Εντυπώσεις από το συγκριτικό Runco LS-5 vs Sony VPL VW-85...

Μανώλης Κ.

Calibrator! Επαγγελματίας
Reaction score
2.075
Απάντηση: Εντυπώσεις από το συγκριτικό Runco LS-5 vs Sony VPL VW-85...

Νομίζω ότι αυτό που γράφει ο Ανδρέας, δηλαδή περί διαφορετικού firmware στους δύο προβολείς, πιστοποιείται και από το γεγονός κάποιων μετρήσεων. Μπορεί ο καθένας από εμάς να έχει τη δική του προσωπική άποψη για τον κάθε προβολέα, αλλά τα νούμερα φίλοι μου είναι νούμερα και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, όταν διασταυρώνονται και επαληθεύονται από πολλές διαφορετικές πηγές.

Δείτε εδώ, τις δικές μου μετρήσεις on/off contrast σε δύο διαφορετικούς Planar 8150, τον Planar του Στρατηγού μας και έναν δεύτερο που μας ήρθε στη PSA, πρίν από δύο χρόνια περίπου.

Μέτρησα on/off contrast 6.633:1 στον Planar της PSA, με δυναμική ίριδα ενεργοποιημένη και με brilliant colors απενεργοποιημένο όπως είναι και το σωστό, και 8.466:1 με brilliant colors ενεργοποιημένο. Επίσης μέτρησα 8.600:1 στον Planar του Στρατηγού μας πάλι με δυναμική ίριδα ενεργοποιημένη και με brilliant colors ενεργοποιημένο.

Δείτε κι εδώ, τη μέτρηση του on/off contrast του Tomas Norton για τον Planar 8150, απλά με δυναμική ίριδα ενεργοποιημένη: 6.049:1. Βλέπετε πόσο κοντά είναι στο 6.633:1 της δικής μου μέτρησης.
Εδω θα διαφωνήσω Παναγιώτη μαζί σου. Το ότι τα νούμερα τα δικά σου ταιριάζουν και με άλλους δεν σημαίνει ότι είναι και σωστά. Εγω τον Planar τον είχα μετρήσει στα 11.480:1 ενώ ο «φίλος σου» ο Rogers 9.100:1.
Με όλο τον σεβασμό, η μεθοδολογία σου θέλει βελτίωση για να μπορείς να δίνεις ακριβή νούμερα και μάλιστα επαναλήψημα.

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075

........ πράγμα που πιστοποιεί πέρα από κάθε αμφισβήτηση ότι η δυναμική ίριδα του Runco LS-5 δουλεύει με διαφορετικό τρόπο (περισσότερο επιθετικό) από αυτήν του Planar 8150. :126:

Δουεύει ακριβώς ίδια. Το aperture ειναι όμοιο ενω το timing είναι ελαφρά αλλαγμένο.(ποιο γρηγορο).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.118

η μεθοδολογία σου θέλει βελτίωση...
μα τι βελτίωση να θέλει η "μεθοδολογία"?

αφού τη μια μετράς το τέρμα άσπρο και μετά το τέρμα μαύρο!

εντάξει, υποτίθεται ότι μετράς σε σκοτεινό χώρο, μπατ κέιβ και τα συναφή, αλλά που είναι η "μεθοδολογία" και που η "επιστήμη" σε μια τόσο απλή μέτρηση?

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075

Κοιτα Ζορζ....

Ευχομαι να ειναι οπως τα λεω...:112:
Δλδ αυτη η χρωματικη διαφορα να κανει την οφθαλμαπατη...

Ειναι σαν τα μαυρα ρουχα που κοβουν παχος...:142:
...η της ορθιες ριγες που ψηλωνουν
...η της πλαγιες ριγες που παχαινουν...κ.λ.π.
Χρωματα και σχηματα δημιουργουν οφθαλμαπατη....

Και φυσικα δεν ειναι κραβγαλεα η διαφορα ....
...αλλα εχεις αυτην την εντυπωση με μια πρωτη ματια.....

Και φυσικα το ανεφερα μιας και παιζει το ενδεχομενο....

Οσον αφορα τον Μανωλη δεν ξερω αν το ξερει αυτο το φαινομενο σχετικα με το κοκκινο...

Εαν τωρα δεν ειναι οπως τα λεω,θα γινουμε το επικεντρο παγκοσμιος μιας και θα ειμαστε οι πρωτοι που θα βγαλουμε εναν απο τους δυο προβληματικο προβολεα....

Μπορουν και τωρα να κανουν το αναλογο τεστ και στους δυο και να μας πουν ποιος απο τους δυο εχει προβλημα γεωμετριας..
Eκτος βεβαια εαν εχουν και οι δυο προβλημα..!!!!!.και αυτο παιζει..

Ετσι θα ξερει και ο κοσμακης σε ποιον προβολεα να ακουμπιση το χρημα.....

Ευτυχως ειμαι στην θεση του χομπιστα,χωρις καποιο συμφερον και μπορω και γραφω αυτο που πιστευω...

Ο Σωτηρης πρωτο θεμα θα το εχει στο avsforum..:142:
Το Φαινόμενο που αναφερεις το γνωρίζω (περί οφθαλμαπάτης) αλλά δεν φανηκε να φταίει αυτό.
Για μένα αυτό που ανέφερα, σχετικά με την διαφορετικότητα των δυο προβολέων, δεν αποτελεί προβλημα.

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075

μα τι βελτίωση να θέλει η "μεθοδολογία"?

αφού τη μια μετράς το τέρμα άσπρο και μετά το τέρμα μαύρο!

εντάξει, υποτίθεται ότι μετράς σε σκοτεινό χώρο, μπατ κέιβ και τα συναφή, αλλά που είναι η "μεθοδολογία" και που η "επιστήμη" σε μια τόσο απλή μέτρηση?
Αγαπητέ, το πως μετρας ενα προβολέα δεν είναι επιστήμη αλλά θέλει "σταθερές" για να εκφραζεις συμπερασματα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.118

Αγαπητέ, το πως μετρας ενα προβολέα δεν είναι επιστήμη αλλά θέλει "σταθερές" για να εκφραζεις συμπερασματα.
δεν είναι σαφές αυτό που λες. δηλαδή, δε κατάλαβα τίποτα. είναι μια γενίκευση.

επίσης, δεν απαντάς όσον αφορά τη "μεθοδολογία".

Η "μεθοδολογία" έγραψες πως θέλει βελτίωση.

μέθοδος μέτρησης on/off είναι να μετράς το on και μετά το off.

τι βελτίωση παίρνει αυτή η μέθοδος?

αν εννοείς καλύτερο εξοπλισμό μέτρησης, τότε εκφράστηκες λάθος όσον αφορά τη "μεθοδολογία".

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075

μέθοδος μέτρησης on/off είναι να μετράς το on και μετά το off.

τι βελτίωση παίρνει αυτή η μέθοδος?

αν εννοείς καλύτερο εξοπλισμό μέτρησης, τότε εκφράστηκες λάθος όσον αφορά τη "μεθοδολογία".
Εαν νομίζετε ότι μιλάω με "γενικόλογα" τότε ας δούμε 2 πραγματάκια.
Απόσταση προβολέα από το πανί. (χρήση του zoom)
Απόσταση οργάνου από τον φακό ή την οθόνη.
Κατάσταση λάμπας (eco ή std).......
Νομίζω να σας κάλυψα.

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075

π.χ. μέτρηση Ansi Contrast
από τι απόσταση και με τι pattern; Μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε εικόνα μιση λευκό και μισή μαύρο ενω τώρα σκακιέρα.
Είναι δυνατόν να δημοσιεύεις τετοια στοιχεία με διαφορτικό τρόπο υπολογισμού;

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075

Επί της ουσίας τωρα,
η αναμέτρηση θα μπορούσε να πεί κάποιος ότι δεν έχει καθαρό νικητή.
Ο 85άρης είναι ένα αξιόλογο μηχανάκι με δυναμισμό, με χρωματικές αποκλίσεις out of the box και με πολύ καλή σύγκλιση (κομάτι δοκιμής) αλλά τι να το κάνεις εαν πέφτει η φωτεινότητα της λάμπας.
Ο Runco από την άλλη είχε μια ποιο τσαμπουκαλεμένη εικόνα, με καλυτερο Ansi, ξυραφι φακό, αλλά τι να τον κάνεις εαν βλέπεις rainbow effect.

Θα προσπαθήσω να ανεβασω σχεδιαγράμμματα.

Reaction score
1

π.χ. μέτρηση Ansi Contrast
από τι απόσταση και με τι pattern; Μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσε εικόνα μιση λευκό και μισή μαύρο ενω τώρα σκακιέρα.
Είναι δυνατόν να δημοσιεύεις τετοια στοιχεία με διαφορτικό τρόπο υπολογισμού;

Για όλο το διάστημα που χρησιμοποιούσα το πατερνάκι μισό μαύρο και μισό λευκό το έγραφα Μανώλη και μάλιστα με κεφαλαία και τονισμένα γράμματα. Το εάν εσύ ποτέ δεν το διάβασες αυτό, είναι δικό σου θέμα.

Επίσης είχα γράψει πολλές φορές ότι τα μέλη δεν θα πρέπει να μπερδεύουν την μέτρηση του ANSI που έδινα στο πατερνάκι μισό μαύρο και μισό λευκό με την μέτρηση που δίνει το κλασικό πατερνάκι-σκακιέρα 4x4 για την μέτρηση του ANSI contrast.

Είναι δυνατόν τώρα να υποστηρίζεις στα σοβαρά ότι ισχυριζόμουν ότι ο Sharp 21000 κατέγραφε ANSI contrast (συγκρίσιμο με αυτό που καταγράφει το πατερνάκι-σκακιέρα) 1470:1 και ο Marantz VP11S2 1600+:1, όπως κατέγραφε το πατερνάκι μισό μαύρο και μισό λευκό;;;!!! :111:

Έγραφα ξεκάθαρα ότι το πατερνάκι μισό μαύρο και μισό λευκό αποδίδει συνήθως υπερδιπλάσιο λόγο από αυτόν που αποδίδει το πατερνάκι-σκακιέρα 4x4.

Απλά τότε δεν είχα εναλλακτική λύση. Είχα στη κατοχή μου μόνο το Mastech, το οποίο έχει πολύ μεγάλο σε μέγεθος αισθητήρα, και δεν μου επέτρεπε να το τοποθετήσω σωστά στο κλασικό πατερνάκι-σκακιέρα 4x4, για να κάνω μέτρηση του ANSI contrast.

Τώρα όσον αφορά τα υπόλοιπα, έχεις θίξει πολλά θέματα μαζεμένα, στα οποία δεν έχω χρόνο να τοποθετηθώ τώρα λόγω της δουλειάς μου. Θα ήθελα να αναφερθώ μόνο σε ένα θέμα.

Όταν διαπιστώσαμε τη διαφορά μέτρησης φωτεινότητας ανάμεσα στο δικό μου CA813 και στο δικό σου, που μάλιστα εγώ ζήτησα να γίνει η σύγκριση, με ρώτησες εάν θα γράψω στο φόρουμ για τη διαφορά που διαπιστώσαμε και σου απάντησα ότι φυσικά και θα το γράψω.

Χωρίς λοιπόν να περιμένεις να δεις για το εάν θα αναφερθώ τελικά στο θέμα ή αν θα το κάνω γαργάρα, μπήκες κι έγραψες στο πρώτο σου μήνυμα ότι «Φυσικά, ξέχασες να αναφερθείς...», κτλ., υπονοώντας φυσικά ότι σκόπιμα το έκανα, και ότι θα το έκρυβα από τα μέλη του φόρουμ. Αυτό ήταν ευθεία προσβολή προς το πρόσωπό μου, νομίζω ότι έχω δείξει με τη μέχρι τώρα πορεία μου το ποιος είμαι και για το εάν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο. Πώς θα ήταν δυνατόν να κρύψω από τα μέλη του φόρουμ ότι τα δύο φωτόμετρα κατέγραψαν διαφορετικές μετρήσεις όταν δύο ακόμα άτομα, δηλαδή εσύ και ο Βαγγέλης είσασταν παρόντες;! :118:

Δεν έχω πει ποτέ ότι διαθέτω εξειδικευμένες γνώσεις ή ότι διεκδικώ κανένα αλάθητο, το αντίθετο ισχυριζόμουν πάντα και εξακολουθώ να το κάνω ότι είμαι ένας απλός χομπίστας και τίποτα παραπάνω...

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075

Νομίζω ότι έχεις παρεξηγήσει τις προθέσεις μου.
Σε ρώτησα εαν μπορώ να γραφω την άποψη μου ή όχι και μου είπες ότι δεν εχεις κανενα πρόβλημα.
Τωρα ο αγαπητός Κωστας με ρωτησε περι μεθοδολογίας και απαντησα σχετιά.
Σε ποια από τα άνωθι διαφωνείς?
Επίσης το ξαναλέω δεν κανω επίθεση στο πρόσωπό σου κάθε άλλο μάλιστα αλλά κάτι το οποίο το βρίσκω λάθος δεν μπορώ να μην το πω.
Δεν περίμενα να κάνεις γαργαρα τίποτα αλλά θεώρησα καλό να αναφερθεί και αυτή η διαφορά.
Όπως αυτό σε έκανε και εσένα να ψιλιαστείς έτσι και όσοι ασχολούνται πρέπει να μαθαίνουν.

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075

Είναι δυνατόν τώρα να υποστηρίζεις στα σοβαρά ότι ισχυριζόμουν ότι ο Sharp 21000 κατέγραφε ANSI contrast (συγκρίσιμο με αυτό που καταγράφει το πατερνάκι-σκακιέρα) 1470:1 και ο Marantz VP11S2 1600+:1, όπως κατέγραφε το πατερνάκι μισό μαύρο και μισό λευκό;;;!!! :111:

Έγραφα ξεκάθαρα ότι το πατερνάκι μισό μαύρο και μισό λευκό αποδίδει συνήθως υπερδιπλάσιο λόγο από αυτόν που αποδίδει το πατερνάκι-σκακιέρα 4x4.

Απλά τότε δεν είχα εναλλακτική λύση. Είχα στη κατοχή μου μόνο το Mastech, το οποίο έχει πολύ μεγάλο σε μέγεθος αισθητήρα, και δεν μου επέτρεπε να το τοποθετήσω σωστά στο κλασικό πατερνάκι-σκακιέρα 4x4, για να κάνω μέτρηση του ANSI contrast.
Ναι αλλά τα νούμερα αυτα μένουν και κάποιος εαν τα διαβάσει ξεκάρφωρτα τα θεματα, που ετσι γινεται ως επί των πλείστων, θα δει μονάχα αυτα τα νούμερα και όχι τα υπόλοιπα.

Μανώλης Κ.

Reaction score
2.075

Φυσικά εάν δεν θελετε σταματω εδώ.

Reaction score
0

Φυσικα και θελουμε να συνεχισεις!!!

Εχεις pm.

Reaction score
8.350

Φυσικά εάν δεν θελετε σταματω εδώ.

Μανωλη και Πανο,τα θεματα και η συζητηση σας ειναι πολυ ενδιαφεροντα,επειδη σας ξερω και τους δυο,γνωριζω καλα οτι δεν υπαρχει παρα θετικη συνεισφορα,αλλα μερικες εκφρασεις νομιζω δινουν την λανθασμενη εντυπωση καποιας παρεξηγησης σε ανθρωπους που δεν σας ξερουν.:126:

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Την άποψη μου για το εκπληκτικό αυτο συγκριτικό που το κατευχαριστήθηκα θα σας τη γράψω αύριο.

Μισο λέπτο όμως ρε παιδιά, με τι αρπάζεστε ή τουλάχιστον δείχνετε οτι αρπάζεστε;
Για τη μεθοδολογία μετρήσεων;
Γιατί;

Θα στηριχθεί κανείς στο νούμερο που θα δημοσιεύσετε, εγκυρο ή άκυρο για να αξιολογήσει προβολέα 5,000 ή 10,000 ευρώ;

Η δουλειά που κάνατε και η "αξία" που προβάλουν τα μηχανάκια στο πανί είναι ο καθρέπτης της αξιολόγησης για να καταλάβει κάποιος τις όποιες διαφορές.

Κανατε, ειδικά εσύ Μ.Κ., μια άριστη δουλειά και νομίζετε οτι ένα νούμερο όπως το 10.543 έννατι του 10.765 έχει καμία αξία;
Τι είμαστε εργαστήριο βαθμονόμησης και επανελέγχου; :142:

Πάντα τέτοια και με τέτοιο πάθος !!

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Επί της ουσίας τωρα,
.... αλλά τι να το κάνεις εαν πέφτει η φωτεινότητα της λάμπας.(Sony)
.... αλλά τι να τον κάνεις εαν βλέπεις rainbow effect.(Runco)
Βρε Μανώλη με ψυχοπλάκωσες,έτσι μου'ρχεται να πετάξω τον

'Μπενεκιού' από το παράθυρο και να μείνω με την τηλεόραση:410:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
111.313

Βρε Μανώλη με ψυχοπλάκωσες,έτσι μου'ρχεται να πετάξω τον

'Μπενεκιού' από το παράθυρο και να μείνω με την τηλεόραση:410:

Ούτε η φωτεινότητα πέφτει γρήγορα σε σένα, ούτε rainbow βλέπεις! :126:

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.893

Ούτε η φωτεινότητα πέφτει γρήγορα σε σένα, ούτε rainbow βλέπεις! :126:
Έχεις δίκιο-Είναι προβολάρα:626:

Τι να μας που αυτοί οι Runco και Sony,πως τους λένε με τα προβλήματα τους:414:

Αμ το άλλο,ο ένας δείχνει τα πρόσωπα στρογγυλά,ο άλλος μακρόστενα-μαύρο χάλι:142:

Reaction score
0

Ο Runco από την άλλη είχε μια ποιο τσαμπουκαλεμένη εικόνα, με καλυτερο Ansi, ξυραφι φακό, αλλά τι να τον κάνεις εαν βλέπεις rainbow effect.
Όταν δεν βλέπεις όμως; :126:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.284
Members
38.674
Νεότερο μέλος
JAndronikos