Πηγή με iPOD controller & USB front input

Reaction score
19
Καλησπέρα στα παιδιά του τομέα CAR Audio Systems του Forum.

Μήπως κανένας φίλος συνφορουμίτης μπορεί να μου συστήσει κάποια πηγη η οποία να διαθετει μπροστά USB θύρα που να μπορεί να λειτουργήσει σαν iPOD controller, εντός λογικών πλαισίων τιμής (γύρω στα 250 γιούρα). Η SONY έχει ενα 630UI και η KENWOOD έχει ενα 6144UY, τα οποία φαινεται να εξυπηρετούν. Τι γίνεται όμως στην πράξη ; Τα PIONEER δεν εχουν γρήγορη επιλογή μνημών ραδιοσταθμών (1,2,3,4,5,6), στην πρόσοψη, όπως τα δύο που προανέφερα και γι αυτό δεν τα αναφέρω.

Ευχαριστώ

Reaction score
19
Απάντηση: Πήγή με iPOD controller & USB front input

Maestro Giovani μήπως μπορείς να μας δώσεις τα φώτα σου ;

Δεν βλέπω να πολυσυζητούν τα SONY και είμαι λιγο επιφυλακτικός με αυτη την εταιρεία. Στο εξωτερικό που ημουν, τα είχαν σε μεγάλη εκτίμηση τα SONY, δυστυχώς ομως το tuner που εφερα δεν κάνει για Ελλάδα (τα γνωστα προβλήματα με τα αμερικανικα tuner) όπότε πρέπει να προχωρησω σε αγορά νεου. Αλλωστε εχει και τα 5 χρονακια του πλέον.

Θα ήθελα να ρωτήσω και κατι άλλο.
Το ραδιο CD που εφερα και εχω στο αυτοκινητο, είχε μεγαλη ποσότητα μνημης buffer ωστε να μην χανει track όταν το τζιπ κινείται σε ανωμαλο δρομο. Τα συγχρονα ραδιο/CD έχουν εξ ορισμού ή πρέπει να ψαξει κανείς ειδικα, αυτό το χαρακτηριστικό, να εχει δηλαδή αρκετη μνημη για buffer ;

Και πάλι ευχαριστώ

Κωνσταντινος

Reaction score
49

Κωνσταντίνε, αν κατάλαβα καλά αναφέρεσαι σε αυτό το kenwood ( Kenwood - KDC-BT6144Y)

Το Sony δεν θα 'θελα να το κοιτάξω, αλλά έπρεπε.
και δεν θα ήθελα γιατί ηχητικά έχει μείνει πολύ πίσω και οι εσωτερικοί ενισχυτές της δεν είναι πλέον τόσο καλοί.
Αναφέρεσαι λοιπόν σε αυτό
(Sony-CDX-GT630UI).

Προσωπικά, μπροστά στο συγκεκριμένο δίλημμα, θα επέλεγα (δαγκωτό) το Kenwood γιατί ηχητικά είναι πολύ καλύτερο (δεν έχω ακούσει κανένα από τα δύο, βασίζομαι στην ιστορία και νοοτροπία των εταιριών) και αφού δεν πέφτει η πρόσοψη του Kenwood θα είσαι ΟΚ και σε θέματα αξιοπιστίας.

Reaction score
19

Σε ευχαριστώ Don Giovanni για τα φωτα σου.

Αλήθεια μετο θεμα μνημης buffer στα σημερινα radio-CD τι γινεται ; Λυθηκε το πρόβλημα με μιας, λόγω της πτώσης της τιμής των μνημών και ως εκ τουτου, όλοι οι κατασκευαστές βαζουν αρκετη ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στο πήδημα track, ή πρεπει να ψαχτεί κανείς ωστε να βρει το κατάλληλο radio-CD το οποίο να εχει αρκετη μνημη buffer ;

Και πάλι ευχαριστώ θερμώς και ευχομαι Καλές Γιορτές , ευτυχές το νέον έτος και ότι Car Audio ποθεί η ψυχούλα σας να το έχετε.

Κωνσταντίνος

Reaction score
19

Συγγνώμην Maestro Giovanni, αυτο που εννούσα ήταν το Kenwood KDC-W6641UY οπως φαίνεται εδώ : http://www.papandreou.com.gr/prosfores_all.htm. Αλλά και το Kenwood KDC-W4644UY φαίνεται αρκετά αξιοπρεπές, οπως φαίνεται εδώ : http://www.kenwood.eu/products/car/receivers/usb_receivers/KDC-W4644UY/ .

Από την εμπειρία σου και τα ακούσματά σου, τι θα πρότεινες Don Giovanni στα πλαίσια μεχρι 200 γιούρα, πάνω-κάτω (+/- 15%);

Με τις ευχαριστίες μου

Reaction score
49

Σε ευχαριστώ Don Giovanni για τα φωτα σου.

Αλήθεια μετο θεμα μνημης buffer στα σημερινα radio-CD τι γινεται ; Λυθηκε το πρόβλημα με μιας, λόγω της πτώσης της τιμής των μνημών και ως εκ τουτου, όλοι οι κατασκευαστές βαζουν αρκετη ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα στο πήδημα track, ή πρεπει να ψαχτεί κανείς ωστε να βρει το κατάλληλο radio-CD το οποίο να εχει αρκετη μνημη buffer ;

Και πάλι ευχαριστώ θερμώς και ευχομαι Καλές Γιορτές , ευτυχές το νέον έτος και ότι Car Audio ποθεί η ψυχούλα σας να το έχετε.

Κωνσταντίνος

Δεν θα έχεις πρόβλημα, κατά 99%.
Βέβαια είναι περισσότερο θέμα κατασκευαστή.
Πχ τα pioneer γενικά είναι σκυλιά σε αξιοπιστία και δεν χάνουν το διάβασμα σε γούβες κλπ.
Το Ρ88 που έχω, πρέπει συνολικά τα τελευταία 3.5 χρόνια να έχει κάνει παύση 1 φορά!! Βέβαια δεν έχω off road και ούτε χαμηλωμένο με πάνσκληρα αμορτισέρ και ελατήρια.
Από την άλλη, η off road οδήγηση συνήθως δεν είναι οδήγηση με πολλά χιλιόμετρα και απότομα γκαπ.
Και αν υπάρχουν και τέτοια κομμάτια, σχεδόν όλα τα CDp θα τραβήξουν ζόρι.
Πάντως, την καλύτερη προστασία από τέτοια σταματήματα έχουν τα Cd-Changer που συνήθως μπαίνουν στο χώρο των αποσκευών.
Ο μηχανισμός τους είναι έτσι κατασκευασμένος που δεν μασάνε.
Και μερικές έχουν και extra ESP που προδιαβάζει 20-30sec του τραγουδιού και ακόμα και σε κολόνα να πέσει το αυτοκίνητο, αυτό εξακολουθεί να παίζει......

Reaction score
49

Να σε ρωτήσω κάτι Κωνσταντίνε?
  • Γιατί θέλεις usb port μπροστά? Σε τι σε βολεύει?
  • Τι αυτοκίνητο έχεις? Μήπως έχει χώρο για πηγή 2DIN?

Reaction score
19
Απάντηση: Πηγή με iPOD controller & USB front input

Αγαπητέ Maestro Giovanni

Δεν εχω προηγούμενη εμπειρία στο θέμα, αλλά νομίζω ότι από το να έχεις διάφορα καλώδια να τρεχουν από δω κι από κει, πιό νοικοκυρεμενο θα είναι να εχεις την θύρα USB στην πρόσοψη και να κανεις παιχνίδι με τα στικακια από την πρόσοψη.
Το αυτοκινητό μου είναι ενα Suzuki Grand Vitara 1999 και ακολουθεί την παλιά νοοτροπία στο θέμα των διαθεσιμων χώρων για radio/CD. Οταν εβαλα τότε το SONY το οποίο ήταν από τα πολύ λίγα που διαβαζε ΜΡ3 και ταυτόχρονα δεν πήδαγε track εξαιτίας της μεγαλης μνημης buffer που είχε, αποτελούσε πραγματική επανασταση και μόνο τρόπο να εχεις τα ΜΡ3 σου στο αυτοκίνητο. Σημερα βέβαια πιστεύω να εχουν αλλάξει τα δεδομένα και να μην χρειάζεται να ακουμπήσεις 1100 USD για ενα ραδιο/CD.

Reaction score
49

Εγώ για διάφορους λόγους είμαι υπέρ των πίσω usb θυρών.
  • Συνήθως σηκώνουν και σκληρούς 2.5 με μεγάλη χωρητικότητα. Πχ τα Pioneer σηκώνουν μέχρι και 250GB σε πίσω usb.
  • Οι μπροστινές θύρες έχουν περιορισμούς στα 4GB (αν και είναι υπεραρκετή)
  • Οι μπροστινές θύρες είναι ανασφαλείς. Μπορεί να φάει κάποια σφαλιάρα το φλασάκι και να χαλάσει και την usb
  • Προεξέχει το φλασάκι και αισθητικά με χαλάει
  • Οι πίσω usb συνοδεύονται από καλώδιο που φθάνει στο ντουλαπάκι και όλα είναι σε τάξη

Tip 1: Αν πάρεις πηγή με εμπρός usb, πάρε 3-4 φλασάκια των 4Gb και κατηγοριοποίησε την μουσική σου για μεγαλύτερη ευχρηστία (πχ Pop, Rock, Ελληνικά κοκ).
Όχι μεγαλύτερα των 4GB για να μην έχεις προβλήματα συμβατότητας και είναι και οικονομικότατα

Tip 2: Σε off road συνθήκες να παίζεις μόνο με την usb για να μην κουράζεις το οπτικό τμήμα της πηγής σου και δεν θα προβληματίζεσαι με buffer κλπ

Tip 3: Αν επιλέξεις πηγή με πίσω usb, ΜΗΝ (επαναλαμβάνω: ΜΗΝ) αλλάξεις το καλώδιο προέκτασης usb με άλλο μεγαλύτερου μήκους γιατί ακόμα και 20cm μεγαλύτερο καλώδιο θα έχει απώλεια σε ρεύμα, έστω και ελάχιστη, αρκετή για να μην ξεκινήσει ο εξωτερικός σκληρός σου!!

Reaction score
19

Αγαπητε Don Giovanni, έχεις απόλυτο δίκιο.

Δεν είχα σκεφτεί την πιθανότητα της σφαλιάρας η οποία αποτελεί σοβαρότατο ενδεχόμενο, ειδικά εαν έχει κανεις 4χρονο παιδί όπως εγω.
Σε ευχαριστώ παρα πολύ και σου εύχομαι να περάσεις ομορφες γιορτές δίπλα στους ανθρωπους που αγαπάς.

Κων/νος

Reaction score
49

Κωνσταντίνε, μην αγχώνεσαι ιδιαίτερα.
Υπάρχουν κι άλλες λύσεις, ακόμα κι αν πάρεις πηγή με είσοδο usb εμπρός.

Πχ μπορείς να πάρεις κάποια πολύ μικρά flash usb (πολύ μικρές διαστάσεις) με λογικότατο κόστος.
Αναφέρομαι πάντα σε 4GB γιατί είναι βολικά στο αυτοκίνητο.
Μπορείς πάντα να δεις και 8GB αλλά δεν είναι εγγυημένο πως θα δουλέψει και πιθανότατα να σε κουράσει στις αναζητήσεις τραγουδιών από τις μικρές οθόνες των οικονομικών CDplayers 1DIN.

Δες μερικά:

KINGSTON DTMSB 4GB DATA TRAVELLER MINI SLIM BLUE

(8.38€ τα 4GB)

Reaction score
49

Το καλύτερο στο άφησα για το τέλος....
Υπάρχουν και usb flash drives nano (!!), απίστευτα μικρών διαστάσεων και απολύτως ασφαλή....

Πχ αυτό

Reaction score
49

Στην Ελλάδα δεν ξέρω που θα βρεις τα nano flash αλλά κάνει ένα search. Στα γνωστά Πλαίσιο, e-shop δεν βρήκα.

Σε ευχαριστώ για τις ευχές και ανταποδίδω!!
Κωνσταντίνε, καλά να περάσετε στις γιορτές (και βεβαίως όχι μόνο σε αυτές) :107:

Reaction score
50

Αν δεν θες οπτικό drive (οπότε γλυτώνεις από τα δισκάκια στο αυτοκίνητο) μπορείς να δεις αυτό εδώ:

Alpine - iDA-X301 /RR

(209€)

Έχετε ακούσει αυτή την πηγή?
με ενδιαφέρει πολύ μιας και δεν χρειάζομαι οπτικούς δίσκους, μόνο usb stick.
Το κάρο είναι Focus II, θα υπάρχει συμβατότητα με τα χειριστήρια στο τιμόνι?
Διαβάσει ελληνικά ?
(προτιμώ λύσεις 1 din ώστε να χρησιμοποιήσω την εξτρα θέση για ψιλοπραγματα / κινητό κλπ)

ΥΓ. @ Dimitropoulos, είστε άρχοντες στην Πάτρα, πέρασα χθες και έπαθα σοκ από τον στολισμό και την χαλαρή μουσικούλα από τα μεγάφωνα στο κέντρο της πόλης!!!!

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster