ενισχυτες hi-fi

Reaction score
2
προσπαθω να καταλαβω πως ειναι δυνατων ενας ενισχ. πχ 350ε με 2*85 w στα 8 ohm να ειναι ποιο φθηνος απο ενα 2*40w 8ohm.δηλαδη yamaha ax-497 σε σχεση με rotel ra-05.
παιζει ποιο δυνατα ο ροτελ?αν ναι γιατι δινει ο γιαμαχα 4*85 αν παιζει ποιο χαμηλα απο τον αλλο?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.745
Απάντηση: ενισχυτες hi-fi

Mερικοι κατασκευαστές ανακοινώνουν ισχύ στον 1ΚΗΖ και κάποιοι αλλοι 20ΗΖ-20ΚΗΖ.
Επίσης ειναι σημαντικό με πόση παραμόρφωση αποδίδονται τα αναγραφόμενα watts.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.341
προσπαθω να καταλαβω πως ειναι δυνατων ενας ενισχ. πχ 350ε με 2*85 w στα 8 ohm να ειναι ποιο φθηνος απο ενα 2*40w 8ohm.δηλαδη yamaha ax-497 σε σχεση με rotel ra-05.
παιζει ποιο δυνατα ο ροτελ?αν ναι γιατι δινει ο γιαμαχα 4*85 αν παιζει ποιο χαμηλα απο τον αλλο?
Η ποιότητα του ήχου κάνει τη διαφορά και όχι η ισχύς.
Το πολύ είναι εύκολο το καλό είναι ζόρικο.:126:

Reaction score
2

σωστα ρε παιδια αλλα αν θελω να διαλεξω πως θα συγκρινω με τι προοπτικες και σε τι να επικεντρωσω την αναζητηση μου?πως θα δω αν καποιος ειναι καλυτερος απο καποιον αλλο .μιλαμε παντα να διαβασω απο τα τεχνικα χαρακτηριστικα

Reaction score
7.058

Αν οδηγησεις μια bmw 116 και ενα kia ceed θα καταλαβεις διαφορα? Και ομως το kia ειναι πιο γρηγορο,εχει πιο μεγαλους χωρους.

το ιδιο συμβαινει και με το hi-fi και σε μεγαλυτερο βαθμο.Αν ακουσεις τον rotel και τον yamaha θα καταλαβεις γιατι υπαρχει αυτη η διαφορα,αν οχι τοτε εισαι ευτυχης και προφανως θα οδηγεις kia.

Reaction score
2

σωστος ο φιλος αλλα δεν θελω να πεσω σε παγιδα ..κοιτα τι αγορασα ο μλκς με αυτα τα λεφτα επερνα αυτον που γ@#μει και δερνει

Reaction score
81

Εμενα προσωπικα μου αρεσει πολυ περισσοτερο ο yamaha.Ειναι ποιο γλυκος στα πριμα και ο ηχος του εχει καλυτερη ροη,σε σχεση με τον rotel.Γουστα ειναι αυτα.

Reaction score
7.058

Τώρα αν συγκρίνεις BMW με ΚΙΑ... ρίξε μια ματιά και θα καταλάβεις

Οι περιφημοι πινακες βλαβων αυτοκινητων που για μενα δεν σημαινουν απολυτως τιποτα.Κανεις δεν λαμαβανει υποψη οτι αλλιως "οδηγεις" ενα kia και αλλιως μια alfa romeo. Αν ενα αυτοκινητο δεν το "πιεσεις" δεν θα χαλασει,αλλα μια alfa πχ δεν την αγοραζεις για να πας μια "απλη βολτα".

Φυσικα οπως και καθε πραγμα σε τουτο το κοσμο ολα ειναι υποκειμενικα.Ειχα πριν χρονια για ενα χρονο και κατι εναν rotel ra-02 που ειναι ουσιαστικα ο προγονος του 05 (σχεδον το ιδιο μηχανημα δηλαδη).Σε αμεση συγκριση με εναν yamaha 596 (2x100) o μικρος rotel υπερτερουσε σε σωμα και χροιες. Φυσικα και αυτος με τη σειρα του "ταπεινωθηκε" απο εναν creek 4330......το αστερι στα μικρομεσαια ενισχυτικα της εποχης.

Reaction score
2

tanto μοθ εδωσες ενα δειγμα συγκρισης .φυσικα το θεμα με τα αυτοκινητα ειναι αλλη ιστορια ,εγω ειχα punto gt φτιαγμενο και για 40000χλμ δεν μου εβγαλε τιποτα μα τιποτα .το πουλησα σε ενα νεαρο19 ετων και το εβγαλε μπιελα σε ενα μηνα.το ειχα σαν αδερφο μουκαι το προσεχα σαν τα ματια μου πηρα οπελ φροντερα και μου τιναξε το πορτοφολι στον αερα.γιαυτο ειναι μεγαλη συζητηση,αν θελουμε ανοιγουμε θεμα .
τελικα εγω για να κανω ενα γλεντι ρε παιδι μου σε γιορτες και λοιπα τι ενισχητη να παρω?φυσικα χωρις να χαλασω μια περιουσια κατι 300-400

Reaction score
7.058

Να αγορασεις ενα καλο ενισχυτη που να παιζει καλα μουσικη στο χωρο σου και οσο για τα παρτυ να πας να νοικιασεις ενα ζευγαρι ενεργα επαγγελματικα ηχεια και να το κανεις με την ησυχια σου.Αλλωστε 1-2 παρτυ θα κανεις το χρονο.

Reaction score
2

σωστοοοοοοοοος ,δεν ειχα τετοι σκεψη στο μυαλο μου.ευχαριστω φιλε ταντο,αλλς το κολημα ειναι ποιο ενισχυτη?

Reaction score
7.058

στα χρηματα αυτα μαλλον κοιτα κατι σε nad

Reaction score
1.487

Παρε ενα KIA CEED και για τα παρτυ σου. Ειναι εξοπλισμενο με ενα απ΄ τα καλυτερα ηχοσυστηματα για την κατηγορια του!:113:

Reaction score
2

Παρακαλώ τα αστειάκια για το KIA CEED να σταματήσουν εδώ, καθότι είμαι κάτοχος ενός και προσβάλλομαι βάναυσα!:141:

Και ναι, όντως έχει ένα από τα καλύτερα ηχοσυστήματα στην κατηγορία του! :116:

Reaction score
2

πραγματι πολυ ειναι κολλημενοι,γιατι ο ελληνας ειναι του φαινεστε.
το κια ειναι γαμω τα αμαξακια και δεν συγκρινεται με 116 οπως ειπαν.το ενα εχει 15-16χιλ περιπου το αλλο 23 και ανω .βαλε τον κορεατη να σου φταιξει κια ceed στα 23χιλ-24χιλ και μετα ελα πες μου ποιο ειναι καλυτερο .μιλαω σαν οδηγος 2γερμανικων -1ιταλικου-1 γαλλικο-2κορεατικων-1αμερικανικου(μαιμουδια) και 2 ιαπωνικων στα 18 χρονια που οδηγω.
και κατι αλλο για να κλεισω ,τα γερμανικα καλα ιχ αξιζουν ομως το 60%των χρηματων τους ,τα γιαπωνεζικα σκυλια αξιζουν και αυτα 65-75% των χρηματων του τα γαλλικα ασε καλυτερα , τα ιταλικα αν καποιος οδηγησει καλο ιταλικο ιχ δεν θα παει σε αλλη μαρκα τα κορεατικα αξιζουν ομως το80%-90% των χρηματων τους και μην ξεχναμε τα σουηδικα (πολυ καλα) -αμερικανικα(θηρια σκυλια-ακριβες αντιπρ)γιαυτο λοιπον αναλογα στα πως στα "παιρνουν"πρεπει να κοιταμε και οχι τι μας δινουν και πασαρουν

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.341
Θεωρώ πως στις μέρες που ζούμε η αξιοπιστία και το χαμηλό κόστος συντήρησης θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει κυρίως. Και για να πάμε και αλλού... να δούμε την στρεπτική ακαμψία του ΚΙΑ? επίσης κάπου γράφτηκε πως τα αμάξια αν δεν τα ζορίσεις δεν χαλάνε... Πειράζει που πήρε φίλος μου Ιταλικό (νομίζω δεν χρειάζεται να πω τι) και του έμεινε για πρώτη φορά από την αντιπροσωπεία μέχρι το σπίτι. λέτε να πρόλαβε να το ζορίσει?

Reaction score
2

ΕΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ.ΕΧΩ συγγενη στη βενεζουελα με chevrolet avalanche και εχει κανει 450000χλμ μονο με σερβισ αντιπρ.χωρις να του βγαλει ουτε αντλια-ουτε λαμπτηρες.αλλα εκει ειναι φθηνα και βεντζινη και αυτοκινητα.και εδω τα ευρωπαικα στα 200-250χλμ αρχιζουν να σου πινουν το αιμα .αλλα μπος στο αστερι και στην προπελα τυφλα να εχουν τα εξοδα.
κυριοι ετσι ειναι .
πριν δυο χρονια ο πατερας μου πηρε αουντι α6 .σε δεκα μερες μου ειπε οτι ειναι γκομενοπαγιδα ..μα θα τρελαθω!!!!!!!!!!!!!.θα πηδηχτο απο το παραθυρο εχει ενα νισσαν σανυ 92 .στο αουντι ειδη εχει κανει γενικη στην μηχανη!αλλα ειναι γκομενοπαγιδα τι να πω 3000ε η ζημια -1500 οι ζημιες στο σαννυ απο το 92 μαζι με τα σερβισ.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.591
Members
38.473
Νεότερο μέλος
nickger