιδευόμαστε, το μεγαλύτερο ποσοστό των επίγειων, δορυφορικών δεκτών αλλά και media players ειναι φασόν και προέρχεται απο Κίνα, Κορέα, Ταιβάν.
Πολλά απο τα μοντέλα που συναντούμε καθημερινά έρχονται απο εκεί με αλλαγμένες προσόψεις και λίγο τροποποιημένο το μενού.

Οπότε οι διαφορές μεταξυ τους σε δεκτες που έχουν όνομα ταδε η δείνα, και έχουν το ίδιο chipset είναι αμυδρές.

Ο κατασκευαστης κάθε chipset φτιάχνει ενα βασικό κύκλωμα υποστήριξης και ενα firmware.Απο εκει και πέρα το φασόν.

Υπάρχουν και αρκετές εξαιρέσεις βεβαια αλλά κοστίζουν και βγαίνουν αρκετά ακριβότερα απο τους υπόλοιπους, οπότε είναι ασύμφορες στην αγορά τους...

Ετσι απλά...

thanos8
30-06-10, 19:53
θελω να ρωτησω αν αφηνει το σημα της κεραιας να περασει οταν ειναι σβηστος ο δεκτης
ή χρειαζεται να χρησιμοποιησουμε Τ;

furious99
30-06-10, 23:24
Δε χρειαζεται T, το σημα της κεραιας περναει κανονικα με κλειστο το δεκτη...

thanos8
01-07-10, 08:56
Δε χρειαζεται T, το σημα της κεραιας περναει κανονικα με κλειστο το δεκτη...

Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση furious99
σπευδω να αγορασω τον HD στα 59 ευρω απο ηλεκτρονικη αθηνων

lionor
05-07-10, 03:25
Ερωτησεις και απο μενα, που ισως εν μερει εχουν απαντηθει, απλα θελω να ειμαι σιγουρος:
1)Παιζει αρχεια avi με ενσωματουμενους ή εξωτερικους υποτιτλους;
2) Οταν κανει εγγραφη, μπορουμε σιγουρα να αλλαζουμε καναλι; Αν ναι, μπορουμε να βλεπουμε καποιο αναλογικο και να κανει εγγραφη σε ενα ψηφιακο; Μπορουμε ταυτοχρονα να βλεπουμε ενα καναλι και ταυτοχρονα να το κανουμε εγγραφη; Κανει εγγραφη και αναλογικων καναλιων ή μονο των ψηφιακων; Μπορει να αναπαραγει οτι εχει εγγραψει ή χρειαζεται μετατροπη του αρχειου; 1gb αντιστοιχει περιπου σε 1 ωρα εγγραφη;
3) Τα αναλογικα που δεν εχουν ακομα ενταχθει στην digea, τα πιανει ή τον κλεινουμε και τα βλεπουμε κατευθειαν απο την tv?

Οποιος εχει την καλωσυνη ας μου απαντησει, ευχαριστω!

stelp77
06-07-10, 11:02
Καλημέρα...

Το Firmware Update είναι πλεον διαθέσιμο!
Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ
(http://www.crystalaudio.gr/Downloads.aspx?NoteID=DNL-00025&PageTitle=%CE%A5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%A5% CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE %B7%CF%82)
Παραθέτω παρακάτω και τις οδηγίες που υπάρχουν και μέσα στο zip.

Οδηγίες εγκατάστασης νέου firmware για τους αποκωδικοποιητές HD:

Α. Όταν ο αποκωδικοποιητής είναι συνδεδεμένος με την τηλεόραση μέσω SCART
1. Αφού σώσετε το νέο firmware αρχείο με κατάληξη .AP σε μία συσκευή stick USB (FAT32), τοποθετήστε τo stick USB στην είσοδο USB του αποκωδικοποιητή
2. Πατήστε MENU από το τηλεχειριστήριο και πλοηγηθείτε στο σημείο USB.
3. Πατήστε ΠΟΛΥΜΕΣΑ > OK> ΜΟΥΣΙΚΗ>OK και επιλέξτε το αρχείο με κατάληξη .AP
4. Πατήστε ΟΚ για να ξεκινήσει η εγκατάσταση. Αφού περιμένετε 2 λεπτά, βγάλτε τον αποκωδικοποιητή από την πρίζα.
5. Τοποθετήστε ξανά τον αποκωδικοποιητή στη πρίζα και ενεργοποιήστε τον.
6. Η εγκατάσταση έχει ολοκληρωθεί.

Β. Όταν ο αποκωδικοποιητής είναι συνδεδεμένος με την τηλεόραση μέσω HDMI
1. Αφού σώσετε το νέο firmware αρχείο με κατάληξη .AP σε μία συσκευή stick USB (FAT32), τοποθετήστε τo stick USB στην είσοδο USB του αποκωδικοποιητή
2. Πατήστε MENU από το τηλεχειριστήριο και πλοηγηθείτε στο σημείο USB.
3. Πατήστε ΠΟΛΥΜΕΣΑ > OK>ΜΟΥΣΙΚΗ>OK και επιλέξτε το αρχείο με κατάληξη .AP
4. Πατήστε ΟΚ για να ξεκινήσει η εγκατάσταση.
5. Στην οθόνη σας θα εμφανιστεί η μπάρα προόδου της εγκατάστασης.
6. Με την ένδειξη ολοκλήρωσης της εγκατάστασης στην οθόνη της τηλεόρασης, βγάλτε τον αποκωδικοποιητή από την πρίζα.
7. Τοποθετήστε ξανά τον αποκωδικοποιητή στη πρίζα και ενεργοποιήστε τον.
8. Η εγκατάσταση έχει ολοκληρωθεί.

Βελτιώσεις και αλλαγές νέου software
• Ενεργοποίηση Timeshift λειτουργίας με ένα πλήκτρο
• Βελτιστοποίηση μεγέθους υποτίτλων στην αναπαραγωγή αρχείων DivX , Avi
• Βελτίωση λειτουργίας GOTO
• Για την αλλαγή καναλιού ίδιας συχνότητας κατά τη διάρκεια εγγραφής, πατήστε ΟΚ και επιλέξτε το κανάλι από τη λίστα που εμφανίζεται στην οθόνη.
• Για την αλλαγή ASPECT Ratio στα αρχεία ταινιών επιλέξτε ένα κανάλι ψηφιακής εκπομπής MPEG2 πχ. το κανάλι PRISMA. Πατήστε το πλήκτρο ASPECT και επιλέξτε τη μορφή που θέλετε να έχει η ταινία που θα δείτε. Στη συνέχεια ξεκινήστε την αναπαραγωγή της ταινίας. To ASPECT που έχετε επιλέξει συνεχίζει να είναι επιλεγμένο κατά την αναπαραγωγή της ταινίας.

johnny78
06-07-10, 12:43
Θα γινει κατι με το remote του δεκτη που λειτουργει ταυτοχρονα και καποιες τηλεορασεις ?
Οπως π.χ.τις LG ?

stelp77
06-07-10, 12:56
Eντός περίπου 15 ημερών φθάνουν και τα νέα τηλεχείριστήρια για όσους έχουν προβλήματα conflict με άλλες συσκευές και ιδίως LG.

Mπορείτε να στείλετε ένα email στο support@crystalaudio.com με τα παρακάτω στοιχεία ώστε να δημιουργήσουμε τη λίστα αποστολής.

-----
Όνομα.
Επώνυμο.
Μοντέλο συσκευής που παρουσιάζεται το conflict (π.χ. LG 32LH3000).
Tηλέφωνα επικοινωνίας.
Αναλυτική διεύθυνση. (για την αποστολή των τηλεχειριστηρίων)
-----

Παράλληλα θα ανεβάσουμε και ένα νέο firmware update ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΑ ΝΕΑ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ. To update αυτό θα έχει και όλες τις αλλαγές που έχει και το σημερινό.

johnny78
06-07-10, 13:28
2 ερωτηματα.
Αν εχεις ηδη τον δεκτη,θα χρεωθεις το νεο remote, και αν ναι, ποσο θα κοστιζει ?
Και, αν τωρα θες να αγορασεις τον δεκτη και εχεις π.χ. LG TV.
Θα τους δινετε με το νεο remote ?

stelp77
06-07-10, 14:29
1. Το νέο remote θα είναι δωρεάν.
2. Θα δίνεται με το παλιό remote. To conflict γίνεται με συγκεκριμένα μοντέλα LG. Σε όποιον εμφανιστεί το προβλημα, μπορεί με ένα τηλεφώνημα ή με ένα mail στα γραφεία της εταιρείας να παραγγείλει δωρεάν το καινούριο.

johnny78
06-07-10, 14:35
Eυχαριστω για τις απαντησεις.
Πολυ καλες κινησεις.
Δειχνετε σεβασμο στους πελατες σας.

stelp77
06-07-10, 14:58
Όσοι έχουν το conflict του remote καλό θα ήταν να συμπληρώνετε στο mail που θα μας στείλετε και τα παρακάτω στοιχεία της απόδειξης αγοράς ή αν σας είναι εύκολο την απόδειξη μέσω email ή fax στο 210.6137010).

• Επωνυμία Καταστήματος αγοράς:
• Ημ/νία:
• Αριθμός απόδειξης:

furious99
06-07-10, 15:00
Καλημέρα...

Το Firmware Update είναι πλεον διαθέσιμο!
Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ
(http://www.crystalaudio.gr/Downloads.aspx?NoteID=DNL-00025&PageTitle=%CE%A5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%A5% CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE %B7%CF%82)

Ωραιοι...
Διορθωθηκαν οι υποτιτλοι: :602:

http://img192.imageshack.us/img192/9762/subsw.jpg

asikamin
06-07-10, 15:37
ΤΕΛΙΚΑ Ο HD ΕΧΕΙ ΟΠΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟ?

Ευχαριστώ!

stelp77
06-07-10, 15:57
ΤΕΛΙΚΑ Ο HD ΕΧΕΙ ΟΠΤΙΚΗ ΕΞΟΔΟ?

Ευχαριστώ!

Όχι. Φαίνεται και στο σχεδιάγραμμα του πρώτου post στην πρώτη σελίδα...

abcd
06-07-10, 17:43
Πολυ καλες κινησεις.
Δειχνετε σεβασμο στους πελατες σας.

+1

Μπράβο σας! :446:

thanos8
12-07-10, 10:44
1) Πως μπορω να συνδεσω τον δεκτη με τον ενισχυτη μου?
μονο με component?

2) Αν τον παραγγειλω τωρα θα ερθει με το παλιο η με το καινουριο τηλεκοντρολ?

teomad
12-07-10, 12:06
το component ειναι για εικονα δες αν ο δεκτης εχει για RCA

thanos8
12-07-10, 12:21
το component ειναι για εικονα δες αν ο δεκτης εχει RCA

ok εχει RCA
τοσο πιο ακριβος θα εβγαινε ο δεκτης αν βαζανε μια οπτικη εξοδο?

teomad
12-07-10, 12:27
τι να σου πω φιλε μου αυτο καλυτερα να στο απαντησει ο αντιπροσωπος του δεκτη

για οτι τεχνικο εδω ειμαστε :145:

lionor
16-07-10, 00:58
Εκανα το hd παραγγελια απο κωτσοβολο στα 49 ευρω :)
2 ερωτησουλες: 1)Παιζει ανετα avi με εξωτερικους υποτιτλους; 2)Οταν κανει εγγραφη σε ενα καναλι, μπορουμε να βλεπουμε καποιο αλλο;

stelp77
16-07-10, 13:03
2 ερωτησουλες: 1)Παιζει ανετα avi με εξωτερικους υποτιτλους; 2)Οταν κανει εγγραφη σε ενα καναλι, μπορουμε να βλεπουμε καποιο αλλο;

1) ¶νετα.
2) Ναι αλλά της ίδιας συχνότητας.

rose.athens
16-07-10, 14:12
Πάντως με 49 ευρουλάκια και αυτά που κάνει ο HD, δεν νομίζω αυτή τη στιγμή να υπάρχει κάτι καλύτερο στην αγορά, για τα λεφτά του πάντα!

lionor
17-07-10, 01:41
Κι εγω αυτης της αποψης ειμαι οτι για την ωρα παντα μοιαζει να ειναι value for money
Α! 49 ευρω και σε 6 ατοκες δοσεις!!!

PaTheo
17-07-10, 08:20
Δεν έχω πρόβλημα και μετρητά να είναι αλλά τα 49 ευρώ πως τα πέτυχες ως τιμή για τον HD ?!?!

thanos8
17-07-10, 16:11

Καλησπερα

Παρηγγειλα τον HD πριν 4 μερες απο την ηλεκτονικη αθηνων με 61 ευρω με παραλαβη απο το καταστημα και αντικαταβολη και δεν εχει ερθει ακομα. μπορει να μου πει κανεις αν μπορω να τον ακυρωσω;
θα εχω καμια επιπτωση; με τι δικαιολογια μπορω να τον ακυρωσω;
αν ξερει καποιος ας μου απαντησει

Insomniac
17-07-10, 20:36
Παιδια αυτος ειναι ο δεκτης ?

Ελληνικο μενου εχει ?Ευχαριστω.

http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=10056801

johnny78
17-07-10, 22:19
Καλησπερα

Παρηγγειλα τον HD πριν 4 μερες απο την ηλεκτονικη αθηνων με 61 ευρω με παραλαβη απο το καταστημα και αντικαταβολη και δεν εχει ερθει ακομα. μπορει να μου πει κανεις αν μπορω να τον ακυρωσω;
θα εχω καμια επιπτωση; με τι δικαιολογια μπορω να τον ακυρωσω;
αν ξερει καποιος ας μου απαντησει

Τι να σου κανουν δηλαδη ?
Πες τους οτι θες.Αυτοι ειναι μεγαλα μαγαζια,δεν εχουν αναγκη.

thanos8
21-07-10, 19:34
Απο το μεσημερι εχω στα χερια μου τον HD και εχει παιξει οτι αρχειο και να δοκιμασα ειναι ευκολος στη χρηση με ωραιο μενου και ωραια εμφανιση. Του εκανα και update και ειναι ολα οκ με τους υποτιτλους και το μεγεθος τους
ειμαι πολυ ευχαριστημενος αν σκεφτει κανεις και την τιμη του 49 ευρω απο κωτσοβολο.
Θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιος τροπος να συνδεσω και δευτερη τηλεοραση πανω του??

abcd
21-07-10, 20:28
Θελω να ρωτησω αν υπαρχει καποιος τροπος να συνδεσω και δευτερη τηλεοραση πανω του??

Βλέπω ότι έχει τις παρακάτω εξόδους:

SCART, COMPOSITE, COMPONENT, HDMI.

Ένωσε τις τηλεοράσεις σου από δύο οποιεσδήποτε εξόδους και

λογικά θα παίζουν!

Λέω λογικά γιατί υπάρχει περίπτωση να μην βγάζει ταυτόχρονα πάνω

από μία έξοδο!

xetasa
24-07-10, 11:17
Καλημέρα στο forum και καλώς σας βρήκα! Λοιπόν χθες αγόρασα τον άνω δέκτη και όλα καλά. Μόνο 1 θεματάκι έχω και συγκεκριμένα τη στάθμη του ήχου απο το usb. Συγκεκριμένα έβαλα στο στικάκι το up σε mkv και το έπαιξε, απλώς έπρεπε να βάλω τον ήχο στο...100 για να ακούω. Μήπως υπάρχει κάποια ρύθμιση που πρέπει να κάνω? Ευχαριστώ!

thanos8
24-07-10, 16:43
Μπορει καποιος να μου πει γιατι δεν μπορει ο δεκτης να παιξει ενα αρχειο με τα παρακατω χαρακτηριστικα? μου βγαζει μη αναγνωρισιμη μορφη αρχειου

General
Complete name : C:\Users\Dimitris\Desktop\25. ΜΠΑΜΠΟΥΛΑΣ A.E - Monsters- Inc\Monsters Inc.avi
Format : AVI
Format/Info : Audio Video Interleave
File size : 699 MiB
Duration : 1h 28mn
Overall bit rate : 1 105 Kbps
Writing application : Nandub v1.0rc2
Writing library : Nandub build 1852/release

Video
ID : 0
Format : MPEG-4 Visual
Format settings, BVOP : Yes
Format settings, QPel : No
Format settings, GMC : 2 warppoints
Format settings, Matrix : Default (H.263)
Muxing mode : Packed bitstream
Codec ID : DX50
Codec ID/Hint : DivX 5
Bit rate : 933 Kbps
Width : 576 pixels
Height : 320 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 25.000 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Bits/(Pixel*Frame) : 0.202
Stream size : 590 MiB (84%)
Writing library : DivX 5.0.2 (UTC 2002-05-16)

Audio
ID : 1
Format : MPEG Audio
Format version : Version 1
Format profile : Layer 3
Mode : Joint stereo
Codec ID : 55
Codec ID/Hint : MP3
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 160 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Stream size : 101 MiB (14%)
Alignment : Aligned on interleaves
Interleave, duration : 24 ms (0.60 video frame)
Interleave, preload duration : 110 ms
Writing library : LAME3.92
Encoding settings : -m j -V 4 -q 2 -lowpass 18 --abr 160

asikamin
25-07-10, 14:13
filename χωρίς κενό δοκίμασες?(Monsters_Inc.avi)

thanos8
25-07-10, 18:01
filename χωρίς κενό δοκίμασες?(Monsters_Inc.avi)

ναι τα δοκιμασα ολα
τελικα εκανα reεncode απο avi σε avi με το autogk και το καινουριο αρχειο το παιζει.
Η μονη διαφορα των 2 αρχειων ειναι οτι το παλιο εχει

Format settings, GMC : 2 warppoints

ενω το καινουριο αρχειο εχει

Format settings, GMC : no warppoints

δεν ξερω τι ειναι το GMC απλα αυτη ειναι η μονη διαφορα των 2 αρχειων :118::118:

lionor
08-08-10, 04:07
Αφου μου σπασε τα νευρα πρωτα ο κωτσοβολος, προχτες τον πηρα κι εγω τελικα τον hd. Θετικες οι πρωτες εντυπωσεις μου αλλα με 2-3 αρνητικα:
1) ενω κανω εγγραφη, δεν μπορω να αλλαξω καναλι
2) το τηλεκοντρολ του δεν ειναι και οτι καλυτερο υπαρχει (ισως καλυτερο απο αλλους δεκτες), αν τυχον μας σπασει, αναρωτιεμαι αν θα μπορουμε να βρουμε το ιδιο...
3) mkv αρχεια τα παιζει (αυτα που ειναι dts, δεν εχουν ηχο...το γνωριζα εξ αρχης αυτο) αλλα στα περισσοτερα μου δειχνει αγγλικους υποτιτλους αντι για ελληνικους, και οταν παταω το κουμπι title εχει επιλογη μονο για αγγλικους ή...κινεζικους...

Η συνολικη του εικονα ομως ειναι παρα πολυ καλη θα λεγα :126:

komhst
23-08-10, 12:35
Το θέμα των υποτίτλων είναι πολύ σημαντικό. Τι λέει γι αυτό η αντιπροσωπεία;

tasulis
08-09-10, 19:08
ΚΑλησπερα, μολις αγορασα τον δεκτη απο τον Κωτσοβολο Σταυρουπολης(ΘΕσνικη). Αν και στην σελιδα του με εβγαζε οτι μπορω να τον παρω ακομη και 12 ατοκες δοσεις στο καταστημ αμε εκαναν νουμερο ακομη και για 6. Στο φιναλε συμβιβαστικα με 3 ατοκες αφου τους τα εχωσα και φυσικα δεν ειχαν ιδεα τι συμβαινει στην σελιδα τους.

Λοιπον τον συνδεσα και εκανα αμεσως αναβαθμιση, παρατηρησα ομως το παρακατω.
Στις πληροφοριες ΠΡΙΝ την αναβαθμιση με εβγαζε....
SW VERSION :CDIGI-IHDR.V7
HW VERSION : 5007.2838.1

Μετα την αναβαθμιση με δειχνει :
SW VERSION : CRYSTALAUDIO_v1
HW VERSION : 5007.2806.1

Και αναρωτιεμαι μπας και του εβαλα κανενα παλιο λογισμικο, κοινως να εκανα μακακια....
ΠΑρακαλω πολυ την πολυτιμη γνωμη σας και τα εμπειρα φωτα σας.

tasulis
08-09-10, 19:40
Επισης μολις παρατηρησα οτι η ταινια που εβαλα να δω ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ σε ολη την οθονη, παρα μονο δεξια σε ενα μικρο παραθυρο στο μενου επιλογηε της ταινιας.
Τι κανω στραβα και δεν την δειχνει σε ολη την οθονη???

Vertigo
08-09-10, 19:57
Επισης μολις παρατηρησα οτι η ταινια που εβαλα να δω ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ σε ολη την οθονη, παρα μονο δεξια σε ενα μικρο παραθυρο στο μενου επιλογηε της ταινιας.
Τι κανω στραβα και δεν την δειχνει σε ολη την οθονη???

Πατησε τπ κοκκινο κουμπι και θα γεμισει ολοκληρη η οθονη σου.

tasulis
09-09-10, 09:55
vertigo σε ευχαριστώ, μετα απο λιγο το βρηκα και εγω. Αναρωτιεμαι τελικα ποσα gb usb disk διαβαζει. Το λεω γιατι 4 gb ειναι πολυ λιγα.

Vertigo
09-09-10, 10:41
vertigo σε ευχαριστώ, μετα απο λιγο το βρηκα και εγω. Αναρωτιεμαι τελικα ποσα gb usb disk διαβαζει. Το λεω γιατι 4 gb ειναι πολυ λιγα.

Του εβαλα 500αρι δισκο και τον ετρεχε κανονικα.

Καλως ηλθες στην παρεα μας :126:

tasulis
09-09-10, 11:39
Σε ευχαριστώ πολυ vertigo.
θα το δοκιμασω σε λιγο που θα ερθει ενας 320 gb usb

Vertigo
13-09-10, 11:28
Πριν απο λιγο με πηραν τηλεφωνο για ραντεβου αποστολης του νεου τηλεκοντρολ (με τηλεοραση LG). Τους ειχα στειλει χτες το πρωι μειλ.
Δεν ξερω αν θα λυσω το προβλημα μου αλλα αυτο που ξερω ειναι οτι εχω να κανω με μια πολυ σοβαρη εταιρια.

Ευγε στην CRYSTAL AUDIO!

abcd
13-09-10, 13:35
Μέσα σε μία μέρα; :111:

Μπράβο τους! :607:

Vertigo
15-09-10, 11:17
Μολις παρελαβα το νεο τηλεκοντρολ. Ολα λειτουργουν καλα χωρις παρεμβολες στη τηλεοραση (LG).

Ευχαριστω και παλι :605:

felix_w
20-09-10, 14:33
Όπως βλέπω σε 4 σελίδες post, ο HD εκτός από ολοκληρωμένη πρόταση, έχει και αποτελεσματικό και τάχιστο support...Λέω να τον προτιμήσω κι εγώ και ελπίζω στο άμεσο μέλλον να λυθούν τα όποια μικροπροβληματάκια έχει, αν έχει ακόμη...

santor
22-09-10, 10:05
Παιδιά γειά σας. Αν και σας παρακολουθώ καιρό,σας γράφω τώρα διότι αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι με τον συγκεκριμένο δέκτη στο θέμα της λειτουργίας του timeshift. Oσο και αν προσπάθησα δεν κατάφερα να το ενεργοποιήσω.Το χειριστήριο εχει πλήκτρο timeshift αλλά πατώντας το δεν συμβαίνει τίποτα,όπως και δεν συμβαίνει πατώντας το pause.Οποιος μπορεί ας μου δώσει τα φώτα του.
Σημειωτέον ότι έχω 2 hd δέκτες και το κάνει και στους δύο.

(Σύνδεσα και στικάκι και σκληρό)

Vertigo
22-09-10, 19:20
Παιδιά γειά σας. Αν και σας παρακολουθώ καιρό,σας γράφω τώρα διότι αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι με τον συγκεκριμένο δέκτη στο θέμα της λειτουργίας του timeshift. Oσο και αν προσπάθησα δεν κατάφερα να το ενεργοποιήσω.Το χειριστήριο εχει πλήκτρο timeshift αλλά πατώντας το δεν συμβαίνει τίποτα,όπως και δεν συμβαίνει πατώντας το pause.Οποιος μπορεί ας μου δώσει τα φώτα του.
Σημειωτέον ότι έχω 2 hd δέκτες και το κάνει και στους δύο.

(Σύνδεσα και στικάκι και σκληρό)

Αν συνδεσεις ενα στικακι usb και πατησεις το timeshift αρχιζει και γραφει την εκπομπη. Με το play,pause κτλ κανεις τη δουλεια σου.

Αν καταλαβα καλα δηλαδη το προβλημα σου.

xetasa
23-09-10, 20:42
Καλησπέρα στη παρέα. Λοιπόν έχω το ίδιο πρόβλημα με τον santor. Δε λειτουργεί και σε μένα το timeshift. Δηλαδή ξεκινάω κανονικά την εγγραφή πατάω pause και η εικόνα δεν παγώνει για να την συνεχίσω μετά, συνεχίζεται κανονικά όμως η εγγραφή. Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγε το στικάκι (4gb) που του έβαλα. Σήμερα όμως έβαλα ένα σκληρό 320 gb και πάλι τα ίδια. Τι να φταίει? Πως ακριβώς λειτουργεί το timeshift? Υπόψιν ότι έχω περάσει το καινούριο firmware.

Vertigo
24-09-10, 09:02
Καλησπέρα στη παρέα. Λοιπόν έχω το ίδιο πρόβλημα με τον santor. Δε λειτουργεί και σε μένα το timeshift. Δηλαδή ξεκινάω κανονικά την εγγραφή πατάω pause και η εικόνα δεν παγώνει για να την συνεχίσω μετά, συνεχίζεται κανονικά όμως η εγγραφή. Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγε το στικάκι (4gb) που του έβαλα. Σήμερα όμως έβαλα ένα σκληρό 320 gb και πάλι τα ίδια. Τι να φταίει? Πως ακριβώς λειτουργεί το timeshift? Υπόψιν ότι έχω περάσει το καινούριο firmware.

Την εγγραφη δε θα την ξεκινησεις πατωντας REC αλλα πατωντας το timeshift. Τουλαχιστον ετσι το δουλευω εγω :126:

xetasa
28-09-10, 21:40
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το πρόβλημα λύθηκε. Ξεκινάω την εγγραφή με το timeshift και όλα οκ! Τώρα κάτι άλλο:107:. Την ώρα που γράφει μου εμφανίζει στο κάτω μέρος της οθόνης μια μπάρα που δείχνει τον χρόνο εγγραφής και πόσος χρόνος απομένει ακόμα. Πως εξαφανίζω αυτή τη μπάρα γιατί δε μπορώ να διαβάσω τους υπότιτλους? Ευχαριστώ!

Vertigo
28-09-10, 21:44
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το πρόβλημα λύθηκε. Ξεκινάω την εγγραφή με το timeshift και όλα οκ! Τώρα κάτι άλλο:107:. Την ώρα που γράφει μου εμφανίζει στο κάτω μέρος της οθόνης μια μπάρα που δείχνει τον χρόνο εγγραφής και πόσος χρόνος απομένει ακόμα. Πως εξαφανίζω αυτή τη μπάρα γιατί δε μπορώ να διαβάσω τους υπότιτλους? Ευχαριστώ!

Πατα exit

costheo
01-10-10, 21:59
Βρε παιδιά να ρωτήσω και γω 2 πραγματάκια:

1ον. Κάποιος πριν έγραψε για κάποιον Harman και ότι η εικόνα είναι άψογη σε 1080p.(Μήνυμα #56)
Ισχύει? Και
2ον. ¶ν θέλω να πάρω ήχο AC3 5.1 από κάποιο κανάλι ή αρχείο mkv τι γίνεται χωρίς έξοδο ήχου ψηφιακή? Μήπως την βγάζει passthrough από την HDMI θύρα?
¶ν δεν γίνεται , τότε τι "Crystal Audio" και μπούρδες?

Vertigo
01-10-10, 23:25
Βρε παιδιά να ρωτήσω και γω 2 πραγματάκια:

1ον. Κάποιος πριν έγραψε για κάποιον Harman και ότι η εικόνα είναι άψογη σε 1080p.(Μήνυμα #56)
Ισχύει? Και
2ον. ¶ν θέλω να πάρω ήχο AC3 5.1 από κάποιο κανάλι ή αρχείο mkv τι γίνεται χωρίς έξοδο ήχου ψηφιακή? Μήπως την βγάζει passthrough από την HDMI θύρα?
¶ν δεν γίνεται , τότε τι "Crystal Audio" και μπούρδες?

Καλως μας βρηκες costheo.

1. Ναι ο harman ο 355 εδωσε εικονα εξαιρετικη στην tv μου (1080i ο δεκτης-->1080p ο AV)
2. Δυστυχως ηχο απο mkv DTS και DD θα παρεις δυσκολα (εγω δεν πηρα ποτε).

Νομιζω ομως πως ειναι αδικο να ζητας απο ενα δεκτακο να γινει media player ενω η δουλεια του ειναι να κανει το μαυρο μας το χαλι μια ομορφη εικονα.

costheo
04-10-10, 17:01
Παιδιά όντως έχει ωραία εικόνα σε 1080i για mkv που είναι 1080p
και τον ήχο τον κάνει passthrough από την HDMI μόνο τον AC3 5.1, όχι τον dts.Ευτυχώς και η τηλεόρασή μου τον κάνει pasthrough στην οπτική έξοδό της του ήχου SPDIF και έτσι έχω και 6κάναλο ψηφιακό ήχο στον ενισχυτή μου!
Βέβαια το 1080i είναι 720p upscale ,που σημαίνει ότι όταν δεν βλέπω
ταινίες 1080p το γυρνάω πάλι σε 720p που έχει καλύτερη εικόνα για τα ψηφιακά κανάλια που πιάνουμε εδώ (Αθήνα).
Το firmware τώρα, μάλλον είναι μεταλλαγμένο το αρχικό (version 1) για να μας παίζει σωστά τους ελλ. υπότιτλους σε ταινίες.Όμως έχει μόνο 2 μεγέθη και όχι 3 που ήταν στο firmware version 4 που είχε ο δικός μου δέκτης.Καλό θα ήταν να κάνανε το ίδιο στην version 8 που νομίζω ότι είναι η τελευταία.Έτσι θα είχαμε την τελευταία version με τις αλλαγές που έχουμε για τα ελληνικά.

maroulisk
07-10-10, 09:46
Παιδια εμενα σε yamahaRXV2500 τον ηχο τον βγαζει κανονικά μεσω HDMI

Μονο μερικα αρχεια mkv δεν μου τα παίζει , χωρις να ξερω γιατι.

απ τις ποιο καλες αγορες που εκανα

tzifos
08-10-10, 14:21
Και εγώ έχω αυτόν τον δέκτη CD-HDR ! από τους καλύτερους που μπορείς να βρεις κάτω από τα 50 ευρώ. Έχω πάρει 3 για μένα (ο ένας έγινε δώρο στην μάνα μου). Παρέα αγοράστηκαν και 2 δίσκοι USB 2.5" 320GB Toshiba και παίζουν μια χαρά χωρίς έξτρα ρεύμα. Πακέτο ο Crystal Audio + USB HDD = 46.5+39 = 85.5Eυρώ με δωρεάν ταχυδρομικά. Μια χαρά τιμή για media-center (DivX/XVid/"απλά" MKV) και DVR !

Πέρα από τα προβληματάκια που έχετε αναφέρει, εμένα με ενοχλεί λίγο το remote-control που πρέπει να στοχεύεις (+/- 5 μοίρες) στην συσκευή.

Και άλλοι δυο φίλοι τον αγόρασαν μετά από παρότρυνσή μου.

Δεν τον έχω flash-άρει ακόμα. Αυτό http://www.crystalaudio.gr/Downloads.aspx?NoteID=DNL-00025&PageTitle=%CE%A5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%A5% CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE %B7%CF%82 να βάλω ? Υπάρχει πιο πρόσφατο ?

maroulisk
09-10-10, 00:53
εγω του εβαλα , 1 τερα και τον ειδε με την μια , και 2χ500mb

nikkosnet
29-10-10, 22:09
Eπειδή έφτασε η ώρα για την αγορά ενός HD, πείτε μου μερικά καταστήματα που μπορώ να το βρω, γιατί σε όσα έψαξα μέσω web δεν τον έχουν.

Ευχαριστώ προκαταβολικά :)

Vertigo
30-10-10, 08:46
Eπειδή έφτασε η ώρα για την αγορά ενός HD, πείτε μου μερικά καταστήματα που μπορώ να το βρω, γιατί σε όσα έψαξα μέσω web δεν τον έχουν.

Ευχαριστώ προκαταβολικά :)

Ολες οι αλυσιδες τον ειχαν. Η Ηλεκτρονικη σιγουρα.

rose.athens
30-10-10, 09:25
Και ο Κωτσόβολος, αλλά όχι παντού. Εγώ πήρα τον δικό μου από το κατάστημα της Λ. Αθηνών στο Χαϊδάρι.

nikkosnet
30-10-10, 12:57
Eυχαριστώ για τις απαντήσεις. Στην Ηλεκτρονική το βρήκα και εγώ αργότερα.

Και ο Κωτσόβολος, αλλά όχι παντού. Εγώ πήρα τον δικό μου από το κατάστημα της Λ. Αθηνών στο Χαϊδάρι.

Ο άνθρωπός μου!!!! Εσύ, όχι ο Κωτσόβολος.
Μένω πολύ κοντά, οπότε μετά το μεσημεριανό φαγητό θα πάω μια βολτούλα να χωνέψω κιόλας :116:

nikkosnet
31-10-10, 18:00
Tζίφος στο Χαϊδάρι! Είχαν μόνο τον SD σε αφθονία και HD πουθενά. Η διαθεσιμότητά του δε, άγνωστη.

Κωτσόβολος. Δεν αλλάζει ποτέ!!!

Πάμε για αλλού.....

abcd
31-10-10, 20:56
Είναι διαθέσιμος εδώ. (http://www.electroniki.gr/electroniki/el_electronics/crystal-audio-hd.php)

nikkosnet
01-11-10, 17:38
Eυχαριστώ αβγδ. Έχω σκοπό να πάω αύριο το πρωί.

nikkosnet
02-11-10, 16:41
Tελικά αγοράστηκε από Ηλεκτρονική μετά από μερικά χιλιόμετρα παραπάνω και πολλές συνενοήσεις, παρανοήσεις κλπ σχετικά με τη τιμή του.....
Πάω για set up.

felix_w
27-11-10, 15:02
Διαθεσιμότητα μηδενική ? Έψαξα online αλλά και σε φυσικά καταστήματα και δεν γνωρίζουν .... Γνωρίζει κανείς κάτι ?

enterhere
18-01-11, 06:16
Κυκλοφόρησε ο καινούριος δέκτης, μόνο από το site της εταιρίας προς το παρόν.

thegreat
15-03-11, 14:12
Καλησπερα. Δεν ξερω αν εχει αναφερθει προηγουμενως σαν προβλημα αλλα εμενα μου κανει το εξης:

Σε ολες τις ταινιες-αρχεια 480p & 720p μετα απο περιπου μιση ωρα παιξιματος κολλαει για 3-4 δευτερολεπτα η εικονα και συνεχιζει αλλα με ασυχρονιστο τον ηχο... Ειναι πολυ σπαστικο. Eπισης σε μερικες ταινιες το κανει και 2 φορες κατα τη διάρκειά της. Το εχει αντιμετωπισει κανεις αλλος? :S

Crystal_Druid
26-04-11, 19:00
Η ψηφιακή αναμετάδοση High Definition του νέου καναλιού ΕΡΤ HD αρχίζει από αύριο, 27 Απριλίου! :107:

Οι κάτοχοι δεκτών HD μπορούν κιόλας να συντονιστούν! Το κανάλι βρίσκεται στη συχνότητα όπου μέχρι τώρα βρισκόταν το κανάλι της Βουλής και τη στιγμή αυτή εκπέμπει απλά το λογότυπό του.

Επίσης, εκτός της εισόδου του ΕΡΤ HD, μιας και έγινε συγχώνευση των Cine+ και Sport+ σας προτρέπουμε να επανεκτελέσετε τον Αυτόματο Συντονισμόκαναλιών στον αποκωδικοποιητή σας, ώστε να "εγκατασταθούν" σωστά όλες οι νέες αλλαγές στο ψηφιακό μπουκέτο.

Τέλος, βρείτε μερικές χρήσιμες ερωτήσεις και απαντήσεις εδώ (http://www.crystalaudio.gr/Faq.aspx#&&/wEXAwULd3A2NzM4MjU2NDMFATUFC3dwNTU1MzI0OTA3BTvOpM6 VzqfOnc6ZzprOhiDOmM6IzpzOkc6kzpEvzqPOpc6nzp3OiM6jI M6VzqHOqc6kzonOo86VzpnOowUMd3AxNTMyNTAyMzQ4ZQ==), στο τμήμα "Σχετικά με το κανάλι ΕΡΤ HD".

Καλή απόλαυση των Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα στο αυριανό ντεμπούτο! :619:

Crystal_Druid
29-04-11, 14:12
Καλησπέρα σας! :123:

Οι κάτοχοι του αποκωδικοποιητή Crystal Audio CDVB-HD μπορούν τώρα να κατεβάσουν τη νέα έκδοση firmware της συσκευής, από την επίσημη σελίδα Υποστήριξης της Crystal Audio.

Η νέα έκδοση περιλαμβάνει τις παρακάτω βελτιώσεις και αλλαγές:

Λύση του περιστασιακού προβλήματος αποσυχρονισμού ήχου και εικόνας με κάποια αρχεία τύπου .avi και .mkv ή μετά από την χρήση του πλήκτρου “Pause“.
Αναβαθμισμένη υποστήριξη αρχείων .mkv
Αύξηση του χρόνου εμφάνισης της μπάρας πληροφοριών (Info Bar).
Προσθήκη δυνατότητας Μετονομασίας Εγγραφών.
Αισθητικές βελτιώσεις στο μενού, για αυξημένη ευκρίνεια.
Βελτίωση της χρονικής ένδειξης στη λειτουργία “GOTO” για τα εγγεγραμμένα προγράμματα.

Για να κατεβάσετε τη νέα έκδοση πιέστε εδώ (http://www.crystalaudio.gr/Downloads.aspx?NoteID=DNL-00025) < < <

:605:

rose.athens
29-04-11, 15:16
Αυτός ο δέκτης HD, στον οποίο αναφέρεται το νέο fw, είναι ο καινούριος ή ο παλιός?

Crystal_Druid
29-04-11, 15:34
Αυτός ο δέκτης HD, στον οποίο αναφέρεται το νέο fw, είναι ο καινούριος ή ο παλιός?

Καλησπέρα! :123:

O CDVB-HD είναι το καινούριο μοντέλο.

rose.athens
29-04-11, 15:44
Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! :126:

Υπάρχει περίπτωση να δούμε τώρα κοντά καινούριο fw για τον παληό HD?
Γιατί είχα κάποια προβλήματα αποσυγχρονισμού του ήχου στα κανάλια, που διορθώθηκαν με επανεγκατάστασή τους?

Vertigo
29-04-11, 17:07
Ψαχνω απο χτες να βρω το νεο δεκτη στα μαγαζια αλλα τιποτα.Αν τον πηρε το ματι κανενος μας το λεει.

abcd
29-04-11, 19:03
Ψαχνω απο χτες να βρω το νεο δεκτη στα μαγαζια αλλα τιποτα.Αν τον πηρε το ματι κανενος μας το λεει.

Στην ανάγκη, αγόρασέ το από την crystal audio: http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/4fbaad1a-bac3-4919-9f7a-7763aae31ad3.aspx

Vertigo
29-04-11, 19:15
Στην ανάγκη, αγόρασέ το από την crystal audio: http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/4fbaad1a-bac3-4919-9f7a-7763aae31ad3.aspx

Ειπα μπας και το βρω εδω στη γυρα.

komhst
02-05-11, 18:44

O CDVB-HD είναι το καινούριο μοντέλο.

Ο δέκτης δεν υπάρχει πουθενά σε Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Φάληρο.
Saturn και Media Markt ενώ έχουν πολύμπριζα και καλώδια της Crystal Audio, δέκτες έχουν μόνο άλλες μάρκες.
Ο Κωτσόβολος το μόνο δέκτη Crystal Audio που έχει είναι ένας παλιός SD χωρίς HDMI.
Και όπου και αν ρώτησα δεν γνωρίζουν την ύπαρξή του και το αν θα φέρουν.

Τζίφος... Αν δεν πουλήσετε τώρα πότε θα πουλήσετε;

el_el
02-05-11, 21:22
εγω παντως ειδα 3 - 4 κομματια στο μντμαρκτ στο φαληρο τη παρασκευη το βραδυ.

komhst
05-05-11, 13:32
Τελικά τον αγόρασα τον δέκτη από την Crystal Audio με αντικαταβολή.

http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/4fbaad1a-bac3-4919-9f7a-7763aae31ad3.aspx

Μόλις τον παρέλαβα!

Το απόγευμα που θα τον δοκιμάσω θα γράψω εντυπώσεις.

Crystal_Druid
05-05-11, 16:29
Καλησπέρα σας! :605:

¶λλο ένα μικρό firmware update για τον CDVB-HD! Κατεβάστε το από εδώ (http://www.crystalaudio.gr/Downloads.aspx?NoteID=DNL-00025&PageTitle=%CE%A5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%A5% CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE %B7%CF%82)!

Όπως θα δείτε και στο σχετικό συνοδευτικό .pdf, περιέχονται οι αναβαθμίσεις του firmware από τις 29/4/2011, καθώς επίσης και μια νέα προσθήκη, συν μια διόρθωση.

Αναλυτικά οι νέες αλλαγές περιλαμβάνουν:

1. Eπαναφορά των λειτουργιών Forward & Rewind στα εγγεγραμμένα αρχεία προγραμμάτων.

2. Ορισμός της λειτουργίας “Εγγραφη” ως προεπιλογή στο μενού του EPG.

-

komhst
07-05-11, 19:12
Τον δέκτη τον αγόρασα τελικά από το site της Crystal Audio και τον παρέλαβα προχθές.

Τι μου άρεσε: Είδε αμέσως ότι flashάκια και σκληρούς του σύνδεσα. FAT32 και NTFS μέχρι και 500 GB (δεν είχα μεγαλύτερο) είτε 3,5" με δική τους τροφοδοσία είτε 2,5" με τροφοδοσία μέσω της θύρας USB κανένα πρόβλημα!
Δεν βρήκα όμως πουθενά επιλογή ασφαλή αποσύνδεση συσκευής USB...

Ερώτηση προς τον φίλο Crystal_Druid: Υπάρχει τέτοια επιλογή για να σταματήσουμε μια συσκευή USB ή απλώς την ξεμπριζώνουμε έτσι;

Επαιξε ότι ταινία και αν του έβαλα divx, avi, mkv, ts, ακόμα και mp4 (που δεν το αναφέρει το manual) σε αναλύσεις μέχρι 1080i χωρίς πρόβλημα (δεν είχα 1080p να δοκιμάσω αλλά σίγουρα και εκεί θα τα πηγαίνει εξίσου καλά) Μού άρεσε επίσης που οι ταινίες ξεκινάνε αμέσως σε 3~4 δευτερόλεπτα το πολύ. Και είναι και ταχύτατο στο μπρος-πίσω μέσα στην ταινία.
Κανένα πρόβλημα (φυσικά) και με τους υπότιτλους .srt τους οποίους όμως τους δείχνει λίγο μικρούς. Ευτυχώς υπάρχει η ρύθμιση μεγέθους "μικροί κανονικοί μεγάλοι" Στο "μεγάλοι" φαίνονται σε σωστό μέγεθος με μια ωραιότατη ελληνική γραμματοσειρά. Πολύ καλή και η επιλογή του χρώματος των υποτίτλων, άσπρο, μπλέ, κόκκινο κλπ. Εγώ επέλεξα πράσινους: Πανάθας!!!

Στην μουσική μού άρεσε επίσης που σού δίνει την δυνατότητα να περιηγηθείς (σε αντίθεση με άλλα media players) μέσα στα folders του δίσκου προκειμένου να επιλέξεις το επόμενο τραγούδι ενώ ήδη παίζει κάποιο άλλο. Δείχνει όλη την πληροφορία τίτλος, album, καλλιτέχνης, χρονολογία κλπ. αλλά δεν δείχνει εξώφυλλα. Μικρό το κακό αλλά θα προτιμούσα να έδειχνε και το εξώφυλλο.

Σαν δέκτης επίσης είναι άψογος με πολύ γρήγορο zapping ακόμα και στα mpeg4 κανάλια. Πάρα πολύ καλή εικόνα και ειδικά στο ΕΡΤ-HD έδωσε ρέστα!!! Αφού έψαχνα ανάμεσα στους θεατές να βρω κάποιους γνωστούς μου που έχουν πάει να δουν τον Πανάθα από κοντά. Τέτοια ευκρίνεια!!!! Σκίσαμε και την Σιένα!!! Πολύ φοβάμαι βέβαια ότι αύριο στον τελικό εκτός από την "ευρωπαϊκή" μακάμπι (αλήθεια από πότε μπήκε το ισραήλ στην Ευρώπη; ) θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την διαιτησία που θα παίζει full υπέρ της μακαμπι... Ας ελπίσουμε πως θα τα καταφέρουμε.
Την άλλη εβδομάδα έχει Eurovision σε HD και μετά τελικό UEFA Champions League

http://www.ert.gr/index.php/2011-04-14-13-20-25/----hd.html

Θα ήθελα να είχε λίγο καλύτερη ευαισθησία ο δέκτης γιατί στην αυτόματη σάρωση την συχνότητα 810MHz που είναι το MAD, MTV κλπ. (η οποία έχει κάπως ασθενέστερο σήμα στην περιοχή μου) την πέρασε χωρίς να βρει τα κανάλια. Τα συντόνισε τελικά όταν τα έβαλα εκ των υστέρων χειροκίνητα αλλά ζορίστηκε λίγο για να τα βρει. Ενώ αντίθετα ο δέκτης της Panasonic μου τα έβρισκε εύκολα (με την ίδια κεραία εννοείται)

Η προσοχή που έχει δοθεί στον δέκτη φαίνεται σε διάφορα σημεία: Π.χ. στις επίχρυσες επαφές, στο λογότυπο με το όνομα του ραδιοφώνου που κινείται στην οθόνη σαν screen saver για να μην καίει τις plasma οθόνες, κλπ.

Γενικώς πρόκειται για ένα πολύ καλό μηχάνημα 2 σε 1 και συστήνεται ανεπιφύλακτα ειδικά σε όποιον θέλει δέκτη mpeg4 και media player.

Crystal_Druid
10-05-11, 10:21
Καλημέρα komhst! :123:

Ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σου λόγια, αλλά και τις όποιες παρατηρήσεις που είναι πάντα καλοδεχούμενες! :444:

Ως προς το θέμα των αποθηκευτικών μέσων USB, πράγματι δεν υπάρχει επιλογή "ασφαλούς αφαίρεσης", αν και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, μιας και η λογική εδώ είναι η ίδια με τους ολοκληρωμένους ενισχυτές A/V. Όπως βάζεις το σκληρό ή το Flash drive, έτσι το βγάζεις, χωρίς διαδικασίες μέσω επιλογών μενού.

Απλώς καλό είναι να έχει σταματήσει πρώτα η αναπαραγωγή του όποιου αρχείου έπαιζε μέχρι εκείνη τη στιγμή, ειδικά για τους σκληρούς δίσκους. Μην πάθουν και κανένα... σοκ, βρε αδερφέ! :116:

Επίσης θα σημειώσω πως εκ δεδομένου - τελικά - οι εξωτερικοί δέκτες MPEG έχουν ασθενέστερη λήψη από τον γενικό μέσο όρο των αντίστοιχων δεκτών που ενσωματώνονται στις σύγχρονες τηλεοράσεις.

Να είσαι καλά και μην διστάσεις να ρωτήσεις οτιδήποτε άλλο σχετικό. :605:

Crystal_Druid
10-05-11, 10:29
Και ένα νέο μέλος της οικογένειας, το οποίο και αντικαθιστά το προηγούμενο μοντέλο στην κατηγορία δεκτών Standard Definition.

Oνομάζεται Micro-SD και από τα όσα προδίδει το όνομά του, ναι, είναι μικροσκοπικός και Standard Definition. Σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο της κατηγορίας του, ο Micro-SD εμπλουτίστηκε με βασικές λειτουργίες Media Player, βελτιώθηκε σε επίπεδο ηλεκτρονικών και έγινε ταχύτερος σε όλα.

Βάσει των χαρακτηριστικών του, μπορείτε να δείτε πως αποτελεί ένα μοντέλο για τους λιγότερο απαιτητικούς χρήστες από πλευράς προηγμένων δυνατοτήτων και φυσικά, αφορά εκείνους που επιθυμούν μια απλή σύνδεση Scart με την τηλεόρασή τους και γρήγορη, πρακτική χρήση.

Δείτε την αναλυτική περιγραφή και τα χαρακτηριστικά του Micro-SD κάνοντας κλικ εδώ (http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/1cb09071-4884-4535-aa32-efe7484fa306.aspx).

Ο Micro-SD θα είναι διαθέσιμος από την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να τον προ-παραγγείλουν, ακολουθώντας κανονικά τα βήματα on-line αγοράς από το e-shop της CRYSTAL AUDIO. Για όσους το επιθυμούν, θα είναι διαθέσιμος και με αντικαταβολή.

Δείτε και δυο φωτογραφίες του νέου "μικρού"...

http://www.crystalaudio.gr/LightBox/LightBox.ashx?id=7a64344d-7b61-4269-841f-aa7683c3f6a1&doc=true&popupbox=true

http://www.crystalaudio.gr/LightBox/LightBox.ashx?id=ad3725da-b4f4-450e-91da-aac252e0d50c&doc=true&popupbox=true

komhst
10-05-11, 12:04
Καλημέρα komhst! :123:

Ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σου λόγια, αλλά και τις όποιες παρατηρήσεις που είναι πάντα καλοδεχούμενες! :444:

Ως προς το θέμα των αποθηκευτικών μέσων USB, πράγματι δεν υπάρχει επιλογή "ασφαλούς αφαίρεσης", αν και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, μιας και η λογική εδώ είναι η ίδια με τους ολοκληρωμένους ενισχυτές A/V. Όπως βάζεις το σκληρό ή το Flash drive, έτσι το βγάζεις, χωρίς διαδικασίες μέσω επιλογών μενού.

Απλώς καλό είναι να έχει σταματήσει πρώτα η αναπαραγωγή του όποιου αρχείου έπαιζε μέχρι εκείνη τη στιγμή, ειδικά για τους σκληρούς δίσκους. Μην πάθουν και κανένα... σοκ, βρε αδερφέ! :116:

Ναι εννοείται, έτσι τα έβγαζα όλα τα flashάκια και τους δίσκους που συνέδεα στην ψύχρα, αφού φυσικά είχε σταματήσει το transfer, απλώς αναρωτιόμουν αν έκανα σωστά.

Εκείνο που μού άρεσε επίσης είναι ότι σε κάθε ταινία που έπαιξα και την άφησα στην μέση "θυμάται" πλέον πού έχω σταματήσει και κάθε φορά ξαναρωτάει αν είναι να την παίξει από την αρχή ή από το σημείο που είχε μείνει.

Εκείνο που δεν μού αρέσει είναι ότι το info στην αλλαγή των καναλιών εξαφανίζεται σε χρόνο dt πριν καν να προλάβω να διαβάσω τι παίζει, οπότε είναι σχεδόν πάντα απαραίτητο να πατήσω το πλήκτρο info προκειμένου να διαβάσω την πληροφορία. Νομίζω όμως ότι αυτό διορθώνεται με firmware update αν δεν κάνω λάθος;
Δεν έχω προλάβει να κάνω firmware update ακόμα...

Πάντως η ποιότητα εικόνας είναι υπεράνω κριτικής είτε μιλάμε για HD είτε για SD, ακόμα και στα ταπεινά χιλιοσυμπιεσμένα divx των 699ΜΒ !!!

Σήμερα το βράδυ περιμένουμε να δούμε στην Eurovision σε high definition από την ΕΡΤ HD

Vertigo
10-05-11, 13:08
Crystal_Druid αυριο λεω να περασω απο εκει για τον HD.Εχω ηδη τον παλιο αλλα ο νεος ειναι ωραιος :116:

Ελπιζω να υπαρχει γιατι στην πιατσα δεν εχει μεινει ουτε λεπι.

Crystal_Druid
10-05-11, 16:41
Ναι εννοείται, έτσι τα έβγαζα όλα τα flashάκια και τους δίσκους που συνέδεα στην ψύχρα, αφού φυσικά είχε σταματήσει το transfer, απλώς αναρωτιόμουν αν έκανα σωστά.

Εκείνο που μού άρεσε επίσης είναι ότι σε κάθε ταινία που έπαιξα και την άφησα στην μέση "θυμάται" πλέον πού έχω σταματήσει και κάθε φορά ξαναρωτάει αν είναι να την παίξει από την αρχή ή από το σημείο που είχε μείνει.

Εκείνο που δεν μού αρέσει είναι ότι το info στην αλλαγή των καναλιών εξαφανίζεται σε χρόνο dt πριν καν να προλάβω να διαβάσω τι παίζει, οπότε είναι σχεδόν πάντα απαραίτητο να πατήσω το πλήκτρο info προκειμένου να διαβάσω την πληροφορία. Νομίζω όμως ότι αυτό διορθώνεται με firmware update αν δεν κάνω λάθος;
Δεν έχω προλάβει να κάνω firmware update ακόμα...

Πάντως η ποιότητα εικόνας είναι υπεράνω κριτικής είτε μιλάμε για HD είτε για SD, ακόμα και στα ταπεινά χιλιοσυμπιεσμένα divx των 699ΜΒ !!!

Σήμερα το βράδυ περιμένουμε να δούμε στην Eurovision σε high definition από την ΕΡΤ HD

Καλησπέρα!

Πράγματι, το θέμα του "info" διορθώνεται απλά με την εγκατάσταση του νέου firmware. :102:

Ευχαριστούμε για το feedback και τα θετικά σχόλια και... καλή απόλαυση της Eurovision σε High Definition! :615:

Crystal_Druid
10-05-11, 16:46
Crystal_Druid αυριο λεω να περασω απο εκει για τον HD.Εχω ηδη τον παλιο αλλα ο νεος ειναι ωραιος :116:

Ελπιζω να υπαρχει γιατι στην πιατσα δεν εχει μεινει ουτε λεπι.

Καλησπέρα Vertigo!

Ο νέος είναι τόσο ωραίος που πριν λίγες μέρες εξαντλήθηκε! Αλλά μην απελπίζεσαι. Είχαμε προνοήσει και βάλαμε εγκαίρως νέα παραγγελία. Θα βρεις φρέσκα κομμάτια από την ερχόμενη Δευτέρα [ 16 Μαΐου ]. :615:

Λίγη υπομονή λοιπόν! Να είσαι καλά! :605:

pantelisp78
12-05-11, 16:02
Σκέφτομαι την αγορά ενός HD. Στο εγχειρίδιο γράφει ότι η ταξινόμηση των καναλιών γίνεται με τους εξής τρόπους: LCN, ONID, Service Name & Service ID. Χειροκίνητη ταξινόμιση δεν υποστηρίζεται; Ευχαριστώ

rose.athens
12-05-11, 18:57
Αν τα μενού είναι όπως στον παληό, τότε υποστηρίζεται.

komhst
12-05-11, 19:07
Δεν έχω δει τα menu του παλιού, αλλά στον καινούργιο υποστηρίζεται χειροκίνητη ταξινόμηση.

vlgeor
14-05-11, 21:29
Πρόσφατα αγόρασα τον HD της Crystal. Εχω καποιες ερωτήσεις. α) Κάνει συνεχώς ένα θόρυβο σχεδόν υπόκοφο ο οποίος γίνεται όμως αντιληπτός απο όλους, είναι λογικό? β) έχω συνδέσει με hdmi με τη τηλεόραση και ταυτόχρονα με coaxial με το ηχοσύστημα. Παρόλαυτά δεν μπορώ να ακούσω ήχο απο το ηχοσύστημα παρα μόνο απο τη τηλεόραση. Ποιά ρύθμιση έχω λάθος? Ευχαριστώ

Crystal_Druid
17-05-11, 18:39
Πρόσφατα αγόρασα τον HD της Crystal. Εχω καποιες ερωτήσεις. α) Κάνει συνεχώς ένα θόρυβο σχεδόν υπόκοφο ο οποίος γίνεται όμως αντιληπτός απο όλους, είναι λογικό? β) έχω συνδέσει με hdmi με τη τηλεόραση και ταυτόχρονα με coaxial με το ηχοσύστημα. Παρόλαυτά δεν μπορώ να ακούσω ήχο απο το ηχοσύστημα παρα μόνο απο τη τηλεόραση. Ποιά ρύθμιση έχω λάθος? Ευχαριστώ

Καλησπέρα!

Από τα όσα αναφέρετε περί θορύβου, φαίνεται πως θα πρέπει να μας στείλετε τον αποκωδικοποιητή ή να περάσετε από την εταιρία για τεχνικό έλεγχο. Το πρόβλημα είναι γνωστό - αν και σπάνιο - και λύνεται πολύ απλά με μια μικρή επέμβαση από τον Τεχνικό μας.

Ως προς την έξοδο Coaxial, θα πρέπει να ρυθμίσετε σε "Ακατέργαστος" (δηλ. raw) την έξοδο ψηφικού ήχου από την αντίστοιχη επιλογή στο μενού του CDVB-HD.

Αν όμως το ηχοσύστημα που αναφέρετε δεν είναι πολυκάναλος ενισχυτής, τότε θα δέχεται σαν είσοδο από τη θύρα Coaxial, μόνο PCM. Θα χρειαστεί λοιπόν να θέσετε μέσω του μενού την ψηφιακή έξοδο Coaxial στη θέση "PCM".

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 6134767 για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία!

- :605:

Crystal_Druid
17-05-11, 18:40
UPDATE :112:

Ο Micro-SD είναι επίσημα διαθέσιμος για αγορά. Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να παραγγείλετε για όλη την Ελλάδα on-line μέσω του www.crystalaudio.gr ή κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 210 6134767.

Ειδικά οι κάτοικοι της κεντρικής Θεσσαλίας, εκτός από on-line παραγγελίες μπορούν να αρχίσουν σιγά - σιγά να ρωτούν και τα τοπικά καταστήματα ηλεκτρικών ειδών...:123:

-

pantelisp78
18-05-11, 11:29
Δεν έχω δει τα menu του παλιού, αλλά στον καινούργιο υποστηρίζεται χειροκίνητη ταξινόμηση.

Αγόρασα τον CDVB-HD. Μετά από αυτόματη αναζήτηση βρήκε όλα τα κανάλια. Προσπαθώ ν' αλλάξω τη σειρά των καναλιών. Έχει 4 επιλογές: LCN, ONID, Service Name & Service ID. Κάθε επιλογή αλλάζει τη σειρά των καναλιών, κανένας απ' αυτούς όμως δε με βολεύει. Υπάρχει επίσης η επιλογή "Διαμόρφωση προγράμματος". Μ' αυτή, μπορώ να αλλάξω τη σειρά σύμφωνα με τις προτιμήσεις μου, αυτές όμως δε λαμβάνονται υπόψη από τη συσκευή. Έτσι, αν για παράδειγμα βάλω πρώτα στη λίστα ΕΤ1, μετά ΝΕΤ και μετά ΕΤ3, αποθηκεύσω και πατήσω από το τηλεχειριστήριο το 1, το 2 ή το 3 δεν εμφανίζονται τα σχετικά κανάλια. Τι κάνω λάθος;

Vertigo
18-05-11, 13:11
Πριν απο λιγο πηρα κι εγω το νεο δεκτη. Ο παλιος πλεον εγινε δωρακι στον παππου που αρχισε να τον γαργαλαει με ανοιχτο στομα :116:

Ο νεος δεκτης ειναι πιο γρηγορος στο ζαπινγκ απο τον παλιο κι εχει το ιδιο γλυκα χρωματα με τον παλιο. Παιζει τα παντα γρηγορα και χωρις κολληματα. Ειναι ομως αρκετα πιο κουφος απο τον παλιο αφου το 100% σημα του παλιου ο νεος το εκανε 77%.
Μεγεια μου λοιπον :119:

@pantelisp78
Βαλε στην ταξινομηση service name
και στο lcn εκτος και θα εισαι οκ με 1,2,3 κοκ

komhst
18-05-11, 13:24
Χθες είδα .mkv στα 1080p με dts ήχο. Το μηχανηματάκι παίζει τέλεια χωρίς κολλήματα και σπασίματα της εικόνας, πολύ γρήγορο στο ξεκίνημα και στο ψάξιμο μπρος-πίσω στην ταινία. ¶ψογο!

asikamin
18-05-11, 15:32
Μπορεί να γίνει μια διευκρίνιση με λινκ, ποιος είναι ο νέος HD?

Crystal_Druid
18-05-11, 16:20
Αγόρασα τον CDVB-HD. Μετά από αυτόματη αναζήτηση βρήκε όλα τα κανάλια. Προσπαθώ ν' αλλάξω τη σειρά των καναλιών. Έχει 4 επιλογές: LCN, ONID, Service Name & Service ID. Κάθε επιλογή αλλάζει τη σειρά των καναλιών, κανένας απ' αυτούς όμως δε με βολεύει. Υπάρχει επίσης η επιλογή "Διαμόρφωση προγράμματος". Μ' αυτή, μπορώ να αλλάξω τη σειρά σύμφωνα με τις προτιμήσεις μου, αυτές όμως δε λαμβάνονται υπόψη από τη συσκευή. Έτσι, αν για παράδειγμα βάλω πρώτα στη λίστα ΕΤ1, μετά ΝΕΤ και μετά ΕΤ3, αποθηκεύσω και πατήσω από το τηλεχειριστήριο το 1, το 2 ή το 3 δεν εμφανίζονται τα σχετικά κανάλια. Τι κάνω λάθος;

Μόλις μίλησα με έναν κύριο που μας κάλεσε και είχε το ίδιο θέμα. Το λύσαμε μαζί, άμεσα!

Η διαδικασία είναι απλή:

Από το μενού συντονισμού καναλιών επιλέγουμε ταξινόμηση κατά "LCN" και στην ακριβώς από κάτω επιλογή " LCN - εκτός " (ή LCΝ - off). Αυτό εξασφαλίζει πως τα κανάλια θα αντιστοιχούν και στα αριθμητικά πλήκτρα του τηλεχειριστηρίου.
Μεταβαίνουμε στη λίστα των καναλιών μέσω της επιλογής "Διαμόρφωση προγράμματος".
Επιλέγουμε από την λίστα το κανάλι που θέλουμε να μετακινήσουμε (π.χ ΕΤ1 που βρίσκεται στη θέση "8")
Ενεργοποιούμε την επιλογή Μετακ. ("Move") με το αντίστοιχο χρωματιστό πλήκτρο (ένδειξη στο κάτω μέρος της οθόνης). Θα εμφανιστεί ένα σύμβολο, δεξιά από τη γραμμή επιλογής του καναλιού.
Μετακινούμε τώρα το κανάλι στη θέση "1".
Πατάμε ΟΚ στο τηλεχ/ριο.
Αφού ολοκληρώσουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα κανάλια, πιέζουμε "EXIT" στο τηλεχ/ριο.

All set! Μην διστάσεις να ρωτήσεις ότι άλλο σχετικό! :605:

kiousis
19-05-11, 23:37
Kαλησπερα και απο εμενα. Νεος κατοχος και εγω, μενω στην Λαρισα. Εχω τον CDVB-HD συβδεδεμενο με hdmi με την τηλεοραση. Το προβλημα μου ειναι στην αναπαραγωγη των mkv αρχειων. Βλεπετε και εσεις pixel ή ειναι η ιδεα μου; Πιθανοτατα να κανω καποιο λαθος αλλα δεν νομιζω. Τα αρχεια που δοκιμασα να παιξω ειναι 720p web-dl που ειναι οτι αρτιοτερο μετα την εικονα απο blue-ray. Παρόλα αυτα βλεπω πιξελ. Μεχρι προσφατα συνεδεα το λαπτοπ με καλωδιο avg και επερνα μονο εικονα οποτε μπορω να καταλαβω την διαφορα. Αν κανω κατι λαθος να μου το πειτε, αν υπαρχει καποιο προβλημα και χρειαζεται καποιο firmware update παρακαλω ενημερωστε με.

Crystal_Druid
20-05-11, 14:08
Kαλησπερα και απο εμενα. Νεος κατοχος και εγω, μενω στην Λαρισα. Εχω τον CDVB-HD συβδεδεμενο με hdmi με την τηλεοραση. Το προβλημα μου ειναι στην αναπαραγωγη των mkv αρχειων. Βλεπετε και εσεις pixel ή ειναι η ιδεα μου; Πιθανοτατα να κανω καποιο λαθος αλλα δεν νομιζω. Τα αρχεια που δοκιμασα να παιξω ειναι 720p web-dl που ειναι οτι αρτιοτερο μετα την εικονα απο blue-ray. Παρόλα αυτα βλεπω πιξελ. Μεχρι προσφατα συνεδεα το λαπτοπ με καλωδιο avg και επερνα μονο εικονα οποτε μπορω να καταλαβω την διαφορα. Αν κανω κατι λαθος να μου το πειτε, αν υπαρχει καποιο προβλημα και χρειαζεται καποιο firmware update παρακαλω ενημερωστε με.

Καλησπέρα kiousis!

Χμμμ... Για να δούμε τι μπορεί να φταίει! :121:

Για αρχή και για να είμαστε σαφείς, τα pixel είναι τα εικονοστοιχεία από τα οποία συντίθεται οποιαδήποτε εικόνα προβάλλεται σε κάποια οθόνη συμβατικής τεχνολογίας. Αναφέρονται άμεσα στην ίδια την οθόνη και δεν έχουν να κάνουν π.χ. με το αρχείο βίντεο που προβάλλεται σε αυτή. Χάρη δηλαδή στα pixel, μπορούμε και βλέπουμε εικόνα στην οθόνη.

Φυσικά καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις (πολλοί χρησιμοποιούν τον όρο για να περιγράψουν παρόμοια προβλήματα), αλλά λέγοντας "pixel" ενδέχεται να εννοείς ένα πρόβλημα από μια ομάδα προβλημάτων που συνήθως προέρχονται από διάφορες παραμέτρους.

Επίσης, θα πρέπει να έχουμε ως δεδομένο πως τα αρχεία .MKV είναι ουσιαστικά παράγωγα της συμπίεσης MPEG. Αυτό σημαίνει πως το σύνηθες πρόβλημα που παρουσιάζει η εν λόγω συμπίεση, μοιάζει λίγο με την υπερβολική μεγέθυνση ενός αρχείου εικόνας τύπου JPG. Μικρά, διακριτά «τετράγωνα» (block) με χρωματικές «ανωμαλίες». Τυπικά - και με άκομψο ίσως όνομα για την κοινή ελληνική - όλα αυτά ονομάζονται τεχνουργήματα (artifacts). Όσο πιο αποδοτικός είναι ο αλγόριθμος βέβαια, τόσο λιγότερα τα τεχνουργήματα. Και το MPEG4 είναι σίγουρα εξαιρετικό.

¶ρα λοιπόν με βάση τα παραπάνω, ενδέχεται να αντιμετωπίζεις το παρακάτω σενάριο.

Λόγω του ότι κάθε συσκευή εικόνας έχει διαφορετικές ρυθμίσεις εξόδου και από κάθε είσοδο της τηλεόρασης παίρνεις διαφορετική ποιότητα εικόνας. Από την εμπειρία μου θα σου πω πως από το laptop (με VGA) βλέπεις μια εικόνα αρκετά πιο «μαλακή» από αυτήν που παίρνεις από τον αποκωδικοποιητή με HDMI. Επίσης, ιδιαίτερο ρόλο παίζει και το software με το οποίο παίζεις τις ταινίες.

Σημείωσε και τα παρακάτω:

Συνήθως, κάθε είσοδος της τηλεόρασης έχει και δικές τις ρυθμίσεις!
Προσωπικά έστησα έναν CDVB-HD σε σπίτι φίλων και η με προβλημάτισε άμεσα μιας και ανακάλυψα πως τελικά η τηλεόραση είχε αυθαίρετα θέσει την προρύθμιση «Ζωντανό» στο HDMI 3. Το πρόβλημα με αυτό το preset, είναι πως βάζει την Αντίθεση στο φουλ, τη Φωτεινότητα πολύ ψηλά και επίσης πολύ ψηλά και την Οξύτητα (Sharpness).

Επίσης, ήταν ενεργά και όλα τα συστήματα βελτίωσης της εικόνας, τα οποία ναι μεν κάνουν πολύ καλή δουλειά με υλικό Standard Definition, αλλά σε HD, περισσότερα προβλήματα βγάζουν παρά καλό κάνουν (ή αλλιώς, μια εικόνα που είναι ήδη "τέλεια" γιατί να την βελτιώσεις άλλο με συστήματα βελτίωσης μιας απλής τηλεόρασης;)

Όλα τα παραπάνω οδηγούν σε μια «επιθετική», "πιξελιασμένη" εικόνα όπως λέγεται απλά.

Έλεγξε λοιπόν μήπως ισχύει κάτι από αυτά και στη δική σου περίπτωση. Ειδικά οι ρυθμίσεις της αντίθεσης και της οξύτητας είναι οι πλέον ένοχες. Και μαζί και τα συστήματα αυτόματης βελτίωσης!

Ελπίζω να σε κάλυψα! Μην διστάσεις να ρωτήσεις για οτι άλλο σχετικό! :605:

kiousis
20-05-11, 16:04
Eιχες δικαιο. Αυτο που εφταιγε ηταν οι ρυθμισεις της τηλεορασης και ΟΧΙ του αποκωδικοποιητη. Πραγματι ηταν ρυθμισμενο στο "ζωντανη" εικονα. Με το που το γυρισα στο "κανονικο" ολα μια χαρα. Επαιξα και λιγο με την αντιθεση και την φωτεινοτητα και απολαμβανω την εικονα οπως και πριν. Ευχαριστω για την βοηθεια:105::105::105:

Crystal_Druid
20-05-11, 18:40
Να είσαι καλά kiousis! Χαίρομαι πολύ που βοήθησα! :107:

Καλή απόλαυση λοιπόν! :615:

Vertigo
20-05-11, 20:54
Απο την Τεταρτη που τον εχω και μετα απο πολυ μαστιγωμα που του εχω κανει, δε μου εχει πει ακομη οχι σε τιποτα!

antonis72
24-05-11, 20:09
Ο νεος δεκτης ειναι πιο γρηγορος στο ζαπινγκ απο τον παλιο κι εχει το ιδιο γλυκα χρωματα με τον παλιο. Παιζει τα παντα γρηγορα και χωρις κολληματα. Ειναι ομως αρκετα πιο κουφος απο τον παλιο αφου το 100% σημα του παλιου ο νεος το εκανε 77%.
Μεγεια μου λοιπον :119:

φίλε διαβάζοντας το ποστ του προβληματήστηκα, διότι θεωρούσα από τις κριτικές οτι το μηχάνημα διαθέτει από τους καλύτερους δέκτες σε ευαισθησία.
Όταν όμως το σήμα πάει από το 100 στο 77 με την ίδια κεραία, μιλάμε για τρελή υποβάθμιση και για κάποιον που έχει σήμα στο 60+ φανταστείτε τα αποτελέσματα με αυτό το δέκτη...

antique
27-05-11, 09:27
Θα ηθελα να ρωτησω για το εξης κι εγω με τη σειρα μου.
Χτες,συνδεσα και δοκιμασα τον συγκεκριμενο αποκωδ/τη.
Μου εμφανισε το εξης προβλημα.Στο κατω κατω της εικονας που βλεπω,σε ολα τα καναλια,ενιοτε,οχι συνεχεια,μου εμφανιζει μια γραμμη κατα μηκος της οθονης artifacts.(πιξελακια)
Αλλα αυτο ομως στη συγκεκριμενη περιπτωση,ειναι ΜΟΝΟ μια γραμμη περα περα στο κατω μερος της εικονας μου.Το οποιο κραταει περιπου 3-4 '' και μετα επανερχεται.
Το πλατος της γραμμης αυτης,ειναι περιπου σε μια 40αρα tv ας πουμε το 1/5 της οθονης.Kατα μηκος λεω παντα.
Γνωριζει κανεις να μου πει που ωφειλεται αυτο και πως διορθωνεται?
Να αναφερω πως συμβαινει σε ολα τα καναλια.
ευχαριστω

Να αναφερω επισης πως η tv ειναι samsung hd και η συνδεση που εχω κανει ειναι με hdmi.Εξακολουθω και βλεπω τα αναλογικα καναλια,χωρις κανενα απολυτως οπτικο προβλημα.Οπως επισης,στις δοκιμες που εκανα με αναπαραγωγη ματροσκας αρχειου,ολα ηταν μια χαρα.

antique
27-05-11, 10:01
Μια διορθωση.
Το φαινομενο αυτο τελικα,δεν συμβαινει σε ολα τα καναλια.Μολις το ειδα.
Στα ''παλια'' Ψηφιακα της ΕΡΤ (ρικ,σινε πλας κλπ) δεν συμβαινει.
ΜΟΝΟ στο mega antena alter alpha συμβαινει.και σκεφτομαι,αν ειναι θεμα σηματος,θα πρεπει αν στρεψω την κεραια.Αν αυτο ομως συμβει,θα χασω τα υπολοιπα αναλογικα καναλια.
Οποτε τι γινεται?

lakiss51
27-05-11, 10:40
φίλε διαβάζοντας το ποστ του προβληματήστηκα, διότι θεωρούσα από τις κριτικές οτι το μηχάνημα διαθέτει από τους καλύτερους δέκτες σε ευαισθησία.
Όταν όμως το σήμα πάει από το 100 στο 77 με την ίδια κεραία, μιλάμε για τρελή υποβάθμιση και για κάποιον που έχει σήμα στο 60+ φανταστείτε τα αποτελέσματα με αυτό το δέκτη...
Κι αν ειναι απλως κακος ο "μετρητης" χωρις να μειωνει ("κοβει") ο δεκτης το σημα;;

antique
27-05-11, 11:19
Στη Θεσσαλια παντως,και στη Λαρισα που βλεπω εγω τα χουν κανει μπαχαλο!
Υπαρχουν ο σταθμοι.Το Πηλιο και το Ντοβρουτσι.
Το Πηλιο εξακολουθει και εκπεμπει αναλογικα.Το Ντοβρουστι πλεον μονο ψηφιακα.
Για να δεις τα ψηφιακα θα στρεψεις την κεραια σου προς το Ντοβρουτσι.Που σημαινει πως χανεις τα υπολοιπα αναλογικα.Αλλοι βλεπουνε,αλλοι οχι.Αλλοι τα μισα καναλια,αλλοι κανα 2-3.
Μπαχαλο.Παμε για 2 κεραιες μου φαινεται.Μας εφαγε το ψηφιακο! Ουτε καν 16:9 δεν βαλανε.
Τελεια! θα χρεωκοπησουμε τουλαχιστον ''ψηφιακα''...:138::138:
Αυτα ειναι..

Vertigo
27-05-11, 12:01
Κι αν ειναι απλως κακος ο "μετρητης" χωρις να μειωνει ("κοβει") ο δεκτης το σημα;;

Κακος δεν ξερω αν ειναι αλλα οτι δεν μας τα λεει καλα ειναι σιγουρο. Το θετικο ειναι οτι δεν εχει κανενα προβλημα στη θεαση καναλιων και γι'αυτο δεν το εψαξα παραπανω. Ευκαιρια για συμπερασματα ηταν η χτεσινη καταιγιδα που δεν παρουσιασε κανενα προβλημα ληψης την ωρα εκεινη.

Τα ποσοστα δν ειναι παντα ιδια οποτε τα ξεχναμε.

nikkosnet
27-05-11, 12:26
Βλέπω ότι ο νέος τα πάει μια χαρά. Μπράβο του. Είναι σημαντικό να μην υπάρχουν σοβαρά προβλήματα όπως σε άλλους δέκτες που γεμίσαμε σελίδες ολόκληρες με προβληματισμούς και λύσεις. Και η εταιρία έχει κάνει σοβαρή δουλειά σε όλους τους τομείς, από την παραγωγή του δέκτη, μέχρι την υποστήριξη και το site.
Είδα και τον νέο SD που φαίνεται καλός αν και εμφανισιακά μου θυμήζει το.....ραδιορολόι που είχαν οι γονείς μου στην κρεβατοκάμαρά τους. :)) Φυσικά αστειεύομαι, ελπίζω να μην παρεξηγηθω.
Εγώ είμαι με το προηγούμενο μοντέλο και το μόνο που με χαλάει είναι το μεγάλο κατάμαυρο πλαίσιο του info που καλύπτει τους υπότιτλους και μεγάλο μέρος της οθόνης και δεν υπάρχει και δυνατότητα ρύθμισης του χρόνου εμφάνισης.
Κατά τα άλλα δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα στη λήψη ή στην αναπαραγωγή αρχείων.

Μια ερώτηση όμως λίγο noobικη: Τι σημαίνουν τα LCN, ONID, & Service ID;

Crystal_Druid
27-05-11, 17:11
Βλέπω ότι ο νέος τα πάει μια χαρά. Μπράβο του. Είναι σημαντικό να μην υπάρχουν σοβαρά προβλήματα όπως σε άλλους δέκτες που γεμίσαμε σελίδες ολόκληρες με προβληματισμούς και λύσεις. Και η εταιρία έχει κάνει σοβαρή δουλειά σε όλους τους τομείς, από την παραγωγή του δέκτη, μέχρι την υποστήριξη και το site.
Είδα και τον νέο SD που φαίνεται καλός αν και εμφανισιακά μου θυμήζει το.....ραδιορολόι που είχαν οι γονείς μου στην κρεβατοκάμαρά τους. :)) Φυσικά αστειεύομαι, ελπίζω να μην παρεξηγηθω.
Εγώ είμαι με το προηγούμενο μοντέλο και το μόνο που με χαλάει είναι το μεγάλο κατάμαυρο πλαίσιο του info που καλύπτει τους υπότιτλους και μεγάλο μέρος της οθόνης και δεν υπάρχει και δυνατότητα ρύθμισης του χρόνου εμφάνισης.
Κατά τα άλλα δεν αντιμετωπίζω πρόβλημα στη λήψη ή στην αναπαραγωγή αρχείων.

Μια ερώτηση όμως λίγο noobικη: Τι σημαίνουν τα LCN, ONID, & Service ID;

Ώστε ραδιορολόι ε; Τώρα θα δεις τι θα πάθ... εεεε.. αγαπητέ nikkosnet, ήθελα να πω πως σε ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σου λόγια και παραδεχόμεθα τα σχεδιαστικά + / - της συσκευής... :116: ...είμαι κι εγώ σε καλή διάθεση σήμερα... Ψηφιοποιήθηκε και η τηλεόραση στη Θεσσαλία και είναι τουλάχιστον χαρά μας να μαθαίνουμε τις εντυπώσεις σας για τον Micro-SD!

Λοιπόν... LCN είναι το London Center for Nanotechnology, όπου και αναπτύσσουμε τα πλέον προηγμένα μας prototypes. ONID είναι φυσικά το Oregon Noncognitive Inventory for Dementia και φυσικά service ID είναι η ταυτότητα της καμαριέρας.

... ... καλά εντάξει, θα τα πω. :143:

LCN (Logic Channel Number) – ταξινόμηση των καναλιών με αύξουσα αριθμητική σειρά.

ONID (Operator Number IDentification) - ταξινόμηση των καναλιών με βάση τον αριθμό αναγνώρισης του καναλιού.

Service ID – ταξινόμηση των καναλιών με βάση τον αριθμό υπηρεσίας.

Λίγο εξεζητημένα πράματα... ¶σε το default στο LCN που είναι και το σύνηθες λέω 'γω...

Ελπίζω να σε καλύπτουν τα παραπάνω. Μην διστάσεις να ρωτήσεις ότι άλλο σχετικό! :123:

nikkosnet
27-05-11, 17:51
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έτσι και αλλιώς σε default ρύθμιση τον έχω τον CD-HDR γιατί τα έχω ταξινομήσει χειροκίνητα όπως με βολεύουν, απλά καλό είναι να μαθαίνουμε και 5 πράγματα παραπάνω.

Σκέφτομαι σύντομα να αγοράσω και ένα από τα Radios που έχω δει στο site για να μπει στο μπάνιο. Νομίζω είναι ότι καλύτερο στα λεφτά του.

nikkosnet
27-05-11, 18:40
Επίσης άλλη μια ερώτηση :120: Δοκίμασα να γράψω με timeshift ή Rec. Όλα λειτουργούν ΟΚ απλά απορώ με το τελικό αρχείο που έχει κατάληξη .pvr
Τι είδους αρχείο είναι αυτό; Επειδή έγραψα δοκιμαστικά 5' από ΑΝΤ1, πήρα αρχείο στα 576i. Αν είχα δυνατότητα εγγραφής 1080 και με πολυκάναλο ήχο, θα το υποστήριζε το αρχείο .pvr;

antique
28-05-11, 09:16
Επίσης άλλη μια ερώτηση :120: Δοκίμασα να γράψω με timeshift ή Rec. Όλα λειτουργούν ΟΚ απλά απορώ με το τελικό αρχείο που έχει κατάληξη .pvr
Τι είδους αρχείο είναι αυτό; Επειδή έγραψα δοκιμαστικά 5' από ΑΝΤ1, πήρα αρχείο στα 576i. Αν είχα δυνατότητα εγγραφής 1080 και με πολυκάναλο ήχο, θα το υποστήριζε το αρχείο .pvr;

Δεν ειναι pvr.
Οταν γραψει δημιουργει τον φακελο με την ονομασια PVRRECORD μεσα στο στικ η τον σκληρο σου.
Μεσα στον PVRRECORD θα δεις σε φακελους ξεχωριστα ο,τι εχεις γραψει.Π.χ
ALPHA-05282011-0037.pvr
ALTER-05282011-0032.pvr
STAR-05282011-0026.pvr
Αυτα ειναι φακελοι που μαε δειχνουν τι γραψαμε και απο ποιο καναλι καθως επισης και την ημερ/νια (28/5/11)
Μεσα σ αυτους τους φακελους λοιπον,θα δεις και τα αρχεια σου.Τα οποια εχουν ολα την ονομασια data0001.Γι αυτο και ξεχωριζονται αλλωστε.
Τα αρχειακια λοιπον data0001 ειναι και τα βιντεο μας.Τα οποια αναπαραγωνται κανονικα.
Γιατι ειναι τυπου MPEG-TS Video File (.ts)

Video: MPEG4 Video (H264) 720x576 (15:11) 25.00fps [Video]
Audio: MPEG Audio 48000Hz stereo [Audio]

nikkosnet
28-05-11, 18:18
Έχεις απόλυτο δίκιο! Έπρεπε να κουμπώσω τον σκληρό στο Mac πριν ρωτήσω. Είναι ακριβώς όπως τα λες. ΟΚ το .ts το γνωρίζουμε όλοι πιστεύω. :) Απλά μπερδεύτηκα γιατί στο PVR εμφανίζεται ως αρχείο. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

antonis72
29-05-11, 11:11
έχει βγει καμιά αναβάθμιση για τον SD που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας;
Τον αγόρασα χθες για 30αργύρια, καλός και γρήγορος φαίνεται, σήμα βέβαια γύρω στο 60% +- καθώς από Πάρνηθα δεν ...
Θα τον δοκιμάσω και σε περιοχή με καλό σήμα.

Με εσωτερική κεραία από τις παλιές υπάρχει περίπτωση να πιάσω τίποτα;

rose.athens
29-05-11, 11:21
Γιατί να κάνεις αναβάθμιση? Το σήμα θα παραμείνει το ίδιο. Και 60% είναι μια χαρά, ειδικά σε δύσκολες συνθήκες λήψης.

Τώρα βέβαια το να πιάσει με εσωτερική κεραία, μόνο δοκιμάζοντάς το θα δεις, μια και η θέση της εσωτερικής, και το κατά πόσο έχει οπτική επαφή με τους πομπούς, παίζει καθοριστικό ρόλο.

antonis72
29-05-11, 15:17
το 60% νομίζω είναι αρκετά οριακό για να βλέπεις χωρίς προβλήματα.
από κει και κάτω (αν κάποιος έχει πχ.50%), τα pixels θα κάνουν party...

για hd ας μην το συζητήσουμε καν. Με 60% σήμα δεν υπάρχει περίπτωση...tested!

Για το δέκτη τώρα, τα υπόλοιπα ψηφιακά, εκτός από τα γνωστά της digea, δεν τα πιάνω.
Δε νομίζω οτι φταίει ο δέκτης βέβαια, μάλλον η Πάρνηθα που είναι απούσα...

parkos
29-05-11, 17:30
επι τη ευκαιρια
http://www.e-shop.gr/newsletter/mail-110525.html
λιγο πιο κατω απο
http://www.skroutz.gr/c/968/psifiakoi-dektes.html?keyphrase=crystal+audio

fmavr
29-05-11, 18:06
Η προσπαθεια να γραψω εχθες τον τελικο απο το ΕΡΤHD στον Crystal Audio CDVB-HD απετυχε. Ενω εδειχνε οτι η εγγραφη γινοταν κανονικα, τα αρχεια ts που εφτιαξε, δεν τα επαιζε ουτε ο ιδιος, ουτε και ο υπολογιστης. Η εγγραφη εγινε σε ενα data traveller της kingston. Καμμια ιδεα?

komhst
29-05-11, 19:43
Έγραψα χθες τον τελικό Μπαρτσελόνα - Μαν. Γιουνάϊτεντ σε σκληρό δίσκο NTFS γράφτηκε μια χαρά και παίζει εξαιρετικά!!!

Μήπως το Kingston data traveler που δοκίμασες είναι φορμαρισμένο σε FAT ή FAT32;
To FAT υποστηρίζει μέχρι 2 GB αρχείο. Αρα μόλις ξεπέρασε το μέγεθος αυτό το αρχείο καταστράφηκε. Και ίσως γι αυτό δεν παίζει.
Στα 1080i που είναι η εκπομπή της ΕΡΤ HD τα 2 GB μέγεθος αρχείου τα πιάνεις και τα ξεπερνάς για πλάκα.
Συνεπώς flashάκια ή δίσκους φορμαρισμένους σε FAT θα χρησιμοποιείς μόνο για εγγραφές από SD κανάλια που δεν θα φθασεις εύκολα το όριο των 2 GB

fmavr
29-05-11, 20:23
Δεν φταιει αυτο. Φτιαχνει κανονικα αρχεια και μολις φτασει το μεγεθος των 2GB φτιαχνει νεο αρχειο, π.χ. data0000.ts , data0001.ts κ.λ.π. Εχει φτιαξει 3 αρχεια απο 1,99GB αλλα δεν τα παιζει. Και στο pc κολλανε. Τωρα θα δοκιμασω να γραψω SD.

antique
30-05-11, 10:56
Δεν φταιει αυτο. Φτιαχνει κανονικα αρχεια και μολις φτασει το μεγεθος των 2GB φτιαχνει νεο αρχειο, π.χ. data0000.ts , data0001.ts κ.λ.π. Εχει φτιαξει 3 αρχεια απο 1,99GB αλλα δεν τα παιζει. Και στο pc κολλανε. Τωρα θα δοκιμασω να γραψω SD.

HD kaι σε φλασακι,χλωμο.Που να προλαβει αν γραψει.δοκιμασε ενα εξωτερικο σκληρο και θα δεις.Σφεντονα.

komhst
30-05-11, 13:13
Εχω γράψει HD από τον Crystal Audio σε flashάκι αλλά μικρή διάρκεια. Το 6ο ευρωπαϊκό κύπελο που σήκωσε ο Πανάθας στο μπάσκετ. Μόνο τους πανηγυρισμούς έγραψα, όχι τον αγώνα. Γράφτηκε μια χαρά και φυσικά επειδή ήταν λίγα λεπτά δεν έφτασε τα 2 GB το αρχείο. Μετά το είδα και στο PC μια χαρά έπαιζε με VLC player.

fmavr
31-05-11, 18:48
Στα SD καναλια που γραφω, οταν προσπαθω να τα παιξω στο pc με το vlc παιζει μονο ήχο (μαυρη οθονη) και στις ιδιοτητες του αρχειου δεν αναφερει τιποτα για τη μορφη του video. Καποια απαντηση απο την εταιρια?

Vertigo
31-05-11, 20:50
Στα SD καναλια που γραφω, οταν προσπαθω να τα παιξω στο pc με το vlc παιζει μονο ήχο (μαυρη οθονη) και στις ιδιοτητες του αρχειου δεν αναφερει τιποτα για τη μορφη του video. Καποια απαντηση απο την εταιρια?

Δοκιμασε με KMPlayer και θα παιξει. Μαλλον σου λειπουν οι αναλογοι codec απο το συστημα σου.

tanto
31-05-11, 22:44
το απογευμα αγορασα και εγω εναν hd δεκτη,ειναι πολυ καλο το μηχανακι και πολυ ευχρηστο.Δεν χρειαστηκε να ανοιξω τις οδηγιες και εκανα τα πιο βασικα με μεγαλη ευκολια (εγγραφη,προγραμματισμος,media player λειτουργια κλπ).Το αδυνατο σημειο ειναι το τηλεχειριστηριο οχι σαν ανταποκριση αλλα το μεγεθος των κουμπιων,πρεπει αν εχεις δαχτυλα μικρου παιδιου.Η εικονα σε μια 26αρα sony ειναι μια χαρα,δυστυχως hd ερτ δεν μπορεσα να δω παρα μονο το σημα του καναλιου.Σαν music player στελνωντας σημα σε ενα v-dac τα πηγε μια χαρα αν και δεν παιζει flac.Δοκιμασα να παιξω και avi αρχεια και τα επαιξε μια χαρα αν και εκει το wdtv εχει πιο καλη εικονα.Πολυ βολικο το οτι τα αρχεια που γραφεις ειναι αμεσα επεξεργασιμα στον υπολογιστη,νομιζω για τα 69 ειναι αρισστη αγορα

Σπύρος Μπλάτσιος
01-06-11, 13:13
Το αγόρασα κι εγώ σήμερα, το συνέδεσα, το σέταρα, το αναβάθμισα και το απολαμβάνω.

Έχω μία ερώτηση. Για εγγραφές - αναπαραγωγές από τη θύρα USB χρειάζεται δίσκος με εξωτερικό τροφοδοτικό, ή αρκεί ένας 2,5" με τροφοδοσία από τη θύρα USB;

Vertigo
01-06-11, 17:53
Το αγόρασα κι εγώ σήμερα, το συνέδεσα, το σέταρα, το αναβάθμισα και το απολαμβάνω.

Έχω μία ερώτηση. Για εγγραφές - αναπαραγωγές από τη θύρα USB χρειάζεται δίσκος με εξωτερικό τροφοδοτικό, ή αρκεί ένας 2,5" με τροφοδοσία από τη θύρα USB;

Δινει και ρευμα στο δισκο απο τη USB αλλα δεν ξερω αν αυτο του κανει καλο.

Crystal_Druid
01-06-11, 18:17
το απογευμα αγορασα και εγω εναν hd δεκτη,ειναι πολυ καλο το μηχανακι και πολυ ευχρηστο.Δεν χρειαστηκε να ανοιξω τις οδηγιες και εκανα τα πιο βασικα με μεγαλη ευκολια (εγγραφη,προγραμματισμος,media player λειτουργια κλπ).Το αδυνατο σημειο ειναι το τηλεχειριστηριο οχι σαν ανταποκριση αλλα το μεγεθος των κουμπιων,πρεπει αν εχεις δαχτυλα μικρου παιδιου.Η εικονα σε μια 26αρα sony ειναι μια χαρα,δυστυχως hd ερτ δεν μπορεσα να δω παρα μονο το σημα του καναλιου.Σαν music player στελνωντας σημα σε ενα v-dac τα πηγε μια χαρα αν και δεν παιζει flac.Δοκιμασα να παιξω και avi αρχεια και τα επαιξε μια χαρα αν και εκει το wdtv εχει πιο καλη εικονα.Πολυ βολικο το οτι τα αρχεια που γραφεις ειναι αμεσα επεξεργασιμα στον υπολογιστη,νομιζω για τα 69 ειναι αρισστη αγορα

Καλησπέρα!

Ευχαριστούμε θερμά για τα καλά σου λόγια αλλά και τις όποιες παρατηρήσεις! :123:

Ως προς την ERT HD θα πρέπει να έχεις υπόψη σου πως για τώρα, εκπέμπει πιλοτικά και άρα περιστασιακά. Συνεπώς, όποτε δεν υπάρχει κάποιο πρόγραμμα προς προβολή, θα βλέπεις απλά και μόνο το λογότυπο του σταθμού.

Για τις προγραμματισμένες προβολές της ERT HD, παρακολούθησε αυτή τη σελίδα: http://www.ert.gr/index.php/2011-04-14-13-20-25/----hd.html

Σε δυο ημέρες θα μπορέσεις να απολαύσεις τους Α' και Β' Ημιτελικούς ανδρών στο τουρνουά τένις του Roland Garros. :615:

Crystal_Druid
01-06-11, 18:31

Η προσέγγιση της ιδέας για 2,5" δίσκο απευθείας στη USB είναι μεν πρακτική, αλλά εμπεριέχει τη μικρή πιθανότητα να μην επαρκεί η τροφοδοσία από τον αποκωδικοποιητή (ανάλογα με το δίσκο).

Η πλέον ασφαλής λύση, είναι η αγορά ενός δίσκου με τροφοδοσία από USB, αλλά και επιπλέον (προαιρετική) είσοδο για κανονικό τροφοδοτικό, προς αποφυγήν δυσάρεστων εκπλήξεων...:121:

tanto
01-06-11, 18:41
Το δοκιμασα με flashακι με 2.5' hdd 750gb και με 3.5" hdd 500gb και δουλεψε με ολα μια χαρα εκτος απο τον 3,5" που στην προγραμματισμενη εγγραφη δεν τον ανοιγει......Δεν ξερω αν πρεπει να πειραξω κατι αλλα μικρο το κακο μιας και θα αφησω τον 2.5" συνδεδεμενο. Τι θα ηθελα να εχει? Να διαχωριζει τις εγγραφες σε chapter ανα καποιο χρονικο διαστημα (πχ 10 λεπτα) ωστε να μπορει κανεις να βρισκει ευκολα αυτο που θελει.Γινεται και με το γρηγορο ψαξιμο αλλα θα ηταν βολικο πιστευω αν μπορουσε να το κανει αυτο.
Επισης δοκιμασα μεσω scart να στειλω σημα σε ενα dvd recorder sony που εχω και η εγγραφη ηταν αξιοπρεπεστατη.Το αναφερω σε φιλους που εχουν αναλογη συσκευη χωρις ομως δεκτη mpeg4 και δεν ξερουν τι να το κανουν.Φυσικα εκει οι δυνατοτητες editing ειναι απειρες.

tanto
01-06-11, 20:43
και κατι που αφορα οσους εχουν τον δεκτη και το wdtv αλλα και καποιο αλλο media player.Αν συνδεσετε ενα αποθηκευτικο μεσο στοn δεκτη και κανετε εγγραφη ή αναπαραγωγη καποιο αρχειου και στη συνεχεια το συνδεσετε στο wdtv τοτε δεν θα μπορει το δευτερο να το αναγνωρισει.Πρεπει να σβησετε ενα αρχειο που δημιουργειται κατα τη συνδεση του αποθηκευτικου μεσου με τον δεκτη.Αντιστοιχο αρχειο δημιουργει και το wdtv σε καθε δισκο που συνδεουμε σε αυτο.

asikamin
02-06-11, 00:20
άντε και με ethernet!!!!!!!!!!!!

komhst
02-06-11, 13:32

Η προσέγγιση της ιδέας για 2,5" δίσκο απευθείας στη USB είναι μεν πρακτική, αλλά εμπεριέχει τη μικρή πιθανότητα να μην επαρκεί η τροφοδοσία από τον αποκωδικοποιητή (ανάλογα με το δίσκο).

Η πλέον ασφαλής λύση, είναι η αγορά ενός δίσκου με τροφοδοσία από USB, αλλά και επιπλέον (προαιρετική) είσοδο για κανονικό τροφοδοτικό, προς αποφυγήν δυσάρεστων εκπλήξεων...:121:

Δύο 2.5ρηδες δίσκους USB χωρίς εξωτερική τροφοδοσία που δοκίμασα, έναν Toshiba 500 GB και έναν Samsung 320 GB τους είδε και δούλεψαν κανονικά σε εγγραφή και αναπαραγωγή χωρίς πρόβλημα.

tanto
04-06-11, 08:50
άντε και με ethernet!!!!!!!!!!!!

To ιδανικο θα ηταν μια συσκευη που θα εβαζε στο ιδιο κουτακι τον δεκτη mpeg-4 και το pico 5.1.

Crystal_Druid
17-06-11, 14:09
ΝΕΟ FIRMWARE UPDATE - CDVB-HD

Κατεβάστε το από εδώ (http://www.crystalaudio.gr/Downloads.aspx?NoteID=DNL-00025&PageTitle=%CE%A5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%A5% CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE %B7%CF%82) :123:

Βελτιώσεις και αλλαγές:

Διατήρηση του λόγου πλευρών εικόνας (aspect ratio) κατά τη διάρκεια εγγραφής και timeshift.
Αυτόματη αλλαγή του λόγου πλευρών εικόνας κατά την εγγραφή, εφόσον αλλάξει το aspect ratio του εγγραφόμενου υλικού.
Αφαίρεση της ένδειξης "REC" κατά την εγγραφή, με τη χρήση του πλήκτρου "EXIT"

komhst
17-06-11, 22:28
ΝΕΟ FIRMWARE UPDATE - CDVB-HD

Κατεβάστε το από εδώ (http://www.crystalaudio.gr/Downloads.aspx?NoteID=DNL-00025&PageTitle=%CE%A5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%A5% CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE %B7%CF%82) :123:

Βελτιώσεις και αλλαγές:

Διατήρηση του λόγου πλευρών εικόνας (aspect ratio) κατά τη διάρκεια εγγραφής και timeshift.
Αυτόματη αλλαγή του λόγου πλευρών εικόνας κατά την εγγραφή, εφόσον αλλάξει το aspect ratio του εγγραφόμενου υλικού.
Αφαίρεση της ένδειξης "REC" κατά την εγγραφή, με τη χρήση του πλήκτρου "EXIT"

Επειδή εγώ από τότε που τον αγόρασα έχουν βγει 3 αναβαθμίσεις αλλά δεν έχω βάλει καμμία ακόμα, αρκεί να βάλω αυτή την τελευταία κατευθείαν η οποία περιλαμβάνει και όλες τις υπόλοιπες υποθέτω... Σωστά;

EasyRider
19-06-11, 19:44
Θα τον ειχα αγορασει , αλλα οσο το φορματ που σωζει ειναι .pvr δυσκολο το βλεπω..

Υπαρχει περιπτωση να ενσωματωθει δυνατοτητα να σωζει σε mpeg σε επομενο firmware update..?

komhst
19-06-11, 21:37
Δεν είναι pvr το φορματ που σώζει.

.ts είναι το αρχείο που σώζει.

EasyRider
20-06-11, 00:05
Εισαι σιγουρος φιλε? γραφεις εκπομπες..? σε ρωταω γιατι αυτος ειναι ο λογος που δεν πηρα το συγκεκριμενο μηχανακι ακομη.

Γιατι λεγοντας .ts εννοουμε mpeg2 .. :126:

(θα παρω τηλ να ρωτησω σε καθε περιπτωση..)

Vertigo
20-06-11, 08:10
Εισαι σιγουρος φιλε? γραφεις εκπομπες..? σε ρωταω γιατι αυτος ειναι ο λογος που δεν πηρα το συγκεκριμενο μηχανακι ακομη.

Το pvr που βλεπεις ειναι ο φακελος που περιεχει μεσα του το αρχειο ts

komhst
20-06-11, 12:32

Ναι 1000% σίγουρος, γράφει αρχεία .ts που σημαίνει mpeg4 H264 με ανάλυση (για ERT-HD) 1440x1080

EasyRider
20-06-11, 12:42
Vertigo δεν το εχω παρει, παλιοτερα ειχα ρωτησει σε καποιο καταστημα, η ειχα παρει τηλ (δεν θυμαμαι καλα) και μου ειχαν πει για το .pvr.. γιαυτο δεν το ειχα παρει τοτε.

Ναι 1000% σίγουρος, γράφει αρχεία .ts που σημαίνει mpeg4 H264 με ανάλυση (για ERT-HD) 1440x1080

Ελα ρε, γραφει οτι σημα ερχεται και σε HD οπου υπαρχει..? αν ειναι ετσι αξιζει να το ψαξω παραπανω.

EasyRider
20-06-11, 13:37
Ξερει κανεις ποσο χωρο δεσμευει για τη λειτουργια pause/play ..? εχω ενα usb stick 8GB θα φτανει αραγε για κανα 2-3 εγγραφες των 2 ωρων..?

komhst
20-06-11, 16:56
Ορίστε για του λόγου το αληθές τι λέει ο VLC:

Όνομα αρχείου data0001.ts (πάνω αριστερά) Η264 ανάλυση 1440x1080 και πήρε και το 6ο πανευρωπαϊκό αστέρι ο ΠΑΝΑΘΑΣ!!!!!!!!

http://i772.photobucket.com/albums/yy5/komhst/untitled1-6.jpg

EasyRider
20-06-11, 17:05
Σωστος ο komhst :615: Αφου εκανες τον κοπο αν εχεις γραψει τιποτα σε SD κανε ενα κοπυ /παστε στo tab general να εβλεπα bitrate και aspect ratio.

Vertigo
20-06-11, 17:19
Ξερει κανεις ποσο χωρο δεσμευει για τη λειτουργια pause/play ..? εχω ενα usb stick 8GB θα φτανει αραγε για κανα 2-3 εγγραφες των 2 ωρων..?

Τα 8gb ειναι περιπου 4 ωρες εγγραφη για sd σημα.

EasyRider
20-06-11, 17:50
4 ωρες μια χαρα ειναι. Εχεις δει ποσο χωρο δεσμευει για το Timeshift..?

Vertigo
20-06-11, 17:58
4 ωρες μια χαρα ειναι. Εχεις δει ποσο χωρο δεσμευει για το Timeshift..?

Οχι αλλα γιατι θα πρεπει να ειναι διαφορετικος;

EasyRider
20-06-11, 18:41
Καποια pvr δεσμευουν αρκετο χωρο απο πριν (που δεν αλλαζει), για την περιπτωση που θες να πατησεις pause για να μη χασεις πχ καποια φαση. Λεγοντας αρκετο εννοω καποια γιγα αναλογως το μηχανημα.

Το θεμα ειναι να μη μπω στη διαδικασια και για αλλο στικακι εξαρχης, η σκληρο λογω αποθηκευτικου χωρου.. γιαυτο ρωταω.

Vertigo
20-06-11, 18:55
Δε νομιζω οτι συμβαινει αυτο γιατι εγω με μια καρτουλα 8αρα μια χαρα ζω,

Κατι αλλο τωρα. Οταν πας να δεις αυτο που εχεις γραψει απο το δεκτη σου το βλεπεις στην οθονη σου σαν pvr αλλα ουσιαστικα αν το στικακι το βαλεις στο pc σου θα δεις οτι αυτο ειναι ενας φακελος που μεσα του ειναι το ts. Αυτο το ειδα μολις τωρα και το αναφερω για να λυσω τις αποριες σου.

EasyRider
20-06-11, 19:06
Αρα δεν θα δεσμευει χωρο για το timeshift. Αυτο ηθελα να μαθω. ;) :615:

Ναι καταλαβα τι λες απο το προηγουμενο ποστ σου που λες για το φακελο pvr.

Σε καθε περιπτωση το γεγονος και μονο οτι σωζει σε HD + σ αυτη την τιμη, ειναι απο μονο του ενας λογος αγορας. Χωρια το οτι παιζει mkv mpeg klp.

komhst
20-06-11, 20:20
Σωστος ο komhst :615: Αφου εκανες τον κοπο αν εχεις γραψει τιποτα σε SD κανε ενα κοπυ /παστε στo tab general να εβλεπα bitrate και aspect ratio.

Κανένα πρόβλημα, έβαλα και έγραψα τώρα στα γρήγορα το Life που δείχνει το Star.
Εδώ έγραψε ανάλυση 720x576

http://i772.photobucket.com/albums/yy5/komhst/untitled1-7.jpg

Το bitrate ο VLC στο δείχνει στα στατιστικά:

http://i772.photobucket.com/albums/yy5/komhst/untitled2-2.jpg

EasyRider
20-06-11, 20:44
3700 kbps σε h264.. μιλαμε για κορυφη αναλυση. Και η εικονα απ οσο μπορω να δω ειναι τζαμι.

Thanks m8 :615:

komhst
20-06-11, 20:52
Ναι η εικόνα είναι τζάμι!!! Είτε πρόκειται για EPT-HD είτε πρόκειται για τα υπόλοιπα SD κανάλια.
Και φυσικά στα .mkv 'ζωγραφίζει' !!! :447:
Αυτή την εποχή έχω κολλήσει και βλέπω το Fringe ασταμάτητα το οποίο αν και είναι 'μόλις' 720p έχει καταπληκτική εικόνα και ήχο!

EasyRider
20-06-11, 21:29
Τελικα με βλεπω να τα "χωνω".. τα αξιζει τα λεφτα του το μηχανακι. :103:

Vertigo
25-06-11, 13:27
Κατα τυχη προχτες βαλαμε διπλα διπλα τον δεκτη της CRYSTAL AUDIO με αυτον της crypto του sothoms. Το setup ακριβως ιδιο αλλα το σημα καθολου ιδιο. Ειχα πει πως ο δεκτης μου ειναι πολυ καλος αλλα 'κουφος'. Το ξαναλεω λοιπον γιατι η διαφορα ειναι τεραστια.

CRYSTAL AUDIO

http://i330.photobucket.com/albums/l414/Vertigo_014/2011-06-23184459.jpg

Crypto(δεν ξερω ακριβως το μοντελο)

http://i330.photobucket.com/albums/l414/Vertigo_014/2011-06-23184050.jpg

Και να πω πως ο δευτερος βγαζει και 1080/24p και λαλει το DTS απο τα ηχειακια της TV.

EasyRider
25-06-11, 13:51
Το crypto ειναι το ReDi 250MP ?

Vertigo
25-06-11, 13:59
Το crypto ειναι το ReDi 250MP ?

Νομιζω πως ναι.

EasyRider
25-06-11, 14:09
Κοιταζα στο σαιτ της crypto.. εχει σχετικα μεγαλη ποικοιλια σε mpeg decoders και για καθε ανάγκη.. και με ανταγωνιστικες τιμες.

Το παραπανω ποστ με βαζει σε σκεψεις να ψαξω παραπανω την εν λογο εταιρια γιατι ειχα διαβασει καλα λογια παλιοτερα για καποιο μοντελο της.. αν θυμαμαι καλα το ReDi 50A (http://www.cryptoelectronics.gr/catalog/partdetail.aspx?partno=W002134).

Crystal_Druid
01-07-11, 17:56
Καλησπέρα και καλό μήνα! :123:

Από σήμερα μπορείτε να κατεβάσετε μια νέα έκδοση λογισμικού για τον παλαιότερο αποκωδικοποιητή HD, CD-HDR.

Το link για το σχετικό αρχείο, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας Υλικού Υποστήριξης (http://www.crystalaudio.gr/Downloads.aspx?NoteID=DNL-00025&PageTitle=%CE%A5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%8C%20%CE%A5% CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BE%CE %B7%CF%82) της επίσημης ιστοσελίδας μας.

Εναλλακτικά, πατήστε εδώ (http://www.crystalaudio.gr/Files/CD-HDR_FirmwareUp_070111.zip) για απευθείας download.

Οι αλλαγές περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

- Η ένδειξη REC εξαφανίζεται μόνιμα με το πάτημα του πλήκτρου EXIT, ακόμη και αν πατηθούν ξανά τα πλήκτρα INFO / EXIT

- Είναι πλέον δυνατή η μετονομασία των εγγεγραμμένων προγραμμάτων

- Η προ-ρύθμιση του EPG είναι πλέον μόνιμα “REC” αντί “View”

- Προστέθηκε η λειτουργία GOTO και για τις εγγραφές (προηγουμένως διαθέσιμη μόνο σε αρχεία βίντεο μέσω download)

rose.athens
01-07-11, 18:23
@ Crystal_Druid

υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το σάιτ σας. Αυτή τη στιγμή δεν ανοίγει, ούτε με firefox ούτε με ie.

Crystal_Druid
05-07-11, 14:09
Καλησπέρα σας! :123:

Στην ενότητα "Υλικό Υποστήριξης" του www.crystalaudio.gr έχουν προστεθεί δυο ακόμη αρχεία αναβάθμισης για τον CD-HDR.

Το ένα αφορά προσθήκη επί της έκδοσης 701.11, ενώ το δεύτερο είναι το συγκεντρωτικό update των 701.11 και 704.11 αποκλειστικά για κατόχους συσκευών LG που είχαν πρόβλημα με το αρχικό τηλεχειριστήριο του δέκτη και έχουν προμηθετεί νέο τηλεχειριστήριο από την Crystal Audio.

Μεταβείτε σε αυτή τη σελίδα (http://www.crystalaudio.gr/Downloads.aspx?NoteID=DNL-00025) για να κατεβάσετε το αρχείο που αντιστοιχεί στην περίπτωσή σας.

Crystal_Druid
25-07-11, 11:52
Με χαρά σας ανακοινώνουμε πως στην εταιρική μας σελίδα στο facebook | www.facebook.com/CRYSTALAUDIOVIDEO (http://www.facebook.com/CRYSTALAUDIOVIDEO) από σήμερα "τρέχει" μια κλήρωση για έναν αποκωδικοποιητή High Definition CDVB-HD (μάθετε περισσότερα (http://www.crystalaudio.gr/ProductDetails/4fbaad1a-bac3-4919-9f7a-7763aae31ad3.aspx)) ο νικητής του οποίου θα ανακοινωθεί την 1η του ερχόμενου Σεπτέμβρη! :123:

Όσοι από εσάς είναι ήδη fans, συμμετέχετε αυτόματα στην κλήρωση (και για το λόγο αυτό δεν βλέπετε το κουμπί "Μου Αρέσει"), ενώ αντίθετα όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα πρέπει να γίνουν "Φίλοι" μας πατώντας "Μου αρέσει" στη σελίδα μας. :615:

Αυτή είναι και η πρώτη μας ενέργεια μέσω της εταιρικής μας σελίδας στο facebook, όπου σκοπεύουμε στο μέλλον να διεξάγουμε πολλούς ακόμη τέτοιους διαγωνισμούς ή κληρώσεις!

Αναμένουμε τη συμμετοχή σας! :626: (...και δώστε και καμιά ευκαιρία και σε κανένα φίλο σας...:116:)

Σπύρος Μπλάτσιος
13-08-11, 19:06
SOS το τηλεχειριστήριο του HD δέκτη μου σταμάτησε να δουλεύει!

Τι κάνω;

noble
18-08-11, 18:24
Παιδιά καλησπέρα!

Δοκίμασα 1-2 αρχεία mkv και μου βγάζει μη υποστηριζόμενο αρχείο.
Πρέπει να κάνω κάτι που δεν έκανα;;
Τα αρχεία τα πέρασα σε NTFS flashάκι και έχουν Η.264 video codec και DTS audio.