PDA

Επιστροφή στο Forum : φθηνότερο ρεύμα με την aegean power???

Κακαλιός Στέργιος
16-02-11, 15:09
Με πήρανε τηλέφωνο, ήρθε ένας ευγενικότατος πωλητής απο εδώ και εν ολίγοις μου είπε ότι αν "πάω" στην aegean θα πληρώνω λιγότερο ρεύμα με τις ίδιες υπηρεσίες.

Τι γνωρίζετε γι'αυτό?

Είναι όντως τόσο καλό όσο ακούγεται ότι είναι?

Θενκς.

Tidal
16-02-11, 15:23
Προφανώς νοικιάζουν υποδομές της ΔΕΗ.

notiskas
16-02-11, 15:34
"H AEGEAN POWER, μέλος του Ομίλου AEGEAN, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2008 και σήμερα αποτελεί την ελληνική ιδιωτική επιχείρηση προμήθειας και εμπορίας ηλεκτρικού ρεύματος. Εκπροσωπεί το 4% της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος στη Ελλάδα και το 13,5% του εισαγόμενου και εξαγόμενου ηλεκτρικού ρεύματος."

http://www.aegeanpower.com/%CE%B7-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%B1/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%B9%CE%BC%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B5.aspx

Άρα μάλλον εισάγουν ρεύμα απέξω και το διανέμουν από το υπάρχον δίκτυο

Σ. Κωνσταντινίδης
16-02-11, 15:54
Προφανώς το πάγιο της κωλ@#$-ΔΕΗ εξακολουθούμε να το πληρώνουμε ?

notiskas
16-02-11, 15:55
Μα της ΔΕΗ είναι το πάγιο; Δημοτικά τέλη, ΤΑΠ, ΕΡΤ...

konredd
16-02-11, 16:00
Από ότι ξέρω γίνεται το εξής: Οι παραγωγοί ενέργειας στη χώρα μας (κυρίως ΔΕΗ φυσικά) αναγκαστικά πουλάνε το ρεύμα σε μια καθορισμένη τιμή στη ΔΕΣΜΗΕ (http://www.desmie.gr/home/).

Η ΔΕΣΜΗΕ πουλάει ξανά το ρεύμα σε όλους όσους θέλουν να το εμπορευθούν (ΔΕΗ, Aegean, Verbund, και λοιπούς) στην ίδια τιμή. Η κάθε εταιρεία που πουλάει το ρεύμα βάζει το επιθυμητό κέρδος και το πουλάει.

Στην πράξη ο λογαριασμός της ΔΕΗ του καταναλωτή πάει στην εταιρεία (πχ Aegean) που έχει επιλέξει και η εταιρεία εκδίδει δικό της τιμολόγιο προς τον καταναλωτή με μειωμένο συνήθως κόστος για το ρεύμα.

Tidal
16-02-11, 16:50
Ρε παίδες μου ήρθε ο λογαριασμός 480Ε το τελευταίο δίμηνο, δύο άτομα είμαστε, δεν είναι πολύ?

Maria Pentagiotissa
16-02-11, 17:05
Ρε παίδες μου ήρθε ο λογαριασμός 480Ε το τελευταίο δίμηνο, δύο άτομα είμαστε, δεν είναι πολύ?
Για δίμηνο ασφαλώς και είναι όχι πολύ, αλλά πάρα πολύ, εκτός κι αν έχετε κάνει αυτό το διάστημα κάποια εξαιρετικά μεγάλη έκτακτη κατανάλωση (αλλά αν είχε γίνει αυτό, θα θεωρούσες το λογαριασμό λογικό και δεν θα ρωτούσες, υποθέτω...)

Ο λογαριασμός είναι έναντι ή εκκαθαριστικός; Αν είναι έναντι, μένεις στο ίδιο σπίτι πάνω από ένα χρόνο; Γιατί αν είναι έτσι, η ΔΕΗ υπολογίζει κατ' εκτίμηση παίρνοντας υπόψη και την κατανάλωση της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους, οπότε αν τότε έμενε άλλος, μπορεί το αντίστοιχο δίμηνο να έκαιγε π.χ. ηλεκτρικά καλοριφέρ όλη μέρα. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, ο εκκαθαριστικός θα είναι πολύ μικρότερος, γιατί από τη μέτρηση θα φανεί η πραγματική κατανάλωση. Αν είναι εκκαθαριστικός, μπορεί να έχει συμβεί το αντίθετο (κατ'εκτίμηση χρέωση χαμηλής κατανάλωσης, στον εκκαθαριστικό η πραγματική κατανάλωση μείον το χαμηλό έναντι).

Συνοψίζοντας, αν δεν έχετε κάνει κάτι έκτακτο το τελευταίο διάστημα και μένετε στο ίδιο σπίτι χρόνια, κάτι τρέχει και πρέπει να αναζητήσεις την αιτία...

xenos
16-02-11, 18:09
Για δίμηνο ασφαλώς και είναι όχι πολύ, αλλά πάρα πολύ, εκτός κι αν έχετε κάνει αυτό το διάστημα κάποια εξαιρετικά μεγάλη έκτακτη κατανάλωση (αλλά αν είχε γίνει αυτό, θα θεωρούσες το λογαριασμό λογικό και δεν θα ρωτούσες, υποθέτω...)
...
έχει αλλάξει κάτι το τελευταίο δίμηνο. Ο τρόπος που η ΔΕΗ υπολογίζει την αξία... θα δούμε τα νέα σύντομα...:131:

Vertigo
16-02-11, 18:45
Η aegean εχει σιγουρα διαφορα απο η δεη (αναλογα την καταναλωση γιατι εχει βαθμιδες).Το κακο ομως εδω ειναι οτι ναι μεν θα πληρωνεις καθαρη αξια ρευματος μικροτερη σε αυτους και τα υπολοιπα στη δεη.

Νομιζω πως θα ειναι μια η αλλη.

stathis
16-02-11, 19:03
Η aegean εχει σιγουρα διαφορα απο η δεη (αναλογα την καταναλωση γιατι εχει βαθμιδες).Το κακο ομως εδω ειναι οτι ναι μεν θα πληρωνεις καθαρη αξια ρευματος μικροτερη σε αυτους και τα υπολοιπα στη δεη.Νομιζω πως θα ειναι μια η αλλη.

ετσι,ο λογαριασμος της δεη συνεχιζει να ερχεται για τα παγια μονο!

abcd
16-02-11, 19:34

O μετρητής είναι δίπλα σου, ρίξτου μια ματιά αν συμφωνεί με τη μέτρηση της ΔΕΗ.

Αυτό εφόσον είναι εκκαθαριστικός.

Αν είναι έναντι, θα ισχύει αυτό που είπε η Μαρία και ρίξε και μια ματιά εδώ. (http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=95523&highlight=%DD%ED%E1%ED%F4%E9)

lesarros
16-02-11, 19:57
Στην Aegean έκανα αίτηση πριν 2 βδομάδες.Θα ενεργοποιηθώ περίπου σε άλλες 2 βδομάδες από τώρα.Μόλις γίνει η μεταφορά στο δίκτυο τους θα μου στείλουν sms απ'ότι είπαν.Στην Δεή θα πληρώνω μόνο τα τέλη της ΕΡΤ,δημοτικά τέλη και ότι άλλο τέλος υπάρχει προς 3ους.Μόλις εχω νεώτερα θα ενημερώσω το νήμα.

Voreios
16-02-11, 20:14
Εχω βαλει Aegean για λόγους αρχής (απέχθεια προς τα μονοπώλια) σε δουλειά και κοινόχρηστο απο τον περασμένο Νοέμβριο. Μεχρι στιγμής δεν ειδα κάποια διαφορα, τα διμηνα ποτε δεν ειναι άμεσα συγκρίσιμα, για να δω πρεπει να καθίσω να βρω τις κιλοβατωρες και να κάνω υπολογισμούς με την τιμή χρέωσης, δηλαδή....good wines! Ο πρωτος λογαριασμός μάλιστα ήρθε αυξημένος, καθώς ήταν εκκαθαριστικός, ο δεύτερος μικρότερος. Παντως με το εναλλακτικό ρεύμα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ηλεκτροδότησης, ασχέτως τι φήμες μπορει να διαρρέει η ΔΕΗ υπογείως, αφού στο τελος πάλι αππο την γραμμή της ΔΕΗ το παίρνεις
Στο σπίτι πάντως (τωρα επιτρεπεται κι εκει) δισταζω να βαλω, γιατι έχω τροφασικό και νυχτερινό και δεν θέλω να γίνει καμία στραβή και να μου το αφαιρέσουν...

antonisgr
16-02-11, 20:17
voip για το ρεύμα υπάρχει ? :138:

ο ηλεκτρολόγος μου πάντως που μου έριξε μια ματιά στον λογαριασμό του μαγαζιού για να πάω στην aegean μου είπε οτι μιλάμε για μια ενδεχόμενη μείωση της τάξεως των 100-120 ευρώ ετήσια ( οι λογαριασμοί 2μηνοι που έρχονται είναι περίπου 700-800 ευρω )
δεν θυμάμαι ακριβώς πως το υπολόγισε αλλά έχει να κάνει λέει με ένα έξτρα χαράτσι της δεη
δεν αποφάσισα κάτι

σε αντίθεση με τα τηλέφωνα που είναι πλέον voip και πήγαν στο ένα τρίτο

Maria Pentagiotissa
16-02-11, 21:18
Kάποιο λάκκο έχει η φάβα του «φθηνότερου ρεύματος»

Φρένο στις αθέμιτες πρακτικές και τα παραπλανητικά κόλπα ιδιωτικών εταιρειών εμπορίας ηλεκτρισμού, οι οποίες τάζουν αδιακρίτως στους οικιακούς καταναλωτές παχυλές εκπτώσεις για να τους κάνουν πελάτες, επιχειρεί να βάλει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Με επιστολή της που έστειλε τόσο στη ΔΕΗ όσο και σε άλλες 11 εταιρείες-προμηθευτές ηλεκτρικού ρεύματος, η ΡΑΕ ζήτησε από τις εταιρείες να της προσκομίσουν αναλυτικά εντός 20 ημερών τα τιμολόγιά τους, τις συμβάσεις που παρουσιάζουν στους καταναλωτές, καθώς και το διαφημιστικό υλικό που χρησιμοποιούν. Προειδοποιεί δε πως έχει το δικαίωμα να ανακαλέσει τις άδειες επιχειρήσεων που δεν τηρούν το νόμο.
Η ΡΑΕ υποχρεώθηκε να κινητοποιηθεί έπειτα από καταγγελίες που έχει δεχθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από καταναλωτές που διαμαρτυρήθηκαν ότι τους προσέγγισαν εκπρόσωποι ιδιωτικών εταιρειών επιχειρώντας να τους παραπλανήσουν για δήθεν μεγάλα οφέλη που θα είχαν στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος αν γίνονταν πελάτες τους.
Μετά την τελευταία αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος της ΔΕΗ, που έπληξε κυρίως τα νοικοκυριά, αρκετοί ιδιώτες προμηθευτές «ξεχύθηκαν» στην αγορά επιχειρώντας να εκμεταλλευτούν το κλίμα ανατιμήσεων για να αποσπάσουν πελάτες της Επιχείρησης.

Ηδη τουλάχιστον τρεις μεγάλες επιχειρήσεις -από τις συνολικά... 66 που έχουν λάβει σχετική άδεια λιανοπωλητή ρεύματος- έχουν βγάλει στην αγορά πακέτα πώλησης ρεύματος με χρεώσεις που εκ πρώτης όψεως μπορεί να μοιάζουν ελκυστικές καθώς υπόσχονται εκπτώσεις μέχρι 20%, αλλά κρύβουν πολλές παγίδες αφού είναι τυποποιημένες και δεν λαμβάνουν υπόψη το «προφίλ» κατανάλωσης του κάθε νοικοκυριού.
Μπορεί να πληρώσουν περισσότερα
Ετσι ο πελάτης, που θα συμφωνήσει να προαγοράσει ρεύμα σε ανταγωνιστικότερη τιμή, μπορεί να βρεθεί να πληρώσει περισσότερα αν καταναλώσει έστω και μια κιλοβατώρα λιγότερη ή περισσότερη.
Η ΡΑΕ συστήνει στους καταναλωτές να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή στις εκπτώσεις που υπόσχονται οι εταιρείες, υπονοώντας πως δεν σημαίνει ότι είναι πραγματικές. Επίσης να ζητούν:
**Αναλυτική παρουσίαση του οφέλους που θα έχουν, καθώς κάποιοι πωλητές συγκρίνουν την έκπτωση με τους περσινούς και όχι τους φετινούς -αυξημένους ή μειωμένους κατά περίπτωση- λογαριασμούς της ΔΕΗ. Στο ίδιο πλαίσιο να ζητούν σύγκριση με βάση την τετραμηνιαία χρέωση της ΔΕΗ και όχι ανά μήνα ή δίμηνο που προσφέρουν οι εταιρείες. **Στις προσφορές θα πρέπει να περιλαμβάνονται ενδεχόμενες πάγιες χρεώσεις
**Να αποφεύγεται η τηλεφωνική συγκατάθεση, καθώς ισοδυναμεί με υπογραφή-αποδοχή του συμβολαίου.

Πηγή (http://www.enet.gr/?i=news.el.oikonomia&id=251931)

Δεν έχω γνώμη, το έβαλα απλώς για ενημέρωση...

notiskas
17-02-11, 01:59
[B]
**Να αποφεύγεται η τηλεφωνική συγκατάθεση, καθώς ισοδυναμεί με υπογραφή-αποδοχή του συμβολαίου.

Είναι δυνατόν να ισχύει κάτι τέτοιο;

teachertza
17-02-11, 03:42
Πάντως μεταξύ μας και μή...το ΔΝΤ θα πάει να πειράξει άσχημα τη ΔΕΗ.Μάλιστα λέει οτι θα την πειράξει στην επόμενη επίσκεψη του.
η πιθανη ιδιωτικοποίηση σε συνδυασμό με τους φόρους το CO2 που θα έρθουν θα ακριβύνουν αρκετά το ρεύμα.

τότε φυσικά θα προχωρήσουν η aegean και η κάθε aegean.:137:

το έργο της ιδιωτικοποίησης το έχω ξαναδεί με τον ΟΤΕ και το γρήγορο internet...:126:

saslanis
08-04-11, 14:19
Κοίτα να δεις.. σήμερα ασχολήθηκα λίγο με αυτό.
Η χρέωση του ρεύματος είναι πονεμένη ιστορία. Η ΔΕΗ έχει αναρτημένους τους τιμοκαταλόγους της στην ιστοσελίδα της και στην περίπτωση μου (οικιακή χρήση) η χρέωση γίνεται με βάση αυτό: http://www.dei.gr/Documents/DEH%20tim%20XT%20g1N.pdf

Για να βρεις την συνολική χρέωση του τετραμήνου θα πρέπει να γνωρίζεις α) τις κιλοβατώρες που έκαψες ,β) την συμφωνημένη ισχύ (κάπου αναφέρεται στον λογαριασμό μετριέται σε KVA και έχει μικρή συνεισφορά στον λογαριασμό).

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα. Ασχολούμαστε μόνο με το ρεύμα και όχι με δημοτικά τέλη, ΕΡΤ φόρους κλπ που θα ταπληρώσεις είτε στον έναν είτε στον άλλο.

Έστω ότι καταναλώνω έως 2400 KWh το τετράμηνο. Η συμφωνημένη ισχύς μου είναι 25KvA (μια τυπική κατοικίας) και η παροχή είναι τριφασική. Μιλάμε για τετράμηνο

Δεν λαμβάνω υπ' όψιν οποιαδήποτε χρέωση νυκτερινού μιας και το πληρώνεις έξτρα στην AEGEAN όπως ακριβώς και στη ΔΕΗ

Πάμε λοιπόν:
Ανταγωνιστικές Χρεώσεις:
Χρέωση Ενέργειας (2η στήλη): 0,08174 * 2400 = 196,176
Χρέωση Παγίου (τριφασικό): 14
Σύνολο: 210,176

ΜΟνοπωλιακές Χρεώσεις: ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΥΤΕΣ ΘΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ AEGEAN στον ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.

Δίκτυο Μεταφοράς:
Χρέωση Ισχύος: 0,16 * 25 * 120 /365 = 1,32 (η χρέωση γίνεται στο χρόνο άρα κάνω αναγωγή στις 120 μέρες του τετραμήνου)
Χρέωση Ενέργειας: 0,00605 * 2400 = 14,52
Λοιπές Επιβαρύνσεις: 0,00046 * 2400 = 1,104

Δίκτυο Διανομής:
Χρέωση Ισχύος: 0,59 * 25 * 120 / 365 = 4,85
Χρέωση Ενέργειας: 0,0217 * 2400 = 52,08

Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας 0,03157 * 2400 = 74,4
Τελικός Λογαριασμός Τετραμήνου για 2400 KWh = Ανταγων + Δικ Μετ + Δικ Διαν + Υπ Κοιν Ωφ (στρογγυλοποιημένα)

: 210 + + 17 + 57 + 74 = 358 Ευρώ
Βάλε και το ΦΠΑ 23 % (τόσο είναι;) : 441 Ευρώ

Δηλαδή τελικά το μήνα πληρώνεις 110 Ευρώ περίπου ή ΛΙΓΟΤΕΡΑ αν καταναλώσεις κάτω από 2400!

AEGAN
Η χρέωση γίνεται με το μηνιαίο πάγιο που περιλαμβάνει κατανάλωση από 0-2400KWH + τις ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ της ΔΕΗ (αυτό το τελευταίο δεν το λένε πουθενά!) τις οποίες θα πληρώσεις στον εκκαθαριστικό.

Για το πρόγραμμα EnergyHomePack 2400 έχουμε:
Για τετράμηνο έχουμε 80 * 4 = 320 (για το ρεύμα το κάψεις δεν το κάψεις)
Μονοπωλιακές 162 (ίδιες με της ΔΕΗ αυτές είναι ανάλογες των ΚWH και όχι πάγιες)

Άρα Σύνολο 482 βάλε και το ΦΠΑ (23%) = 592 άρα στο μήνα τελικά έρχεται: 148
Α και αλίμονό σου αν ξεφύγεις τις 2400 μονάδες τότε ο λογαριασμός απογειώνεται !

Αποτέλεσμα ΔΕΗ - AEGEAN 1-0 (110 με 148) η ΔΕΗ μου έρχεται πιο φτηνά.

Αν η παραπάνω ανάλυση είναι σωστή (διορθώστε με αν κάπου κάνω λάθος) τότε τουλάχιστον για μένα δεν μου κάνει ακόμα η AEGEAN.

Αυτά τα ολίγα....

Alex_Zapantis
08-04-11, 15:12
Με πήρανε τηλέφωνο, ήρθε ένας ευγενικότατος πωλητής απο εδώ και εν ολίγοις μου είπε ότι αν "πάω" στην aegean θα πληρώνω λιγότερο ρεύμα με τις ίδιες υπηρεσίες.

Τι γνωρίζετε γι'αυτό?

Είναι όντως τόσο καλό όσο ακούγεται ότι είναι?

Θενκς.

Δημήτρης Μελισσανίδης, Πρόεδρος του Ομίλου Aegean (http://www.energia.gr/article.asp?art_id=37363)

http://www.energia.gr/photos/melissanidis%20d.jpg

Nick Arvanitakis
08-04-11, 17:03
Εγώ ξέρω οτι η ΔΕΗ μας έχει σκίσει.

195 ευρώ ΕΝΑΝΤΙ και 237 ευρώ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ εκ των οποίων τα 41 είναι δήμος και ΕΡΤ.

Δυο άτομα σε 90τμ, αλλά με πολλά στέρεα...

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ
08-04-11, 17:08

Θα φταίει η τάξη Α!!!!:116::116::116:

Κακαλιός Στέργιος
08-04-11, 17:24
Δευτέρα μπαίνω επισήμως στο "δίχτυο", οπότε κοντός ψαλμός αλληλούια!

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ
08-04-11, 17:31
Να δω πως θα βγεις!!!!!!!:135::135:

moutsougoulis
08-04-11, 17:47
Είτε ΔΕΗ είτε πάροχος το αποτέλεσμα, και ο λογαριασμός, θα εξακολουθούν να είναι τα ίδια εάν συνεχίζουμε να πληρώνουμε τα πάγια λες και δε τα παίρνουν κι από αλλού.... Κατά τη γνώμη μου η λύση είναι η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ η οποία δυστυχώς θα αργήσει γιατί από ότι φαίνεται το ελληνικό κράτος ψάχνει θύμα να τη μοσχοπουλήσει αλλά... έχουν γνώση οι... Ευρωπαίοι....

Voreios
08-04-11, 18:07
Σήμερα μου ήρθαν οι 3 λογαριασμοί Aegean (2 κλιμακοστασίων και 1 δουλειάς, στο σπίτι παραμένω στην ΔΕΗ). Πρόκειται για λογαριασμό...37 ημερών. Τους πήρα τηλέφωνο να ρωτήσω τι παίζει και μου ειπαν είναι μεταβατικός για να πάνε απο τον επόμενο σε μηνιαίους λογαριασμούς αντι διμηνιαίους, κατ απαίτηση (λεει) των πελατών που θελουν να βλέπουν πιο συχνά μικρότερα νούμερα. Προσωπικά δεν μου άρεσε η αλλαγή αυτή, θεωρώ ότι την κάνουν απλά για να γίνουν λιγότερο επιρρεπείς σε "φέσια" πελατών (το πολύ να χάσουν 1 μήνα...) όμως έτσι αφενός θα έχω να πληρώνω περισσότερα νταβατζιλικια (ακόμη και η winbank χρεώνει 0.30 ευρω για την πληρωμή ανα λογαριασμό, ενω πχ η cyta που επίσης πληρώνω με winbank δεν χρεώνει τίποτε), αφετέρου με τα δημοτικά τελη του επαγγελματικού χώρου να έρχονται σε άλλες ημερομηνίες...θα χάνω εντελώς την μπάλα με το σύνολο του λογαριασμού και δεν θα μπορω να βγάλω άκρη! (οι λογαριασμοί κλιμακοστασίων δεν έχουν ΕΡΤ-Δημοτικά τέλη).

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ
08-04-11, 18:21
Προσοχή όμως γιατί η aegean δεν είναι ΔΕΗ.

Με το που θα καθυστερήσει η πληρωμή "μαχαίρι" το ρεύμα.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ
12-04-11, 22:15
Εγώ ξέρω οτι η ΔΕΗ μας έχει σκίσει.

195 ευρώ ΕΝΑΝΤΙ και 237 ευρώ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ εκ των οποίων τα 41 είναι δήμος και ΕΡΤ.

Δυο άτομα σε 90τμ, αλλά με πολλά στέρεα...

Τι να πω κι εγώ Νίκο.

320 ευρώ ο έναντι και 488 ευρώ παρακαλώ ο τελευταίος εκκαθαριστικός! :111:

Με τον που τον είδα σήμερα, στο τσακ το γλύτωσα το «μίνι εγκεφαλικάκι»! :116:

Είμαστε κι εμείς δύο άτομα σε 107 τμ. Βέβαια να διευκρινίσω ότι δεν πλήρωσα ούτε ευρώ για πετρέλαιο στα κοινόχρηστα με την αυτόνομη θέρμανση στη πολυκατοικία, μια και τα τρία κλιματιστικά του σπιτιού δούλευαν φουλ όλο το χειμώνα. Και του σαλονιού δυστυχώς είναι ένα κανονικό θηρίο 28άρι, που ασφαλώς καταναλώνει τα άντερά του που λέμε...

Αποτέλεσμα: 4.800 κιλοβατώρες κατανάλωση.

Αυτό που ξέρω σίγουρα πάντως, είναι ότι πέρυσι με ίδια κατανάλωση στα κλιματιστικά, πλήρωσα ίδια εποχή 360 ευρώ εκκαθαριστικό, ενώ φέτος 488. Τα συμπεράσματα δικά σας...

pankrok
13-04-11, 11:01
εγω απο την αλλη
3 νοματεοι σε 125 τμ και αρκετη χρηση πλυντηριου καθοτι ο διαδοχος μας εχει τρελανει στο χεσιμο (βραστηρας αναβει 3 φορες τη μερα + αλλη μια ωρα συνολο ο αποστειρωτης) ενω στη μανα του αφηνει στανταρ μια δυο γουλιες γαλα ειμαστε στα 120-130 ανα λογαριασμο με τα ολα μας - ολα μας τουτεστιν ο δημος χολαργου που την εχει δει παλιο ψυχικο και τα τελη του εινια οσο και το ρευμα ενω στο συνολο τα κερατιατικα ειναι το 55% του λογαριασμου.
βεβαια δε μενει λαμπα ανοικτη χωρις λογο, χρηση ηλιακου, ολες οι λαμπες "οικονομιας" και επωνυμες, ενω και οι λιγες g9 ειναι σε χαμηλη ισχυ και με ντιμερ.

κλιματιστικα δεν υπαρχουν (και ουτε προκειται αφου στην χειροτερη να τα χρειαζομασταν 5 μερες το χρονο - ειναι ψηλα , διαμπερες και τη νυχτα δροσιζει καλα)

επισης φουρνος αναβει σαββατοκυριακα κυριως και οταν αναψει τα κανει ολα, φαγια, ψωμια κλπ

babisfire71
21-04-11, 14:00
Στην Aegean έκανα αίτηση πριν 2 βδομάδες.Θα ενεργοποιηθώ περίπου σε άλλες 2 βδομάδες από τώρα.Μόλις γίνει η μεταφορά στο δίκτυο τους θα μου στείλουν sms απ'ότι είπαν.Στην Δεή θα πληρώνω μόνο τα τέλη της ΕΡΤ,δημοτικά τέλη και ότι άλλο τέλος υπάρχει προς 3ους.Μόλις εχω νεώτερα θα ενημερώσω το νήμα.

Κανένα νέο από το ... ΜΕΤΩΠΟ;

Σήμερα κατάφερε και με βρήκε στο τηλέφωνο μια κυρία η οποία έχει τηλεφωνήσει σπίτι ουκ ολίγες φορές (η κυρία είναι από τηλεφωνική εταιρία - τσέκαρα το τηλεφωνό της στο google-, απλά λέει ότι είναι από την Aegean).
Χωρίς δεύτερη κουβέντα της απάντησα ότι δεν θέλω να φύγω από την ΔΕΗ και τελείωσε εκεί το παραμύθι.
*Βασικά δεν είχα όρεξη για κουβέντα γατί μας τα έχουν "πρήξη" τα συκώτια τελευταία με τα τηλέφωνα...

Τεσπα...

Δεν θα έκανα κίνηση μόνο και μόνο επειδή με πήρε η κάθε κυρία τάδε να μου πουλήσει το οτιδήποτε..
Θα το ψάξω, θα ρωτήσω και θα καταλήξω όταν κρίνω ότι πρέπει...

Ευτυχώς που υπάρχει και αυτό το forum και ανταλλάσονται απόψεις, μαθήματα και παθήματα...

Για 100τμ 4 άτομα ήρθε τώρα έναντι 230ευρώ (αντίστοιχα πέρισυ ήταν 170).

Ο προηγούμενος λογαριασμός ήταν έναντι (πληρωμή 11-1-2011) 246ευρώ και εκκαθαριστικός (πληρωμή 14-3-2011) 353ευρώ με σύνολο κατανάλωσης 2966Kwh. Σύνολο δηλαδή 246+353=599 ευρώπουλα.

Πέρα από την Aegean υπάρχει ενεργή και κάποια άλλη εταιρία;

ΚΑΛΕΣ ΕΟΡΤΕΣ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ με ΥΓΕΙΑ σε όλους!

ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΚΟΣ
21-04-11, 17:03
Τι να πω κι εγώ Νίκο.

320 ευρώ ο έναντι και 488 ευρώ παρακαλώ ο τελευταίος εκκαθαριστικός! :111:

Με τον που τον είδα σήμερα, στο τσακ το γλύτωσα το «μίνι εγκεφαλικάκι»! :116:

Είμαστε κι εμείς δύο άτομα σε 107 τμ. Βέβαια να διευκρινίσω ότι δεν πλήρωσα ούτε ευρώ για πετρέλαιο στα κοινόχρηστα με την αυτόνομη θέρμανση στη πολυκατοικία, μια και τα τρία κλιματιστικά του σπιτιού δούλευαν φουλ όλο το χειμώνα. Και του σαλονιού δυστυχώς είναι ένα κανονικό θηρίο 28άρι, που ασφαλώς καταναλώνει τα άντερά του που λέμε...

Αποτέλεσμα: 4.800 κιλοβατώρες κατανάλωση.

Αυτό που ξέρω σίγουρα πάντως, είναι ότι πέρυσι με ίδια κατανάλωση στα κλιματιστικά, πλήρωσα ίδια εποχή 360 ευρώ εκκαθαριστικό, ενώ φέτος 488. Τα συμπεράσματα δικά σας...

Μια χαρά είσαι.

Δεν σε έφταναν για πετρέλαιο ούτε για ζήτω.