tv από βιντεοπροβολέα;

Reaction score
0
Είναι δυνατόν να παρακολουθήσει κανείς το πρόγραμμα της τηλεόρασης (επίγειο ψηφιακό ή αναλογικό σήμα) από βιντεοπροβολέα; Πώς;

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.262
Απάντηση: tv από βιντεοπροβολέα;

Δυνατό είναι, με χρήση οποιασδήποτε συσκευής έχει τηλεοπτικό δέκτη και έξοδο video συμβατή με κάποια είσοδο του προβολέα.
Το ερώτημα είναι γιατί να το κάνει κανείς αυτό; Για να βλέπει τα μακρομπλόκς/χιόνια μεγαλύτερα; :116:

Reaction score
0

1. Θέλω στο χώρο να τα βλέπω μεγάλα αλλά πρέπει να είναι σε απόσταση. Άλλη λύση θα είναι να πάρω μικρή LCD αλλά θα πρέπει να τη βάλω στη μύτη μου ώστε να νομίζω πως είναι μεγάλα και δεν το θέλω αυτό!
2. Γιατί θα φαίνονται τόσο οι ατέλειες; Με το ψηφιακό σήμα δεν θα βελτιωθούν αυτά;
3. Μην φανταστείς πως θέλω καμιά τεράστια οθόνη να πετύχω με το βιντεοπροβολέα, κάτι σε αντίστοιχο με lcd 50" θέλω να πετύχω

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
112.286

3. Μην φανταστείς πως θέλω καμιά τεράστια οθόνη να πετύχω με το βιντεοπροβολέα, κάτι σε αντίστοιχο με lcd 50" θέλω να πετύχω
Για 50'' δεν αξίζει πιστεύω να πας σε βιντεοπροβολέα.

Καλύτερα να πάρεις τηλεόραση.

Με το ψηφιακό σήμα θα υπάρχει μία μικρή βελτίωση,

αλλά η ανάλυση θα παραμείνει στις 576 γραμμές:141:

Reaction score
0

Ο χώρος στον οποίο θέλω να βάλω τον προβολέα (μπλε) είναι αυτός. Το κόκινο σχέδιο είναι εναλλακτική πρόταση για lcd tv αλλά μάλλον θα την απορίψω, γιατί βρίσκεται καταμεσής στο χώρο κ είναι λίγο άβολο, (γιαυτό και σκέφτηκα τη λύση προβολέα).
Το πανί λοιπόν, έλεγα να βρίσκεται μπροστά από το παράθυρο κ να το ανεβοκατεβάζω, ενώ η συσκευή του προβολέα θα βρίσκεται σένα ράφι πίσω από τον καναπέ (απόσταση περίπου 5μ). Το παράθυρο έχει διαστάσεις 3x1.60 περίπου, δεν έχω αποφασίσει εάν θα το καλύψω όλο με πανί.

Αυτό που δεν ξέρω είναι εάν σε τέτοια απόσταση 5μ θα έχω καλή εικόνα στη θέαση καναλιών κλπ. και επίσης τί χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει ένας προβολέας ώστε να είναι καλός ποιοτικά κλπ. κλπ.

abcd

Super Moderator
Reaction score
112.286

Συμφωνώ να βάλεις βιντεοπροβολέα.

Σε αυτή την απόσταση θα βγει μεγάλη εικόνα (πάνω από 100'') από τους περισσότερους

βιντεοπροβολείς. Ρίξε μια ματιά για μερικά μοντέλα και τις αποστάσεις τους για 100''

http://www.avsite.gr/index.php?page=projectors

Πάντως αν θες να βγάλεις πάνω από 110''-120'' πρέπει να πας σε φωτεινό βιντεοπροβολέα.

Reaction score
0

ήχο από πού θα ακούω; πρέπει να τον συνδέσω σε κάτι τον προβολέα;

abcd

Super Moderator
Reaction score
112.286

ήχο από πού θα ακούω; πρέπει να τον συνδέσω σε κάτι τον προβολέα;
Ο προβολέας δεν έχει καμμία σχέση με ήχο (δεν βγάζει ήχο).

Από την πηγή που θα δώσεις εικόνα στο προβολέα,

θα δώσεις και ήχο σε κάποιον ενισχυτή, μίνι stereoφωνικό, κ.α.

Για πηγή μπορεί να χρησιμοποιήσεις:

1) Παλιό βίντεο VHS,

2) Δέκτης filmnet (παλιός),

3) Δέκτης nova,

4) DVD εγγραφής, κλπ.

Reaction score
34

ετσι οπως βλεπω (απο την φωτο) το χωρο σου βλεπω αρκετη δυσκολια στο να βαλεις τον ηχο στο παιχνιδι. Αν δε, παμε σε 5.1 ή 7.1 πραγματικα βλεπω προβληματα στην εφαρμογη και υλοπιηση του όλου project. Αν, λεμε αν, ασ πουμε εβαζες τον καναπε εκει που εχεις την υποτιθεμενη τηλεόραση και στον τοιχο εκει που ειναι ο καναπες εβαζες την οθονη και τα ηχεια σου δεν θα ηταν καλυτερα; στην κολονα απο πανω απο τον καναπε μπαινει ο προβολεας και κρυβονται πανεύκολα τα καλωδια και του προβολεα και των πιθανων πισω ηχειων. Ειμαι δε της αποψης παρόλες τις ιδεες που θα ακουσεις εδω να εμπιστευτεις την γνωμη ενος εγκαταστατη home cinema Η ενος εξειδικευμενου καταστηματος στο χωρο γιατι το project που εχεις στο μυαλο σου δεν μου φαινεται απλο.

Reaction score
152

παντως με διαστασεις 3χ1,6 πας καρφι για 130-135 ιντσες....

ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!....

Reaction score
0

ετσι οπως βλεπω (απο την φωτο) το χωρο σου βλεπω αρκετη δυσκολια στο να βαλεις τον ηχο στο παιχνιδι. Αν δε, παμε σε 5.1 ή 7.1 πραγματικα βλεπω προβληματα στην εφαρμογη και υλοπιηση του όλου project. Αν, λεμε αν, ασ πουμε εβαζες τον καναπε εκει που εχεις την υποτιθεμενη τηλεόραση και στον τοιχο εκει που ειναι ο καναπες εβαζες την οθονη και τα ηχεια σου δεν θα ηταν καλυτερα; στην κολονα απο πανω απο τον καναπε μπαινει ο προβολεας και κρυβονται πανεύκολα τα καλωδια και του προβολεα και των πιθανων πισω ηχειων. Ειμαι δε της αποψης παρόλες τις ιδεες που θα ακουσεις εδω να εμπιστευτεις την γνωμη ενος εγκαταστατη home cinema Η ενος εξειδικευμενου καταστηματος στο χωρο γιατι το project που εχεις στο μυαλο σου δεν μου φαινεται απλο.
Σευχαριστώ για την γνώμη σου, αλλά γιατί να είναι πρόβλημα έτσι όπως έχω τον καναπέ; Δεν το καταλαβαίνω σε τί θα διαφέρει από την θέση που προτείνεις εσυ!
Η δική μου σκέψη ήταν, να βάλω τον προτζέκτορα σε ράφια (πάνω κ πίσω από το καναπέ), ηχεία αριστερά κ δεξιά στις γωνίες, πίσω από το καναπέ και την οθόνη στην ευθεία μπροστά στο τζάμι ή στη χειρότερη να κρέμεται πίσω από το δοκάρι που είναι πάνω από την κόκκινη tv! Πες μου περισσότερα γιατί δεν συμφωνείς ώστε να καταλάβω τί εννοείς και γιατί. Σευχαριστώ πάντως για τις συμβουλές, περιμένω κιάλλες :107:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.624
Members
38.726
Νεότερο μέλος
fotisgpap