Μανώλης Κ.
Calibrator! Επαγγελματίας
- Μηνύματα
- 1.091
- Reaction score
- 2.075
Απάντηση: Εντυπώσεις από το συγκριτικό Runco LS-5 vs Sony VPL VW-85...
Με όλο τον σεβασμό, η μεθοδολογία σου θέλει βελτίωση για να μπορείς να δίνεις ακριβή νούμερα και μάλιστα επαναλήψημα.
Εδω θα διαφωνήσω Παναγιώτη μαζί σου. Το ότι τα νούμερα τα δικά σου ταιριάζουν και με άλλους δεν σημαίνει ότι είναι και σωστά. Εγω τον Planar τον είχα μετρήσει στα 11.480:1 ενώ ο «φίλος σου» ο Rogers 9.100:1.Νομίζω ότι αυτό που γράφει ο Ανδρέας, δηλαδή περί διαφορετικού firmware στους δύο προβολείς, πιστοποιείται και από το γεγονός κάποιων μετρήσεων. Μπορεί ο καθένας από εμάς να έχει τη δική του προσωπική άποψη για τον κάθε προβολέα, αλλά τα νούμερα φίλοι μου είναι νούμερα και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, όταν διασταυρώνονται και επαληθεύονται από πολλές διαφορετικές πηγές.
Δείτε εδώ, τις δικές μου μετρήσεις on/off contrast σε δύο διαφορετικούς Planar 8150, τον Planar του Στρατηγού μας και έναν δεύτερο που μας ήρθε στη PSA, πρίν από δύο χρόνια περίπου.
Μέτρησα on/off contrast 6.633:1 στον Planar της PSA, με δυναμική ίριδα ενεργοποιημένη και με brilliant colors απενεργοποιημένο όπως είναι και το σωστό, και 8.466:1 με brilliant colors ενεργοποιημένο. Επίσης μέτρησα 8.600:1 στον Planar του Στρατηγού μας πάλι με δυναμική ίριδα ενεργοποιημένη και με brilliant colors ενεργοποιημένο.
Δείτε κι εδώ, τη μέτρηση του on/off contrast του Tomas Norton για τον Planar 8150, απλά με δυναμική ίριδα ενεργοποιημένη: 6.049:1. Βλέπετε πόσο κοντά είναι στο 6.633:1 της δικής μου μέτρησης.
Με όλο τον σεβασμό, η μεθοδολογία σου θέλει βελτίωση για να μπορείς να δίνεις ακριβή νούμερα και μάλιστα επαναλήψημα.