Το USB το HiEnd, το σωστό, το πρόστυχο...

Reaction score
342
Απάντηση: Το USB το HiEnd, το σωστό, το πρόστυχο...

μηπως εχετε το manual του musiland 02 us, γιατι το δικο μου εχει καποιο προβλημα και δεν ανοιγει.....:141:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Ζήτα στο Head-Fi να στο στείλει κάποιος.
Εν τω μεταξύ ρώτα κι εδώ μήπως μπορούμε να βοηθήσουμε.

Reaction score
342

κωστα, απο σημερα εχω το 02us και δεν ανοιγει το manual του..
στο driver disc εχει και του 01 αλλα ειναι στα κινεζικα...:116:
οπως καταλαβες δεν εχω καποια πληροφορια για την εγκατασταση του..
πχ. δεν καταλαβαινω τι ειναι το MMDI
Το WDM ειναι drivers για windows? χρειαζομαι και asio..:133:
τα sync πρεπει να ειναι active...
για πες βρε κωστα!!!..

Reaction score
342

[/IMG]
αυτη η foto ειναι απο το 01us και βλεπω οτι αναβει το μπλε φωτακι στο asio
στο δικο μου (02US) αναβει το WDM.... εχω αλλους drivers?

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Νομίζω είναι κοινός o driver αλλά καλύτερα να βάλεις αυτόν που έχει το δισκάκι (αν μπορείς να το ανοίξεις) ή αυτόν που δίνει το site παραπάνω για το 02US.

Τις ρυθμίσεις αυτές δε χρειάζεται να τις πειράζεις.

Απλά βάλε το Foobar (ή όποιο άλλο player χρησιμοποιείς) να δουλεύει με WASAPI ή τους ASIO drivers και οι όποιες αλλαγές θα γίνονται αυτόματα όταν αλλάζεις κομμάτι.
Απλά στην αρχή να το παρακολουθήσεις (να βλέπεις αν το "Current SR" λαμπάκι ακολουθεί το sample rate του κομματιού που παίζει εκείνη τη στιγμή) ώστε να είσαι σίγουρος ότι παίζει σωστά.

Reaction score
19
Απάντηση: Re: Το USB το HiEnd, το σωστό, το πρόστυχο...

Δυστυχώς όχι. Θυμάμαι βέβαια μία αναφορά σε σύγκριση του Musiland με το USB Link της BelCanto (το οποίο σηκώνει 24/96 χωρίς drivers) και ο τύπος έγραψε ότι υπήρχαν ελάχιστες διαφορές. Φυσικά αυτές μπορεί να είχαν προέλθει από 1002 άλλες διαφορές μεταξύ των συσκευών και θα ήταν δύσκολο να τις συγκεκριμενοποιήσουμε στους drivers. Για την ιστορία, αργότερα πούλησε το BelCanto (που δεν είναι και φθηνό) και κράτησε το Musiland.

Γενικότερα τώρα δεν ξέρω αν υπάρχει και νόημα να το πολυ-ψάχνουμε.
Υπάρχουν άλλα σημεία όπως το ρολόι και η τροφοδοσία όπου υπάρχει υπάρχει πολύ "ψωμί" για αντικειμενικές βελτιώσεις στην απόδοση τέτοιων συσκευών.
Τέλος μην ξεχνάμε ότι μιλάμε απλά για USB transports. Το κομμάτι του DAC είναι άλλο μεγάλο κεφάλαιο...
Τι ξέρουμε για αυτό το κεφάλαιο?

Θέλω να αγοράσω DAC αυτή τη περίοδο και έχω κυριολεκτικά πελαγώσει!

λαπουτσερα,v-box, emu, κινέζικα, βουβάλια και πάει λέγωντας...

μέχρι 300 ευρώ θα προτείνατε το musiland (για usb to spdf) σε συνδυασμό με το λαπουτσιερα ας πούμε?

Μήπως ένα musiland με τις αναλογικές εξόδους μέχρι να καταλήξω σε ένα "καλό" Dac πχ buffalo... και να το συνδέσω με την spdf?

Δεν ξέρω, επειδή μέχρι 300 ευρώ οι επιλογές είναι πολλές, ίσως πρέπει να τα συγκεντρώσουμε κάπως..

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Το USB το HiEnd, το σωστό, το πρόστυχο...

Μήπως ένα musiland με τις αναλογικές εξόδους μέχρι να καταλήξω σε ένα "καλό" Dac πχ buffalo... και να το συνδέσω με την spdf?
Ακριβώς. :126:
Πάρε ένα 02 (π.χ. αυτό) να κάνεις τη δουλειά σου με 120 ευρώ (αν είσαι Αθήνα το πας και βόλτα από τον Petermeni για "χέριασμα") κι αργότερα σου μένει για USB transport.

Reaction score
342

εχω κανει εγκατασταση τους driver που εχει το cd (δεν ανοιγει το pdf του manual)...
το sr control το εχω σε auto, οποτε το current sr κανει τις ''βολτες του'' οταν πρεπει....:116:
το foobar στο output device το βλεπει σαν
DS MUSILAND monitor series usb
KS MUSILAND monitor series usb

ευχαριστω !!!

Reaction score
342
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το USB το HiEnd, το σωστό, το πρόστυχο...

Η λύτρωση της μονολεκτικής απάντησης ήρθε ανέλπιστα γρήγορα.

thx! :116:

ολοι στον ιδιο δρομο λοιπον....:144:

Reaction score
19

τουλάχιστον να μαζευτούμε πολλοί

ούτως ώστε αν είναι μάπα το καρπούζι να μην τον κυνηγάω μόνος μου!!:142::136:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Το USB το HiEnd, το σωστό, το πρόστυχο...

εχω κανει εγκατασταση τους driver που εχει το cd (δεν ανοιγει το pdf του manual)...
το sr control το εχω σε auto, οποτε το current sr κανει τις ''βολτες του'' οταν πρεπει....:116:
το foobar στο output device το βλεπει σαν
DS MUSILAND monitor series usb
KS MUSILAND monitor series usb
Κάπου εκεί έχει και ένα "add ASIO device".
Αν επιλέξεις το Musiland, μετά θα σου εμφανίζει και την επιλογή "ASIO Musiland" στα output.

τουλάχιστον να μαζευτούμε πολλοί

ούτως ώστε αν είναι μάπα το καρπούζι να μην τον κυνηγάω μόνος μου!!:142::136:
:138:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Πώς γίνεται κάποιοι να μην μπορούν να περάσουν πάνω από 16/48 ή, στην καλύτερη, 24/96 από την USB (κι επειδή δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν οτιδήποτε ανώτερο σαν "αδύνατο") κι άλλοι να περνάνε 5-6 κανάλια στα 24/192 ή 2 καναλάκια στα 384kHz ;!

Περίεργα πράγματα...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Ε πειτε πως γινεται??
Πώς γίνεται να μπορεί η Scanspeak να φτιάξει καλά χάρτινα μεγάφωνα κι άλλοι να μη μπορούν;
Φταιεί το χαρτί ως υλικό; Μάλλον όχι.. :126:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Ίσως ξέρετε τον "πολύ" Steve Nugent της Empirical Audio, ο οποίος κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με τον "πάρα πολύ" Gordon Rankin της Wavelength Audio (αυτόν που έδωσε τα φώτα του στην Ayre ντε).
[Δύο τύποι που, στον... "στενό" κύκλο του hi-end industry έχουν τη μεγαλύτερη εμπειρία και τεχνογνωσία πάνω στο θέμα του (USB-based κυρίως) computer audio.]

Επίσης ίσως έχετε δει τις τιμές που χρεώνουν οι τύποι αυτοί. Ας πούμε απλά ότι αξιοποιούν στο έπακρο τη λογική του "με πορδές αυγά δε βάφεις" που έχει εμποτιστεί σε πολλά άδεια κεφάλια και την οποία αρέσκονται να επικαλούνται οι εγχώριοι HiEndάδες.

Καλά κάνουν, βέβαια, και χρεώνουν τόσα διότι οι συγκεκριμένοι τύποι το έψαχναν το θέμα από τότε που η πλειοψηφία του HiEnd κοιμόταν ύπνο βαθύ και το PC δεν υπήρχε ούτε και σε αυτά τα όνειρά τους..
Έχουν τουλάχιστον οι άνθρωποι μία κάποια τεχνογνωσία και προσφέρουν το "κάτι παραπάνω" σε σχέση με τον ανταγωνισμό που αρκείται σε γενικότητες του τύπου "δεν είναι όλα τα USB τα ίδια" για να δικαιολογήσει τις εξωφρενικές τιμές του.

Αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι τώρα ο Κος Nugent πλέρωσε τους ανθρώπους της M2Tech για να χρησιμοποιεί, από εδώ και πέρα, τη δική τους λύση στα μηχανάκια του και για την οποία θα χρεώνει $2500+ με τη λογική ότι το αντίστοιχο DCS κάνει $5000 και πάει μόνο μέχρι 24/96!

Να σας κάνω και το quote (από HeadFi) για να μη νομίζετε ότι τα βγάζω από το μυαλό μου:

I'm still working on prototype Pace-Car USB that uses M2Tech USB interface. This has everything you want and more. The problem is that it will be a lot more than twice the price. A stock Pace-Car is $1250.00

Async 192 USB upgrade to Pace-Car 2

Look at it this way, the USB to S/PDIF converter from dCS is $4999.00 and only supports 24/96.

Steve N.
Empirical Audio
Με άλλα λόγια οι HiEndάδες μας, για να απολαύσουν 24/192, θα αναγκαστούν να χρυσοπληρώσουν για να έχουν την τεχνολογία που εμείς έχουμε στα χέρια μας μήνες τώρα και την οποία μέχρι εχτές χαρακτήριζαν ως πορδή (γιατί προφανώς δε θα καταδεχτούν να αγοράσουν την original πορδή που έχω εγώ, το HiFace δηλαδή, και η οποία κοστίζει μόνο 100 ευρώ).

Άλλη μυρουδιά έχει η ακριβή πορδή ρε παιδάκι μ' !!

Damn, κάθε μέρα που περνάει μου αρέσει περισσότερο αυτό το χόμπυ..

Reaction score
968
Πώς γίνεται να μπορεί η Scanspeak να φτιάξει καλά χάρτινα μεγάφωνα κι άλλοι να μη μπορούν;
Φταιεί το χαρτί ως υλικό; Μάλλον όχι.. :126:

To κατάλληλα επεξεργασμένο χάρτινο διάφραγμα είναι αρκετά ελαφρύ και παρουσιάζει περιορισμένους χρωματισμούς, αλλά όμως έχει μειωμένη ακαμψία συγκριτικά με άλλα υλικά. Επίσης, η αντοχή του είναι μειωμένη σε μεταβολές της θερμοκρασίας και της υγρασίας του περιβάλλοντος. Γενικά, ενώ είναι πολύ διαδεδομένο και φθηνό υλικό με αξιοπρεπή απόδοση, η χρήση του αποφεύγεται σε μεγάλη διάμετρο κώνων (λόγω της μειωμένης ακαμψίας και μεγαλύτερης φθοράς που υπόκειται στο χρόνο).

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.633
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7