Dj Midi Controller

Reaction score
1
Είμαι ανάμεσα στο Ηercules RMX και το Numark Omni Control

Kαι τα 2 είναι με ενσωματωμένη κάρτα ήχου. Βέβαια ο Ηρακλής έχει και Κill Switches αλλά προτιμώ να ακούσω τις δικές σας γνώμες ή εμπειρίες. Σίγουρα υπάρχουν και καλύτερα αλλά λέω να μέινω σε αυτό το εύρος τιμής.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.156
Απάντηση: Dj Midi Controller

Δύσκολη απόφαση. Η Hercules έχει παράδοση στα midi controllers, η Numark έχει τ' όνομα... Θα σου έλεγα να τα δεις από κοντά και να επιλέξεις αυτό που έχει τα πιο βολικά χειριστήρια (σε αίσθηση, θέση).

Επίσης, αν και ξεφεύγουμε λίγο στην τιμή, θα σου πρότεινα αυτό.

Reaction score
2.566
Φίλε επειδή είχα το hercules, προσωπικά δεν μου άρεσε η ποιότητα του ήχου του, δηλαδή της ενσωματωμένης κάρτας ήχου του. Από ταχύτητα των ρυθμιστικών του δεν τα πήγαινε κι άσχημα πάντως, εντάξει δεν ήταν και pioneer βέβαια. Στη θέση σου θα κοίταγα το Vestax VCI-100 ή καλύτερα ακόμα το vci-300 αν σε παίρνει. Έχουν και γαμώ τις κριτικές και όσοι τα χουν λένε τα καλύτερα, πάντως δεν τα έχω πιάσει-ακούσει!

Reaction score
5

numark με κλειστά μάτια..αλλά αν θέλεισ να με ακούσεις ρίξε και μια ματιά στο vestax.

Reaction score
1

Τελικά πήρα το RMX και έως τώρα είναι μια χαρά. Έβγαλε και τις απαιτητικές ημέρες των εορτών μια χαρά και σίγουρα έβγαλε τα λεφτά του.
Στο set up δεν με προβλημάτισε ιδιαίτερα και το mapping....παραήταν εύκολο να το φέρω στα μέτρα μου. Θυμάμαι το MK2 με είχε παιδέψει λίγο.
Φοβόμουν το θέμα του latecy λόγω Windows αλλά όλα καλά.
Τα μόνα μειονεκτήματα η απόκρισ των jogs στο scratch αλλά είναι κάτι που συνηθίζεται και 2-3 άλλα θέματα στα οποία δεν υπάρχει λύση γιατί είναι.....δικές μου λόξες :116: όπως πχ να δουλεύει το pitch με την ανάποδη φορά.
Το σημαντικό είναι ότι δούλεψε ακόμα και με.....netbook χωρίς πρόβλημα.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

εχω και εγώ το RMX. Καταπληκτικό μηχάνημα το έχω με Windows 7, είτε σε notebook είτε στο PC desktop.Ερασιτεχνικά βεβαια.
Ενα θεμα με το mic εχει, που θέλει να είναι μέχρι 100Ω.
Εκεί θέλει πυκνωτικό καρδιοειδές , οπότε το καλό μου δυναμικό των 600Ω , δεν...

Κατι αλλο...
Εχετε μήπως αντιμετωπίσει πρόβλημα ποτέ προσπαθώντας να οδηγήσετε απο laptop (oxi μέσω της RMX) απευθείας τελικό, μέσω ακουστικών?
Βγάζει ενα σφύριγμα , κάτι σαν παραμόρφωση και αλλάζει η χροιά αναλογα με την λειτουργία του PC.
Εχω SONY laptop. Σας έχει τύχει κάτι τετοιο?

Reaction score
0

εχω και εγώ το RMX. Καταπληκτικό μηχάνημα το έχω με Windows 7, είτε σε notebook είτε στο PC desktop.Ερασιτεχνικά βεβαια.
Ενα θεμα με το mic εχει, που θέλει να είναι μέχρι 100Ω.
Εκεί θέλει πυκνωτικό καρδιοειδές , οπότε το καλό μου δυναμικό των 600Ω , δεν...

Κατι αλλο...
Εχετε μήπως αντιμετωπίσει πρόβλημα ποτέ προσπαθώντας να οδηγήσετε απο laptop (oxi μέσω της RMX) απευθείας τελικό, μέσω ακουστικών?
Βγάζει ενα σφύριγμα , κάτι σαν παραμόρφωση και αλλάζει η χροιά αναλογα με την λειτουργία του PC.
Εχω SONY laptop. Σας έχει τύχει κάτι τετοιο?
99% θα λυθεί με την εξής διαδικασία:

Στο mixer της realtek, να κάνεις mute το "Pc Speaker ή PC beep". Αν τρέχεις Vista/7 στις συσκευές αναπαραγωγής, βρίσκεις το Speakers, και μετά στα levels του speakers θα βρεις και αυτό που λέω. Αλλιώς ίσως είναι ground loop.

Reaction score
5

άμα το δουλέψεις χωρίς τροφοδοσία και το σφύριγμα σταματήσει ΤΟΤΕ είναι καθαρά θλεμα τροφοδοτικού!!!ΟΙ ΛΥΣΕΙΣ είναι ΔΥΟ.Α)αν η μπρίζα του τροφοδοτικού σου έχει γείωση τότε με ΜΟΝΩΣΕ την ΓΕΙΩΣΗ και θα είσαι οκ!!!Β)ένα καλο ανταπαρασιτικό φίλτρο στην πρίζα του τροφοδοτικού....ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΟΚ!!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
100.156

99% θα λυθεί με την εξής διαδικασία:

Στο mixer της realtek, να κάνεις mute το "Pc Speaker ή PC beep". Αν τρέχεις Vista/7 στις συσκευές αναπαραγωγής, βρίσκεις το Speakers, και μετά στα levels του speakers θα βρεις και αυτό που λέω. Αλλιώς ίσως είναι ground loop.

Αυτό είναι το πιο συχνό πρόβλημα δημιουργίας θορύβου στις μητρικές με Realtek audio codec. Αν ξέρεις τη λύση που πρότεινε ο kourampies σε μισό λεπτό έχεις καθαρίσει. Αν όχι, μπορεί να παιδεύεσαι μέρες και να μην βρίσκεις την αιτία του προβλήματος.

Απορώ πως η Realtek δεν έχει ακόμα λύσει αυτό το τόσο συχνό πρόβλημα...

Βάζω κι ένα screenshot της "λύσης":

Reaction score
1

Στο forum της Hercules βρήκα συγκεκριμένες αναφορές για προβλήματα σε Vaio ακόμα και με το RMX συνδεδεμένο, και λένε ότι ίσως είναι θέμα τροφοδοτικού/γείωσης.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

θα τεστάρω τις λύσεις παιδιά και θα σας πώ...
Πάντως αλλάζω τώρα στο laptop τα Windows σε 7 απο Vista.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

λοιπόν τελικά ειναι θέμα γείωσης...

Ακόμα και με την κονσόλα RMX, εαν βάλω την εισοδο του ενισχυτη στην εξοδο της κονσόλας ο θόρυβος υπάρχει.
Μολις βγάλω το τροφοδοτικό στον αέρα... απόλυτη ησυχία....:109:

Τωρα θα δοκιμάσω με αντιπαρασιτικό φίλτρο....

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

Λοιπόν τελικές δοκιμές...

Καταρχήν δοκίμασα με φίλτρο, αλλά το προβλημα παρεμενε.:601:

Επειτα δοκίμασα να βάλω μονωτική στην γείωση της μπρίζας σουκου και ως εκ΄θαυματος σταματησαν ολοι οι θορυβοι.... :602:

Την ίδια ακριβως συμπεριφορά είχε και ενα laptop της Toshiba, αρα δεν είναι μονο θεμα της Sony...:601:

Οπότε υπήρξε αποτέλεσμα... Myth Busters... :137:

Reaction score
5

ΤΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΑΠΛΟ...ΜΟΝΩΤΙΚΗ...ΟΥΤΕ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!8 ΧΡΟΝΙΑ PC DJing ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ. . .

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

πάντως όσο περισσότερο δουλεύω , ερασιτεχνικά βεβαια πάντα, την κονσόλα RMX τόσο περισσότερο την εκτιμώ...
Δεν λέω καλή και η αναλογική, έχω ενα djset της Standon το CM205 που διαβάζει και mp3 disks, αλλά αυτα που κάνει η ψηφιακή, ούτε στην φαντασία της αναλογικής.

Το βασικότερο βεβαια, ότι σε ενα δίσκο εχεις τα πάντα, ενα μονο laptop με την RMX και κάνεις τα πάντα... οχι DJcases κλπ...
Εχω την τελευταια version του VirtualDJ 6.06. New Year Edition και σκίζει...

Tο μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι απαιτεί μικρόφωνο μέχρι 100Ω, οπότε το καλό μου δυναμικό καρδιοειδές των 600Ω δεν...
Κατι πυκνωτικά 100 Ω που δοκίμασα παίζουν αλλά ψαχνω να βρω ενα καλό καρδιοειδές πυκνωτικό και οχι πολύ ακριβό...
Καμμιά ιδέα ?

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

ρίξε μια ματιά εδώ...

Key features for "VirtualDJ Pro 6.0.6

• Standard controls (play, pause, stop, cue)
• Volume control
• Pitch control (from -34 to +34%)
• 3 band equalizers with Kill + gain
• One-click beat matching and synchronisation (new FAME algorithm)
• BeatLock engine: your songs will always stay in time, and you can work your mixes incredibly faster than any other DJ could
• Automatic beat-matched crossfading
• On-the-fly automatic BPM calculation
• Automatic pitch matching
• Automatic level matching
• Automatic beat matching
• Dynamic beat visualizer for easy drag'n'drop beat-matching
• Real scratch simulation
• Virtual scratch: Scratch your mp3 with your bare hand
• Automatic beat-aware LOOP function
• Synchronised sampler with 12 instant slots
• Master Tempo pitch algorithm
• Automatic first beat and last beat detection
• Automatic 4/4 phase detection
• OSC network synchronisation
• Infinite number of beatlocked desks (local multi-instance or network)
• Infinite number of cue points saved per songs
• Beat-aware effect plugins (included: beatgrid, flippin, vocal remover, filter, flanger, backspin, brake, etc...)
• VST effects compatibility
• Video mix with TV output (mix songs and/or video clips !)
• Full karaoke support
• Proprietary of FreeFrame video effects
• Inifite number of video effect simultaneously
• DJ-adapted video transition plugins
• Song database engine with easy-to-use search feature
• CoverFlow or text-only song browsing
• Compatible with iTunes playlists
• ID3 compatibility
• Automatic filter folders
• Automatic Hot-Swap of external harddrives
• Ready-to-burn file recording to burn your own mixed CDs
• Broadcast on the Internet
• CD to MP3 encoder
• Optional 3D sound card, 2 sound cards or Y-splitter for real-time monitoring or external mixtable use
• ASIO soundcard compatibility
• Fully customisable (skin engine and shortcut macro enngine)
• External MIDI keyboard compatibility for shortcuts
• Compatibility with most external controllers (DMC2, DAC3, iCDX, TotalControl, BCD2000, DJConsole, etc...)
• Optional automatic mixing: Virtual DJ recognizes the style of the music (techno, hip hop, lounge) and adapt its mix in consequence
• Standard controls (play, pause, stop, cue)
• Volume control
• Pitch control (from -34 to +34%)
• 3 band equalizers with Kill + gain
• One-click beat matching and synchronisation (new FAME algorithm)
• BeatLock engine: your songs will always stay in time, and you can work your mixes incredibly faster than any other DJ could
• Automatic beat-matched crossfading
• On-the-fly automatic BPM calculation
• Automatic pitch matching
• Automatic level matching
• Automatic beat matching
• Dynamic beat visualizer for easy drag'n'drop beat-matching
• Real scratch simulation
• Virtual scratch: Scratch your mp3 with your bare hand
• Automatic beat-aware LOOP function
• Synchronised sampler with 12 instant slots
• Master Tempo pitch algorithm
• Automatic first beat and last beat detection
• Automatic 4/4 phase detection
• OSC network synchronisation
• Infinite number of beatlocked desks (local multi-instance or network)
• Infinite number of cue points saved per songs
• Beat-aware effect plugins (included: beatgrid, flippin, vocal remover, filter, flanger, backspin, brake, etc...)
• VST effects compatibility
• Video mix with TV output (mix songs and/or video clips !)
• Full karaoke support
• Proprietary of FreeFrame video effects
• Inifite number of video effect simultaneously
• DJ-adapted video transition plugins
• Song database engine with easy-to-use search feature
• CoverFlow or text-only song browsing
• Compatible with iTunes playlists
• ID3 compatibility
• Automatic filter folders
• Automatic Hot-Swap of external harddrives
• Ready-to-burn file recording to burn your own mixed CDs
• Broadcast on the Internet
• CD to MP3 encoder
• Optional 3D sound card, 2 sound cards or Y-splitter for real-time monitoring or external mixtable use
• ASIO soundcard compatibility
• Fully customisable (skin engine and shortcut macro enngine)
• External MIDI keyboard compatibility for shortcuts
• Compatibility with most external controllers (DMC2, DAC3, iCDX, TotalControl, BCD2000, DJConsole, etc...)

και εδώ...

What's new in this version:
In anticipation of the forthcoming New Year parties, version 6.0.6 New Year Edition specially unlocks all the online features that are normally not available in the demo version, such as MusicGroups (get live advices on what to play next, based on feedbacks from millions of other DJs), NetSearch (find and stream any music or video available on the Internet directly from within VirtualDJ).

Αρκετά σημαντικά πράγματα νομίζω και βασικά είναι πολύ πιο σταθερό και γρήγορο στην ανταπόκριση, κατα την γνωμη μου...

Reaction score
1

Eχθές δουλέυοντας με το RMX, ενώ ξεκίνησαν όλα καλά, μετά από περίπου 2-2μιση ώρες χρήσης, μου έκανε το εξής κουλό: Δεν ανταποκρινόντουσαν τα Gain και το Pitch και στα δύο κανάλια. Φυσικά με το mouse διορθωνόταν η κατάσταση αλλά ταλαιπωρήθηκα. Αυτό που σκέφτηκα αργότερα είναι ότι αυτό συνέβη όσες φορές πάτησα το sync είτε στο ένα κανάλι, είτε στο άλλο.
Με προβλημάτισε ιδιαίτερα το όλο θέμα και δεν ξέρω από που να ξεκινήσω να ψάχνω.

Το σύστημα είναι: Hercules RMX, με Virtual Dj 6.0.1 και netbook HP Mini 2140.
Έως τώρα δεν είχα αντιμετωπίσει ξανά τέτοιο πρόβλημα, ούτε με το RMX ούτε με το προηγούμενο ΜΚII.

Καμμιά πρόταση?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.482
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid