Διπολα ηχεια

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Διπολα ηχεια

ακομα μια συγκριση διπολου-μονοπολου
http://www.hometheatermag.com/bootcamp/25/index2.html

Μου έχεις βρει δυο παπαρο site και μας τα έχεις κάνει ευγγέλιο μαζί με την τεράστια ντάνα από 100αδες περιοδικά που έχεις σπίτι σου. Γιατ τον τρόπο που απαντάς και τα επιχειρήματα δεν σχολιάζω καν πλέον.

Δεν το κουράζω άλλο. Ειλικρινά. ΒΑΡΕΘΗΚΑ.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Διπολα ηχεια

θα συμφωνήσω. Καλά τα πολλαπλά μονόπολα αν ο χώρος είναι μεγάλος, αλλά αν είναι να βάλεις δυο μεγάλα μονόπολα στο 1,5 μέτρο από τα αυτιά σου, χίλιες φορές να βάλεις δίπολα.

Στα δικά μου το αριστερό λόγω τοποθέτησης του καναπέ είναι στο 1,10 και το δεξί ελεύθερο για μετακίνηση, αλλά συνήθως το αφήνω παρκαρισμένο στο 1,70. Χωρίς ρυθμίσεις στον προ και ο ήχος έχει την απαιτούμενη διασπορά, χωρίς να νιώθω ότι ακούω πιο πολύ από αριστερά.

Για αναβάθμιση, σκέφτηκα να συνδέσω και τα μονόπολα σε παράλληλη σύνδεση με τα δίπολα, λειτουργώντας τέσσερα ηχεία για το 5.1, αδιαφορώντας για το 7.1. Δεν το έκανα όμως, για τον έναν και μόνο λόγο: Τα δίπολα με καλύπτουν στον δεδομένο χώρο.

Εμένα δεν με καλύπτουν όπως και 100 αδες εγκαταστάτες στην Αμερική που δεν τα προτείνουν καν.

Αν τα δοκίμασες και τα προτιμάς good for you.

Reaction score
150
Re: Απάντηση: Re: Διπολα ηχεια

Και εδω σειρά Surrounds της QSC για αίθουσες σινεμά με στάμπα THX και όχι δίπολα.

http://www.qscaudio.com/products/speakers/dcs/dcs_SR.htm

Όπως βλέπουμε η στάμπα μπαίνει χωρίς διπολα γιατί πολύ απλά στα σινεμά δεν τα χρησιμοποιούν.

Κι εδώ η σειρά surround της JBL για αιθουσες σινεμά (μονόπολα)

http://www.jblpro.com/catalog/General/ProductFamily.aspx?FId=34&MId=1Μπες στο jbl synthesis και πηγαινε κ2 synthesis για πισω δινει τα διπολα ς41α ,πριν απο 1 μηνα εδεινε τα ιδια και για το εβερεστ,τωρα τα αλλαξε αλλα το κοστος των ςκ1000 ειναι 12000ευρω ανα τεμ,οποτε ειναι απαγορευτικο.Σεαυτο μπορει να μας βοηθησει ο Ν.Αρβανιτακης.

Δεν γνωρίζω από που παίρνεις τις τιμές σου αλλά είναι εκτός πραγματικότητας.

6500 Δολλάρια εδω και πολλά του είναι (μην εκφραστώ καλύτερα για το πόσο θα έπρεπε να έχει γιατι τους έπιασε High -Endιτιδα).

http://www.independentaudiovideo.com/store/item_view.asp?estore_itemid=1000030

Φυσικά αν το ψάξω (και αν ήθελα να το ψάξω θα έβρισκα και στο Βόρειο Πόλο), οι τιμές θα ήταν ακόμα πιο κάτω.

Απλά να ξέρεις ότι οι τιμές στα Synthesis πάνε πακέτο με όλη τη φιλοσοφία προώθησης του πακέτου και αυτή δεν είναι Custom Integration. Με άλλα λόγια και χωρίς να ξέρω πως και ποιος τα στήνει εδώ, αγοράζεις μαζί ένα πακέτο υπηρεσιών βαρβάτο.

Το αν συμφωνώ ή όχι με κάποιες επιλογές τους είναι άλλο θέμα και κρίνεται ανάλογα με τον τελικό αποδέκτη και τις ανάγκες / γνώσεις του.

Επίσης τα δπολά σου δεν είναι ακριβώς δίπολα....και υπάρχει λόγος.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Διπολα ηχεια

ρε super bekroulator αφου δεν συμπαθεις τα διπολα (καλα κανεις -ο μεθυσμενος εχει παντα δικιο) τι ασχολιιισαι?
ε?

Reaction score
150
Γιατί μας διαβάζει κόσμος και δεν μπορώ τις αυθαιρεσίες. Για όλα υπάρχει ο αντιλογος εκτός από το ξερό σου το κεφάλι.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

look whos talking now
μην σε πλακωσω στις κουτουλιες,
ποσοι σου λενε καλα λογια για τα διπολα και εσυ εκει ντενονιτιδα

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

πιοτεροι απο εσενα, εμεις τουλαχιστον γεμιζουμε ταξι.
Εσυ τσου

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

εγω ο αντωνης και ο φλας, τουλαχιστον εμεις εκδηλωνουμε την γνωμη μας.Δεν ειδα αλλους τοσους να γραψουν οτι δεν συμπαθουν τα διπολα
ετσι δεν ειναι μαν

Reaction score
5.614
Δεν είναι θέμα συμπάθειας ή αντιπάθειας, αλλά πώς είναι οι χώροι μας. Από τη στιγμή που το αριστερό μου surround είναι λόγω χώρου στο 1,10μ. και το δίπολο κάνει δουλειά, αυτό έχει σημασία για μένα.

Σωστά όλα όσα παραθέτει ο JargonGR, αλλά για τους προβληματικούς χώρους πολλών σαλονιών τα δίπολα είναι μονόδρομος. Δεν μπορούν να έχουν όλοι τέσσερα κομμάτια 803d πίσω τους.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι ακόμη και να μπορούσα (χωροταξικά και οικονομικά) πάλι δε θα έβαζα τέσσερα 803d για surround, αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική εκτίμηση από τις δικές μου εμπειρίες.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αυτο που δεν μπορει, μαλλον δεν θελει να παραδεχτει ο σωτηρης ειναι οτι το hc φτιαχτηκε για ενα μεσο σπιτι, ως εκει.Δεν εχουν ολοι την πολυτελεια για πριβε και μεγαλους χωρους με αναλογα πορτοφολια.
Δες εδω ποσοι εχουν
ντεντικειτεντ χωρους-
περιφερικα ηχεια δαπεδου-
αναλογα ενισχυτικα.
Μετα τα ξαναλεμε

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Διπολα ηχεια

Δεν γνωρίζω από που παίρνεις τις τιμές σου αλλά είναι εκτός πραγματικότητας.

6500 Δολλάρια εδω και πολλά του είναι (μην εκφραστώ καλύτερα για το πόσο θα έπρεπε να έχει γιατι τους έπιασε High -Endιτιδα).

http://www.independentaudiovideo.com/store/item_view.asp?estore_itemid=1000030

Φυσικά αν το ψάξω (και αν ήθελα να το ψάξω θα έβρισκα και στο Βόρειο Πόλο), οι τιμές θα ήταν ακόμα πιο κάτω.

Απλά να ξέρεις ότι οι τιμές στα Synthesis πάνε πακέτο με όλη τη φιλοσοφία προώθησης του πακέτου και αυτή δεν είναι Custom Integration. Με άλλα λόγια και χωρίς να ξέρω πως και ποιος τα στήνει εδώ, αγοράζεις μαζί ένα πακέτο υπηρεσιών βαρβάτο.

Το αν συμφωνώ ή όχι με κάποιες επιλογές τους είναι άλλο θέμα και κρίνεται ανάλογα με τον τελικό αποδέκτη και τις ανάγκες / γνώσεις του.

Επίσης τα δπολά σου δεν είναι ακριβώς δίπολα....και υπάρχει λόγος.
Τα διπολα μου ειναι τα jbl s1a τι εννοεις δεν ειναι ακριβως διπολα?Οσο για τις τιμες(sk1000για τις οποιες μιλαω για τιμες ελλαδας αρχικες) μπορουμε να συμβουλευτουμε τον Ν.Αρβανιτακη που εχει πουλησει τετοια οταν ηταν στον Κακαδελη.Τα ς1α το ιδιο καταστημα στην Αμερικη τα εχει 1700$ το τεμαχιο.Στοιχιζουν παρα πολλα για να ερθουν στην Ελλαδα και αυτο το καταστημα τα ς1α τα εχει προσφορα τοσο, γιατι ειναι κατηργημενα το ξερω γιατι πριν τα αγορασω ειχα μιλησει μαζι τους(περσι).Απαντησε μου σε παρακαλω για το πρωτο γιατι με ενδιαφερει!!Τα μεταφορικα για τα ς1α απο Αμερικη-Ελλαδα ηταν 400ευρω συν 19%φπα(τοτε)συν τον φορο.

Reaction score
150
Θέλω να πω ότι είναι σαφώς καλύτερη υλοποίηση απο τις μπούρδες που κυκλοφορούν με χαρακτηριστικά front firing.

Επίσης πάντα τα φθηνιάρικα δίπολα ήταν για κλάματα.

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

σωτηρη για δες αυτο
http://www.klipsch.com/na-en/products/kpt-8-vb-overview/
αυτο οπως μαλλον δεν ξερεις , ειναι επαγγλεματικο.
Ενα ηχειο αν ηταν διπολο (απλα εκτος φασης οι ομοιες μοναδες) θα το εξαφανιζαν σε ενα χωρο σαν αιθουσα.Οποτε ενα ηχειο με τετοια μορφη σκορπα ευκολα τον ηχο.Και με σαφηνεια,
ενω αν το ιδιο ηταν πιο κοντα θα δηλωνε ευκολα την θεση του .Αντιθετα ενα διπολο απλα θα ηταν καπου εκει,

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Απάντηση: Re: Διπολα ηχεια

Θέλω να πω ότι είναι σαφώς καλύτερη υλοποίηση απο τις μπούρδες που κυκλοφορούν με χαρακτηριστικά front firing.

ενω τα φτηνιαρικα ηχεια ειναι για γελοια
τι λες ωρε?????????????????????????????

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Απάντηση: Διπολα ηχεια

Εμένα δεν με καλύπτουν όπως και 100 αδες εγκαταστάτες στην Αμερική που δεν τα προτείνουν καν.

Αν τα δοκίμασες και τα προτιμάς good for you.
Φιλε jargon πιστοποιηση κατα THX νομιζω οτι δεν εχουν μονο τα μονοπολα αλλα και παρα πολλα διπολα οπως τα jbl s1a και τα κλιπς που προαναφεραμε,νομιζω.Μετα κατηγορεις τον Αργυρη για τα site που ανεβαζει,μηπως μπορεις να μας δειξεις και εσυ ενα site που να σχετιζεται με αυτα που λες και να αποδεικνυει οτι τα μονοπολα ειναι καλυτερα απο τα διπολα και υπο ποιες συνθηκες?Ειμαι καινουργιος στον χωρο (αλλα απο τους ποιο παλιους στο hifi)και οι γνωσεις σας ειναι πολυτιμες.Παντα φιλικα!!

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Διπολα ηχεια

Αν καταλαβα τα ς1α δεν ειναι ακριβως διπολα γιατι ειναι καλα και ακριβα διπολα?Δηλαδη τα αλλα διπολα ειναι ακριβως διπολα επειδη δεν ειναι καλα και ειναι φθηνα?Σορυ δεν το καταλαβα.

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Διπολα ηχεια

Οσο για τις τιμες(sk1000για τις οποιες μιλαω για τιμες ελλαδας αρχικες) μπορουμε να συμβουλευτουμε τον Ν.Αρβανιτακη που εχει πουλησει τετοια οταν ηταν στον Κακαδελη.

Απ οτι θυμαμαι , γιατι εχουν περασει και 6-7 χρονια, το SK2 1000 , ειχε γυρω στα 12k ,τιμη καταλογου.
http://manuals.harman.com/JBL/HOM/Technical Sheet/SK2-1000 Hercules ts.pdf

Reaction score
460

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.842
Members
38.505
Νεότερο μέλος
wendigo