ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Reaction score
11
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC

Φίλε δεν μου έδωσε κανείς ακόμα μια απάντηση... Παίζει καλύτερα (ξαναρωτάω) το Technics από το Project ή οχι??? Έχει κανείς ακούσει και τα δυο για να βγάλουμε ένα συμπέρασμα σωστό??
Φίλε μου ψωνίζω, από τα δέκα μου γιατί τότε, αγόρασα φετίχ εγώ, το είχα προβλέψει ενώ βύζαινα, με βάση τα specs!

Φυσικά από τότε έχω ακούσει πολλά pickup γιατί είμαι και 51! (Ε, χμ 15 θέλω να πω!).

Το λοιπόν! Αν τα εργαλεία δεν τα έχεις δίπλα-δίπλα σε συνθήκες test συμπέρασμα δεν βγαίνει!

Η λύση είναι απλή: βασίζεσαι στα specs! (Kαι στην γενικότερη αίσθηση της ψυχή τους!).

Άσε που ακούω με τα μάτια! Άκρη δεν βγαίνει!

Ουφ!

:107:

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLA

Άσε που ακούω με τα μάτια! Άκρη δεν βγαίνει!

Ουφ!

Χαχαχχαα!! Τελικά εσύ specs ακούς βλέποντάς τα!!!:126:
Αρχοντα κι εμένα μ αρέσει να ικανοποιώ το "βλέμμα" άλλωστε πολλές φορές είναι και φετίχ να οφθαλμολουτρώνεται κανείς μ' ένα ωραίο μηχάνημα όπως το Technics ή το Project. Κλασσική σχεδίαση το ένα, discoτάδικο το άλλο! Και τα δυο φέρνουν λίγο από τις εποχές που μεγαλώσαμε (κοντά είμαστε)....

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.846
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

(κοντά είμαστε)....
Μπα..... ο καραβελας ειναι πολυ μεγαλυτερος.Απο τοτε που πηρε το Technics.... εχει σταματησει ο χρονος:146:

Reaction score
4.516

Έλιωσα λέμε:114:

Ρε συ δεν είναι όλες οι γυναίκες ίδιες.
Η δικιά μου έπαθε πλάκα όταν το είδε.
Τέσπα, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί λέτε
ότι το τεκνικς είναι άσχημο.
Το εργαλείο είναι πανέμορφο (τώρα βέβαια γούστα είναι αυτά).
Στο θέμα μας τώρα.
Εγώ δεν θα προτείνω στον φίλο τι να πάρει.
Απλά το μόνο που θα πω είναι ότι
διαβάζοντας όλα τα ποστ στο θέμα, μου ήρθε μία επιθυμία.
Κλείνω αμέσως το CDP που έπαιζε
ανοίγω το τεκνικς
βάζω BARCLAY JAMES HARVEST
και απλά αντί να ακούω πλέον, απολαμβάνω.

υ.γ. Τεχνικά δεν πολύ κατέω πράμα που λένε οι φίλοι
μου οι Κρητικοί αλλά το τεκνίκς είναι πάνω στο γραφείο μου
δίπλα μου ακριβώς δλδ τώρα που πληκτρολογώ και παίζει άψογα...

Κι εμεις εχουμε πικαπ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΙΚΣ κι επισης την καταβρισκουμε. ΠΕΙΡΑΖΕΙ?

Reaction score
11

Ρε σεις εγώ εκτός από το TECHNICS παίζω και με...

το ποδήλατό μου! (Αμέσως ο νους σας...:142:)

Το πήρα λίγo πριν το ORIGINAL! Eσείς δεν έχετε! Έχετε;

Reaction score
2.248

Καλά ακόμα για το τεκνικς μιλάτε? Δεν βαρεθήκατε; :142:

Μέχρι να βρεθεί το καλύτερο ας μου πει κάποιος πως κάνει κραδασμική απόσβεση το τεκνικς.
(Απαντήσεις όπως "δεν χρειάζεται θα ριχτούν στην πυρά" :403:

Reaction score
11

Μέχρι να βρεθεί το καλύτερο ας μου πει κάποιος πως κάνει κραδασμική απόσβεση το τεκνικς.
Τα ελαστικά ποδαράκια που έχει κάνουν! Και πολύ καλή!

Επίσης στο ΜΚ Ι έχουμε βαριά αλουμινένια βάση με πολύ καλύτερη συμπεριφορά απ' αυτή του ξύλου, στο MKII κάτι ανάλογο με βελτιώσεις και στο ΜΚ V ειδικό αποσβεστικό υλικό σε όλη την βάση!

Reaction score
1.789

παντως οταν ειδα οτι εχεις lin sondek ετρεξαν τα σαλια μου!!!

Reaction score
11

:143::143:
Βιάστηκες! Είπα και για την βάση κατοπινότερα! Και μπροστίτερα δες τι λέει ο ΕΑΡ που το βάνς πάνω στο ηχείο και παίζ! Νταξ;

Και το ηχείο να βάλς πάνω στο εργαλείο πάλι παιζ!

Και συ αματις θες ανεβενσ και κνεις γυροβουλιές! Δεν σπάει! Και πάλι παιζ!

Αυτά είναι εργαλεία!

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Ρε σεις εγώ εκτός από το TECHNICS παίζω και με...

το ποδήλατό μου! (Αμέσως ο νους σας...:142:)

Το πήρα λίγo πριν το ORIGINAL! Eσείς δεν έχετε! Έχετε;

Εμείς έχουμε απ' αυτό...

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Εσείς έχετε Technics και παίζετε ακόμα???????? (θα μπορούσε να γράφει κι αυτό Technics αλλά για σπάσιμο είναι National)

Reaction score
398

Φίλε μου delamostre οταν ειναι στημένα σωστά και τα δυο πικαπ ,εγω διαφορες δεν μπορω να καταλάβω ,ίσως και να φτάιει ότι είμαι και λιγάκι κουφός...:107:
Εγω λοιπον θα διάλεγα το πιο αξιοπιστο και αυτο για εμενα ειναι το SL απο την πολυχρονη επαγγελματικη απροβλημάτιστη συμβιωσή μας.
Εσυ μπορει να θετεις ως πιο σοβαρο κριτηριο -μετά την ηχητικη απόδοση-την εμφανιση ή οτιδηποτε άλλο...δεν ειναι κακό.
Ειπαμε ότι και να παρεις καλοάκουστο να είναι...

Reaction score
2.248

Βιάστηκες! Είπα και για την βάση κατοπινότερα! Και μπροστίτερα δες τι λέει ο ΕΑΡ που το βάνς πάνω στο ηχείο και παίζ! Νταξ;

Και το ηχείο να βάλεις πάνω στο εργαλείο πάλι παιζ!

Και συ αματις θες ανεβενσ και κνεις γυροβουλιές! Δεν σπάει! Και πάλι παιζ!

Αυτά είναι εργαλεία!

Ασε τον Κώστα με τα ψηφία του (λοξιγκα θα έχει ο άνθρωπος) και εσύ τις τρίπλές και πάμε από την αρχή. :116:

Πως κάνει κραδασμική απόσβεση το τεκνικς;

Αμα σε ρώταγα περί μηχανικής γείωσης ή μηχανικής απόσβεσης να μου πεις για βάσεις και ποδαράκια και γρανίτες και ακίδες

Reaction score
1.817
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΠΙΚΑΠ. TECHNICS SL-1200MK5 ή PROJECT 2XPERIENCE CLASSIC???

Φίλε μου delamostre οταν ειναι στημένα σωστά και τα δυο πικαπ ,εγω διαφορες δεν μπορω να καταλάβω ,ίσως και να φτάιει ότι είμαι και λιγάκι κουφός...:107:
Εγω λοιπον θα διάλεγα το πιο αξιοπιστο και αυτο για εμενα ειναι το SL απο την πολυχρονη επαγγελματικη απροβλημάτιστη συμβιωσή μας.
Εσυ μπορει να θετεις ως πιο σοβαρο κριτηριο -μετά την ηχητικη απόδοση-την εμφανιση ή οτιδηποτε άλλο...δεν ειναι κακό.
Ειπαμε ότι και να παρεις καλοάκουστο να είναι...
Να σαι καλα!!!! :426:

Reaction score
11

Ασε τον Κώστα με τα ψηφία του (λοξιγκα θα έχει ο άνθρωπος) και εσύ τις τρίπλές και πάμε από την αρχή. :116:

Πως κάνει κραδασμική απόσβεση το τεκνικς;

Αμα σε ρώταγα περί μηχανικής γείωσης ή μηχανικής απόσβεσης να μου πεις για βάσεις και ποδαράκια και γρανίτες και ακίδες
Αν καταλαβαίνω τι ρωτάς σου απάντησα: με την μάζα! Όχι όμως μόνο του πλατώ, (όπως στα pickup ανάρτησης), αλλά όλου συστήματος, που περιλαμβάνει βάση, μοτέρ κ.τ.λπ., εφ' όσον είναι όλα αυτά αναρτώμενα στα ποδαράκια και με σταθερές συνδέσεις μεταξύ τους. Το πλατώ και η βάση λειτουργούν ενιαία στην συγκεκριμένη περίπτωση. Έτσι είναι στρατηγικής σημασίας το υλικό της βάσης. Το πλατώ έχει πάντα το ίδιο βάρος από το 1975 και είναι ακριβώς ίδιο σε όλη την σειρά. Είναι ζυγισμένο και με ταμπελάκι balanced, τουλάχιστον στο ORIGINAL, και έχει μικρό βάρος σε σχέση με τα pickup ανάρτησης που βασίζονται αποκλειστικά στο βάρος του πλατώ, που λειτουργεί σε άλλες συχνότητες συντονισμού από την βάση, λόγω ακριβώς της παρουσίας ανάρτησης.

Reaction score
2.248

Αν καταλαβαίνω τι ρωτάς σου απάντησα: με την μάζα! Όχι όμως μόνο του πλατώ, (όπως στα pickup ανάρτησης), αλλά όλου συστήματος, που περιλαμβάνει βάση, μοτέρ κ.τ.λπ., εφ' όσον είναι όλα αυτά αναρτώμενα στα ποδαράκια και με σταθερές συνδέσεις μεταξύ τους. Το πλατώ και η βάση λειτουργούν ενιαία στην συγκεκριμένη περίπτωση. Έτσι είναι στρατηγικής σημασίας το υλικό της βάσης. Το πλατώ έχει πάντα το ίδιο βάρος από το 1975 και είναι ακριβώς ίδιο σε όλη την σειρά. Είναι ζυγισμένο και με ταμπελάκι balanced, τουλάχιστον στο ORIGINAL, και έχει μικρό βάρος σε σχέση με τα pickup ανάρτησης που βασίζονται αποκλειστικά στο βάρος του πλατώ, που λειτουργεί σε άλλες συχνότητες συντονισμού από την βάση, λόγω ακριβώς της παρουσίας ανάρτησης.

Πες μου λοιπόν και πόση μάζα έχει και τι αποσβεστικό υλικό.

Δηλαδή είναι Α. υψηλής μάζας αλουμινίου ή B. χαμηλότερης όπως mdf, ξύλο ή ακρυλικό;

Reaction score
11

Πες μου λοιπόν και πόση μάζα έχει και τι αποσβεστικό υλικό.

Δηλαδή είναι Α. υψηλής μάζας αλουμινίου ή B. χαμηλότερης όπως mdf, ξύλο ή ακρυλικό;
Θα σου πω μέχρι εκεί που ξέρω:

όταν το 1975, (για να μιλάμε με σύγχρονα δεδομένα :142:), παρουσιάστηκε το ΟRIGINAL με σασί αλουμινίου υψηλής πυκνότητας, θεωρήθηκε επανάσταση, σαν κάτι πολύ καλύτερο από τα μέχρι τότε υλικά.

Όταν το 2006 η 7 παρουσιάστηκε το MK V θεωρήθηκε ότι έχει σημαντική βελτίωση σε σχέση με το MK II, λόγω καλύτερου, (πυκνότερου-βαρύτερου;), υλικού βάσης!

Από την άλλη το πλεξιγκλας θεωρείται άριστο υλικό.

Μέχρι εδώ διάβασα καλέ κύριε...

:120:

Reaction score
2.248

Θα σε λέω Mesi με τις τρίπλες :142:

Πες μου τη αποσβεστική μάζα του αλουμινίου... σε παρακαλώ και δεν θα ξαναενοχλήσω :403:
Θα μιλάω για κεφαλές μόνο στο υπόσχομαι.

Reaction score
4.516

Διαβαζοντας το παρων θρηντ δεν μπορω να μην θυμηθω το Θαναση Κ. Η προσφορα του στο φορουμ μεγαλη, στα αναλογικα (οχι μονο) ειχε επισης μεγαλη προσφορα.

Παραθετω ενα κειμενο δικο του:

"Επειδη αρκετοι φιλοι τον τελευταιο καιρο βρισκονται σε αναζητηση πλατω σε αυτην την κατηγορια τιμης, εκανα μια μικρη ερευνα και σας παραθετω τα παρακατω συνολα πλατω - βραχιονα που υπαγονται σε αυτην.
Απο την παρακατω λιστα εξαιρεσα τα επαγγελματικα μοντελα, εκτος του Τεχνικς 1200, μιας και αρεσει του φιλου μου του Κωστα και σε πολλους αλλους, αν και εμενα δεν ... οπως και σε πολλους αλλους. Τελος ζηταω συγνωμη απο καποιους φιλους αλλα και αντιπροσωπους, αν ξεχασα καποια μοντελα τα οποια σαφως μπορουν να προσθεσουν στο τελος της παρουσιασης"

Νομιζω οτι αν ανατρεξει κανεις 10 σελιδες πισω, θα βρει ενα εξαιρετικο πλουσιο κειμενο (του ΘΑΝΑΣΗ Κ.) με παρουσιασεις των πικαπ εως 1.000 ευρω.

Βλεπετε η Τεχνικς δεν ειναι μονοπωλιο και δεν δεοντολογικο οταν καποιος ρωταει για πικαπ κατω των 1.000 ευρω να πεταγονται 20 μελη και να μιλανε αποκλειστικα για το Τεχνικς. Που στο κατω κατω της γραφης ειναι αμφιλεγομενο το κατω ποσο μπορει καποιος να το βρει καινουριο. Και νομιζω οτι κατι τετοιο συμβαινει μονο στο παρων φορουμ.

Ετσι δημιουργουμε εντυπωσεις σ ενα υπψηφιο αγοραστη, ολοι παιρνουν το ιδιο προιον και μετα ο καινουριος αγοραστης ξαναπροτεινει αυτο που το προτειναν αλλοι και πηρε και ο ιδιος χωρις ωστοσο να εχει ψαξει την αγορα.

Προσωπικα το εχω ακουσει. Καλο δεν λεω, αλλα οχι ρε παιδι μου και το καλυτερο πικαπ. Λιγο πολυ το πικαπ αξιζει λιιιγο παραπανω απο τα λεφτα που μπορεις να το βρεις μεταχειρισμενο. Βεβαια η περιπτωση οτι μπορει να παιζει υπο γωνια η να πας πισω μπρος την κεφαλη στον δισκο προσωπικα με βρισκει αδιαφορο. Κατα τα αλλα μια αρχαια Μερσεντες ειναι.

Reaction score
11

Θα σε λέω Mesi με τις τρίπλες :142:

Πες μου τη αποσβεστική μάζα του αλουμινίου... σε παρακαλώ και δεν θα ξαναενοχλήσω :403:
Θα μιλάω για κεφαλές μόνο στο υπόσχομαι.
1)Καλό είναι αυτό τώρα; (Μesi κ.τ.λπ..)

2)Δεν την ξέρω και προτιμώ να μην ψάχνω τέτοια ώρα...

3)Που καταλήγουμε;

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.093
Members
38.649
Νεότερο μέλος
George195