Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391
Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Αυτό για το οποίο ωρύομαι από το post #275 να ειπωθεί, τελικά ειπώθηκε.
Δηλαδή τι ενδιαφέρει τον επαγγελματία μηχανικό ήχου. Ο μέσος όρος !!
Αν αυτό κατάλαβες απο όσα είπα τότε έχουμε πρόβλημα.

Κατ' αρχάς το ότι δουλέυω επαγγελματικά με τον ήχο δεν έχει καμμία σχέση. Δεν μιλάω σαν επαγγελματίας , μιλάω σαν ακροατής (που τυχαίνει να ξέρει και απο μέσα σε βάθος πως παίζεται το παιγνίδι). Για την ακρίβεια είμαι χαιφιντελίστας πολλά χρόνια πρίν απο τους περισσότερους απο εσάς.

Ο μέσος όρος είναι για σένα και πως πρέπει να σκέφτεσαι για να απολαμβάνεις περισσότερη μουσική. Ο μέσος όρος είναι ένα ισσοροπημένο σύστημα που θα παίξει απο καλά έως εξαιρετικά τούς περισσότερους δίσκους και πολλά διαφορετικά στύλ μουσικής.

Ανεξάρτητα απο ενεργά η παθητικά ηχεία.

ChrisHat

Επαγγελματίας
Reaction score
391

:118::118:
Εδώ έχουμε πρόβλημα στο forum να γίνει κατανοητό τι είναι ένα ισσοροπημένο σύστημα αναπαραγωγής (και έτσι ψάχνουμε αενάως για την Ιθάκη χωρίς να την βρίσκουμε) θα συζητήσουμε γιατί πιστεύω εγώ πως τα DSP για real time correction στο χρόνο δεν είναι ΑΚΟΜΑ ώριμα για ευρεία χρήση ?

Reaction score
2.248
Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Για τα ηχοσύνολα μιλάω και εγώ Μάνο, ήδη δε των ηχείων. Το έβαλα μάλιστα καi σε bold......

"γιατί εμείς οι μηχανικοί δεν "φτιάχνουμε" τον ήχο μας να ακούγετε καλά με συγκεκριμένα ηχεία ή (μόνιτορ ηχεία) αλλά για να ακούγετε καλά στο μέσο όρο των ηχείων της αγοράς"

Μετά ρώτησα με ποιό τρόπο και βάση ποιού μέσου όρου ηχητικών συστημάτων γίνεται μία ρέφερενς παράλληλη παραγωγή.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Δηλαδή ο Τάδε παραγωγός φτιάχνει ενα προίον για τον σωρό και μια βερσιόν για hiend συστήματα.
Αυτό λες ; Καταλαβαίνω καλά;
Και το ίδιο λέει και ο Χρήστος;

Reaction score
2.248

Αν αυτό κατάλαβες απο όσα είπα τότε έχουμε πρόβλημα.

Κατ' αρχάς το ότι δουλέυω επαγγελματικά με τον ήχο δεν έχει καμμία σχέση. Δεν μιλάω σαν επαγγελματίας , μιλάω σαν ακροατής (που τυχαίνει να ξέρει και απο μέσα σε βάθος πως παίζεται το παιγνίδι). Για την ακρίβεια είμαι χαιφιντελίστας πολλά χρόνια πρίν απο τους περισσότερους απο εσάς.

Ο μέσος όρος είναι για σένα και πως πρέπει να σκέφτεσαι για να απολαμβάνεις περισσότερη μουσική. Ο μέσος όρος είναι ένα ισσοροπημένο σύστημα που θα παίξει απο καλά έως εξαιρετικά τούς περισσότερους δίσκους και πολλά διαφορετικά στύλ μουσικής.

Ανεξάρτητα απο ενεργά η παθητικά ηχεία.
Τότε να ρωτήσω απλά τον επαγγελματία και όχι τον χομπίστα. Η απάντηση του επαγγελματία με ενδιαφέρει και εάν θέλει απαντά.....

Οι παράλληλες ρεφερενς παραγωγές σε τι διαφέρουν και για ποιό μέσο όρο ηχητικών συστημάτων προοριζόνται?

Reaction score
1.685

Δηλαδή ο Τάδε παραγωγός φτιάχνει ενα προίον για τον σωρό και μια βερσιόν για hiend συστήματα.
Αυτό λες ; Καταλαβαίνω καλά;
Και το ίδιο λέει και ο Χρήστος;
Νομιζω οτι το πηρες ακριβως απο το στομα μου Μανο, ακριβως αυτο καταλαβα κι εγω.

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Τότε να ρωτήσω απλά τον επαγγελματία και όχι τον χομπίστα. Η απάντηση του επαγγελματία με ενδιαφέρει και εάν θέλει απαντά.....

Οι παράλληλες ρεφερενς παραγωγές σε τι διαφέρουν και για ποιό μέσο όρο ηχητικών συστημάτων προοριζόνται?
Προσωπικά, έχοντας φυσικά ακούσει έναν επαρκή αριθμό δίσκων, νομίζω οτι ο όρος ρέφερενς είναι αρκετά παρεξηγημένος όπως και ο μόνιτορ.
Υπάρχουν βινύλια του πανεριού που είναι φοβερές εγγραφές.Το οτι ο δίσκος δέν φέρει τον τίτλο ρέφερενς όπως φέρουν κάτι χαι έντ βύσματα δέν συνεπάγεται οτι ο δίσκος είναι μέτριας εγγραφής.
Όλα τα επαγγέλματα έχουν τον καλό, τον μέτριο και τον κακό.Μπορείς να φανταστείς λοιπόν και μόνος σου οτι ο καλός θα έχει ακουμπήσει κάτι παραπάνω για ηχεία και θα γνωρίζει τί να κάνει.
Αντιθέτως θα υπάρχει και ο κακός οπου άνοιξε το στούντιο επειδή σπούδασε 1 χρόνο σε κάποιο ΙΕΚ και θεώρησε αυτομάτως οτι έγινε επαγγελματίας.

Έτσι είναι.Υπάρχουν καλοί και κακοί.Κάποιο φέρουν και τίτλους ρέφερενς.Πάρε ένα δίσκο ρέφερενς και δές τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται...

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.843

Νομιζω οτι το πηρες ακριβως απο το στομα μου Μανο, ακριβως αυτο καταλαβα κι εγω.
Περιμένω επιβεβαίωση η διαψευση απο τον Χρήστο.
Γιατί εγώ δεν κατάλαβα κάτι τέτοιο

Reaction score
4

μα η συζητηση ετσι ξεκινησε υποστηριξα οτι η καλιτεχνικη αποψη του ροκ δεν κολαει με το hi end,πολλα group επιτηδες ηχογραφουν σκληρα και πρωτογονα εχω σιντι που τα 3 πρωτα tracks ειναι χαλια ηχητικα
και τα 3 τελευταια επιπεδου hi end
Συμφωνώ μαζί σου + καταλαβαίνω τι λες !
...και όχι μόνο εγώ.
Θυμάμαι έναν από τους καλύτερους Έλληνες PAτζήδες (συναυλίες) να μας περιγράφει ως δάσκαλος, μια χέβυ μέταλ που βρέθηκε..
"Ήθελαν πολλά db αλλά εκεί που την καταβρήκαν :602::602: ήταν όταν όλα παραμόρφωναν" Μάλιστα ήταν μια συμβουλή που έδινε συχνά...:137:

Reaction score
1.685

Προσωπικά, έχοντας φυσικά ακούσει έναν επαρκή αριθμό δίσκων, νομίζω οτι ο όρος ρέφερενς είναι αρκετά παρεξηγημένος όπως και ο μόνιτορ.
Υπάρχουν βινύλια του πανεριού που είναι φοβερές εγγραφές.Το οτι ο δίσκος δέν φέρει τον τίτλο ρέφερενς όπως φέρουν κάτι χαι έντ βύσματα δέν συνεπάγεται οτι ο δίσκος είναι μέτριας εγγραφής.
Όλα τα επαγγέλματα έχουν τον καλό, τον μέτριο και τον κακό.Μπορείς να φανταστείς λοιπόν και μόνος σου οτι ο καλός θα έχει ακουμπήσει κάτι παραπάνω για ηχεία και θα γνωρίζει τί να κάνει.
Αντιθέτως θα υπάρχει και ο κακός οπου άνοιξε το στούντιο επειδή σπούδασε 1 χρόνο σε κάποιο ΙΕΚ και θεώρησε αυτομάτως οτι έγινε επαγγελματίας.

Έτσι είναι.Υπάρχουν καλοί και κακοί.Κάποιο φέρουν και τίτλους ρέφερενς.Πάρε ένα δίσκο ρέφερενς και δές τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται...
Μηπως οι λογοι ειναι ΚΑΙ κερδοσκοπικοι?

Πως αλλιως θα μπορουσαν να βαπτισουν καποιες παραγωγες ως Audiophile με το αναλογο αντιτιμο?

Reaction score
2.248
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor s

Αλεξ έχεις απόλυτο δίκιο.
Οστόσο εδώ δεν μας ενδιαφέρει το αποτέλεσμα αλλά ο τρόπος σκέψης (έστω και marketing) των εταιριών.
Εχεις σίγουρα στην κατοχή σου πολλά και καλά Γιαπωνέζικα βινύλια και αρκετές επανεκδόσεις ή ρέφερενς εγγραφές. Ολές καλές αλλά διαφορετικές.

Προσωπικά με ενδιαφέρει να μάθω βάση πιάς λογικής ακούγουντε διαφορετικά στο ηχοσυστημά μου....

Reaction score
2.248

Και για να το πω ποιό απλά....
Εαν ζητούσα από τον κο Χρήστο να μου κάνει μια παραγωγή για τον "μέσο όρο" και μια "ρεφερενς" τι το διαφορετικό θα έκανε δεδομένου ότι η καθε μία θα ακούγετε και διαφορετικά?

Reaction score
777
Re: Απάντηση: Γιατί σας αρέσουν (αν σας αρέσουν) τα monitor speakers?

Μηπως οι λογοι ειναι ΚΑΙ κερδοσκοπικοι?

Πως αλλιως θα μπορουσαν να βαπτισουν καποιες παραγωγες ως Audiophile με το αναλογο αντιτιμο?
Φυσικά και είναι αρκετά!!Γι αυτό το παρομοίασα με τα βύσματα!!!

Και μάλιστα μπορώ εύκολα να σου βρώ ποια είναι...Κάτι τρέντυ έτσι τζάζ δισκάκια τα οποία γράφουν απο οτι έγιναν με λαμπάτο αναλογικό εξοπλισμό κ.τ.λ.
Είναι μάλιστα αρκετά ενδιαφέρον να μάθουμε και σε επίπεδο μάστερινγκ πώς γίνονται αυτά τα δισκάκια.Δηλαδή αν ο μαστεράς ας πούμε προσθέτει κάπως "εικόνα" ή αναδυκνύει τις φωνές ετσι ώστε να γίνουν ευχάριστα στον ακροατή.

Βρε παιδιά...Μιλάμε για ένα χώρο που οι βαρύγδουποι τίτλοι και τα σακάκια πάνε και έρχονται.Είναι δυνατόν να μήν έχει ευτελιστεί ο όρος ρέφερενς?

Reaction score
4

Ολα αυτα δεν ειναι παρα ενας ΒΙΑΣΜΟΣ!!!!!!
+1 :126:

Ξέρεις τι πιστεύουν μερικοί..

Ότι αν μετρήσεις ένα χώρο και βρεις ότι λείπουν πχ. 4 dB στους 2.5Κhz, έχεις πρόβλημα !
Αν όμως δώσεις με eq +4dB στους 2.5Κhz το πρόβλημα λύθηκε !
(Κάτι ανάλογο πιστεύουν και για μια ηχογράφηση βέβαια)

Im the που είναι έτσι :137:
(αμ δε)

Reaction score
1.685

Φυσικά και είναι αρκετά!!Γι αυτό το παρομοίασα με τα βύσματα!!!

Και μάλιστα μπορώ εύκολα να σου βρώ ποια είναι...Κάτι τρέντυ έτσι τζάζ δισκάκια τα οποία γράφουν απο οτι έγιναν με λαμπάτο αναλογικό εξοπλισμό κ.τ.λ.
Είναι μάλιστα αρκετά ενδιαφέρον να μάθουμε και σε επίπεδο μάστερινγκ πώς γίνονται αυτά τα δισκάκια.Δηλαδή αν ο μαστεράς ας πούμε προσθέτει κάπως "εικόνα" ή αναδυκνύει τις φωνές ετσι ώστε να γίνουν ευχάριστα στον ακροατή.

Βρε παιδιά...Μιλάμε για ένα χώρο που οι βαρύγδουποι τίτλοι και τα σακάκια πάνε και έρχονται.Είναι δυνατόν να μήν έχει ευτελιστεί ο όρος ρέφερενς?
Ορθον.
Και να ρωτησω κι εγω κατι ακομα.

Ποσο περισσοτερα θα μπορουσε να χρεωσει ο μηχανικος ηχου για μια τετοια παραγωγη?
Τι διαφορετικο και τι ειδους περιθωρια επεξεργασιας θα ειχε στο να φτιαξει ενα ικανο αποτελεσμα, οταν το υλικο ειναι απο την βαση του οχι τοσο αξιολογο?

Αυτο δεν ειναι βιασμος?

Reaction score
4

...
Επομένως :

1ος ΚΥΡΙΟΣ Στόχος

¨Ενα πλουραλιστικό σύστημα αναπαραγωγής μεγάλου μέρους της μουσικής και διαφορετικών στύλ

2ος Στόχος

Επίλυση παθητικά προβληματων χώρου
Διαφωνώ με την μεγάλη σπουδαιότητα που δίνουμε στην DSP επεξεργασία , είναι πολύ
επικίνδυνη και για λίγους και "ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ
ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗΣ" και αυτό δεν το θέλουμε

3ος Στόχος

Υπάρχει η δυνατότητα όπως παλιά είχαμε δύο κεφαλές με διαφορετικούς ήχους για διαφορετικές
ηχογραφήσεις , να έχουμε 2-3 preset είτε δικά μας είτε απο κάποιο ειδικό για όσους παίζουν με software
που να δίνει εναλλακτικές σε προβληματικές ηχογραφήσεις

¨Ετσι απλά τελειώνει το θέμα και ξαναγυρνάμε να ακούσουμε μουσική.
Να συμφωνήσω και μια φορά, γιατί όλο κόντρα σου πάω... :137:
Στο 3 μόνο θα πρότεινα να έχουμε 2-3 συστήματα για να παίζει το καθένα την δική του μουσική.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

...
Ξέρεις τι πιστεύουν μερικοί..
...
Ποιοι;
Ονόματα παρακαλώ.

...
Ότι αν μετρήσεις ένα χώρο και βρεις ότι λείπουν πχ. 4 dB στους 2.5Κhz, έχεις πρόβλημα !
Αν όμως δώσεις με eq +4dB στους 2.5Κhz το πρόβλημα λύθηκε !
(Κάτι ανάλογο πιστεύουν και για μια ηχογράφηση βέβαια)

Im the που είναι έτσι :137:
(αμ δε)
Είσαι σε θέση να εξηγήσεις άραγε γιατί τα προβλήματα ενός χώρου (τα -4db στα 2.5 kHz είναι προβληματάκι) δε μπορούν (ΣΩΣΤΑ) να επιλυθούν μέσω EQ ή θα περιορίζεσαι στις ατάκες της μιας αράδας;

Πίστευα ότι είσαι ικανός για περισσότερα.

Περιττό να σου πω ότι είμαι πολύ απογοητευμένος από τη συνεισφορά σου σε αυτό το thread...

Κρίμα...

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746

:126:

Παύλος Σαπουντζής.

τον ξέρεις ? :137:

Οου γιές, παρα λίγο να γίνουμε συνάδελφοι οταν εργαζόμουν για την Lyric.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.873
Members
38.509
Νεότερο μέλος
Konstantinos M.