Ακουστική μελέτη χώρου και παρεμβάσεις

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Μετρησεις, Μελετη και εγκατασταση για δικαναλα συστηματα, που ξερω απο φιλους, από 3000 έως απειρα αναλογα με τα υλικα.

Αν και το σημαντικοτερο για εμενα ειναι να συνεργαζονται τα μηχανηματα δλδ να εχουν τετοια ηλεκτρικα χαρακτηριστικα που το ενα να μην εμποδιζει το αλλο. Και τα καλωδια επισης.

Επισης ειναι πολυ σημαντικος παραγοντας η ηλεκτρικη εγκατασταση.
Μετρημενη γειωση και ολα τα μηχανηματα γειωμενα σε ενα.
Και ασφαλεια βαρελακι.
Αυτα.

Reaction score
3.972
Απάντηση: Ακουστική μελέτη χώρου και παρεμβάσεις

δεν απάντησες! λοιπόν, ξαναδές το και μη γλυστράς σα χέλι!
κάθε φορά που δε θα απαντάς, θα αυξάνονται οι ερωτήσεις!

ορίστε λοιπόν 3 ερωτήσεις για σένα μάνα μου:

1. σε ποιας αξίας σύστημα δεν θεωρείς υπερβολή την αγορά του μηχανήματος που λέει ο οποστόλης, στα 10 χιλιαρικάκια;

2. εσύ προσωπικά, πόσα θά'χωνες στον ειδικό για να μάθεις? Για να σου κάνει μόνο μια μέτρηση δηλαδή στο χώρο σου?

3. Μπορείς αυτό το ποσό που νομίζεις εσύ λογικό, να το ανάγεις για όλο τον κόσμο (κατά την άποψή σου) σε εκατοστιαίο ποσοστό επί του συνόλου της αξίας του συστήματος, όπως πχ λεν για τα καβλώδια 10%?
Εντάξει θείο Κώστα, δεν τόθελα, θαπαντήσω:

1. Στα 30 χιλιαρικάκια
2. Όσο μου πεί
3. 1/3

Reaction score
3.972
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ακουστική μελέτη χώρου και παρεμβάσεις

.........................................................................
........................................................................................................................
.

Σωστα ανεφερες τη μαυρη τρυπα στο στουντιο μου. Τοση δουλεια, κι ομως υπαρχει μαυρη τρυπα. Θα μπορουσα να εχω συνεχισει και προς τα πισω την επεμβαση, αλλα θελει κι αλλη δουλεια, ακομα πιο δυσκολη, γιατι εκει πισω παιζουν και τα surround.
Αμα τα βουλωσω, εχασα το σινεμα.
.......................................................................................................................................................................
..
Το ανέφερα -κ καλώς το συμπλήρωσες- για να δείξω ότι ακόμη κ σε στούντιο υπάρχουν θέματα, πόσο δε περισσότερο στα σπίτια μας.

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Ακουστική μελέτη χώρου και παρεμβάσεις

...
Στα γρηγορα και με απλα λογια :
1. εχεις ενα δωματιο για ακροασεις η σινεμα ? αν ναι τοτε μπορεις να κανεις πολλα.
2. ολα ειναι στο σαλονι ? ζησε μ αυτα που εχεις. Οι παρεμβασεις ειναι λιγες , οσον αφορα την αισθητικη παρεμβαση στο χωρο. Οσο πιο σωστα μπορεσεις να βαλεις τα ηχεια σου, τοσο καλυτερο το αποτελεσμα.
..
Χωρίς να είναι λάθος αυτό εγώ θα το θέσω διαφορετικά.

Αν μπορείς να φτιάξεις ένα δωμάτιο για μουσική, ακολουθώντας τους κανόνες + ακουστική περιποίηση, τι να το κάνεις το "κορέξιον" ?
Φαντάζομαι να διορθώνει κάποια πράγματα που αξίζουν το κόπο (ακουστά:126:έτσι!) και προσφέρουν μεγαλύτερη βελτίωση από την αλλαγή, της πηγής πχ

Διάβασα αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος για το τι επεμβάσεις μπορεί να κάνει.. αν θες, κάντα μας απλά..

Πάντως χαίρομαι που πρότεινες κάτι τέτοιο για είσαι πιο μάστορας από τους δικούς μας που νομίζουν ότι η 'επεξεργασία' γίνεται με το "eq+delay".. :138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.974

με αυτό ποιοί συμφωνείτε?

Δηλαδή ότι είναι λογικό να δώσεις το 33% της αξίας του ηχοσυστήματός σου για μετρήσεις και διορθώσεις?

Reaction score
3.972

Υπό την προυπόθεση βέβαια μόνιμης εγκατάστασης, έ?

όσοι μετακομίζουν συχνά, έχουν θέμα.

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.057
Re: Απάντηση: Ακουστική μελέτη χώρου και παρεμβάσεις

αν μου αρεσε το αποτελεσμα, θα συνεχιζα !!!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.974
Απάντηση: Re: Ακουστική μελέτη χώρου και παρεμβάσεις

Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο σε αυτό:

...Δηλαδης εμεις με το high-end home cinema , που ειμαστε ? ...
Δυστυχώς, (κι όχι ευτυχώς) η εξάπλωση που πολυκάναλου ήχου, συνδεδεμένη εν αρχή με τον οικιακό κινηματογράφο, αλλά εν συνέχεια συνδεδεμένη άρρηκτα και με την αναπαραγωγή και του δικάναλου (σιγά μην έχω 2 στέρεα) υποβίβασε τον "πήχη" της πιστότητας αναπαραγωγής του καθιερωμένου δικάναλου ήχου.

Το είχα αναφέρει κι εδώ.

Συμφωνείτε, ή διαφωνείτε?

Reaction score
7

Νομιζω πως το ποσοστο για την διορθωση του χωρου δεν λαμβανει την πρεπουσα σημασια.

Με ποια λογικη καποιος θα μπορουσε να δωσει 3-4-5 χιλιαδες ευρω για ενα dac αλλα σκεφτεται να δωσει αυτο το ποσο για το χωρο του???

Πραγματικα μου διαφευγει ο λογος, καθοτι στην δευτερη περιπτωση οι διαφορες που θα αντιληφθει καποιος ειναι ταξεις μεγεθους ανωτερες απο οτι με το dac (οποιος δεν με πιστευει ας δει τις προδιαγραφες αποκρισης κτλ ενος dac των 200 ευρω και ας δει τι μπορει να προκαλεσει ενας λαθος χωρος φασικα και συχνοτικα -hint:διαφορες μεγαλυτερες των +/- 10dB )

Ο μονος λογος που σκεφτομαι ειναι πως υποσυνειδητα το dac(και οι λοιπες συσκευες), μας φαινονται ως κατι χειριοπιαστο και ως εκ τουτου ''οφειλουν'' να προκαλουν μεγαλυτερες διαφορες....(Ξεπερναω την πιθανοτητα που αναφερθηκε καποιος να αγοραζει hifi για λογους prestige)

Αποψη μου (βασισμενη στις αποκλισεις των διαφορων συσκευων) ειναι πως τα χρηματα πρεπει να ξοδευονται πρωτα στο χωρο,μετα στα ηχεια και τα ρεστα στα υπολοιπα...

Επισης απορω γιατι η ηλεκτρονικη διορθωση χωρου δεν χρησιμοποιειται ευρεως στο hifi.Σε επαγγελματικες εφαρμογες(οι οποιες αντιμετωπιζονται απο τους hifiντελιστες με υπεροψια) ειναι στην ημερησια διαταξη και θεωρουνται δεδομενες...(ακομα και ενα ταπεινο, οπως αναφερθηκε, eq με delay κανει διαφορα και μαζευει καποια απο τα αμαζευτα)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.974

Αποψη μου (βασισμενη στις αποκλισεις των διαφορων συσκευων) ειναι πως τα χρηματα πρεπει να ξοδευονται πρωτα στο χωρο,μετα στα ηχεια και τα ρεστα στα υπολοιπα...
Τό'χεις. ΙΜΗΟ χωρίς "χώρο", άλλαξε χόμπι, ασχολήσου ρε παιδί μου με το ψάρεμα, ξέρεις τι συγκινήσεις έχει?

Επισης απορω γιατι η ηλεκτρονικη διορθωση χωρου δεν χρησιμοποιειται ευρεως στο hifi.Σε επαγγελματικες εφαρμογες(οι οποιες αντιμετωπιζονται απο τους hifiντελιστες με υπεροψια) ειναι στην ημερησια διαταξη και θεωρουνται δεδομενες...(ακομα και ενα ταπεινο, οπως αναφερθηκε, eq με delay κανει διαφορα και μαζευει καποια απο τα αμαζευτα)
Απορείς εσύ, απορώ κι εγώ μαζί σου. Να, είμαστε δυό. Κανας τρίτος ρε παιδιά???

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.974

Για να μη σας "ταλαιπωρώ", ΙΜΗΟ το 50% της συνολικής δαπάνης για το χώρο ακρόασης, οφείλει να "επενδύεται" στο χώρο ακρόασης. Ο οποίος συμμετέχει στο τελικό αποτέλεσμα σε ποσοστό >50%, άρα το αναφερόμενο 50% είναι (αν μη τι άλλο) λογική επιλογή.

Αυτά, ΙΜΗΟ. Και για να γίνω "κακός", ΙΜΝSHO. Λέμε τώρα...

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Ακουστική μελέτη χώρου και παρεμβάσεις

Χωρίς να είναι λάθος αυτό εγώ θα το θέσω διαφορετικά.

Αν μπορείς να φτιάξεις ένα δωμάτιο για μουσική, ακολουθώντας τους κανόνες + ακουστική περιποίηση, τι να το κάνεις το "κορέξιον" ?
Φαντάζομαι να διορθώνει κάποια πράγματα που αξίζουν το κόπο (ακουστά:126:έτσι!) και προσφέρουν μεγαλύτερη βελτίωση από την αλλαγή, της πηγής πχ

Διάβασα αλλά δεν είμαι και πολύ σίγουρος για το τι επεμβάσεις μπορεί να κάνει.. αν θες, κάντα μας απλά..

Πάντως χαίρομαι που πρότεινες κάτι τέτοιο για είσαι πιο μάστορας από τους δικούς μας που νομίζουν ότι η 'επεξεργασία' γίνεται με το "eq+delay".. :138:
Το συγκεκριμενο correction, κανει ξεχωριστη αναλυση του χωρου και των ηχειων.

Εν συντομια το τι κανει ( αγγλικα γιατι ειναι αργαμιση ...)

Features & Specs :

* Complies with & exceeds audio reproduction standards.
* Combines automatic processes with fine-tuning tools.
* Computes FIR and IIR filters to dramatically improve consistency of direct sound against late reverberation.
* Full-phase time domain techniques compensate for group delays and for very early reflections (deconvolution) while leaving later reflections untouched.
* Improves the frequency response of the loudspeakers, both in amplitude and phase.
* Corrects tonal balances to obtain a neutral timbre/speaker.
* The TEQ works in the time domain to achieve high resolution imaging, including well focused phantom sources.
* The loudspeaker’s sound (including early reflections) and the room (energy response) are separately equalized, opening up the listening window.
* Automatically builds the filters that will achieve the required frequency response defined by your target curve for movies, music, and personal tastes.

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Ακουστική μελέτη χώρου και παρεμβάσεις

Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο σε αυτό:

Δυστυχώς, (κι όχι ευτυχώς) η εξάπλωση που πολυκάναλου ήχου, συνδεδεμένη εν αρχή με τον οικιακό κινηματογράφο, αλλά εν συνέχεια συνδεδεμένη άρρηκτα και με την αναπαραγωγή και του δικάναλου (σιγά μην έχω 2 στέρεα) υποβίβασε τον "πήχη" της πιστότητας αναπαραγωγής του καθιερωμένου δικάναλου ήχου.

Το είχα αναφέρει κι εδώ.

Συμφωνείτε, ή διαφωνείτε?
Συμφωνω απολυτα, αλλα σε οτι εχει σχεση με τα κονσιουμεραδικα προιοντα.
Ολοι οσοι εχουν περασει για καφε/ποτα μετα δημοσιων θεαματων ( προσφατα ο geomiat ) ακουσαν αυτο που δεν εχουν οι αλλοι.
Ακους 2-καναλο ( direct 2.0 ) απο HDMI και λες δε μπορει ....και ομως...

Το φαουλ απο μερους μου ειναι οτι σας χρωσταω ( εσας τους βλαμμενους ) μια παρουσιαση απο το καλοκαιρι. Να βρω μια ευκαιρια, να μαζεψω πραμα και ν ανεβω να παιξουμε ( μετα δημοσιων εδεσματων βεβαιως-βεβαιως ....:116:).

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Ακουστική μελέτη χώρου και παρεμβάσεις

Αν αφησουμε το οικονομικο απ εξω και το δουμε σαν μηχανημα που υποτιθεται οτι κανει οσα λεει.
Και τι λεει :
θα σου κανω την ακουστικη μελετη του χωρου, αλλα και των ηχειων σου, θα σου κανω και τις παρεμβασεις.

Η ερωτηση/απορια που εχω ειναι : Ειναι ετοιμος ( ψυχολογικα ) ο καθενας απο μας, να το βαλει αναμεσα στο προ και το τελικο του ????

Εγω λεω πως οχι, η για να μην ειμαι τοσο απολυτος, ενα πολυ μικρο ποσοστο.
Αν δε, αφαιρεσουμε και το ποσοστο οσων το θελουν για show-off, τοτε.....:623:

Αντιθετα, ενα πολυ μεγαλυτερο ποσοστο, χρησιμοποιει καλωδια για μονο μια διαδρομη, πηγη --> προ --> τελικος --> ηχεια, αξιας αρκετα μεγαλυτερης του δεκαρικου.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.018

...άρα το αναφερόμενο 50% είναι (αν μη τι άλλο) λογική επιλογή.
Αυτά, ΙΜΗΟ. Και για να γίνω "κακός", ΙΜΝSHO. Λέμε τώρα...
Αξίζει ν'αποτελεί αυτόνομο προαπαιτούμενο έξοδο χωρίς να υπακούει σε ποσοστιαίες κατανομές...

Reaction score
249

αν τοποθετησουμε τα γχεια σε εξωτερικο χωρο θα καταλαβουμε πως παιζουν χωρις τα προβληματα του χωρου;

παιζει ρολο και πως ακους;
αξιζει να δωσεις περισσοτερα αν ακους αρκετα μακρια απο τα ηχεια σε σχεση με αυτον που βρισκεται κοντα;

ακριβο καλωδιο δεν αγορασα ποτε αλλα στα 3000 που κανει το συστημα μου ερχονται πολλα τα 1500
αν ξεκινουσα σημερα να αγοραζω μηχανηματα θα το σκεφτομουν να αγορασω κατι πολυ ακβριβο χωρις βελτιωση χωρου

Reaction score
4

....
Επισης απορω γιατι η ηλεκτρονικη διορθωση χωρου δεν χρησιμοποιειται ευρεως στο hifi.Σε επαγγελματικες εφαρμογες(οι οποιες αντιμετωπιζονται απο τους hifiντελιστες με υπεροψια) ειναι στην ημερησια διαταξη και θεωρουνται δεδομενες.
.....
Άσε που θα δώσουν ως αναφορά το 'ζωντανό ήχο'.. που τον ακούν καλύτερα από τον ηχολήπτη που το έγραψε :138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.974

(έτσι είναι, όπως τα λες. :126:)

τι λες βρε! ιδίως με κάτι καβλώδια, ο ήχος ζωντανεύει κι εσύ είσαι απλά άλλος ένας "άσχετος". :138::137::135:

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.153
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound