πως ειναι δυνατον?

Reaction score
28
παλληκαρια συμβαινει κατι παραξενο το οποιο αντικειται τουλαχιστον στα οσα διατεινωνται οι εδω φιλοι συμφορουμιτες σχετικα με την συνδεση ντακ εξωτερικου και δη του v-dac σε ψηφιακη εξοδο πλευερς ,και μπαινω στο ψαχνο αμεσως .πειραματιστηκα με την συνδεση του εν λογω ντακ συνδεωντας το πρωτον με ενα marantz cd52mkii και ακολουθως με ενα dvd player sony 5αετιας mod.dvp-ns330 και τα δυο απο την ψηφιακη τους εξοδο, συμφωνα λοιπον με την εδω δημοσιευθησα παραδοχη επρεπε
η αποδοση να ειναι παρομοια η σχεδον παρομοια, αλλα φευ απεχει παρασαγγας ενω το marantz απογειωθηκε σε σημειο που να μην το πιστευω και εγω η αποδοση με το sony σκετη τραγωδια, τι μπορει να συμβαινει λοιπον εφ'οσον απο την ψηφιακη εξοδο παρακαμπτουμε το κυκλωμα και μας μενει μονον το τρανσπορτ θα επρεπε να ειχαμε σχεδον παρομοια αποδοση η μηπως οχι? , μηπως λοιπον το τρανσπορτ παιζει κατι παραπανω απο οτι διατυμπανιζεται εδω? η μηπως δεν παρακαμτεται εντελως το κυκλωμα ?

Reaction score
684
Απάντηση: πως ειναι δυνατον?

αναλογα με το transport που χρησιμοποιεις ακους μεγαλες διαφορες αυτο ειναι κατι αναμενομενο...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Αν θέλεις πες μας και για το υπόλοιπο σύστημα σου.

Σαφώς και ο οδηγός δίσκου έχει τη συμμετοχή του στο τελικό ηχητικό αποτέλεσμα.
Απλά αυτή δεν είναι τόσο σημαντική όσο οι υπόλοιποι κρίκοι της αλυσίδας, ιδίως σε συστήματα χαμηλής ανάλυσης.

Reaction score
28

Απλά αυτή δεν είναι τόσο σημαντική όσο οι υπόλοιποι κρίκοι της αλυσίδας, ιδίως σε συστήματα χαμηλής ανάλυσης.
το δοκιμασα σε συστημα φιλου με yamaha s2000 ολοκληρωμενο και με ηχεια b&w 683 αλλα και στα δικα μου soavo -1 επισης και σε plinius φιλου me proac tablette και focal 826 ,το ιδιο αποτελεσμα σχεδον παντου μακραν καλυτερα με το marantz πρωτο παρ'ολη την ηλικια του μοντελο 1994 γαρ,ο μηχανισμος και των δυο πλευερς φενεται σχεδον ιδιος πλαστικουρα καργα τι μπορει να συμβαινει λοιπον?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Ενημερωτικά ο μηχανισμός της Philips που φοράει το 52άρι είναι από του καλύτερους που έχουν κατασκευαστεί.
Επιπλέον σπανιότατα παρουσιάζει πρόβλημα.

Reaction score
28
Ενημερωτικά ο μηχανισμός της Philips που φοράει το 52άρι είναι από του καλύτερους που έχουν κατασκευαστεί.
Επιπλέον σπανιότατα παρουσιάζει πρόβλημα.
εχω ηδη μια φορα πατενταρει το πορτοκαλι γραναζακι του συρταριου το οποιο ειχε γινει σκονη απο το χρονο λογω πολυκαιρισμου του υλικου του .
σημειωτεον η αντιπροσωπια μπυ ζητουσε εν ετη 2004 55 ευρω και το εφτιαξα μετατρεπωντας ενα παρομοιο philips με 2.5 ευρω.

Reaction score
28
Αν έχει τον CDM-4 είναι όντως από τους καλύτερους μηχανισμούς.
δεν νομιζετε ομως οτι καπου εδω καπως χαλαει η συνταγη του χρησιμοποιω ενα καλο εξωτερικο ντακ με ενα οποιοδηποτε μηχανισμο και εχω α ποιοτητα ,και ας πανε στο καλο τα οποιαδηποτε ακριβα πλευερ?

Reaction score
181
Αυτό όντως ίσχυε για τα μάραντζ.
Στα ρότελ (965) ό ίδιος μηχανισμός δεν είχε κανένα πρόβλημα με το γρανάζι.
Προφανώς άλλη παρτίδα ή άλλο υλικό κατασκευής.
Στο δικό μου μάραντζ 72άρι άλλαξα τις προάλλες το γρανάζι με κόστος 32 ευρά.
Και είναι διαφορετικό υλικό από το μανίσο.
Μάλλον τεφλόν.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

εγω φιλε μου δοκιμασα το Pioneer PD-D6J με Dacmagic πριν κανα μηνα και προς μεγαλη μου εκπληξη συνειδητοποιησα οτι το PD-D6 παιζει καλυτερα μεσα απο τα δυο "δικα" του twin Burr Brown. Μου σηκωσε τα "πριμα" και εμφανισε μια σκληροτητα περα απο το χαρακτηρα του Pioneer, χωρις να κανει το γνωστο "τρικ" του Vdac που φερνει τα μεσαια λιγο πιο μπροστα.

Reaction score
28
δεν νομιζετε ομως οτι καπου εδω καπως χαλαει η συνταγη του χρησιμοποιω ενα καλο εξωτερικο ντακ με ενα οποιοδηποτε μηχανισμο και εχω α ποιοτητα ,και ας πανε στο καλο τα οποιαδηποτε ακριβα πλευερ?
σε αλλο θρεντ ειχα ξεκινησει την κουβεντα για μηχανισμους και πηγες πλευερ και για την κατασκευη και ποιοτητα τους και λεγω λοιπον τωρα αφου διαπιστωνω στην κλιμακα αυτη των πλευερ τετοια διαφορα αποδοσης πως ειναι λοιπον δυνατον να μην υποστηριξω την γνωμη μου οτι πλευερς με μηχανισμο σαν του yamaha cd-s2000 με την απιθανη κατασκευη να μην εχουν αποδοση και ποιοτητα αλφα οπως λεει και η διαφημηση?

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.439
Το πρόβλημα που αναφέρεις με το γρανάζι είναι το μοναδικό του αλλά δουλεύει θαυμάσια ακόμα και αν το ανοιγοκλείνεις με το χέρι.

Η απόλυτη λύση, που έκανα σε φίλο, είναι η ανακατασκευή του γραναζιού από τεφλόν.

Αναφερόμουν σε προβλήματα αναγνωσιμότητας που είναι και αυτά που βγάζουν άχρηστο έναν μηχανισμό.

Reaction score
28
Το πρόβλημα που αναφέρεις με το γρανάζι είναι το μοναδικό του αλλά δουλεύει θαυμάσια ακόμα και αν το ανοιγοκλείνεις με το χέρι.

Η απόλυτη λύση, που έκανα σε φίλο, είναι η ανακατασκευή του γραναζιού από τεφλόν.

Αναφερόμουν σε προβλήματα αναγνωσιμότητας που είναι και αυτά που βγάζουν άχρηστο έναν μηχανισμό.
σωστα για ενα διαστημα του ειχα βαλει και ενα χερουλι και το ανοιγοκλεινα με το χερι!!!:128:

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

εγω φιλε μου δοκιμασα το Pioneer PD-D6J με Dacmagic πριν κανα μηνα και προς μεγαλη μου εκπληξη συνειδητοποιησα οτι το PD-D6 παιζει καλυτερα μεσα απο τα δυο "δικα" του twin Burr Brown. Μου σηκωσε τα "πριμα" και εμφανισε μια σκληροτητα περα απο το χαρακτηρα του Pioneer, χωρις να κανει το γνωστο "τρικ" του Vdac που φερνει τα μεσαια λιγο πιο μπροστα.
...Αφου βγηκαν τα πρωτα συμπερασματα σκεφτομαι "κατσε να δω τι θα παιξει με transport Tangent DVD-200". Το συνδεω με το Tangent του οποιου παρεπιπτωντος ο μηχανισμος δεν δικαιολογει την τιμη των 270 ευρω που πωλειται εξω, και μιλαμε για ενα DVDp..
Η διαφορα του συνδιασμου Pioneer-C.A ηταν παραπανω απο εμφανης και προφανως οφειλεται στο μηχανισμο του πρωτου..

Reaction score
4

παιζει ρολο και το κυκλωμα spdif που εχει η εκαστοτε συσκευη

Reaction score
28
Re: Απάντηση: πως ειναι δυνατον?

το v-dac με το marantz 1ον ανοιξε χωρο αναμεσα στα οργανα και ανεβασε την λεπτομερεια οχι ομως οσο θα ηθελα ,2ον εδωσε αρκετο βαθος και αερα στην εγγραφη και ηρεμισε αρκετα το συνολο 3ον και σπουδεοτερο κατα την γνωμη μου διορθωσε αυτο που θα λεγαμε το <ταιμινγκ> τα παντα στην θεση τους και με την σωστη σειρα δεν φοβασαι να <γκαζωσεις> ανεβαζεις αφοβα το volume χωρις να φοβασαι μην σκασει κανενα αποτομο και ακαιρο συμβαν, ο ηχος αποκτα μια ηρεμια και ομοιογενεια και η ακροαση γινεται πιο ξεκουραστη, η μουσικη φτανει σε σενα ετσι απλα ενω πριν κατεβαλες μια καποια προσπαθεια να παρακολουθησεις τα δρωμενα ,ολα αυτα βεβαια σε λογικα επιπεδα μην νομισει κανεις οτι το v-dac λυνει ολα τα προβληματα των πλευερ ομως εαν <κατσει> πραγματικα σε ενα χαμηλης κατηγοριας πλευερ η και παλαιοτερο αναβαθμιζει τον ηχο τα μεγιστα αξιζει πραγματι τα χρηματα που ζηταει με το παραπανω.!

Reaction score
28

δεν ξερω και δεν μπορω να μαντεψω βεβαια τι θα γινοταν εαν στην θεση του v-dac βαζαμε ενα minerva της weiss με τα ιδια πλευερ τι θα μας εδινε αυτος ο συνδιασμος?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.146

παιζει ρολο και το κυκλωμα spdif που εχει η εκαστοτε συσκευη
Ναι, αλλά ποιος σ' ακούει. Άμα δεν έχει κινούμενα μέρη το πράμα, να ακούγονται και να γυρίζουν και να φαίνονται στο μάτι...

Reaction score
28
Re: Απάντηση: πως ειναι δυνατον?

Ναι, αλλά ποιος σ' ακούει. Άμα δεν έχει κινούμενα μέρη το πράμα, να ακούγονται και να γυρίζουν και να φαίνονται στο μάτι...
pls εσο σαφεστερος ,δηλ.το κυκλωμα spdif του marantz του 1994 ειναι καλυτερο απο ενος πλευερ εστω dvd του 2005 ?

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.117
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead