Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Καλά άντε ότι έπαιζαν ακριβώς το ίδιο (για αυτούς που δε θέλουν ή δε μπορούν να καταλάβουν τις εντυπώσεις των συμμετεχόντων στο συγκριτικό)...

Δηλαδή να καταλάβω:
Το ένα έκανε 3000 το άλλο 30.000.
Το ένα είναι πρακτικά plug n' play ενώ το άλλο θέλει τρελή φασαρία και στο στήσιμο και στο παίξιμο.
Το ένα προσφέρει ευχρηστία και προσβασιμότητα στη μουσική μας που μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν επιστημονική φαντασία (τουλάχιστον για τους περισσότερους - γιατί κάποιοι τα λέμε χρόνια) ενώ στο άλλο θέλεις 10 λεπτά για να ετοιμάσεις το επόμενο track που θα ακούσεις (με δεδομένο ότι έχεις μπανιάρει όλους σου τους δίσκους).
Στο ένα μπορείς να αποκτήσεις μεγάλη δισκοθήκη με το πάτημα μερικών κουμπιών (το ξέρω, είναι παράνομο, αλλά ας είμαστε ρεαλιστές) ή και να αγοράσεις ό,τι θέλεις σε πολύ λογικό κόστος (ακόμα και στα 24/192 Studio Master της Linn αν πάτε θα δείτε πολύ καλές τιμές) ενώ στο άλλο θέλεις μερικές χιλιάδες ευρώ για να αποκτήσεις απλά τα βασικά.

Και...και... και...

Και το αποτέλεσμα ήταν ισοπαλία;

Ό,τι πείτε. :142: :143::135:

Α, και για το κόστος του ψηφιακού setup, μην τρελαθούμε τελείως... Ούτε το (πανάκριβο) MacBook Pro είναι απαραίτητο ούτε το Amarra.
Αρκεί ένα netbook των 300 ευρώ ή κάποιο PC/laptop που ήδη διαθέτουμε.
Τώρα αν μας πιάνει και εκεί η χαϊεντοσύνη μας (= θέλουμε να τρώμε τα λεφτά μας) και θέλουμε και το πιο ακριβό Mac και το πιό ακριβό USB κα(β)λώδιο και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, αυτό είναι άλλη ιστορία.

Στο βινύλιο μην ξεχάσουμε να υπολογίσουμε και κόστος κεφαλών (βλ. φθορά αλλά και ατυχήματα), κόστος πλυντηρίου δίσκων, phono stage και τέτοια ε; :116:

Reaction score
877
Εμένα από αυτό το συγκριτικό μου βγήκε μια απορία.

Τι θα γινόταν αν ένα πικαπ αξίας 3000 ευρώ συγκρινόταν με αρχεία HD στο σύστημα του Costas ear...
Πάρε στο 090.300.400.500... κα Εσθήρ... φαινόμενο αυθυποβολής... εκ γεννετούς χάρισμα... ρίχνει τα ρό, τα σίγμα, τα πάντα όλα... ίσως σου λύσει την απορία...

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Και κάτι ακόμα...
Kι εγώ γούσταρα όταν αγόραζα ή μου χαρίζανε βινύλια πολύ περισσότερο από το να κατεβάσω ή να ριπάρω ένα κομμάτι..
Η διαδικασία να πας, να διαλέξεις, να το ανοίξεις, να το βάλεις επάνω στο πικάπ για πρώτη φορά, να χαζέψεις το εξώφυλλο κλπ κλπ είναι μία ιεροτελεστία από μόνη της. Η όλη διαδικασία που μπορεί να γίνει άκρως εθιστική...
Όμως, παρόλο που ήμουν μικρός (μικρότερος δηλαδή - είμαι ακόμα μικρός και δε σηκώνω κουβέντα :136: ), είχα πλήρη συναίσθηση ότι εκείνη την ώρα "φτιάχνομαι" με το μέσο και όχι με τη μουσική και, επίσης, εκτόνωνα τις καταναλωτικές μου ανάγκες τις οποίες (δυστυχώς) όλοι έχουμε λίγο-πολύ.. Δεν κοροϊδευα τα μούτρα μου δηλαδή.

Τα αγαπημένα μας κομμάτια που μπορεί να υπάρχουν μέσα στο εκάστοτε δίσκο τα απολαμβάνουμε το ίδιο (για να μη σας πω και περισσότερο) όταν τα πετύχουμε στην τύχη στο ραδιόφωνο του αμαξιού.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Παιδιά ότι και να λέμε τα στατιστικά πωλήσεως βινυλίων από το 2009 στο 2010 δείχνουν 600% αύξηση (πηγή: ρωτήστε αυτόν http://musicstore.ikarosmusic.gr/index.php?media=LP)

Βεβαίως, σε απολυτα νούμερα είναι ακόμη μικρός αριθμός σε σχέση με το CD αλλά...

Για προσπαθείστε να χαράξτε βινύλιο στη Γερμανία να δείτε τι waiting list υπάρχει... :126:

Reaction score
1.831

Να πω κι εγώ τα δικά μου:

Χωρίς να έχω καμία διάθεση να απαξιώσω την προσπάθεια και τον χρόνο των παιδιών γιατί ούτως ή άλλως οι face to face επαφές, εμπειρίες και ανταλλαγές απόψεων θα πρέπει να είναι η ραχοκοκκαλιά κάθε σχετικής με το χόμπι παρέας, νομίζω πως το όλο concept της Α-Β σύγκρισης οποιασδήποτε συσκευής είναι απλά...λάθος.

Όποτε έχω προσπαθήσει να συγκρίνω 2 καλώδια, συσκευές, ηχεία, εγγραφές ή οτιδήποτε άλλο, ακόμα και στο σύστημά μου που γνωρίζω καλά πλην ελαχίστων εξαιρέσεων πάντα έκανα λάθος.

Αυτό γιατί θεωρώ ότι για κάθε αλλαγή που κάνεις στην αλυσσίδα της αναπαραγωγής θα πρέπει να τη...ζεις. Απλά, ακούγοντας χαλαρά μουσική και όχι αγχωτικά μέσα σε λίγες ώρες. Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει σωστό συμπέρασμα.

Αν συγκρίνουμε τρία καλώδια το Α, το Β και το Γ και βγάλουμε νικητή το Β, πόσοι απο εμάς στο ίδιο σύστημα μετά από ένα μήνα θα βγάλουμε το ίδιο αποτέλεσμα???

Τα συγκριτικά αυτά είναι καλά όταν τα παίρνουμε "ελαφρά" και δεν δημιουργούμε δόγματα από αυτά....

Όπως και να'χει ποιος μπόρεσε ποτέ να εξηγήσει το "καλύτερο" με τη λογική?

It was always a matter of heart...

ΥΓ:τι είπα πάλι ο φούστης ρεεεεε :201:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Όπως και να'χει ποιος μπόρεσε ποτέ να εξηγήσει το "καλύτερο" με τη λογική?

It was always a matter of heart...
Kαλά τα λες Στέργιο.
Το "καλύτερο" (εντός εισαγωγικών) μόνο με την καρδιά το βρίσκεις.
Το καλύτερο (εκτός εισαγωγικών = σωστότερο), μόνο με τη λογική. :136:

Reaction score
0
Εγω θα πω ενα μεγαλο μπραβο στους ανθρωπους που εκαναν αυτο το συγκριτικο ! Εξηγω το γιατι ....οι περισσοτεροι αναρωτιομαστε "καλα τοσο διαφορετικα ακουγεται σε μηχανηματα πανακριβα?" , " αξιζει η τεραστια διαφορα αξιας των μηχανηματων?" Δεν χρειαζεται εγω να σας δωσω απάντηση.....αν διαβασετε μεχρι εδω ολες τις τοποθετησεις νομιζω οτι καταλάβατε ......ενα μεγαλο μπραβο στο μέλος Κωστας Φ. γιατι ειπε την εξης ειλικρινεστατη φραση "Τα αγαπημένα μας κομμάτια που μπορεί να υπάρχουν μέσα στο εκάστοτε δίσκο τα απολαμβάνουμε το ίδιο (για να μη σας πω και περισσότερο) όταν τα πετύχουμε στην τύχη στο ραδιόφωνο του αμαξιού" ...για να καταληξω μπορουμε να μαθουμε να ζουμε οπως θελουμε , μπορουμε ομως να μαθουμε τι θέλουμε για να ζουμε?

Reaction score
5.614
Ο Γιαννης Flash δεν ξερω τι καλωδια εχει, μπορει να μας πει. Του Λουκα απ οτι ειδα ηταν κατι χοντρα σαν νεροσωληνες, για χαιενταδικα εμοιαζαν:142:.

To dac συνδέθηκε με τον προ με Burmester Silver XLR.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.915
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψη

Τι "λοιπόν" ρε συ; Αν δεν κατάλαβες κάτι, ξαναδιάβασε τις εντυπώσεις των τριών ακροατών από την αρχή του νήματος και θα δεις, αυτό που άλλωστε αναφέρει και ο Βασίλης στο τελευταίο του μήνυμα, ότι το ψηφιακό κέρδισε, έστω και με μικρή διαφορά.

Μερικοί δεν εννοούν να το παραδεχθούν, ισχυριζόμενοι ότι οι ακροατές πάσχουν από ψευδαισθήσεις. Τι να κάνουμε, ορισμένοι δεν έχουν το ψυχικό σθένος να δέχονται το λάθος τους και την άποψη των άλλων. Τόσα χρόνια μας έλεγαν να τους πάμε όποια πηγή θέλουμε στο σπίτι τους (λες και το σπίτι τους είναι ο υπέρτατος κριτής). Τους έγινε η χάρη από μερικούς καλοπροαίρετους ανθρώπους και αντί να δεχθούν το αποτέλεσμα, προσπαθούν να τους βγάλουν τρελούς. Περαιτέρω συζήτηση δεν έχει κανέναν νόημα. Αυτό δεν είναι χόμπι hi fi είναι χόμπι ψυχοπαθολογίας.

...
λινκ

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.915

ελπίζω να γελάσουν οι παλιοί...

<<Κλάπηκε χαϊεντάς, περιοχή Μπουρνάζι. Ο κλέψας να τον κρατήσει, και να μας επιστρέψει τη γλάστρα.>>

Reaction score
2.224

Εγώ από όλα τα παραπάνω συγκράτησα περισσότερο αυτό:

Σίγουρα ήταν αρύθμιστο. Λ.Σ.
και εξηγούμαι: άνθρωπος με 20.000 δίσκους, σύστημα πολλών χιλιάδων ευρώ, που υπερασπίζεται με σθένος το πικάπ και οργανώνει συγκριτικό στο σπίτι του για να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στο μέσο που υποστηρίζει, είναι δυνατό να έχει το πικάπ του αρρύθμιστο;

Και αν δυσκολεύεται να ακούσει τον ψηφιακό ήχο, επειδή τον βρίσκει λάθος και κουραστικό, πως μπορεί και ακούει από ένα αρρύθμιστο πικάπ; Επίσης, από τα λίγα που έχω μάθει, ένα αρρύθμιστο πικάπ, δεν χαλάει (έστω λίγο, έστω σταδιακά) τους δίσκους; Εγώ ποτέ δε θα έβαζα έναν από τους 100 μόλις δικούς μου δίσκους, ή τους 400 του πατέρα μου σε ένα αρρύθμιστο πικάπ...

Και τα λέω αυτά έχοντας παράλληλα άπειρο σεβασμό (και λίγη ζήλια) απέναντι στον οικοδεσπότη καθώς και σε όσους στελέχωσαν το συγκριτικό, αφού εγώ εντέλει διάβασα τέσσερις ανθρώπους που πέρασαν ένα όμορφο απόγευμα, με μουσική, παρέα, κρασί και φαγητό. Τα υπόλοιπα είναι μάλλον οι ...σάλτσες. Άλλοτε γλυκές, άλλοτε ξινές, άλλοτε πικάντικες, κι συχνά πικρές.

Δεν πιστεύω ότι όποιος εδώ μέσα είναι υπέρμαχος του αναλογικού θα άλλαξε (ή θα άλλαζε ποτέ, ανεξαρτήτως συνθηκών και πορισμάτων) γνώμη για το τι υποστηρίζει, και το ανάποδο. Από εκεί και πέρα, τα αποτελέσματα, μάλλον δείχνουν το δρόμο σε όποιον σήμερα θέλει να δώσει 100, 200, 500, 1000, 3000 ή 5000 για να ακούσει μουσική, και νομίζω ότι έχει σχέση και με όσα έγραψε ο Κώστας Φ. πιο πριν.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.915

πιστεύω πάντως ότι ο Λουκάς και το αγαπημένο βινύλιό του δεν "έχασε". το μόνο που κατάφερε (προς το παρών δηλαδή) είναι το παρακάτω, αυτό που είχε καταφέρει κι ο Έντισον:

μέρι κρίστμας βρε!:137::138::143:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Εγώ από όλα τα παραπάνω συγκράτησα περισσότερο αυτό:

και εξηγούμαι: άνθρωπος με 20.000 δίσκους, σύστημα πολλών χιλιάδων ευρώ, που υπερασπίζεται με σθένος το πικάπ και οργανώνει συγκριτικό στο σπίτι του για να εξασφαλίσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στο μέσο που υποστηρίζει, είναι δυνατό να έχει το πικάπ του αρρύθμιστο;

Και αν δυσκολεύεται να ακούσει τον ψηφιακό ήχο, επειδή τον βρίσκει λάθος και κουραστικό, πως μπορεί και ακούει από ένα αρρύθμιστο πικάπ; Επίσης, από τα λίγα που έχω μάθει, ένα αρρύθμιστο πικάπ, δεν χαλάει (έστω λίγο, έστω σταδιακά) τους δίσκους; Εγώ ποτέ δε θα έβαζα έναν από τους 100 μόλις δικούς μου δίσκους, ή τους 400 του πατέρα μου σε ένα αρρύθμιστο πικάπ...

Και τα λέω αυτά έχοντας παράλληλα άπειρο σεβασμό (και λίγη ζήλια) απέναντι στον οικοδεσπότη καθώς και σε όσους στελέχωσαν το συγκριτικό, αφού εγώ εντέλει διάβασα τέσσερις ανθρώπους που πέρασαν ένα όμορφο απόγευμα, με μουσική, παρέα, κρασί και φαγητό. Τα υπόλοιπα είναι μάλλον οι ...σάλτσες. Άλλοτε γλυκές, άλλοτε ξινές, άλλοτε πικάντικες, κι συχνά πικρές.

Δεν πιστεύω ότι όποιος εδώ μέσα είναι υπέρμαχος του αναλογικού θα άλλαξε (ή θα άλλαζε ποτέ, ανεξαρτήτως συνθηκών και πορισμάτων) γνώμη για το τι υποστηρίζει, και το ανάποδο. Από εκεί και πέρα, τα αποτελέσματα, μάλλον δείχνουν το δρόμο σε όποιον σήμερα θέλει να δώσει 100, 200, 500, 1000, 3000 ή 5000 για να ακούσει μουσική, και νομίζω ότι έχει σχέση και με όσα έγραψε ο Κώστας Φ. πιο πριν.
Ναι αλλά οι τάσεις στην αγορά άλλα δείχνουν... Επαναλαμβνω οι τάσεις, γιατί αυτό έχει σημασία και όχι τα απόλυτα νούμερα...

Εξ' αλλου... έχει πέσει γραμμή οι vinyl lovers να είναι όσο πιό γίνεται lovers και να κάνουν πολλά παιδιά για να μεταλαμπαδεύσουν τις αξίες... :143:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Επαναλαμβνω οι τάσεις, γιατί αυτό έχει σημασία και όχι τα απόλυτα νούμερα...
Μπα; Για ποιόν έχουν περισσότερη σημασία οι όποιες τάσεις της μόδας από τα απόλυτα νούμερα; :139:

Φαντάζομαι ότι και οι πωλήσεις juke box έχουν μια σχετική άνοδο. Τι μπορεί να μας πει αυτό για το μέλλον;

...

Reaction score
11

Aς πούμε λοιπόν πως κέρδισε το ψηφιακό.
(Τα Ελληνικά μου δεν με βοήθησαν να καταλάβω κάτι τέτοιο. Μπορεί να φταίει και το ακατοίκητο... Θα ρωτήσω και τον ψυχίατρό μου...).

Τι σας βεβαιώνει ότι οι όποιες ανεπαίσθητες, κατά τα δικά μου Ελληνικά έστω, διαφορές δεν οφείλονται στην ποιότητα της εγγραφής και μιλάτε τόσο κατηγορηματικά;

Η μήπως θεωρείτε το ασήμαντο δείγμα, έστω και επιλεγμένο, που μπορεί κανείς να ακούσει μέσα σε δύο ώρες, αντιπροσωπευτικό;

:111:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Μπα; Για ποιόν έχουν περισσότερη σημασία οι όποιες τάσεις της μόδας από τα απόλυτα νούμερα; :139:
Φαντάζομαι ότι και οι πωλήσεις juke box έχουν μια σχετική άνοδο. Τι μπορεί να μας πει αυτό για το μέλλον;
Πάντα οι τασεις παίζουν περισσότερο ρόλο. και στην Τέχνη και την Επιστήμη και την Κοινωνιολογία... Οταν έχεις μία αύξηση 600% από τη μία και μείωση 20% από την άλλη, τι θα πεις???

Ασχετο αν η σχέση των απολύτων είναι 20.000 βινύλια με 600.000 CD γιατί τον επόμενο χρόνο θα είναι: 120.000 βινύλια με 480.000 CD.

Πιστεύω να με πχιάνεις...

Reaction score
5.614

Read between the lines. Το νήμα είναι full στις ειρωνείες εκατέρωθεν.

Προφανώς ειρωνικά το λέει ο Λουκάς ότι ήταν αρύθμιστο το πικάπ, όπως και ειρωνικά ο kotsidisjohn είπε ότι φάγαμε και ήπιαμε, αφού δεν υπήρξαν κεράσματα. :116:

Reaction score
11

Πάντα οι τασεις παίζουν περισσότερο ρόλο. και στην Τέχνη και την Επιστήμη και την Κοινωνιολογία... Οταν έχεις μία αύξηση 600% από τη μία και μείωση 20% από την άλλη, τι θα πεις???

Ασχετο αν η σχέση των απολύτων είναι 20.000 βινύλια με 600.000 CD γιατί τον επόμενο χρόνο θα είναι: 120.000 βινύλια με 480.000 CD.

Πιστεύω να με πχιάνεις...
Και όλοι αυτοί αρέσκονται στο...ψηφιακό βινύλιο; Μα, όπως ομολογούν οι... εγγραφείς, από CD τα γράφουν, κυρίως! Ούτε καν από ψηφιακή μήτρα!

Ίνι ντροπής ίνι! Ίνι πολύ ντροπής ίνι!

:141:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.871