Pure Vinyl

Reaction score
384
Απάντηση: Pure Vinyl

Καλά όλα αυτά ρε παιδιά, αλλά 230 δολλάρια αξίζουν για τη βελτίωση που αναφέρετε?
Δική μου άποψη είναι ότι όχι μόνο αξίζουν αλλά είναι και μια χαρά τιμή σε σχέση με αυτήν άλλων software [βλέπε amarra].

Reaction score
384

Και βεβαίως μπορείς να κατεβάσεις το demo για 15 μέρες για να αποφανθείς ο ίδιος αν αξίζει ή όχι.

Reaction score
10
Προσωπικά όπως είπα και στο gpol θα έδινα και 1000Ε για την βελτίωση που πήρα, όχι 230. Για το Amarra π.χ. δεν θα τα έδινα.

Το πρόγραμμα είναι φορτωμένο στο τελευταίο Mac Pro. Με firewire σύνδεση πηγαίνουμε στο Weiss Vesta και μετά με AES/EBU στο Weiss Medea. Ενισχυτές είναι οι Wavac MD-805m (με ποτενσιόμετρα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ολοκληρωμένοι) και ηχεία τα Verity Audio Sarastro. Καλώδια όλα από τη Stealth Audio.

Ακούσαμε διάφορες φωνές, αντρικές και γυναικείες, το Symphonic Dances του Rachmaninoff από K2HD, Pepe Romero επίσης από K2HD και διάφορα άλλα.

Οι φωνές απέκτησαν άλλη διάσταση, τα πάντα έγιναν πιο ξεκάθαρα και ήταν πολύ πιο εύκολο να παρακολουθήσεις κάθε μελωδία ξεχωριστά. Οι θέσεις των οργάνων στο χώρο ήταν πιο ευδιάκριτες και με μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους. Η μουσική απέκτησε μία ροή και ο ρυθμός σε συνέπαιρνε ακόμα πιο πολύ. Αισθάνθηκα σαν να έφυγε μία κουρτίνα, όσο τετριμμένο και αν ακούγεται αυτό.

Τι να πω ρε παιδιά, μπορεί όλα αυτά να ακούγονται περίεργα αλλά είναι αλήθεια 100%!

Reaction score
384
Απάντηση: Re: Pure Vinyl

Προσωπικά όπως είπα και στο gpol θα έδινα και 1000Ε για την βελτίωση που πήρα, όχι 230. Για το Amarra π.χ. δεν θα τα έδινα.

Το πρόγραμμα είναι φορτωμένο στο τελευταίο Mac Pro. Με firewire σύνδεση πηγαίνουμε στο Weiss Vesta και μετά με AES/EBU στο Weiss Medea. Ενισχυτές είναι οι Wavac MD-805m (με ποτενσιόμετρα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως ολοκληρωμένοι) και ηχεία τα Verity Audio Sarastro. Καλώδια όλα από τη Stealth Audio.

Ακούσαμε διάφορες φωνές, αντρικές και γυναικείες, το Symphonic Dances του Rachmaninoff από K2HD, Pepe Romero επίσης από K2HD και διάφορα άλλα.

Οι φωνές απέκτησαν άλλη διάσταση, τα πάντα έγιναν πιο ξεκάθαρα και ήταν πολύ πιο εύκολο να παρακολουθήσεις κάθε μελωδία ξεχωριστά. Οι θέσεις των οργάνων στο χώρο ήταν πιο ευδιάκριτες και με μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους. Η μουσική απέκτησε μία ροή και ο ρυθμός σε συνέπαιρνε ακόμα πιο πολύ. Αισθάνθηκα σαν να έφυγε μία κουρτίνα, όσο τετριμμένο και αν ακούγεται αυτό.

Τι να πω ρε παιδιά, μπορεί όλα αυτά να ακούγονται περίεργα αλλά είναι αλήθεια 100%!
Όντως είναι ΑΛΗΘΕΙΑ 100%.Εδώ έχω χάσει τον ύπνο μου.:139:Κι έγω το χρησιμοποιώ με το τελευταίο macbook pro με εξωτερική κάρτα ήχου m-audio firewire που πάει με digital coaxial στο dac του Burmester 052 cdp.Η σκηνή μεγαλύτερο όγκο,γενικά αισθάνεσαι τον ήχο πιό συγκροτημένο,δεμένο [ενώ πριν μου φαινόντουσαν όλα πιο ΄χαλαρά΄] και οι υψηλές ακόμα πιό κρυστάλινες.:626:Μετά λοιπόν από 2 μέρες εντατικών ακροάσεων με το demo ναί τα έδωσα τα 204 ευρά που ζητάει.

Reaction score
10
Σαν player, δεν έχει κανένα απολύτως περιορισμό. :126:

Οπότε είναι κρίμα κάποιος να μπορεί να το δοκιμάσει και να μην το κάνει!

Reaction score
384

Στο upsampling όχι.Διακοπές κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής,ίσως δε συγχρονίζεται πάντα σωστά με το itunes,δεν έχει νομίζω το hi-rez track edit...αυτά παρατήρησα στο demo.

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Pure Vinyl

Μολις γυρισα απο το σπιτι του Μιχαλη οπου ακουσαμε συγκριτικα τα ITunes με και χωρις ενεργοποιημενο το Pure Vinyl. Τα αποτελεσματα ταυτιζονται με αυτο που ακουσα και εγω στο σπιτι μου δηλαδη το Itunes ακουγεται συγκριτικα πιο μηχανικο, πιο ψευτικο και με λιγοτερες λεπτομερειες χωρις την παρακαμψη του Core Audio που κανει το Pure Vinyl. Αντιθετως με το Amarra η βελτιωση στα δικα μου αυτια δεν ηταν τοσο σημαντικη.

Ολα αυτα χωρις ενεργοποιηση της λειτουργιας upsampling (εγω επισης δε χρησιμοποιω το ψηφιακο volume ). Τι να πω υποτιθεται οτι και τα 3 προγραμματα ειναι bit perfect αλλα οπως φαινεται καπου παρεμβαινει το Audio engine του Mac.

Δεν εξηγειται αλλιως αφου υποτιθεται τα προγραμματα αυτα δεν εχουν δικο τους DSP οταν τα χρησιμοποιεις χωρις το ψηφιακο volume η το upsampling

Α γεια σου γιώργο , άρα δεν τα είπα equalizer χωρίς λόγο

Είναι καθαρά θέμα αν σου αρέσει περισσότερο το ένα από το άλλο
ΣΩΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ

Το αμαρα και στην έκδοση 1.2 έχει προβλήματα – εάν κάποιος θέλει να το αξιολογήσει να κατεβάσει την έκδοση 1.1 3177

Μιλάμε για snow όλοι ? γιατί εγώ είχα καλύτερο ήχο με το προηγούμενο osx

Reaction score
10

Στο upsampling όχι.Διακοπές κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής,ίσως δε συγχρονίζεται πάντα σωστά με το itunes,δεν έχει νομίζω το hi-rez track edit...αυτά παρατήρησα στο demo.
Διακοπές εγώ δεν έχω, κατέβασε λίγο το memory...;)

Reaction score
10

Α γεια σου γιώργο , άρα δεν τα είπα equalizer χωρίς λόγο

Είναι καθαρά θέμα αν σου αρέσει περισσότερο το ένα από το άλλο
ΣΩΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑ

Το αμαρα και στην έκδοση 1.2 έχει προβλήματα – εάν κάποιος θέλει να το αξιολογήσει να κατεβάσει την έκδοση 1.1 3177

Μιλάμε για snow όλοι ? γιατί εγώ είχα καλύτερο ήχο με το προηγούμενο osx
Βρε Αντώνη, δηλαδή όταν παίζω κομμάτι από Pro Tools ή Logic Pro και ακούγονται πανομοιότυπα με το pure vinyl έχουν και αυτά equalizer? :121:
Aπλά το itunes ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ, ίσως σε μερικά χρόνια να γελάμε με τον τρόπο που ακούγαμε μέχρι τώρα!

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Μην πυροβολάτε τον αγίο-τιουνς.Δεν φτιάχτηκε για πυροβολημένους σαν και εμάς.
Σκεφτείτε όμως ότι αν δεν υπήρχε το πιθανότερο είναι να ήμασταν ακόμα στο cd σήμερα:126:

Reaction score
140

Βρε Αντώνη, δηλαδή όταν παίζω κομμάτι από Pro Tools ή Logic Pro και ακούγονται πανομοιότυπα με το pure vinyl έχουν και αυτά equalizer? :121:
Aπλά το itunes ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ, ίσως σε μερικά χρόνια να γελάμε με τον τρόπο που ακούγαμε μέχρι τώρα!

Εσύ βρε δεν άκουγες μόνο με itunes τόσο καιρό ?:111:

αφού ξέρεις ότι το ψάχνω πολύ το θέμα computer audio και δώσε μου μια πρόκριση μιας και έχω ασχοληθεί και με τα 2 ( pc & mac )

είναι ΚΑΛΟ το PURE VINYL ! άντε θα με σκάσεις,

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Πολύ καλό.Για να ακούω εγώ διαφορές(μικρές μεν)με τα ακουστικά στο mac,μάλλον θα κάνει δουλειά σε καλύτερα συστήματα..

Reaction score
10

Εσύ βρε δεν άκουγες μόνο με itunes τόσο καιρό ?:111:

αφού ξέρεις ότι το ψάχνω πολύ το θέμα computer audio και δώσε μου μια πρόκριση μιας και έχω ασχοληθεί και με τα 2 ( pc & mac )

είναι ΚΑΛΟ το PURE VINYL ! άντε θα με σκάσεις,
Ναι με itunes άκουγα, αλλά πάντα υπάρχει κάτι καλύτερο! :126:

Και συνήθως, συνειδητοποιείς την ποιότητα του οποιουδήποτε πράγματος όταν το συγκρίνεις με κάτι άλλο.

ΟΚ, εντάξει είμαι ευχαριστημένος τώρα. :116:

Reaction score
10
:
Εννοείται αυτό Γιώργο, άλλος ένας λόγος που η ποιότητα του pure vinyl, σε σχέση με το itunes, δεν θα πρέπει να μας ξενίζει. :126:

Reaction score
140
Σκεφτείτε όμως ότι αν δεν υπήρχε το πιθανότερο είναι να ήμασταν ακόμα στο cd σήμερα:126:

μπα ! απλα ηταν ...........
Πέτρινα χρονια

mp3 με audiocatalyst ( ναι την έχω κάνει και εγώ αυτήν την μ@λ@κια αλλά ήμουν μικρός δεν ήξερα ) στα win98 και μετά στην soundblaster live και στην awe64 με τιμή αγοράς 324000 δραχμές
την βρήκα την ριμαδα ψάχνοντας κάτι άλλο – λες να την βάλω να παίξει να θυμηθώ τα παλιά?

Reaction score
10

Προς αυτούς που άκουσαν διαφορές προς το καλύτερο:
Είχατε ενεργοποιημένο το upsampling και αν ναι σε ποιά συχνότητα;
Χρησιμοποιούσατε το δικό του volume control και αν ναι με ποιό dithering;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.437
Με ενεργοποιημένο upsampling.
Με το δικό του volume control.
Ελάχιστες διαφορές(κυρίως στις μεσαιές) υπέρ του vinyl.Δεν ξέρω γιατί βέβαια,πιθανόν λόγω του upsampling.Αλλά και πάλι με εντυπωσίασε που άκουσα ότι άκουσα με τα ακουστικά.Θα ήθελα να το δώ σε καλό σύστημα τι κάνει.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.527
Members
38.569
Νεότερο μέλος
2xwria