Mede8er η απολαυση του χαιεντα!

Reaction score
4.247
Ειχα ένα προβλημα με το γεγονος ότι το medi a player που χρησιμοποιω ( Dune prime 3.0 δεν εχει δυο εξοδους HDMI - βασικα κανενα πλαιυερ δεν εχει). Σαν συνεπεια το μοναδικο καλωδιο εικονας hdmi παει στον προβολεα. Στην μικρη οθονη όμως που χρησιμοποιω για να βλεπω τα αρχεια σκληρου δισκου και να παιζω μουσικη δεν υπηρχε τροπος να συνδεθει και κάθε φορα επρεπε να βγαζω το καλωδιο από τον προβολεα και να το βαζω στο μονιτορ. Σπαστικο.

Η λυση τoy switser είναι ακριβουτσικη.

Ετσι σκεφτηκα ένα ακομη μιντια πλαιυερ.

Αφου επεσε το σχετικο διαβασμα, κατεληξα στο Medear το οποιο και παρηγγειλα από τον αντιπροσωπο και συνφουρουμιτη Αποστολο. Του ζητησα να περασει κι ένα εσωτερικο σκληρο δυο τερα.

Ετσι αφου παρελαβα το δεμα μ ένα σωρο καλουδια μεσα, δυο μερες εφαγα γεμιζοντας τα δυο τερα του σκληρου με αρχεια μουσικης (βασικα με την κλασικη την τζαζ και τα HD γεμισε οριακα). Μου περισευουν αλλοι δυο σκληροι από εναμιση τερα ο καθενας (όλα σε φλακ) και με τις δυο εισοδους USB που εχει το μηχανακι ειμαι μια χαρα. Σημερα λοιπον στην ουσια ηταν η πρωτη μερα που θα το χρησιμοποιουσα. Εβαλα για δοκιμη και καμμια ταινια (αν και στην ουσια δεν μ ενδιαφερει, γιατι για ταινιες θα χρησιμοποιω το Dune, μιας και εχει οδηγο blue ray). Εχοντας το συνδεσει με οπτικη στο ντακ ματζικ το μονο πραγμα που πειραξα στο σεταπ ηταν η επιλογη της οπτικης αντι του Hdmi που ηταν προεπιλεγμενο στο audio. Εξαιρετικα ευκολο στην χρηση από την πρωτη φορα. Κατά τα αλλα αριστη εικονα αριστος ηχος. Βεβαια και λιγο πολύ αναμενομενο.

Η εκπληξη όμως ηρθε όταν ξεκινησα να παιζω μουσικα αρχεια. Για την ακριβεια βαζοντας αρχεια μουσικης εκει που υπηρχε χυμα φωτογραφια από το εξωφυλο του δισκου για παραδειγμα την εβλεπες παραλληλα, χωρις να πειραξεις τιποτα!! Κατι τετοιο μεχρι στιγμης δεν εκανε κανενα μιντια πλαυερ. Όμως τα καλα δεν σταματησαν εκει. Πριν από λιγο ηρθε και το πειραχτηρι ο kanekati. Αρχισε λοιπον με το τηλεχειριστηριο να πειραζει τα παντα και διαπιστωσε προς ευχαριστη εκπληξη μας ότι ενώ παιζεις μουσικη (και όχι μονο) μπορεις με το return να περιηγειθεις σε αλλα αρχεια ειτε μουσικης ειτε φωτο – βιντεο κ.λ.π. Αυτό κι αν δεν είναι ευχααριστο νέο. Ένα ουσιαστικο μειονεκτημα των μιντια πλαιυερς εναντι των πισι κατερευσε. Στην ουσια το πρωτο media player που κανει αυτό το πραγμα κι ανοιγει πορτες και για του υπολοιπους. Συγχαρητηρια λοιπον στην εταιρια, και χαρας ευαγγελια για τους απανταχου οπαδους των πλαυερς.

Αν και υπαρχει ανοιγμενο θεμα βοριοτερα, θεωρω οτι οσον αφορα το κομματι του audio μας αφορα και γι αυτο ανοιξα κι εδω θεμα. Φυσικα καποιος απο τους διαχειριστες μπορει να κανει kopy paste και να στο αντιστοιχο θεμα στο χομ σινεμα. Σημειωτεον οτι το μηχανακι ειναι το αυτο που μολις κυκλοφορησε μα τα καινουρια τσιπ, τι κανουν δεν ξερω και δεν μ ενδιαφερει. Εγω ειμαι ευχαριστημενος :142:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.335
Απάντηση: Medear η απολαυση του χαιεντα!

...το μηχανακι ειναι το αυτο που μολις κυκλοφορησε μα τα καινουρια τσιπ, τι κανουν δεν ξερω και δεν μ ενδιαφερει...
σκέτος τεχνολογοφρίκουλας είσαι ρε παιδί μου, μας έπρηξες στα τεχνικά στοιχεία, πω πω, τι ενημέρωση σε βάθος ήταν αυτή για το καινούριο τσιπ...:138::137::136:

(oppoστόλη, γράψε μας καμιά κουβέντα για το παραπάνω, γιατί ο vastsar είναι εντελώς άχρηστος...)

άντε, καλές τηλεχειριζόμενες περιηγήσεις στα φλακς σου εν μέσω μουσικής υπόκρουσης! :126:

Reaction score
4.247

Η ολοκληρωση και η απολυτη κυριαρχια θα ερθει οταν κυκλοφορησουν αντιστοιχα media players με μεγαλουτσικη οθονη που τα γραμματα τους θα ειναι ευδιακριτα απο αποσταση τριων μετρων. Δε νομιζω να ειναι ιδιαιτερα δυσκολο.
Το πισι θα ειναι μονο για να διαβαζουμε το αβσαιτ.:142:
Στο ρακ θα εχουμε αλλη μια θεση για το media player, ενταξει για καποιους που το χρησιμοποιουν για να στηριζουν τα βαρελια της μπυρας ειναι λιγο δυσκολο.

Reaction score
89
Re: Απάντηση: Medear η απολαυση του χαιεντα!

σκέτος τεχνολογοφρίκουλας είσαι ρε παιδί μου, μας έπρηξες στα τεχνικά στοιχεία, πω πω, τι ενημέρωση σε βάθος ήταν αυτή για το καινούριο τσιπ...

(oppoστόλη, γράψε μας καμιά κουβέντα για το παραπάνω, γιατί ο vastsar είναι εντελώς άχρηστος...)

άντε, καλές τηλεχειριζόμενες περιηγήσεις στα φλακς σου εν μέσω μουσικής υπόκρουσης!
χαχαχαχαχαχααααα τον εφαγες ρεσυ τον ανθρωπο χαχααααα

Reaction score
4.247

Μετα απο πολυωρες ακροασεις διαπιστωσα και καποιο μεμπτο σημειο.

Σε αρχεια 24/96 στην δειαρκεια της αναπαραγωγης ακουγεται καποιο κομπιασμα, σαν σταματημα που δειαρκει κλασματα δευτερολεπτου. Το ιδιο προβλημα ειχα και με το e-great m32 στην αρχη. Μετα στο πρωτο φιρμγουερ που περασα το προβλημα λυθηκε.

Θελω να πιστευω οτι κατι τετοιο θα γινει και τωρα. Στα υπολοιπα δεν υπαρχει το παραμικρο προβλημα. Ελπιζω ο Οπποστολης:142: και οι δυο betaτζηδες που εχουμε στο φορουμ να αναφερουν το προβλημα στην κατασκευαστρια εταιρια για να υπαρξει και η αντιστοιχη αντιμετωπιση του προβληματος.

Reaction score
10
Re: Medear η απολαυση του χαιεντα!

Ψηφιακοι χαινταδες καλημερα σας....:605:.

Αρχικα θα παρακαλουσα καποιον απο τους συντονιστες να διορθωσει το τιτλο του θεματος , καθως το player λεγεται Mede8er ( μηντιέ-ιτερ ).
Βρε Βασιλη καλα που δε το ειπες Mydear..... ποιος τον ακουει το κορινθιο μετα......:143:.

Στο θεμα μας τωρα :
Αφου εχεις εξωτερικο DAC, θα σου προτεινα, στο audio setup, να βαλεις SPDIF passthrough.
Ετσι, ως γνωστο, το σημα θα φυγει ανεγκιχτο απο το med και θα το αναλαβει το DAC σου.
Αν δεν το εχεις ηδη κανει, δοκιμασε το, και πες μου αν διορθωνεται.
Μπορει με το SPDIF downmix να γινεται καποιο conflict μεταξυ των δυο.
Ερωτηση : το κανει παντα και σε ολα η μονο σε ενα ?
Μηπως το συγκεκριμενο ειναι μεγαλο και τραβαει ζορι ???

Αμα θες, στειλε μου το αρχειο , αμα δεν ειναι τερας, να το τεσταρω και γω, η να το στειλω με τη σειρα μου εξω, αν το προβλημα συνεχιζεται. Εγω δεν εχω το DAC σου, αλλα το med ειναι συνδεδεμενο στον ada. Να δουμε τι θα κανει και εκει.

@Κωσταφτια : οι προδιαγραφες του μηχανηματος ειναι εδω : Link
Οσον αφορα το νεο chipset DD+, ειναι η βελτιωμενη εκδοση του παλιου που απο τελος Σεπτεμβριου που θα βγει το νεο firmware, θα υποστηριζει τα νεα HD format ηχου. Αυτη ειναι η βασικη διαφορα. Ισως να υπαρχουν και αλλες αλλα δεν τις εχουν ανακοινωσει ακομα.

Reaction score
4.247
Απάντηση: Re: Medear η απολαυση του χαιεντα!

Ψηφιακοι χαινταδες καλημερα σας....:605:.

Αρχικα θα παρακαλουσα καποιον απο τους συντονιστες να διορθωσει το τιτλο του θεματος , καθως το player λεγεται Mede8er ( μηντιέ-ιτερ ).
Βρε Βασιλη καλα που δε το ειπες Mydear..... ποιος τον ακουει το κορινθιο μετα......:143:.

Στο θεμα μας τωρα :
Αφου εχεις εξωτερικο DAC, θα σου προτεινα, στο audio setup, να βαλεις SPDIF passthrough.
Ετσι, ως γνωστο, το σημα θα φυγει ανεγκιχτο απο το med και θα το αναλαβει το DAC σου.
Αν δεν το εχεις ηδη κανει, δοκιμασε το, και πες μου αν διορθωνεται.
Μπορει με το SPDIF downmix να γινεται καποιο conflict μεταξυ των δυο.
Ερωτηση : το κανει παντα και σε ολα η μονο σε ενα ?
Μηπως το συγκεκριμενο ειναι μεγαλο και τραβαει ζορι ???

Αμα θες, στειλε μου το αρχειο , αμα δεν ειναι τερας, να το τεσταρω και γω, η να το στειλω με τη σειρα μου εξω, αν το προβλημα συνεχιζεται. Εγω δεν εχω το DAC σου, αλλα το med ειναι συνδεδεμενο στον ada. Να δουμε τι θα κανει και εκει.

@Κωσταφτια : οι προδιαγραφες του μηχανηματος ειναι εδω : Link
Οσον αφορα το νεο chipset DD+, ειναι η βελτιωμενη εκδοση του παλιου που απο τελος Σεπτεμβριου που θα βγει το νεο firmware, θα υποστηριζει τα νεα HD format ηχου. Αυτη ειναι η βασικη διαφορα. Ισως να υπαρχουν και αλλες αλλα δεν τις εχουν ανακοινωσει ακομα.
Μονσιε Αποστολη το προβλημα ηταν παντου (στα 24/96). Τωρα πουθενα! Φυσικα ακολουθησα την συμβουλη σου. Ειχα επιλεεξει SPDIF downmix. Μη με ρωτας γιατι. Το αλλαξα κι ολα ειναι τελεια.

Reaction score
1.187

Δεν φαντάζομαι να υπάρχει θέμα με τους ελληνικούς υπότιτλους .srt ???

Reaction score
4.247

Υποτιτλους στα ελληνικα νο προμπλεμ. Τιμη νομιζω στα 150 ευρω περιπου. Λεω νομιζω γιατι εγω πηρα κι εναν εσωτερικο σκληρο στα 2 τερα + ενα γιουεσμπακι για συνδεση με δικτυο οποτε στοιχισε λιγο παραπανω :142:.

Εβαλα τον Αποστολο να παρει τον σκληρο, για να τον φορμαρει συγχρονως. Ετσι μπορεις να διαγραφεις αρχεια απο το τηλεχειριστηριο. Πολυ βολικο, γιατι αν ακους μουσικη και διαπιστωσεις οτι καποιο αλμπουμ το εχεις διπλο, συνηθως εκεινη τη στιγμη βαριεσαι να βγαζεις τον δισκο και να τον μεταφερεις στο λαπτοπ για να κανεις την διαγραφη. Οταν περασει καποια ωρα το εχεις ξεχασει κι ετσι το προβλημα παραμενει. Ενω τωρα με το τηλεχειρηστηριο τα πραγματα ειναι ευκολα.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Medear η απολαυση του χαιεντα!

Μονσιε Αποστολη το προβλημα ηταν παντου (στα 24/96). Τωρα πουθενα! Φυσικα ακολουθησα την συμβουλη σου. Ειχα επιλεεξει SPDIF downmix. Μη με ρωτας γιατι. Το αλλαξα κι ολα ειναι τελεια.
Μηχανηματα του διαβολου Βασιλη μου...:137:.
Η καθυστερηση προφανως ηταν, οτι το med εκανε το downmix, μετα πηγαινε στο dac και κατι παιζοταν....υποθεση κανω, αλλα αφου ολα καλα....

Εν τω μεταξυ, με εβαλες στη πριζα και πηγα μεσα για τεστ.
Στο δικο μου σεταπ, τοσο απο HDMI οσο και απο Coax, και downmix και passthrough, δεν παρατηρησα καποια καθυστερηση.
Η συνδεσεις εγιναν με πολυ απλα καλωδια και ετσι ηχητικες διαφορες δεν ακουσα , ουτε ειχα και καιρο για ξεψαχνισμα.

Επαιξα μερικα μεγαλα mp3 320 και το
Raul feat. J.Bonell - Guitarra EP (1988)
στη flac version αλλα δε μου λεει λεπτομερειες.
Τα 3 αρχεια ειναι 23-52-36 MB αν θυμαμαι καλα.
Ωραιο τραγουδακι για παρτε μυρωδια : link....

γιατι δε μου βλεπει το youtube δε ξερω...

Reaction score
10
Re: Medear η απολαυση του χαιεντα!

και ποσο στοιχιζει το mede8er ?
Δες εδω : link.....

Δεν φαντάζομαι να υπάρχει θέμα με τους ελληνικούς υπότιτλους .srt ???
Ουδεν και κανενα.
Αν μαλιστα ορισεις απο την αρχη τα ελληνικα καθως επισης και στο σεταπ : subtitles on, τους εχεις με το που ξεκιναει η ταινια.

Επιλογες υποτιτλων :
μεγεθος : μεγαλωνει / μικραινει αναλογα με τα γουστα σου, χρωμα : λευκο, μαυρο, πρασινο, κοκκινο, μπλε, κιτρινο,
θεση στο καδρο : απο τελειως κατω μεχρι τελειως πανω.
και μερικα ακομα...

Reaction score
3.917

[/QUOT

Συνεχίζει η εξαιρετική σου άποψη για την αναπαραγωγή αρχείων audio Hi Res?

Reaction score
4.247

[/QUOT

Συνεχίζει η εξαιρετική σου άποψη για την αναπαραγωγή αρχείων audio Hi Res?
Φανταζομαι οτι εννοεις τα αρχεια 24/96. Ολα πανε καλα. Να ξερεις ομως ταινιες σπανια βαζω.

Ειχα ενα προβλημα με το Dune, για την ακριβεια ειχα αντιγραψεισ σε σκληρο το Avatar, ομως δεν το επαιζε. Για την ακριβεια μου εβγαζε ενα μηνυμα οτι το πλαιυερ χρειαζεται αναβαθμιση (ενω εχω περασει ολα τα φιρμγουερ που εχουν κυκλοφορησει). Χτες εκανα δοκιμη με το Mede8er. Το επαιξε μια χαρα.

Βασικα ειμαι ευχαριστημενος μεχρι στιγμης με οτι του εχω ζητησει. Ομως του ζηταω μεχρι στιγμης απλα πραγματακια. Να μου στελνει την μουσικουλα στο ντακ και να την ακουω!

Reaction score
3.917

Φανταζομαι οτι εννοεις τα αρχεια 24/96. Ολα πανε καλα. Να ξερεις ομως ταινιες σπανια βαζω. ......................................................................................
Βασικα ειμαι ευχαριστημενος μεχρι στιγμης με οτι του εχω ζητησει. Ομως του ζηταω μεχρι στιγμης απλα πραγματακια. Να μου στελνει την μουσικουλα στο ντακ και να την ακουω!
Και 'γώ γιά την ίδια χρήση το θέλω, επειδή το WD δεν μπορεί να διαχειριστεί τα Hi Res.

Είχα διαβάσει όλο το νήμα πούχει ανοίξει ο Αποστόλης, αλλά γιά τη συγκεκριμένη χρήση νομίζω ότι μόνο εσύ ασχολήθηκες τόσο.:126:

Έχει και coaxial ψηφιακή αν δεν κάνω λάθος,έ?

Reaction score
10
Εχει και coax και optical.

Οντως ο Βασιλης, ειδε το player με αλλο ματι, που με τη χρηση DAC του δεινει τη δυνατοτητα να παιξει ολα αυτα που ξερει με το καλυτερο δυνατο τροπο.

Το ιδιο συμβαινει και απο HDMI pass-through, που η πληροφορια παει στα DAC του ενισχυτη.
Στη δικη μου περιπτωση με τον ADA Suite 7.1HD το μηχανακι εχει αλλαξει τελειως.

Παρ ολα αυτα, η φορητοτητα του, για μενα ειναι ενα μεγαλο προσον. Τα βαζεις ολα στη τσαντα μεταφορας, το πας σε ενα φιλο να φορτωσεις η να ξεφορτωσεις, καλα για τις διακοπες και τα εξοχικα δε το συζηταω, ειναι το high-definition walkman μου :126:.

Reaction score
3.917
Απάντηση: Re: Mede8er η απολαυση του χαιεντα!

Εχει και coax και optical.

..................................................................

Το ιδιο συμβαινει και απο HDMI pass-through, που η πληροφορια παει στα DAC του ενισχυτη.
Στη δικη μου περιπτωση με τον ADA Suite 7.1HD το μηχανακι εχει αλλαξει τελειως.
...................................................................................

Θα με τα δείξεις από κοντά!!!:126:

Reaction score
3.917
Απάντηση: Mede8er η απολαυση του χαιεντα!

Παίδες, πήρα κ 'γώ ένα Μede8er k προσπαθώ να μάθω πως προφέρεται για να το λέω!!!!:116:

Εξαιρετική συσκευασία, όμορφο (μπορείς να πείς) το μηχανάκι, αλλά όλα τα λεφτά είν' ο Απποστόλης!!!!!!!!!(twin π)

Γιά 10 λεπτά πήγα κ έμεινα....3 ώρες!!!:142:
ADA, home cinema, 7.2, o Απόστολος στο δάπεδο έρπειν:135: να ρυθμίζει τα sub, δές αυτό, άκου τάλλο...τέτοια στενάχωρα πράματα.

Γειά σου ρε Απόστολε!!!

Απίθανη συμπεριφορά, επίδειξη προιόντος, ρύθμιση, τα πάντα όλα.

Πχιότερες εντυπώσεις όταν ξεπακετάρω στο Βόλο, καθότι σήμερα βράδυ έχουμε το event στου Ψυρρή όπου θ' ανταμώσουμε τα καλόπαιδα!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.523
Απάντηση: Mede8er η απολαυση του χαιεντα!

Μεγαλώνει, μικραίνει, από πάνω, από κάτω, μαύρο, κίτρινο, άσπρο...

Digital Playground το κάνατε εδώ μέσα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.248
Members
38.436
Νεότερο μέλος
damian111