Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Το XRCD ακούγεται χάλια.

Κακός μετατροπεάς , επεξεργασία όπου ο ήχος ακούγεται "άκαμπτος" και τεχνητά φωτεινός. Οι XRCD δίσκοι είναι απο τα χειρότερα παραδείγματα marketing , που εξηγούν την κακή φήμη του ψηφιακού ήχου την δεκαετία 85-95.

Εκτός αν έχεις μουντό ήχο στο σύστημα σου, δεν ακούγεται.
[YOUTUBE]EIMqOAwt4p0[/YOUTUBE]

Reaction score
777
τί έγινε βρε παιδιά?την πατήσατε ομαδικά????

αν ισχύει αυτό πραγματικά respect στον μπανιαρισμένο...:142:

Reaction score
4.250

Eίπα ότι έχω δώσει την απάντηση η οποία πάνω-κάτω έλεγε να δούμε τί κάνει το 24/96.
Δηλώνω ακόμη μία φορά οτι είμαι λάτρης της μουσικής, κάτι σαν οξυγόνο και δεν με ενδιαφέρει το μέσο από το οποίο ακούγεται. Θα ήθελα πάρα πολύ έργα που πρέπει να παίζονται χωρίς διακοπή όπως τα συμφωνικά ποιήματα του Ρίχαρντ Στράους αλλά και άλλα έργα να τα ακούω έτσι. Με γοητεύει το cd για παράδειγμα από αυτήν και μόνο την άποψη.
Έχω κάνει αρκετά συγκριτικά και έχω δει την ψηφιακή πρόοδο η οποία κάθε φορά βελτιωμένη πλησιάζει όλο και περισσότερο τον αναλογικό ήχο. cd, sacd, dvd, dvd-a. Συγκρίνοντας πάντα τα μέσα αυτά μεταξύ τους τα οποία ΟΜΩΣ έχουν προκύψει από την ίδια πηγή, έχουν γίνει ταυτόχρονα από τον ίδιο μηχανικό και με τον καλύτερτο τρόπο. Για να μην αδικούμε κανένα. Tα downloads δεν με έχουν πείσει όσες φορές άκουσα. Θα ήθελα να ακούσω ξανά αλλά υπό διαφορετικές συνθήκες τις οποίες θα καθορίσω προσωπικά εγώ, όχι για να ευνοηθεί το βινύλιο αλλά για να μπορώ να έχω την πλέον τεκμηριωμένη άποψη. Είμαι αντικειμενικός κριτής! Έχω καταλήξει στην υπεροχή του αναλογικού βινυλίου έχοντας ως αναφορά μου την ζωντανή ακουστική μουσική. Συγνώμη αν σε ενοχλεί αυτό αλλά έτσι αισθάνομαι.
Για να είμαι ειλικρινής το συγκριτικό που έγινε δεν άξιζε τον κόπο. Θα άξιζε αν είχα να πω κάτι ως προς το πώς, αλλά δεν θέλησα προκειμένου οι φίλοι να νοιώσουν άνετα και ελεύθερα. Ήδη είχατε επέμβη με τις τοποθετήσεις σας δείχνοντας πανικό ως προς το αποτέλεσμα.
Δεν μπορώ να μην το πω ότι είχατε την ψυχολογία του χασούρη ή αυτού που τα εμπορικά του συμφέροντα θίγονταν. Άσχετα να εγώ ήμουν τελικά *ο έμπορος*!!!!! Δεν μου βγάζετε από τη σκέψη το τί συμφέρον έχετε ή πιθανόν να εχετε κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα.
Επιπροσθέτως είχα την ευκαιρία να δω πως σκέφτονται οι 3 φίλοι, τί σημαίνουν για αυτούς κάποια πράγματα. Έβγαλα τα συμπεράσματά μου και να ξέρεις ότι ποτέ δεν υποτιμάω κανέναν άνθρωπο. Εισασταν προκλητικοί και είπα λίγα. Μην ξεχνάς ότι με προσβάλλεις όχι μόνο σαν άνθρωπο αλλά και σαν επαγγελματία και αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Έχεις μια κάποια μορφή 'εξουσίας' και δεν ξέρω πώς νοιώθεις ή μάλλον δεν θα ήθελα να σχολιάσω. Έχω ασκήσει εξουσία πολλά χρόνια και ξέρω τί λέω.

Λοιπόν συνεννοηθήκαμε και οι τέσσερις να κάνουμε την πλάκα μας. Το βινύλιο, αν και ψηφιακής προέλευσης, ήταν σε γενικές γραμμές ανώτερο. Παρά ταύτα θα είχα μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη αν γίνονταν σωστά όπως έπρεπε. Λ.Σ.
Οσον αφορα την πρωτη υπογραμιση, αυτονοητη ερωτηση. Πως ειναι δυνατο να πλησιαζει ο ψηφιακος τον αναλογικο ηχο (παντα κατα την αποψη σου) οταν λιγο νωριτερα γραφεις οτι τα πιατινια του ψηφιακου ακουγονται τενεκεδενια και τετοιο ηχο γενικα δεν μπορεις να τον ακουσεις παραπανω απο μιση ωρα. Εκτος κι εννοεις οτι παλιωτερα τον ψηφιακο ηχο μετα βιας τον ανεχοσουν κανα τεταρτο, οποτε τωρα βελτιωθηκε!

Γιατι εφ οσον ηξερες τον σκοπο για τον οποιο ερχομασταν δεν μεριμνησες οπως εκανες στο παρελθον απο μονο σου (συμφωνα παντα με τα οσα λες) να υπαρχει και αυτην την φορα αντιστοιχο υλικο για την συγκριση? Μην ξεχνας σε ρωτησαμε και ειπες οτι δεν εχεις. Εμεις ειχαμε επιπροσθετο υλικο αλλα ακαταλληλο για ασφαλη συμπερασματα (ριπαρισμενο βινυλιο σε 24/96). Ισως τελικως κακως δεν το ακουσαμε κι αυτο. Εδω στο 12/44 δεν καταφερε να επιβληθει το πικαπ, για να μην πουμε αντιθετο! Βεβαια το συγκριτικο παλι θα το κανεις μονος σου για να ειναι ασφαλη τα συμπερασματα!!

Οσον αφοραν την δευτερη υπογραμιση, ο σκοπος που ηρθαμε ηταν το συγκριτικο. Θα καναμε και την πλακα μας. Αυτονοητο. Και σε τετοιες μαζωξεις παντα περνας καλα. Αυτο ισχυει νομιζω για ολους μας. Θελω να πιστευω οτι δεν χαλουσε σε τιποτα το απογευμα μας αν λεγαμε κι εκει τις σκεψεις μας και τα συμπερασματα μας απο το συγκριτικο.

Ασχετα με ολα τα παραπανω δεν συμφωνω με το ban. Σιγουρα δεν ειναι ωραιο πραγμα να κατηγορεις δημοσια μελος της διαχειρησης για συμφεροντα, οταν μαλιστα δεν στηριζονται πουθενα. Ομως αυτο εγινε στη ρημη του λογου και σε ενα πνευμα αντιλογιας το οποιο υπηρχε αμφοτερων των πλευρων (βαζω και τον εαυτο μου μεσα). Νομιζω οτι αυτο το καταλαβαν τα μελη. Αλωστε απο τα γραπτα μας κρινομαστε ολοι και ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του. Εγω λεω να τον ξεμπαναρεις. Αυριο ειναι Χριστουγεννα φιλε μου. Ας τα περασουμε ολοι μαζι και με οτι ιδιοτροπιες και παραξενιες εχει ο καθενας μας.

Τωρα ρε Νικολα συν τοις αλλοις δεν εχουμε και με ποιον να μαλωνουμε. Με τον Χρηστο τα εχουμε βρει εδω καιρο και παρολο που εχουμε διαφορετικες αποψεις σε καποια πραγματα ειναι η συμπαθεια μου. Με τον Μιχαλη δεν μπορω να μαλωσω γιατι ειναι στον μηνα του μελλιτος με το νεο του ηχοσυστημα, δεν θελω να του την χαλασω. Θα περασουμε πολυ βαρετα τις γιορτες.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Σιγουρα δεν ειναι ωραιο πραγμα να κατηγορεις δημοσια μελος της διαχειρησης για συμφεροντα, οταν μαλιστα δεν στηριζονται πουθενα.
Εάν αναφερόταν ΜΟΝΟ σε εμένα δεν θα είχα πρόβλημα. Έξι χρόνια υπάρχει το AVSite, ποτέ δεν έχει τιμωρηθεί άνθρωπος για κάτι που είπε σε εμένα. Μιλάει στον πληθυντικό, που σημαίνει ότι έχει υπόψη του μια ομάδα ανθρώπων, πιθανότατα κι εσάς μαζί που τολμήσατε να πείτε ότι το απλό σιντάκι ξεπέρασε το αναλογικό του σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, να μαζευτούμε να μοιραστούμε τα κέρδη μας. Άντε μη τα πάρω! :136:
Εγω λεω να τον ξεμπαναρεις. Αυριο ειναι Χριστουγεννα φιλε μου. Ας τα περασουμε ολοι μαζι και με οτι ιδιοτροπιες και παραξενιες εχει ο καθενας μας. Τωρα ρε Νικολα συν τοις αλλοις δεν εχουμε και με ποιον να μαλωνουμε. Θα περασουμε πολυ βαρετα τις γιορτες.
Έχεις δίκιο, η διασκέδαση πάνω από όλα. Άσε με να το σκεφτώ. :137:

...

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.998
Απάντηση: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

Έχετε δίκιο(πληθυντικός αριθμός).Δεν είναι χρήσιμο μεν να χαϊδεύουμε αυτιά,αλλά δεν είναι και άσχημο με τον τρόπο μας να παροτρύνουμε κάποιον να σκεφτεί το λάθος του.Ειδικά αυτές τις μέρες επιβάλλεται,αφού ακόμα και πινακίδες κυκλοφορίας που έχουν αφαιρεθεί εξαιτίας τροχαίων παραβάσεων επιστρέφονται.Ανάλογο θα μπορούσε να γίνει και σχετικά με τον κώδικα διαδικτυακής κυκλοφορίας.

Καμιά φορά γράφονται πράγματα εν θερμώ που δεν γίνονται πιστευτά-πόσο μάλλον να τεκμηριωθούν- ούτε από τον ίδιο τον γράφοντα. Εκτός και αν έχει τις περγαμηνές ψυχιάτρου και μας έχει περάσει επιπλέον από συνεδρία ώστε να έχει βγάλει πόρισμα.
Ειδάλλως οι χαρακτηρισμοί μπορεί να επιστρέψουν ως μπούμερανγκ σε όποιον τους εκτοξεύει...:137:
Σε κάποιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται τόση περίσκεψη,αλλά απόφαση.

Reaction score
11

Ασχετα με ολα τα παραπανω δεν συμφωνω με το ban. Σιγουρα δεν ειναι ωραιο πραγμα να κατηγορεις δημοσια μελος της διαχειρησης για συμφεροντα, οταν μαλιστα δεν στηριζονται πουθενα. Ομως αυτο εγινε στη ρημη του λογου και σε ενα πνευμα αντιλογιας το οποιο υπηρχε αμφοτερων των πλευρων (βαζω και τον εαυτο μου μεσα). Νομιζω οτι αυτο το καταλαβαν τα μελη. Αλωστε απο τα γραπτα μας κρινομαστε ολοι και ο καθενας βγαζει τα συμπερασματα του. Εγω λεω να τον ξεμπαναρεις. Αυριο ειναι Χριστουγεννα φιλε μου. Ας τα περασουμε ολοι μαζι και με οτι ιδιοτροπιες και παραξενιες εχει ο καθενας μας.
:444: Σωστός!

Πάντως φίλε vastsar διακρίνω μία διαφοροποίηση στις θέσεις σου από τις αρχικές εκτιμήσεις σου. Ίσως βέβαια έκανες/κάνεις πλάκα!

Τελικά καλά λέω πως οι μόνοι με απόλυτες και ξεκάθαρες θέσεις είναι όσοι δεν παρευρέθηκαν... (Πάλι δίκιο έχω... Δεν το αντέχω πλέον! :141:).

:107:

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Καλά σε λέει η μαμά σου αητό... :143:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.823
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Συγκριτικο κορυφαιας αναλογικης πηγης με ψηφιακη

...Έξι χρόνια υπάρχει το AVSite, ποτέ δεν έχει τιμωρηθεί άνθρωπος για κάτι που είπε σε εμένα....
σε σένα μιλούσε καλέ, στον πληθυντικό "ευγενείας":136:, διότι (και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε) είσαι και πρόσωπο εξουσίας:137:! άντε βρε, ξε-μπάναρέ τον!

Έχεις δίκιο, η διασκέδαση πάνω από όλα. Άσε με να το σκεφτώ. :137:
τι να σκεφτείς? θες να μας δημιουργήσεις όντως ψυχολογικό πρόβλημα? ποιός θα μας πει τα κάλαντα? ξέρεις πόσο κοστίζει η διασκέδαση τη σήμερον ημέρα?

δώσε
Λεξοτανίλ-Στεντόν
στο
λα-ό!

φόλα
στο σκύλο
το ραν-νταν-πλαν!
:144:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.149
Αντε βρε παιδια...Αγιες μερες ειναι...

Σας αγαπαω ολους...Ακομα κι εσας , ναι , που ακουτε απο cd και ψηφιακα...!:137::137::137::138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.823

άσε που στο επόμενο "συγκριτικό" που θα οργανώσει ο Λου-Σου, αν κάτι πάει στραβά - σπάσει ο διάολος το ποδάρι του- και προτιμηθεί πάλι το παλιο-ψηφιακό, τότε θα βγει και πάλι αβίαστα το συμπέρασμα πως:

λινκ

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Σας αγαπαω ολους...Ακομα κι εσας , ναι , που ακουτε απο cd και ψηφιακα...!:137: :138:
Είσαι μεγάλη καρδιά!!! Εγώ δεν θα το έκανα ποτέ αυτό... :143: :135:

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729

Εγω λεω να τον ξεμπαναρεις. Αυριο ειναι Χριστουγεννα φιλε μου. Ας τα περασουμε ολοι μαζι και με οτι ιδιοτροπιες και παραξενιες εχει ο καθενας μας.

.
Και εγω βρε Νικολα μου.
Το πρωι ηθελα να ριξω...5-6 γαλλικα στην συζυγο και ειπα μεσα μου
"ας παει στο καλο μερα που ειναι"
Ας ειμαστε ολοι αγαπημενοι τετοιες μερες:126:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.823

Σας αγαπαω ολους...Ακομα κι εσας , ναι , που ακουτε απο cd και ψηφιακα...!:137::137::137:
είσαι μεγάλη μουσίτσα εσύ, παλιο-κρυφο-ψηφιακιά μουσίτσα δηλαδή, αλλά πρόσεχε, διότι στα κυβικά που είσαι (φτερού-πούπουλου και βγάλε), σε βλέπω κρεμασμένο ως στολίδι πάνω στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μου να σε φέγγουν τα λαμπιόνια....:136:

Reaction score
11

"RDoherty
AVSite Member

Re: Τυφλό τεστ καλωδίων τροφοδοσίας
Εκτός από τυφλούς, θα συμμετέχουν και μονόφθαλμοι?"

Ρωτάει ο πλέον ειδικός όλων!

Άρα:

To επαναλαμβάνω:

Aκούω σωστά. Ακούω με τα μάτια!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Reaction score
313

Διαφωνώ με τη συγκεκριμένη "τιμωρία".
Είναι άκρως επιλεκτική (ίσως όχι για πρώτη φορά).

Παρόλα ταύτα, διαφωνώ με την αναίρεσή της, διότι προτείνεται να γίνει λόγω...των ημερών.
Δηλαδή, ως "χάρη".
Μπα! Δε χρειάζεται..."λύπηση".
Πάρθηκε μία απόφαση, ας υπάρχει το σθένος να υποστηριχτεί (και να κριθεί, ίσως).

Reaction score
968
Δεν χρειαζόταν να καταλήξουμε έτσι. Νομίζω ότι χρειάζονται οι πολλές και αντικρουόμενες απόψεις στο αντικείμενο του audio. Χόμπυ είναι ... μην τρελαθούμε κιόλας! Εδώ ολόκληρη χώρα την πήρε και τη σήκωσε ο διάολος ... και δεν έχει τιμωρηθεί απολύτως κανένας!

ΥΓ. Μου φαίνεται ότι θα μείνω με την απορία για το ποιο είναι το προτιμότερο μέσο (πηγή) αναπαραγωγής. Άλλη μία αποτυχημένη απόπειρα, από την οποία προσωπικά τουλάχιστον δεν αποκόμισα τίποτα.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.512
Διαφωνώ και εγώ με την "τιμωρία". Θεωρώ ότι ο ΛΣ προκάλεσε αλλά και προκλήθηκε. Επίσης διαφωνώ με την αναίρεσή της λόγω των "ημερών" (sic).

Reaction score
4.250

:444: Σωστός!

Πάντως φίλε vastsar διακρίνω μία διαφοροποίηση στις θέσεις σου από τις αρχικές εκτιμήσεις σου. Ίσως βέβαια έκανες/κάνεις πλάκα!

Τελικά καλά λέω πως οι μόνοι με απόλυτες και ξεκάθαρες θέσεις είναι όσοι δεν παρευρέθηκαν... (Πάλι δίκιο έχω... Δεν το αντέχω πλέον! :141:).

Για εξηγησε μου, γιατι δε νομιζω υποστηριξα πουθενα κατι διαφορετικο απο την αρχικη μου τοποθετηση.

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • loggeo
    Projectors
  • Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847