CD player ή ...

Reaction score
0
Χαιρετώ το forum
καθώς βρίσκομαι σε περίοδο αναζήτησης για το χτίσιμο ενος συστήματος στο σπίτι θα ΄θελα τις γνώμες σας για το ζήτημα που με απασχολεί σχετικά με την ψηφιακή πηγή του.
Υπάρχει ενα CD player MARANTZ 57 MKII σε εφηβική ηλικία (~15ετές).
Αξίζει να το κρατήσω μετά απο ένα service και να το συνδυάσω με κάποιο DAC (σκέφτομαι το DAC MAGIC)? Θα βελτιώσει το απότέλεσμα του συνδυασμού τους την πηγή?
Ή είναι προτιμότερο να πάω σε αγορά κάποιου CD player καλύτερης κατηγορίας (σκέφτομαι μεταξύ Meridian G08.2 και Primare 31) που από όσο εχω δει έχουν και ενσωματωμένο DAC?
ΣΗΜ. Η χρήση laptop/PC για ψηφιακά αρχεία είναι σαφώς μια προοπτική, οπότε το DAC μάλλον δεν το γλιτώνω.
Sorry εάν το θέμα εχει ξανατεθεί παρομοίως σε άλλα threads αλλά πρέπει κάπου να καταλήξω!

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.592
Η αγορά ενός μετατροπέα δεν σε εμποδίζει να συνδυάσεις και το υπάρχων Marantz, ως πηγή, αλλά και να συνδέσεις επάνω του έναν υπολογιστή για σχετικά αρχεία.
Αυτά που αναφέρεις απέχουν αρκετά σε τιμή οπότε δεν καταλαβαίνω ποιο το δίλημμα σου.
Αρχικά βλέπεις το ποσό που είναι διαθέσιμο και μετά προχωράς σε αγορά ιεραρχώντας τις ανάγκες σου.

Θα σου πρότεινα πάντως να βάλεις και αυτό στις επιλογές σου που επίσης έχει είσοδο USB.

Reaction score
4.590
Απάντηση: CD player ή ...

Κατ αρχην πιστευω οτι η λυση που σου προτεινε ο Petermeni μαλλον ειναι η καλλυτερη. Αλλα ταυτοχρονως και η ακριβοτερη. Στην κατηγορια 300-400 ευρω (για καινουρια μηχανακια παντα μιλαμε) εκτος των οσως εχουν αναφερθει υπαρχει και το Musikal Fidelity M1 (Το τελευταιο το εχω τωρα, το ματζικ το ειχα πριν μισο χρονο). Υπαρχει ομως και κατι ακομη που μοιαζει πιο πολυ με γκατζετ "Logitech Sqeezebox Touch". Οι κατοχοι του ειναι ενθουσιασμενοι απο το μηχανημα. Συντομα θα το εχω και θα γραψω εντυπωσεις και καποια συγκριτικα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.778

...βρίσκομαι σε περίοδο αναζήτησης για το χτίσιμο ενος συστήματος στο σπίτι...
για τα υπόλοιπα μέρη του συστήματος έχεις καταλήξει? ποια είναι?

διότι αν δεν έχεις καταλήξει, πιθανά να είναι προτιμότερο στο συνολικό κοστολόγιο που θα κυμανθείς να βάλεις όλα τα διαθέσιμα χρήματά σου κάπου αλλού, πχ στο ηχείο, λέμε τώρα, και να αφήσεις στο τέλος την πηγή, που ίσως και με ένα κατοστάρικο να σε καλύψει.

τέλος, ανάλογα με τα υπόλοιπα μέρη του συστήματος, μπορεί να μη χρειάζεσαι καν ντακ. άρα, πιθανά να ασχολείσαι με κάτι εντελώς άχρηστο τώρα. σκέψου δηλαδή μια πιθανή εξέλιξη με ηχείο ενεργό με ενσωματωμένο ντακ, ή ενισχυτή με ενσωματωμένο ντακ. λέμε τώρα...

Reaction score
238

Αγοράζεις ένα mac mini και το pure music και από πηγή έχεις καθαρίσει. Οτι cd player και να πάρεις μέχρι τα 10k και βάλε μη σου πώ δεν θα το φτάσει σε απόδοση....

Reaction score
140
Re: Απάντηση: CD player ή ...

Αγοράζεις ένα mac mini και το pure music και από πηγή έχεις καθαρίσει. Οτι cd player και να πάρεις μέχρι τα 10k και βάλε μη σου πώ δεν θα το φτάσει σε απόδοση....
από που προκύπτει αυτό ?
έχει γίνει κανένα συγκριτικό με cdplayer που κάνει 10000 και έφαγε σφαλιάρα από mac/puremusic?
και αν ναι πιο cdplayer ήταν ?

Reaction score
238
Απάντηση: Re: Απάντηση: CD player ή ...

Εχεις ακούσει να παίζει mac mini/pure music ή με Amarra? For the sake of good order πάντως το cd player ήταν της Emm Labs.

kostas6a3

"Επαγγελματίας"
Reaction score
392

Είμαι κάτοχος imac 27 (2,93 GHz) και παίζω με το Amarra 2.1. Ένα YBA transport που μου έφερε ένας φίλος παίζει πολύ καλύτερα από το imac και γι' αυτό βρίσκομαι στην αναζήτηση τρανσπορτ.
Αν πιάνουν τα χέρια σου κοίτα και http://www.avsite.gr/vb/showthread.php?97414-%C2%EF%DE%E8%E5%E9%E1-%E3%E9%E1-%E1%E3%EF%F1%DC-CD-Transport

Reaction score
140
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: CD player ή ...

Εχεις ακούσει να παίζει mac mini/pure music ή με Amarra? For the sake of good order πάντως το cd player ήταν της Emm Labs.
oh jesus :427::427:

είχα mac με αμαρρα αγορασμένο!!! και pure music - pure vinyl και καλώδιο firewire oyaide σε weiss minerva ( σε προλαβαίνω σχετικά , άκουσα στο σύστημα μου τελευταία και το 202 του weiss και δεν μου άρεσε καθόλου )

το καλύτερο τρανσπορτ ήταν το egreat r1 όντας ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ τρανσπορτ
δλδ δεν είχε τις ιδιοτροπίες τις ηχητικές που είχαν τα προγράμματα που αναφέρεις
όχι η τάδε έκδοση είχε πιο πολύ μπάσο , όχι η άλλη καλύτερη εικόνα
κατσε κανε εγκατασταση την μια πισω απο την αλλη για να δεις πια παιζει καλυτερα
το τρανσπορτ πρέπει να παίρνει bit και να δει bit
άμα θέλω equalizer θα πάρω

για να μην είμαι άδικος με τους μακιδες
και στο πισι με το φοομπαρ τα ίδια κάθε εκδοσh παίζει διαφορετικά ( στα δε λειτουργικά γίνεται πανηγύρι , απορώ που κάποιοι ακούνε ακόμα με xp )

Reaction score
140
Χαιρετώ το forum
καθώς βρίσκομαι σε περίοδο αναζήτησης για το χτίσιμο ενος συστήματος στο σπίτι θα ΄θελα τις γνώμες σας για το ζήτημα που με απασχολεί σχετικά με την ψηφιακή πηγή του.
Υπάρχει ενα CD player MARANTZ 57 MKII σε εφηβική ηλικία (~15ετές).
Αξίζει να το κρατήσω μετά απο ένα service και να το συνδυάσω με κάποιο DAC (σκέφτομαι το DAC MAGIC)? Θα βελτιώσει το απότέλεσμα του συνδυασμού τους την πηγή?
Ή είναι προτιμότερο να πάω σε αγορά κάποιου CD player καλύτερης κατηγορίας (σκέφτομαι μεταξύ Meridian G08.2 και Primare 31) που από όσο εχω δει έχουν και ενσωματωμένο DAC?
ΣΗΜ. Η χρήση laptop/PC για ψηφιακά αρχεία είναι σαφώς μια προοπτική, οπότε το DAC μάλλον δεν το γλιτώνω.
Sorry εάν το θέμα εχει ξανατεθεί παρομοίως σε άλλα threads αλλά πρέπει κάπου να καταλήξω!
το dacmagic κάνει γύρω στα 350
τοσα θελεις να διαθεσεις ?

Reaction score
4.590

Μαζι μ αυτα δεν θα χρειαστει και ντακ?

Reaction score
238

Μαζι μ αυτα δεν θα χρειαστει και ντακ?
Ναι θα χρειαστεί. Αλλά μπορεί και όχι αν ο ενισχυτής έχει ενσωματωμένο.

Reaction score
4.590

προφανώς transport εννοεί
Προφανως. Στην προκειμενη περιπτωση σαν τρανσπορτ να συμφωνησουμε για την ποιοτητα (ακομη και με τις οποιεσδηποτε επιφυλαξεις). Αυτο ομως που θα μετρησει σε τελικη ειναι παλι το ντακ.

Ενα ζητημα που πρεπει να σε προβληματισει ειναι με ποιο τροπο θα βλεπεις τα αρχεια του σκληρου. Το λαπτοπ ειναι μια λυση, εξωτερικη οθονη ειναι δευτερη λυση. Για το Audiolab δεν ξερω τι παιζει.

Reaction score
0

καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ τους πάντες για το ενδιαφέρον και τις γνώμες/συμβουλές τους.
Αλήθεια δεν περίμενα ότι ένα ότι ένα "πολυπαιγμένο" θέμα (=CD pl. , DAC κλπ) θα είχε ανταπόκριση.
Αρχικά θέλω να συμπληρώσω ότι το σύστημα είναι " μισοχτισμένο" και περιλαμβάνει
Von Schwveikert VR-4 GENIII ηχεία (Κώστα thanks)
Plinius SA-100 MKII τελικό ενισχυτή
Ο προενισχυτής είναι δανεικός
Sony ST-SE500 Tuner και όπως είπα και αρχικά το MARANTZ 57 MKII CD player
Υπάρχουν πάνω απο 700 CDs για άκουσμα που είναι και ο νο1 λόγος που χρειάζομαι player ή εστω transport (αν μεταφράζω σωστά εννοείτε οδηγό & αναγνώστη οπτικού δίσκου χωρίς DtoA μετατροπέα?).
Ή αρχική ερώτηση για τη βελτίωση του MARANTZ με ενα entry level DAC παραμένει (δηλαδή θα ακούσω διαφορά?)- καθώς και για το MARANTZ καθεαυτό εαν αξίζει κάτι.
Η ανάγνωση CD απο MAC ή PC δεν με θέλγει και ο λόγος είναι ο θόρυβος που βγάζουν τα driver κατ ευθείαν στο αυτί ιδίως σε χαμηλή ακρόαση. Πάντως υπάρχει και PC laptop για τα ήδη ψηφιοποιημένα.
Σχετικά με το budget αντέχω να φτάσω από 2 εως 4.000 (για προενισχυτή και CD pl.) ενώ στο DAC (εαν είναι εκτός CD) μιλάμε για εως 500 € και βλέπουμε

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
147.778

ΙΜΗΟ δες καμια λύση προ με ενσωματωμένο dac και παίζε τα cd σου από πισί, ή από κανα media player, αδιάφορο.

Reaction score
0

IMHO=;;;; (τί είναι;;;)
Επίσης σε τέτοιες κατηγορίες τιμής το 2σε1 (προ+DAC)+οτιδήποτε player μπορεί να είναι καλύτερο απο το 1πρό+1CDpl/DAC εσωτερικό;;;ειδικά αν απο τη μία ειναι ενα αδιάφορο τι και απο την απέναντι ένα Mεridian π.χ. (απο άποψη ήχητικού αποτελεσματος εννοώ καί όχι μόνο προδιαγραφών).
Η ερώτηση είναι ειλικρινής καθότι δεν έχω ακούσει κανένα απο τα δύο set up.
2/3σε1 υπάρχει κατι άλλο εκτος του AUDIOLAB?

Reaction score
0

καλησπέρα σε όλους και ευχαριστώ τους πάντες για το ενδιαφέρον και τις γνώμες/συμβουλές τους.
Αλήθεια δεν περίμενα ότι ένα ότι ένα "πολυπαιγμένο" θέμα (=CD pl. , DAC κλπ) θα είχε ανταπόκριση.
Αρχικά θέλω να συμπληρώσω ότι το σύστημα είναι " μισοχτισμένο" και περιλαμβάνει
Von Schwveikert VR-4 GENIII ηχεία (Κώστα thanks)
Plinius SA-100 MKII τελικό ενισχυτή
Ο προενισχυτής είναι δανεικός
Sony ST-SE500 Tuner και όπως είπα και αρχικά το MARANTZ 57 MKII CD player
Υπάρχουν πάνω απο 700 CDs για άκουσμα που είναι και ο νο1 λόγος που χρειάζομαι player ή εστω transport (αν μεταφράζω σωστά εννοείτε οδηγό & αναγνώστη οπτικού δίσκου χωρίς DtoA μετατροπέα?).
Ή αρχική ερώτηση για τη βελτίωση του MARANTZ με ενα entry level DAC παραμένει (δηλαδή θα ακούσω διαφορά?)- καθώς και για το MARANTZ καθεαυτό εαν αξίζει κάτι.
Η ανάγνωση CD απο MAC ή PC δεν με θέλγει και ο λόγος είναι ο θόρυβος που βγάζουν τα driver κατ ευθείαν στο αυτί ιδίως σε χαμηλή ακρόαση. Πάντως υπάρχει και PC laptop για τα ήδη ψηφιοποιημένα.
Σχετικά με το budget αντέχω να φτάσω από 2 εως 4.000 (για προενισχυτή και CD pl.) ενώ στο DAC (εαν είναι εκτός CD) μιλάμε για εως 500  και βλέπουμε
Audio Aero La fontain (transport - dac - λαμπάτος προ), δεν γνωρίζω τιμές δυστυχώς.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.597
Members
38.719
Νεότερο μέλος
brokenexe