Πρόβλημα με Pioneer SC-LX81

Reaction score
0
Φίλοι μου καλησπέρα και χρόνια πολλά!

Έχω στο σύστημα μου εδώ και δυόμιση χρόνια περίπου τον Pioneer SC-LX81 και ξαφνικά σήμερα
και μετά από 10 περίπου λεπτά από τη στιγμή που τον ενεργοποίησα, έριξε ρελέ κι από τότε τον ενεργοποιώ
και σχεδόν αμέσως πέφτει ξανά.. αποσύνδεσα όλα τα ηχεία από το πίσω μέρος του ενισχυτή, αλλά
μου κάνει ακριβώς το ίδιο κάθε φορά.Σας επισημαίνω πως έχω αρκετό καιρό να οδηγήσω τον ενισχυτή
σε υψηλές στάθμες, οπότε το να έχει καεί κάποιο από τα τελικά του στάδια είναι μάλλον απίθανο..
Το ότι θα τον στείλω στο service της Pioneer την ερχόμενη Τρίτη είναι σίγουρο, απλά ρωτώ περισσότερο
να μάθω αν κάποιος από εσάς είχε ποτέ αντίστοιχο πρόβλημα ή αν γνωρίζει να μου πει τι μπορεί να έχει συμβεί..

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις όποιες απαντήσεις και καλή Ανάσταση σε όλους!

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Απάντηση: Πρόβλημα με Pioneer SC-LX81

Δοκίμασε να τον βγάλεις απ την πρίζα για καμιά ώρα .
Πολλά μηχανάκια κάνουν soft reset με αυτόν τον τρόπο.

Καλή Ανάσταση.

Reaction score
0

Σε ευχαριστώ πολύ Νίκο!Τον έχω βγάλει εδώ κι αρκετές ώρες από την πρίζα και σκέφτομαι να δοκιμάσω
να τον ενεργοποιήσω αύριο.. αν και δεν βλέπω φως.. για να δούμε όμως!

Reaction score
0

Τον ενεργοποίησα σήμερα και μου κάνει πάλι τα ίδια.. ρίχνει το ρελέ με τη μία! :613:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Για βάλτου κανά άλλο καλώδιο τροφοδοσίας να δεις τι γίνεται..

Reaction score
0

Για βάλτου κανά άλλο καλώδιο τροφοδοσίας να δεις τι γίνεται..
Θα το δοκιμάσω αύριο, αλλά δεν νομίζω να φταίει αυτό.. σε ευχαριστώ!

Reaction score
29.579

Δεν εχει να κάνει με το καλώδιο γιώργο.
Κάπου εχει διαροή dc το μηχάνημα και ρίχνει protector.Μπορεί να είναι απο πυκνωτή απο καμμένη αντίσταση η αλλοιωμένη , απο τρανζίστορ , απο ολοκληρωμένο , απο οτι θες. Σίγουρα δεν παίζει καλώδιο.

Reaction score
0

Πριν από λίγο επικοινώνησα με το service και μου είπαν πως ο ενισχυτής έχει κάψει τελικά στάδια
πράγμα το οποίο σημαίνει πως θα κοστίσει πάνω από 500 euro η επισκευή του.. αξίζει να τα δώσω
για να τον επισκευάσω ή να πάω για καινούριο;

Reaction score
802

Εγω δεν θα τα εδινα σε καμμια περιπτωση...

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

δες και σε κανα ξενο μαστορη......

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

αμα θες τελεφωνο σφυρα , (οχι αμονι) σφυρα

Reaction score
26

Σιγουρα σε καποιομ ανεξαρτητο τεχνικο θα δωσεις λιγοτερα και εχεις και πιθανοτητα για ...καλυτερη δουλεια!!!

ΣΕ καθε πειπτωση αν ειναι οντως τελικα σταδια, ελεγξε ολα τα ηχεια σου ΠΡΙΝ ξανασυνδεσεις!

Reaction score
0

αμα θες τελεφωνο σφυρα , (οχι αμονι) σφυρα
Σε ευχαριστώ πολύ Αργύρη! :615:

Σίγουρα σε καποιομ ανεξαρτητο τεχνικο θα δωσεις λιγοτερα και εχεις και πιθανοτητα για ...καλυτερη δουλεια!!!

ΣΕ καθε πειπτωση αν ειναι οντως τελικα σταδια, ελεγξε ολα τα ηχεια σου ΠΡΙΝ ξανασυνδεσεις!
Σε ευχαριστώ Στράτο!Το πρώτο το έκανα ήδη και περιμένω τα αποτελέσματα των "εξετάσεων"..
Για το δεύτερο τώρα, πέραν του ελέγχου που έκανα στα ηχεία μου με έναν παλιό ενισχυτή που βρήκα
(δεν υπάρχει κανένα καμένο ηχείο) πρέπει να κάνω μήπως και κάποιον άλλο ελέγχο;

Reaction score
65

πιστευω τα αυτονοητα ελεχθησαν:
πολυπριζο,πριζα τοιχου,ασφαλεια πινακα.
δοκιμασες σε αλλη πριζα/γραμμη του σπιτιου?

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
Re: Απάντηση: Πρόβλημα με Pioneer SC-LX81

τον ειδα τον ενισχυτη σου, τι να πω κατι τετοιες συμπεριφορες κανουν τους ελληνες να στρεφονται εξω για αγορες.

Reaction score
0

πιστευω τα αυτονοητα ελεχθησαν:
πολυπριζο,πριζα τοιχου,ασφαλεια πινακα.
δοκιμασες σε αλλη πριζα/γραμμη του σπιτιου?
Τα δοκίμασα φίλε μου.. δυστυχώς δεν είναι τίποτα από όλα αυτά!

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Πρόβλημα με Pioneer SC-LX81

τον ειδα τον ενισχυτη σου, τι να πω κατι τετοιες συμπεριφορες κανουν τους ελληνες να στρεφονται εξω για αγορες.
Άσε Αργύρη.. τα έχω πάρει.. Παλιότερα είχα έναν Yamaha (rx-v800) τον οποίο τον οδηγούσα πολύ συχνά
στα όρια του.. καμιά φορά μου έριχνε το ρελέ προστασίας κι αυτό ήταν όλο.. μετά από λίγο όλα μέλι-γάλα!
Τον LX-81 ελάχιστες φορές τον οδήγησα στα όρια (με τα ίδια ηχεία).. αυτό που μου τη δίνει περισσότερο
όμως είναι το ότι η αντιπροσωπεία δεν μου αναγνωρίζει την εγγύηση επειδή δεν είχα στείλει το έντυπο
το οποίο συνόδευε τον ενισχυτή, τις πρώτες ημέρες που τον αγόρασα.. δεν πειράζει όμως.. θα πω πως
μου έπεσαν απο την τσέπη τα 1700 euro που είχα σκάσει για να τον αποκτήσω..

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879

κατσε να δουμε τι θα σου πει ο κωστας , εγω παντως οταν χρειαστηκε (04) εκανα πεδιο μαχης την ιντερσις.Απο τοτε δεν χρειαστηκε να ξανα , ((και ηταν η πρωτη φορα), αλλα αν μου ξανακατσει στραβη ........μια απο τα ιδια............

Reaction score
460

Πριν αποφασισεις οτιδοιποτε φιλε μου συμβουλεψου τον Αργυρη.....εχει πληρη αποψη!!!

Reaction score
29.579

Παιδιά για σιγά.
Αν εχει κάψει τελικά στάδια, κατ"αρχήν δεν μπορεί να τα εχει κάψει ολα.
Ομως τα τελικά που φοράει ο συγκεκριμένος εχω την εντύπωση πως δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο.
Αρα θα πρέπει ο εκάστοτε τεχνικός να τα αγοράσει σαν ανταλακτικά απο την intersys.Και εκεί θα πέσει γέλιο.
Πάντως όπως και να έχει το πράμα , είναι λίγο ύποπτο.
Τι σκ@τ@ ? κάηκε ετσι απλά ολόκληρος 81?Δεν εχει protector? δεν δούλεψε? Με την παραμικρή τσίτα έγινε ψητός?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster