Καλη ταινια, καλη εικονα

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.227
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

δηλ σεναριακά δεν ειχε πολλές η/και μεγάλες τρύπες?
Εξαρτάται τι περιμένεις να δεις. Είναι ένα ιστορικό θρίλερ/περιπέτεια με πολύ βίαιες σκηνές και επιφανειακή προσέγγιση σε χαρακτήρες και ιστορικές αναφορές. Γι' αυτό που είναι δηλαδή οι όποιες τρύπες (που υπάρχουν) είναι λογικές για μένα.

Reaction score
20

Εξαρτάται τι περιμένεις να δεις. Είναι ένα ιστορικό θρίλερ/περιπέτεια με πολύ βίαιες σκηνές και επιφανειακή προσέγγιση σε χαρακτήρες και ιστορικές αναφορές. Γι' αυτό που είναι δηλαδή οι όποιες τρύπες (που υπάρχουν) είναι λογικές για μένα.
ακόμα καλύτερα!!!:138:
:444::444:
ΤΑ!!! και σε σένα!

Reaction score
5

Steamboat Bill, Jr. 1928

Τωρα μιλαμε.Μετα τον "Στρατηγο"αλλο ενα αριστουργημα του Buster Keaton.

Η εικονα λες και το γυρισαν χθες.Ο ηχος εντυπωσιακο το DTS-HD Master Audio αν και ειχα την εντυπωση οτι ακουγα το ιδιο απο ολα τα καναλια.Προτιμοτερο το DD2.0

VIDEO:MPEG-4 AVC Video 29823 kbps 1080p / 23,976 fps
AUDIO:DTS-HD Master Audio 3673 kbps 5.1 / 48 kHz / 3673 kbps / 24-bit
Dolby Digital Audio 320 kbps 2.0

IMDB:7.9

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

«Η κύρια πηγή έμπνευσης πίσω από το ποπ τραγούδι είναι ο έρωτας, πίσω από το λαϊκό ο χωρισμός και πίσω από το έντεχνο η χυλόπιτα!»

:138: :142:

Το χώ ξαναπεράσει όλο αυτό με τις λίγο πιο ψαγμένες ταινίες(πείτε τις σινεφίλ, άν και εν προκειμένω το Donnie Darko δεν είναι) σε αντίστοιχο μουσικό site που προσπαθούσαν να με πείσουν ότι η jazz δεν είναι μουσική... οπότε δεν μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση. Εγώ προσωπικά ακούω και βλέπω τα πάντα αρκεί να είναι καλά.

Νομίζω ότι το πιο σωστό είναι να πεί κανείς οτί 'περί ορέξεως κολοκυθόπιτα' παρά να αφορίσει μία ευρέως διαδεδομένη μορφή τέχνης είτε είναι μουσική είτε κινηματογραφική. Ο κινηματογράφος είναι τέχνη, η τέχνη αφορά κυρίως το συναίσθημα, τον άνθρωπο και τη ζωή, κι εκεί τα πράγματα δεν είναι πάντα ούτε απλά, ούτε ξεκάθαρα.

p.s. δεν τα βάζω με κανέναν εδώ ε, έχω δηλώσει πόσο εκτιμώ τα άτομα εδω μέσα :)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.227
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Νομίζω ότι το πιο σωστό είναι να πεί κανείς οτί 'περί ορέξεως κολοκυθόπιτα' παρά να αφορήσει μία ευρέως διαδεδομένη μορφή τέχνης είτε είναι μουσική είτε κινηματογραφική. Ο κινηματογράφος είναι τέχνη, η τέχνη αφορά κυρίως το συναίσθημα και τη ζωή, κι εκεί τα πράγματα δεν είναι πάντα ούτε απλά, ούτε ξεκάθαρα.
Αυτά που λες είναι σωστά αν εξετάσουμε το θέμα "τέχνη" πιο αγνά και αθώα.
Είναι όμως σύνηθες φαινόμενο να υποβόσκουν πίσω από τα μουσικά και κινηματογραφικά γούστα πιο σύνθετοι παράγοντες με τη μορφή στερεοτύπων. Κάποια γούστα έχουν να κάνουν με τον τρόπο ζωής και τα ευρύτερα "πιστεύω" των ανθρώπων.
Δεν ακούμε το τάδε τραγούδι για να μη μας πουν φλώρους, δεν βλέπω την τάδε ταινία γιατί είναι αμερικανιά, οι ομοϊδεάτες μου γουστάρουν τον τάδε Πολωνό σκηνοθέτη, το παίζω ψαγμένος και δεν βλέπω "ρηχές" ταινίες κλπ

Και μην κοιτάς τον εαυτό σου, τον Ανδρέα και τους άλλους φίλους που διαφωνούμε μεταξύ μας με χιούμορ. "Έξω" τα πράγματα είναι πιο hardcore και φυσικά είμαι πιο επιθετικός με τους αντιπάλους μου, ειδικά δε, όταν πάνε να το παίξουν πνευματικά ανώτεροι (κούνια που τους κούναγε...:142:). Και στη μουσική που έχω πάρε-δώσε γίνεται χαμός.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Αυτά που λες είναι σωστά αν εξετάσουμε το θέμα "τέχνη" πιο αγνά και αθώα.
Είναι όμως σύνηθες φαινόμενο να υποβόσκουν πίσω από τα μουσικά και κινηματογραφικά γούστα πιο σύνθετοι παράγοντες με τη μορφή στερεοτύπων. Κάποια γούστα έχουν να κάνουν με τον τρόπο ζωής και τα ευρύτερα "πιστεύω" των ανθρώπων.
Δεν ακούμε το τάδε τραγούδι για να μη μας πουν φλώρους, δεν βλέπω την τάδε ταινία γιατί είναι αμερικανιά, οι ομοϊδεάτες μου γουστάρουν τον τάδε Πολωνό σκηνοθέτη, το παίζω ψαγμένος και δεν βλέπω "ρηχές" ταινίες κλπ

Και μην κοιτάς τον εαυτό σου, τον Ανδρέα και τους άλλους φίλους που διαφωνούμε μεταξύ μας με χιούμορ. "Έξω" τα πράγματα είναι πιο hardcore και φυσικά είμαι πιο επιθετικός με τους αντιπάλους μου, ειδικά δε, όταν πάνε να το παίξουν πνευματικά ανώτεροι (κούνια που τους κούναγε...:142:). Και στη μουσική που έχω πάρε-δώσε γίνεται χαμός.
Συμφωνώ απόλυτα ότι τό 'δήθεν' είναι αδικαιολόγητο, κατακριτέω και τις περισσότερες φορές προφανές.
Σε τελική ανάλυση η γκάμα είναι τόσο μεγάλη για να καλύπτει όλα τα γούστα, γιατί να βλέπουμε κάτι που δε μας αρέσει (ειδικά άν το έχουμε δοκιμάσει και δε μας αρέσει κι όχι από φήμες).

Reaction score
1.213
Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Mην ξεχναμε βεβαια οτι και το χιουμορ επικρινεται πολλες φορες ως 'ελαφροτητα' απο καποιους , με την συμφωνη γνωμη αλλων ,που χιουμοριζονται αλλου.:114:

Για γελια...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Και βέβαια την είδα, χθες το βράδυ.
Στην αρχή ήμουν διστακτικός γιατί πρόκειται για Αγγλική ταινία... :137:
Όμως έχω εμπιστοσύνη στον Neil Marshall (The Descent, Doomsday κλπ) και τελικά έμεινα ικανοποιημένος. Από δράση είναι μια χαρά, πλοκή αναμενόμενη και ερμηνείες τίποτα το σπουδαίο. Κάποια στιγμή μπήκε και το ερωτικό στοιχείο και μου τα χάλασε, αλλά ευτυχώς ήταν ελάχιστος ο χαμένος χρόνος. :138:
Η αποψινη μου επιλογη....:121:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.227
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Σε τελική ανάλυση η γκάμα είναι τόσο μεγάλη για να καλύπτει όλα τα γούστα, γιατί να βλέπουμε κάτι που δε μας αρέσει (ειδικά άν το έχουμε δοκιμάσει και δε μας αρέσει κι όχι από φήμες).
Θέλω δεν θέλω θα δω και κάποια από αυτές που δεν μου αρέσουν, μιας και η συχνότητα που παρακολουθώ ταινίες είναι μεγαλύτερη από αυτήν της παραγωγής των αγαπημένων μου.

Δεν απορρίπτω κανένα είδος (αρκεί να μιλάνε αγγλικά Αμερικής :137:) γιατί σίγουρα θα υπάρχουν και ταινίες που μου αρέσουν στις πιο "εχθρικές" κατηγορίες. Έστω και ελάχιστες.
Όμως, μεγαλώνοντας, γίνομαι όλο και λιγότερο διαλλακτικός και δεν μπορώ να βασίζομαι στα "μήπως" και "μπορεί", όχι μόνο στις ταινίες, αλλά και σε όλες μου τις δραστηριότητες.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.227

Αν ολες οι αντιπαραθεσεις ηταν οπως εχουμε εμεις μεταξυ μας ο κοσμος θα ηταν ενα πολυ καλυτερο μερος.:107:
Πρέπει να δούμε μια ταινία κοινής αποδοχής (τρέχα γύρευε δηλαδή...) όλοι μαζί, και μετά, ως συνήθως, να καταλήξουμε για φαγητό. :114:

Reaction score
20

Πρέπει να δούμε μια ταινία κοινής αποδοχής (τρέχα γύρευε δηλαδή...) όλοι μαζί, και μετά, ως συνήθως, να καταλήξουμε για φαγητό. :114:
Υπαρχει μια που σκέφτομαι αμέσως, αλλά είμαι σίγουρος ότι την έχετε ήδη δει αρκετές φορές...
http://www.imdb.com/title/tt0379786/

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.340
Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Δεν τρελαθηκα κιολας.
Θα ελεγα πως αποτελει περιπτωση καθαρα "γυναικειας" ταινειας
(η συζυγος επεσε με τα μουτρα)
με καποιες πολυ "δυνατες" σκηνες.
Συμφωνώ.

Κι εγώ δεν τρελάθηκα.

Πιο πολύ τρελάθηκα με την πρωταγωνίστρια:404: και με την

φανταστική εικόνα (φοβερή ευκρίνεια)!

Reaction score
59

[youtube]JpUWsMzwpAA[/youtube]

[youtube]kk9fGI90qdM[/youtube]

Περιμενω κριτικη απο τους κ. κ. ΚΑΦΑΤΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ !!!

:137:

Reaction score
20

Περιμενω κριτικη απο τους κ. κ. ΚΑΦΑΤΟ & ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ !!!

πάντως, ΙΜΗΟ, απαρέδεκτα χαμηλή η βαθμολογία στο imdb, 6.3/10, 7,832 votes, και μόνο για το soundtrack θα έπρεπε να έχει παραπάνω...:137:
http://www.imdb.com/title/tt0405821/

αλλά δες εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Neo-Human_Casshern
http://en.wikipedia.org/wiki/Casshern_Sins

Reaction score
59

πάντως, ΙΜΗΟ, απαρέδεκτα χαμηλή η βαθμολογία στο imdb, 6.3/10, 7,832 votes, και μόνο για το soundtrack θα έπρεπε να έχει παραπάνω...:137:
http://www.imdb.com/title/tt0405821/

αλλά δες εδώ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Neo-Human_Casshern
http://en.wikipedia.org/wiki/Casshern_Sins
Συμφωνω νικο !!

Αμερικα κυκλοφορουν ΜΕΘΑΥΡΙΟ και αυτα σε HD !!!

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.496
Νεότερο μέλος
Κωνσταντίνος Παντός