GRYPHON DIABLO & 802D

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Απάντηση: Re: Απάντηση: GRYPHON DIABLO & 802D

ναι συμφωνω θα ηθελα να ακουσω w4sound!!
Υπεμονη......κατι παιζει ....και σας υποσχομαι να σας τα πω ολα !!!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το θεμα όμως για τα B&W (802 & 800) είναι και κατι ακομη. Το ηχειο δεν κατεβαινει κατασκευαστικα τοσο χαμηλα οσο θα θελανε οι ιδιοκτητες τους.
Αυτό δεν το κατάλαβα ρε Μπιλ. Σε σχέση με ποιό ηχείο, ας πούμε, δεν πάει χαμηλά το εν λόγω;

...

Reaction score
6
Re: Απάντηση: GRYPHON DIABLO & 802D

Μμμ, ψαροπιλοτόψαρα τηγανιτά. Πρέπει να το πω του Μελίδη... :114:

Ναι μα που ειναι ο Μελιδης:136:

Ρε παιδια , πηξαμε στα ενισχυτικα και τα ηχεια. Κανα μεζε :126:οσο ζουμε και υπαρχουμε να τσιμπισουμε θελουμε...
Χανουμε τη ουσια ....

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: GRYPHON DIABLO & 802D

Ναι μα που ειναι ο Μελιδης:136:

Ρε παιδια , πηξαμε στα ενισχυτικα και τα ηχεια. Κανα μεζε :126:οσο ζουμε και υπαρχουμε να τσιμπισουμε θελουμε...
Χανουμε τη ουσια ....
Άρχισε η πείνα...

:107:

Reaction score
4.305
Απάντηση: Re: GRYPHON DIABLO & 802D

Αυτό δεν το κατάλαβα ρε Μπιλ. Σε σχέση με ποιό ηχείο, ας πούμε, δεν πάει χαμηλά το εν λόγω;

...
Νικο συμφωνα με τον κατασκευαστη το 800 D κατεβαινει στα 32 HZ και το 802D στα 34HZ. Στην κατηγορια χρηματων που παιζουν σε σχεση με τον ανταγωνισμο (και νομιζω οτι μπορω να σου βρω πολλα ηχεια που κατεβαινουν πιο κατω) εχουν μεινει λιγο πισω.

Νομιζω οτι απο κει ξεκινανε ολα τα προβληματα. Οι ιδιοκτητες δεν μπορουν να κατανοησουν τα πραγματικα ορια προς τα κατω του ηχειου και πανε να βγαλουν απο την μυγα ξυγκι. Με τους ισχυρους ενισχυτες προσπαθουν οδηγησουν το ηχειο στα ορια του, οσον αφορα το χαμηλο. Οι χειρουργικες επεμβασεις πανε να παραβιασουν την φυση του ηχειου. Δεν ειναι δουλεια ευκολη, ουτε για τον καθενα. Ομως αξιζει τον κοπο. Εκει η επιδιωξη ειναι, το ηχειο να κατεβει πιο κατω απο τις μετρησεις του κατασκευαστη. Αυτο επιτυγχανεται με την αλλαγη υλικων και με την ενεργη πολυενισχυση.

Βεβαια για να λεμε και του στραβου του δικαιο, δεν σημαινει οτι οποιο ηχειο κατεβαινει πολυ χαμηλα παιζει και σωστα. Γιατι εκει παραμονευει και η παραμαρφωση.

Υπαρχουν λοιπον κατασκευαστες που κανουν πολυ προσεγμενες σχεδιασεις, αποφευγοντας τα πολυ μεγαλα γουφερ, και συνειδητα αφηνουν το ηχειο τους να μην κατεβαινει πολυ χαμηλα, για να παιξουν με οσο το δυνατο πιο καθαρο ηχο. Κατι ξερουν κι αυτοι.

Reaction score
1.832
Απάντηση: GRYPHON DIABLO & 802D

32 και 34 και 40 ακομα ειναι πολυ χαμηλο! Το θεμα ειναι και το πως κατεβαινει, οχι μονο ποσο. Οι μποτιες πχ ειναι αρκετα... Ψηλοτερα απο οσο νομιζουμε.

Reaction score
11
Απάντηση: Re: GRYPHON DIABLO & 802D

Νικο συμφωνα με τον κατασκευαστη το 800 D κατεβαινει στα 32 HZ και το 802D στα 34HZ. Στην κατηγορια χρηματων που παιζουν σε σχεση με τον ανταγωνισμο (και νομιζω οτι μπορω να σου βρω πολλα ηχεια που κατεβαινουν πιο κατω) εχουν μεινει λιγο πισω.

Mε δεδομένο ότι τα δύο οκτάϊντσα υστερούν σε σύγκριση με ένα 12ιντσο, (ναι, όπως μου εξήγησε παλαιότερα ο ημίθεος, 8+8=10 περίπου ίντσες και όχι 16 στον κόσμο των γούφερ), διαβάζω από το περιοδικό "High Fidelity",

(TEYXOΣ 21 03-04/2009 σελ. 58, ΑDVANCE EL250),

όπου ο αρθρογράφος επιχειρεί άμεση σύγκριση του μπάσου του EL-250, (που διαθέτει 12ιντσο γούφερ), με το μπάσο του 802Ν, (ίδιο με το 802D στα γούφερ, διαθέτει δηλαδή 2 οκτάϊντσα):

"Kατέληξε δε, (σημ. δική μου:εν. μετά το στρώσιμο), κάποια στιγμή να εκτονώνει μεγαλύτερη ενέργεια από τα μεγάλα Εγγλέζικα ηχεία σε αυτό ακριβώς το σημείο, καθώς κυριολεκτικά διάφορα μικρά αντικείμενα άρχισαν να μετακινούνται στο δωμάτιο." (Μπρρρ...:142:)

Και επειδή μπορεί κάποιοι να σπεύσουν, προσθέτει ότι: "το ηχείο παίζει με χαμηλότατες, προφανώς, παραμορφώσεις, (σημ. εν. γιατί), οι εντάσεις ανεβαίνουν χωρίς να το πάρεις χαμπάρι".

:107:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Μηπως εφταιγε το LSD και οχι η εκτονωση χαμηλα?

Reaction score
777
Βεβαίως θα ήταν μια εξαιρετική επιλογή, αλλά είναι ένα ερώτημα, πόσο συμμερίζονται αυτήν την άποψη οι υποψήφιοι πελάτες, ενώ θα αποτελούσε και βέλος κατά των ομογαλάκτων Classe. Εκτός βέβαια, αν οι ενεργές εκδόσεις ενταχθούν στη γκάμα ως ξεχωριστή σειρά, (παθητικά με Classe, ενεργά σκέτα). Άλλα μοντέλα, άλλα serial number, άλλες πιστοποιήσεις ασφαλείας. Το παθητικό ηχείο είναι η παχιά αγελάδα που χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα, τρώει λίγο και πουλιέται πανάκριβα. Ένα CE marking, μια στάμπα rohs και έφυγες.
κάτσε βρε παιδί μου...γιατί εγώ είμαι ολίγον χαζούλης...
σήμερα το b&w οδηγείται με έναν μικρό κρέλ:114:
πές λοιπόν οτι η εταιρεία βγάζει ενεργό.αυτομάτως θα θέλει 3 μικρούτσικους κρέλ.η χαρά του χαιεντά.Μάλιστα θα βολέψει την εταιρεία να το δώσει και με τους δικούς τις ενισχυτές.(clase)

Μια πικροχολη παρατηρηση

Τα B&W ειναι εξαιρετικα ηχεια αλλα για να αποδωσουν βγαζουν τον αντιχριστο στον ιδιοκτητη τους μεχρι να σεταριστουν με ενισχυτη,ειδικο χωρο ακροασης και διαφορα αλλα(ονοματα δεν λεμε οικογενειες δεν θιγουμε,Mundorf...)

Αυτο θεωρειτε προτερημα για ενα ηχειο ?
Η ολες αυτες οι ιδιαιτεροτητες (καπριτσια) ειναι δειγμα αριστοκρατικης ( βλ hi-end ) προελευσης ?

YΓ Το ρωταω γιατι ολα τα ηχεια που σεβονται τον εαυτο τους (απαιτητικα ) οφειλουν να γ@μησουν τον αδοξαστο στον ενισχυτη τους
εγώ που έχω περάσει όλες τις σειρές δέν έχω συναντήσει κάποια δυσκολία.τώρα δέν καταλαβαίνω ποιός δυσκολεύτηκε.οι στάθμες που δίνει το ηχείο είναι πολύ ψηλές και γι αυτό θέλει βάτ.πράγματι τα πολλά βάτ είναι δύσκολα.αλλα αυτό δέν σημαίνει οτι δέν χρειάζονται σε οποιαδήποτε υλοποίηση που μπορεί να φτάσει μεγάλες στάθμες.

Το θεμα όμως για τα B&W (802 & 800) είναι και κατι ακομη. Το ηχειο δεν κατεβαινει κατασκευαστικα τοσο χαμηλα οσο θα θελανε οι ιδιοκτητες τους. Στην ουσια σε αρκετες περιπτωσεις οι ιδιοκτητες τους προσπαθουν να παραβιασουν την φυση του ηχειου με λεπτες εγχειρησεις προκειμενου να παρουν αυτό το κατι παραπανω (βλεπε mudorf).
επειδή με το θέμα μπάσο έχω καταλάβει οτι 9 στους δεκα που γνωρίζω δέν έχουν ακούσει σωστό χαμηλό.
το 30hz είναι υπεραρκετή απόκριση για ένα ηχείο.αν δέν το κόψεις στα 30-35hz το ηχείο θα γεμίσεις αρμονικές το φάσμα σου λόγω ανακλάσεων στο χώρο,στάστιμα αλλα και σκέτες αρμονικές του ίδιου του μέσου(μεγαφώνου).είναι αυτό που λέγαμε με τον κάραβελ και τον ίαρ.ακούς σκουπίδια.επίσης τα 10hz που "χάνεις" δέν τα χάνεις ακριβώς διότι το αυτί σου εκεί δέν έχει την κατάλληλη παρατηρητικότητα-ευαισθησία ετσι ώστε να καταλάβει και πολλά.
σε προσωπικά πειράματα μου με άμεση οδήγηση dac-krell-800d και ψηφιακό βόλιουμ το μπάσο είναι απίστευτο, απαραμόρφωτο και η εμπειρία μοναδική...αλλα όταν σου λέω απαραμόρφωτο...ένα συναίσθημα που δέν περιγράφεται.πρώτη φορά άκουσα έτσι τύμπανο.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: GRYPHON DIABLO & 802D

Δεν νομίζω. Για πες δηλαδή ένα ηχείο στα λεφτά του 802 με καλύτερο χαμηλό. :126:

Ερώτηση κρίσεως: Βάσει χαρακτηριστικών τα 802D μετράνε στους 34 κύκλους -3db και στους 27 κύκλους -6db. Tα KEF Refference 207 (στα λεφτά του 802 πρέπει να είναι), πάνε στους 40 κύκλους με -3db και στους 26 κύκλους με -6db. Ποιό έχει με απόλυτα νούμερα καλύτερο χαμηλό;

...

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: GRYPHON DIABLO & 802D

Δεν νομίζω. Για πες δηλαδή ένα ηχείο στα λεφτά του 802 με καλύτερο χαμηλό. :126:

Ερώτηση κρίσεως: Βάσει χαρακτηριστικών τα 802D μετράνε στους 34 κύκλους -3db και στους 27 κύκλους -6db. Tα KEF Refference 207 (στα λεφτά του 802 πρέπει να είναι), πάνε στους 40 κύκλους με -3db και στους 26 κύκλους με -6db. Ποιό έχει με απόλυτα νούμερα καλύτερο χαμηλό;

...
Μα φυσικα ....τα δικα μου.....τα πειραγμενα !!!!!!!

Βρε σκατοφατσες ...λυσσαξατε με τους Mundorf ...μερικοι-μερικοι!!!!:143::143:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
το 30hz είναι υπεραρκετή απόκριση για ένα ηχείο.αν δέν το κόψεις στα 30-35hz το ηχείο θα γεμίσεις αρμονικές το φάσμα σου λόγω ανακλάσεων στο χώρο,στάστιμα αλλα και σκέτες αρμονικές του ίδιου του μέσου(μεγαφώνου).είναι αυτό που λέγαμε με τον κάραβελ και τον ίαρ.ακούς σκουπίδια.επίσης τα 10hz που "χάνεις" δέν τα χάνεις ακριβώς διότι το αυτί σου εκεί δέν έχει την κατάλληλη παρατηρητικότητα-ευαισθησία ετσι ώστε να καταλάβει και πολλά.
Μην υπερβάλλεις κι εσύ βρε. Κατ' αρχάς αν κάνεις τις σωστές παρεμβάσεις στο χώρο σου δεν χρειάζεται να κόψεις τίποτα. Μακάριοι όσοι μπορούν να βάλουν σε ένα χώρο ηχητική πηγή πλήρους φάσματος κι ας είναι άχρηστη. Επιπλέον, ποιός είπε ότι τα 802 δεν βγάζουν τίποτα κάτω από τους 34 κύκλους; Τέλος, με την ευαισθησία που έχει αυτό το ηχείο, με ένα απλό ενισχυτικό μπορεί να σε κουφάνει με συχνότητες κάτω των 40 κύκλων. Πλάκα με κάνετε;

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: GRYPHON DIABLO & 802D

Μα φυσικα ....τα δικα μου.....τα πειραγμενα !!!!!!!
Βρε σκατοφατσες ...λυσσαξατε με τους Mundorf ...μερικοι-μερικοι!!!!:143::143:
Καλώς την πέρδικα. Τι έγινε τον έβαλες τον ΚΡΕΛ για ύπνο; Του είπες ένα παραμυθάκι να κοιμηθεί ήσυχος; :137:

...

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.145

Ψιτ, άμα δε σ' αρέσει ο Κρελλ, ξέρω ένα καλό χυτήριο στο Βόλο. Φτιάχνει κάγκελα και στύλους... :136:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead