32άρα κυρίως για PC monitor

Reaction score
3
Τον Ιανουάριο 2009 αγόρασα την LG5600 (489€ προσφορά τοπικού υποκαταστήματος) και δεν το μετάνιωσα καθόλου (ειδικά στην απόδοση ως pc monitor). Τώρα όμως ενόψει και Digea/MPEG4, η 5600 θα φύγει για γονείς. Οπότε ψάχνω πάλι για 32άρα που η κύρια χρήση της θα είναι pc monitor :

1. Internet (streaming video etc)
2. Mkv hd ταινίες
3. Περιστασιακά παρακολούθηση τηλεόρασης
4. Καθόλου Gaming

Τι έχετε να προτείνετε για την περίπτωσή μου;

Πάντως από μια πρόχειρη έρευνα εντόπισα τις εξής 2:

LG 32LH3000 περίπου 435.00 €
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169378

SAMSUNG LE32B650 περίπου 200€ ακριβότερη (κλασσικά!)
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156581

Από την εμπειρία μου με την 5600, ο μόνος μου ενδοιασμός για τις LG στο τηλεοπτικό σήμα, τόσο αναλογικό όσο και κυρίως ψηφιακό, είναι ότι πχ σε σύγκριση με την υποδεέστερη σε προδιαγραφιές 37άρα PHILIPS 37PFL7662D 1080p του σαλονιού (ακριβοπληρωμένη 1700€ πριν από 2 χρόνια) η LG5600 δεν έχει την ευκρίνεια και τη ζωντάνια της PHILIPS (παρά τις πάμπολλες δυνατότητες της LG για calibration που πειραματίστηκα αρκετά). Γιαυτό φοβάμαι μήπως απογοητευτώ κάπως με την LG στα ψηφιακά που έρχονται σ' ενα μήνα, απ' ό,τι γράφεται.

Περιμένω τη βοήθειά σας.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.423
Έχετε πάει να δείτε κάποια από αυτές απο κοντα;
Γνώμη μου θα ήταν περιμένετε να ξεκινήσουν οι εκπομπές(μιας και τότε σίγουρα τα καταστήματα θα θέλουν να πουλήσουν) οπότε θα δείτε απο κοντά τι κάνει κάποια τηλεόραση.
Ως έχουν τώρα τα πράγματα η διαφορά τιμής τους για τα τηλεοπτικά κανάλια δεν νομίζω ότι αξίζει.Αλλά δεν ξέρω τι θα γίνει με την ψηφιακή.
Πάντως όσον αφορά το hd υλικό η σαμσουνγκ είναι γενικά ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τις lg.Πάντως είναι μοντέλα διαφορετικής κατηγορίας τα συγκεκριμένα.
Όσον αφορά την χρήση ως μόνιτορ υπολογιστή κάντε και μια ερώτηση στην αντίστοιχη κατηγορία.

Reaction score
1.187
Απάντηση: 32άρα κυρίως για PC monitor

Τον Ιανουάριο 2009 αγόρασα την LG5600 (489€ προσφορά τοπικού υποκαταστήματος) και δεν το μετάνιωσα καθόλου (ειδικά στην απόδοση ως pc monitor). Τώρα όμως ενόψει και Digea/MPEG4, η 5600 θα φύγει για γονείς. Οπότε ψάχνω πάλι για 32άρα που η κύρια χρήση της θα είναι pc monitor :

1. Internet (streaming video etc)
2. Mkv hd ταινίες
3. Περιστασιακά παρακολούθηση τηλεόρασης
4. Καθόλου Gaming

Τι έχετε να προτείνετε για την περίπτωσή μου;

Πάντως από μια πρόχειρη έρευνα εντόπισα τις εξής 2:

LG 32LH3000 περίπου 435.00 €
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.169378

SAMSUNG LE32B650 περίπου 200€ ακριβότερη (κλασσικά!)
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.156581

Από την εμπειρία μου με την 5600, ο μόνος μου ενδοιασμός για τις LG στο τηλεοπτικό σήμα, τόσο αναλογικό όσο και κυρίως ψηφιακό, είναι ότι πχ σε σύγκριση με την υποδεέστερη σε προδιαγραφιές 37άρα PHILIPS 37PFL7662D 1080p του σαλονιού (ακριβοπληρωμένη 1700€ πριν από 2 χρόνια) η LG5600 δεν έχει την ευκρίνεια και τη ζωντάνια της PHILIPS (παρά τις πάμπολλες δυνατότητες της LG για calibration που πειραματίστηκα αρκετά). Γιαυτό φοβάμαι μήπως απογοητευτώ κάπως με την LG στα ψηφιακά που έρχονται σ' ενα μήνα, απ' ό,τι γράφεται.

Περιμένω τη βοήθειά σας.
Πρόσεξε πως στις Samsung δεν παρακάμπτεται η επεξεργασία σήματος και θα έχεις ovwerscan. Δεν θα έχεις 1 προς 1 αντιστοιχία pixel με το PC και ΔΕΝ κάνουν για monitor.

Οπότε εάν την θέλεις για monitor στο PC η LG είναι μονόδρομος.

Reaction score
4.476

Πρόσεξε πως στις Samsung δεν παρακάμπτεται η επεξεργασία σήματος και θα έχεις ovwerscan. Δεν θα έχεις 1 προς 1 αντιστοιχία pixel με το PC και ΔΕΝ κάνουν για monitor.

έχει επιλογή στο remote "Just Scan"

Reaction score
3
Ευχαριστώ για την απάντηση.

Έχετε δίκιο στο ότι πρέπει να περιμένω μέχρι να ξεκινήσουν τα ψηφιακά.

Θα πάω να τις δω και απο κοντα, αν και στα καταστήματα δεν είναι εύκολο να διακρίνεις διαφορές (και οι υπάλληλοι είναι συνήθως απρόθυμοι να τις "πειράξουν". Τελευταία φορά μου είχαν πει ότι τα τηλεκοντρόλ τα έχουν στα κουτια για να μη χαθούν !)

Όσον αφορά το hd υλικό από pc, όπως έγραψα και στο πρώτο μου μήνυμα, είμαι ευχαριστημένος από την 32LG5600. Οπότε να υποθέσω πως τα νεότερα LG μοντέλα θα είναι εξίσου καλά αν όχι καλύτερα ? Απ' την άλλη βέβαια ως πιο έμπειρος λέτε ότι η σαμσουνγκ είναι γενικά ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τις lg . Προφανώς έχετε δίκιο.

Μήπως έχετε να μου προτείνετε κάποια άλλα μοντέλα ?

Ευχαριστώ

Αυτό είναι πολύ σημαντικό ! Η LG που έχω τώρα πάντως έχει και είναι αναντικατάστατο

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.423
Απ' την άλλη βέβαια ως πιο έμπειρος λέτε ότι η σαμσουνγκ είναι γενικά ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τις lg . Προφανώς έχετε δίκιο.
Συντονιστής είμαι,όχι θεος:126:

Και εγώ στα καταστήματα δεν έχω τις εντυπώσεις που θα ήθελα,οπότε ασφαλές συμπέρασμα δεν βγαίνει ευκολά.Ειδικά τώρα στις γιορτές που θέλουν α)να ξεστοκάρουν,β)να κάνουν τζίρο,γ)να πιάσουν κανα bonus η κατάσταση είναι δραματική.
Αν όντως θες να αγοράσεις τέτοια εποχή πήγαινε σε ένα κατάστημα με πληθόρα τηλεοράσεων και απαίτησε αυτά που θές να δεις.Στο κάτω κάτω δεν στην δίνουν χάρισμα.Αν δεν θέλουν αυτοί θα χάσουν,οπότε πήγαινε και αλλού.Και σίγουρα να δεις τι κάνουν στα τηλεοπτικά κανάλια,έστω και τα αναλογικά.

Απ την στιγμή που σου άρεσε η φιλιπς υπάρχουν αυτές στις 32''.Σε μιά πρόσφατη βόλτα μου εμένα δεν μου έκαναν κλικ,αλλά ίσως να μην έφταιγαν οι τηλεοράσεις αλλά άλλοι παράγοντες.

Reaction score
6
εγω εχω εδω και λιγες μερες την lg lh 7030 και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο την χρηση της σαν μονιτορ.εψαξα και λιγο τις απειρες ρυθμισεις που εχει και εχω φερει την εικονα της σε παρα πολυ καλο σημειο για χρηση pc.το μονο ασχημο ειναι οτι ειναι λιγο ογκωδης

Reaction score
3
εγω εχω εδω και λιγες μερες την lg lh 7030 και ειμαι απολυτα ευχαριστημενος απο την χρηση της σαν μονιτορ.εψαξα και λιγο τις απειρες ρυθμισεις που εχει και εχω φερει την εικονα της σε παρα πολυ καλο σημειο για χρηση pc.

Ως τηλεόραση τι λέει? Πιάνεις τα ψηφιακά της ΕΡΤ? Αν ναι, τι λένε από εικόνα?

Reaction score
3
Συντονιστής είμαι,όχι θεος:126:

Απ την στιγμή που σου άρεσε η φιλιπς υπάρχουν αυτές στις 32''.
Για τις φιλιπς δεν ξέρω τι γίνεται με συνδεσιμότητα με HDMI σε pc. Αν ξέρει κάποιος, ας πει.

Reaction score
0

Σε Acer τρμόπαιζε.
Σε LG R500-U CB12HS παίζει ΑΨΟΓΑ

Μιλάω γιά την 47pfl9703

Reaction score
3
Re: Απάντηση: 32άρα κυρίως για PC monitor

Κατέβασα το εγχειρίδιο της Samsung και στις επιλογές Zoom έχει μία που λέγεται "Screen Fit".
Screen Fit: Use the function to see the full image without any cut-off when HDMI (720p / 1080i / 1080p) or Component (1080i
/ 1080p) signals are input.

Μήπως είναι η αντίστοιχη του Just Scan ?

Reaction score
4.476
Απάντηση: Re: Απάντηση: 32άρα κυρίως για PC monitor

Κατέβασα το εγχειρίδιο της Samsung και στις επιλογές Zoom έχει μία που λέγεται "Screen Fit".
Screen Fit: Use the function to see the full image without any cut-off when HDMI (720p / 1080i / 1080p) or Component (1080i
/ 1080p) signals are input.

Μήπως είναι η αντίστοιχη του Just Scan ?
ναι

http://www.google.gr/search?client=...een+Fit+just+scan&meta=&btnG=Αναζήτηση+Google

Reaction score
6
Ως τηλεόραση τι λέει? Πιάνεις τα ψηφιακά της ΕΡΤ? Αν ναι, τι λένε από εικόνα?
ψηφιακα δεν εχω δει λογω κατοικισης στην επαρχια.στα αναλογικα ειναι μια χαρα και ιδιαιτερα στα αθλητικα που δεν παρουσιαζει σχεδον καθολου θολουρα στην κινηση της καμερας.και ολα αυτα με τα 100hz στο off,γιατι κανουν την εικονα πολυ παραξενη.

Reaction score
3
ψηφιακα δεν εχω δει λογω κατοικισης στην επαρχια.στα αναλογικα ειναι μια χαρα και ιδιαιτερα στα αθλητικα που δεν παρουσιαζει σχεδον καθολου θολουρα στην κινηση της καμερας.και ολα αυτα με τα 100hz στο off,γιατι κανουν την εικονα πολυ παραξενη.
Το '' καλό ? '' με τις LG είναι ότι έχουν πάμπολλες ρυθμίσεις στην εικόνα, αν και στη δική μου "απλή" 32LG5600 δεν μπόρεσα να βρω τον "ιδανικό" συνδυασμό / calibration (ιδιαίτερα ως προς την ευκρίνεια) για το τηλεοπτικό σήμα. Ως pc monitor όμως πετάει.

Reaction score
3
Re: Απάντηση: 32άρα κυρίως για PC monitor

η lg είναι πλαστικούρα μπρος στη samsung

()

Για να 'σαι τόσο απόλυτος, θα πρέπει να 'χεις τους λόγους σου...
Πλαστικούρα ως προς τι?

Reaction score
4.476
Απάντηση: Re: Απάντηση: 32άρα κυρίως για PC monitor

Για να 'σαι τόσο απόλυτος, θα πρέπει να 'χεις τους λόγους σου...
Πλαστικούρα ως προς τι?
απλά χάιδεψε τες

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.806
Members
38.497
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός