- Reaction score
- 777
οκ "γραφικέ".:142:Καλά εσύ τα πουλάς όλα και φεύγεις?????????????????:142:Λόγω των γεγονότων που ξέρειςαυτή η εβδομάδα είναι λίγο πήξιμο, ελπίζω από Δευτέρα να χαλαρώσω λίγο...
οκ "γραφικέ".:142:Καλά εσύ τα πουλάς όλα και φεύγεις?????????????????:142:Λόγω των γεγονότων που ξέρειςαυτή η εβδομάδα είναι λίγο πήξιμο, ελπίζω από Δευτέρα να χαλαρώσω λίγο...
Και βέβαια επειδή θα πεταχτεί κάποιος και θα μου πεί είσαι γραφικός... και θα πεί οτι το optical έχει χρονισμό (γα$%^& τζίτερ πάλι) ενώ ο σκληρός όχι γιατί ας πούμε να μήν θεωρήσω οτι στο τσιπάκι(controller) της mobo δέν είναι καλύτερο της intel απο της via?Και δέν λέω μόνο απο άποψη χρονισμού στον έλεγχο του optical αλλα απο άποψη ελέγχου σφαλμάτων κ.τ.λ.Και αν είναι ποιό είναι το καλύτερο?Και ας το συνεχίσουμε λίγο γιατί μου αρέσει.Θεωρείς οτι αν πάρω 10 pc και τα στήσω δίπλα θα ακούσω διαφορετικά αποτελέσματα?Τα συνδέω όλα με usb.Και άν ακούσω γιατί θα ακούσω?Τί είναι αυτό που ρυθμίζει την ηχητική πιστότητα του υπολογιστή?
α)η ram
β)o επεξεργαστής
γ)το λογισμικό
δ)ο σκληρός δίσκος
ε)ο ελεγκτής usb
Σε σειρά τί θεωρείς βασικότερο και γιατί?
Εν μέσω κρίσης, που μυαλό για high-end! :116:οκ "γραφικέ".:142:Καλά εσύ τα πουλάς όλα και φεύγεις?????????????????:142:
Λυπάμαι που στο λέω, αλλά τίποτα από τα παραπάνω δεν επηρεάζει στο ελάχιστο το τι συμβαίνει με τις συσκευές αυτές και ποιά είναι η πραγματικότητα για την κάθε υλοποίηση (πράγματα που αποδεικνύονται εύκολα με έναν παλμογράφο, άντε και μία μέτρηση jitter αν θες να το πας στα άκρα).Λυπάμαι που στο λέω αλλα δέν ξέρεις τί έχω ακούσει,πώς έχω ακούσει,πού έχω ακούσει.Μεταξύ μας δέν ξέρεις κάν τί σχέση έχω με τον ήχο πού την έχω και γιατί την έχω...Ακόμα πιο μεταξύ μας μάλλον δέν έχεις καταλάβει οτι είμαι απόλυτα λάτρης των μετρήσεων και της επιστήμης.
Κατ'αρχήν δεν βρίζω.Το χειρότερο απ όλα είναι οτι ενώ απο τη μία τους βρίζεις και τους λές γραφικούς και ψεύτες(δικά σου λόγια για κάποιον που ακούει διαφορές στα καλώδια) απο την άλλη πέφτεις στο ίδιο το χαντάκι που έσκαψες.
Έτσι νομίζεις.Η ψηφιακή λογική είναι πολύ πιο μακριά απο τις παραμορφώσεις που παρουσιάζει ένας ενισχυτής ή ένα αναλογικό σήμα.
Εγώ ψοφάω για δοκιμές καλωδίων, ειλικρινά.Εγώ είμαι πρόθυμος να ακούσω συγκριτικό καλωδίων(βέβαια έχω βαρεθεί με τα χρόνια αλλα πάει στο διάολο).Εσύ είσαι?Ή πάλι θα τους κλείσεις σε ένα κουτί και θα τους ονομάσεις γραφικούς χωρίς να ακούσεις?
Για να το συνδέσω και με το ignorance is bliss που σου γράφω και παραπάνω, και μια και λες ότι είσαι λάτρης των τεχνικών και ότι έχεις εμπειρία από τις συσκευές που συζητάμε εδώ..Στη θεωρία τώρα αν πιστεύεις οτι ακούς τη διαφορά τζίτερ των 60ns και των 60ms τότε ας ψάξουμε να βρούμε πιο είναι αυτό το όριο που μπορεί να ακούσει ο άνθρωπος και ας κλείσει εκεί η παρεξήγηση.
Είπαμε: έτσι νομίζεις.Ουσιαστικά δέν σε κοροιδεύω.Απλά σου λέω οτι όσο λογική έχουν και τα καλώδια τόσο έχουν και αυτά τα ματζαφλάρια.
Από την κουβέντα το μόνο που μου γίνεται σαφές είναι ότι πολλές φορές η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια.Τουλάχιστον απο την κουβέντα θέλω να κερδίσεις το οτι άν ένας "γραφικός" σου ζητήσει να ακούσεις καλώδια δώστου την ευκαιρία.Μήν τον ονοματίσεις αμέσως γραφικό.Δέν του αξίζει...:102:
Δε θέλω καμία ευκαιρία. Οι ευκαιρίες είναι γι'αυτούς που πετάνε τη μπούρδα τους χωρίς να τη στηρίζουν πουθενά και πρέπει να παρακαλέσουν για να τους πάρουν στα σοβαρά (και να μην τους εκλάβουν ώς "ακόμη ένα άτομο που γράφει το μακρύ του και το κοντό του στο internet").Εγώ γιατί να πρέπει να σου δώσω την ευκαιρία?Είσαι πιο ψηλός απο τους γραφικούς και πρέπει να σε ακούσω?
Ως κάρτες πραγματικά δε γνωρίζω γιατί δεν ξέρω τίποτα για το Cube, το DAC του, τα αναλογικά του κλπ. Δες μήπως υπάρχει κάποια σύγκριση στο head-fi.ναι δλδ αναμεσα σε musiland 02us και cube ποιο θεωρειται καλυτερη καρτα ηχου; αλλα και σαν σκετα τρανσπορτ πες τη γνωμη σου αφου παντα υπαρχει το ενδεχομενο αυτο στο μελλον
Τo Weiss δεν το είδα σε καμια αγγελία. Τι έγινε; Εξαντλήθηκαν τα Bluesky και θα αναγκαστείς να μείνεις με τη μπούρδα του Daniel ;! :142:Εν μέσω κρίσης, που μυαλό για high-end! :116:
:142:Τo Weiss δεν το είδα σε καμια αγγελία. Τι έγινε; Εξαντλήθηκαν τα Bluesky και θα αναγκαστείς να μείνεις με τη μπούρδα του Daniel ;! :142:
Αναμένω αναμμένος να δω τις επιλογές σου! :126::142:
Πέρα από τη πλάκα, όλο το σύστημα θα στηθεί γύρω από το Weiss. :126:
Stay Tuned! :116:Αναμένω αναμμένος να δω τις επιλογές σου! :126:
Για καλώδια ρεύματος ξέρει ο Δολοφονάκης πάντως. Είχε ανοίξει ένα thread με κάτι γάτες. :116:Stay Tuned! :116:
Ναι ρε, πλάκα κάνω..Kαλώδια ρεύματος εδώ και 1.5 χρόνο παίζω με stock και κάτι kimberακια...![]()
:142:Ναι ρε, πλάκα κάνω..
Τη γνώμη του Μιχάλη να την ακούσεις. Σεβάσου την ηλικία του, τουλάχιστον. :116:
Καταρχήν γράφεις πολλά.Εγώ βαριέμαι όμως να γράφω τόσα επομένως θα κάνω μία περίληψη.[*]Γνωρίζεις, αγαπητέ teachertza, τι διαφορές (τεχνικά) έχει το Musiland 02US από το HiFace;;;;
[*]Γνωρίζεις, αγαπητέ teachertza, σε ποιά σημεία είναι σωστό το Musiland και σε ποιά σημεία είναι κακοσχεδιασμένο;;;;
[*]Γνωρίζεις, αγαπητέ teachertza, ποία από τα τεχνικά του μειονεκτήματα μπορούν να διορθωθούν μέσω software και ποιά θέλουν παρέμβαση εσωτερικά και αλλαγές εξαρτημάτων;;;;
[*]Γνωρίζεις, αγαπητέ teachertza, τι διαφορά έχουν τελικά οι συσκευές στο jitter ώστε να κρίνεις αν θα έπρεπε να ακούγεται ή όχι;;;;
[*]Γνωρίζεις, αγαπητέ teachertza, ποιό είναι το ακουστό όριο για τις διαφορές στο jitter σε συνάρτηση με το πώς και που αυτό εμφανίζεται;;;;
[*]Γνωρίζεις, αγαπητέ teachertza, τι jitter είχε το test που ακούσαμε με τα διάφορα samples (το οποίο thread το έχω ανεβάσει εγώ άρα, του φούστη, το έχω κάνει!) και αν από αυτό μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τις αλλοιώσεις που μπορεί να εμφανίζει στο σήμα μας, για παράδειγμα, ένας ακατάλληλος spdif transformer;;[/LIST]
Προπάντων όμως μιλάς εκ πείρας.......
Εγώ δέν μπήκα σε τέτοια κουβέντα αν παρατήρησες.
Επίσης ακόμα χειρότερα δέν μπορώ να σου πώ οτι έχω ασχοληθεί και παααρα πολύ με το θέμα.Μου αρέσει να κοιτάω την ουσία.
....
καλά βρε κόλλησες.Ο notiskas είναι φίλος μου και για να με ενοχλήσει μου γραψε αυτό.Ε η απάντηση έπρεπε να είναι ανάλογη.:142::142::143::143:Προπάντων όμως μιλάς εκ πείρας...
http://www.avsite.gr/vb/showpost.php?p=1045691&postcount=171
τελικα γνωριζει καποιος;ναι δλδ αναμεσα σε musiland 02us και cube ποιο θεωρειται καλυτερη καρτα ηχου; αλλα και σαν σκετα τρανσπορτ πες τη γνωμη σου αφου παντα υπαρχει το ενδεχομενο αυτο στο μελλον
τελικα γνωριζει καποιος;
Έλα εσύ να κεράσουμε και ρακή :126:τελικα αγορασα το dacmagic!
το pc λοιπον θα χρησιμοπιηθει ως κυρια πηγη κ θελω να καταληξω πλεον στις συνδεσεις-καλωδια..τα καλωδια θα αγοραστουν απο bluejeanscables...για τη συνδεση dacmagic-hegel θα παρω το 1800F balanced..
θελω λοιπον την βοηθεια-γνωμη σας στη συνδεση pc-dacmagic...
1) hiface (rca) + coaxial 1694A (3μ.)...κοστος περι τα 120 ευρω
2)musiland 01usd + 1694A (1μ.) + usb καλωδιο (2μ.)..κοστος κανα 70ευρω..(δεν χρειαζομαι τα επιπλεον "καλουδια" του 02us και το 01us εχει μονο οπτικη εξοδο)
3)χρηση της coaxial απο την creative xfi platinum που εχω + 1694Α (3μ.)..κοστος 20 ευρω
4)χρηση της onboard coaxial + 1694A(3μ.)...κοστος 20ευρω..
Πρωτον,υπαρχει θεωρητικη και/ή πρακτικη διαφορα μεταξυ coaxial onboard και καρτας ηχου?
Δευτερον,υπαρχει "περιορισμος" στο μηκος του coaxial?
Δυστυχως,δεν υπαρχει δυνατοτητα δοκιμης καποιων εκ των hiface-01us πριν αγοραστουν...
ΥΓ εκτος αν ακουει η "παρεα του ηρακλειου" κ μου στειλει καποιο στο νησι για καμια δοκιμη!)
ειχα μιλησει με τον Κωστα..ηταν να ερθω το Σ/Κ που επαιζε κ ο γαυρος με τον εργοτελη αλλα μας τα χαλασε ο αγερας!!Σιγουρα θα κατεβω αλλα το ιδανικο θα ηταν να κανω συγκριση στον χωρο-συστημα μου!!Εκτος αν ερθετε εσεις κ συνδυασουμε κ κανα καφε-τσιμπουσι στην καλντερα!!Έλα εσύ να κεράσουμε και ρακή :126:
Το hiface είναι καλύτερο από το Musiland και τα δύο καλύτερα από
την όποια onboard. Το coaxial μπορείς να το πας αρκετά μέτρα άφοβα.
Όχι όμως και το USB καλώδιο, κράτα το μικρό.
Πάρε για αρχή το coax και προχώρα άφοβα.