Τα λαϊκά στέκια των Ελλήνων...

Reaction score
877
Re: Απάντηση: Τα λαϊκά στέκια των Ελλήνων...

Και για να απαντήσω και στο θέμα, ψηφίζω την επιλογή 1.....

1) κυριλο-καψουρο-μπουζουκλερί...(Ρεμο-Πλούταρχοι, Βισσο-Βανδο-Ζήνες, Σφακιανο-Τερζο-Καράδες, Πετρελο-Βέρτηδες, κλπ)...

και μένα μ' αρέσει η κουρτίνα νο 1... έχει ωραία θέα...
(όποτε με σέρνει η παρέα σε τέτοια μέρη ποτέ δεν κοιτάω τη σκηνή και την τραγουδιάρα-άρη... ούτε ακούω... ασχολούμε με τη 'θέα' τριγύρω:142:)

και την 5, χωρίς σειρά προτίμησης, αλλά ανάλογα με τη διάθεση της δεδομένης στιγμής που θα πάω.:107:

5) εντεχνο-ρεμπετο-μπουζουκλερί... (Τσερτο-Γκολέδες, Αγαθωνο-Κορακάκηδες, Γλυκεριο-Αρβανιτάκες, διάφοροι άγνωστοι)...

Εδώ έχω διασκεδάσει αρκετές φορές... :103:

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα λαϊκά στέκια των Ελλήνων...

penelopie το βασικό μου πρόβλημα σε όλη αυτή την κτηνωδία δέν είναι τόσο το να αφήσω κάποιον να κάνει κάτι ή να του το απαγορέψω.
στην τελική δέν έχω το δικαίωμα.ας κάνει ότι θέλει.ας πάρει εκατό δάνεια για να πάρει το καινούργιο audi a1 1,1 κυβικά μήπως και μπορέσει να πουλήσει μούρη.

το πρόβλημα μου είναι οτι σήμερα αυτή η διασκέδαση τίθεται ως μονόδρομος.αδυνατώ να σκεφτώ ένα μαγαζί που ο κόσμος πάει απλά για να ΑΚΟΥΣΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ.
δέν θέλω να βλέπω τον βλάκα Ελληνάρα να χορεύει "ο αητός πεθαίνει στον αέρα" με το τσιγάρο στο στόμα και τη μαγκιά στο βλέμα χωρίς ούτε στο ελάχιστο να καταλαβαίνει οτι ο στίχος του τραγουδιού αυτού δέν αναφέρεται σε χαρές και γλέντια.
βέβαια όπως είπα αφού το γουστάρει ας το κάνει.δικαίωμα του.

έχω εγώ όμως την επιλογή να μήν τον βλέπω?ή πρέπει να πάω στο Μέγαρο και να δώ τον Νταλάρα?

Μάνο ωραίο θέμα και με χιούμορ!!!keep going!!!
Teacherza, λυπάμαι αλλά δυσκολεύομαι να μπω στη λογική σου.
Λες:"δέν θέλω να βλέπω τον βλάκα Ελληνάρα να χορεύει "ο αητός πεθαίνει στον αέρα" με το τσιγάρο στο στόμα και τη μαγκιά στο βλέμα". Ποιος είναι αυτός? Ο αμόρφωτος νεόπλουτος? Ο μπαμπάς μου που γουστάρει μόνο τέτοια μουσική? Ο φοιτητής Ιατρικής που τον πούλησε η γκόμενα κι έχει βγει για να γίνει στουπί και να ξεδώσει? Ο επαρχιώτης του μικρού χωριού που αυτά τα τραγούδια αγγίζουν την ψυχή του? Ας μην είμαστε κοντόφθαλμοι και μην τα ισοπεδώνουμε όλα...

Απ' την άλλη, ρε παιδιά, δεν καταλαβαίνω πραγματικά. Τι σχέση έχουν σε μια συζήτηση για τα "στέκια των Ελλήνων" τα ακριβά αυτοκίνητα έξω από τα μαγαζιά. Πρέπει να το συνδιάσουμε "κάπως" αυτό το στοιχείο? Πως?

Όσο για το Μέγαρο Μουσικής, ε, τη μέρα που θα τραγουδάει ο Νταλάρας μην πας. Δηλαδή, όσοι τον θαυμάζουν δεν έχουν κι αυτοί το δικαίωμα να τον δουν εκεί? Το ΜΜΑ είναι απλά ένας χώρος, ένα μέσο και τίποτα περισσότερο.

Reaction score
6
Δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να διασκεδάσω σε όλες τις κατηγορίες λαϊκών κέντρων.
Και τη ζειμπεκιά θα χόρευα και το τσάμικο, αρκεί να το βγάλω από μέσα μου.

Γιατί η μουσική είναι όπως την αισθάνεται κανείς. :144:

Ακόμα και στο Μέγαρο θα έριχνα μια γυροβολιά αν στο κλαρίνο ήταν ο Πετρολούκας.
Καλά για τον Νταλάρα στο Μέγαρο, δεν το συζητώ. Όνειρο! Και παίζει και με ορχήστρες που δεν είναι της πλάκας.

Να προσθέσω στα στέκια και τα πανηγύρια προς τιμήν του πολιούχου αγίου της περιοχής όπου με αφορμή αυτά σερβίρεται και ψητό στη λαδόκολλα και κρασί ή μπύρα σε πλαστικό ποτήρι.

ΧΑΜΟΣ! :444:

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486

1) κυριλο-καψουρο-μπουζουκλερί...(Ρεμο-Πλούταρχοι, Βισσο-Βανδο-Ζήνες, Σφακιανο-Τερζο-Καράδες, Πετρελο-Βέρτηδες, κλπ)...

και μένα μ' αρέσει η κουρτίνα νο 1... έχει ωραία θέα...
(όποτε με σέρνει η παρέα σε τέτοια μέρη ποτέ δεν κοιτάω τη σκηνή και την τραγουδιάρα-άρη... ούτε ακούω... ασχολούμε με τη 'θέα' τριγύρω:142:)
Τραβάτε με κι ας κλαίω που λένε...:137:

Δηλαδή δε σ' αρέσει ο Πλούταρχος? Όχι ο αρχαίος, ο άλλος!:138:
[RELIOPS="Αυτός που λέει...."][YOUTUBE]q28TboXxFCA&feature[/YOUTUBE][/RELIOPS]
:107:

Reaction score
777
και εγώ βρε παιδιά έχω διασκεδάσει σε αυτά τα κέντρα.

απλά η βιομηχανία του χρήματος που κρύβεται εκεί, εκτόπισε τον ανταγωνισμό όπως...

Να προσθέσω στα στέκια και τα πανηγύρια προς τιμήν του πολιούχου αγίου της περιοχής όπου με αφορμή αυτά σερβίρεται και ψητό στη λαδόκολλα και κρασί ή μπύρα σε πλαστικό ποτήρι.

ΧΑΜΟΣ! :444:
που αποτελούν για εμένα μεγάλη συνέχεια της δημοτικής μας παράδοσης.αν πετύχετε παραδοσιακό πανηγύρι δηλαδή και όχι αυτά με τα ντράμς και το συνθεσάιζερ.

πλέον πρέπει όλοι να ακούμε όταν βγαίνουμε έξω noti, ή κλάμπικα(που και απο αυτά ακούω!), ή placebo.α και για κουλτουρέ Ελληνικά Νταλάρα.αυτό που το πάς.

μήν με βλέπετε κομπλεξικό ή κάτι άλλο.επισκέπτομαι συχνά κλάμπ όπως το doors, το rock αλλα και της παραλιακής το καλοκαίρι.πηγαίνω συχνά στα στέκια της Πανόρμου και σε κανα ρεμπετάδικο.όχι συχνά αλλα εντάξει...πάω...πηγαίνω στο blue peach στο Χολαργό που παίζει ρόκ αλλα και στο play στην Αγία παρασκευή που παίζει ότι να ναι(πάντα όμως τρέντυ).
στο ραδιόφωνο έχω δύο μπάντες.η μία έχει τα δημόσια κανάλια και το σκάι ενώ η άλλη έχει κλάμπικα και το red fm.
μή νομίζετε οτι μιλάτε σε κάποιον "κλειστόμυαλο" που ακούει μόνο diana krall και ήρθε να μας το παίξει...

τουλάχιστον αυτό βλέπω γύρω μου.αν βλέπετε κάτι άλλο πείτε το μου να ξέρω και εγώ...μπορεί να ζώ στον κόσμο μου.

Reaction score
31

[RELIOPS="Αυτός που λέει...."][YOUTUBE]q28TboXxFCA&feature[/YOUTUBE][/RELIOPS]
πεστα ρε παιδι μου ειχα παει προχθες και τον ειχα ακουσει φευγοντας σκουπισα και το μαγαζι σημερα θα παω κωστοπουλο
ωραια πραγματα και τωρα γιαννακη ακουω θα μου πειτε ποσος σας ενδιαφερει αλλα αναλογα την περιπτωση παει και η μουσικη νομιζω

Pin

Θεΐτσα
Reaction score
4.486

πεστα ρε παιδι μου ειχα παει προχθες και τον ειχα ακουσει φευγοντας σκουπισα και το μαγαζι σημερα θα παω κωστοπουλο

:405::403:

ωραια πραγματα και τωρα γιαννακη ακουω θα μου πειτε ποσος σας ενδιαφερει αλλα αναλογα την περιπτωση παει και η μουσικη νομιζω
:615:

Reaction score
877
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα λαϊκά στέκια των Ελλήνων...

"Αυτός που λέει...."

[YOUTUBE]q28TboXxFCA[/YOUTUBE]

τι να σου πω... κόβω φλέβες... :138:

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα λαϊκά στέκια των Ελλήνων...

αναλογα την περιπτωση παει και η μουσικη νομιζω
Αυτό ξαναματαπέστο! :137:

Και με echo γιατί έτσι μας αρέσει!

[YOUTUBE]lJKujkKKjgQ&feature=related[/YOUTUBE]

Reaction score
31
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα λαϊκά στέκια των Ελλήνων...

τι να σου πω... κόβω φλέβες...
εδω σε θελω ομως να προσπαθησεις να τις κοψεις με το τσιμπιδι
απο τα παγακια οπως καποια στιγμη πηγα να το κανω εγω οεο

Reaction score
2.236
και εγώ βρε παιδιά έχω διασκεδάσει σε αυτά τα κέντρα.

απλά η βιομηχανία του χρήματος που κρύβεται εκεί, εκτόπισε τον ανταγωνισμό όπως...

που αποτελούν για εμένα μεγάλη συνέχεια της δημοτικής μας παράδοσης.αν πετύχετε παραδοσιακό πανηγύρι δηλαδή και όχι αυτά με τα ντράμς και το συνθεσάιζερ.

πλέον πρέπει όλοι να ακούμε όταν βγαίνουμε έξω noti, ή κλάμπικα(που και απο αυτά ακούω!), ή placebo.α και για κουλτουρέ Ελληνικά Νταλάρα.αυτό που το πάς.

μήν με βλέπετε κομπλεξικό ή κάτι άλλο.επισκέπτομαι συχνά κλάμπ όπως το doors, το rock αλλα και της παραλιακής το καλοκαίρι.πηγαίνω συχνά στα στέκια της Πανόρμου και σε κανα ρεμπετάδικο.όχι συχνά αλλα εντάξει...πάω...πηγαίνω στο blue peach στο Χολαργό που παίζει ρόκ αλλα και στο play στην Αγία παρασκευή που παίζει ότι να ναι(πάντα όμως τρέντυ).
στο ραδιόφωνο έχω δύο μπάντες.η μία έχει τα δημόσια κανάλια και το σκάι ενώ η άλλη έχει κλάμπικα και το red fm.
μή νομίζετε οτι μιλάτε σε κάποιον "κλειστόμυαλο" που ακούει μόνο diana krall και ήρθε να μας το παίξει...

τουλάχιστον αυτό βλέπω γύρω μου.αν βλέπετε κάτι άλλο πείτε το μου να ξέρω και εγώ...μπορεί να ζώ στον κόσμο μου.
Δεν είσαι τόσο ανοιχτόμυαλος όσο νομίζεις!:142:

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα ειδικά λίγοι ακούνε κατά 90% νέο κύμα και Χατζηδάκη! Αλλά πέραν τούτου, οι επιλογές, τουλάχιστον στην Αθήνα είναι άπειρες. Δηλαδή αν ήσουν σε καμιά κωμόπολη με ένα καφενείο και μια καφετέρια που τα βραδιά τραβάνε τα τραπέζια και το κάνουν ελληνάδικο τι θα έλεγες;

Στα μπουζούκια είναι δεδομένη η μουσική που θα ακούσεις.

Αγαπημένη μου προσωπικά κατηγορία, η οποία δεν αναφέρθηκε στις 6 (δεν ξέρω καν αν υπάρχουν τέτοια μαγαζιά στην Αθήνα, στη μπουζουκομάνα Θεσσαλονίκη πάντως έχει τρία τέσσερα) είναι το σχετικά κυριλέ μπουζουξίδικο, που ικανοποιεί όλο το τυπικό των μπουζουκιών αλλά με άσημους ή έστω όχι πρώτης, δεύτερης ούτε καν τρίτης γραμμής ονόματα.

Από τέτοια μαγαζιά έγιναν γνωστοί στη Θεσσαλονίκη αρχικά ο Μακρόπουλος και ο Κιάμος (για Ρέμους και άλλους παλιότερους δε ξέρω, είμαι και σχετικά μικρός) για να κατέβουν και να γίνουν φίρμες πανελληνίως, αλλά και δεκάδες άσημες υπέροχες υπάρξεις, που για κάποιο ακατανόητο λόγο αντί να γίνουν μοντέλα έγιναν τραγουδίστριες, για να τις χαζεύουν εκστασιασμένοι εκατοντάδες άντρες κάθε βράδυ και να τις χαίρονται μεσήλικες ιδιοκτήτες νυκτερινών κέντρων και ποδοσφαιριστές Β και Γ κατηγορίας (το σκυλάδικο ακολουθεί την ιεραρχία, οι της syperleague χτυπάνε κομμάτια από μεγάλα μπουζουξίδικα).

Λόγω μάλιστα της φιλικής οικονομικής πολιτικής, είναι γεμάτα πολλές νύκτες της βδομάδας με φοιτητόκοσμο (Τετάρτη - Πέμπτη = φοιτητομέρες) και πολλές αιθέριες υπάρξεις που λικνίζονται πάνω στα τραπέζια με αναστενάζοντα μίνι, προσπαθώντας να ξεχάσουν τη δύσκολη φοιτητική μέρα (γκουχ γκουχ).

Εδώ λοιπόν, ερμηνευτικά - μουσικά δυο επιλογές υπάρχουν. Η θα δεις κάθε στερεότυπο που υπάρχει στην ελληνική νύκτα επί σκηνής και θα πεθάνεις στα γέλια (π.χ. όταν ο Γονίδης σκάσει μύτη στη μέση της σκηνής πάνω σε καρέκλα, αγκαλιά με το μπουκάλι του θα μειδιάσεις. Όταν το κάνει ο εικοσιπεντάχρονος άσημος μέτριος τραγουδιστής θα ξεκαρδιστείς)

Είτε θα πετύχεις κάποιο διαμάντι, αυθεντικής λαϊκής σύγχρονης μουσικής και θα το απολαύσεις. Π.χ. όταν προ 6-7 ετών είδα πρώτη φορά το Μακρόπουλο στο Ρόδον της Θεσσαλονίκης (ένα από τα "ιστορικά" μαγαζιά της κατηγορίας) αν και ποτέ δεν άκουγα λαϊκά σπίτι (τότε ούτε καν ρεμπέτικο, μόνο ροκ μέταλ και τζαζ) την επόμενη μέρα κατέβασα το δίσκο του, και άκουγα το πρωί "έχω μάτια και βλέπω". Ο δε πατέρας μου μπήκε στο δωμάτιο και με κοίταζε απορημένο ύφος για κανα πεντάλεπτο συνεχόμενα!

Reaction score
31
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα λαϊκά στέκια των Ελλήνων...

Αυτό ξαναματαπέστο! :137:

Και με echo γιατί έτσι μας αρέσει!

[YOUTUBE]lJKujkKKjgQ&feature=related[/YOUTUBE]
αυτο ειναι για καλοκαιρι περιπου 3 το πρωϊ αφου εχεις πιει το κατι τις και να εχεις την πιστα για παρτι σου βεβαια εεε

δωσε δικε μου δωσε

Timaras

Reaction score
2.153
Re: Απάντηση: Τα λαϊκά στέκια των Ελλήνων...

δέν θέλω να βλέπω τον βλάκα Ελληνάρα να χορεύει "ο αητός πεθαίνει στον αέρα" με το τσιγάρο στο στόμα και τη μαγκιά στο βλέμα χωρίς ούτε στο ελάχιστο να καταλαβαίνει οτι ο στίχος του τραγουδιού αυτού δέν αναφέρεται σε χαρές και γλέντια.
Δηλαδή όταν ακούμε τον Αητό του Σφακιανάκη ή το 20 Μάηδες
της Σακελλαρίου σ'ένα μαγαζί θα πρέπει να καθόμαστε όλοι κάτω
και να μας παίρνουν τα ζουμιά?
Εγώ είμαι στις 3 & 4 κατηγορίες και ξερώ ψωμί!

Reaction score
31
Απάντηση: Τα λαϊκά στέκια των Ελλήνων...

δεν ξερω να ανεβαζω και τραγουδια οπως εσεις την τρελα μου μεσα

Reaction score
2.236
Από την άλλη, μισητή κατηγορία είναι τα ρεμπετάδικα. Με έχουν απογοητεύσει όλα ένα προς ένα. Όσες φορές πήγα, ήταν απλά ένα φτηνό σκυλάδικο σε αισθητική και σε μουσική. Αυθεντικότητα μηδέν! Από πέρσι που είμαι Αθήνα ρωτάω να μου πουν μήπως ξέρει κανείς κάποιο αυθεντικό ρεμπετάδικο. Όταν λέω αυθεντικό περιμένω να δω μια τρύπα, που χωράει δέκα παρέες (άντε να χωράει και είκοσι δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας) και στη "σκηνή" παίζουν τρεις παππούδες με τρίχορδα και μπαγλαμαδάκι, χωρίς μικρόφωνα ή άλλα τέτοια διαβολικά πράγματα και από ρεπερτόριο, οτιδήποτε μετά το 65 να είναι απαγορευμένο! Ακόμη δεν έχω πάρει απάντηση, για κάποιο μέρος που να καλύπτει έστω κατά 30% τις προϋποθέσεις. Αν έχετε κάτι υπόψιν σας (και με πμ ακόμη, αν δε θέλετε να το διαδώσετε πολύ) θα σας ήμουν ευγνώμων!!

Reaction score
31
Απάντηση: Τα λαϊκά στέκια των Ελλήνων...

και φυσικα οποιος γουσταρει ερχεται εγω θα βαλω ενα μπουκαλακι ετσι για να γουσταρουμε

και αυριο θα ακουμε μπλουζ και χαλαρη μουσικουλα παλι για να γουσταρουμε

Reaction score
877
φίλε κόρα ... να περάσεις καλά... αν και είμαι σίγουρος γι αυτό...

σέβομαι τα γούστα όλων... όλοι έτσι πρέπει να κάνουμε... γι αυτό είμαι και τρομερά μόνος όσον αφορά στα μουσικά μου ταξίδια... στο σπίτι έχω δικό μου χώρο μονωμένο ηχητικά όπου ακούω...

http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?t=93516

Πολλές φορές δε(τις περισσότερες) την κάνω μόνος μου για ν' ακούσω τις μουσικές που μ' αρέσουν... μέγαρο, συναυλίες, club_άκια... Δεν μ' ακολουθεί κανένας... ούτε η συμβία...!!!:122:

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.875
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7