Ε, τον αgλήτη...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε, τον αgλήτη...

Φυσικά.. η ηθική αμοιβή σου θα είναι τεράστια..
Περιμένεις από έναν agλήτη να εκτιμήσει τέτοιου είδους αμοιβή;

Να υποθέσω πως αυτό είναι "γενικά" το target group που έχεις;
Εξαρτάται ποιός ρωτάει.. Ενδέχεται η απάντησή μου να χρησιμοποιηθεί εναντίον μου in a court of Law ? :116:

Διαφωνώ για τις ηλικίες που τα μάτια και το μυαλό είναι ανοιχτό.. αν έχεις όρεξη θα το εξηγήσω.
Γιατί όχι; :126:

Το πρώτο δεν το έπιασα..
Είναι το (σαθρό) λογικό έρεισμα της παρακάτω πρότασης:

"Επίσης δηλώνεις πως "Αντικειμενικά καλύτερα παίζει του CostasEAR." επειδή έχει κάνει μετρήσεις και εσύ καμία. Πως γνωρίζεις "αντικειμενικά" πως το δικό σου παίζει χειρότερα, από την στιγμή που δεν το μέτρησες;"

Ακόμα και αν είχα θα την έδινα σε σένα τον αgλήτη;
Είμαι αgλήτης εκεί που χρειάζεται - if you know what I mean!
Έχω και καλή προίκα.

Καλά κάνεις και ψωνίζεις έτσι. Όμως το "ματσάρισμα" στέκει και με μετρήσεις..
Εννοείται πώς στέκει με μετρήσεις αλλά μέχρι εκεί. Δεν είναι "μαγεία" και άρα δεν υπάρχει κάτι να μας φοβίζει.

και επίσης οι γύφτοι κλέβουν τα παιδιά που είναι αδύνατα και τα βγάζουν να ζητιανεύουν στα φανάρια, μιας και τα χοντρά δεν τα λυπάται κανείς.. οπότε κοίτα να τρως όλο το φαΐ σου.
Χαχα! Τέτοιο πρόβλημα δεν είχα ποτέ. Καλώς δεν τους φοβάμαι τελικά...!

Επίσης προσπάθησε να διαβάζεις όλο το κείμενο και όχι τις πρώτες γραμμές.. γιατί με αυτά που γράφεις μπορείς να την πατήσεις.. όπως την πάτησες στην αρχή του θέματος..
Όοοολο το διάβασα και, trust me, δεν την πάτησα καθόλου.
Νομίζεις ότι την πάτησα γιατί ξεκινάς με λάθος υπόθεση για τα πιστεύω μου. :126:

Reaction score
1
Απάντηση: Ε, τον αgλήτη...

Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι ΄΄κάνω΄΄ γιά όσα σκέφτονται οι άλλοι να κάνω.Ένας απλός,ταπεινός και μέτριας νόησης είμαι σε όλα,εκτός από την κύρια επιστήμη μου που έχω δηλώσει και κατέχω.Όμως σε τί διαφέρει το κείμενό σου όταν επαναδιατυπώνεις όσα έγραψα;Δηλαδή όντως ανατροπές μπορεί να συμβαίνουν(δίχως βέβαια να είναι υποχρεωτικό) στο μυαλό των αναγνωστών αν είναι έτοιμοι να συγκρουστούν με τα πιστεύω τους...Μην ξεχνάς πως ανάλογα με το νοητικό μας επίπεδο διαλέγουμε τι βιβλία θα διαβάσουμε,ώστε το περιεχόμενό τους είτε να μας ταιριάζει είτε να μας...ταράζει.Εάν κάποιος μεταλάσσει το νόημα ενός εξαιρετικού λογοτεχνικού έργου κατά το ΄΄δοκούν΄΄ σε τίποτα δεν θίγεται ο ίδιος ο συγγραφέας,απλά εκτίθεται ο παρανοών.
Που το είδες το ότι επαναδιατυπώνω αυτά που γράφεις; Σε ποιο σημείο έγραψα πως "ανατροπές μπορεί να συμβαίνουν(δίχως βέβαια να είναι υποχρεωτικό) στο μυαλό των αναγνωστών αν είναι έτοιμοι να συγκρουστούν με τα πιστεύω τους...". Εδώ σου λέω πως οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να συγκρουστούν με τα πιστεύω του και γι΄αυτό παρανοούν.. Μην ζητάς να μην ξεχάσω κάτι που ήδη έχω αναφέρει.. με την διαφορά πως δεν επιλέγουμε βιβλία και φίλους που μας "ταράζουν". Διάβασε ποιο προσεκτικά αυτά που γράφει ο άλλος και μην τα ερμηνεύεις με την φαντασία σου! Προφανώς είσαι παράδειγμα ερμηνείας γραπτών κειμένων κατά το δοκούν.. και θα εκπλαγείς δυσάρεστα όταν καταλάβεις πως άλλα γράφω και άλλα καταλαβαίνεις! :135: Δεν ξέρω αν σπούδασες ψυχιατρική.. αλλά σίγουρα ένας ψυχίατρος θα μας ήταν χρήσιμος σε αυτή την φάση της "συζήτησης"... Δίαβαζε προσεκτικά αυτά που γράφουν οι άλλοι ή μην τα διαβάζεις καθόλου.. τουλάχιστον μην απαντάς αν δεν τα έχεις διαβάσει με την απαραίτητη προσοχή.

Reaction score
1
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε, τον αgλήτη...

Όοοολο το διάβασα και, trust me, δεν την πάτησα καθόλου.
Νομίζεις ότι την πάτησα γιατί ξεκινάς με λάθος υπόθεση για τα πιστεύω μου.
Δεν θα σχολιάσω τα "περί σεξουαλικών προτιμήσεων", γι' αυτά εμπιστεύομαι την δικαιοσύνη.. :143:

Τώρα που μου τα ξεκαθάρισες για τα υπόλοιπα έχεις ανέβει στην εκτίμηση μου. Άρα είσαι "δικός μας".. Hi End δεν υπάρχει, γιατί αυτό προϋποθέτει πως μπορούμε να τα "μετρήσουμε" όλα και να τα βάλουμε σε κάποια σειρά.. έτσι ώστε να φτάσουμε και στο "end". Όμως κάτι τέτοιο στον χαοτικό κόσμο της μουσικής ακρόασης στο χαοτικό χώρο μας δεν υφίσταται, οπότε δεν μπορούμε να φτάσουμε και στο τέρμα (end). Χαίρομαι που το ξεκαθαρίσαμε και αυτό, επειδή κάποιος διαβάζοντας το αρχικό σου post θα σε κατάτασε στους σκληροπυρινικούς της θεωρίας και των "μετρήσεων". Δεν χρειάζεται να με ευχαριστήσεις που ανέδειξα το αληθινό σου πρόσωπο.. άλλωστε γι΄αυτό είναι οι φίλοι.. :619: Τώρα που έχεις ανέβει στα μάτια του κόσμου.. σου εύχομαι σύντομα και με μια κακή νυφούλα και τρίδυμα ρε αλητάκο.. :135:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε, τον αgλήτη...

Χαίρομαι που το ξεκαθαρίσαμε και αυτό, επειδή κάποιος διαβάζοντας το αρχικό σου post θα σε κατάτασε στους σκληροπυρινικούς της θεωρίας και των "μετρήσεων".
Μα πώς θα μπορούσα να είμαι πιο... "σκληροπυρηνικός" από τον Zaph που έχει μετρήσει (και μάλιστα τόσο αναλυτικά) τα περισσότερα μεγάφωνα της αγοράς; :121:
Μόνο ένας ανόητος θα με παρεξηγούσε και, frankly my dear, I don't give a damn για το τι πιστεύουν οι ανόητοι για το πρόσωπό μου. :126:

Δεν χρειάζεται να με ευχαριστήσεις που ανέδειξα το αληθινό σου πρόσωπο.. άλλωστε γι΄αυτό είναι οι φίλοι.. Τώρα που έχεις ανέβει στα μάτια του κόσμου.. σου εύχομαι σύντομα και με μια κακή νυφούλα και τρίδυμα ρε αλητάκο..
Αgλητάκος, παρακαλώ. :116:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009

Που το είδες το ότι επαναδιατυπώνω αυτά που γράφεις; Σε ποιο σημείο έγραψα πως "ανατροπές μπορεί να συμβαίνουν(δίχως βέβαια να είναι υποχρεωτικό) στο μυαλό των αναγνωστών αν είναι έτοιμοι να συγκρουστούν με τα πιστεύω τους...". Εδώ σου λέω πως οι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να συγκρουστούν με τα πιστεύω του και γι΄αυτό παρανοούν.. Μην ζητάς να μην ξεχάσω κάτι που ήδη έχω αναφέρει.. με την διαφορά πως δεν επιλέγουμε βιβλία και φίλους που μας "ταράζουν". Διάβασε ποιο προσεκτικά αυτά που γράφει ο άλλος και μην τα ερμηνεύεις με την φαντασία σου! Προφανώς είσαι παράδειγμα ερμηνείας γραπτών κειμένων κατά το δοκούν.. και θα εκπλαγείς δυσάρεστα όταν καταλάβεις πως άλλα γράφω και άλλα καταλαβαίνεις! :135: Δεν ξέρω αν σπούδασες ψυχιατρική.. αλλά σίγουρα ένας ψυχίατρος θα μας ήταν χρήσιμος σε αυτή την φάση της "συζήτησης"... Δίαβαζε προσεκτικά αυτά που γράφουν οι άλλοι ή μην τα διαβάζεις καθόλου.. τουλάχιστον μην απαντάς αν δεν τα έχεις διαβάσει με την απαραίτητη προσοχή.
Αγαπητέ μου φίλε,πράγματι όταν γράφουμε πρέπει ν'αφήνουμε πίσω μας συναισθήματα που μπορεί να εκληφθούν ως πικρόχολη τάση προστριβής κι εγωιστική διάθεση.Γιατί η ευκολία του ΄΄προσβάλλειν΄΄ δε βοηθά κανέναν να βλέπει τα πράγματα ως έχουν.Σε όλες τις φάσεις των συζητήσεων μεταξύ ανθρώπων ιδανικό θα ήταν να υπήρχε η δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης,πόσο μάλλον σε ανθρώπους που έχουν το ΄΄γνώθι σεαυτόν΄΄.Δυστυχώς την ειδικότητα της Ψυχιατρικής δεν την έχω.Στεναχωριέμαι που σε λυπώ αυτή τη στιγμή,αλλά δεν μπορώ να εξασκήσω κάτι που δεν κατέχω και να μπω στα περιβόλια άλλων συναδέλφων.Μην ανησυχείς όμως,διέκρινα το πνεύμα της απάντησής σου καθώς και των άλλων απαντήσεων που ενδεχομένως λάβω από εσένα.Εσύ κατάλαβες ότι τελικά λέμε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια,ή οπωσδήποτε θα πρέπει ν'απαντάμε στα πλαίσια του πνεύματος ΄΄αντιλογίας΄΄ έτσι γιά να πούμε κάτι;Μην κουράζεσαι,οτιδήποτε και να μου πεις είμαι πρόθυμος να μην κάνω αντιπαράθεση γιά θέματα τα οποία έτσι κι αλλιώς είναι υποκειμενικά.

Car_Audio_Test

Επαγγελματίας
Editor
Reaction score
870

Έπεσες στην περίπτωση.. δεν κατάλαβες μάλλον αυτό που έγραψα.. αν το ξαναδιαβάσεις γράφει
"...πως οι άνθρωποι ψάχνουν όλη τους την ζωή να βρούνε την απόλυτη αλήθεια για να κατανοήσουν τα πάντα γύρω τους.. και αν αυτή δεν υπάρχει.. την "ανακαλύπτουν" δημιουργώντας δικούς τους νόμους και κανόνες και στηριζόμενοι σε αυτούς!"

Ε να συμπληρώσω πως πολλοί από αυτούς γράφουν και βιβλία για να μεταδώσουν την "αλήθεια" και φυσικά να την κάνουν ποιο "δυνατή".. Οπότε τώρα κατάλαβες πως εσείς (δεν γνωρίζω ποιοι ακριβώς, θα σε παρακαλούσα να μου λύσεις αυτήν την απορία) μπορεί να χάσατε.. αλλά προσωπικά πιστεύω πως είναι πρόβλημα σας.. :144: μαζευτείτε λοιπόν να δείτε τι θα κάνετε για να το λύσετε..

Ελπίζω να κατάλαβες σε τι θέση βρίσκεται η παραγωγή βιβλίων για μένα.. ειδικά όταν με τα βιβλία δεν μπορείς να μπεις σε διάλογο! Επιπλέον, ο άνθρωπος τείνει να αγοράζει βιβλία που τον εκφράζουν και σπάνια μέσα από αυτά γίνονται ανατροπές (Κάτι σαν τους φίλους ένα πράγμα..).

Ας μην είμαστε όμως ισοπεδωτικοί.. έχουν και αυτά την χρησιμότητα τους. Αφήνω σε σένα τον "δικηγόρο υπεράσπισης" να την βρεις και να τα υποστηρίξεις. Πιστεύεις πως θα τα καταφέρεις;
Η αγορά ενός βιβλίου δεν γίνεται για να συμβαδίζει με τα πιστεύω του αναγνώστη. Πολλές φορές που διάβασα και διαβάζω διάφορα βιβλία κι όχι απαραίτητα ενός περιεχομένου μπορεί και να διαφωνήσω με τα γραφόμενα, εκτός κι αν είναι τεχνικών θεμάτων.

Για το θέμα της υποκειμενικότητας και αντικειμενικότητας του ακροατή σε ηχοσύστημα έχω την άποψή μου:
Ακούγοντας ένα ζεύγος ηχείων η ένα ενισχυτή π.χ. με τα δισκάκια της προκοπής γραμμένα, μετά απο λίγη ώρα μπορείς να έχεις καταλάβει το πως παίζει.
Σου αρέσει δε σου αρέσει, (υποκειμενικό).
Όμως,
όταν αξιολογείς επι μέρους, sub,low,mid,high,overall,mass,dynamic,naturalness,clarity,linearity κάποια στιγμή μπορεί να δείς υψηλή αξιολόγηση, (αντικειμενικό, όταν ο ακροατής ξέρει αυτό που κάνει).
Το οτι μπορεί να μην αρέσει στον ακροατή είναι καθαρά θέμα δικού του γούστου, ναι αλλά με της επιμέρους εστιάσης συχνοτήτων γίνεται πιο σωστά μια αξιολόγηση. Γι αυτό μερικές φορές έχουμε αναφερθεί περί ατμοσφαιρικού, η αυστηρού, η κλινικού ακούσματος.

Ακόμα και στην έκθεση που έγινε προ ημερών (imperial) ήθελα ν ακούσω κάποια συστήματα αλλά μπορεί να μην έβρισκα κατάλληλη θέση ακρόασης, είτε λόγω κόσμου είτε λόγω κακών χώρων (δωματιάκια), με αποτέλεσμα να πηγαίνω κοντά στο ηχείο για να καταλάβω το ποιόν του. Δεν πήγα ν ακούσω αυτό που μου αρέσει η που να ταιριάζει-εκφράζει στα δικά μου γούστα. Δεν θα είχε νόημα η επίσκεψή μου σε αυτή την έκεθεση. Είμαστε με τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά ώστε να μπορούμε να μάθουμε, καταλάβουμε περισσότερα.

Reaction score
1

Αγαπητέ μου φίλε,πράγματι όταν γράφουμε πρέπει ν'αφήνουμε πίσω μας συναισθήματα που μπορεί να εκληφθούν ως πικρόχολη τάση προστριβής κι εγωιστική διάθεση.Γιατί η ευκολία του ΄΄προσβάλλειν΄΄ δε βοηθά κανέναν να βλέπει τα πράγματα ως έχουν.Σε όλες τις φάσεις των συζητήσεων μεταξύ ανθρώπων ιδανικό θα ήταν να υπήρχε η δυνατότητα ψυχολογικής υποστήριξης,πόσο μάλλον σε ανθρώπους που έχουν το ΄΄γνώθι σεαυτόν΄΄.Δυστυχώς την ειδικότητα της Ψυχιατρικής δεν την έχω.Στεναχωριέμαι που σε λυπώ αυτή τη στιγμή,αλλά δεν μπορώ να εξασκήσω κάτι που δεν κατέχω και να μπω στα περιβόλια άλλων συναδέλφων.Μην ανησυχείς όμως,διέκρινα το πνεύμα της απάντησής σου καθώς και των άλλων απαντήσεων που ενδεχομένως λάβω από εσένα.Εσύ κατάλαβες ότι τελικά λέμε το ίδιο πράγμα με άλλα λόγια,ή οπωσδήποτε θα πρέπει ν'απαντάμε στα πλαίσια του πνεύματος ΄΄αντιλογίας΄΄ έτσι γιά να πούμε κάτι;Μην κουράζεσαι,οτιδήποτε και να μου πεις είμαι πρόθυμος να μην κάνω αντιπαράθεση γιά θέματα τα οποία έτσι κι αλλιώς είναι υποκειμενικά.
Καλέ μου άνθρωπε μην χάνεις το χιούμορ σου και χαμογέλα.. σε πειράζω απλά.. και δεν διέκρινα πουθενά πως σε έχω προσβάλλει, ούτε και είχα την διάθεση.

Με ρωτάς για το αν λέμε τα ίδια πράγματα με άλλα λόγια. Θα σου απαντήσω πως από τα γραπτά σας φαινόταν το ακριβώς αντίθετο. Εσείς μιλήσατε για αντικειμενικότητα, εγώ για υποκειμενικότητα. Αν δεν φαινόταν αυτό δεν θα ξεκινούσα την αντιλογία. Όποιος διαβάζοντας το συγκεκριμένο "Θέμα" καταλάβει το αντίθετο, ας το δηλώσει τώρα, αλλιώς ας σιωπήσει για πάντα.. :142: Απλά θεώρησα πως το forum άρχισε να γέρνει άσχημα προς το "απόλυτο των μετρήσεων" κτλ κτλ και είπα καλοπροαίρετα να φέρω μια ισορροπία.

Κρατάω το τελευταίο "Μην κουράζεσαι,οτιδήποτε και να μου πεις είμαι πρόθυμος να μην κάνω αντιπαράθεση για θέματα τα οποία έτσι κι αλλιώς είναι υποκειμενικά." με το οποίο συμφωνώ και ανταποδίδω.

Happy end λοιπόν με όλους μας να συμφωνούμε και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.. :616:

Reaction score
3.591

Happy end λοιπόν με όλους μας να συμφωνούμε και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.. :616:
To Happy End στο Hi-Fi θα έρθει όταν αποφασίσεις κι εσύ κάποια στιγμή να ακούς την αγαπημένη σου μουσική με ένα, ας πούμε ipod touch (32GB), που παίζει τόσο καλά τα Apple Lossless όσο δεν φαντάζεσαι. :109:

Reaction score
1

To Happy End στο Hi-Fi θα έρθει όταν αποφασίσεις κι εσύ κάποια στιγμή να ακούς την αγαπημένη σου μουσική με ένα, ας πούμε ipod touch (32GB), που παίζει τόσο καλά τα Apple Lossless όσο δεν φαντάζεσαι. :109:
:131: Που το ξέρεις ρε αgλήτη πως δεν έχω ακούσει από ipod touch ποτέ στη ζωή μου; Η αλήθεια είναι πως είμαι λίγο αρνητικά προκατειλημμένος, αλλά μιας και το λες "ίσως" και το δοκιμάσω.. κάπου, κάπως, κάποτε.. Πάντως την αγαπημένη μου μουσική, από όπου και να την ακούσω, παραμένει να είναι αγαπημένη και να με συγκινεί.. και συμφωνώ πως κάπως έτσι θα έπρεπε να είναι τα πράγματα..

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486
Απάντηση: Re: Ε, τον αgλήτη...

Η κύρια επιστήμη μου είναι η Ιατρική εάν αυτό σε βοηθάει...
Όχι, αυτή η πληροφορία δε μας βοηθάει ιδιαίτερα...
Μήπως θα είχατε την ευγενή καλοσύνη να μας πείτε την ειδικότητά σας? Γιατί, πού ξέρετε, άνθρωποι είμαστε, μπορεί να σας χρειαστούμε.:107:

D

Deleted member 23222

Guest
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ε, τον αgλήτη...

..............

Είμαι αgλήτης εκεί που χρειάζεται - if you know what I mean!
Έχω και καλή προίκα.......
Βρε, βρε εσύ είσαι καλό παιδί!!!...Κάνε καμμιά εικοσαριά χρόνια υπομονή...
Θα σε κάνω εγώ γαμπρό μου....

Reaction score
1

Με την ευκαιρία ξέχασα να σχολιάσω μερικά πραγματάκια..

Πρώτον "δεν μας ενδιαφέρει η υλική προίκα" μικρέ.. η πνευματική μετράει.

Δεύτερον διαφωνώ για τις ηλικίες που τα μάτια και το μυαλό είναι ανοιχτό.. επειδή τα παιδιά της ηλικίας που αναφέρεις έχουν δει ένα μικρό κομμάτι του έξω κόσμου ("της πιάτσας") και τον βλέπει θεωρητικά ή από τα μάτια άλλων (τηλεόραση, φίλοι, ιστορίες κτλ). Μόνο όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, φάει τις πρώτες σφαλιάρες, θα αρχίσει να βλέπει την "διαφορά της θεωρίας από την πράξη". Θα μου πεις σήμερα τα παιδιά βλέπουν πολλά περισσότερα από παλαιότερα.. αλήθεια; Σε τι ηλικία δουλεύουν, παντρεύονται, αναλαμβάνουν ευθύνες, αναγκάζονται (λόγω δουλειάς πχ) να συναναστραφούν με άτομα που "δεν ταιριάζουν"; Οι πρώτες σφαλιάρες έρχονται αργότερα και είναι αυτές που θα τους κάνουν να ξανακοιτάξουν τα πράγματα τα οποία τα θεωρούσαν δεδομένα.. δεδομένα που σαν καλά μαθητούδια αποστήθισαν, αλλά μέσα σε όλα αυτά που τους έβαλαν να μάθουν δεν πρόλαβαν ούτε καν να τα επεξεργαστούν. Δες για παράδειγμα όλους αυτούς που έδωσαν τα πολύτιμα χρήματα τους για να αγοράσουν το καλύτερο "σύμφωνα με τα πιστεύω τους" σύστημα της αγοράς. Με τις πρώτες σφαλιάρες, αρχίζουν να καταρρίπτονται ολόκληρες κοσμοθεωρίες και να ψάχνονται.. μερικοί από αυτούς ψάχνονται τόσο πολύ, με στόχο να μην την ξαναπατήσουν, που πέφτουν στο ίδιο λάθος, πιστεύουν πως μιας και διάβασαν όλες τις "θεωρίες" βρήκαν την απόλυτη αλήθεια για 2η (ή 3η ή 4η..) αλλά και τελευταία φορά στη ζωή τους. Οπότε είναι σίγουροι για αυτά που λένε.. και ξαναπέφτουν στο αρχικό τους λάθος! :135: Βέβαια σε αυτό το σημείο όταν τρως σφαλιάρες, μπορείς "θεωρητικά" να εξηγήσεις πως έκανες την σωστή επιλογή, μέχρι να έρθει μια νέα θεωρία που θα σου καταρρίψει το κάστρο στο οποίο κρύφτηκες.. Στα 6-16 όμως δεν αλλάζεις τόσο εύκολα σύστημα.. δεν το ψάχνεις τόσο.. έτσι δεν είναι;

Κλείνοντας δεν σημαίνει πως όσοι φάγαν τις σφαλιάρες της πραγματικότητας, άνοιξαν το μυαλό τους να δούνε γιατί και πως. Σίγουρα υπάρχουν και οι εφ' όρου ζωής ξεροκέφαλοι, αλλά πιστεύεις πως οι συγκεκριμένοι ήταν ποιο ανοιχτόμυαλοι σε μικρότερη ηλικία;

Βλέπω πως μετά από το συγκεκριμένο θέμα, πολλοί στο forum "μαλάκωσαν" ως προς τις αντιδράσεις τους. Χαίρομαι γι αυτό. Σας αφήνω να συνεχίσετε τις τόσο ωραίες συζητήσεις σας, που τις βρίσκω άκρως διασκεδαστικές..

Reaction score
1

Είσαι λίγο εριστικός η μου φαίνεται?
Δεν έχω ιδέα.. είμαι; Είμαι λίγο; Είμαι πολύ; Πάντως καλά έκανες και ρώτησες, μιας και πρόσεξα πως δεν είχα προσέξει και την δική σου απάντηση.. Βασικά δεν διαβάζω μόνο εγώ από αυτό το account γι' αυτό και να με συγχωρέσεις για την παράλειψη, ούτε στην απάντηση σου αναφέρθηκα, αλλά ούτε και την παρέλειψα επίτηδες. Οπότε σίγουρα δεν είχα σκοπό την μεταξύ μας έριδα, προς το παρών..

Reaction score
1

Η αγορά ενός βιβλίου δεν γίνεται για να συμβαδίζει με τα πιστεύω του αναγνώστη. Πολλές φορές που διάβασα και διαβάζω διάφορα βιβλία κι όχι απαραίτητα ενός περιεχομένου μπορεί και να διαφωνήσω με τα γραφόμενα, εκτός κι αν είναι τεχνικών θεμάτων.
Είσαι σίγουρος πως δεν γίνεται για να συμβαδίζει; Δηλαδή γνωρίζεις πολλούς κομμουνιστές να αγοράζουν βιβλία γραμμένα από ακροδεξιούς; :143: Συμβαίνει και αυτό που λες, να διαφωνήσεις, αλλά σπάνια θα αλλάξουν τον κόσμο σου και αν γίνει αυτό, θα γίνει κατά τύχη και όχι από επιλογή.. Για πολλά τεχνικά και τεχνολογικά θέματα, υπάρχουν διαφωνίες και εκφράζονται προσωπικά ή και ως τάσεις ή βιβλία.. Αν ψάξεις στον τομέα της έρευνας, θα βρεις πολλές αντικρουόμενες ή απλά διαφορετικές απόψεις.. οπότε το μόνο πράγμα που είναι σίγουρο σε αυτόν τον κόσμο, είναι πως τίποτα δεν είναι σίγουρο..

Για το θέμα της υποκειμενικότητας και αντικειμενικότητας του ακροατή σε ηχοσύστημα έχω την άποψή μου:
Ακούγοντας ένα ζεύγος ηχείων η ένα ενισχυτή π.χ. με τα δισκάκια της προκοπής γραμμένα, μετά απο λίγη ώρα μπορείς να έχεις καταλάβει το πως παίζει.
Σου αρέσει δε σου αρέσει, (υποκειμενικό).
Όμως,
όταν αξιολογείς επι μέρους, sub,low,mid,high,overall,mass,dynamic,naturalness,clarity,linearity κάποια στιγμή μπορεί να δείς υψηλή αξιολόγηση, (αντικειμενικό, όταν ο ακροατής ξέρει αυτό που κάνει).
Το οτι μπορεί να μην αρέσει στον ακροατή είναι καθαρά θέμα δικού του γούστου, ναι αλλά με της επιμέρους εστιάσης συχνοτήτων γίνεται πιο σωστά μια αξιολόγηση. Γι αυτό μερικές φορές έχουμε αναφερθεί περί ατμοσφαιρικού, η αυστηρού, η κλινικού ακούσματος.

Ακόμα και στην έκθεση που έγινε προ ημερών (imperial) ήθελα ν ακούσω κάποια συστήματα αλλά μπορεί να μην έβρισκα κατάλληλη θέση ακρόασης, είτε λόγω κόσμου είτε λόγω κακών χώρων (δωματιάκια), με αποτέλεσμα να πηγαίνω κοντά στο ηχείο για να καταλάβω το ποιόν του. Δεν πήγα ν ακούσω αυτό που μου αρέσει η που να ταιριάζει-εκφράζει στα δικά μου γούστα. Δεν θα είχε νόημα η επίσκεψή μου σε αυτή την έκεθεση. Είμαστε με τα μάτια και τα αυτιά ανοιχτά ώστε να μπορούμε να μάθουμε, καταλάβουμε περισσότερα.
Αν τα μιλάς τα αγγλικά διάβασε την ιστοσελίδα που παραθέτει ο Costas EAR στο πρώτο μήνυμα αυτού του θέματος. Γράφει κάποιος που διαφωνεί με αυτά που λες! Να ένα κείμενο που μπορεί να αλλάξει την κοσμοθεωρία σου! Πιστεύει δηλαδή πως δεν μπορείς αξιόπιστα με τα αυτιά να αξιολογήσεις αντικειμενικά το "sub,low,mid,high,mass,dynamic,naturalness,clarity,linearity". Βέβαια εσύ αναφέρεις πως είσαι γνώστης και μπορείς να κρίνεις. Κρατάω λοιπόν το μήλον της έριδος και αναμένω τον Costas EAR να διαφωνήσει για το μήλο με την άποψη που μας παραθέτεις. Βέβαια για να πάρεις το μήλο, πρέπει να πείσεις και εμένα.. όμως αυτό είναι εύκολο, μιας και έχω τα αυτιά και τα μάτια μου ανοιχτά..

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Re: Απάντηση: Ε, τον αgλήτη...

Είχες πολύ χρόνο να σκεφτείς τι θα απαντήσεις αλλά, απ'όσο βλέπω, δεν τον αξιοποίησες.

Πρώτον "δεν μας ενδιαφέρει η υλική προίκα" μικρέ.. η πνευματική μετράει.
Δεν ξέρω εγώ από τέτοια πράγματα.
Τα γαλλικά και το πιάνο δεν ήταν ποτέ το δυνατό μου σημείο (παρόλου που έβαλε τα δυνατά του ο Δολοφονάκης να με στρώσει!)..

Μου δίνεις όμως ωραία πάσα για το 2ο σημείο που θίγεις.

Δεύτερον διαφωνώ για τις ηλικίες που τα μάτια και το μυαλό είναι ανοιχτό.. επειδή τα παιδιά της ηλικίας που αναφέρεις έχουν δει ένα μικρό κομμάτι του έξω κόσμου ("της πιάτσας") και τον βλέπει θεωρητικά ή από τα μάτια άλλων (τηλεόραση, φίλοι, ιστορίες κτλ). Μόνο όταν έρθει αντιμέτωπος με την πραγματικότητα, φάει τις πρώτες σφαλιάρες, θα αρχίσει να βλέπει την "διαφορά της θεωρίας από την πράξη".
Νομίζεις ότι η πνευματική προίκα που αναφέρεις παραπάνω μπορεί να.... πέσει στην αγκαλιά μας μαζεμένη στα 35-45-55 μας;

Να σε δώκω και ένα παράδειγμα να βεβαιωθώ ότι καταλαβαινόμαστε:
Αν ο άλλος έχει φτάσει 40 και πιστεύει στα Ζώδια, υπάρχει τρόπος να του αλλάξεις τα μυαλά;
Είπαμε, εγώ δεν ξέρω από αυτά αλλά, με το φτωχό μου το μυαλό, θεωρώ ότι αν είχε το γνωσιακό υπόβαθρο/επίπεδο/νοημοσύνη/όπως-θες-πες-το να καταλάβει ότι όλα αυτά είναι μπούρδες, θα το είχε κάνει προ πολλού.
[Πόσο μάλλον στη σύγχρονη εποχή που όλη η πληροφορία είναι "εκεί έξω" και άμεσα προσβάσιμη στον καθένα.]

Κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται στην ώρα τους.
Εφόσον δεν έγιναν όντε έπρεπε, δεν τον σώζει καμία συζήτηση καφενείου (ηλεκτρονικού ή μη).

Θα μου πεις σήμερα τα παιδιά βλέπουν πολλά περισσότερα από παλαιότερα.. αλήθεια; Σε τι ηλικία δουλεύουν, παντρεύονται, αναλαμβάνουν ευθύνες, αναγκάζονται (λόγω δουλειάς πχ) να συναναστραφούν με άτομα που "δεν ταιριάζουν"; Οι πρώτες σφαλιάρες έρχονται αργότερα και είναι αυτές που θα τους κάνουν να ξανακοιτάξουν τα πράγματα τα οποία τα θεωρούσαν δεδομένα.. δεδομένα που σαν καλά μαθητούδια αποστήθισαν, αλλά μέσα σε όλα αυτά που τους έβαλαν να μάθουν δεν πρόλαβαν ούτε καν να τα επεξεργαστούν.
Τα σημερινά παιδιά κάποιοι τα μεγάλωσαν και τα διαμόρφωσαν (κι αυτά και τον κόσμο μας). Εκεί να αναζητήσεις τις ευθύνες.

Δες για παράδειγμα όλους αυτούς που έδωσαν τα πολύτιμα χρήματα τους για να αγοράσουν το καλύτερο "σύμφωνα με τα πιστεύω τους" σύστημα της αγοράς. Με τις πρώτες σφαλιάρες, αρχίζουν να καταρρίπτονται ολόκληρες κοσμοθεωρίες και να ψάχνονται.. μερικοί από αυτούς ψάχνονται τόσο πολύ, με στόχο να μην την ξαναπατήσουν, που πέφτουν στο ίδιο λάθος, πιστεύουν πως μιας και διάβασαν όλες τις "θεωρίες" βρήκαν την απόλυτη αλήθεια για 2η (ή 3η ή 4η..) αλλά και τελευταία φορά στη ζωή τους. Οπότε είναι σίγουροι για αυτά που λένε.. και ξαναπέφτουν στο αρχικό τους λάθος! :135: Βέβαια σε αυτό το σημείο όταν τρως σφαλιάρες, μπορείς "θεωρητικά" να εξηγήσεις πως έκανες την σωστή επιλογή, μέχρι να έρθει μια νέα θεωρία που θα σου καταρρίψει το κάστρο στο οποίο κρύφτηκες.. Στα 6-16 όμως δεν αλλάζεις τόσο εύκολα σύστημα.. δεν το ψάχνεις τόσο.. έτσι δεν είναι;
Μπερδεμένο σε βλέπω πάλι.
Μιλάμε για "πιστεύω" και "κοσμοθεωρείες" ή για θεωρία και γνώση (εκτός εισαγωγικών); Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Αν μιλάς για το πρώτο, μου φαίνονται πολύ λογικά τα χαστούκια και οι παρατηρήσεις μας συμφωνούν.
Αν μιλάς για το δεύτερο, έχω δει τελείως διαφορετικά πράγματα (όπως υποννοώ και σε διπλανό thread). Ίσως εγώ γνώρισα άτομα με γνώσεις ενώ εσύ άτομα με "γνώσεις". Μην απελπίζεσαι. Πάντα υπάρχει χρόνος (και τρόπος) να ανοίξουμε τον κύκλο μας.

Και ένα hint για να σε βοηθήσω στην αναζήτηση φίλων με γνώσεις:
Όταν ακούς κάποιον να λέει πως έχει διαβάσει και γνωρίζει "όλες τις θεωρίες" (δικά σου λόγια και, φαντάζομαι, βιώματα), μπορείς να είσαι σίγουρος ότι είναι άσχετος.
Αν δεν έπιασες τι εννοώ, σε παραπέμπω στην υπογραφή του CostasEAR.

Βλέπω πως μετά από το συγκεκριμένο θέμα, πολλοί στο forum "μαλάκωσαν" ως προς τις αντιδράσεις τους.
Μάλλον βλέπεις ό,τι σε βολεύει - όπως έκανες και με το άρθρο του Zaph.

Είσαι λίγο εριστικός η μου φαίνεται?
Μη μου τον κόβεις τώρα που πήρε φόρα!

Reaction score
1

Που φαίνεται πως δεν αξιοποίησα τον χρόνο μου;

Για να τα πιάσουμε από την αρχή..

Είσαι τυχερός που δεν έμαθες να παίζεις πιάνο.. επειδή θα έπρεπε να αγοράσεις και πιάνο.. και εκεί να δεις τι ψάξιμο είχες να ρίξεις.. για να καταλήξεις στο "αντικειμενικά καλύτερο".

Έχω αλλάξει τα πιστεύω ατόμων που πιστεύουν στα ζώδια (ως προς το αν μέσω αυτών προβλέπεις το μέλλον) και η ηλικία πολλών ήταν άνω τον 50. Πίστεψε με είναι πανεύκολο.. όταν ξέρεις τι να ρωτήσεις. Βέβαια σε μια από αυτές τις συναντήσεις, ξεκλέιδωσε το δικό μου μυαλό.. αλλά αυτό είναι μεγάλο θέμα συζήτησης. Επιπλέον θα σε μαλώσω γιατί δεν έμαθες το μάθημα σου.. τα έχουμε ξαναπεί πως η πληροφορία μπορεί να είναι εκεί έξω.. αλλά είμαστε επιλεκτικοί στο τι πληροφορία θα προσλάβουμε και από ποιόν.. Όταν έρθει όμως η ώρα τότε θα γίνει και η σύγκρουση.

Επίσης δεν αναζητώ ευθύνες για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών, μου αρέσει που σήμερα κρατάνε την παιδικότητα τους περισσότερα χρόνια και δεν ενηλικιώνονται από τα.. 6. 'Αλλο γράφω, διάβασε καλύτερα.

Επιπλέον πιστεύω πως η πνευματική προίκα μπορεί να μας πέσει σε οποιαδήποτε ηλικία, μπορεί και ποτέ. Αν ρίξεις μια ματιά σε βιογραφίες "μεγάλων" ανθρώπων που άλλαξαν και τον τρόπο που σκεπτόμαστε και βλέπουμε τον κόσμο μας, θα δεις πως έχω δίκιο.. στα 6-16 δεν μπορούσες να διακρίνεις και πολλά στις περισσότερες περιπτώσεις. Δεν είχαν και μεγάλη προίκα να σου δώσουν.. (παρά την δανεική) όταν βρέθηκαν στο κατάλληλο περιβάλλον με τα κατάλληλα ερεθίσματα, άνθησαν και όχι μόνο δέχτηκαν νέες-διαφορετικές ιδέες, αλλά δημιούργησαν νέες-διαφορετικές ιδέες!

Κάποια πράγματα γράφεις πως γίνονται στην ώρα τους.. δηλαδή στα 6-16.. διαφωνώ και είναι εύκολο να σε πείσω. Δες τον εαυτό σου , έλα για σκέψου το λίγο καλύτερα.. τι πίστευες μέχρι τα 16.. άλλαξαν μερικά βασικά από αυτά; Αν όχι, σε λυπάμαι και σένα και τους γύρω σου.

Γράφεις
Μπερδεμένο σε βλέπω πάλι.
Μιλάμε για "πιστεύω" και "κοσμοθεωρείες" ή για θεωρία και γνώση (εκτός εισαγωγικών); Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Αν μιλάς για το πρώτο, μου φαίνονται πολύ λογικά τα χαστούκια και οι παρατηρήσεις μας συμφωνούν.
Αν μιλάς για το δεύτερο, έχω δει τελείως διαφορετικά πράγματα (όπως υποννοώ και σε διπλανό thread). Ίσως εγώ γνώρισα άτομα με γνώσεις ενώ εσύ άτομα με "γνώσεις". Μην απελπίζεσαι. Πάντα υπάρχει χρόνος (και τρόπος) να ανοίξουμε τον κύκλο μας.

Και ένα hint για να σε βοηθήσω στην αναζήτηση φίλων με γνώσεις:
Όταν ακούς κάποιον να λέει πως έχει διαβάσει και γνωρίζει "όλες τις θεωρίες" (δικά σου λόγια και, φαντάζομαι, βιώματα), μπορείς να είσαι σίγουρος ότι είναι άσχετος.
Αν δεν έπιασες τι εννοώ, σε παραπέμπω στην υπογραφή του CostasEAR.

Μάλλον βλέπεις ό,τι σε βολεύει - όπως έκανες και με το άρθρο του Zaph.

Μη μου τον κόβεις τώρα που πήρε φόρα!
Απαντάω.. δεν είμαι καθόλου μπερδεμένος, σε αντίθεση με εσένα. Για ποιο λόγο μου βάζεις ή βγάζεις τα εισαγωγικά για την κοσμοθεωρία και την γνώση; Μου λες πως γνώρισες άτομα που από 6-16 είχαν την σωστή θεωρία και γνώση "χωρίς εισαγωγικά" και πως αυτή δεν άλλαξε, αλήθεια; Γιατί άραγε, μήπως γνώρισες κάποιο 16χρονο χθες και δεν άλλαξαν οι γνώσεις του μέχρι σήμερα; Για πες μου τι γνώριζαν ακριβώς; Πόσα χρόνια πέρασαν από τότε; Είμαι "όλος αυτιά".

Κάποιος μου είπε πως "Όταν ακούς κάποιον να λέει πως έχει διαβάσει και γνωρίζει "όλες τις θεωρίες" (δικά σου λόγια και, φαντάζομαι, βιώματα), μπορείς να είσαι σίγουρος ότι είναι άσχετος.", αλλά παράλληλα υπονοεί πως αυτός και οι φίλοι του έχουν γνώσεις οι οποίες δεν άλλαξαν από τα 16 τους (μιας και μέχρι τότε μπορούσαν να αλλάξουν τα πιστεύω του..). Μέχρι τα 16 τους λοιπόν τα είχαν μάθει όλα σωστά! Η ερώτηση είναι "Τι από τα δύο συμβαίνει: 1ον) Είναι ξεροκέφαλος 2ον) Έχει μπερδευτεί και δεν ξέρει τι λέει"

Όσον αφορά το άρθρο του Zaph έχω την εντύπωση πως είμαι αυτός που διάβασα όλο το άρθρο και γι' αυτό και έκανα την παρατήρηση σε αυτούς που διάβασαν ότι τους βολεύει. Αλήθεια εσύ το διάβασες; Μπορείς να στηρίξεις το ότι "διάβασα ότι με βολεύει" ή μήπως αυτό πήγαινε σε κάποιον φίλο σου και όχι σε μένα;

Μην αγχώνεσαι και πάνω από όλα μην μπερδεύεσαι τώρα που πήρες φόρα...

ΥΓ. Μην μου πεις πως στα 16 σου γνώριζες και τη ηχοσύστημα θα φτιάξεις, βασιζόμενος στις γνώσεις σου; Προσκυνάω :135: Έχεις δίκιο πως πρέπει να κάνουμε παρέα, μήπως ξέρεις και τους αριθμούς το Joker; Αν είναι έτσι να κεράσω και κανα καφεδάκι ρε αδελφέ.. να ανοίξουμε τον "κύκλο" μας.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Που φαίνεται πως δεν αξιοποίησα τον χρόνο μου;
Μα φυσικά από τις απαντήσεις σου.

Είσαι τυχερός που δεν έμαθες να παίζεις πιάνο.. επειδή θα έπρεπε να αγοράσεις και πιάνο.. και εκεί να δεις τι ψάξιμο είχες να ρίξεις.. για να καταλήξεις στο "αντικειμενικά καλύτερο".
Μπα, έχω μάθει να μη μπερδεύω τη βούρτσα με άλλα πράγματα που έχουν την ίδια κατάληξη όπως και τα μουσικά όργανα με τις συσκευές HiFi.

Έχω αλλάξει τα πιστεύω ατόμων που πιστεύουν στα ζώδια (ως προς το αν μέσω αυτών προβλέπεις το μέλλον) και η ηλικία πολλών ήταν άνω τον 50. Πίστεψε με είναι πανεύκολο.. όταν ξέρεις τι να ρωτήσεις. Βέβαια σε μια από αυτές τις συναντήσεις, ξεκλέιδωσε το δικό μου μυαλό.. αλλά αυτό είναι μεγάλο θέμα συζήτησης.
Είχα την υποψία ότι κάτι είχε "ξεκλειδώσει" εκεί μέσα. Σ'ευχαριστώ που το επιβεβαιώνεις.

Επιπλέον θα σε μαλώσω γιατί δεν έμαθες το μάθημα σου.. τα έχουμε ξαναπεί πως η πληροφορία μπορεί να είναι εκεί έξω.. αλλά είμαστε επιλεκτικοί στο τι πληροφορία θα προσλάβουμε και από ποιόν.. Όταν έρθει όμως η ώρα τότε θα γίνει και η σύγκρουση.
Σωστό. Αλλά όλα αυτά προϋποθέτουν να στρώσεις τον πωπό σου ψάξεις και να διαβάσεις. Όχι να το ρίχνεις στην τρελίτσα με την πρόφαση ότι "κανείς δεν μπορεί να τα μάθει όλα", "δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια" κ.ο.κ....

Επίσης δεν αναζητώ ευθύνες για την διαπαιδαγώγηση των παιδιών, μου αρέσει που σήμερα κρατάνε την παιδικότητα τους περισσότερα χρόνια και δεν ενηλικιώνονται από τα.. 6. 'Αλλο γράφω, διάβασε καλύτερα.
Τα παιδιά σας τα ρωτήσατε αν τους αρέσει αυτό που ζουν σήμερα; Μάλλον όχι. Σημασία έχει να σας αρέσει εσάς (όσους γονείς τέλος πάντων είναι τόσο ανασφαλείς/εγωιστές κ.α. πολλά ώστε να τους αρέσει να έχουν τα παιδιά στο σπίτι μέχρι τα 30 τους).

Επιπλέον πιστεύω πως η πνευματική προίκα μπορεί να μας πέσει σε οποιαδήποτε ηλικία, μπορεί και ποτέ. Αν ρίξεις μια ματιά σε βιογραφίες "μεγάλων" ανθρώπων που άλλαξαν και τον τρόπο που σκεπτόμαστε και βλέπουμε τον κόσμο μας, θα δεις πως έχω δίκιο.. στα 6-16 δεν μπορούσες να διακρίνεις και πολλά στις περισσότερες περιπτώσεις. Δεν είχαν και μεγάλη προίκα να σου δώσουν.. (παρά την δανεική) όταν βρέθηκαν στο κατάλληλο περιβάλλον με τα κατάλληλα ερεθίσματα, άνθησαν και όχι μόνο δέχτηκαν νέες-διαφορετικές ιδέες, αλλά δημιούργησαν νέες-διαφορετικές ιδέες!

Κάποια πράγματα γράφεις πως γίνονται στην ώρα τους.. δηλαδή στα 6-16.. διαφωνώ και είναι εύκολο να σε πείσω. Δες τον εαυτό σου , έλα για σκέψου το λίγο καλύτερα.. τι πίστευες μέχρι τα 16.. άλλαξαν μερικά βασικά από αυτά; Αν όχι, σε λυπάμαι και σένα και τους γύρω σου.
Έχουμε θεματάκι με το reading comprehension νομίζω - θα συμφωνούσε και ο Zaph μαζί μου αν παρακολουθούσε την εξέλιξη του thread.
Δεν είπα ποτέ ότι στα 6-16 τα ξέρεις όλα. Όμως είναι η περίοδος (με μία προέκταση προς τα κάτω αλλά και προς τα πάνω, ανάλογα τις σπουδές κλπ) που θα διαμορφωθούν οι βάσεις και ένα μεγάλο μέρος της περιβόητης "πνευματικής προίκας".

Απαντάω.. δεν είμαι καθόλου μπερδεμένος, σε αντίθεση με εσένα. Για ποιο λόγο μου βάζεις ή βγάζεις τα εισαγωγικά για την κοσμοθεωρία και την γνώση;
Όλα έχουν τη σημασία τους στα γραπτά μου.
[Άσκηση για το σπίτι.]

Μου λες πως γνώρισες άτομα που από 6-16 είχαν την σωστή θεωρία και γνώση "χωρίς εισαγωγικά" και πως αυτή δεν άλλαξε, αλήθεια; Γιατί άραγε, μήπως γνώρισες κάποιο 16χρονο χθες και δεν άλλαξαν οι γνώσεις του μέχρι σήμερα; Για πες μου τι γνώριζαν ακριβώς; Πόσα χρόνια πέρασαν από τότε; Είμαι "όλος αυτιά".
Tο θεματάκι με το reading comprehension κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία του.

Κάποιος μου είπε πως "Όταν ακούς κάποιον να λέει πως έχει διαβάσει και γνωρίζει "όλες τις θεωρίες" (δικά σου λόγια και, φαντάζομαι, βιώματα), μπορείς να είσαι σίγουρος ότι είναι άσχετος.", αλλά παράλληλα υπονοεί πως αυτός και οι φίλοι του έχουν γνώσεις οι οποίες δεν άλλαξαν από τα 16 τους (μιας και μέχρι τότε μπορούσαν να αλλάξουν τα πιστεύω του..). Μέχρι τα 16 τους λοιπόν τα είχαν μάθει όλα σωστά! Η ερώτηση είναι "Τι από τα δύο συμβαίνει: 1ον) Είναι ξεροκέφαλος 2ον) Έχει μπερδευτεί και δεν ξέρει τι λέει"
Και ξανά....

Όσον αφορά το άρθρο του Zaph έχω την εντύπωση πως είμαι αυτός που διάβασα όλο το άρθρο και γι' αυτό και έκανα την παρατήρηση σε αυτούς που διάβασαν ότι τους βολεύει. Αλήθεια εσύ το διάβασες; Μπορείς να στηρίξεις το ότι "διάβασα ότι με βολεύει" ή μήπως αυτό πήγαινε σε κάποιον φίλο σου και όχι σε μένα;
Αμέ, κι εγώ όλο το διάβασα πριν ανοίξω το thread (για μάλιστα πολλοστή φορά - το άρθρο αυτό υπάρχει καιρό) και, συγγνώμη που σε απογοητεύω, αλλά δε διαφωνώ πουθενά.

Μόνο που εσύ αποφάσισες να εστιάσεις σε σημεία που σου έκατσαν καλά στα πιστεύω σου, αγνοώντας τα υπόλοιπα.

Δε μου κάνει εντύπωση. Κάτι αντίστοιχο κάνουν αυτοί που πιστεύουν στα Ζώδια.
Όποιο ζώδιο και να τους βάλεις να διαβάσουν θα βρουν ταύτιση με τη ζωή τους, τον χαρακτήρα τους, τα προβλήματά τους κ.ο.κ, αρκεί να μην ξέρουν ποιο διαβάζουν ...

Μήπως έχει να κάνει με το "ξεκλείδωμα" που μας ανέφερες παραπάνω;

Μην αγχώνεσαι και πάνω από όλα μην μπερδεύεσαι τώρα που πήρες φόρα...
Προς Θεού. Ίσα που έχω αρχίσει να ζεσταίνομαι.
Σ'ευχαριστώ για το ενδιαφέρον πάντως. Έχει ιδιαίτερη σημασία για εμένα ειδικά από τη στιγμή που - είναι προφανές - έχεις σημαντικότερα θέματα που πρέπει (ή θα έπρεπε) να σε απασχολούν.

ΥΓ. Μην μου πεις πως στα 16 σου γνώριζες και τη ηχοσύστημα θα φτιάξεις, βασιζόμενος στις γνώσεις σου; Προσκυνάω :135:
Το reading comprehension handicap χτυπάει και στο υστερόγραφο για να μην ξεχνιόμαστε!

Έχεις δίκιο πως πρέπει να κάνουμε παρέα, μήπως ξέρεις και τους αριθμούς το Joker;
Φτου! Εγώ για τους αριθμούς του Joker πόνταρα στο "ξεκλείδωμά" σου....

Reaction score
1

Έχουμε θεματάκι με το reading comprehension νομίζω.

Απάντησε στην ερώτηση:
"Νομίζεις ότι η πνευματική προίκα που αναφέρεις παραπάνω μπορεί να.... πέσει στην αγκαλιά μας μαζεμένη στα 35-45-55 μας;"
Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψες για το 6-16.. και είναι λίγο ανούσιο να συνεχίσω για το πως μαθαίνει κάποιος.. προφανώς είσαι πάνω από 16 οπότε σύμφωνα με τα λεγόμενα σου.. δεν έχει νόημα να συζητάμε. Οπότε απάντησε στην ερώτηση:
Γιατί συζητάς με άτομα άνω των 16 όταν διαφωνείς μαζί τους, μιας και δεν πρόκειται να τους πείσεις;

Επιπλέον όσο διαβάζεις, τόσο χαοτικά γίνονται τα πράγματα, ακούς μουσική όχι test tones. Περισσότερα εδώ και εδώ. Απάντησε σε αυτά και τα ξαναλέμε.

ΥΓ. Όχι αυτό με τα ζώδια δεν ισχύει σε μένα. Αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ το τι διαπίστωσα, do your homework and answer tha damn questions και σαν δωράκι θα πάρεις τον προβληματισμό μου.

Πρόσεχε όμως θέλω απαντήσεις και όχι γενικόλογες προτάσεις όπως το προηγούμενο post σου. Στο προηγούμενο post βλέπω απλά κρίσεις και επικρίσεις χωρίς "επιχειρήματα". Βλέπεις κάτι άλλο; Αν διαφωνείς δείξ' το μου.. Φαντάζομαι έτσι κρίνεις και τα μηχανήματα; Γενικόλογα και αόριστα, χωρίς βάση και χωρίς ουσία; Κάτι μου θυμίζει αυτό.. τελικά φαίνεται πως με τις γνώσεις σου έφτασες στο τέλος.. είσαι h(al)i end (χαλιεντάς που λέει και ένας γνωστός μου). Μην ξεχνάς επιχειρήματα. :143: Μην ξεχνάς.. επ επ.. μην ξεχνάς.. επιχειρήματα.. επ μην το ξεχάσεις οκ; επ επ Επιχειρήματα.. good job

Άντε και αν είσαι good boy, θα σου πω τι μου απαντάνε τα παιδιά, μιας και τα ρωτάω 1-2 φορές την βδομάδα τουλάχιστον, το τι θέλουν και όχι δεν θέλουν να μάθουν πως βρίσκεις "αντικειμενικά" το καλύτερο μηχάνημα. :135: Εσύ ξέρεις τι θέλουν; Λέγε γρήγορα.. πριν φτάσουν τα 16 :142:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Απάντησε στην ερώτηση:
"Νομίζεις ότι η πνευματική προίκα που αναφέρεις παραπάνω μπορεί να.... πέσει στην αγκαλιά μας μαζεμένη στα 35-45-55 μας;"
Μάλλον δεν κατάλαβες τι έγραψες για το 6-16.. και είναι λίγο ανούσιο να συνεχίσω για το πως μαθαίνει κάποιος..
Μα είναι προφανές πως ούτε τι διαβάζω ούτε τι γράφω καταλαβαίνω. Κι ο Zaph το ίδιο λάθος έκανε.
Ευτυχώς που υπάρχουν και οι "ξεκλειδωμένοι" να μας τα εξηγούν! :136:

προφανώς είσαι πάνω από 16 οπότε σύμφωνα με τα λεγόμενα σου.. δεν έχει νόημα να συζητάμε. Οπότε απάντησε στην ερώτηση:
Γιατί συζητάς με άτομα άνω των 16 όταν διαφωνείς μαζί τους, μιας και δεν πρόκειται να τους πείσεις;
Ποιός σου είπε ότι προσπαθώ να πείσω τον οποιοδήποτε για το οτιδήποτε;
Γενικότερα θεωρώ εξαιρετικά πολύτιμο τόσο τον χρόνο μου όσο και την ψυχική μου ηρεμία οπότε, ακόμα κι όταν έχω χρόνο για "σκότωμα", προσαρμόζω τη συζήτηση στην εκάστοτε παρέα και σε θέματα που ξέρω ότι μπορούμε να συνεννοηθούμε.

Επιπλέον όσο διαβάζεις, τόσο χαοτικά γίνονται τα πράγματα, ακούς μουσική όχι test tones. Περισσότερα εδώ και εδώ. Απάντησε σε αυτά και τα ξαναλέμε.
Στο πρώτο link βλέπω επιλεκτική ανάλυση σημείων του άρθρου που, τραβηγμένα από τα μαλλιά, τα φέρνεις εκεί που θα ήθελες να είναι. Το τι προηγείται και τι ακολουθεί της κάθε πρότασης που "αναλύεις" το κάνεις γαργάρα γιατί δεν μπορεί να τραβηχτεί με τίποτα για να το φέρεις στα μέτρα σου.
Επίσης νομίζεις ότι μου τη λες αλλά δε σου βγαίνει γιατί κάνεις δύο βασικά λάθη:
1) νομίζεις ότι ξέρεις τις απόψεις μου
2) νομίζεις ότι είσαι σε θέση να μου την πεις

Δεν πειράζει. Εκτιμώ την προσπάθεια.

Όσο αφορά το δεύτερο link, μπορούσες να κάνεις οικονομία στο bandwidth του server αλλά και να γλυτώσεις την άσκοπη φθορά στο πληκτρολόγιό σου, γράφοντας την ισοδύναμη πρόταση:

Κρύψου πίσω από τη γνωστή καραμέλα (κανείς δεν τα ξέρει όλα, δεν μπορείς να αγγίξεις το απόλυτο στην αναπαραγωγή, η επιστήμη συνεχώς εξελλίσσεται κ.ο.κ.), χ3σε τα τεχνικά, μείνε άσχετος/θύμα/καταναλωτής που περιορίζεται στο να διαβάζει ποιητικά reviews και να κάνει "κριτικές ακροάσεις" (sic) και, γενικώς βρε παιδί μου, ρίξ'το στην τρελίτσα και κάνε την τάβλα σου, χωρίς τύψεις!

Φαντάζομαι οι ασχετίδηδες που λένε κάτι τέτοια, τα παιδιά τους δεν θα τα έστελναν καν στο σχολείο αν δεν ήταν υποχρεωτικό.
Ποιό το νόημα άλλωστε αφού δεν θα μπορέσουν ποτε να αγγίξουν την απόλυτη γνώση; Ακόμα κι αν σπουδάσουν τα σκασμένα δεν θα μπορούν να εξηγήσουν τα ΠΑΝΤΑ γύρω τους.. Βουρ στα φανάρια λοιπόν για μεροκάματο!

ΥΓ. Όχι αυτό με τα ζώδια δεν ισχύει σε μένα. Αν σε ενδιαφέρει τόσο πολύ το τι διαπίστωσα, do your homework and answer tha damn questions και σαν δωράκι θα πάρεις τον προβληματισμό μου.

Πρόσεχε όμως θέλω απαντήσεις και όχι γενικόλογες προτάσεις όπως το προηγούμενο post σου. Στο προηγούμενο post βλέπω απλά κρίσεις και επικρίσεις χωρίς "επιχειρήματα". Βλέπεις κάτι άλλο; Αν διαφωνείς δείξ' το μου..
Πώς το είπε ο Zaph; Α,ναι...

"Why do I never discuss this issue on the forums? Because there's no winning an argument with someone who is stubborn and uneducated, unaware, or uninformed. (ouch, but I can't think of any less harsh terms at the moment)"

Δε θα κάνω εξαίρεση ούτε για εσένα - παρόλο που σε συμπάθησα από την πρώτη στιγμή.

Φαντάζομαι έτσι κρίνεις και τα μηχανήματα; Γενικόλογα και αόριστα, χωρίς βάση και χωρίς ουσία;
Βλέπω μία μανία με το πώς διαλέξω μηχανήματα. Άμα θέλεις τις συμβουλές μου ζήτα τις στα ίσια. :116:

Κάτι μου θυμίζει αυτό.. τελικά φαίνεται πως με τις γνώσεις σου έφτασες στο τέλος.. είσαι h(al)i end (χαλιεντάς που λέει και ένας γνωστός μου). Μην ξεχνάς επιχειρήματα. Μην ξεχνάς.. επ επ.. μην ξεχνάς.. επιχειρήματα.. επ μην το ξεχάσεις οκ; επ επ Επιχειρήματα.. good job
Χαgλιεντάς θες να πεις...

Για τα επιχειρήματα τα είπαμε παραπάνω.

Άντε και αν είσαι good boy, θα σου πω τι μου απαντάνε τα παιδιά, μιας και τα ρωτάω 1-2 φορές την βδομάδα τουλάχιστον, το τι θέλουν και όχι δεν θέλουν να μάθουν πως βρίσκεις "αντικειμενικά" το καλύτερο μηχάνημα.
Ευτυχώς. Φαντάσου να σου βγαίνανε επιστήμονες.

Εσύ ξέρεις τι θέλουν; Λέγε γρήγορα.. πριν φτάσουν τα 16
Το ήξερα ότι κατά βάση τις συμβουλές μου ήθελες για τα πάσης φύσεως θέματά σου... :142:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.112
Members
38.535
Νεότερο μέλος
Manosahead