Η έννοια της αξίας στις μηχανές ήχου

Reaction score
1.832
Ακούτε κάποιο μηχάνημα που σας αρέσει πάρα πολύ.

Δεν έχετε καμία αμφιβολία ότι ηχητικά είναι το...άλλο σας μισό.

Κοστίζει (υποθετικά) 5000 ευρώ.

Όσο κοστίζουν και τα άλλα 5 ομοειδή μηχανάκια που έχετε συγκρίνει.

Η τιμή μεταπώλησης του συγκεκριμένου μηχανακίου (για διάφορους λόγους) είναι 1000 ευρώ.

Των υπολοίπων μηχανακίων 2500-3500 ευρώ.

Θα το αγοράσετε το μηχανάκι που σας άρεσε?

Πόσο ποσοστό % καταλαμβάνει για εσάς η αξία μεταπώλησης μιας συσκευής που σκέφτεστε να αγοράσετε?

Υπάρχει περίπτωση ο παράγοντας της μεταπώλησης να παίξει περισσότερο ρόλο από την ηχητική αξία που έχετε εκλάβει από κάποιο μηχάνημα?

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.466
Απάντηση: Η έννοια της αξίας στις μηχανές ήχου

Θα το αγοράσετε το μηχανάκι που σας άρεσε? ναι

Πόσο ποσοστό % καταλαμβάνει για εσάς η αξία μεταπώλησης μιας συσκευής που σκέφτεστε να αγοράσετε? παρα πολυ μικρο

Υπάρχει περίπτωση ο παράγοντας της μεταπώλησης να παίξει περισσότερο ρόλο από την ηχητική αξία που έχετε εκλάβει από κάποιο μηχάνημα?καμια
απλα πραγματα:444:

Reaction score
815
Ναι θα το αγοράσω, αφού μου αρέσει. Δεν είναι επενδυτικά αγαθά, αλλά μηχανήματα για την ευχαρίστησή μου.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.914

Δηλαδή υπάρχουν μάρκες -μιλάμε για προϊόντα ίδιας κατηγορίας τιμής- που έχουν τόσο μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία όπως συμβαίνει και στα αυτοκίνητα; Κανένα παράδειγμα; Αναφέρομαι στην αξία που θα έχουν σε 3-4 χρόνια τρέχοντα προϊόντα, όχι τυχόν μεταγενέστερη συλλεκτική.

indikos001

Games
Editor
Reaction score
4.466
Απάντηση: Re: Η έννοια της αξίας στις μηχανές ήχου

Ναι θα το αγοράσω, αφού μου αρέσει. Δεν είναι επενδυτικά αγαθά, αλλά μηχανήματα για την ευχαρίστησή μου.
+1
η ζωη ειναι μικρη για να ειναι ...πρακτικη:126:

Reaction score
263
Η τιμή μεταπώλησης του συγκεκριμένου μηχανακίου (για διάφορους λόγους) είναι 1000 ευρώ.
Eπειδη περα απο το καθαρα παρορμητικο μια αγορα ειναι συνθετη αποφαση, οι λογοι για τους οποιους υπαρχει αυτη η διαφορα στη μεταπωλητικη τιμη εχουν τη σημασια τους.

Ετσι ειναι αλλο το να αφορα μια μη "εμπορικη" συσκευη την οποια μπορει καποιος συνειδητα να "παντρευτει" κι αλλο το να αντανακλα στην αξιοπιστια του μηχανηματος, της εταιρειας ή του αντιπροσωπου.

φιλικα,
Βασιλης

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Ενα πεντοχιλιαρο που γινεται χιλιαρικο αυτοματα ειναι μια κακη αγορα.

Για να χανει τοσο πολυ απο την αξια του 2 τινα συμβαινουν
1)περιμενει τον μακακα που θα τα σταξει

2)ειναι προϊον με ημερομηνια ληξης(πχ πολυκαναλος ενισχυτης,βιντεοπροβολεας κλπ)
βγαινει η καινουργια τεχνολογια και η παλια ειναι πια στα αζητητα.

Γι αυτο το βινυλιο ειναι διαχρονικο.Ουτε Dolby,dts,5.1 , 7.1 ,8.14 ,surround,maround,και λοιποι συγγενεις.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.925

Ακούτε κάποιο μηχάνημα που σας αρέσει πάρα πολύ.

.....

Θα το αγοράσετε το μηχανάκι που σας άρεσε?
θέλω να σου απαντήσω, αλλά δε ...μπορώ.

διότι, από πριν από το 2000 που πήρα τα 3.6, ακόμα και αυτά δηλαδή, όπως και όλα τα μηχανάκια που έχω πάρει, τα πήρα χωρίς να τα "ακούσω" για να δω αν μου "αρέσουν".

Οπότε, δεν αγοράζω κάτι επειδή μου "αρέσει" ο ήχος που "άκουσα" από αυτό...

Reaction score
2.248

Και το life style είναι μέσα φίλτατε Κώστα.... δεν είναι ντροπή :138:

Reaction score
2.248

Η τυχόν μεταπωλητική αξία δεν είναι κριτήριο στις αγορές μου, αλλά δεν μπορώ να με χαρακτηρίσω και καταναλωτή ηχητικών συστημάτων αφού φροντίζω οι αγορές μου να είναι τέτοιες (όσο τα οικονομικά επιτρέπουν) ώστε να συμβιώνω μαζί τους αρκετό χρονικό διάστημα.

Πιό πολύ με ενδιαφέρει και θα με συγκινήσει (addiction) η εύρεση ενός βινυλιακού τίτλου.

Reaction score
29.747

Kαι εγω θα το έπαιρνα, αφού και όποια μηχανάκια εχω πάρει , δεν τα έιχα ακούσει προηγουμένως.Τα 3 τελευταία , το σετ της denon ας πούμε το a1, ,ε , δεν περίμενα να τα ακούσω , για να ξέρω οτι είναι top.Τα χτύπησα με την μια.

Reaction score
1.832

ας μείνουμε στο θέμα της μεταπωλητικής αξίας και μόνον πληζ.

Το πως επιλέγουμε μηχάνημα και το γιατί η μεταπωλητική του αξία είναι αυτή που είναι αφορά άλλο θέμα.

Άλλος?

Reaction score
10
- αγοραζεις μηχανημα με σκοπο να περασεις ευχαριστες στιγμες ακουγοντας το η να το μεταπουλησεις ?

- τι ειναι τοσο κακο, σε ενα τοσο καλο μηχανημα, που να το κανει να πεφτει στο 1/5 της αξιας του μετα την αγορα ?

Reaction score
1.832

- αγοραζεις μηχανημα με σκοπο να περασεις ευχαριστες στιγμες ακουγοντας το η να το μεταπουλησεις ?

- τι ειναι τοσο κακο, σε ενα τοσο καλο μηχανημα, που να το κανει να πεφτει στο 1/5 της αξιας του μετα την αγορα ?
Αυτά ακριβώς τα ερωτήματα έχω κι εγώ.

Σε συζητήσεις με φίλους και σε ρήαλ καταστάσεις όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Δεν πουλάω τα πράγματά μου, να το χαρίσω σε δικό μου άνθρωπο ναι.
Το κάθε προιόν που αγοράζω έχει τη δική του συναισθηματική αξία, πρόσφατα έψαχνα στο πατρικό μου (πατάρι) το πρώτο μου φορητό ραδιοκασ/φωνο (μονοφωνικό φυσικά) της sanyo.
Τα ψάχνω αρκετά πριν κάνω την αγορά.
Οπότε δεν με απασχολεί η μεταπώληση. Συνήθως η αξία της έχει να κάνει και με το marketing του προιόντος κατα πόσο είναι γνωστό και εύκολο στην πώληση.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.144

Η κακή οικονομική συγκυρία και η αντικειμενικά κακή σχεδίαση και απόδοση του προϊόντος, τριτευόντως, η βαριεστημάρα του ευκατάστατου, δευτερευόντως, και το υπερβολικό markup της αρχικής τιμής του προϊόντος, πρωτίστως. Έτσι είναι το high end, το life style δηλαδή.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

...
Το πως επιλέγουμε μηχάνημα και το γιατί η μεταπωλητική του αξία είναι αυτή που είναι αφορά άλλο θέμα.
Άλλος?
Και όμως,αυτό θα όφειλε να είναι το θέμα...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

μπορείς να ανοίξεις ένα άλλο θρεντ με αυτό ακριβώς το θέμα.
Αν το απλώσουμε εδώ θα...χαθούμε!
Εάν πιστέψουμε ότι αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα,ίσως και να...σωθούμε:612:
Υπεραξίες δημιουργούνται και στα μεταχειρισμένα εκτός από τα ΄΄καινούρια΄΄

Reaction score
968
Eπειδή η συζήτηση αυτή είναι καταδικασμένη να τελματώσει, σκέφθηκα να βοηθήσω ..... (να τελματώσει λίγο γρηγορότερα!):116:

Λοιπόν, σχολιάστε ή συμπληρώστε κατά το δοκούν τον ακόλουθο πίνακα κριτηρίων επολογής (με άριστα το 5):

Tonality : 4.5
Sub-bass (10Hz - 60 Hz) : 1
Bass ή Mid-bass (80 Hz - 200 Hz) : 3.5
Midrange (200 Hz – 3 kHz) : 4.5
High-frequencies (>3 kHz) : 4
Attack : 4.5
Decay : 4.5
Inner Resolution : 4
Soundscape width, front : 4.5
Soundscape width, rear : 4.5
Soundscape depth behind speakers : 4
Soundscape extension into the room : 4