αγορά ηχείων ακουστικών ποιοτικά για μουσική και ερωτήσεις

Reaction score
1
Καλησπέρα.
Ας μπω στο θέμα λέγοντας πως θέλω ηχεία και ακουστικά ώστε να τα συνδέσω στην εξωτερική κάρτα ήχου του λάπτοπ την asus xonar u1.

Οπότε θέλω όσον το δυνατόν καλύτερα (ηχεία) και ακουστικά τα οποία θα έχουν όμως σαν πηγή αυτό που είπα παραπάνω.

Έχω τα Ζ-2300 και ήθελα να μεταβώ στα harman kardon soundsticks II για ποιοτικότερο ήχο στην μουσική. Το δωμάτιο μου είναι 20-25 τετραγωνικά με πολλά πράγματα μέσα. Δεν θέλω να το κάνω κλαμπ αλλά να βάζω μουσική και να γεμίζει το δωμάτιο με ωραίο ήχο.

Επειδή όμως δεν νομίζω πως μπορώ να το επιτύχω αυτό με ηχεία των 100-200ευρώ σκέφτομαι να κάνω το εξής:
να αγοράσω ακουστικά σαν αυτά ή και καλύτερα για όταν είμαι μόνος μου να ακούω πολύ καλή ποιότητα μουσικής (έτσι το νομίζω βασικά επειδή ακουστικά των 150ευρώ είναι σαν ηχεία στημένα σε ειδικό χώρο με +++ δηλαδή κάτι που με και 400ευρώ δεν μπορείς να έχεις? ή κάνω λάθος?) και σαν ηχεία να μείνω με αυτά που έχω ή κάποια άλλα (όπως τα harman για να ακούω με παρέα).

Θα ήθελα να με φωτήσεται στο θέμα τα καλά ακουστικά 100-200€ θα έιναι πολύ καλή λύση για πολύ ποιοτικό ήχο που με ηχεία θα ήθελα πολύ χρήμα για να χτίσω ή όχι?

Δεκτές και άλλες απόψεις.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!:102:

Reaction score
81
Απάντηση: αγορά ηχείων ακουτικών ποιοτικά για μουσική και ερωτήσεις

Σιγουρα τα ακουστικα θα παιξουν καλυτερα απο ηχεια της τιμης που λες,απλα πρεπει να μπορει να τα οδηγησει η καρτα σου.

Reaction score
1

Γιαυτό προανέφερα ποια κάρτα έχω για να μου πείτε μέχρι τι να πάρω? Δλδ μην πάρω κάτι με πολλές δυνατότητες, ή μάλλον περισσότερες δυνατότητες από την κάρτα ήχου και έχω δώσει τσάμπα +50ευρώ ας πούμε γιατί η χρήση τους θα είναι μόνο εκεί...δεν έχω ενισχυτή ή κάτι στο οποίο μπορώ να χρησιμοποιήσω και αλλού τα ακουστικά.

Γενικά από ακουστικά (που καλύπτουν το αυτί) τι προτείνετε? Τι έχετε ακούσει?

Reaction score
81

Αυτα στο λινκ που εβαλες ειναι μια χαρα!Αλλα μονο με δοκιμη θα εισαι σιγουρος αν τα οδηγει αξιοπρεπως η καρτα σου.

Reaction score
1

Δεν υπάρχει δυνατότητα να τα δοκιμάσω πρώτα αλλά και πάλι δεν νομίζω να καταλάβω...θα περιμένω και άλλες απαντήσεις να δω τι θα κάνω...

Reaction score
81

Aν δεν ακουσεις οτι και να σου πω εγω η καποιος αλλος ειναι απλα σχετικο..Αν πιστευεις οτι δεν θα καταλαβεις παρε τα ακουστικα της σενχαιζερ και εισαι ΟΚ..

Reaction score
16

Όχι οτί είμαι ειδικός αλλά απ' ότι ακούω για ακουστικά των 150-200 ή και 300 ευρώ καλό θα ήταν να τα συνοδεύσεις και από κάποιον κατάλληλο ενισχυτή ακουστικών. Θα μπορούσες ίσως να τα πάρεις για αρχή σκέτα και αργότερα όταν θα έχεις χρήματα να αγοράσεις και έναν ενισχυτή, ή να μοιράσεις το budget σου και αργότερα να πάρεις πιο καλά ακουστικά.
Δεν ξέρω, πάντως εγώ έχω τα 555 της sennheiser και σε μια xonar essence stx που έχω δεν έχουν καθόλου μπάσο αλλά καλή λεπτομέρεια ενώ σε έναν nad 355 ο ήχος και τα μπάσα είναι σαφώς πιο γεμάτα κάτι το οποίο προτιμάω. Γενικά δεν κόβω και φλέβες αλλά είναι αρκετά καλά πιστεύω στον nad.
Έχω την αίσθηση οτί αν έδινα κανένα 100ευρω για κάποιον ενισχυτή του στυλ pro-ject head box θα είχα την χρησή τομή μεταξύ των 2.

Reaction score
11.773
Κοίτα την υπογραφή μου. Πήρα τα HD-600 πριν 8 περίπου χρόνια και ΔΕΝ έχω μετανιώσει ούτε λεπτό την αγορά τους. Τα ευχαριστιέμαι κάθε μέρα. Έχουν ισορροπημένο ήχο (σε μπάσα-πρίμα) και παίζουν ικανοποιητικά έως δυνατά με την κάρτα ήχου μου. Μόνο αν θες εκκοφαντικές στάθμες χρειάζονται ενισχυτή ακουστικών.

Reaction score
1
Απάντηση: αγορά ηχείων ακουστικών ποιοτικά για μουσική και ερωτήσεις

Ευχαριστώ μέχρι τώρα για την βοήθεια. Ξέρω πως είμαι σε ειδικευμένο φορουμ ήχου αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να ξοδέψω λεφτά σε ενισχυτές και τα λοιπά. Παρόλα αυτά καταλαβαίνω απόλυτα όσα μου λέτε.

Έχω καταλήξει στην αγορά ακουστικών και να μείνω με τα ηχεία ως έχω προς το παρόν.
Τώρα εκτός από την σειρά hd-xxx της sennheiser να κοίταξα και άλλες μάρκες; Απλά μην ξεπερνάνε τα 150-200ευρώ
Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω αυτά http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501474 τι διαφορετικό προσφέρουν από την σειρά hd-xxx (555+)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.430
Eίναι κλειστού τύπου εν αντιθέση με την σειρά xxx που είναι ανοικτού τύπου.
Αυτή είναι η διαφορά στην σχεδίαση.
Τα ακουστικά που είδατε στο eshop είναι κυρίως για χρήση σε studio και ηχογραφήσεις.
Για οικιακή χρήση προτιμήστε τα ανοιχτού τύπου(δλδ το έξω μέρος των ακουστικών δεν είναι κλειστό).

Reaction score
1.285
Ανοιχτού τύπου , όταν ακούμε σε περιβάλλον με ησυχία ! ! !

Τα HD-500 που αγόρασα σχεδόν κάνα χρόνο μετά τον P_Dalipis δεν με πρόδωσαν ποτέ !

Τα κακομεταχειρίζομαι , έχω αλλάξει καλώδιο μια φορά και άλλη μια τα Pads !
Ανταλλακτικά από τον NAKA και μετά από τόσα χρόνια ( Πέτρο πόσα είναι ρε σύ ???)
Είναι ακόμα σαν καινούργια !

Να φανταστείς τα έπαιρνα στο ΠΑ.ΠΕΙ το 2000 όταν παίζαμε στο εργαστήριο , Unreal Turnament και Quake !

Με κλειστά μάτια !

Reaction score
11.773
Να μην προτιμήσεις ακουστικά τύπου supra aural, μιας και κάθονται πάνω στο αυτί και ίσως σε κουράζουν, ειδικά το καλοκαίρι.

Να προτιμήσεις circum aural. Αυτά χωρίζονται σε 2 κατηγορίες. Κλειστού και ανοικτού τύπου. Τώρα, άμα είναι να δώσεις 200 ευρώ, κάνε οικονομία από αλλού και δώσε 250 για τα HD-600, δε θα το μετανιώσεις.

Όσο για τα 500, έχουν ελαφρώς διαφορετικό ήχο από τα 600 και κάθονται χειρότερα στο κεφάλι. Στα δικά μου τα 600 έχω αλλάξει μια φορά καλώδιο και ποτέ pads, σαν καινούρια είναι. Μόνο το σφουγγαράκι που ακουμπά στο κεφάλι, το οποίο ήταν πάμφθηνο (6 ευρώ περίπου).

Reaction score
1

Ναι δεν θα αγόρασα τύπου supra aural.

Είμαι ανάμεσα σε αυτά λόγο τιμής.
http://www.progressive.gr/proion.asp?katigoriaID=121417&proionID=2144
http://www.progressive.gr/proion.asp?katigoriaID=121417&proionID=2132
αξίζουν τα +60ευρώ?

τα hd-600 δεν τα βρήσκω πουθενά φτηνά.
Γενικά μήπως ξέρετε κάποιο κατάστημα (ίσως όχι με ονλινε παραγγελίες) που να έχει sennheiser ακουστικά σε καλές τιμές?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.101

Ναι δεν θα αγόρασα τύπου supra aural.

Είμαι ανάμεσα σε αυτά λόγο τιμής.
http://www.progressive.gr/proion.asp?katigoriaID=121417&proionID=2144
http://www.progressive.gr/proion.asp?katigoriaID=121417&proionID=2132
αξίζουν τα +60ευρώ?
Θα έλεγα όχι. Αν έχεις τη διάθεση να ξοδέψεις κάτι παραπάνω, πάρε τα AKG. Όχι πως τα Senh είναι χειρότερα, αλλά γνωρίζω από πρώτο χέρι τα AKG.

Reaction score
1

Βασικά έχω akg ακουστικά ψείρες των 20ευρώ και μου άρεσαν αρκετά.
Αλλά δεν έχω ιδεα τι λέει η akg μπροστά στην senhh και το αντίθετο γιαυτό περιμένω περισσότερες απαντήσεις.
btw βρήκα και τα akg 142 (που πρέπει να είναι καλύτερα από 141 με την λογική :p) μου αρέσει που μοιάζουν με τα senhh 800αρια

Reaction score
1

Αkg 142 ή sennheiser hd 595?

Reaction score
1

Βασικά έχω δει και αυτά http://www.plaisio.gr/Peripherals/P...adsets/AKG-Headphones-AKG-K601-11-18-K601.htm αλλά από ότι έχω διαβάσει και σε ξένα φόρουμ το ακγ θέλουν και ενισχυτή ενώ τα σενν δεν εχουν πρόβλημα...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.101

Βασικά έχω δει και αυτά http://www.plaisio.gr/Peripherals/P...adsets/AKG-Headphones-AKG-K601-11-18-K601.htm αλλά από ότι έχω διαβάσει και σε ξένα φόρουμ το ακγ θέλουν και ενισχυτή ενώ τα σενν δεν εχουν πρόβλημα...
Α, καλά! Άμα δώσεις βάση τί γράφει ο κάθε παπάρας στα ξένα φόρουμ, σώθηκες! :114: Και γιατί δηλαδή δεν θέλουν ενισχυτή τα Senh; 50Ω αυτά, 50 - 55Ω τα AKG. Πάρε τα Κ601 τουλάχιστον, που είναι 120Ω, και θα τα οδηγεί πιο εύκολα ο τελεστικός της κάρτας, ή ψάξε για κάποιο μοντέλο με αντίσταση 300 - 600Ω.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.985
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas