Το USB το HiEnd, το σωστό, το πρόστυχο...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Κι ένα reviewδάκι του M2Tech από το enjoythemusic: Click
Έρχεται κι άλλο από 6moons.

Αν δεν πιστεύετε τον ΚουΦό που τα λέει κάτι μήνες και περιμένετε να σας πει ο Srajan ότι το μαραφέτι αυτό είναι αστέρι για να το αγοράσετε, μετά μην κάνετε παράπονα ότι αυξήθηκε η τιμή του και σας έπιασαν τον ποπό..! :612:

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Το USB το HiEnd, το σωστό, το πρόστυχο...

Αν δεν πιστεύετε τον ΚουΦό που τα λέει κάτι μήνες και περιμένετε να σας πει ο Srajan ότι το μαραφέτι αυτό είναι αστέρι για να το αγοράσετε, μετά μην κάνετε παράπονα ότι αυξήθηκε η τιμή του και σας έπιασαν τον ποπό..! :612:
No Specs!

D

deleted user 10898

Guest

καλα και εσυ πιστευεις αφφφτον που λεει οτι ακουει διαφορες μεταξυ bnc και rca?

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Εγώ δεν πιστεύω κανέναν. Απλά μερικοί θέλουν να τα δουν γραμμένα σε "έγκυρα" site για να ενδιαφερθούν..
Θεωρητικά πάντως το BNC είναι καλύτερο/σωστότερο για SPDIF.

Reaction score
11

Εγώ δεν πιστεύω κανέναν. Απλά μερικοί θέλουν να τα δουν γραμμένα σε "έγκυρα" site για να ενδιαφερθούν..
Θεωρητικά πάντως το BNC είναι καλύτερο/σωστότερο για SPDIF.
Πάντως και λίγα specificουδάκια δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν!

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Πέρα από τα spec των ρολογιών, άντε και μία μέτρηση jitter, τι άλλο να δημοσιεύσεις για μια τέτοια συσκευή;

Reaction score
11

Πέρα από τα spec των ρολογιών, άντε και μία μέτρηση jitter, τι άλλο να δημοσιεύσεις για μια τέτοια συσκευή;

1)Aρχικά μου ήρθε αυτό το μήνυμα:

"Υπάρχουν διάσπαρτα στο site τους και σε fora.. Είχες βρει μια φορά και τις μετρήσεις του jitter από head-fi αν θυμάσαι."

Πάνω σε αυτό λοιπόν να σε ρωτήσω:τα στοιχεία αυτά που είχα βρει είναι συγκρίσιμα; Γιατί είχες πει ότι είναι με άλλη μέθοδο! Σε σχέση με τις μετρήσεις του "STEROPHILE", ας πούμε, πως διαβάζονται; Γιατί εκεί λέει ότι το m2TECH είναι λίγο καλύτερο από την LYNX2 και είναι περίπου στα 800 - 900 ps αν θυμάμαι καλά.

Πόσο λοιπόν είναι το jitter του m2tech ;

2)Τα specs των ρολογιών δίνουν εικόνα μόνο για τον ... εαυτό τους! Όταν τοποθετούνται σε μία κατασκευή η απόδοσή τους υποβαθμίζεται! Έτσι τουλάχιστον λέει εδώ:

http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=295839

όπου στην αναφορά για το "ρολόϊ" της ΑSUS ST που είναι αυτό:

http://http://www.cirrus.com/en/pubs/proBulletin/CS2000_PB_0807.pdf

αναφέρεται σαν jitter προδιαγραφή ότι έχει λιγότερο από 1 ppm, δηλαδή λιγότερο από 20 ps στα 44,1, αλλά τελικά στην πράξη προκύπτει αρκετά περισσότερο, τουλάχιστον 40-50 ps!

3)Υπάρχουν και άλλα χαραχτηριστικά και για τα αμιγώς ψηφιακά συστήματα, θόρυβος, παραμόρφωση, δυναμική περιοχή, απόκριση κτλπ., και ας είναι μόνο ψηφιακός μετατροπέας χωρίς το αναλογικό μέρος! Έτσι διαβάζω παντού, και αυτός είναι ο λόγος που και τα καθαρά ψηφιακά κομμάτια έχουν διαφορές στην απόδοση. (Π.χ. το dac της MUSILAND 2US δίνει 113 db δυναμική περιοχή για το αναλογικό και 140 db για το ψηφιακό! (Τα νούμερα τελείως στο περίπου γιατί τα γράφω όπως τα θυμάμαι.)).

Τι λες;

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Το USB το HiEnd, το σωστό, το πρόστυχο...

Γιατί εκεί λέει ότι το m2TECH είναι λίγο καλύτερο από την LYNX2 και είναι περίπου στα 800 - 900 ps αν θυμάμαι καλά.

Πόσο λοιπόν είναι το jitter του m2tech ;
Μπορείς να το δεις μόνο συγκριτικά με αυτά που μετρήθηκαν με το ίδιο όργανο/μέθοδο. Δεν μπορείς να συγκρίνεις με το Stereophile, δυστυχώς.
Αν και εφόσον το δοκιμάσει ο Atkinson ή κάποιος άλλος με τα ίδια μηχανάκια και μεθοδολογία θα μπορούμε να πούμε περισσότερα.

Από εκεί και πέρα δε μπορώ να σε πείσω (ούτε έχω τον χρόνο να σου αναλύσω) γιατί το ψηφιακό σήμα που στέλνω εγώ στο DAC μου είναι σωστότερο όπως βγαίνει από το M2Tech σε σχέση με την ψηφιακή έξοδο της Asus σου. Εγώ κάνω τις προτάσεις μου με βάση τα όσα (πολλά ή λίγα) γνωρίζω κι ο καθένας επιλέγει ό,τι νομίζει. Ηχοσυστήματα είναι, στο κάτω-κάτω. Δε θα πεθάνει και κανείς αν ακούει και λίγο χειρότερα απ'ότι θα μπορούσε...

2)Τα specs των ρολογιών δίνουν εικόνα μόνο για τον ... εαυτό τους! Όταν τοποθετούνται σε μία κατασκευή η απόδοσή τους υποβαθμίζεται!
Προφανώς συμβαίνει αυτό. Κι ένα DAC chip μπορεί να σου δίνει 130dB δυναμική περιοχή αλλά αν πας να σχεδιάσεις συσκευή γύρω από αυτό θα πάρεις πολύ χαμηλότερα νούμερα.
Ένας από τους λόγους που δεν μπορείς να συγκρίνεις με βάση "ξερά" νούμερα.

3)Υπάρχουν και άλλα χαραχτηριστικά και για τα αμιγώς ψηφιακά συστήματα, θόρυβος, παραμόρφωση, δυναμική περιοχή, απόκριση κτλπ., και ας είναι μόνο ψηφιακός μετατροπέας χωρίς το αναλογικό μέρος! Έτσι διαβάζω παντού, και αυτός είναι ο λόγος που και τα καθαρά ψηφιακά κομμάτια έχουν διαφορές στην απόδοση. (Π.χ. το dac της MUSILAND 2US δίνει 113 db δυναμική περιοχή για το αναλογικό και 140 db για το ψηφιακό! (Τα νούμερα τελείως στο περίπου γιατί τα γράφω όπως τα θυμάμαι.)).

Τι λες;
Λέω ότι έχεις μπερδευτεί. :126:
Σε μία συσκευή όπως το M2Tech δεν υπάρχει ούτε παραμόρφωση, ούτε απόκριση, ούτε τίποτα. Παίρνει τα 0 και 1 από το PC σε USB και τα μετατρέπει σε SPDIF. Εφόσον μιλάμε για bit-perfect ξέρουμε ότι τα 0 και 1 θα φτάσουν σωστά και μένει μόνο το jitter (όπου μπορεί να εμφανιστούν τα όποια προβλήματα της κάθε υλοποίησης)..

Μην μπερδεύεις τα ψηφιακά transport, τα DAC chip (αυτά είναι τα "ψηφιακά" που αναφέρεσαι και αυτά τα ρημάδια κάνουν μετατροπή σε αναλογικό - σε αντίθεση με το M2Tech), τα αναλογικά στάδια εξόδου και τον συνδυασμό τους...

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Το USB το HiEnd, το σωστό, το πρόστυχο...

Μην μπερδεύεις τα ψηφιακά transport, τα DAC chip (αυτά είναι τα "ψηφιακά" που αναφέρεσαι και αυτά τα ρημάδια κάνουν μετατροπή σε αναλογικό - σε αντίθεση με το M2Tech), τα αναλογικά στάδια εξόδου και τον συνδυασμό τους...

Άβυσσος... Βρε ναούμε...

Reaction score
0
Ίσως ξέρετε τον "πολύ" Steve Nugent της Empirical Audio, ο οποίος κατά καιρούς έχει συνεργαστεί με τον "πάρα πολύ" Gordon Rankin της Wavelength Audio (αυτόν που έδωσε τα φώτα του στην Ayre ντε).
[Δύο τύποι που, στον... "στενό" κύκλο του hi-end industry έχουν τη μεγαλύτερη εμπειρία και τεχνογνωσία πάνω στο θέμα του (USB-based κυρίως) computer audio.]

Επίσης ίσως έχετε δει τις τιμές που χρεώνουν οι τύποι αυτοί. Ας πούμε απλά ότι αξιοποιούν στο έπακρο τη λογική του "με πορδές αυγά δε βάφεις" που έχει εμποτιστεί σε πολλά άδεια κεφάλια και την οποία αρέσκονται να επικαλούνται οι εγχώριοι HiEndάδες.

Καλά κάνουν, βέβαια, και χρεώνουν τόσα διότι οι συγκεκριμένοι τύποι το έψαχναν το θέμα από τότε που η πλειοψηφία του HiEnd κοιμόταν ύπνο βαθύ και το PC δεν υπήρχε ούτε και σε αυτά τα όνειρά τους..
Έχουν τουλάχιστον οι άνθρωποι μία κάποια τεχνογνωσία και προσφέρουν το "κάτι παραπάνω" σε σχέση με τον ανταγωνισμό που αρκείται σε γενικότητες του τύπου "δεν είναι όλα τα USB τα ίδια" για να δικαιολογήσει τις εξωφρενικές τιμές του.

Αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι τώρα ο Κος Nugent πλέρωσε τους ανθρώπους της M2Tech για να χρησιμοποιεί, από εδώ και πέρα, τη δική τους λύση στα μηχανάκια του και για την οποία θα χρεώνει $2500+ με τη λογική ότι το αντίστοιχο DCS κάνει $5000 και πάει μόνο μέχρι 24/96!

Να σας κάνω και το quote (από HeadFi) για να μη νομίζετε ότι τα βγάζω από το μυαλό μου:

Με άλλα λόγια οι HiEndάδες μας, για να απολαύσουν 24/192, θα αναγκαστούν να χρυσοπληρώσουν για να έχουν την τεχνολογία που εμείς έχουμε στα χέρια μας μήνες τώρα και την οποία μέχρι εχτές χαρακτήριζαν ως πορδή (γιατί προφανώς δε θα καταδεχτούν να αγοράσουν την original πορδή που έχω εγώ, το HiFace δηλαδή, και η οποία κοστίζει μόνο 100 ευρώ).

Άλλη μυρουδιά έχει η ακριβή πορδή ρε παιδάκι μ' !!

Damn, κάθε μέρα που περνάει μου αρέσει περισσότερο αυτό το χόμπυ..
Φιλε Κωστα, Συντονιστα
Εισαι σιγουρος για αυτα που σχολιαζεις με περισσια ειρωνεια??
Σαν συντονιστης κιολας δεν θα ηταν πιο συνετο να ελεγχεις πρωτα τις πληροφοριες σου πριν αρχισεις τους χαρακτηρισμους?

Δεν διαφωνω με τις αποψεις σου γενικα, παρολο που εισαι τοσο απολυτος και ερειστικος, απλα εδω εισαι λαθος.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Πολύ σίγουρος.
Για να ακούσουμε τις δικές σου πληροφορίες..

Είμαι απόλυτος και ερειστικός. Ποτέ δεν ισχυρίστηκα το αντίθετο.
Απλά το κάνω για να βλέπω ποιοί θα κολλήσουν σε αυτό και θα αγνοήσουν την ουσία των όσων γράφω. Είναι ένας άριστος δείκτης για να ξέρω πότε έχω δίκιο.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.916

Πολύ σίγουρος.
Για να ακούσουμε τις δικές σου πληροφορίες..
θες να ακούσεις τις δικές μου πληροφορίες? :136:

πληροφορήθηκα ότι είσαι "ερειστικος".:136:

αϊ σιχτίρ δηλαδή, τι νόμιζες, μόνο εσύ έχεις τις πληροφορίες σου?:135:

Reaction score
0
To pace car, το μηχανημα που προκειται να κυκλοφορει με την επιλογη του m2tech σαν usb input,
δεν επηρεαζεται απο οποιοδηποτε transport, καρτα ηχου το ταισεις.
Η αποδοση του θα ειναι ιδια.

Η προσθηκη του m2tech γινεται μονο για την ευκολια του usb.

Συμφωνω απολυτα οτι η τιμες του ειναι υπερεκτιμημενες.
Αλλα δεν ειναι και υπερβολικες σαν αλλα και αλλα.

Εγω το εχω το μηχανημα, παιζει μια χαρα, μακαρι να το αντικαταστουσα με κατι ισαξιο σε λιγοτερα λεφτα και να το πουλαγα αμεσως.
Πιστεψε με δεν θα δυσκολευομουν καθολου.

Με αυτα θεωρω οτι η "επιθεση" ηταν εντελως αστοχη.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
θες να ακούσεις τις δικές μου πληροφορίες? :136:

πληροφορήθηκα ότι είσαι "ερειστικος".:136:

αϊ σιχτίρ δηλαδή, τι νόμιζες, μόνο εσύ έχεις τις πληροφορίες σου?:135:
Άσε, μην κόβεις τον άνθρωπο..
Τώρα θα μας αναμασήσει τις πληροφορίες του Nugent που προσπαθεί να δικαιολογήσει γιατί θα χρεώνει ένα τσουβάλι δολλάρια για το δικό του M2Tech...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
To pace car, το μηχανημα που προκειται να κυκλοφορει με την επιλογη του m2tech σαν usb input,
δεν επηρεαζεται απο οποιοδηποτε transport, καρτα ηχου το ταισεις.
Η αποδοση του θα ειναι ιδια.

Η προσθηκη του m2tech γινεται μονο για την ευκολια του usb.

Συμφωνω απολυτα οτι η τιμες του ειναι υπερεκτιμημενες.
Αλλα δεν ειναι και υπερβολικες σαν αλλα και αλλα.

Εγω το εχω το μηχανημα, παιζει μια χαρα, μακαρι να το αντικαταστουσα με κατι ισαξιο σε λιγοτερα λεφτα και να το πουλαγα αμεσως.
Πιστεψε με δεν θα δυσκολευομουν καθολου.

Με αυτα θεωρω οτι η "επιθεση" ηταν εντελως αστοχη.

Κατάλαβα..
Η επίθεσή σου γίνεται γιατί έχεις προϊόν της Empirical και θίχτηκες..
Δεκτόν. Πάμε παρακάτω..

Αν θέλεις να πιστεύεις ότι το M2Tech το έβαλε μόνο για ευκολία και όχι γιατί δεν μπορούσε/δεν ήξερε να προσφέρει jitter-less (στο μέτρο του δυνατού) 24/192 με δική του USB λύση , δικαίωμά σου.
Μόνο να μου εξηγήσεις γιατί ο ίδιος δεν αναφέρει πουθένα ως κύριο ατού την "ευκολία" του USB (και πώς να το αναφέρει αφού δεν είναι κάτι νέο - το Off Ramp 3 που προσφέρει έχει ήδη USB module) αλλά αντίθετα κάνει ιδιαίτερη μνεία στο "καθαρό" και "πλήρες" interface που του προσφέρουν οι Ιταλοί.
Για του λόγους το αληθές, αναφέρει το 24/192 ως την δυνατότητα που του δίνει το δικαιώμα να ζητάει περισσότερα από τον ανταγωνισμό (βλ. Wavelength, DCS κ.α.) και επίσης σε ερώτηση χρήστη σε άλλο forum απαντάει "You do probably get lower overall jitter with HiFace than the current Off-Ramp"....
Δηλαδή οι Ιταλοί του τα φόρεσαν τόσο στη δυνατότητα για 24/192 όσο και στο jitter (γι'αυτό άλλωστε επέλεξε να συνεργαστεί μαζί τους ο άνθρωπος)..

Επίσης αν θέλεις να πιστεύεις ότι το Pacecar δεν επηρεάζεται από το jitter του transport πάλι δικαίωμα σου.
Μόνο να μου εξηγήσεις γιατί ο ίδιος αναφέρει ως το μεγαλύτερο ατού του δικού του "M2Tech" σε σχέση με το απλό (των 100 ευρώ που αγοράζει ο λαουτζίκος) την ύπαρξη ρολογιών υψηλής ακριβείας (αν διαβάσεις είτε στο HeadFi είτε στο Audiocircle που τον ρωτάνε τι καλύτερο θα έχει από το HiFace μας τα ζαλίζει με την απόδοση των SuperClock και UltraClock του) και πολύ προσεγμένη τροφοδοσία σε αυτά για ακόμα καλύτερα νούμερα jitter... Αν το PaceCar δεν καταλαβαίνει από τέτοια πράγματα γιατί να το αναφέρει άραγε ο αγαπητός Steve; Εκτός αν εσύ ξέρεις καλύτερα από αυτόν τις δυνατότητες των συσκευών του.

Μάλλον εσύ θα πρέπει να είσαι σίγουρος για τις πηγές σου πριν μου "την πεις" γιατί, αγαπητέ, για μπορώ να είμαι όσο απόλυτος και εριστικός γουστάρω, είμαι αναγκασμένος να είμαι και πολύ καλά διαβασμένος. :126:

Reaction score
0
Κατάλαβα..
Η επίθεσή σου γίνεται γιατί έχεις προϊόν της Empirical και θίχτηκες..
Δεκτόν. Πάμε παρακάτω..

Αν θέλεις να πιστεύεις ότι το M2Tech το έβαλε μόνο για ευκολία και όχι γιατί δεν μπορούσε/δεν ήξερε να προσφέρει 24/192 με δική του USB λύση , δικαίωμά σου.
Μόνο να μου εξηγήσεις γιατί ο ίδιος δεν αναφέρει πουθένα ως κύριο ατού την "ευκολία" του USB (και πώς να το αναφέρει αφού δεν είναι κάτι νέο - είχε ψαχτεί και πριν με το USB αλλά με λύσης σαν αυτές που εξετάζει ο Wavelenght και ποτέ δεν κατάφερε να φτάσει στο 24/192) αλλά αντίθετα κάνει ιδιαίτερη μνεία στο "καθαρό" και "πλήρες" interface που του προσφέρουν οι Ιταλοί και μάλιστα αναφέρει το 24/192 ως την δυνατότητα που του δίνει το δικαιώμα να ζητάει περισσότερα από τον ανταγωνισμό (βλ. Wavelength, DCS κ.α.)....

Επίσης αν θέλεις να πιστεύεις ότι το Pacecar δεν επηρεάζεται από το jitter του transport πάλι δικαίωμα σου.
Μόνο να μου εξηγήσεις γιατί ο ίδιος αναφέρει ως το μεγαλύτερο ατού του δικού του "M2Tech" σε σχέση με το απλό (των 100 ευρώ που αγοράζει ο λαουτζίκος) την ύπαρξη ρολογιών υψηλής ακριβείας και πολύ προσεγμένη τροφοδοσία σε αυτά για ακόμα καλύτερα νούμερα jitter...

Μάλλον εσύ θα πρέπει να είσαι σίγουρος για τις πηγές σου πριν μου "την πεις" γιατί, αγαπητέ, για μπορώ να είμαι όσο απόλυτος και εριστικός γουστάρω, είμαι αναγκασμένος να είμαι και πολύ καλά διαβασμένος. :126:
Εννοειται οτι θιχτηκα, περισσοτερο ομως απο το ατοπο των σχολιων για το pace car.
Oλα αυτα που λες δεν εχουν να κανουν με το pace car.
Εμενα δεν με ενδιαφερουν ουτε τα 24/192, ουτε τα δηθεν πλεονεκτηματα που συμφωνω οτι αναφερει για το "δικο" του m2tech.

To θεμα οτι η εξοδος του pace car θα ειναι 99% ΙΔΙA.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
To έχεις δοκιμάσει και ξέρεις και το ποσοστό ή το λες έτσι;

Αν πρόκειται η έξοδος να είναι 99% η ίδια γιατί να πάρεις το πανάκριβο "Empirical Μ2Tech" που θα βγάλει ο Steve ή, ακόμα χειρότερα, γιατί τα έσκαγαν τα "θύματα" για το OffRamp του ίδιου (από το οποίο μάλιστα το φθηνο Μ2Tech είναι καλύτερο όπως παραδέχεται ο ίδιος); Βγάζεις ψηφιακό σήμα από την onboard κάρτα ήχου που έρχεται τζάμπα με τα PC σήμερα και είσαι αρχηγός!!

Αν βάζει όλα αυτά τα ρολόγια στο δικό του "Empirical Μ2Tech" χωρίς να υπάρχει λόγος ή ακουστή διαφορά τότε ο άνθρωπος ειναι απλά απατεώνας και άρα δε βλέπω γιατί να πρέπει να εμπιστευτείς τις όποιες λύσεις προσφέρει (συμπεριλαμβανομένου του Pace Car)...
Ειλικρινά δεν το νομίζω. Μάλλον κάτι παραπάνω από εσένα θα ξέρει για το αντικείμενο...

Η δική μου εμπειρία με το Sabre DAC (που δουλεύει ασύγχρονα οπότε κι αυτό επηρεάζεται λιγότερο από το jitter του transport) δείχνει ότι υπάρχουν διαφορές στον ήχο μεταξύ USB transports και παρόλο που είναι μικρές δεν παύουν να είναι ακουστές και εύκολα ανιχνεύσιμες στα συστήματά μας (η δε ψηφιακή από την onboard απλά δεν ακούγεται αν συνηθίσεις σε ένα καλό usb transport).
Ίσως κάνουμε κι εμείς λάθος όπως ο Steve...

Reaction score
0
Aυτο που ξερω εγω ειναι οτι το pacecar σε αντιθεση με το offramp, συγχρονιζει το ρολοι του oποιου transport στο δικο του.
Το transport για να συνδεθει στο pace πρεπει να εχει clock slave input.
Γιαυτο το αποτελεσμα του ειναι σε καθε περιπτωση παρομοιο.

Ακουστικα η διαφορα με/χωρις το pacecar στο δικο μου sabre ειναι της ταξης του 50%,
κατι παραπανω απο ανιχνευσιμη. (σε σχεση με spdif απο καρτα ηχου και cd player)

Οχι δεν εχω δοκιμασει διαφορα transport, ο ιδιος μου το επιβεβαιωσε σε ερωτηση για το αν "αξιζει" το m2tech για το pacecar.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.635
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7