SSD σε htpc?

Reaction score
0
Αξιζει να βαλει κανεις ssd στο htpc του?
Περα απο το μικρο μεγεθος, τη χαμηλη θερμοκρασια και την απολυτη ησυχια, υπαρχει κατι αλλο κερδoς απο τον ssd?

Reaction score
556
Απάντηση: SSD σε htpc?

Αξιζει να βαλει κανεις ssd στο htpc του?
Περα απο το μικρο μεγεθος, τη χαμηλη θερμοκρασια και την απολυτη ησυχια, υπαρχει κατι αλλο κερδoς απο τον ssd?
Ναι, η ταχύτητά τους, που είναι και ο σημαντικότερος λόγος που προτιμώνται.
Κατά τη γνώμη μου αξίζουν. Δε θα έστηνα pc αυτή τη στιγμή χωρίς ssd.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Είμαι ακόμη αντίθετος στην επιλογή των SSD.
Μόνο στην σύνθεση ενός εντελώς αθόρυβου HTPC είναι επιβεβλημένη η χρήση τους.
Η ταχύτητα ενός SSD σε ένα HTPC θα φανεί μόνο στην εκκίνηση και στο άνοιγμα των προγραμμάτων και όχι στην αναπαραγωγή ταινιών και μουσικής, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που έχει τη συλλογή του σε SSD.
Η διαφορά τιμής και χωρητικότητας των SSD σε σχέση με τους HDD είναι τεράστια.
Ένα άλλο επίσης μειονέκτημα είναι η αξιοπιστία τους και ο χρόνος εγγύησης που δίνουν οι κατασκευαστές.
Αν κάποιος επιμένει στην επιλογή SSD θα πρέπει να ψάξει πάρα πολύ καλά στο διαδίκτυο πριν αποφασίσει ποιο μοντέλο θα επιλέξει, υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις SSD με προβληματικά firmwares και διάφορες άλλες ασυμβατότητες.

Reaction score
0

Ναι, η ταχύτητά τους, που είναι και ο σημαντικότερος λόγος που προτιμώνται.
Κατά τη γνώμη μου αξίζουν. Δε θα έστηνα pc αυτή τη στιγμή χωρίς ssd.
Δε μιλαμε γενικα για pc, μιλαμε για htpc:0102:

Είμαι ακόμη αντίθετος στην επιλογή των SSD.
Μόνο στην σύνθεση ενός εντελώς αθόρυβου HTPC είναι επιβεβλημένη η χρήση τους.
Η ταχύτητα ενός SSD σε ένα HTPC θα φανεί μόνο στην εκκίνηση και στο άνοιγμα των προγραμμάτων και όχι στην αναπαραγωγή ταινιών και μουσικής, δεν νομίζω να υπάρχει κάποιος που έχει τη συλλογή του σε SSD.
Η διαφορά τιμής και χωρητικότητας των SSD σε σχέση με τους HDD είναι τεράστια.
Ένα άλλο επίσης μειονέκτημα είναι η αξιοπιστία τους και ο χρόνος εγγύησης που δίνουν οι κατασκευαστές.
Αν κάποιος επιμένει στην επιλογή SSD θα πρέπει να ψάξει πάρα πολύ καλά στο διαδίκτυο πριν αποφασίσει ποιο μοντέλο θα επιλέξει, υπάρχουν πάρα πολλές περιπτώσεις SSD με προβληματικά firmwares και διάφορες άλλες ασυμβατότητες.
Μα γινεται εντελως αθορυβο? Χωρις καν case fan? Eγω εχω fanless επεξεργαστη και καρτα αλλα ενας case fan ειναι απαραιτητος. Εισαι σιγουρος οτι αν ο μηχανικος δισκος γινει ssd τοτε θα χαμηλωσει η θερμ/σια τοσο πολυ στο εσωτερικο του case που δε θα χρειαζεται το fan?

Ο ssd δε παιζει ρολο κατα την αναπαραγωγη, οk. Kατα τις λοιπες εργασιες(γρηγορο ανοιγμα μεγαλων φακελων, antivirus scanning, wifi ανταλλαγες αρχειων, tv δεκτης, multitasking κλπ)
παιζει ρολο η ταχυτητα του?
Επισης, θελει ισχυρο επεξεργαστη για να συνεργαστει? Ενας πχ. Sempron140 θα του προκαλουσε bottleneck?

O χρονος εγγυησης(3-5 χρονια) νομιζω οτι ειναι αρκετος.
Ποιοι ειναι οι ssd με προβληματικο firmware και ασυμβατοτητες?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Μα γινεται εντελως αθορυβο? Χωρις καν case fan? Eγω εχω fanless επεξεργαστη και καρτα αλλα ενας case fan ειναι απαραιτητος. Εισαι σιγουρος οτι αν ο μηχανικος δισκος γινει ssd τοτε θα χαμηλωσει η θερμ/σια τοσο πολυ στο εσωτερικο του case που δε θα χρειαζεται το fan?
Εξαρτάται από την σχεδίαση του case και το υπόλοιπο hardware, αν το case δεν είναι φτιαγμένο για λειτουργία χωρίς ανεμιστήρα τότε θα έχεις πρόβλημα ακόμα και με SSD.

Ο ssd δε παιζει ρολο κατα την αναπαραγωγη, οk. Kατα τις λοιπες εργασιες(γρηγορο ανοιγμα μεγαλων φακελων, antivirus scanning, wifi ανταλλαγες αρχειων, tv δεκτης, multitasking κλπ)
παιζει ρολο η ταχυτητα του?
γρηγορο ανοιγμα μεγαλων φακέλων, μόνο αν είναι στον SSD
antivirus scanning, όταν γίνεται στον SSD
wifi ανταλλαγες αρχείων, όχι
tv δέκτης, σε τι ακριβώς; π.χ. στην αλλαγή καναλιών δεν θα δεις διαφορά
multitasking, ανάλογα με τις εφαρμογές
[/QUOTE]

Επισης, θελει ισχυρο επεξεργαστη για να συνεργαστει? Ενας πχ. Sempron140 θα του προκαλουσε bottleneck?
Όχι ιδιαίτερα

O χρονος εγγυησης(3-5 χρονια) νομιζω οτι ειναι αρκετος.
Ελάχιστοι είναι οι SSD με περισσότερα από 3 χρόνια εγγύηση

Ποιοι ειναι οι ssd με προβληματικο firmware και ασυμβατοτητες?
Τα δυο τελευταία περιστατικά που θυμάμαι, υπάρχουν και αρκετές άλλες περιπτώσεις.
http://www.avsite.gr/vb/showthread....%F4%F9%ED-SSD-Corsair-Force-3-CSSD-F120GB3-BK
http://www.avsite.gr/vb/showthread....maware-upgrade-%E3%E9%E1-Kingston-SSDnow-V100

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Οι Caviar Green και γενικά όλοι οι δίσκοι χαμηλής κατανάλωσης δεν κάνουν για system disk, είναι πολύ αργοί.

Reaction score
965

Δεν θα το έλεγα.

Τους ίδιους έχω και στο καλό Pc και δεν έχω πρόβλημα.

Και στο κάτω κάτω αν είναι να γλιτώσω το θόρυβο ας ξεκινήσει 5 δευτερόλεπτα αργότερα.

Reaction score
0

Εξαρτάται από την σχεδίαση του case και το υπόλοιπο hardware, αν το case δεν είναι φτιαγμένο για λειτουργία χωρίς ανεμιστήρα τότε θα έχεις πρόβλημα ακόμα και με SSD.
Το case ειναι ευρυχωρο και μεταλλικο. Το υπολοιπο υλικο ειναι πρασινο(Sempron140 με ΤDP 40W με παθητικη aftermarket ψυκτρα, Αti HD5450 με TDP 19W fanless, psu fanless, wifi pci καρτα). Yπαρχει μονο ενα case fan. Eαν λοιπον αντικαταστησω τον green με εναν ssd, εφοσον κατεβει η θερμοκρασια και αφαιρεσω αυτον τον fan, τοτε θα ειμαι απολυτα αθορυβος:107:

γρηγορο ανοιγμα μεγαλων φακέλων, μόνο αν είναι στον SSD
antivirus scanning, όταν γίνεται στον SSD
wifi ανταλλαγες αρχείων, όχι
tv δέκτης, σε τι ακριβώς; π.χ. στην αλλαγή καναλιών δεν θα δεις διαφορά
multitasking, ανάλογα με τις εφαρμογές
Εε φυσικα, για οτι γινεται στον SSD μιλαμε.
Αυτη τη στιγμη ανοιγοντας με ασυρματο remote εναν folder στον green που εχει μεσα 16000 images θελει καπου 7-8 λεπτα να μου τα παρουσιααει ολα(view as μεγαλα εικoνιδια). Aν ο green γινει ssd τοτε αυτος ο χρονος θα μειωθει?
Μultitasking εννοω να κανεις πολλα ταυτοχρονα, πχ. αναπαραγωγη ταινιας+θεαση τηλεοπτικου καναλιου με usb δεκτη+antivirus scaning. Παιζει σε αυτο ρολο ο δισκος ή ειναι μονο θεμα επεξστη/μνημης?

Me 1 wd green δεν θα έχεις καθόλου θόρυβο.

Εγώ έχω 3 και δεν ακούγεται τίποτα.
Εγω εχω εναν και οντως αν τον εχεις σε ηχομονωτικο κουτι(δηλ. χωρις τρυπες) ακουγεται ελαχιστα.
Εριξα και μια ματια στα images σου φιλε μου... καλη η προσπαθεια αλλα δεν προκειται για πληρως αθορυβο και fanless. Eκτος απο τους 3 μηχανικους δισκους εχει απ οτι βλεπω και 2 ανεμιστηρια. Πληρως αθορυβο και fanless θα εχω εγω σε λιγο, εφοσον λειτουργησει το σχεδιο μου. Kατοπιν θα βαλω κι εγω images.
Διοτι γιατι να κρατας στο συστημα μηχανικους δισκους να γυριζουν συνεχως κρατωντας την αποθηκη? Βγαζεις αυτους τους δισκους out of action, πχ. σε usb εξωτερικη θηκη για αμεση συνδεση οποτε τους χρειαζεσαι και βαζεις εναν ssd ωστε να φυσαει το συστημα.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Το case ειναι ευρυχωρο και μεταλλικο. Το υπολοιπο υλικο ειναι πρασινο(Sempron140 με ΤDP 40W με παθητικη aftermarket ψυκτρα, Αti HD5450 με TDP 19W fanless, psu fanless, wifi pci καρτα). Yπαρχει μονο ενα case fan. Eαν λοιπον αντικαταστησω τον green με εναν ssd, εφοσον κατεβει η θερμοκρασια και αφαιρεσω αυτον τον fan, τοτε θα ειμαι απολυτα αθορυβος:107:
Ποιο case έχεις;
Μερικά ειδικά σχεδιασμένα για fanless λειτουργία
http://www.silentpcreview.com/article302-page1.html
http://www.endpcnoise.com/cgi-bin/e/std/sku=hfx_classic_fanless_pc
http://www.silentpcreview.com/article678-page1.html

Εε φυσικα, για οτι γινεται στον SSD μιλαμε.
Αυτη τη στιγμη ανοιγοντας με ασυρματο remote εναν folder στον green που εχει μεσα 16000 images θελει καπου 7-8 λεπτα να μου τα παρουσιααει ολα(view as μεγαλα εικoνιδια). Aν ο green γινει ssd τοτε αυτος ο χρονος θα μειωθει?
Ναι, αλλά θα έχεις πάλι κάποιο κάτω όριο λόγω τις ταχύτητας του ασύρματου δικτύου.
Μultitasking εννοω να κανεις πολλα ταυτοχρονα, πχ. αναπαραγωγη ταινιας+θεαση τηλεοπτικου καναλιου με usb δεκτη+antivirus scaning. Παιζει σε αυτο ρολο ο δισκος ή ειναι μονο θεμα επεξστη/μνημης?
Θα έχεις βελτίωση στο συνολικό χρόνο που ψάχνει το antivirus

Reaction score
0

Το case ειναι αυτο. Δε γραφει υλικο αλλα νομιζω οτι ειναι σιδερο. Ενα μεταλικο κουτι ειναι καλυτερο απο ενα πλαστικο, σωστα?
Τα links αυτα τα εβαλες για να ευθυμισουμε φανταζομαι, cases των 700-2200€ για να εχουν μεσα υλικα των 30€? :) Αυτα τα cases υποθετω οτι προοριζονται για ποιοτικο και ενεργοβορο
υλικο, το δικο μου υλικο οπως ειδες εχει πολυ χαμηλο TDP.
Θα έχεις βελτίωση στο συνολικό χρόνο που ψάχνει το antivirus
Το ερωτημα ειχε να κανει με το multitasking, δηλαδη κατα ποσο ο scaning χρονος θα επηρεαστει απο αλλες ταυτοχρονες διεργασιες.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Δεν έχει καμία σημασία το πόση θερμότητα παράγουν τα εξαρτήματα, το σημαντικό είναι να μην εγκλωβίζεται η θερμότητα μέσα στο κουτί.
Όποια διεργασία έχει άμεση σχέση με την ταχύτητα του δίσκου επιταχύνεται σε περιβάλλον multitasking, αρκεί να μην μπλοκάρεται από τον επεξεργαστή.

Reaction score
0

Δεν έχει καμία σημασία το πόση θερμότητα παράγουν τα εξαρτήματα, το σημαντικό είναι να μην εγκλωβίζεται η θερμότητα μέσα στο κουτί.
Oπωσδηποτε αλλη θερμοτητα παραγει ενας επεξεργαστης των 140W και αλλη ενας των 40, αλλη θερμοτητα παραγει μια καρτα των 220W και αλλη μια των 20. Αλλα απ τη στιγμη που δε θα εχεις case fan η θερμοτητα δε θα εγκλωβιστει αναγκαστικα μεσα στο κουτι? Θα πρεπει να βγει... οικειοθελως απο τις τρυπες:105:
Εχεις καμμια καλη προταση για ssd 80-120GB(oχι για το htpc, εκει θα μπει μεταχειρισμενος) και εξωτερικο case 3,5''?

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Είναι θέμα σχεδίασης, ο ζεστός αέρας ανεβαίνει, αν οι τρύπες είναι κάτω από την πηγή παραγωγής της θερμότητα τότε ο ζεστός αέρας θα εγκλωβιστεί μέσα στο κουτί.

Μέχρι πόσα χρήματα θέλεις να δώσεις για τον SSD και το εξωτερικό case;

Reaction score
0

Mιλας για σχεδιαση στα κουτια που ειπες των >700€? Aυτα δεν τα συζηταμε.

Το μπατζετ ειναι αδιαφορο, ετσι κι αλλιως για τα εξαρτηματα αυτα το ποσο εχει ελεγχομενο πανω οριο:)

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192

Αν έχεις SATA 3 OCZ Agility 3 Series 120GB
Αν έχεις SATA 2 Corsair Force Series 115GB ή OCZ Vertex 2 120GB

Πολύ βολική λύση είναι το Docking station σαν αυτό της Raidsonic

Αν θες κλασική θήκη δες αυτή της Raidsonic, είναι μεταλλική, πολύ εύκολη στην τοποθέτηση και την αλλαγή του δίσκου αλλά με τροφοδοτικό "γκουμούτσα".

Reaction score
0

Για δισκο(sataII) εχω ακουσει κακα πραγματα για τους ocz συν το οτι εχουν μικρη ταχυτητα στα μικρα αρχεια. Οποτε παω για τον Corsair 115GB (αν/εγγ: 280/270), πεσμου ομως κατι, ειναι καλυτερoς απο τον Ιntel Χ-25Μ (αν/εγγ: 250/100) ?

Οσο αφορα τη θηκη θελω μονο κατι απλο για τον green μου που θα ειναι δισκος στανταρ. Χωρις δηλαδη φρου-φρου, μονιμα θα ειναι συνδεδεμενο στο ρευμα και με usb στο pc, και με το κουμπι on/off να ανοιγοκλεινει οποτε χρειαζεται.

Reaction score
0

Αγαπητέ mattside δεν επιτρέπονται τα greeklish από τον κανονισμό λειτουργίας του AVSite. http://www.avsite.gr/vb/faq.php?faq=vb_faq#faq_rules

Σε ποιόν συγκεκριμένα SSD της Intel;
sorry για τα greeklish

εννοω απο τους τους intel 510 SSD review εδω ειναι top για μενα και σαν ποιοτητα κατασκευης

http://www.guru3d.com/article/intel-510-ssd-review/1

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.484
Members
38.705
Νεότερο μέλος
jimacid