πέφτει η φωτεινότητα των plasma στο 50% μετά τα 3 χρόνια!

Reaction score
12
ρε παιδιά πήγα χθές να αγοράσω την P42G10E απο τα Public, και ο πωλητής μου είπε ότι οι Plasma και ειδικά της Panasonic δεν αξίζουν διότι λέει η φωτεινότητα του plasma πέφτει στο 50% στα 3χρόνια και δεν θα βλέπω!

και μου πρότεινε μόνο τις LCD και στα λεφτά μου κοντά στα 1000 ευρώ πρότεινε μόνο την Sharp LED LE600 η οποία είναι στα 50Hz και την έχει στα 1200 ευρώ!ενώ εγώ ήθελα να αγοράσω μια με 100Hz ή στα 200Ηz όπου οι plasma το είχαν αυτό το εύρος!τί να πώ?

μιλάμε μου άφησε απορίες και μπλέξιμο διότι τόσο λάθος είναι οι Plasma?τ'οσο άχηστες σάν τεχνολογία?

και όταν ανέφερα ότι στο avsite forum τότε η απάντηση για τις plasma και ώς προς τς γνώσεις ότι μόνο εμείς εδώ τα λέμε και ότι όντως οι plasma χαλάνε πιο γρήγορα και δεν αξίζουν προς αγορά!

Reaction score
31
Απάντηση: πέφτει η φωτεινότητα των plasma στο 50% μετά τα 3 χρόνια!

αφου απο τις αλλες μπορει να εχει μεγαλυτερη προμηθεια μπορει και να ειναι αληθεια αυτο που σου ειπε για αυτον παντα γνωμη μου τωρα για τεχνηκα ειναι αλλοι εδω που θα στα πουν καλυτερα απο εμενα

Reaction score
802

Απλα ηθελε να σε τουμπαρει...
Η φωτεινοτητα πεφτει, αλλα οχι 50% σε 3 χρονια!
Το οτι μια plasma των 550ε εχει καλυτερη εικονα απο lcd των 1400 + το ειπε η το ξεχασε?

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Έχει καμιά μέτρηση που να το παρουσιάζει αυτό;
Γιατί εγώ δεν έχω βρεί κάπου.Τι διάολο,κάποιος δεν θα το σφύριζε;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Α,άντε και ένα πιό αναλυτικό αρθράκι περί διάρκειας ζωής των πλάσμα.
Απλώς οι πλάσμα θέλουν κάπως πιό ''ειδικές'' συνθήκες θέασης,δλδ χαμηλό περιβάλλοντα φωτισμό,για να αποκαλύψουν τον καλό τους εαυτό.Υπό αυτή την έννοια μια lcd είναι καλύτερη αγορά για γενική χρήση(δλδ σε πλειάδα συνθηκών φωτισμού)αλλα δεν μπορεί επουδενί να κοντράρει μια καλή πλασμα όταν τα φώτα χαμηλώσουν..

Reaction score
20.826

ρε παιδιά πήγα χθές να αγοράσω την P42G10E απο τα Public, και ο πωλητής μου είπε ότι οι Plasma και ειδικά της Panasonic δεν αξίζουν διότι λέει η φωτεινότητα του plasma πέφτει στο 50% στα 3χρόνια και δεν θα βλέπω!

και μου πρότεινε μόνο τις LCD και στα λεφτά μου κοντά στα 1000 ευρώ πρότεινε μόνο την Sharp LED LE600 η οποία είναι στα 50Hz και την έχει στα 1200 ευρώ!ενώ εγώ ήθελα να αγοράσω μια με 100Hz ή στα 200Ηz όπου οι plasma το είχαν αυτό το εύρος!τί να πώ?

μιλάμε μου άφησε απορίες και μπλέξιμο διότι τόσο λάθος είναι οι Plasma?τ'οσο άχηστες σάν τεχνολογία?

και όταν ανέφερα ότι στο avsite forum τότε η απάντηση για τις plasma και ώς προς τς γνώσεις ότι μόνο εμείς εδώ τα λέμε και ότι όντως οι plasma χαλάνε πιο γρήγορα και δεν αξίζουν προς αγορά!
Όχι, αυτός είναι άχρηστος! Τουλάχιστον ως σωστός συμβουλάτορας, γιατί ως πωλητής μπορεί να είναι καλός αφού προωθεί όποιες τηλεοράσεις έχει μεγαλύτερο κέρδος...

Reaction score
0

.........και εν πασει περιπτωσει παρε μια plasma τωρα με 550 και σε τρια χρονια (αν πεσει η φωτεινοτητα της) ξαναπαρε μια καινουργια!
Στα ιδια λεφτα δεν εισαι?

Ετσι κι αλλοιως ευκαιρια για καινουργια πραγματα δε ψαχνουμε ολοι....!

Reaction score
1

Παιδιά, τα πράγματα με την φωτεινότητα και το gamma σε κάποιες plasma, όπως π.χ. την Panasonic TX-P42U10E δεν είναι καθόλου απλά και υπάρχει σοβαρό θέμα. :121:

Πιστεύω ότι μέσα σε αυτό το Σαββατοκύριακο θα καταφέρω επιτέλους να σας ανεβάσω τις αναλυτικές μετρήσεις από τη δική μου, άργησα πολύ γιατί με έχει τσακίσει η δουλειά μου και δεν έχω χρόνο ούτε για να πάρω ανάσα... :141:

Reaction score
20.826

Μάλλον σε αυτό το θέμα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες αναφέρεσαι...

http://news.cnet.com/8301-17938_105-10462551-1.html
http://news.cnet.com/8301-17938_105-10447329-1.html
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1167339

Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει, πάντως σε μία μικρή δημοσκόπηση που γίνεται στο avclub αυτή τη στιγμή για το θέμα αυτό δεν έχει υπάρξει αναφορά από κάποιο χρήστη για τέτοιο θέμα, ή τουλάχιστον να το παρατηρεί εύκολα. Και μιλάμε για τηλεοράσεις που έχουν έως και 8000 ώρες χρήσης (η δικιά μου PX80 κοντεύει τις 6700)

Reaction score
5
Το παιχνίδι αυτό παίζεται πολύ στην Ελλάδα - οι LCD πολύ καλύτερες από τις Plasma – δεν μας λένε σε τι είναι καλύτερες ,αλλά μονό κατηγορούν τις Plasma . Ξεκίνησα με μια Plasma Philips 32 in πριν πολλά χρόνια και την είχα πληρώσει τότε 4.200,00 € ( η οποία συνεχίζει να παίζει ακόμη και σήμερα απίθανα ),πήρα αργότερα μια Panasonic Plasma 42 in 1024 x 768 950 € και έκανα στο τέλος το μεγάλο λάθος , πήρα μια Sony 46 in LCD ασύρματη και την πλήρωσα 2.600,00 € . Όταν την έβαλα διπλά στην Panasonic και παίξε Hi De κόντεψα να πάθω συγκοπή , η Panasonic ( Plasma ) έπαιζε πολύ καλύτερα από την Sony ( LCD ).
Η αλήθεια είναι πως το κόστος κατασκευές μιας LCD είναι πολύ μικρότερο από μια Plasma οπότε το κέρδος τους στις LCD είναι πολύ μεγαλύτερο , αυτό είναι το μυστικό . Αυτό δε το παιχνίδι με τις Plasma και LCD παίζεται μονό εδώ στην Μπανανία στην υπόλοιπη Ευρώπη αν τολμήσουν και πουν τέτοιες ψευτιές ( βλακείες ) θα τους κυνηγήσει το ινστιτούτο καταναλωτών, το οποίο στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτο.
Η μονή αλήθεια είναι πως η Plasma έχει μεγαλύτερη κατανάλωση από την LCD , η διαφορά όμως στην ποιότητα εικόνας δεν λέγετε . Τα τελευταία μοντέλα των Plasma έχουν βελτιωθεί σημαντικά και σε αυτό τον τομέα , της κατανάλωσης . Βεβαία όταν αγοράσεις μια Ferari δεν ρωτάς αν καίει περισσότερο από ένα Smart.

Reaction score
12

και το άλλο ρε παίδες ότι μετά απο καμιά 50.000 ώρες λειτουργίας θα σβήσει κια δεν θα ξανα ανάψει λόγω του φωσφόρου!τί να πώ!!!

Μάλλον σε αυτό το θέμα που έχει ανακύψει τις τελευταίες ημέρες αναφέρεσαι...

http://news.cnet.com/8301-17938_105-10462551-1.html
http://news.cnet.com/8301-17938_105-10447329-1.html
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1167339

Δεν ξέρω τι ακριβώς ισχύει, πάντως σε μία μικρή δημοσκόπηση που γίνεται στο avclub αυτή τη στιγμή για το θέμα αυτό δεν έχει υπάρξει αναφορά από κάποιο χρήστη για τέτοιο θέμα, ή τουλάχιστον να το παρατηρεί εύκολα. Και μιλάμε για τηλεοράσεις που έχουν έως και 8000 ώρες χρήσης (η δικιά μου PX80 κοντεύει τις 6700)
ρε Sotos65 αυτή που θέλω να πάρω είναι η G10 και απο ότι βλέπω και αυτή έχει το πρόβλημα το οποίο αναφέρεται στην πρώτη σελίδα του avs δλδ το 3ο url που έβαλες.
έχει κανείς την g10 και να έχει προβλήματα?είναι καλή τηλεόραση plasma ?

sorry για το πρήξιμο αλλά λίγο πρίν αλλάξει το μοντέλο και με 900 ευρώ και κάτι που έχει έχω πολύ άγχος και σας πρίζω κια εσάς!διότι δεν είναι λίγα κοντά 1000 ευρώ!
το θέμα

Reaction score
1

και το άλλο ρε παίδες ότι μετά απο καμιά 50.000 ώρες λειτουργίας θα σβήσει κια δεν θα ξανα ανάψει λόγω του φωσφόρου!τί να πώ!!!

ρε Sotos65 αυτή που θέλω να πάρω είναι η G10 και απο ότι βλέπω και αυτή έχει το πρόβλημα το οποίο αναφέρεται στην πρώτη σελίδα του avs δλδ το 3ο url που έβαλες.
έχει κανείς την g10 και να έχει προβλήματα?είναι καλή τηλεόραση plasma ?

sorry για το πρήξιμο αλλά λίγο πρίν αλλάξει το μοντέλο και με 900 ευρώ και κάτι που έχει έχω πολύ άγχος και σας πρίζω κια εσάς!διότι δεν είναι λίγα κοντά 1000 ευρώ!
το θέμα
Καλησπέρα φίλε,

εγώ έχω την P42G10E από τον Σεπτέμβρη, και η εικόνα της είναι εκπληκτική. Ο πατέρας μου έχει μια Samsung LED series 8. Ακριβή τηλεόραση μεν, απαράδεκτα χρώματα δε. Καμία σύγκριση με την Panasonic και δεν είμαι καθόλου κολλημένος στην δικιά μου αγορά για εγωιστικούς λόγους, ίσα ίσα που εντυπωσιάστηκα από την αγορά του πατέρα μου (κυρίως λόγω μεγέθος), αλλά απογοητεύτηκα όταν είδαμε τηλεόραση. Διατηρώ μια μικρή επιφύλαξη διότι δεν είδαμε HD ταινία για να μπορώ να κάνω πιο ουσιαστική σύγκριση.

Καταρχάς, πιστεύω ότι πρέπει να σκεφτείς κάποια πράγματα πρώτα, πριν προβείς σε αγορά.

Αν σε ενδιαφέρει να βλέπεις κυρίως ταινίες, μην το συζητάς καθόλου, πάρτην να χαρείς τα χρώματά της. Τέλος.

Τα αρνητικά της είναι ότι καίει περισσότερα Watt, οπότε αν σκοπεύεις να την έχεις ανοιχτή πάνω από 8 ώρες την ημέρα, ίσως να σε ενδιαφέρει να πάρεις LCD για μικρότερη κατανάλωση.
Επίσης, η φωτεινότητα όντως πέφτει (δεν μπορώ να σου πώ πόσο με νούμερα) μετά από κάμποσες χιλιάδες ώρες, οπότε αν η καθημερινή χρήση είναι τέτοιου μεγάλου μεγέθους +1 για LCD πάλι.
Ένα άλλο μειονέκτημα της είναι ότι δεν αποδίδουν τόσο καλά σε συνθήκες έντονου φωτισμού σε σχέση με LCD.

Βάλτα λοιπόν κάτω και σκέψου τι προτιμάς.

Εγώ βλέπω τηλεόραση που και που, καμια σατηρική εκπομπούλα, ειδήσεις κτλ, αλλά κυρίως την θέλω για ΤΑΙΝΙΕΣ. Πιστεύω ότι ΔΕΝ υπάρχει σε αυτήν την κατηρογορία τιμής καμια καλύτερη που να ανταγωνίζεται την ποιότητα εικόνας της σε αυτά τα χρήματα. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.

ΥΓ. Άσχετο, αλλά αν ξέρει κανείς πως στο καλό απενεργοποιείται η αυτόματη ρύθμιση φωτεινότητας με βάση τον αισθητήρα φωτός που έχει η συγκεκριμένη τηλεόραση να μου το πει και εμένα, γιατί μου την ψιλοσπάει που όταν κλείνω φώτα βλέπω την φωτεινότητα να πέφτει. Θα προτιμούσα να την ρυθμίζω εγώ.

Reaction score
12

ναι ρε συνονόματε αλλά πόσα watt παραπάνω καίει?πόσο η led - lcd και πόσο η δική σου η P42G10E?

όσο για το θέμα με αρκετό φωτισμό στο σαλόνι δεν βλέπεις καθόλου καλά?τί παίζει?τόσο χάλια?

Reaction score
1

ναι ρε συνονόματε αλλά πόσα watt παραπάνω καίει?πόσο η led - lcd και πόσο η δική σου η P42G10E?

όσο για το θέμα με αρκετό φωτισμό στο σαλόνι δεν βλέπεις καθόλου καλά?τί παίζει?τόσο χάλια?
Όχι βρε, δεν παίζει χάλια σε έντονο φωτισμό, απλά δεν μπορεί να αποδώσει το μέγιστό της, αυτό είναι όλο :) Δηλαδή δεν θα μπορέσεις να δεις την μεγάλη γκάμα χρωμάτων που μπορεί να σου αποδώσει το κάθε πίξελ ανεξάρτητα από το διπλανό του, με δικό του φωτισμό το καθένα, σε αντίθεση με την LED πχ, όπου ενώ είναι μια κλασσική τεχνολογία LCD έχει και μερικές δεκάδες λάμπες πίσω από το πάνελ και φωτίζει υποπεριοχές της οθόνης αντί για το κάθε πίξελ ξεχωριστά. Και επειδή βάλανε LED λάμπες είπανε να ονομάσουν και την τεχνολογία αυτή επανάσταση για λόγους μάρκετινγκ και να που σου ξεφύτρωσαν οι LED να διαφημίζονται ως μια άλλη κατηγορία από τις LCD.

Reaction score
18
Πάντως εμένα στο public Θεσσαλονίκης ο πωλητής μου πρότεινε plasma νέας γενιάς όπως μου είπε γιατί έχουν εξαλειφθεί τα προβλήματα του πρελθόντος. Άσχετα με το ποιες είναι καλύτερες, θέλουν να πουλήσουν ό,τι έχουν εκείνη τη στιγμή διαθέσιμο..ό,τι τους δίνει μεγαλύτερο bonus κ.τ.λ.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Re: Απάντηση: πέφτει η φωτεινότητα των plasma στο 50% μετά τα 3 χρόνια!

Παιδιά, τα πράγματα με την φωτεινότητα και το gamma σε κάποιες plasma, όπως π.χ. την Panasonic TX-P42U10E δεν είναι καθόλου απλά και υπάρχει σοβαρό θέμα. :121:

Πιστεύω ότι μέσα σε αυτό το Σαββατοκύριακο θα καταφέρω επιτέλους να σας ανεβάσω τις αναλυτικές μετρήσεις από τη δική μου, άργησα πολύ γιατί με έχει τσακίσει η δουλειά μου και δεν έχω χρόνο ούτε για να πάρω ανάσα... :141:
Όταν είναι άνοιξε νέο thread.

JL_

Reaction score
19
Eίναι εκπληκτικό το τί παρανοήσεις μπορεί να δημιουργήσει ένας πωλητής, προκειμένου να πιάσει τους στόχους του... :114:

Όλες οι παρούσες στην αγορά τεχνολογίες για την κατασκευή τηλεοράσεων (με εξαίρεση τις RGB-LED που πρακτικά έχουν καταργηθεί), στηρίζονται στην εκπομπή ορατού φωτός από διεγερμένους φωσφόρους. Ναι, ακόμα και τα λευκά LED που χρησιμοποιούνται στις LCD, όπως και οι λάμπες CCFL των φτηνότερων μοντέλων, από φωσφόρους βγάζουν το φως τους, όπως και οι Plasma. Μάλιστα, αν πιστέψουμε τους κατασκευαστές, ο χρόνος ημισείας ζωής των φωσφόρων είναι μεγαλύτερος στις Plasma (100.000 ώρες), ακολουθούν οι CCFL-LCD (60.000 ώρες) και τελευταίες και καταϊδρωμένες έρχονται οι "οικολογικές" LED-LCD (30.000 ώρες).

Στην πράξη, οι περισσότερες τηλεοράσεις δεν προλαβαίνουν να εξαντλήσουν τις φωτεινές πηγές τους (ακόμα και οι CRT, που είχαν χρόνο ημισείας ζωής των φωσφόρων τους τις 20-30.000 ώρες), καθώς "μένουν" συνήθως από τροφοδοτικά ή κυκλώματα οδήγησης, οπότε την πιο μεγάλη αντοχή στο χρόνο θα επιδείξει η συσκευή που θα έχει τα καλύτερης ποιότητας κυκλώματα σε αυτά τα κομμάτια, ανεξαρτήτως τεχνολογίας LCD ή Plasma.

Όσον αφορά την επιλογή αγοράς ανάμεσα σε LCD ή Plasma, αυτή εξαρτάται αποκλειστικά από το είδος της χρήσης που μας ενδιαφέρει, όσο και από κάποιες προσωπικές προτιμήσεις που ενδέχεται να έχουμε σε κάποιους συγκεκριμένους τομείς της ποιότητας εικόνας.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424
Πάντως Γιάννη στο avs έχει γίνει μεγάλο σούσουρο με τις μετρήσεις που παρουσιάστηκαν και η Πανασόνικ δεν είναι και τόσο ξεκάθαρη στις απαντήσεις της.
Μάλιστα διαπιστώθηκαν σημαντικές διαφορές σε σχετικά λίγες ώρες λειτουργείας.
Δεν έχω προλάβει να το ξεκοκκαλίσω όμως για να δώ αν αυτή η πτώση είναι διαχρονική ή απλώς κορυφώνεται σε συγκεκριμένες ώρες λειτουργείας και μετά δεν υπάρχει μεταβολή.

Reaction score
49

Παιδιά, έχετε συνειδητοποιήσει πως 100.000 ώρες σημαίνει 24/7 χρήση για 11.5 χρόνια?

Δηλαδή μια τηλεόραση υποθέτουμε πως θα τα παίξει μετά από 11.5 χρόνια αν δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο.....

Βέβαια το πιθανότερο είναι πως απλά θα την πετάξουμε γιατί την βαρεθήκαμε ή βρήκαμε κάποια καλή προσφορά μετά από 5-7 χρόνια....

Reaction score
1
Απάντηση: Re: πέφτει η φωτεινότητα των plasma στο 50% μετά τα 3 χρόνια!

Πάντως εμένα στο public Θεσσαλονίκης ο πωλητής μου πρότεινε plasma νέας γενιάς όπως μου είπε γιατί έχουν εξαλειφθεί τα προβλήματα του πρελθόντος. Άσχετα με το ποιες είναι καλύτερες, θέλουν να πουλήσουν ό,τι έχουν εκείνη τη στιγμή διαθέσιμο..ό,τι τους δίνει μεγαλύτερο bonus κ.τ.λ.
Καλά, όταν από 2 τηλεοράσεις των πχ 1200€, η μία δίνει κέρδος 300€ στο μαγαζί (γιατί τις αγοράσανε σε σπέσιαλ τιμή) ενώ η άλλη 140€, ποια λέτε ότι θα σας πλασάρει ο πωλητής, και αν ήσασταν και εσείς στην θέση του, πόσο αντικειμενικός θα μπορούσατε να ήσασταν και να πηγαίνατε κόντρα στα συμφέροντα του μαγαζιού σας/διευθυντή σας...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7