AUDIO SPECTRUM

Reaction score
14
παιδια χρονια πολλα σε ολους σας ...θαθελα την πολυτιμη βοηθεια σας .μετα απο πολλα χρονια ειπα να αλλαξω λιγο το συστημα μου αλλα λογω της κρισης αρκετα συντηρητικα . το αρχικο μου συστημα το ειχα αγορασει πριν 12 χρονια απο τον ορφεα πατρα .και ειναι ενισχυτης ολοκληρωμενος triangle te-60 ,cd player micromega stage 6 ,και ηχεια triangle graphite 120w 8 om .για χρονια ακουγα πολυ καλα αλλα προσφατα βρηκα ενα καλο cd player το opera consonance linear cd 120 .πολυ καλο το ακουσα .δυστυχως ομως παρουσιαστηκε προβλημα στα ηχεια πιθανον στο πηνιο το woofer στην προσπαθεια μου να το φτιαξω το χαλασα χειροτερα ..ο ιδιος φιλος που βρηκα το cd μου πουλει σε αριστη κατασταση τα audio spectrum artemis παλιοτερο μοντελο 2000 με 300ευρω .θελω την γνωμη σας αν αξιζει να τα παρω και αν ο 60αρης triangle te-60 μπορει να τα οδηγησει καλα . στο μεταξυ εστειλα και στον ορφεα στην αθηνα στον ko aleko για επισκευη τα παλια .τι νακανω λετε να επισκευαζονται σωστα τα παλια να τα κρατησω και με πιο κοστος συμφερει η να παρω τα as ..please help

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.426
Τα 300 ευρώ είναι πολύ καλή τιμή αν τα ηχεία είναι σε καλή κατάσταση και δεν έχουν επισκευασμένα μεγάφωνα.

Μετά την επισκευή ενός μεγαφώνου, στην καλύτερη των περιπτώσεων, θα πάρεις το 80-85% της απόδοσης του.

Reaction score
1.187
Απάντηση: AUDIO SPECTRUM

300€ είναι πάρα πολύ καλή τιμή για Artemis αν είναι σε καλή κατάσταση!
Οσον αφορά το αν θα μπορεί να τα οδηγήσει ο ενισχυτής σου θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα Artemis είναι πανεύκολο φορτίο και μπορούν να τα οδηγήσουν όλοι οι ενισχυτές.
Αν υπάρχει ενισχυτής που δεν μπορεί να οδηγήσει τα Artemis τότε είναι για πέταμα.

Reaction score
14

τε λικα αποφασισα να αγορασω ηχεια ραφιου τα castle knight 1 και να φτιαξω και τα triangle η γνωμη σας για τα castle

Reaction score
0

300€ είναι πάρα πολύ καλή τιμή για Artemis αν είναι σε καλή κατάσταση!
Οσον αφορά το αν θα μπορεί να τα οδηγήσει ο ενισχυτής σου θα πρέπει να γνωρίζεις ότι τα Artemis είναι πανεύκολο φορτίο και μπορούν να τα οδηγήσουν όλοι οι ενισχυτές.
Αν υπάρχει ενισχυτής που δεν μπορεί να οδηγήσει τα Artemis τότε είναι για πέταμα.
Δεν είναι όλα τα μοντέλα Αρτεμις εύκολα.Αυτό είναι ανακριβές.Το τελευταίο μόνο είναι σχετικά εύκολο,απ' ότι γράφει ο ΗΧΟΣ.Αλλά έτσι έγραφαν και για τα προηγούμενα...

Είχα το προηγούμενο και με κατοστάρι ενισχυτή είχα πρόβλημα.Τ' άλλαξα κι ησύχασα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.426
Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM

Δεν είναι όλα τα μοντέλα Αρτεμις εύκολα.Αυτό είναι ανακριβές.Το τελευταίο μόνο είναι σχετικά εύκολο,απ' ότι γράφει ο ΗΧΟΣ.Αλλά έτσι έγραφαν και για τα προηγούμενα...

Είχα το προηγούμενο και με κατοστάρι ενισχυτή είχα πρόβλημα.Τ' άλλαξα κι ησύχασα.
Υπάρχουν κατοστάρηδες που κουνάνε ότι υπάρχει και κατοστάρηδες που δεν κουνάνε ούτε τον εαυτό τους.:138:
Εσύ σε ποιον αναφέρεσαι?

Reaction score
1.187

Εχω την Artemis του '97 με transmission line και είναι ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ φορτίο. Την έχω οδηγήσει με 15 watt λαμπάτο ενισχυτή και με τον μικρό Rotel 2x30 watts σε χώρο 45 τ.μ.
Κανένας ενισχυτής δεν "ίδρωσε" για να οδηγήσει τα Artemis σε μεγάλες εντάσεις χωρίς παραμόρφωση και με απόλυτο έλεγχο του χαμηλού στον συγκεκριμένο χώρο των 45 τ.μ.

Το ίδιο ισχύει με τα μεταγενέστερα μοντέλα bass reflex v2 κλπ.

Συνεπώς επιμένω ότι ενισχυτής που δεν μπορεί να οδηγήσει τα Artemis δεν μπορεί να οδηγήσει τίποτα και είναι για πέταμα.

Reaction score
0

H δική μου(του πατέρα μου)ήταν τα V2 του 2003.Ευαισθησία κάπου στα 90 db(σιγά μην ήταν τόσο)και με αντίσταση μετρημένη απο τον ΗΧΟ στα 4,2-6 ohm.

Το επόμενο μοντέλο V2,πρίν το τελευταίο που κυκλοφορεί τώρα, έπεφτε πάλι στα 5 ohm κι είχε ευαισθησία 85 db(μετρήσεις ΗΧΟΥ).

Και στις δύο περιπτώσεις ήταν ηχεία 3 μεγαφώνων και 3 δρόμων.

Αν όλα αυτά περιγράφουν εύκολα ηχεία,τότε πάω πάσο.

Και τα 100 μετρημένα Watt στα 8 ohm είναι πάντα 100 Watt.Δεν ξέρω πολά είδη Watt.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.426
Τριών δρόμων Άρτεμις μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει.

Τα 100 θεωρητικά watt ενός ενισχυτή δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα για το πως οδηγεί ένα πραγματικό φορτίο.
Είναι τόση οι παράγοντες που συνιστούν ένα καλό από ένα κακό ενισχυτή με την ίδια ισχύ, που χρειάζονται πολλές παραγράφους για να εξηγηθούν.
Για παράδειγμα η αντίσταση εξόδου καθώς και η ικανότητα του τροφοδοτικού είναι δύο από αυτούς.
Καιρός να γνωρίσεις λοιπόν τι σημαίνει watt.

Reaction score
29.536

Θα συμφωνήσω με τον πέτρο , σε ολα και θα επισημάνω οτι τα πάντα περιστρέφονται γύρω απο τον νόμο του ohm.Αντε και λίγο γύρω απο το df.

Reaction score
0
Απάντηση: Re: AUDIO SPECTRUM

Τριών δρόμων Άρτεμις μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει.

Τα 100 θεωρητικά watt ενός ενισχυτή δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα για το πως οδηγεί ένα πραγματικό φορτίο.
Είναι τόση οι παράγοντες που συνιστούν ένα καλό από ένα κακό ενισχυτή με την ίδια ισχύ, που χρειάζονται πολλές παραγράφους για να εξηγηθούν.
Για παράδειγμα η αντίσταση εξόδου καθώς και η ικανότητα του τροφοδοτικού είναι δύο από αυτούς.
Καιρός να γνωρίσεις λοιπόν τι σημαίνει watt.
Ευχαριστώ πάνσοφε για την πληροφόρηση.

To watt είναι watt κι έχω μάθει τι σημαίνει στους μηχανολόγους του ΕΜΠ.Αλλο πράγμα το τροφοδοτικό συνολικά,που σ' αυτό μάλλον προσπαθείς να αναφερθείς.

Reaction score
1.685

Τοτε ισως θα επρεπε να ξερεις οτι ο ενισχυτης μετατρεπει την ισχυ που παραγεται απο την τροφοδοσια του σε ισχυ διαμορφωμενη απο το ακουστικο σημα.

Επισης ασφαλως και γνωριζεις οτι 100 watt ειναι 10 volt Χ 10 ampere ΠΧ, αλλα το ιδια 100 watt θα μπορουσαν να ειναι 100 volt X 1 ampere.

Ειμαι σιγουρος οτι μπορεις να καταλαβεις την διαφορα...
Πολυ καλα τα ειπε ο Πετρος.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.426
Re: Απάντηση: Re: AUDIO SPECTRUM

Ευχαριστώ πάνσοφε για την πληροφόρηση.

To watt είναι watt κι έχω μάθει τι σημαίνει στους μηχανολόγους του ΕΜΠ.Αλλο πράγμα το τροφοδοτικό συνολικά,που σ' αυτό μάλλον προσπαθείς να αναφερθείς.
Λυπάμαι πολύ αλλά το γνωστικό σου επίπεδο δεν δικαιολογεί αυτή την έπαρση.
Κακώς έκανα που ασχολήθηκα με το θέμα που άνοιξες.

Reaction score
0

Εσύ λυπάσαι;Εγώ έδειξα έπαρση;

Εσύ μου έγραψες καιρός να μάθεις τι σημαίνει watt. Σου απάντησα και το επαναλμβάνω ότι το watt είναι μόνο ένα σαν φυσικό μέγεθος.

Tώρα άρχισες να κρίνεις το...γνωστικό μου επίπεδο,μετά απο ανατλλαγή μερικών μηνυμάτων.Δεν πάμε καλά μου φαίνεται...

Reaction score
1.685

Εχει πολυ ενδιαφερον ο τροπος που αντιδρας.

Μπορεις να μας εξηγησεις εσυ τι σημαινει watt?

Ισως, επειδη κι εγω ειμαι μηχανολογος του ΕΜΠ, μιλησουμε την ιδια γλωσσα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.426
Re: Απάντηση: AUDIO SPECTRUM

<<Και στις δύο περιπτώσεις ήταν ηχεία 3 μεγαφώνων και 3 δρόμων.>>

<<Και τα 100 μετρημένα Watt στα 8 ohm είναι πάντα 100 Watt.Δεν ξέρω πολά είδη Watt.>>

Οι παραπάνω προτάσεις είναι δικές σου.
Εδώ ανακάλυψες τρίδρομη Άρτεμη.
Αντί λοιπόν να ζητήσεις κάποια εξήγηση του τι συμβαίνει με τα θεωρητικά σε ιδανικό φορτίο μετρημένα watt των ενισχυτών έχεις ύφος εκατό Καρδιναλίων.
Απαντήσεις σου δόθηκαν και από τους παραπάνω συνφουρίτες αλλά δεν έκανες το κόπο να διαβάσεις τι γράφουν και εξακολουθείς το ίδιο τροπάριο.

Reaction score
0

Eχω μπροστά μου,το τεύχος 440(11os 2009)του ΗΧΟΥ.

Γράφει στην σελ 149: Audio Spectrum Artemis 3μεγάφωνα/3 δρόμων- 85 db ευαισθησία και 5 ohm/157 hz.

Σας παρέθεσα τα χαρακτηριστικά και του προηγούμενου μοντέλου(ευαισθησία κι αντίσταση) κι είναι προφανές ότι δεν τα λές εύκολα ηχέια.

Αυτό δεν έλεγα εξ αρχής κι εσείς τ' αντίθετο;

Τ' άλλα είναι για απλό εντυπωσιασμό.

Χαιρετώ και θα σκεφθώ άν θα ξαναγράψω εδώ.Εχετε καβαλήσει ένα καλάμι και προσβάλεται μ΄ ύφος αρχιγκουρού τους συνομιλητές σας.

Reaction score
1.685

Ειναι λοιπον ευκολο να καταλαβεις απο την διαταξη των μεγαφωνων μεσω της φωτογραφιας του περιοδικου οτι αυτο δεν θα μπορουσε να ειναι τριων δρομων. (ισως λαθος του περιοδικου).
Η θεση σου λοιπον προηρθε απο λαθος πληροφορηση για την οποια ισως να μην ευθυνεσαι εσυ.
Στο σκελος ομως της επιμονης σου περι γνωσεως για την μοναδα του watt, το βημα της εξηγησεως σου ανηκει και πρεπει να απαντησεις...

Reaction score
1.187

H δική μου(του πατέρα μου)ήταν τα V2 του 2003.Ευαισθησία κάπου στα 90 db(σιγά μην ήταν τόσο)και με αντίσταση μετρημένη απο τον ΗΧΟ στα 4,2-6 ohm.

Το επόμενο μοντέλο V2,πρίν το τελευταίο που κυκλοφορεί τώρα, έπεφτε πάλι στα 5 ohm κι είχε ευαισθησία 85 db(μετρήσεις ΗΧΟΥ).

Και στις δύο περιπτώσεις ήταν ηχεία 3 μεγαφώνων και 3 δρόμων.

Αν όλα αυτά περιγράφουν εύκολα ηχεία,τότε πάω πάσο.

Και τα 100 μετρημένα Watt στα 8 ohm είναι πάντα 100 Watt.Δεν ξέρω πολά είδη Watt.
Λοιπόν φίλε μου Artemis τριών δρόμων δεν υπήρξε ποτέ! Η Artemis ήταν πάντα 2 δρόμων τριών μεγαφώνων. Το τελευταίο μοντέλο που βγαίνει τώρα με αλλαγή στο crossover είναι δυόμισι δρόμων:

http://www.audiospectrum-hifi.com/d...12&open1=19&open2=20&open3=12&thepid=4&page=1

Η ευαισθησία στο παλιό μοντέλο με το transmission line ήταν 92 db/w/m ενώ όταν έγινε bass reflex έπεσε στο 91 db/w/m
Δεν είναι όμως η ευαισθησία μόνο που δείχνει αν ένα ηχείο είναι εύκολο ή δύσκολο αλλά και η ελάχιστη αντίσταση και η ωμική ή επαγωγική συμπεριφορά του ηχείου. Η Artemis είναι άριστο ωμικό φορτίο που δεν πέφτει πουθενά κάτω από τα 5.5Ωhms.

Οι μετρήσεις στο τεύχος του Ηχου που άνφέρεσαι (και τις έχω δει κι εγώ) είναι τελειώς λάθος και δεν συμφωνούν πουθενά με παλιότερες μετρήσεις του ίδιου περιοδικού και του High Fidelity.

Artemis με ευαισθησία 85 db/w/m δεν υπήρξε ποτέ. Αυτή η "μέτρηση" είναι 1000% λάθος.
Εχω ηχεία Acoustic Research AR-10π κλειστού τύπου με 4Ωhms αντίσταση και 86 db/w/m Εκεί να δεις δύσκολο φορτίο. Καμμία σχέση με τα Artemis. Εκεί που ο ενισχυτής παίζει τα Artemis στο "παρα τέταρτο", πρέπει να φθάσει στο "ακριβώς" για να παίξουν τα AR των 86 db/w/m στην ίδια ένταση. Αρα ξέχνα τα μπαρμπούτσαλα που "μέτρησε" ο Ηχος και βρήκε 85 db/w/m

Για πες μας κι εμάς να μάθουμε ποιός ήταν αυτός ο ενισχυτής των 100 watt που δεν κατάφερε να οδηγήσει τα Artemis;

Reaction score
0

Ειναι λοιπον ευκολο να καταλαβεις απο την διαταξη των μεγαφωνων μεσω της φωτογραφιας του περιοδικου οτι αυτο δεν θα μπορουσε να ειναι τριων δρομων. (ισως λαθος του περιοδικου).
Η θεση σου λοιπον προηρθε απο λαθος πληροφορηση για την οποια ισως να μην ευθυνεσαι εσυ.
Στο σκελος ομως της επιμονης σου περι γνωσεως για την μοναδα του watt, το βημα της εξηγησεως σου ανηκει και πρεπει να απαντησεις...
Επειδή "συνάδελφε" το παίζεις έξυπνος κι εγώ φεύγω για να πάρω το ντοκτορά μου και στα ηλεκτρονικά,θα σου πώ μόνο,ότι η έννοια wrms,που χρησιμοποιείται εσείς οι...επιστήμονες,δεν έχει καμία σχέση με την φυσική και την επιστήμη.Αν μου πείς γιατί,μπορεί και να συζητήσω μαζί σου.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.868
Members
38.508
Νεότερο μέλος
koskef