ASUS ESSENCE ST

Reaction score
3
Απάντηση: ASUS ESSENCE ST

Caravelle, Θεόδωρε ή όποιος άλλος έχει την κάρτα μπορείτε να κοιτάξετε αν τα δύο κανάλια της κάρτας ακούγονται το ίδιο δυνατά με κάποιο dsp από το xonar audio center και χωρίς αυτό; Η διαφορά σε μένα είναι μικρή και ίσως μόνο με ακουστικά να την καταλάβει κάποιος. Δεν ξέρω αν φταίει ο driver ή έχω κάποιο πρόβλημα στην κάρτα.
...μα αφου ειναι στερεο,αρα τα δυο καναλια,δεν παιζουν το ιδιο πραμα,πως να γινει ευκολα συγκριση στην ακουστοτητα;

Reaction score
1

Με κάποιο μονοφωνικό κομμάτι ή το SineGen που είναι freeware μου έρχεται τώρα στο μυαλό.

Reaction score
11

Caravelle, Θεόδωρε ή όποιος άλλος έχει την κάρτα μπορείτε να κοιτάξετε αν τα δύο κανάλια της κάρτας ακούγονται το ίδιο δυνατά με κάποιο dsp από το xonar audio center και χωρίς αυτό; Η διαφορά σε μένα είναι μικρή και ίσως μόνο με ακουστικά να την καταλάβει κάποιος. Δεν ξέρω αν φταίει ο driver ή έχω κάποιο πρόβλημα στην κάρτα.
Μέχρι τώρα δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο αν και σπάνια ενεργοποιώ dsp.

Θα ήθελες να δοκιμάσω κάποιο συγκεκριμένο;

:111:

Reaction score
1

Δοκίμασε όποιο νομίζεις. Το πρόβλημά μου είναι ότι χωρίς dsp έχω διαφορά στην ένταση.

Reaction score
11

Δοκίμασε όποιο νομίζεις. Το πρόβλημά μου είναι ότι χωρίς dsp έχω διαφορά στην ένταση.
Στην αρχή κατάλαβα πως η διαφορά είναι με dsp.

Άν θέλεις διευκρίνησε, με η χωρίς ακούς διαφορά;

Επίσης τα δύο ποντεσιόμετρα στάθμης εξόδου των καναλιών της κάρτας, (mixer), είναι στο ίδιο σημείο; (Στο 76;)

Reaction score
11

O έλεγχος, (με το αυτί), με και χωρίς dsp δεν έδειξε να υπάρχει διαφορά, σε κομμάτι εισαγωγής που έχει σχεδόν την ίδια πληροφορία αριστερά-δεξιά. (Σπανουδάκης Αλέξανδρος).

Τσέκαρε στο mixer τα ποντεσιόμετρα R-L !

:107:

Reaction score
1

Διαφορά ακούω και από την έξοδο των ηχείων και από την έξοδο των ακουστικών όταν δεν είναι ενεργοποιημένο κάποιο dsp. Τα δυο ποτενσιόμετρα είναι στο 76 όπως γράφεις, δεν τα έχω πειράξει ποτέ.

Στην αρχή νόμιζα ότι έπαθα κάποια ζημιά στα αυτιά (με επηρέασε και το λινκ που έβαλες) μέχρι που γύρισα ανάποδα τα ακουστικά.

Reaction score
11

Διαφορά ακούω και από την έξοδο των ηχείων και από την έξοδο των ακουστικών όταν δεν είναι ενεργοποιημένο κάποιο dsp. Τα δυο ποτενσιόμετρα είναι στο 76 όπως γράφεις, δεν τα έχω πειράξει ποτέ.

Στην αρχή νόμιζα ότι έπαθα κάποια ζημιά στα αυτιά (με επηρέασε και το λινκ που έβαλες) μέχρι που γύρισα ανάποδα τα ακουστικά.
Μοιάζει με πρόβλημα κάρτας...

Reaction score
3

Μιας και φαινεται οτι ξερετε πολυ περισσοτερα απο μενα,για πειτε τιποτα,γιατι προσπαθησα να πειραξω τις ρυθμισεις,και τακανα @κατά.
Ποια ειναι η default ρυθμιση και πως να αρχισω να πειραζω;
Εχω βαλει τωρα μια ρυθμιση που λεει default.Αυτο ειναι το σημειο μηδεν,αο οπου θα ξεκιναω καθε φορα;
Στην κυρια οθονη,τι νοημα εχει η ενδειξη PCM?Πότε την κλικαρω,
,και τι επιδραση εχει στον ηχο;
Η κυρια οθονη μου,λεει none,default,5.1 speakers,και αριστερα,εχω βαλει 6 channels,PCM 24/192kHz,5.1 speakers,ενω το SPDIF Out που εχει το τετραγωνακι που γραφει PCM,δεν ειναι κλικαρισμενο.
Το mixer,που εχει τα ποτενσιομετρα,που πρεπει να ειναι,και πως μπορω να τα ρυθμισω,ωστε να εχω ισορροπια,σε Dolby καταστασεις;
Ντεσιμπελομετρο,υπαρχει.
Και στην οθονη με τα εφέ,τι κανουμε αμα θελουμε να μην εχει κανενα εφέ,και πως μπορουμε να αρχισουμε να πειραζουμε;
Δωστε λοιπον,και σωστε...
Thanks in advance,που λεμε και στα Ελληνικα.:114:

Reaction score
1

Θεόδωρε, συνήθως δεν πειράζω τίποτε. Χρησιμοποιώ ASIO στο foobar για να ακούω μουσική. Όλα τα υπόλοιπα δεν τα χρησιμοποιώ εκτός από την οπτική έξοδο για να στέλνω σήμα σε πολυκάναλο.

Αυτά που δοκίμασα προηγουμένως ήταν γιατί κάτι δε μου πήγαινε καλά με την κάρτα μου. Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι είναι πρόβλημα με τον driver και όχι με την κάρτα. Αν ήταν της κάρτας θα είχα πρόβλημα με ή χωρίς dsp. Θα δοκιμάσω να ξανακάνω εγκατάσταση στον driver και μετά θα δω τι θα κάνω.

Reaction score
11

Θεόδωρε, συνήθως δεν πειράζω τίποτε. Χρησιμοποιώ ASIO στο foobar για να ακούω μουσική. Όλα τα υπόλοιπα δεν τα χρησιμοποιώ εκτός από την οπτική έξοδο για να στέλνω σήμα σε πολυκάναλο.
Υπ' όψη ότι από οπτική έχεις jitter 750 ps.

Σε δικάναλο πρόγραμμα, από αναλογική μόνο 120 ps, (περίπου).

Σε πολυκάναλο από αναλογική, με Η6 κάρτα, δεν είναι γνωστό, αλλά είναι λογικό να υποθέτουμε ότι είναι όπως στο δικάναλο, γιατί το antijitter ρολόϊ της κάρτας, (CS 2000), θα επεξεργάζεται και αυτό το σήμα. Επαναλαμβάνω πως υποθέτω!

Reaction score
11

Μιας και φαινεται οτι ξερετε πολυ περισσοτερα απο μενα,για πειτε τιποτα,γιατι προσπαθησα να πειραξω τις ρυθμισεις,και τακανα @κατά.
Ποια ειναι η default ρυθμιση και πως να αρχισω να πειραζω;
Εχω βαλει τωρα μια ρυθμιση που λεει default.Αυτο ειναι το σημειο μηδεν,αο οπου θα ξεκιναω καθε φορα;
Στην κυρια οθονη,τι νοημα εχει η ενδειξη PCM?Πότε την κλικαρω,
,και τι επιδραση εχει στον ηχο;
Η κυρια οθονη μου,λεει none,default,5.1 speakers,και αριστερα,εχω βαλει 6 channels,PCM 24/192kHz,5.1 speakers,ενω το SPDIF Out που εχει το τετραγωνακι που γραφει PCM,δεν ειναι κλικαρισμενο.
Το mixer,που εχει τα ποτενσιομετρα,που πρεπει να ειναι,και πως μπορω να τα ρυθμισω,ωστε να εχω ισορροπια,σε Dolby καταστασεις;
Ντεσιμπελομετρο,υπαρχει.
Και στην οθονη με τα εφέ,τι κανουμε αμα θελουμε να μην εχει κανενα εφέ,και πως μπορουμε να αρχισουμε να πειραζουμε;
Δωστε λοιπον,και σωστε...
Thanks in advance,που λεμε και στα Ελληνικα.:114:
Μισό να ανοίξω το κόλπο, μήπως μπορώ να βοηθήσω, μέχρι όμως για δικάναλο γιατί δεν έχω την Η6...

1)Στα "effects" το default σημαίνει "flat".

2)Στο "main" pcm σημαίνει ψηφιακή έξοδο χωρίς επεξεργασία, μάλλον στερεοφωνική.

3)Στην αρχική το "HF" απενεργοποιεί τα dsp, η οθόνη γράφει "high fidelity".

4)Tα ποντεσιόμετρα στο "mixer" πρέπει να είναι στο 76, γιατί αν τα βάλεις παραπάνω ενεργοποιούν κάποιο "soft limiter". Παρακάτω μειώνεις το S/N, (=λόγος σήματος προς θόρυβο, αυξάνεις δηλαδή τον θόρυβο.).

Reaction score
1

Λοιπόν, τα προβλήματα που είχα εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας χωρίς να πειράξω τίποτα! Δεν ξέρω τι να πω. Θα ελέγχω και τις επόμενες ημέρες και ελπίζω μη μου ξανασυμβεί.

Reaction score
3

Αυτά που δοκίμασα προηγουμένως ήταν γιατί κάτι δε μου πήγαινε καλά με την κάρτα μου. Αυτή τη στιγμή πιστεύω ότι είναι πρόβλημα με τον driver και όχι με την κάρτα. Αν ήταν της κάρτας θα είχα πρόβλημα με ή χωρίς dsp. Θα δοκιμάσω να ξανακάνω εγκατάσταση στον driver και μετά θα δω τι θα κάνω.
Καλημερα.
Δεν εχεις την Η6;Ρωταω γιατι ακουω για οπτικη εξοδο,γιατι εγω,λογω της Η6,χρησιμοποιω μονο τις αναλογικες εξοδους της.
Αν ηταν να βαλω οπτικη,ή ομοαξονικη,τοτε δεν χανω τα DAC της καρτας,και παω να τα παρω απ'αλλου,οπότε γιατι να την αγοραζα;

Reaction score
3

Λοιπόν, τα προβλήματα που είχα εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας χωρίς να πειράξω τίποτα! Δεν ξέρω τι να πω. Θα ελέγχω και τις επόμενες ημέρες και ελπίζω μη μου ξανασυμβεί.
Εννοεις με τους καινουριους drivers?
Τους οποίους περασες;
Edit,για το διαχειριστη.
Παρατηρω οτι στην ωρα αποστολης του σχολιου μου,γραφει 08.39,ενω ειναι 10.38,συμφωνα με το ρολοι του υπολογιστη.
Τι συμβαινει;
Και κατι ακομη.
Γιατι δε μου αποστελλεται ειδοποιηση,οτι καποιος εχει συνεχισει το νημα στο οποιο συμμετεχω,οπως γινοταν παλια;

Reaction score
3

Υπ' όψη ότι από οπτική έχεις jitter 750 ps.

Σε δικάναλο πρόγραμμα, από αναλογική μόνο 120 ps, (περίπου).

Σε πολυκάναλο από αναλογική, με Η6 κάρτα, δεν είναι γνωστό, αλλά είναι λογικό να υποθέτουμε ότι είναι όπως στο δικάναλο, γιατί το antijitter ρολόϊ της κάρτας, (CS 2000), θα επεξεργάζεται και αυτό το σήμα. Επαναλαμβάνω πως υποθέτω!

Κατεβασα την τελευταια εκδοση του Foobar ,την ν1.1.2,αλλα οταν παω να ανοιξω το προγραμμα απο τον υπολογιστη,μου βγαζει το 1.1.1.
Τι γινεται αραγε;

Reaction score
1

Δεν έχω την Η6 και γι' αυτό χρησιμοποιώ την οπτική. Τους καινούριους drivers δεν τους κατέβασα ακόμη.

Reaction score
11

Κατεβασα την τελευταια εκδοση του Foobar ,την ν1.1.2,αλλα οταν παω να ανοιξω το προγραμμα απο τον υπολογιστη,μου βγαζει το 1.1.1.
Τι γινεται αραγε;
Έκανες πρώτα απεγκατάσταση του παλαιού;

Reaction score
11

Δεν έχω την Η6 και γι' αυτό χρησιμοποιώ την οπτική. Τους καινούριους drivers δεν τους κατέβασα ακόμη.
Έτσι χάνεις το DAC της ST, χάνεις δηλαδή την "ESSENCE"...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.830
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos