Φωτογράφοι κι όχι μόνο, δείξτε το ταλέντο σας

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.916
Απάντηση: Φωτογράφοι (και όχι μονο) δείξτε το ταλέντο σας

μπα, το capture one το έχω ακόμα στην άκρη, για του χρόνου! :138::137:

Το νέο "κόλπο" είναι το DeNoise 5 της Topaz Labs και μετά στο καπάκι σάρπενινγκ από PhotoKit Sharpener 2 της πίξελ-τζίνιους (άμα πέσει πρώτα το denoise, μετά αντέχει πολύ σάρπνες η φωτό από φωτοκιτ, χωρίς παρατράγουδα)! Ξεκινώ με το πρόγραμμα της όλυ, το Viewer 2, οπότε εκμεταλλεύομαι όλες τις δυνατότητες του σώματος καθώς και τα κόλπα της όλυ (από χρώμα αλα ολυ μέχρι και αλλαγή gradation ή και αυτόματες διορθώσεις φακών κλπ), και σώζω σε tiff, μετά αναλαμβάνει φότοσοπ, με "open as" και επιλογή "raw", οπότε ανοίγει το τιφ σα ρό, και ξεκινώ πάλι τα γνωστά κόλπα και τα φίλτρα που έγραψα πριν. Πολύπλοκο ακούγεται, αλλά είναι γρήγορο και πολύ αποτελεσματικό... (η διαδικασία στο viewer 2 της όλυ είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και γίνεται για όλα τα αρχεία ταυτόχρονα, μηδέν κόπος).

αυτό πρώτη φορά το εφάρμοσα, και η διαφορά στην ευκρίνεια και την ανάδειξη πληροφορίας, είναι απίστευτη!

Reaction score
11.877
Re: Απάντηση: Φωτογράφοι (και όχι μονο) δείξτε το ταλέντο σας

με "open as" και επιλογή "raw", οπότε ανοίγει το τιφ σα ρό
Τι σημαίνει αυτό; Δεν το έχω κάνει ποτέ, τί κερδίζεις έτσι;:118:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.916

στο νέο φωτοσόπ, ακόμα και το jpg μπορείς να το ανοίξεις στο φωτοσόπ ως raw. Επιλέγεις "open as", βρίσκεις το αρχείο που θες, και μετά επιλέγεις κάτω στο κυλιόμενο μενού την κατάληξη "raw". Με αυτό κερδίζεις το ότι ανοίγεις ακόμα και το jpg στο ACR με όλες τις δυνατότητες που έχεις στα raw αρχεία, περιορισμένες φυσικά από την εγγενή ποιότητα του αρχείου σου (το tiff δεν έχει κανένα απολύτως περιορισμό σε σχέση με το raw, καθώς το raw είναι μια συμπιεσμένη μορφή tiff, με συμπίεση που εξαρτάται από την κάθε εταιρία).

Reaction score
11.877
Re: Απάντηση: Φωτογράφοι (και όχι μονο) δείξτε το ταλέντο σας

είναι 100% κροπ...
Μια σημερινή προσπάθεια με τα καινούρια παιχνίδια που μου έμαθε ο Κώστας: (για να μην κατηγορηθεί άδικα το TC-16A για λάθη δικά μου)

Είναι με NIKON D200 + AF 300mm f/4 IF-ED @ 5.6 + TC-16A = 480mm f/9, 1/80 sec. ISO=100

100% crop.

Reaction score
176
Απάντηση: Re: Απάντηση: Φωτογράφοι (και όχι μονο) δείξτε το ταλέντο σας

Μια σημερινή προσπάθεια με τα καινούρια παιχνίδια που μου έμαθε ο Κώστας:.
Αντε... δειξε ο ενας, σπρωξε ο αλλος, θα το βγαλετε και ολοκληρο σε λιγο...:137::136:

Reaction score
176

Νικο, πολυ ωραια. Hdr ειναι ή φωτοσοπ τα χρωματα?

Reaction score
3

Petro πολύ ωραίες οι φωτογραφίες της σελήνης!!

Ηλία όχι δεν είναι HDR. Φωτομέτρηση στον ήλιο για να γράψει κάπως το ηλιοβασίλεμα, την έφερα στο camera raw και παίζωντας με το Color Balance από τα Adjustments έφερα τα χρώματα αν και δεν με ικανοποίησε το αποτέλεσμα, λίγο βιαστικά το έκανα..

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.323
Tα θερμα μου συγχαρητηρια για το μελος του φορουμ μας Νικο Κουτουλα που απεσπασε ΑΚΟΜΗ μια πρωτια σε μεγαλο διαγωνισμο φωτογραφιας!
Αυτη τη φορα της φωτογραφικης λεσχης Θεσσαλονικη, photothessaloniki

http://api.ning.com/files/bnJWoFUYX...cjnAxH5fPDyMA2nbvN6x74cwR8HD7bv2/DSC_0204.jpg

http://photothessaloniki.ning.com/group/challenge/forum/topics/niketes-diagonismoy-ena

Eνα μεγαλο μπραβο και να ευχηθω κ σε ολα τα μελη και εις Ανωτερα!

Reaction score
11.877
Ευχαριστώ Νίκο. Η πρώτη είναι του Κώστα. Συγχαρητήρια και για την πρωτιά σου στο διαγωνισμό!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.916

Μπράβο κι από μένα Νικ!

Reaction score
7

Νίκο συγχαρητήρια κι από μένα. Η φωτογραφία σου αποτελεί τον ορισμό της αφαίρεσης... (και είναι και πολύ καλύτερη από τις άλλες δύο :105::105:)

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
109.373
Απάντηση: Re: Φωτογράφοι (και όχι μονο) δείξτε το ταλέντο σας

Tα θερμα μου συγχαρητηρια για το μελος του φορουμ μας Νικο Κουτουλα που απεσπασε ΑΚΟΜΗ μια πρωτια σε μεγαλο διαγωνισμο φωτογραφιας!

:607::607:

Reaction score
3

Να' στε καλά παίδες! Κι εγώ σας ευχαριστώ πολύ!!! :103::103:

Reaction score
1

Συγχαρητήρια!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.323
Πολυ ωραια κ ιδιαιτερη Chris !
Πες μας 2 λογια για τη διαδικασια που ακολουθησες , φωτισμο , τεχνικα, κτλπ

Reaction score
3

Καταπληκτική! Θα συμφωνήσω με το Γιάννη!:102:

Reaction score
33
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
Είναι πολύ απλό να τραβήξετε μια τέτοια φωτογραφία. Από φωτογραφικό εξοπλισμό χρειάζεστε ένα τρίποδο και ένα φλας.
Επειδή χρειάζεται πολύ φως, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε και συμπληρωματικό φωτισμό
(εγώ χρησιμοποίησα ένα πορτατίφ).
Το set up:
θα χρειαστείτε ένα διαφανές σκεύος (χρησιμοποίησα pyrex) το οποίο θα γεμίσετε με νερό. Κάτω από αυτό θα βάλετε κάτι χρωματιστό για να πάρει χρώμα το νερό, εγώ έβαλα μία γαλάζια πετσέτα.
Αφού τοποθετήσετε τα πάντα στη θέση τους, ανοίγετε την βρύση ώστε να στάζει (ο νεροχύτης της κουζίνας είναι ιδανικός για όλα αυτά).
Βάλετε την κάμερα στο τρίποδο και εστιάστε, μετά βάλτε την εστίαση σε manual focus.
Θα χρησιμοποιήσετε επίσης manual exposure (το Μ στη μηχανή σας) με τις παρακάτω ρυθμίσεις:

Χρόνος τουλάχιστον 1/200 για να παγώσει η κίνηση του νερού
F 8 με F9 για να έχετε καλό βάθος πεδίου
ISO όσο πιο χαμηλό μπορείτε, ανάλογα με το πόσο φωτισμό έχετε βάλει. Εγώ έβαλα ISO 100 αλλά και το 200 είναι μια χαρά.

Πάρτε μερικές φωτογραφίες ώστε να πετύχετε μια καλή θέση της σταγόνας.
Και πάνω από όλα have fun! :107:

ΥΓ. Η συγκεκριμένη φωτογραφία δεν έχει υποστεί καμία απολύτως επεξεργασία.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.635
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7