Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.839
Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Ζήτησε κανείς ρε παιδιά την γνώμη του ΛουΣου για τις γνώσεις και την εμπειρία των ακροατών που συμμετείχαν στο... συγκριτικό; :142:

...
ε μα πως θα "τονίσει" την δικιά του "κυρίαρχη" άποψη, αν δεν (προσπαθήσει να) υποτιμήσει την αξία των άλλων?:138:

και να έπεφτε και "μέσα", πάει στο διάτανο, αλλά να που πέφτει κι έξω σε αυτά που λέει...:143::135:

Reaction score
70
Αν θέλετε να συμφωνήσω με τους υποστηρικτές του ψηφιακού και 24/96 σας λέω σκεφτείτε μόνο ότι από τα μεσαία και κάτω όλοι είδαν την υπεροχή του βινυλίου. Αυτό σας λέει τίποτε; Εμένα μου αρκεί. Μου λέει πάρα πολλά.
Λόγια ΛΣ ""Η όλη κριτική περιορίστηκε όπως είδατε *στα μπάσα, μεσαία και πρίμα*. Αυτό για μένα λέει πάρα πολλά. Από όλη μου την μακρόχρονη πείρα όταν κάποιος περιορίζει τον εαυτό του μόνο σε αυτά καταλαβαίνω και το τί σημαίνει γιαυτόν μουσική και πόση πείρα και γνώση έχει. Το ίδιο ισχύει και για τα μηχανήματα. Ο άπειρος [θυμάμαι ότι έτσι έκανα κι' εγώ κάποτε] μιλάει για το πώς ακούγονται π.χ. τα πρίμα ή τα μπάσα μη έχοντας συνήθως τη δυνατότητα να εμβαθύνει περαιτέρω, γιατί η μουσική δεν είναι μόνο αυτό αλλά κάτι παραπάνω.""

Γιατί υποβιβάζεις τον εαυτό σου???

Και γιατί εκεί που σε βολεύει επικαλείσαι την γνώμη των άλλων για τα μπάσσα???Αφού μόνος σου είπες ότι η μουσική είναι κάτι παραπάνω και όχι ξεκομμένες νότες.

Μήπως θέλεις να σου ξαναβάλω τι είναι ο ήχος πως παράγεται και πως διαδίδεται στον αέρα???

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Αφού τα διάβασα όλα τα γραφόμενα, θέλω να απευθύνω αυτό στο Λουκά:
Από αυτά που είπες Λουκά, βγαίνει το συμπέρασμα οτι μία 24/96 εγγραφή π.χ της Κράλ, δηλαδή το μάστερ, ακούγεται στεγνό, λεπτό και τενεκεδένιο. Λύσε μου λοιπόν την απορία, γιατί το βινύλιο που κόπηκε από το ίδιο μάστερ δεν έχει τα παραπάνω χάλια? λέω εγώ τώρα, μετά τόσα χρόνια στην αναπαραγωγή της μουσικής δεν θάπρεπε να μας πείς:
"Ναι ρε παιδιά ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΝΙΣΧΎΤΉ ΤΗΣ, ΘΕΛΩ ΛΙΓΩΤΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΩ, ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΜΕ".
Εγώ αυτά, με το συμπάθειο, θάθελα να ακούσω από το στόμα ενός ανθρώπου του ήχου και της μουσικής με τέτοια ιστορία σαν την δική σου και όχι για τα "χάλια" μιας καλής παραγωγής επειδή είναι ψηφιακή.
Μην ξεχνάς, κι εσύ και ο ΣΚΑΛ, οτι το γούστο σας είναι το μόνο που θα είναι πάντα σεβαστό. Μην εκτίθεστε άλλο.

Reaction score
70
Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

άρες, μάρες .... (παρακαλώ, συμπληρώστε ελεύθερα!) :143::138::137:
Καλά costasear αν η παραπάνω ανάλυση του weiss σε αυτό το σύστημα του φάνηκε τενεκεδένιος ήχος φαντάσου τι θα γράψει αν ποτέ ακούσει το δικό σου????Θα κρατάει τα μούσια του μην του τα ξυρίσει ο ήχος:136:

Reaction score
70
Ζήτησε κανείς ρε παιδιά την γνώμη του ΛουΣου για τις γνώσεις και την εμπειρία των ακροατών που συμμετείχαν στο... συγκριτικό; :142:

...

Οι συνακροατές του συγκριτικού προσπάθησαν με πολύ προσοχή να μην γράψουν κάτι που να στεναχωρήσει τον ΛΣ και ταυτόχρονα απότι θυμάμαι δεν έκαναν κανένα αρνητικό σχόλιο για τις προτιμήσεις του στο βινύλιο.

Ανταυτού ο ΛΣ βγήκε και τους χαρακτήρισε με λίγα λόγια ανθρώπους χωρίς μουσική παιδεία που ακούνε μόνο συχνότητες και την βρίσκουν.

Τι να πω:108:

Reaction score
59
Από αυτά που είπες Λουκά, βγαίνει το συμπέρασμα οτι μία 24/96 εγγραφή π.χ της Κράλ, δηλαδή το μάστερ, ακούγεται στεγνό, λεπτό και τενεκεδένιο. Λύσε μου λοιπόν την απορία, γιατί το βινύλιο που κόπηκε από το ίδιο μάστερ δεν έχει τα παραπάνω χάλια? λέω εγώ τώρα, μετά τόσα χρόνια στην αναπαραγωγή της μουσικής δεν θάπρεπε να μας πείς:
"Ναι ρε παιδιά ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΩ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΝΙΣΧΎΤΉ ΤΗΣ, ΘΕΛΩ ΛΙΓΩΤΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΩ, ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΜΕ".
Εγώ αυτά, με το συμπάθειο, θάθελα να ακούσω από το στόμα ενός ανθρώπου του ήχου και της μουσικής με τέτοια ιστορία σαν την δική σου και όχι για τα "χάλια" μιας καλής παραγωγής επειδή είναι ψηφιακή.
Μην ξεχνάς, κι εσύ και ο ΣΚΑΛ, οτι το γούστο σας είναι το μόνο που θα είναι πάντα σεβαστό. Μην εκτίθεστε άλλο.
Θέμη ποιος εγγυάται ότι και τα δύο προέρχονται από το ίδιο μάστερ με τον ίδιο απείραχτο τρόπο.
Το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι οι παράλληλες εκδόσεις τις classic records, groove note που γίνονται από το ίδιο ακριβώς μαστερ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αναλογικό και ψηφιακά μέσα : LP/CD/DVD/DVD-A. LP/CD /SACD. Το είπα πολλές φορές. Εδώ δεν θα χωράει καμία πολύτως αμφιβολία. Κάντε ένα τέτοιο συγκριτικό. Το έχω κάνει. Τα έχω πει αυτά αρκετές φορές. Λ.Σ.

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Λουκα θυμωνεις χωρις λογο.

Υπαρχει εδω γραμμενη η δηλωση σου οτι απο πηγη φερτε οτι θελετε. Κατα τα υπολοιπα το συστημα θα παιξει ως εχει.

Καμμια συμφωνια δεν καναμε εκ των προτερων.

Ουτε και σε μενα ηταν ευκολο το στησε ξεστησε του πικαπ. Μου εφυγε ο πατος για να το κανω, κι αν θελεις να ξερεις σημερα καταφερα να το ξαναστησω στο σπιτι μου.

Αν θυμασαι ειχαν γραψει καποιοι εδω μεσα οτι καλο θα ηταν να συγκριθουν ιδιας οικονομικης κατηγοριας μηχανηματα. Απ αυτο ορμωμενος προχωρησα στο παρασυνθημα.
Η πηγή ήταν η ψηφιακή που ζήτησα να φέρετε την οποία δεν διέθετα για τα hd 24/96 και τίποτε άλλο. Εσύ έφερες και το cd player για το οποίο βρέθηκε τρόπος. Λ.Σ.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Κι εγώ θα σεβαστώ το δικό σου γούστο...
Γι αυτό έλα σπίτι να σεβαστουμε τα γούστα μας... Αλλιώς είσαι εσύ που εκτίθεσαι με το να αρνεισαι... :126:

Ο Λουκάς τουλάχιστον δέχτηκε να υποστεί την ψυχοφθόρο σύγκριση...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.155
Κι εγω γιατι τελικα μενει μονο η πικρια που δεν πρεπει βεβαια να επικρατει μεταξυ μας παρα μονο η χαρα κ η ευχαριστηση...
εξαλλου μηχανακια ακουσαμε οχι ανθρωπους.

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Κι εγω γιατι τελικα μενει μονο η πικρια που δεν πρεπει βεβαια να επικρατει μεταξυ μας παρα μονο η χαρα κ η ευχαριστηση...
εξαλλου μηχανακια ακουσαμε οχι ανθρωπους.
:444:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.155
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Να πας μονος σου γιατι με υπαρξεις διπλα σου οταν σβηνουν τα φωτα σκεφτεσαι τον δερματινο καναπε σου και αποσπαται η προσοχη σου απο το μουσικο γεγονος.
Αμα δεν την δω με εσωρουχα ξαπλα στα καθισματα και τους κυκνους να περνουν ματι......εγω ωριμο ακροατη δεν μπορω να σε αποκαλεσω !!!!!!!!
Από μένα κανένα πρόβλημα. Κάντο όσο "οικογενειακό" μπορείς...

Ελπίζω να μην είναι άπορη η κορασίδα...

ΑΛΑΝΙΑ, η κυρια διπλα μου ειναι η κοπελα μου...

ΟΚ?

Πιστευω να το πιανετε το υπονοουμενο.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Είδες που το κατάλαβα?

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Να και μία φωτο για τον Λ.Σ. που μου τον στενοχωρήσατε... :143:

Το δωμάτιο το έχει επιμεληθεί ακουστικά η Rives Audio (τι να επιμεληθείς δηλαδή, τόσο μικρό που είναι ? :139: )

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

ΑΛΑΝΙΑ, η κυρια διπλα μου ειναι η κοπελα μου...
Φίλε έκανες πολύ μεγάλο λάθος. Τώρα που την εξέθεσες, πρέπει να την παντρευτείς. Άμεσα! :137:

...

themiloc

Επαγγελματίας
Reaction score
257
Θέμη ποιος εγγυάται ότι και τα δύο προέρχονται από το ίδιο μάστερ με τον ίδιο απείραχτο τρόπο.
Το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι οι παράλληλες εκδόσεις τις classic records, groove note που γίνονται από το ίδιο ακριβώς μαστερ με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε αναλογικό και ψηφιακά μέσα : LP/CD/DVD/DVD-A. LP/CD /SACD. Το είπα πολλές φορές. Εδώ δεν θα χωράει καμία πολύτως αμφιβολία. Κάντε ένα τέτοιο συγκριτικό. Το έχω κάνει. Τα έχω πει αυτά αρκετές φορές. Λ.Σ.
Πάρα πολύ ωραία λοιπόν, ας το υποθέσουμε οτι τα μάστερ είναι διαφορετικά. Γιατί λοιπόν δεν δηλώνεις οτι σου άρεσε το μάστερ του βινυλίου? αυτό δεν θάταν το σωστό?

Reaction score
2.051

Κι εγώ θα σεβαστώ το δικό σου γούστο...
Γι αυτό έλα σπίτι να σεβαστουμε τα γούστα μας... Αλλιώς είσαι εσύ που εκτίθεσαι με το να αρνεισαι... :126:

Ο Λουκάς τουλάχιστον δέχτηκε να υποστεί την ψυχοφθόρο σύγκριση...
Μία ερώτηση χωρίς καμία διάθεση ειρωνίας.

Τι ακριβώς σε κάνει να πιστεύεις ότι το σύστημά σου είναι κατάλληλο για ένα τέτοιο συγκριτικό? :121:

Υπάρχει κάποια μέτρηση χώρου?

Reaction score
684

Μία ερώτηση χωρίς καμία διάθεση ειρωνίας.

Τι ακριβώς σε κάνει να πιστεύεις ότι το σύστημά σου είναι κατάλληλο για ένα τέτοιο συγκριτικό? :121:
προφανως ο monitor χαρακτηρας του....

γιατι εαν δεν ειναι εντελως monitor πως θα καταλαβετε τι παιζει ορθα και τι παιζει στο γαμο του καραγκιοζη?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.849
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss