NOVATRON iamm NTR-83 DVB-T HD...Η ισχύς εν' τη ενώσει!

Reaction score
0
Απάντηση: NOVATRON iamm NTR-83 DVB-T HD...Η ισχύς εν' τη ενώσει!

Yπάρχει κάποια πρόταση για κάποιο καλό κατάστημα για να το αγοράσουμε που να έχει φυσικά και το usb η θα πρέπει να προτιμήσω την αγορά του από εξωτερικό.

Reaction score
0

Μήπως ξέρουμε ποιά usb wifi είναι συμβατά με την συσκευή ώστε να αγοράσω κάποιον?

Reaction score
0

Χθές αγόρασα το μηχάνημα αν και δεν έπαιξε για αρκετή ώρα αλλά νομίζω ότι έχει ακόμα κάποια θεματάκια που πρέπει να διορθωθούν μέσα σε επόμενα update καθώς το μηχάνημα είχε μερικές αστάθειες.
Το αρκετά θετικό είναι ότι από τι είδα κυκλοφορούν αρκετά συχνά firmware. Αρνητικό όμως για μένα είναι ότι δεν υπάρχει και κάποιο forum στο επίσημο site της εταιρείας τουλάχιστον για να αναφέρεις τα προβλήματα και να υπάρχουν και λύσεις.
Ενά forum πλέον είναι must για όλα τα προιόντα και είναι άσχημο που εταιρείες το παραβλέπουν.
Ας αρχίσουμε στην πρώτη εγκάτασταση . Εκεί έφαγα την πρώτη κρυάδα. Είχα συνδέσδει την συσκευή στην πρώτη θύρα hdmi της sony τηλεόρασης που είχα και για κάποιο λόγο ένω έδωσε εικόνα και είδα το σήμα της iamm μετά το σήμα χάθηκε και στην τηλεόραση βγήκε ένα "no signal". To πρόβλημα φυσικά ξεπεράστηκε εύκολα βάζοντας άμεσα την δεύτερη θύρα του hdmi και πλέον δουλεύω το μηχάνημα σε αυτήν γιατί όποτε δοκιμάζω στην πρώτη θύρα έχω την αστάθεια που ανέφερα παραπάνω.
Το μενού του είναι αρκετά εύχριστο και βρήκα αρκετά πράγματα που μου λείπαν από το acryan. Το μηχάνημα κάνει τα πάντα. Παίζει θαυμάσια μουσική και ο ήχος του αν και λίγο "σκληρός" στα μουσικά κομμάτια δεν είναι με τίποτα ενοχλητικός.
Η συσκευή είδα πανεύκολα τον linux nas server μου καθώς και το upnp twonky media server που έχω. Δεν είδα όμως το samba server που έχω στο pc και δεν έχω βρει τρόπο να κάνεις mount manual δυκτιακούς φακέλους προσθέτοντας την ip. Αν και έχω και ενεργοποιημένο στον nas server το nfs και αυτό δεν μπόρεσε να το δει αλλά νομίζω ότι έχει να κάνει και από μένα και ότι πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις στον router.
Θα βάλω και nfs στο desktop και αν βρω λύση θα το αναφέρω.
Αλλό ένα πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές όταν ανοίγω την συσκευή δεν συνδεέται αυτόματα στο ασύρματο δύκτιο και ας έχω ορίσει κανονικά τα πάντα. Μερικές φορές δεν βλέπει και το usb wifi και έπρεπε να το βγάλω και να το ξαναβάλω στο usb να το δει.
Αυτά όλα μέ το 59 firmware. Σήμερα πέρασα το πρόσφατο 61 και αν έχει σταθεροποιηθεί η συσκευή θα το αναφέρω εδώ.
Δεν μου αρέσει όμως σε κάθε firmware update που δεν υπάρχει επιλογή για backup των ρυθμίσεων και πρέπει να τις ξανακάνεις από την αρχή.
Στο θέμα τις εικόνας τώρα για τις ταινίες. Απίστευτα όμορφη εικόνα και καμία σχέση με το acyryan που είχα. Τα avi ασύρματα παίζουν απροβλημάτιστα χωρίς το παραμικρό lag. Θα κατεβάσω και κάποιο .mkv για να δω την ποιότητα και εκεί.
Αυτά. Οτιδήποτε άλλο αντιμετωπίσω θα το αναφέρω. Ακόμα είμαι στην αρχή και η συσκευή δεν έχει πάει σε βαριά χρήση με πολλές ώρες συνεχόμενης αναπαραγωγής για να πω τελικές εντυπώσεις.

Reaction score
0
Καλησπέρα κι από εμένα.

Δύο ερωτήσεις:

1. Υποστηρίζει 1080p @ 24Hz?
2. Μπορεί να κάνει Format εναν σκληρό δίσκο ή πρέπει να γίνει αυτό από ένα PC?

Reaction score
4.237
Re: Απάντηση: NOVATRON iamm NTR-83 DVB-T HD...Η ισχύς εν' τη ενώσει!

Χθές αγόρασα το μηχάνημα αν και δεν έπαιξε για αρκετή ώρα αλλά νομίζω ότι έχει ακόμα κάποια θεματάκια που πρέπει να διορθωθούν μέσα σε επόμενα update καθώς το μηχάνημα είχε μερικές αστάθειες.
Το αρκετά θετικό είναι ότι από τι είδα κυκλοφορούν αρκετά συχνά firmware. Αρνητικό όμως για μένα είναι ότι δεν υπάρχει και κάποιο forum στο επίσημο site της εταιρείας τουλάχιστον για να αναφέρεις τα προβλήματα και να υπάρχουν και λύσεις.
Ενά forum πλέον είναι must για όλα τα προιόντα και είναι άσχημο που εταιρείες το παραβλέπουν.
Ας αρχίσουμε στην πρώτη εγκάτασταση . Εκεί έφαγα την πρώτη κρυάδα. Είχα συνδέσδει την συσκευή στην πρώτη θύρα hdmi της sony τηλεόρασης που είχα και για κάποιο λόγο ένω έδωσε εικόνα και είδα το σήμα της iamm μετά το σήμα χάθηκε και στην τηλεόραση βγήκε ένα "no signal". To πρόβλημα φυσικά ξεπεράστηκε εύκολα βάζοντας άμεσα την δεύτερη θύρα του hdmi και πλέον δουλεύω το μηχάνημα σε αυτήν γιατί όποτε δοκιμάζω στην πρώτη θύρα έχω την αστάθεια που ανέφερα παραπάνω.
Το μενού του είναι αρκετά εύχριστο και βρήκα αρκετά πράγματα που μου λείπαν από το acryan. Το μηχάνημα κάνει τα πάντα. Παίζει θαυμάσια μουσική και ο ήχος του αν και λίγο "σκληρός" στα μουσικά κομμάτια δεν είναι με τίποτα ενοχλητικός.
Η συσκευή είδα πανεύκολα τον linux nas server μου καθώς και το upnp twonky media server που έχω. Δεν είδα όμως το samba server που έχω στο pc και δεν έχω βρει τρόπο να κάνεις mount manual δυκτιακούς φακέλους προσθέτοντας την ip. Αν και έχω και ενεργοποιημένο στον nas server το nfs και αυτό δεν μπόρεσε να το δει αλλά νομίζω ότι έχει να κάνει και από μένα και ότι πρέπει να κάνω κάποιες ρυθμίσεις στον router.
Θα βάλω και nfs στο desktop και αν βρω λύση θα το αναφέρω.
Αλλό ένα πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές όταν ανοίγω την συσκευή δεν συνδεέται αυτόματα στο ασύρματο δύκτιο και ας έχω ορίσει κανονικά τα πάντα. Μερικές φορές δεν βλέπει και το usb wifi και έπρεπε να το βγάλω και να το ξαναβάλω στο usb να το δει.
Αυτά όλα μέ το 59 firmware. Σήμερα πέρασα το πρόσφατο 61 και αν έχει σταθεροποιηθεί η συσκευή θα το αναφέρω εδώ.
Δεν μου αρέσει όμως σε κάθε firmware update που δεν υπάρχει επιλογή για backup των ρυθμίσεων και πρέπει να τις ξανακάνεις από την αρχή.
Στο θέμα τις εικόνας τώρα για τις ταινίες. Απίστευτα όμορφη εικόνα και καμία σχέση με το acyryan που είχα. Τα avi ασύρματα παίζουν απροβλημάτιστα χωρίς το παραμικρό lag. Θα κατεβάσω και κάποιο .mkv για να δω την ποιότητα και εκεί.
Αυτά. Οτιδήποτε άλλο αντιμετωπίσω θα το αναφέρω. Ακόμα είμαι στην αρχή και η συσκευή δεν έχει πάει σε βαριά χρήση με πολλές ώρες συνεχόμενης αναπαραγωγής για να πω τελικές εντυπώσεις.
Ως MPEG4 επιγειος δεκτης πως τα παει?

Reaction score
0
Re: Απάντηση: NOVATRON iamm NTR-83 DVB-T HD...Η ισχύς εν' τη ενώσει!

Μήπως ξέρουμε ποιά usb wifi είναι συμβατά με την συσκευή ώστε να αγοράσω κάποιον?
Novatron iamm AL-9604R USB Wireless Adapter για τα iamm NTR82 και NTR83

Googlαρε το

Reaction score
0

To wifi το πείρα μαζί με την συσκευή και δουλεύει απροβλημάτιστα. Ως mpeg4 τα πάει πολύ καλά και βρήκε με την μια τα κανάλια ενώ έχεις και έτοιμο με ένα κουμπί όλο το πρόγραμμα του κάθε καναλιού.
Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να γράψω κάποιο πρόγραμμα γιατί απλά δεν έχω βάλει σκληρό πάνω. Τα πάντα τα παίζω μέσω wifi και του nasserver.
Στις οδηγίες πάντως δεν αναφέρει για format μέσα από την συσκευή αλλά μόνο μέσω pc.

Reaction score
0

Σε μένα έχει μέχρι και 1080p@64Hz αν και με κόκκινο και δεν μπορώ να το επιλέξω. Υποθέτω ότι πρέπει να είναι θέμα της τηλεώρασης και δεν με αφήνει να το επιλέξω.
Σαν συσκευή σε γενικές γραμμές πάει μια χαρά και παίζει απροβλημάτιστα για ώρες. Εκεί όμως που θέλει επιγόντος update και είναι λίγο απαράδεκτη η κατάσταση είναι στην δυκτίωση της.
Εχεί μερικά προβλήματα σε αυτό τον τομέα και κάνει κάτι ανεξήγητα. Καταρχήν μια στις δύο φορές δεν θα δει το usb wifi που έχεις πάνω στην συσκευή και θα πρέπει να το βγάλεις και να το ξαναβάλεις.
Ενά άλλο πολύ ενοχλητικό είναι ότι δεν συνδεέτε αυτόματα στο ασύρματο δύκτιο με το που θα ανοίξεις την συσκευή και ας έχεις ορίσει όλες τις ρυθμίσεις αλλά πρέπει να πας στο setup κάθε φορά και να κάνεις manual την σύνδεση με τις αποθυκευμένες ρυθμίσεις που έχεις ήδη βάλει.
Τέλος μερικές φορές τρώει κόλλημα και δεν βλέπει το nas server ενώ είναι στο ασύρματο δύκτιο. Μου μυρίζετε κρασάρισμα του samba client που έχει η συσκευή και πρέπει για άλλη μια φορά όχι να κάνεις.
Φαντάζομαι στα επόμενα update να διορθώσουν και αυτά τα προβλήματα.
Το ευχάριστο είναι ότι το λειτουργικό της συσκευής είναι σε busy box και μπορεις απομακρυσμένα μέσω telnet να την διαχειριστής.

Reaction score
0

Να προσθέσω και κάτι θετικό την πολύ καλή υποστήριξη που φαίνετε να υπάρχει για το προϊόν από τον ελληνικό αντιπρόσωπο με το ελληνικό site με το manual στα ελληνικά και με τα ενημερωμένα update για την συσκευή σχεδόν άμεσα με το που είναι διαθέσιμα.

Reaction score
4.237
τελικα ποιος ειναι ο σωστος κωδικος

iamm NTR-82?
iamm NTR-83?

ρωταω γιατι σε ολα τα site το εχουν με τον κωδικο iamm NTR-82!
ειναι ο σωστος ή αυτο ειναι το παλιο μοντελο και το κανουμε παραγαλεια και κλεμε τα λεφτα μας!!!

Reaction score
0

To καλύτερο μοντέλο είναι το 83. Οι διαφορές που έχουν έχουν αναφερθεί και εδώ. Βασική τους διαφορά είναι το panel που στο 83 είναι πιο πλήρες.

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

όντως το NTR-83 ειναι πιο ολοκληρωμένο, όσο για τις παραγγελίες, για περιμένετε λίγο... λέω εγώ...:126:

panosop

Συστημικός
Reaction score
668

τιποτα περισσότερο απο αυτο που γράφω... κάτι ετοιμάζεται νομίζω, περι αυτού ο λόγος...
Θα το μάθετε σύντομα, μόλις ολοκληρωθεί.

Reaction score
0

Ok είναι τελικό. Εχώ κατενθουσιαστεί με την συσκευή :D
Παρά τα μικρά προβληματάκια που είχε στην αρχή πλέον η συσκευή και μετά το τελευταίο update παίζει άψογα.
Χθές η συσκευή έπαιζε για πάνω από 10 συνεχόμενες ώρες. Ξεκίνησε με shoutcast μετά με καταλόγους από το pc μέσω mediatomb και από τον nasserver μέσω samba. Τα πάντα τα έπαιξε άψογα, παίζει όλα τα φόρμα των αρχείων και με φοβερά αξιοπρεπή ήχο.
Μου αρέσει και που στα shoutcast παίζει τα .pls αρχεία και δεν έχει έτοιμο κατάλογο και να πρέπει να περιμένεις τα επόμενα update του κατασκευαστή όταν δημιουργούνται τα γνωστά προβλήματα με τις αλλαγές των διευθύνσεων στα shoutcast.
Χθές έπαιξα και δύο ταινίες. Μια avi μέσω wifi. Φοβερή ποιότητα εικόνας και πάρα πολύ καλός ήχος. Πολύ καλή και η δυνατότα να κάνεις bookmark το σημείο που έχεις αφήσει την ταινία. Ακόμα και αν η ταινία δεν είναι αποθηκευμένη τοπικά το σύστημα θυμάται το σημείο που την έχεις αφήσει.
Στα .mkv αρχεία η εικόνα και ο ήχος στην κυριολεξία απογειώνονται. Απίστευτα βαθιά χρώματα στην εικόνα που χαίρεσαι να τα βλέπεις.
Γενικά η realtek και το busybox έχουν πλέον ωριμάσει.
Στα ψηφιακά κανάλια μου αρέσει πάρα πολύ η δυνατότητα ε γραφής του προγράμματος κατευθείαν από το EPG πρόγραμμα της εβδομάδας. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πας στο πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει την μέρα και ώρα και να πατήσεις το rec πάνω του και απλά η συσκευή θα κάνει την δουλειά της.
Νομίζω ότι πλέον βρήκα αυτό που αναζητούσα και σαν συσκευή με καλύπτει απόλυτα.

Reaction score
0

To μόνο που δεν έχω βρει ακόμα είναι να κάνω mount κάποιον φάκελο manual μέσω nfs η samba. Γενικά το nfs δεν έχει autodiscovery και πρέπει πάντα να το δηλώνεις.
Στο intreface πάντως της συσκευής δεν έχω δει να υπάρχει τέτοια δυνατότητα η τουλαχιστον δεν την έχω βρει.
Θα δοκιμάσω μήπως το κάνω μέσω telnet.

Reaction score
0
Ρώτησα ένα online μαγαζί γιατί έχουν μόνο το ΝΤΡ-82 κι όχι το ΝΤΡ-83 και μου απάντησαν ότι δεν το φέρνουν γιατί τέλη Αυγούστου - αρχές Σεπτεμβρίου θα έρθει το νέο μοντέλο που θα υποστηρίζει DTS-MA και Dolby True HD.

Reaction score
0

Πάντα θα υπάρχουν νέα μοντέλα που θα υποστηρίζουν νέες δυνατότητες και με τους ρυθμούς της τεχνολογίας αυτό γίνετε κάθε λίγους μήνες.
Ενά προιόν το αγοράζεις για να σου εξυπηρετήσει τις ανάγκες και όχι για να κυνηγάς την τεχνολογία. Προσωπικά μια και παίζω από δικάναλο hifi ηχοσύστημα δεν με ενδιαφέρει το dts ούτε το dolby και είμαι καλιμένος 100% με αυτή την συσκευή.
Φαντάζομαι όταν θα το έχουν φέρει αυτό το μοντέλο σίγουρα σε ένα μήνα θα υπάρχει κάτι καλύτερο στην αγορά..μπορεί και την επόμενη μέρα.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.787
Members
38.494
Νεότερο μέλος
mpalo