καλα ντε μη βαρατε !!!

Reaction score
28
φιλοι τωρα που καθομαι και ακουω ωραια ωραια την μουσικουλα μου μετα το πρηξιμο της δουλειας μουρθε μια ιδεα και λεγω να ρωτησω τα φιλαρακια στο σαιτ μιας που ειναι πιο ενημερωμενα !!!εχω την εντυπωση λοιπον οτι τα αυτια μου ζητουν λιγο περισσοτερη αναλυση απο το συστημα μου ( για οσους δεν θυμουνται yamaha as2000-yamaha soavo-1-marantz cd52mkii +v-dac και ενιοτε m2hiface+lap top+foobar 2000 οπου τα πραγματα ειναι λιγο καλυτερα !)και thorens td166mkii εν υπνωσει !!αραγε μπορω να κοτσαρω εναν προενισχυτη στον 2000 (εχει την δυνατοτητα pre in ) βεβαια μεσα στα πλαισια του υπολοιπου κοστους η μηπως καποιο ντακ τυπου benchmark pro θα βοηθησει καπως ?η κατι φθηνοτερο ?

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.681
Απάντηση: καλα ντε μη βαρατε !!!

Δεν μπορώ να καταλάβω τί του βρίσκετε αυτουνού του V-Dac. Τελικά, είναι τόσο καλός πια;

Reaction score
28
Re: Απάντηση: καλα ντε μη βαρατε !!!

Δεν μπορώ να καταλάβω τί του βρίσκετε αυτουνού του V-Dac. Τελικά, είναι τόσο καλός πια;
δεν ξερω αν ειναι καλο η καλυτερο απο κατι αλλο ! αλλα την διαφορα οταν το εβαλα στο μαραντζ 52μκιι την εκανε σε σημειο που δεν θελω να το ξαναακουσω σκετο,βεβαια δεν ξερω εαν το dacmagic ειναι καλυτερο και αξιζει τα παραπανω χρηματα που ζηταει !! το θεμα μου ομως ειναι εαν και κατα ποσον με μια προσθηκη (μελλοντικα βεβαια) με λογικο κοστος και παντα σε σχεση με τον υπαρχοντα as2000 απο τον οποιο ειμαι πολυ ικανοποιημενος ,θα εχω μια καποια βελτιωση στην αναλυση για την οποια ομως νομιζω οτι παιζει καποιο ρολο και ο χωρος μου που δεν ειναι και ο καλυτερος!!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Καλημέρα!

Τον 2000 δεν τον έχω ακούσει αλλά τα Soavo είναι ωραία ηχεία.
Μείνε για λίγο καιρό με το setup Laptop-M2Tech-VDAC (που, όπως είδες κι εσύ, είναι ανώτερο απο το αντίστοιχο με το CDp) και αργότερα αναβαθμίζεις το DAC σου.
Λέω αργότερα γιατί θεωρώ ότι πρέπει να ανέβεις εκεί στο 1000ρικο για να πάρεις σημαντική βελτίωση, εκτός αν ψαχτείς με μεταχειρισμένα.
[Η προσθήκη προενισχυτή δε θα σου δώσει την extra ανάλυση που ψάχνεις - να κόψει μπορεί, ανάλογα που θα κινηθείς. Άλλωστε τα περισσότερα σύγχρονα DAC είναι σχεδιασμένα ώστε να εκτελούν και τέτοια καθήκοντα. Τα Benchmark είναι ένα καλό παράδειγμα αλλά ηχητικά θεωρώ ότι υπάρχουν και καλύτερες λύσεις στα χρήματά τους.]

D

Deleted member 23222

Guest

Έχω την άποψη πως το συστημα σου πλησιάζει τα όρια του...αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σηκώνει φυσικά βελτιώσεις...
Δεν πιστεύω το dac να σου δώσει σπουδαία πράγματα...
Εν τέλει εγώ στη θέση σου θα δοκίμαζα ένα δανεικό dac και αν δεν άκουγα διαφορές,θα έκανα αναβάθμιση ξεκινώντας από ηχεία-χώρος...

Reaction score
28
Re: Απάντηση: καλα ντε μη βαρατε !!!

Έχω την άποψη πως το συστημα σου πλησιάζει τα όρια του...αυτό δεν σημαίνει ότι δεν σηκώνει φυσικά βελτιώσεις...
Δεν πιστεύω το dac να σου δώσει σπουδαία πράγματα...
Εν τέλει εγώ στη θέση σου θα δοκίμαζα ένα δανεικό dac και αν δεν άκουγα διαφορές,θα έκανα αναβάθμιση ξεκινώντας από ηχεία-χώρος...
φιλε μου ευχαριστω για την παρεμβαση ,δυστυχως για τους γνωστους σε ολους μας λογους προς το παρον δεν ειναι δυνατον ουτε ο χωρος ουτε τα ηχεια να κανουν κατι αλλο γι'αυτο ψιλοψαχνομαι για κατι οικονομικο !!

Reaction score
140
φιλοι τωρα που καθομαι και ακουω ωραια ωραια την μουσικουλα μου μετα το πρηξιμο της δουλειας μουρθε μια ιδεα και λεγω να ρωτησω τα φιλαρακια στο σαιτ μιας που ειναι πιο ενημερωμενα !!!εχω την εντυπωση λοιπον οτι τα αυτια μου ζητουν λιγο περισσοτερη αναλυση απο το συστημα μου ( για οσους δεν θυμουνται yamaha as2000-yamaha soavo-1-marantz cd52mkii +v-dac και ενιοτε m2hiface+lap top+foobar 2000 οπου τα πραγματα ειναι λιγο καλυτερα !)και thorens td166mkii εν υπνωσει !!αραγε μπορω να κοτσαρω εναν προενισχυτη στον 2000 (εχει την δυνατοτητα pre in ) βεβαια μεσα στα πλαισια του υπολοιπου κοστους η μηπως καποιο ντακ τυπου benchmark pro θα βοηθησει καπως ?η κατι φθηνοτερο ?
Τι καλώδια έχεις ? ( interconnect και ηχείων )

Reaction score
28
Καλημέρα!

Τον 2000 δεν τον έχω ακούσει αλλά τα Soavo είναι ωραία ηχεία.
Μείνε για λίγο καιρό με το setup Laptop-M2Tech-VDAC (που, όπως είδες κι εσύ, είναι ανώτερο απο το αντίστοιχο με το CDp) και αργότερα αναβαθμίζεις το DAC σου.
Λέω αργότερα γιατί θεωρώ ότι πρέπει να ανέβεις εκεί στο 1000ρικο για να πάρεις σημαντική βελτίωση, εκτός αν ψαχτείς με μεταχειρισμένα.
[Η προσθήκη προενισχυτή δε θα σου δώσει την extra ανάλυση που ψάχνεις - να κόψει μπορεί, ανάλογα που θα κινηθείς. Άλλωστε τα περισσότερα σύγχρονα DAC είναι σχεδιασμένα ώστε να εκτελούν και τέτοια καθήκοντα. Τα Benchmark είναι ένα καλό παράδειγμα αλλά ηχητικά θεωρώ ότι υπάρχουν και καλύτερες λύσεις στα χρήματά τους.]
τωρα που εθιξες το θεμα του m2tech-lap top κτλ. εχω να κανω μια παρατηρηση σε οτι αφορα την αποδοση του συγκεκριμενου σχηματος στο συστημα μου και με την σχετικη εμπειρια μετα απο 6 μηνες συμβιωση !!λοιπον σε αρκετες περιπτωσεις οπως ανεφερα ενω παρατηρηται μια καποια μεγαλυτερη αναλυση συν καποια λαμπροτητα (δεν ειναι παντα κακο αυτο) εν τουτοις παρατηρω και καποιες στιγμες μια ελλειψη σωματος και μια λεπτυνση σε αντιθεση με την αναπαραγωγη απο player ειτε dvd sony ειτε το marantz 52mkii οπου τα σωματα ακουγωνται πιο γεματα !!!δεν ξερω εαν αυτο οφειλεται στο οτι χρησιμοποιω τον foobar 2000 με το m2 hiface +kernel streaming (σημειωτεον οτι στα win 7δεν εχω καταφερει να κανω να παιξει το asio !!!)

Reaction score
28
Τι καλώδια έχεις ? ( interconnect και ηχείων )
τωρα που μου το λες μπορει να οφειλεται και σε αυτο ,στο ντακ χρησιμοποιω ζευγος παλαιοτερων straight wire ενω στα ηχεια καποια παλαιοτερα σουηδικα νομιζω ειναι αρκετα καλα θα ελεγα καποια στιγμη θα τα αντικαταστησω με belden ισως !!!

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
τωρα που εθιξες το θεμα του m2tech-lap top κτλ. εχω να κανω μια παρατηρηση σε οτι αφορα την αποδοση του συγκεκριμενου σχηματος στο συστημα μου και με την σχετικη εμπειρια μετα απο 6 μηνες συμβιωση !!λοιπον σε αρκετες περιπτωσεις οπως ανεφερα ενω παρατηρηται μια καποια μεγαλυτερη αναλυση συν καποια λαμπροτητα (δεν ειναι παντα κακο αυτο) εν τουτοις παρατηρω και καποιες στιγμες μια ελλειψη σωματος και μια λεπτυνση σε αντιθεση με την αναπαραγωγη απο player ειτε dvd sony ειτε το marantz 52mkii οπου τα σωματα ακουγωνται πιο γεματα !!!
Ίσως είναι θέμα ηχογράφησης.
Επίσης ίσως να μην έχει λέπτυνση το συγκεκριμένο setup αλλά να έχουν "φούσκωμα" στα player. :116:

Το είχα παρατηρήσει κι εγώ στο 67ΜκΙΙ που είχα ένα φεγγάρι.
Τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα στο 6000 OSE που είχα μετά.

δεν ξερω εαν αυτο οφειλεται στο οτι χρησιμοποιω τον foobar 2000 με το m2 hiface +kernel streaming (σημειωτεον οτι στα win 7δεν εχω καταφερει να κανω να παιξει το asio !!!)
Στα 7 είπαμε ότι δουλεύουμε με WASAPI. :126:

Reaction score
28
Ίσως είναι θέμα ηχογράφησης.
Επίσης ίσως να μην έχει λέπτυνση το συγκεκριμένο setup αλλά να έχουν "φούσκωμα" στα player. :116:

Το είχα παρατηρήσει κι εγώ στο 67ΜκΙΙ που είχα ένα φεγγάρι.
Τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα στο 6000 OSE που είχα μετά.

Στα 7 είπαμε ότι δουλεύουμε με WASAPI. :126:
εαν εχεις την καλοσυνη να μου υποδειξεις το καταλληλοτερο λινκ απ'οπου το κατεβαζω!

Reaction score
2.566
Mια φθηνή παρέμβαση που πιστεύω θα πήγαινε τον ήχο σου προς τα εκεί που θέλεις, χωρίς να οδηγηθείς σε νέες αγορές κλπ. είναι η τροφοδοσία του μ2τεκ ξεχωριστά κι όχι από την usb. Υπάρχουν πληροφορίες στο νετ για το πώς , αλλά αν δεν θες να το επιχειρήσεις μόνος σου, όλο και κάποιος θα βρεθεί να στο κάνει. Εχω βάλει κάπου λινκ αλλά δεν θυμάμαι τώρα...

Reaction score
968
τωρα που εθιξες το θεμα του m2tech-lap top κτλ. εχω να κανω μια παρατηρηση σε οτι αφορα την αποδοση του συγκεκριμενου σχηματος στο συστημα μου και με την σχετικη εμπειρια μετα απο 6 μηνες συμβιωση !!λοιπον σε αρκετες περιπτωσεις οπως ανεφερα ενω παρατηρηται μια καποια μεγαλυτερη αναλυση συν καποια λαμπροτητα (δεν ειναι παντα κακο αυτο) εν τουτοις παρατηρω και καποιες στιγμες μια ελλειψη σωματος και μια λεπτυνση σε αντιθεση με την αναπαραγωγη απο player ειτε dvd sony ειτε το marantz 52mkii οπου τα σωματα ακουγωνται πιο γεματα !!!δεν ξερω εαν αυτο οφειλεται στο οτι χρησιμοποιω τον foobar 2000 με το m2 hiface +kernel streaming (σημειωτεον οτι στα win 7δεν εχω καταφερει να κανω να παιξει το asio !!!)
Αυτά μπορεί να είναι και φαινόμενα ανεπάρκειας της τροφοδοσίας του εκάστοτε USB DAC.

Reaction score
28
Αυτά μπορεί να είναι και φαινόμενα ανεπάρκειας της τροφοδοσίας του εκάστοτε USB DAC.
ας μας πουν την γνωμη τους και αλλοι χρηστες του v-dac παντως καπου σε ενα σαιτ της mf ειδα οτι βγαζει και ενα ανεξαρτητο τροφοδοτικο για το v-dac !!!!!

Reaction score
968
Πάντως, το φυσιολογικό είναι η μουσική να έχει σώμα (ασχέτως τοπολογίας).

Reaction score
2.566

Αυτό θα διορθώσει εν μέρει με άλλο τρόπο με αυτό που του λέω, αλλά δεν το έλαβε σοβαρά υπόψη του μάλλον...δε πειράζει...

Reaction score
28
Αυτό θα διορθώσει εν μέρει με άλλο τρόπο με αυτό που του λέω, αλλά δεν το έλαβε σοβαρά υπόψη του μάλλον...δε πειράζει...
οχι οτι δεν το ελαβα σοβαρα αυτο που λες φιλε μου ! αλλα αν δεν το καταλαβα καλα? συμφωνω και εγω στο θεμα της τροφοδοσιας ειμαι πολυ μεσα γι'αυτο αλλωστε στην αποφαση μου για αγορα του ολοκληρωμενου μου μετα απο πολυ ψαξιμο της αγορας κατεληξα στον yamaha as2000 οπου η εντυπωσεις μου απο το ακουσμα που μου αρεσε συμβαδιζουν μαλλον με το οτι ο yamaha εχει ενα αριστα υλοποιημενο τμημα τροφοδοσιας !!!εν κατακλειδι συμφωνω και εγω στο οτι το v-dac πιθανον με αλλο τροφοδοτικο θα τα πηγαινε καλυτερα και επισης το hiface με ανεξαρτητη τροφοδοσια !!

D

Deleted member 23222

Guest

Tζάμπα ψάχνεσαι με τροφοδοσίες...και τα δύο έχουν επαρκέστατη.
Καλύτερα τότε να δοκιμάσεις με καλώδια,παίρνει διπλοκαλωδίωση το ηχείο σου?Καλό κάνει,κακό δεν κάνει...ακόμα και με τα ίδια καλώδια αν διπλοκαλωδιώσεις, θα δεις κάποια διαφορά στα σώματα που αναφέρεις και με ελάχιστο κόστος...

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.590
Members
38.473
Νεότερο μέλος
nickger