denon dl 160 mc

Reaction score
0
Ως κατοχος αυτης της κεφαλης και καθ'οτι ευχαριστημενος θελω να ρωτησω τι κανω σε περιπτωση φθορας της βελονας.Γινεται αναβελονωση?Την πεταω?[140 ευρω εχει].ευχαριστω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.426
Απλά αγοράζεις άλλη αφού η αναβελόνωση και αμφίβολη είναι και ίσως να κοστίζει παραπάνω.

Έχω βλέπεις και εγώ μια ίδια.

Reaction score
3
Απάντηση: denon dl 160 mc

Ως κατοχος αυτης της κεφαλης και καθ'οτι ευχαριστημενος θελω να ρωτησω τι κανω σε περιπτωση φθορας της βελονας.Γινεται αναβελονωση?Την πεταω?[140 ευρω εχει].ευχαριστω.
Με τι phono την έχεις?
Είναι υψηλοέξοδη και λογικά συνδέεται στο ΜΜ, αλλά γράφει πως είναι στο 1.6mV πιο κάτω από τις περισσότερες MM.
Εξαρτάται φυσικά από το gain του κάθε φόνο - ιδικά κάποια που έχουν πολλές επιλογές.

Reaction score
0

την εχω πανω σε mk2 με phono MF XLPS V3 και δινει τα καλυτερα αποτελεσματα στο ΜΜ και με αρκετα καλη ενταση ελαχιστα χαμηλοτερη του cd player.

Reaction score
0

Ευχαριστω petermeni και coyias για τις απαντησεις.Πειτε μου ομως ολοι οι κατοχοι φθηνων αλλα πολυ περισσοτερο ακριβων και πανακριβων mc κεφαλων τι κανουν?

Reaction score
5.879

Ευχαριστω petermeni και coyias για τις απαντησεις.Πειτε μου ομως ολοι οι κατοχοι φθηνων αλλα πολυ περισσοτερο ακριβων και πανακριβων mc κεφαλων τι κανουν?
Πετρο,Κωστα την ιδια απορια εχω και εγω!!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.991

Δεν ξέρω ρε παιδιά... Πάντως, ένας καλός μπούσουλας είναι το 50%. Αν η αντικατάσταση της βελόνας υπερβαίνει το 50% μαζί με τα μεταφορικά, δε συμφέρει. Εκτός πια αν η κεφαλή είναι πολύ ακριβή, πάνω από ενάμισυ χιλιάρικο. Θέλω να πω δηλαδή ότι όποιος δίνει 750€ για αλλαγή βελόνας, ε, μπορεί να δώσει τα διπλά για μια καινούργια κεφαλή. Και στο κάτω της γραφής, η αλλαγή βελόνας συνήθως αργεί να έρθει, κάνει κάποια χρόνια, οπότε συνήθως ο ιδιοκτήτης πάει σε άλλη κεφαλή, έτσι για να αλλάξει και λίγο.

Αν πρόκειται για εντατική, επαγγελματική χρήση, που η αλλαγή της βελόνας μπορεί να χρειάζεται κάθε μήνα ή δίμηνο, εκεί δεν το συζητάμε, η κεφαλή πρέπει να είναι ΜΜ, με εναλλακτή βελόνα. Αν και εδώ που τα λέμε, σήμερα πλέον δεν υπάρχει ούτε ένας ραδιοσταθμός που να παίζει μονίμως πικάπ. Ίσως έχουν ένα στην άκρη για ώρα ανάγκης, και παίζουν από υπολογιστή. Ο σκληρός δίσκος έχει σαρώσει τα πάντα...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.426
Όταν αγοράζεις μια κεφαλή υποτίθεται πως είσαι ενήμερος περί τίνος πρόκειται.

Κατά τη γνώμη μου, και όχι μόνο, η Denon 160 είναι μακράν η καλύτερη κεφαλή της κατηγορίας της αλλά και αρκετά παραπάνω (αν ζητούμενο είναι η ουδετερότητα) οπότε και το χρηματικό ποσό κτήσης της το θεωρώ πολύ λογικό.

Υπάρχουν σε αυτή τη κατηγορία τιμής και άλλες καλές κεφαλές με ανταλλακτική βελόνα, όπως οι Grado, όπου το ανταλλακτικό πρεσβεύει το 60% της τιμής της περίπου.

Τα βάζεις κάτω και προχωράς...

Reaction score
5.879
Απάντηση: Re: denon dl 160 mc

Κατά τη γνώμη μου, και όχι μόνο, η Denon 160 είναι μακράν η καλύτερη κεφαλή της κατηγορίας της αλλά και αρκετά παραπάνω (αν ζητούμενο είναι η ουδετερότητα) οπότε και το χρηματικό ποσό κτήσης της το θεωρώ πολύ λογικό.

Υπάρχουν σε αυτή τη κατηγορία τιμής και άλλες καλές κεφαλές με ανταλλακτική βελόνα, όπως οι Grado, όπου το ανταλλακτικό πρεσβεύει το 60% της τιμής της περίπου.

Πετρο εχω μια κεφαλη ΜΜ Grado prestige silver
http://www.best-buy.gr/showprod.php?aa=2163
και θελει νεα βελονα,
http://www.best-buy.gr/showprod.php?aa=2163
Ποσο χρονο ζωης με σωστη χρηση εχει μια βελονα,αξιξει να γινει η αγορα της νεας βελονας?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.426
Η διάρκεια ζωής της βελόνας αναφέρεται από τον κατασκευαστή αλλά συνήθως είναι αρκετά παραπάνω.

Με την προσεκτική αλλαγή βελόνας στη συγκεκριμένη κεφαλή ουσιαστικά γίνεται καινούρια οπότε αξίζει τον κόπο.

Reaction score
5.879

Η διάρκεια ζωής της βελόνας αναφέρεται από τον κατασκευαστή αλλά συνήθως είναι αρκετά παραπάνω.

Με την προσεκτική αλλαγή βελόνας στη συγκεκριμένη κεφαλή ουσιαστικά γίνεται καινούρια οπότε αξίζει τον κόπο.
Και σε περιπτωση που βαλω αυτη την βελονα,θα αλλαξει σημαντικα ο ηχος της κεφαλης?
http://www.best-buy.gr/showprod.php?aa=3133

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.426
Θεωρώ πως όχι αλλά αν υπήρχε κάποιος που το δοκίμασε θα μετρούσε περισσότερο η γνώμη του.

Reaction score
28

μηπως αυτη η denon 160 κανει και για το δικο μου thorens td166mkii με τον βραχιονα της μαμας του?

Reaction score
2.248

Ειχα στείλει μια BENZ MC ACE L για αναβελόνωση μετά από ατύχημα. Εκανε κοντά στον 1μήνα να επιστραφεί και μου κόστισε γύρω στο 50% της αξίας της (EURO 300)

Αγόρασα μια BENZ MC 20E για να ακούω μέχρι να μου επιστραφεί και την έχω για back up σε περίπτωση που ξαναπάθει κάτι.

Τώρα που το χανασκέφτομαι, καλύτερα θα ήταν να δώσω κάτι παραπάνω και να πάρω μία καινούργια και να δώσω για αναβελόνωση την παλιά κάποια στιγμή που θα είχα χρήματα για να την έχω σαν back up

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.426
μηπως αυτη η denon 160 κανει και για το δικο μου thorens td166mkii με τον βραχιονα της μαμας του?
Θα πρέπει να δεις την ενεργό μάζα του βραχίονα σου ώστε να ταιριάζει με την ενδοτικότητα (σκληρότητα της ανάρτησης) της κεφαλής.

Η Denon έχει ελαφρός σκληρή ανάρτηση οπότε ταιριάζει με βραχίονες μέτριας και υψηλής μάζας.

Δες επίσης αν τα 1,6 volt που βγάζει αρκούν στον προενισχυτή σου.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.426
Αγαπητέ Haralas, αν ισχύουν τα 7,5 γραμμάρια για την ενεργό μάζα, που έγραψες σε άλλο θέμα, του βραχίονα σου, είναι λίγα για την 160.

Reaction score
2.248

Αγαπητέ Haralas, αν ισχύουν τα 7,5 γραμμάρια για την ενεργό μάζα, που έγραψες σε άλλο θέμα, του βραχίονα σου, είναι λίγα για την 160.
Εχει δίκιο ο PeterMeni φίλτατε Haralas. Εδώ σου έχω ένα calculator

http://www.resfreq.com/resonancecalculator.html

Επίσης διάβασε και αυτό

http://www.theanalogdept.com/cartridge___arm_matching.htm

Reaction score
3

Για τον RB300 που έχει 11,5γρ νομίζω πως είναι okay, έτσι?

Πέτρο μιας και την έχεις πόσο είναι η ενδοτικότητα (compliance) της DL-160? Γιατί αλλού την βρίσκω 14 κι αλλού 10.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef